Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Összetűzésbe akadtam.
Találtam egy régi cikket ahol 4870-eket tesztelnek, mutogatnak. Az egyik képen meg akadt a szemem. Rögtön a 4. kép, ahol egy asus 4870 van szétszedve. Jól látom, hogy rossz helyen van a a passzív hűtés jobb oldalon? A VRM-et akarta hűteni, de nem arra tette?
Eddig azt hittem, hogy az az 5db apró chip a VRM chip, ahogy itt is írja a kolléga. -
Májsztró
addikt
válasz
Dj Dekko! #16098 üzenetére
Nekem a mostani konfigommal , csak akkor még 4850@512-volt benne. A GTAIV-et nem sikerült normálisan játszanom. Ha sötét volt vagy esett az eső akkor állandóan 25 fps alatt voltam. Pedig messze nem volt minden feltolva. Persze este az esőben volt a legtrébb a helyzet. De hát ez van
Majd lehet ,hogy megnézem 4870-el is.
-
-
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Májsztró #16094 üzenetére
Szépen muzsikál.
Már hogy ha ezt! annak lehet nevezni.
Azért itt is meg mutatta a jó öreg e8400, hogy nem viccel a dolgokkal!
Elég amatőr leírás, sorry. De a képeket látja mindenki.
Bár ez az előző crossfirexből volt, Q6600 ossal még nem nagyon foglalkoztam ilyen téren. -
Májsztró
addikt
válasz
hackeeeee #16091 üzenetére
Ac-set teszed alulra
Úgy sem fér el ?
Amúgy keresni kell tesztet.
[Itt azt mondják ,hogy a 8x/8x még oké , de a 16x/4x az már nem faja , nem is ajánlják]"The last one is 16x 4x, this one is the weakest and doesn't perform very good compared to dual 8x or dual 16x,so i won't recommend it for Multi-GPU configuration. Intel P35 and P965 chipsets support Multi-GPU at
16x 4x mode. " [link](/L)(#16093) Dj Dekko! :
Egyszerűen kevés a Q6600
Ha a pontokat kergeted akkor válts vissza E8400-ra. Abban az verhetetlen...
De tényleg.
mod : Játékok hogyan mennek vele ? Inkább azt meséld
mod : azért 8 moddal csak sikerült
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok...
3DMark Vantage Gpu Score.: 14500 - 14000
2 Darab HD 4870 780/4000 üzemel egy Q6600 ossal (3.2 Ghz) 1280x1024 felbontás nincs bekapcsolva semmi látvány javító...Ez már a 2. CrossFire X kombom 4870 esekkkel...
Anno intel core2duo e8400 3.0 ghz üzemelt, akkor kapott 15600 pontot a cf rendszer.. 4gh már majd 17 ezret kapott... (10.2 Driver)
Próbáltam ugyan azzal a régi driverral, és tök mind egy neki.
Viszont igaz, a régi e8400 es rendszernél 800/4000 mentek a kártyák nem 780/4000 ... de nem hiszem hogy +20+20 Mhz Gpu 1500 pontot képes lenne dobni...
Valakinek valami ötlet?!
Vagy csak a Q6600 ostól ennyi telik a 2 kártya felé. -
Davidof92
senior tag
válasz
1hijjanhusz #16089 üzenetére
Nekem nincsen ilyen kártyám ám, ezért kérdeztem
. Mert majd 4850-et szeretnék venni, de olyat, aminek lehet szabályozni a gpu feszültségét. Mert akkor 2d-be jól vissza bírom órajelezni. Már kérdeztem a sapphire 4850 rövidített nyákosat, de nem jött rá válasz a tulajoktól. Tehát így már tudna valaki használható infót adni rólluk? vagyis hogy gyári referencia kártyán, toxicon meg rövidített nyákoson lehet-e feszt szabályozni win alól
. (persze nem x1900xtx féle ordenáré fesz szabályzásra gondolok, mert ott 4et is lehet/lehetett, az enyémen is, most már csak azt kellene megoldjam, hogy működjön is maga a kártya
.)
-
Davidof92
senior tag
A Sapphire 4850 toxic-ján lehet win alól szoftveresen feszültséget állítani? Ati tray tools-ra gondolok itt. Elvileg lehet, mert maga a kártya ref, csak a memóriák meg a hűtés más, de nem tudom pontosan.
-
p3rgam3nt
tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Játék vagy 3dmark06 alatt a gépem újraindul , kernel-power 41 (63) hibával.
Új alaplapi bios , legújabb ati driver van fent.Memtest nem hozott hibát , a táp elméletileg jó.
Minden felesleges kütyüt eltávolítottam (gamepad , dvd író , nyomtató , usb lámpa , stb).
Gépem :
deszka : Gigabyte Ma79x-ds4
proci : 9850BE
ram : 2x1giga ddr2 800
kari : asus glaciator 4850
Gpuz-vel csináltam logfájlt :
http://addat.hu/11f9819a/GPU-Z-Sensor-Log.txt.html
Kivesztek ebből valamit?
Mert nekem a MEMIO hőmérséklete kicsit magas.
Előre is köszi.szerk.: a gép nincs húzva , nem poros belülről , oprendszer : win7.
-
MZsoltee
veterán
-
Ger_man
senior tag
Valaki tudna válaszolni erre:
[link]Köszönöm!
-
katt777
félisten
válasz
Májsztró #16079 üzenetére
Én a saját tapasztalatomnak hiszek, ami azt mutatja, hogy ha DX10-11-es alkalmazásban 8XAA-t próbálok alkalmazni, akkor behal a megjelenítés. De önmagában kijelenteni, hogy full HD-be nem kell 1GB RAM, téves.
MZsoltee: Sorry, efölött elsiklottam.
AndrewTdi: Anno ASUS karimnak kellett. Egyébként hardveresen lehetséges a dolog? Mert tudtommal vannak megkötések, mely kártyákon működik.
-
katt777
félisten
válasz
abridabri #16021 üzenetére
Full HD-be KELL az 1GB RAM!!! Az 512MB DX10-ben már 1680x1050-ben is kevés, feltéve persze, hogy képminőséget akarsz, beleértve AA-t és AF-et.
HD5770 jobb választás, főleg Vmodolható ASUS, esetleg MSI.Májsztró: Tévedsz, kell az 1GB. Az tényleg érdekes, hogy elszaporodtak ezek a "hű de proci kell" - hsz-ok, miközben napok óta mondom, hogy nem, és hogy mit állítsanak be. CF-meg kis felbontásra...
7Heads Drago: Azt írtad, hogy a Win7 megeszi az XP-s drivert, ami önmagában NEM IGAZ.
Nem keverés az, ha megspórolom az adatmennyiséget azzal, hogy nem töltöm le 2 néven ugyanazt.Skacok, könyörgöm, tegyétek már magasra a minőségi beállításokat, mielőtt azt írjátok, milyen kevés egy proci egy HD4850 alá. Attól, hogy valaki nem tudja a tesztprogramokat beállítani, még nem lesz CPU-limites a rendszere!
Notalabb: Akkor elcseszted a driver-installálást.
hackeeeee: PhysX-re még jó az.
AndrewTdi: Nem írta ki, hogy ASUS driver kell?
-
AndrewTdi
addikt
Erre senki semmit esetleg?
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Bluegene #16062 üzenetére
Hát azért van egy két játék ahol nem árt +1Gpu.
Már én sem merem megnézni mennyit fogyaszt a gépem, pedig itt van a digitális fogyasztás mérőmellettem.
Q6600 Tuningolva, Rampage lap, 5 vinyó 3 dvd író, 4x1G Ram. 2Db 4870 es.... Félő hogy terhelve 500W Fölött bepuszil már a gép.
Nincs semmi baj a 4870 Cf el, nagyon jól muzsikál, már ahol működik normálisan... de azért kell hozzá proci is. Az tetszik benne hogy nyugodtan 4x/6x élsimításra fellehet pakolni a dolgokat. -
Májsztró
addikt
válasz
Bluegene #16064 üzenetére
Igazándiból ha sikerül életképes tesszellációt létrehozniuk akkor lesz értelme a Dx11-nek. Mert azért az nagy újítás. De most tényleg , egy autós játékba felesleges , meg egy fps-be is. Mert egyiknek sem az a lényege ,hogy te azt nézegesd ,hogy az autó gumija milyen domború. Vagy éppen az ellenfélnek mennyire lesz szilánkos a feje amikor belevágod a fejszét. Ott egyszerűen nincsen rá idő
Persze mindenféle benchmarkokba jól mutat ,hogy az úton nem 5 göröngy van hanem 38746349587639247561947
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Májsztró #16059 üzenetére
1280x1024!
Persze, jól megy. De minimum fpsben csúnya dolgokat produkáltam.
Pesze olyan játékot néztem amiben 2 mag a lényeg, és hát intel core2duo e8400 mellé hasonlítottam.
1280x1024 / VeryHigh / 4ghz core2duóval 4870Cf el 28 fps volt a minimum.
nah.: úgy így egy Q6600 3ghz 15 fps ! -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy Asus EAH4870 -hez kapott Smart Doctorban nem tudom a feszeket állítani? Nem hogy állítani, jelezni sem jelzi. (szürke minden).
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
Mivel lehet beállítani az Idle GPU és Mem órajeleket?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #16015 üzenetére
Egy a baj, hogy a lapomon a másik PCI-E "csak" 4*. Ezzel nem éri meg CF-et építeni, vagyis a CFX topic-ban is ezt ovlastam, meg néztem pár CF tesztet, ott is ezt láttam, hogy így nem érdemes CF-et építeni, legalább 8* kéne a 2. vga-nak.
Nekem az ATT-vel nincs bajom, már egészen megszoktam a használatát.. Szal vmi majd lesz, de sztem ha veszek, akkor úgyis Sapphire, vagy HIS... De ez még várat magára, érlelem.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Májsztró #16051 üzenetére
Érdekes ez az MSI Kártya.
Nem lehet a feszültséget 1.236V alá állítani biosból. Így 1.236V = 400Gpu / 600Mem.
800/4000 meg se kottyan neki.
Viszont 1.268V helyett 1.276 ra is fellehet emelni a feszültségét, bár nekem bőven elég a 800/4000 főleg hogy cfben üzemelnek.
Teljesen ugyan olyan hőfokon melóznak a kártyák, viszont az az érzésem hogy az MSI többet is tudna a 800 / 4000 helyettcsak a sapphire nem igazán.
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok, megvan a párja a Sapphire Radeon HD 4870 esnek...
FurMarkot néztem meg (legújabbat) 120% gyorsult a program.
Mellesleg azt akartam kérdezni, hogy 2D or Illetve 3D beállításokat tudja ugyan úgy vajon mint a sapphire kártya? (MSI)
Sapphire Radeon HD 4870
2D / 200/400
3D / 800/1000Msi Radeon HD 4870
2D / 780/1000
3D / 780/1000 (érdekes hogy ugyan azt írja ki gpu-z mind két órajelre.)De hallani is lehet az alsó videó kártya ventilátorján hogy nem 2D üzemmódban hasít...
Úgy hogy már bios csere jön is.
800 Mhz valószínűleg nem okoz neki gondot, véleményem szerint. -
fagy53
nagyúr
Azt! Ha kevesebb áramot tud felvenni a kártya, ez nem nem okoz semmilyen kárt benne, legfeljebb hibázik, pl lefagy.
Minél több ágon kapja a delejt a kártya annál kisebb a veszteség a vezetékeken, mert kisebb áram folyik rajtuk.
Ebből következik hogy intenzívebb igénybevételnél minél több fázist, ágat kell alkalmazni. -
toza
senior tag
válasz
Májsztró #16044 üzenetére
koszi, a tuning huzast jelent?!?mert ha nem kivanom huzni akkor ezek szerint nem fontos minden kabelt bedugni akkor?!de ha megsem dugnam be nem fog hamarabb tonkre menni e?!
es az energia elosztas mit jelent?!kesobb megy tonkre kartya?kevesebb aramot fogyaszt okosan?!intenzivebb igenybe vetelnel akadasmentesen mukodik?!kosz
-
Notalabb
csendes tag
válasz
dangerzone #16046 üzenetére
Pár hónapos a Win7-em, és a kártyám is. Egyébként csak 2-3 hete csinálja, amióta megpróbáltam a legfrissebb drivert feltenni (de nem ment).
Persze ha nem lesz más....
Azért köszi. -
Notalabb
csendes tag
Sziasztok!
Asus 4850-esem van.
Olyan problémám van hogy a gépem a filmeket csak piros színben játsza le, vagy csak piros csíkokat jelenít meg (VLC).Továbbá az aero funkció sem működik. (Win7) Egyébként a drivert sem nagyon tudom frissíteni (blue screen hibával nem indul). Utánna ha a drivert visszaállítatom az előző verzióra akkor a következő kikapcsolásig/újraindításig rendesen működik (filmek, aero), de azután újra minden elromlik.
Valakinek van tippje?
Köszi! -
-
toza
senior tag
nem talatam a forumban a valaszt szoval : ....
asus hd 4870 ,2x 6 os fekete pin a kartyan...
2x6 os pinhez 2 molex veg csatlakozik ugye!
mivan ha csak 1 van bedugva ? kotelezo e mindkettot?!mivan ha megse?! marmint 1-1 6 os feket pin hez 1-1 molex?! az nem gaz?!? vagy pedig ha 700 W tapon (vegul vettem egyet 6 ropijer
habar 350 w osban is elindult 1-1 es megoldassal..
)van 6 os pin, es azt dugombe meg 1 molexet ?az ugy ok?! vagy hogyisvanez?! koszi!
-
Ger_man
senior tag
Szerintem nem azért tudta húzni jobban...
Mert én is így voltam a 4830asommal, 5000+ BE mellett 3.1GHzen használtam, GPUTools szerint 765/1040 volt vele, most egy 720BE mellett:
GPUTool szerint 775/1045 szóval javult! Mondjuk azért 700/1000-en használtam mindkettőben, biztos ami biztos -
7Heads Drago
veterán
-
Dxx
tag
Hali. 4850-es karim el kezdtem kicsit tuningolni, a végeredmény az lett hogy 760/1235 ez mind szép és jó, stabilnak tűnt így a kari. A probléma ott kezdődik hogy a procim az csak egy 5200+ 3.1Ghz-n a felbontásom pedig 1024*768, tudom hogy nem hajtja ki a kártyát nem azért tuningoltam, csak kíváncsiságból mit bír. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy azért sikerült ilyen mértékben a tuning mert nincs kihasználva a vga? és így ezen az értékeken nem hajtotta meg a proci? Sejtésem szerint valami ilyesmi lehet.
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
vettem egy 4870eset, és ki szeretném próbálni, de mivel itthon vagyok, így csak egy 400Wos gépben tudnám (koliban van a jobb gépem), és az a kérdésem, hogy elég-e a tápom, egy teszt erejéig, ha a konfigom a következő:
X2 5000+ (ami ugye alapból kevés teljesítményben, a karihoz, de ettől most tekintsünk el)
1 winyó (160GB) Patás
2db 12cm venti (számítanak ezek egyáltalán?)
1 DVDromElőre is köszönet!
-
Májsztró
addikt
válasz
1hijjanhusz #16027 üzenetére
Pedig a Ph-s tesztben "csak" 512-es a 4870. Nem tudom ,hogy mi az igazság. Biztos mindenkinél máshogy megy a kártya
-
Májsztró
addikt
válasz
1hijjanhusz #16025 üzenetére
Sztem meg bőven elég az 512-es full HD-re
Kivéve a Crysis-t. Pedig itt minden szűrővel ment.
-
1hijjanhusz
senior tag
-
üdv guruk !
haverom most keszul venni egy 4870 et . Es allitasa szerint 10k -val olcsobb az 512 es mint az 1 gigas ahol o venne.
Szerintetek full HD hoz ,eleg az 512 mb ? ( elsimitassal meg anizo -val nem foglalkozik a srac ).
Szerintem igy eleg lenne az 512 es is, de kivancsi vagyok mas velemenyere is . -
katt777
félisten
válasz
1hijjanhusz #16018 üzenetére
Na, ilyesmikkel nem kínzom magam (Undercover), viszont a 10.3b (pedig az már a 3. 10.3 volt) is elég gázos volt több játékban. Kinek-kinek meg kell találnia a megfelelőt, ez régi ATI-s játék.
-
katt777
félisten
válasz
1hijjanhusz #16016 üzenetére
Akkor másokkal játszunk, mert nálam eddig OK-s. Vagy nem szűz rendszerre telepítetted? Mert még eltávolítás után is soxor vannak gixerek, .reg-ben és winben is ott maradnak beállítások, fájlok.
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #15957 üzenetére
Ennyi erővel semmit nem veszel.
Azért a DX-leprogramozást illetően nagyot tévedsz. Amelyik játék nem tud normális AA-t, annál pl. biztos lehetsz abban, hogy magasról szartak a DX9-re. Hogy lehetne DX9-ben szemet gyönyörködtető dolgokat csinálni, azt az Oblivion, de főleg az X3 fényesen igazolja, nézz csak meg egy X3 Demo benchmarkot maximális grafikai beállításokkal (de tényleg!).
Elég macerás ez a bios-os megoldás, amikor mindezt Win alól is meg lehet csinálni.-KP-: Akkor minden rendben.
7Heads Drago: Te meg a Catalyst Control Center (és hibáinak) ismeretétől vagy elég messze.
Majd írd le (csak költői kérés), hogyan lehet x86 XP meghajtót x64 W7-re installálni, mert a telepítésnél kapásból kidob, hogy nem megfelelő OS.
hackeeeee: Ugye, nem az Obliviont?
Teszz-ban a legjobb, hogy később számolja a VGA, mint az objektumokat (logikus), csak az ellenség meg az objektumokat veszi figyelembe, így frankón átlő ott, ahol amúgy falnak, v. másnak kellene lennie (mondjuk ezt Metro 2033 DX10-ben is megcsinálja, vagy egy rakás DX9-es progi). Aztán persze ezt vagy leprogramozzák, vagy nem, de vagy totálisan belassítja a játékot, vagy totálisan élvezhetetlen lesz.
A Ft/Euro árfolyamról hallottál már?Szerintem 5770CF érné meg, az soxor veri a szimpla 5870-et, persze ha a játék nem támogatja (Oblivion) a CF-t, akkor szopacs.
Ahogy ATI-nak van ATT, nV-nak van RivaTuner, vagy vegyél ASUS-t, és használj EPU-t, az lapot, RAM-ot, VGA-t, mindent képes minimálisra leszabályozni, ill. tuningolni.MZsoltee: Pedig elhiheted. Az i7-em 1.6GHz-en 99%-ban kihajtja a DX10-es játékokat (pár napja írtam), ha max. grafikát használ az ember, de még DX9-HDR-ben is 96-97%-ot tud.
Fraps-szel mindent tudsz tesztelni, de Call of Juareznek pl. van.Dj Dekko!: Ne aggódj, 4100 fölött úgysem stabilak azok a tuningok. Csak nem tesztelik ki megfelelően, vagy olyan beállításokat használnak, hogy nincs kihajtva a VGA, stb.
MSI lap, noti szar, miért pont a VGA lenne jó (amúgy azzal is voltak gázok).1hijjanhusz_ Már írtam, hogy a 10.4 jobb. 9.12hf-et cseszheted AvP-ral
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
7Heads Drago #16010 üzenetére
Talán Asus Matrix.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
bobalazs #16011 üzenetére
Arra voltam kíváncsi hogy az az 500-600 mínusz pont, amennyivel kevesebbet kapok 3DMarkVantage alatt.
Mennyit számít játékok terén.
Érdekes, mert semmi lassulást nem vettem észre, tesztek alapján sem.
Kellemesen csalódtam a Q6600os processzoromban, hogy viszonylag alacsony felbontáson (1280x1024) Vga Limit van. -
1hijjanhusz
senior tag
válasz
SalvadorLynx #16006 üzenetére
9.12hotfix elvileg jó a 48xx-hoz.
-
Dj Dekko!
őstag
3.00 Ghz Intel Core2Quad 6600-os proci nevetve elvan egy HD 4870 essel.
-1+1 Fps gyorsul további cpu tuningra.
Úgy hogy még vga limit érvényben.
Mellesleg CrySissal teszteltem,.. egy kártyához bőven elég egy 3 ghz proci -
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
1hijjanhusz #16005 üzenetére
Korábban túlhúztam, de most alapon megy. Melyik drivert rakjam fel?
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
SalvadorLynx #16003 üzenetére
Lehet driver hiba is. Nekem pl 10.4 nem egy játéknál hibázik. Másik, hogy lehet vmelyik ram hibázi, mert az érzékelők nem a ramokon vannak. Azok valós hőjét nem lehet tudni. Vagy csak egyszerűen túl van húzva a kari és kevés neki a fesz.
-
Májsztró
addikt
válasz
SalvadorLynx #16003 üzenetére
A hőfok majdnem ,hogy teljesen mindegy. Ha túl magas órajelen megy akkor alacsony hőmérsékleten is hibázhat. Vagy egyszerűen túl alacsony a feszültség az adott órajelhez és nem bírja ugyanakkor közben nem is melegszik.
-
SalvadorLynx
aktív tag
normális, hogy egy 4850 játék közben 60 fokon hibázik. Nekem nem tűnik túl magas hőmérsékletnek. Az ati control center adatai mennyire megbízhatóak?
-
kop8
őstag
Szerintem jó a QP és a tuningot is bírnia kell!!
De az tuti hogy nem olyan halk mint egy S1-es egy jó ventivelNekem silent efficiency van és halkabb 2d-ben mint a Cooler Master Hyper TX3
Mindkettő ventije autúmatán van.A gpu 50C és 1000Rpm körül van a fordulat 2D-ben.
Nekem itt lapul az átalakított S2-es hűtőm a szekrényben de nem teszem fel mert nincs értelme, még 4850-en használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- NVIDIA® driverek topikja
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest