Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
válasz
andras888 #22593 üzenetére
Hali.
Én 250/250-re vettem le az idle értéket 1.083V-on.
1.25V mellett pedig 800/950 a max nálam, a két érték közé pedig még tettem 2-t, így van 4 profilom, amit bill.paranccsal tudok aktiválni. Így egész jól lehet szabályozni a fogyasztás/melegedés/teljesítmény triót.. -
andras888
aktív tag
válasz
csucsbicep #22592 üzenetére
250/350 fesz maradt, de viszont a ventit 24% pörgeti akármit csinálok trixxel tudtam vezérelni erre viszont nem reagál csak ha manual-re kapcsolom??
Szerk: 34 fokon üzemel a kari
-
andras888
aktív tag
válasz
csucsbicep #22589 üzenetére
Sikerült ati tray el, minden fain
A bios moddolás minig lefagyott mikor megpróbáltam rárakni a karira, meg is ijedtem, hogy mi lesz, de nincs baja.
250/500 a 2d mennyek lejjeb vagy nincs értelme a volt a gyári minimum 1.083, szerintetek? -
h1n1_900
senior tag
Most találtam rá erre a topikra. Anno volt 1GB-os 4850-em. Hdmi változat jó halk volt. Mennyire éri ma meg használtan az árát? Esetleg van jobb vétel szerintetek?
Lemaradt:
Anno lecseréltem a hűtést és most találtam meg. Ha már itt vagyok belinkelem hátha valakit ki tudok segíteni -
törölt tag
válasz
andras888 #22587 üzenetére
sajna csak angol videót találtam.
magyarán:
start menü / jobb klikk a számítógépre / tulajdonságok
bal alsó sarokban katt a műveleti központra
a felhasználói fiókok felügyelete...-re kattintva lesz egy csúszka amit le kell húzni, majd ok.
indítsd újra a gépet, és próbáld újra telepíteni. -
andras888
aktív tag
hali egy sapphire 4870 1gb kártyát vettem a minap, a hűtőjét kikellet pucolni, megoldottam beraktam aztán ment minden, furmarkal 72 fokig engedte 45% ventivel. sz tem jó.
1 problémám lenne a gpu orajele üresjáratban 600 ra megy vissza, ez úgy tudom 1** gpu és a mem-et is vissza lehet engedni jócskán.
Ezt hol tudom megoldani? -
Ateszzero
őstag
válasz
bobalazs #22578 üzenetére
Valószínű az előző tulaj nem éppen a számára megfelelő helyen tárolta. Régóta nem volt már pc-ben. Játékok is szépen futnak rajta, hőmérsékletek is nagyon jók. Ac venti szépen teszi a dolgát.. Egy pár napig azért benne hagyom a gépben tesztelés céljából, nehogy a következő tulajnál k@ksizzon be.
-
Lacpac
őstag
válasz
Stirbi #22568 üzenetére
Amúgy nem TOXIC a kari.
Hanem ez:
Gigabyte GV-R485-512H-BTeljesen ref. modell.
-
Lacpac
őstag
válasz
A_ScHuLcZ #22573 üzenetére
Referencia HD4850-es nyák csak PWM vezérlésre van fölkészítve.
Csak olyan ventilátort tud vezérelni, aminek négypines a a csatlakozója.
A TOXIC 4850-ek pedig referencianyákra épültek.Az egyik alternatíva (a legolcsóbb):
Acelero L2 Pro. (ez van nekem is a TOXIC-on, most 30%-on pörög a venti.)
Jobban is hűt mint a rajtalévő Zalman. -
Baryka007
addikt
válasz
@matthew@ #22565 üzenetére
Nekem 11.10 Beta van és a 11.9 nél majdnem 1fps el többet mutat a mérce Crysis gpu benchmarknál
37.98 Fps average @ 1680x1050 2x simítás high | 11.9 nél meg ugyan így 37.11 meg a 11.9 nek van egy hibája hogy lassan tölti be a textúrát [link] nézd meg... látszik ahogy a text homályos aztán élesedik ki...
-
törölt tag
válasz
Stirbi #22570 üzenetére
a nyákon 4 pines csatlakozó van, a ventin meg 3 pines. ebben a hsz-ben linkelt képeken jól látszik, hogy ezt egy átalakítóval (vagy toldással) oldották meg, aminek köszönhetően szoftveresen nem lehet állítani.
aztán más is lehet a probléma forrása, de én ennek tudtam be. amúgy 2 pines ventit is lehet szabályozni, erre tökéletes példa a sapphire 4850 dual slot. -
törölt tag
válasz
Stirbi #22568 üzenetére
látom, közben szerkesztetted.
nem lehet szabályozni. sok külföldi cikken rágtam át magam, illetve valószínűleg ezt a topikot is átnéztem a megfelelő keresőszavakkal, de a szomorú tényen nem változtatott. hang mániás vagyok, így érthető, hogy miért áldoztam fel egy fanmate 2-t. vagyis csak átalakítottam, mert a mai napig azt használom. jól jön a giga féle kártyáknál is ahol 2 pines ventit raktak a zalman hűtésre (vf700, vf830). -
törölt tag
válasz
A_ScHuLcZ #22566 üzenetére
azon nem fogod szabályozni. tudom, mert nekem is volt ilyenem. viszont ha lehúzod a ventit, és a 3 pines részből kettőt úgy dugsz a zalman fanmate-be, hogy a piros a pirossal, a fekete a feketével érintkezzen, akkor már manuálisan szabályozhatóvá válik. ehhez kicsit át kell alakítani a fanmate csatlakozóját (ki kell vágni a műanyagból egy keveset). kicsit sufnituning jellege van, de máshogy nem lehet megoldani. ha igen, akkor elkerülte a figyelmemet, de hirtelen felindulásból így sikerült megoldani a hangzavart.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Van egy HD4850-es VGA-m és nemtom h érdemes-e feltenni a legújabb asszem 11.9-es drivert? Nekem a "legalapabb" van ami a CD-n volt hozzá, szóval érdemes frissíteni? -
Baryka007
addikt
Szerintetek el bírja a 400w os tápom az intel E2200 helyett az E8200 at? Most van egy Asus EAH4850 1GB + 4gb ram meg P5Q Deluxe lap ! vegyek új tápot is vagy stabil lesz?
-
Ateszzero
őstag
Erre valaki tudja a megoldást?
-
-
veze
őstag
válasz
AthlonXP #22553 üzenetére
Én nemrég 4850-et vettem használtan, alig tízezer felett 512MB DDR3 és 256 bites sapphire ref hűtős volt, de nekem volt a fiokban egy másról lebontott accelero s1, már eleve mikor megvettem ezt úgy számoltam ezt ráteszem
40-50 fokos a kártya vele és nem bántam meg.. egy core2 e6750 proc szolgálja ki 3,2-re huzva..nekem jó.. -
AthlonXP
őstag
válasz
Joker94 #22552 üzenetére
(#22551) Baryka007: Így, ahogy mondod. Annyi kiegészítéssel, hogy ha jól emlékszem, akkor 5750-ről volt szó..
(#22552) Joker94: Ebben az esetben meg mindenképp a 4870-et vedd meg, hisz olcsóbb és gyorsabb. A másikat csak akkor, ha az energiatakarékosság fontosabb a sebességnél, mert az 5750 kevesebbet eszik.
-
Baryka007
addikt
válasz
Joker94 #22547 üzenetére
[link] 4850 nél erősebb valamivel de 4870 nél egy parányival gyengébb hát én megmondom őszintén én is a 4870 et venném mivel 22.000 Ft az 5770 meg 28.000 az 5770 meg csak annyiban jobb hogy DX11 ... ennyi amúgy gyengébb és még drágább is
amúgy én most ha vehetnék kártyát lenne rá money egy HD6850 et vennék sokkal erősebb és csak 30.000 Ft
[link] sajnos fps értéket nem mutat ez a teszt de szerintem nem is kell
-
AthlonXP
őstag
válasz
Joker94 #22549 üzenetére
Viszont a memória csak 128 bites és az eléggé vissza foglya a kártyát. Amúgy meg egy dolog, hogy hány éves az a kártya, azt eleve csúcskártyának tervezték anno, míg a másik eleve csak egy alsó-közép kategória...
Szóval sztm felesleges azt a pár ezer pluszt elkölteni az 5750-re, mikor a 4870 olcsóbb és jobb is!Arról nem is beszélve, hogy az 5000-es széria sem számít már újnak, ha korát nézzük.
Bár ez is elve becsapós, mert pl. ha én választhatnék egy 5870 és egy 6870-es kártya közt, tuti, hogy a régebbi, de gyorsabb 5870-et kérném/venném!
De persze, kinek mi a fontosabb. Nekem mivel HC Gamer vagyok ( napi 24 meg reggel egy kicsi), a sebesség mindennél fontosabb. Nyilván az újabb 5750 a frissebb gyártástechnológia miatt kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, viszont lassabb is a 4870-nél ( középkategóriás volta miatt ).
-
AthlonXP
őstag
válasz
Joker94 #22547 üzenetére
Inkább vedd meg a 4870-et!
Az 5750 dx11 támogatásával nem sokra mész, hisz lassabb, mint a 4870 sőt, talán még a 4850-nél is lassabb. Játékok esetében meg úgy is a sebesség a fontosabb.
A meghibásodási arány meg szerintem semmivel sem magasabb, mint bármelyik másik VGA esetében. Főleg, ha eleve valami normális hűtés van a kártyán ( pl. nem a gyári referencia és/vagy nem is Sapphire VaporX..)!
-
Joker94
aktív tag
Sziasztok.
Érdemes vennem 4870et még vagy vegyek inkább 2K-val többért 5750-et?
Mind2 512MB-os lenne.
Mennyire nagy a 4870ek meghibásodási aránya? -
Baryka007
addikt
Ez ami ebben a videóban van ez lehetséges? O.o [link]
-
Baryka007
addikt
Nah..... kész lett az új hűtésem de előtte szét szedtem darabokra a glaciator hűtőmet és 2008 óta nem pucoltam ki soha el tudjátok képzelni milyen lehetett -.- de már megvettem a gépház "speciális" házi suffnyi tuningos hűtéséhez az alkatrészeket szóval először hűtés nélkül ki próbáltam a "saját hűtésem nélkül" 52 fokos 2D hőmérséklet helyett 37-39 Fok 3D ben max 65 aztán megcsináltam a speciális hűtésemet még nyertem vele pár fokog 2D ben annyira nem nyertem sokat 37-39 helyett 33-38 lett az már nagyon jónak számít szerintem
3D ben viszont 30 perc crysis után ( 1680x1050 2x simítás very high ) beállítások mellett sem melegedett 56 fok fölé
azt hiszem ez nagyon jó teljesítmény a régi poros HD4850 2D 52 fokos teljesítése után
a kártya is gyorsabb lett 1-2 FPS el
holnap dobom fel a képeket róla
-
DZs
senior tag
ATT-vel egy 4850 gpu órajelét venném lejjebb, de csak 500mhz-től felfelé enged módosítani. Valamit rosszul csinálok, vagy másik fülön vagy máshogy kellene csinálnom?
-
Baryka007
addikt
válasz
bobalazs #22535 üzenetére
Nincs fent de ezelőtt sem volt amúgy próbáltam felrakni de nem engedi azt írja hogy a hardver a mindennapi használatra kész rohadjon meg a rohadt windows ezért szeretem a linuxot csak azon nem megy a crysis -.- amúgy igen érdekes monitorom van Acer v223w elvileg van rajta DVI de nekem nincs szóval VGA-t használok és igen van rajta auto fixáló gomb de nem tudja helyre igazítani sőt még a kép is torzul ha játékba nyomom el amúgy asztalon simán ki igazítja... nem értem :S
-
Davidof92
senior tag
Felraktam a 11.8-at, ugyan az. És még mondják hogy semmi baj nincs az ati driverekkel. Nem hát. Mindjárt kiveszem és szétverem a kártyát
.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Davidof92 #22534 üzenetére
nem force vertical refresh?
(#22527) Baryka007
monitor drivere fenn van eszközkezelőn? Catalystba és/vagy monitoron (catalystbaa my digital flat panels/scaling options) a kép kiterjesztését teljes monitorra.
Ha vga kábelt használsz monitorodhoz, szokott lenni egy automata fixáló gomb is, ami helyre méretezi a képet. -
Davidof92
senior tag
Érdekes dolgot vettem észre. Újratelepítettem a gépet, felraktam a 2011 07 28-as drivert(ezt írja). Eddig 2 játékot raktam fel, diablo 2 és keresztapa, és ezt tapasztaltam velük:
mi ez a 30 fps-es korlát? bármit csinálok nem megy feljebb, néha szokott leesni. És mindezt 2 régi játékban? hát hogy van ez? -
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Van egy Asus 4850-em amin már nem az eredeti hűtés van, ugyanis csapágyas lett a glaciátor venti.
Eladtam , de visszakerült hozzám kb egy évre rá. Olcsó volt, tartozásba számítottam be, pár ezer volt, mert hibás lett, függőleges csíkozást produkál, viszont nem gondolom hogy nagy hibája van mert ha mozgatom az alaplapban , akkor addig jó képet ad amíg egy bizonyos pozicíóban tartom rajta a kezem.
Tzsolesz-al tettünk rá egy új , eredeti bios-t nem-e az a ludas, de nem segített rajta.
Tudtok valami tippet mit lehet vele kezdeni. -
Baryka007
addikt
Lenne egy újabb problémám... a mai nap újra telepítettem a Windowst most 64 bit win7 van fent feltelepítettem mindent úgy ahogy kellett és küszködtem a felbontással de sikerült, nah most az lenne a problémám hogy ha elindítok egy játékot és nem a 4:3 as képarányhoz ragaszkodok hanem pl a 16:10 hez ami nekem ideális akkor nem tölti be a kép az egész monitort www.narutoarenaklan.atw.hu/crysis.jpg és a másik probléma hogy 1680x1050 es felbontást nem engedi beállítani a max felbontást 1600x900 .....
-
Baryka007
addikt
válasz
omarion23 #22492 üzenetére
Azért mondom
azt bírnia kellene neki az enyém most egy egyedi gépházzal aminek speciális hűtése van a videó kártyához ( ne gondoljatok nagy dologra ) 750/1115 megy neki dirt3 gond nélkül és a hűtésemmel MAX 65 fokos a kari
majd töltök fel róla képet holnap vagy holnap után
amúgy ASUS EAH4850 1GB
-
Ti melyik drivert hasznaljatok 4870 hez ? Melyik verzioa legjobb ?
Erdemes felrakni a legujabb 11.9es drivert ? -
DonDennis
senior tag
válasz
csucsbicep #22520 üzenetére
az összes drivert végig próbáltam kb már tegnap levettem az órajalet 500mhz re meg a mamoriát is és 80%ékos ventin terhelés alatt 40fokso volt és úgy is újra indult és kék halál szóval passz
-
Nova91
tag
Sziasztok!
Remélem jó topicban járok! Nekem egy Sapphire 4850 Toxic 512 MB-os kártyám van. Akkoriban vettem amikor megjelent és nem történt azóta rajta BIOS frissítés se húzás se semmi.
Kérdésem az lenne, hogy BIOS frissítés mennyit dob a kártya teljesítményén? Érdemest ezt megejteni vagy nem éri meg? Fogalmam sincs erről a témáról csak most kezdtem bele, de ha esetleg valaki tud dobni 1-2 linket azt megköszönném. Úgy gondoltam annyi az egész, hogy az új BIOS-t betöltöm és flash és kész, de ahogy olvasgattam bonyolultabbnak tűnt.
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok
3éve vagyok egy Sapphire Hd 4870 512MB os tulaj. Kb a 2 év gari lejárta után pár hónapra rá elkezdett baszakodni a kártya. Mikor erősebb játékkel játszok akkor van hogy megakad a kép bejön egy fekete kép aztán az éppen játszódott hang elkezd beragadni(nem tudok rá jobb szót így ismétlődik az a hang) aztán így beugrik egy kockás kép kb 1 másodperce és rendszerint megy tovább a játék. De pl a BF3-nál már nem hanem bead egy KÉK halál mezőt és újra indul a gép. Bf3 során mikor játszok van hogy fél tized másodpercekre ilyen zöld sávok is felugranak. A kártya nem volt húzva.Mit gondoltok? Most akarok venni új gépet szóval ha elbaszódott a kártya akkor se fogok sírni csak azért még örülnék ha kihúzná 2-3 hónapig amíg tisztázódik a mostani elég kaotikus számítás technika piac hogy AMD bulldozer vagy SB-E ...
Esetleg egy bios frissítésél próbálkozzak? Vagy az órajelet vegyem lejjebb?
Válaszokat előre köszi
-
törölt tag
válasz
Rival00 #22513 üzenetére
elvileg ki lehet használni, hogy 2 hangkártyád van, de vlc-nél csak spdif lehetőséget találtam, ami pont a fordított eredményt hozná. digitális kimeneten mehetne a film, és a tv-n szólna a zene. esetleg a fejhallgatót rádugod a tv-re, és koax vagy optikai kábellel kötöd össze a gépet az erősítővel.
-
Rival00
csendes tag
válasz
Rival00 #22512 üzenetére
Bocsi a több hozzászólásért csak közbe rájöttem hogy ez így nem teljesen érthető!
Szóval arról van szó hogy nézek 1 filmet vlcn és az jó hogy a tvn jön, de ha pl valaki más a gépen fülessel akarna zenét hallgatni vagy akármi, akkor azt meg lehet oldani hogy csak a vlc szóljon a tvn, a többi az a hangszóróm ?
-
tgtom
tag
Hello!
Lenne egy 4850-es káryta és két monitor van rákötve. Az a bajom, hogy egy idő után mindkettő vagy fekete vagy szürke lesz, ezután pedig a gép újraindul és 5-10 perc után ugyanez megy... Ötlet? -
törölt tag
válasz
Rival00 #22508 üzenetére
úgy már érdekes. ha nem sikerül alapértelmezett hangeszköznek beállítani a hdmi-t, akkor rakj egy új vga divert, és telepítésnél bizonyosodj meg róla, h a hdmi hangdrivert is felrakja. ha ezek után sem megy, akkor a tv beállításainál is körbenéznék, bár ennek van a legkisebb esélye. még az is előfordulhat, hogy az eszközkezelőben le van tiltva. régebben letiltottam, mert lekapcsolt erősítőnél üvöltött a skype a tv-n. közben rájöttem, hogy ez skype beállítás, de akkor azzal is elértem, hogy a tv-n ne szóljon.
szerk.: bő 6 percig tartott megírni ezt a hsz-t
a lényeg, hogy sikerült. nm.
-
Rival00
csendes tag
Hoho!!! Sikerült!
) Köszönöm a segítségeket
-
törölt tag
válasz
Rival00 #22504 üzenetére
valószínűleg dvi-hdmi kábellel kötötted össze a tv-det a géppel, és ez a hiba forrása. nem véletlenül mellékeltek a vga mellé egy dvi-hdmi átalakítót, mivel nincsen natív hdmi csatlakozás a 4850-es kártyádon, csak azzal az átalakítóval lehet hangot "csiholni".
amúgy biztos ami biztos alapon megnéztem dvi-hdmi kábellel, de csak dvi+hdmi átalakítóval és hdmi-hdmi kábellel van hang a tv-n. -
Rival00
csendes tag
Sziasztok!
Találtam 1001 ilyen problémát, de megoldást sehol se látok rá.
Szóval van egy ATI HD4850 vidkártyám, és a gépet szeretném összekötni egy LG LCD tv-vel.
A videókarihoz adtak átalakítót full hdmi kábelesre, de vettem a másik fajtát is ami egyből a videokártyába megy, de sajnos hangot sehogy se tudok csinálni. Remélem nagyjából érthetőSzóval erre kellene nekem valami megoldás ha van.
Előre is köszönöm.
Rival
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- NVIDIA® driverek topikja
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest