Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KYZRR
őstag
Üdv!
Holnaptól én is egy HD4870 birtokosa leszek.
Annyi kérdésem lenne, hogy a Sapphire Silent Efficiency típursól, mit érdemes tudnom? -
Baryka007
addikt
Üdv, valaki nem tudja hogy mitől tűnt el a 2D clock beállításom? nem veszi le az órajeleket 500 / 750 re a kari hanem megy 725/1100 on amit 3D re állítottam be SEMMILYEN PROGRAM nem fut újra indítottam a gépet és ahogy fel állt a windows fut 725/1100 on... :\
-
AthlonXP
őstag
válasz
A-l-i-e-N #22894 üzenetére
A VaporX-et felejtsd el sürgősen, ha jót akarsz!
Nekem 4870-em van gyári VaporX-es, de ez a hűtő egy szart sem ér!
A hangja nem vészes, el fogadható, cserébe viszont nem is hűt semmit. A kártya idle módban 60-65 fok 20-23 fokos szobában, jól szellőző pormentes gépházban.
Nyáron viszont simán felmegy 90+ fokra is, ahol már el kezd "szemetelni" úm. a kártya és gyakorlatilag használhatatlan az egész.
Jelenleg az AIDA szerint a GPU 51 fok úgy, hogy az órajeleit az ATT-vel 240/240/1,083-ra állítottam.
Win alá ez is elég bőven.
Játék alatt 800/950/1,25-ön megy, de BF3 alatt pl. így is megvan a 80 fok neki ( 1280*1024 high ).A 4850 nyilván nem nyújt ekkora teljesítményt, cserébe kevésbé is melegszik talán, de én akkor sem ajánlom a VaporX-et, az csak egy parasztvakítás!
-
Becksman
őstag
Senkinek sincs ötlete hogy mi lehet a gond a gépemmel?
-
Speed®
titán
-
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz
Speed® #22889 üzenetére
Pont ez lett volna a mostani kérdésem
a hűtő része.
Ez olyan amit említettél?Ez jó lehet? referencia hűtő miatt kérdezem.
-
Speed®
titán
válasz
Baryka007 #22885 üzenetére
Az RV740 tuningolhatósága nem mond semmit az RV770ről, 40nm.
RV770nél 4850 esetében a 700at lehet elvárni 24/7re..4870nél ~800.A-l-i-e-N
Hűtőre kell odafigyelni, egyébként mindenki mást favorizál. Részemről a korrekt energiagazdálkodás miatt a nonref. Sapphireokat csípem, DualSlot verzió valami S1/L2 Pro szerű hűtővel, vagy egy VaporX. -
A-l-i-e-N
aktív tag
Üdv
Melyik fajtát/típust érdemes megvenni a 4850-esekből?
-
Becksman
őstag
Nem tudom de ez a kártya gyári állapotú és nem passzív hűtéses nem értem mért nem megy rendesen pl a half life 2
-
Baryka007
addikt
válasz
Speed® #22876 üzenetére
Értem csak láttam egy RV740 es GPU bios editorral meg munkáltak és ugye alapból az 750mhz és 915 mhz-n ment úgy hogy furmark is lefutott meg vantage is egymás után gondoltam akkor 800-850 et bírni fog az RV770 ... :\ amúgy nálam a leg stailabb az a 725/1105 de furmark pár hibával még lefutott 745/1115 ön is
750 en már kék halál :S
-
Becksman
őstag
Procim játék közben is max 38-39 fokot add.. de nem akarok rajta húzni mert gyári hűtőm van csak..
-
Becksman
őstag
Itt a kép amit készítettem GPU-Z segítségével:
http://kephost.hu/image-6165_4EB515CC.jpg
-
kisza25
félisten
válasz
Becksman #22879 üzenetére
pont az a baj, hogy alacsony felbontásban játszol és procilimited van, milyen felbontást tud a monitorod max?
ha 1280x1024-et akkor tolj fel mindent maxra,
a procit jó lenne 3Ghz környékére felhúzni és ennyi
csinálhatnál egy GPU-Z képet, mert az is előfordulhat, hogy a PCIe valamiért csak 4x-ben megy, vagy hasonló -
Becksman
őstag
akármely felbontást állítok sza*ul megy... de szerintem egy 1280x1024 már nem nagy követelmény... újabb játékoknál se nagy...
UI:
Gainward hd 4850 gddr3 512mb.os a tipusa!de a régi hd eah hd 4870-em se volt jó
-
Becksman
őstag
Sziasztok van 1 olyan gondom hogy pár játék nem megy tökéletesen mint pl a Half Life 2 ami eredetibe is van nekem.. a gond az hogy szaggat laggol de nemtom mért...
Konfigom:
ASUS P5QD TURBO ALAPLAP
4GB DDR2 1066MHZ DUAL CHANNEL
512MB ATI RADEON HD 4850
2.66GHZ INTEL CORE 2 DUO E7300
Oprendszer: WINDOWS 7 ULTIMATE 64BITKérlek segítsetek mert már tökre idegel hogy régi játékok jóval szaggatnak és nemely új is
pedig elég erős gép...
-
Speed®
titán
válasz
Baryka007 #22875 üzenetére
Példányonként változó, mit bír, neked kell utánajárni. ATTvel emeld lépcsőnként, aztán teszteld pár óra játékkal, esetleg loopolt DMarkkal/fánkkal.
Amit biztosan bír, csak azt lődd be BIOS szinten. 850-900at felejtsd el ;p
4850eknek a 700 általában sima ügy, onnan lehet elindulni..RAM változó. -
Baryka007
addikt
Egy kis segítségetekre lenne szükségem, régóta tervezgetem... most hogy kicsit jobb a hűtésem Crysis alatt 2 óra után 62 fok 3DMARK06 max graf után is csak 63 szóval lényeg az lenne hogy van e valakinek tapasztalata az Ati radeon bios editorral? és hogy EAH4850 -t meddig lehetne húzni amit max bír? 850mhz? 900? gpu és ram érdekelne meg persze hogy melyikhez mennyi core voltaget adjak mert nem akarom elrontani mivel nem tudok még1 kártyát betenni a gépbe hogy orvosoljam!
előre is köszi
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #22871 üzenetére
2D alulfesz és 3D tuning profilt csináltam neki amit automatizáltam
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #22869 üzenetére
ja tényleg a HD5830-at is azzal profiloztam, de az már olyan régen volt, kezdek szenilis lenni
-
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #22865 üzenetére
na mindegy, majd jövőhéten kiderül, csak szeretnék képben lenni mikorra megkapom
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Baryka007 #22863 üzenetére
Meglehet.Kinek hogy.Bár nálam majdcsak befelezte a hőfokokat a kártyán.
Kérdés:
Szürke halál volt már valakinél?
Húztam a kártyán egy kicsit(GPU 800Mhz) + új táp +legfrissebb Catalyst.Játék alatt semmi gond. De 2D-ben egyszer csak szürke képernyő .....
Mitől lehetett? Nagy gond? -
-
Ano
senior tag
korábban már írtam, hogy le fogom cserélni és perpill a VGA is negatív tuningolt állapotban van, hogy ne legyen baj ... sajna most nincs lehetősegem rá, de amint lesz beszerzek egy 5-600W-os chieftec-et
-
bluyoo
nagyúr
Itt inkább a tápod minőségével van gond.Nem tartozik a megbízható darabok közé.
Melyik tápegységet vegyem?
A 4870-es(elvi maximális fogyasztása) 150 watt.
Már a 4850-hez is
" Minimálisan 450W-os tápegységet javasolnak a hardver mellé, ami Codegen táp esetén 600W-os modellt, Enermax-nál 370W-os tápot jelent.. (gondolom nem kell ecsetelni, hogy Codegen 400W az maximum 300-at jelent..) Akár jobb, akár kevésbé márkás tápunk van." -
Ano
senior tag
válasz
bluyoo #22836 üzenetére
jó ez a watt számoló oldal!
nekem ennyire jött ki:
Minimum PSU Wattage: 352 W
Recommended: 402Wtehát a mostani codegen 400Wos elég lesz neki(pedig a táp öregedési értéket 25%ra állítottam, ami meg sem közelíti a valóságot), de ha akarom tuningolni mindenképpen kell egy erősebb táp és tuningolni meg muszáj
-
kisza25
félisten
Tudja valaki, hogy sapphire HD5850 idle mennyire veszi vissza az órajeleit?
-
zsole84
senior tag
6770-re is jó az S1 [link] (Ha megvan a 4850 gyári hűtése és úgy adnád el). Egyébként általában jó hűtése van a 6770-es kártyáknak. Sapphire rev.3[link]/vapor-x[link] például nagyon halk. De az 5770-nel sem járnál rosszul, mert szinte ugyanaz[link], viszont ha használt is szóba jöhet, aprón jó árban ki lehet fogni.
Mod MC Pite: Ugyanígy volt nálam a Giga. ATT-t én csak driver mellett használtam CCC nélkül, úgy tudom jobb, ha csak a driver van fent.
Mod Turbolada II: Írta a kérdező, hogy a 4850-et is egyre kevésbé használja ki, illetve, hogy főleg a fogyasztás miatt váltana. Akkor minek 6850?
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: érdemes lehet lecserélni a mostani 4850 + Accelero S1 R2 kártyámat egy 6770-esre?
Full HD felbontáson használom, ellenben egyre kevésbé használom ki a képességeit, de azért még előfordul...
A váltás mellet szóló érvek: natív HDMI kimenet (4850 2xDVI + konverter) és sokkal alacsonyabb idle fogyasztás (70-80W vs 10-20W).
Ellene: a S1 R2-vel a gép kvázi hangtalan.
Köszi!
LZs
-
Iceq-s 4850, tuningban sovány (kb 680 mag), de 2D-hez szerkeszettem az overdrive profilt, legalább ott keveset egyen. 400/550nél jó, 400/500nál pár perc 3D után atirecovery.
A memóriáknak lenne egy limit, aminél többet nem szeretik ha állítok, pl nem lehet több mint 500Mhz??? 512,DDR3, 10.3 catalyst - hétvégén új os, új driver jön. -
kisza25
félisten
válasz
Polllen #22835 üzenetére
persze jól beállítva 85-100Hz-en már nem volt szemrontó, de legtöbben azt se tudják van ilyen és 60Hz-en nekem kifolyik a szemem tőle
cashback: a 19-es magasabb , mint a 24"széles és az emberi látómezőnek optimálisabb a széles, persze én nem árulok monitorokat,nekem aztán édes mindegy,
mindenesetre a mai játékoknál már ég és föld 1280x1024 vs 1920x1080 látványban -
cashback
őstag
válasz
kisza25 #22834 üzenetére
Persze... van olyan crt ami nyírja a szemet... (nekem egy LG Flatron L1952HQ LCD monitorom van)
Számomra a látómezős téma az amit aktívan nézek... amire koncentrálni tudok... Pörgős játékoknál előnyös ha nem a szép eget, fákat, bokrokat bámulom illetve az elsuhanó tájat.
Sztem a 19" normál monitoron kényelmesebben tudok játszani, mintha egy 22-24" (egy magas a 19-esvel, de ugye szélesebb) monitoron küzdenék.Filmet nézni, stratégiai játékokhoz (autósokhoz sem lehet olyan nagyon rossz, bár ott sem a lényeg a túl széles látómező) biztosan nagyon jó egy wide monitor (illetve minél nagyobb), de COD-hoz és egyéb FPS játékokhoz sztem nem az igazi.
Járhat előnyökkel is... oldalról érkező ellenfelet logikusan hamarabb észre lehet venni. Hozzászoknák biztos gyorsan, de minek... így is élvezhető a játék... -
bluyoo
nagyúr
"Amúgy meg nemrég próbáltam egy M-tech 420 táp 17A-es ágát 200W-nál rögtön elszállt"
Ha nem egy M-tech-ről lenne szó akkor minden további nélkül elég lenne egy 400W-os.
Nekem két évig FSP 400W GLN volt mellette.És még a tuning is belefért ....
Csak azért cseréltem mert tervben van a fejlesztés...
Jobban jársz ha nézel valami megbízhatóbbat Tápajánló
Mire elég 400W
De ITT ki tudod számolni a fogyasztását a rendszerednek. -
Polllen
nagyúr
válasz
kisza25 #22834 üzenetére
Én a 20" monitort is majd 1 méterről nézem, jól levett fényerővel.
Egyébként az újabb crt-k semmivel sem fárasztják jobban a szemet, mint a tft monitorok. Mindkettőnél inkább az a baj, hogy egy helyre fókuszál a szem és kevesebbet pislog, mint kellene.
A kifejezetten roncsoló monitorok már kikoptak valahol a 90-s évek elején.
-
kisza25
félisten
-
Stirbi
addikt
válasz
cashback #22827 üzenetére
A grafika ugyanolyan szép ha maxon van és natív felbontáson játszol, lehet az 1280*1024 vagy 1366*768 vagy 1920*1080. . .
Ha most lenne az a pont nálam, hogy van pénzem monitort váltani le nem váltottam volna a benq 19es 1440*900as lcd met full hd-sra, ugy érzem felesleges.
-
Ano
senior tag
Szia!
Én most egy 400Wos codegen-el hajtom az enyémet de visszavettem amennyire csak lehet mindent, hogy minél kevesebbet fogyasszon ... de mindenképpen be kell szereznem egy nagyon jó 450es vagy egy jó 500Wos tápot előbb utóbb, hogy biztosan merjen használni, mert ez így nem maradhat sokáig ...
neked csak azt tudom mondani, hogy ha mindent visszaveszel te is a legkisebb fogyasztásúra, akkor perpill elég lesz a 420as táp, de a közeljövőben szerezz be valami értelmesebbet, hiszen a gyártó is 500w-os tápot ír elő mint minimum!
-
davad
csendes tag
Hello!
Szerintetek egy M-Tech 420w-os táp vinne egy hd 4870-et core2-es procival? -
cashback
őstag
válasz
kisza25 #22826 üzenetére
Sapphire Toxic HD4850 512/256
Én 1280*1024-ben játszok (19" LG Flatron L1952HQ)... COD2,4,6 (8 lesz jövőhéttől)... illetve pár egyéb játék ami hirtelen kijön, de COD-on kívül más nem hosszú életű.
Sztem én nagyon sokáig nem térek át HD felbontásokra... nem éri meg.
Most full grafikán, full részletességgel tudok játszani... átváltanék HD-ra és dobhatnám ki a vga-mat (természetesen a monitorral együtt).
Részemről akkor lenne értelme ennek a váltásnak, ha kevésbé pörgős játékokkal játszanék... valami stratégiai, amiben van is idő megfigyelni a nagyon szép kidolgozást... mert COD-ban és valami autós játékban (pl DIRT3) nem igazán veszem észre hogy mennyire is részletes a táj... tudatosan biztos.
-
Kalos7
tag
Mit szóltok egy Sapphire Radeon HD4870 Toxic 1GB 256bit DDR5?
Viszi ez még a mai játékokat? -
Baryka007
addikt
válasz
Májsztró #22815 üzenetére
Hát van egy olyan "egyedi ház hűtésem" hogy ugye gép elején be szívja a levegőt hátulján meg tetején kimegy meg a gépház oldalán közbe bejön.... nah és van kettő L alakú lemez a gépház oldalán ( belül ) ami videó kártya alá néz és a videó kártya alatt 2x 12cm hűtő van egyik a gpu hűtőt erősíti fel másik meg a ramokat hűti rajta... nah ilyen az én kis egyedi hűtésem és majdnem 10 fokot értem el vele
persze mínuszba
és ebben az a jó hogy videó kártya hűtéséhez nem kellett hozzá nyúlnom a hang zavar meg nem érdekel itt van az 500w 5.1 meg amúgy is állandóan szól a metal meg néha zenélek is rajta
és mivel elfogytak a táp kábeleim amikre a hűtőt rá tudnám kötni kettő másik venti zsinórjába bele forrasztottam ezeket és ugyan úgy mennek....
-
Polllen
nagyúr
Üdv!
Használ még valaki közületek 4850-t s-video kimenettel? Állandóan kifagy a legújabb ati driver...
Esetleg ötlet, h melyik régebbi driver-rel próbálkozzak?
Köszi!
-
Ano
senior tag
Ma sikerült beizzítanom a "régi új" VGA-mat ... Asus HD4870 512 MB
féltem, hogy nem tudom letesztelni mert csak egy 400Wos codegen tápom van ...
telepítés után a catalystben visszavettem mindent a legkisebbre ... GPU 750 helyett most 500on megy és úgy tűnik bírja a tápegység, mert simán fut minden, igaz, hogy leg energia takarékosabbra állítottam be mindent a gépen. Crysis 800x600ban maxra állítva így is 45fps átlagban!
futtattam egy 3D Vantage tesztet is aminek ITT az eredménye:
kell majd szereznem egy normális tápot, hogy jól tudjam hajtani, de perpill nincs lehetőség rá ...Crysis2 is szépen fut ... oersze az is 800x600ban ... amúgy is csak egy 17colos CRT monitorom van
-
Májsztró
addikt
válasz
Baryka007 #22813 üzenetére
Akkor neked valami ok folytán szerencséd van. Rengeteg 4870-es glaciatoros kártya halt meg vagy ment tönkre a hűtése itt a fórumban. Nekem ez bőven elég bizonyíték ,hogy ne vegyek olyat.
Amúgy ilyenkor szoktam mondani azt ,hogy honnan tudod hogy jól mér a dióda ? Az se biztos hogy bármelyik kártya 90 fokos, de mivel a nagy átlag azt mutatja , infrás hőmérővel meg még senki nem mérte meg, így kénytelen vagyok hinni a szgép által mért adatoknak.
mod:
Most olvasom ,hogy Te 4850-ről beszélsz ami azért valljuk be , jóval hűvösebb mint egy 4870. Fene tudja mitől, de jelentősen hűvösebb. -
kisza25
félisten
-
nappa
tag
válasz
Turbolada II #22808 üzenetére
hát szerintem igen! de ma kiveszem ugyis átpasztázom..de ha akkor se lesz jó akkor nemtudom
-
kisza25
félisten
válasz
Májsztró #22806 üzenetére
köszi a kimerítő választ
kártya még nincs meg, csak jövőhéten lesz,
csak infót gyűjtök előre, volt egy XFX HD4830 am az ment 750/1060-at abban sem lehetett feszt állítani sajnos, na majd meglátom mire jutok,
eddig full HD-ban játszottam abból valószínű vissza kell vennem -
Májsztró
addikt
válasz
kisza25 #22803 üzenetére
Én ATT-vel lőttem be és játékokkal illetve furmark-kal.
Feszt nem tudom ,hogy 4850-nél lehet-e állítani úgy emlékszem ,hogy nem csak 4870-nél. De ha mégis akkor 1,263V amit 4870-nek lehet adni , szóval jó lenne ha mondanál egy értéked ameddig engedi emelniA tuning változó mint tudod. Nekem volt 4850-em a mostani kártya előtt. az 625/1000@700/1100-at tudott bármit csinálhattam vele. Most a 4870-em ha jól emlékszem 750/900@800/1200-at tud. Bár ez utóbbi adatban nem vagyok biztos. Annyi szent ,hogy gyári órajelen használom alulfeszelve. 1280-ra bőven elegendő a teljesítmény , gondolom nálad nagyobb felbontásra kell. Csak annyit tudok mondani ,hogy próba szerencse. Egy átlag kártyával gpu-ban +100mhz-et , ramban szintén egy annyit el lehet érni.
mod:
A hőfokokon nem kell csodálkozni. A gyári 4850/4870 1slotos/2slotos szarra való hűtésekkel teljesen normális érték a 75-90 fok.
-
komyka
tag
válasz
Turbolada II #22779 üzenetére
Azt a Q. Kivettem a kártyát, és a kis légterelő folyosók bejáratai full el voltak tömítve porcicusokkal. Csoda h nem égett le eddig a kártya, mert levegőt azt tuti nem kapott. Előtte újkorában régi driverekkel alapjáraton olyan 80-82 fok Cfok között mozgott, így eltömítve 90-volt h 95-t is mutatott a catalyst, most kitíkarítva új driverrel van, hogy még 70 alá is megy, de terhelve max olyan 90 körül mozog. Lehet csak kibírja még ezt az 1 évet amíg nem újítok .
-
KYZRR
őstag
Üdv!
Sapphire Hd4870 Silent Efficentakármiről, 512MB GDDR5, lehet tudni valami bajáról?
tuningot meddig bírja? -
nappa
tag
válasz
Turbolada II #22801 üzenetére
éa mit lehet vele kezdeni? pasztázzam újra vagy valami már lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Formula-1
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Háztartási gépek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest