Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkarcsy95
tag
Helló!
Még másfél éve vettem egy ilyen videókártyát.Egy ideig jól ment,de olyan 1 éve fellépett egy hiba.Bármilyen játékkal játszok (GTA SA,WOW,Torchlight,COD) 10 perc játék után 'elnyúlna a textúrák'.Úgy kell elképzelni,hogy mondjuk egy ember vagy egy fal,vagy egy jármű textúrája háromszög alakban elnyúlik a vételenben és rohadt idegesítő,mert ettől semmit sem lehet látni.Visszavittem szervízbe ezzel a hibával,ott a driver-re gyanakodtak(most ATI Radeon HD 4800 series driver van fennt).Hűtése megfelelő,40-50 fok körül van a gpu.Valaki tudna segíteni? -
PeeterssoN
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat, szétnézek.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Baryka007 #24496 üzenetére
Az enyém MSI HD4850. Persze bekapcsoláskor villog párat az nem lenne gond. De nálam az van hogy el se indul rendesen a gép (boot képernyő se) hanem csak villog a kártyán az a piros led. AZért gondolom hogy nem kap elég tápot mert tudom hogy alulméretezett ami most van (350W), már megrendeltem az újat. Eddig a régi konfigommal egyébként jó volt, az újjal is elindult csak egy idő után kifagyott és most ez van.
Különben meg ha lehúzom mind2 merevlemezt akkor a boot képernyőig simán eljut. Ez is a táp gondot támasztja alá szerintem. -
bluyoo
nagyúr
válasz
PeeterssoN #24491 üzenetére
Ha nem sajnálod a pénzt rá Accelero Twin Turbo PRO.Ha azt vesszük hogy venti sem kell rá (mert van rajta
) nem drágább mint a S1 rev 2.
Nekem ASUS glaciator 4870 512Mb-on dolgozott/zik nagyon bevált hűvösen tartotta a VGA-m és mindezt halkan. -
endruboy1
senior tag
Hello!
Ha a VGA kis piros LED-je villog bekapcsoláskor, a ventik csak forognak de nincs kép az azt jelenti, hogy nem kap elég áramot igaz?
-
PeL
addikt
válasz
PeeterssoN #24491 üzenetére
Nem tudom mit jelent nálad olcsónak de a legolcsóbbal szerintem nem mész semmire sem, Arctic Cooling Accelero S1 rev 2. -re azt mondják elég jó, 5-6000 között lehet kapni.
-
PeeterssoN
őstag
Van egy ASUS glaciator 4850 512Mb kártyám.
Alap beállításokkal iszonyat zajos a hűtése, így MSI Afterburn-nel levettem a minimumra a venti fordulatszámát (25%), mert csak ezen tudom elviselni a hangját. HŐfoka ilyenkor is 54 Celsius fok. Netezésnél még oké, de film és játék közben nem bírja és fel kell vennem a fordulatszámot.Tudnátok olyan hűtőt ajánlani ami halk de mégis megbízható és nem utolsó sorban olcsó?
-
válasz
drlovi #24483 üzenetére
Lehetséges,hogy ez a kondi okozza a gondot.
Láthatólag érte egy kis fizikai behatás és újra lett forrasztva.Próbálok találni rá valakit,aki ki tudja cserélni.Amúgy megnéztem,hogy ha nem megy a kari és bennhagyom és intergráltról használom,akkor a gép egyáltalán nem látja,hogy ott lenne,a kondi pedig a PCI-E csatoló oldalán van.
-
Baryka007
addikt
-
válasz
drlovi #24480 üzenetére
Egy haver hozzám hasonló konfigján,600as cooler master táppal tudtam pár percre kipróbálni.Neki 6850e van.Mikor beraktuk az én vgam,egybol indult gond nelkul,de win boot utan tobbszor kiirta,h a driver alaphelyzetbe allt,aztan BSOD 116os kóddal.
Ezt szoftveres hibanak gondoltam,mert tudom,h a gépe egy szoftveres szemétdomb,de amúgy ment a kari.Megpróbálok kölcsönkérni egy másik tápot :S
-
drlovi
aktív tag
-
PeL
addikt
válasz
Baryka007 #24477 üzenetére
Ha arra célzol hogy miért bírja egyik kártya jobban/kevésbé a tuningot mint a másik, nos ez nekem sem teljesen tiszta... Gondolom a gyártástechnológiának és az egyéb alkatrészek állapotának/minőségének is köze lehet hozzá. Olyan kicsi méretben gondolom pont ennyi a hibahatár a gyártás során
-
Baryka007
addikt
Ennyire eltérő lehet pár pikométeres elcsiszolás ?? ( pikométer kisebb a nanométernél ! ) vagy mitől lehet ennyire eltérő 2 "ugyan olyan" gpu?
nano- 10-9 méter
piko- 10-12 méter
femto- 10-15 méter
atto- 10-18 méterItt vannak a mértékegységek a 10 utná a - jel az csak az indexelés hogy 10 a minusz 18. -on pl
-
Baryka007
addikt
válasz
porpi007 #24472 üzenetére
Asus GPU Tweakkel húzom + egy kicsit bele mókultam a programba mert csak 710 ig engedte a gpu mat de át írtam akár 9ghz ig is tudom most húzni x))
[link] Itt a link a progiról meg a kariról húzás közben ( valamiért a gpu-z alap órajeleket írt ki de ha megnézed a bandwith meg az értékek módosultak csak az órajeleket írja alapnak )Szerk.: De nem a programtól függ ám hogy mennyit bír a kártya
Asusnak ez a TOP jelzésű VGA -i mindig jobban tuningolhatóak voltak mint a többi persze attól függetlenül neked meg vizes hűtésed van lehet te meg avval tudod majd ugyan ezt megoldani
( De szerintem az is viszi a 750 et is )
-
Sziasztok!
Vettem egy Gainward 4850 Golden Samplet.A tápom egy FSP ATX-400PNF.A kártyát egy 2 molexból 8 pin PCI-E adapterre kötöttem.
Az esetek 90 %-ban a gépem elindul,de nincs kép,viszont hallom,hogy a win7 bebootol.
A maradék 10%-ban van kép,minden,játék közben is és hibátlanul tép a kártya,ahogy kell.Ha visszaváltok az integrált VGA-ra(HD4200),akkor kivétel nélkül mindig jól indul a rendszer.
Szerintetek kevés hozzá a tápom?Táp fórumon egy Chieftec CTG-500-at ajánlottak.Kíváncsi lennék,mert az itt lévők tapasztaltak lehetnek a kártyával.
(Konfig az adatlapon)
-
Baryka007
addikt
Ez igaz, de ennyire nem rövidíti meg a kártya életét nekem léghűtéssel megy Asus EAH TOP 745/1120 on mV emeléssel 760/1125 is lement igaz ott már k***va sokat hibázott de 2008 december óta a gépembe van ez a kártya és kb 2011 óta fut 745/1120 on.... Amúgy ilyet nekem csak akkor csinál amikor nagyon magas a gpu clock vagy a memória
Porpi007: Szerintem a memóriádat szívd lejjebb és a gpu-t rakd feljebb inkább olyan 715 ig simán vinnie kell vízessel ez tuti hogy a memória miatt csinálja ezt a kártyád meg nem fog tönkre menni ha tényleg víz van rajtapersze attól még a memóriát én lejjebb húznám 1 picit :\
-
Land
veterán
Üdv!
Akinek Gainward 4870-e van, annak milyen a hőmérséklete? Nálam nagyon rossz. Holnap pasztázom újra, de ha az se lesz jó, akkor nem tudom mit csináljak. Ilyen volt és lett ma portalanítás után: link
-
porpi007
tag
Sziasztok!
Van egy MSI HD4850-em. 2012.0405.2205.37728 verziójú catalyst van fent a gépen. Overdrive-ban 700/1133Mhz-et állítottam be, ez volt az a felállás, ahol még a teszt lefutott sikeresen. Így használtam hónapokig, aztán pár napja megfagyott a képernyő és fél perc után kiírta, hogy a VGA driver helyreállt (vagy valami ilyesmi...nem tudom pontosan). Aztán ez egyre sűrűsödött, a végén már egy ablakot sem tudtam áthelyezni, mert megakadt közben. Letiltottam az overdrive-ot, és minden helyreállt.
Nem vagyok nagy tuningos, igazából nem is tudom, hogy van-e szükségem túlhajtásra, csak nem értem, hogy mi lehet a gond, ha eddig olyan szépen ment. A kártyán vízhűtés van, a hőmérséklettel nem lehet gond. Driver probléma lehet? Vagy mi lehet az oka ennek?
Köszi!
-
abkm
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus EAH 4870-em (512MB) és amikor a Catalyst-ben kézi vezérlésre állítom a ventilátort és leviszem 31%-ra, hogy ne legyen olyan hangos, amikor csak böngészek, akkor egy ideig megy, majd leáll teljes a ventilátor.
Aztán amikor már 85-90 fokos, akkor visszakapcsol 100%-ra, amíg lehűti, majd újra leáll. Majd visszakapcsol és ezt játsszuk.
Ha nem állítom kézi vezérlésre, akkor nem csinálja. Csak akkor, ha kézire állítom és leviszem a ventilátor sebességet 40% alá.
Van valami ötletetek, hogy mit kéne csinálni? Természetesen pormentes, mert erre odafigyelek.
Köszi,
abkm -
Baryka007
addikt
válasz
gyenesmartin #24459 üzenetére
Simán elég lesz hidd el
régebben enyém is 90 körül volt kiporoltam szét szedtem a ventilátorát stb... újra nem pasztáztam és 32 fokkal indult 2 óra crysis után 65 fok volt most nyáron 72-73 óra crysis után tuning órajelekkel x) [link] ilyen a kártyám a hűtőt is beleértve
-
Baryka007
addikt
válasz
gyenesmartin #24456 üzenetére
Jaja utána néztem a neten tényleg van de áááá tök jó
Kíváncsi lennék hogy jobb e az én Asus EAH TOP 4850 emnél ugye a top az asusnál mindig a legjobb de az enyém meg csak GDDR3
-
PeL
addikt
-
Baryka007
addikt
válasz
gyenesmartin #24453 üzenetére
GDDR5 ös 4850?!?!
wtff annak mennyi a bandwith-je?
-
PeL
addikt
válasz
gyenesmartin #24453 üzenetére
Hát hosszú távon biztos nem tesz jót az élettartamának ilyen magas hőfok (75-80 fok így nyáron terhelve még elmegy talán), szerintem cserélj rajta hűtőt ha nem tudod csökkenteni a hőfokot szellőztetéssel, nézd meg levett oldallappal mennyire melegszik, vagy ha nem akarod nézd meg ventikkel.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Adott egy VTX3D HD 4850 1gb ddr5 videókártya. A baj, nem tudom, hogy az-e, de játék közben eléri a 98 fokot is. Alapon is 70 körül van. Az órajelet csak 500MHz-re veszi vissza. Ebből nem lesz baj? A házba max 2db 8 centis ventit lehet rakni előre meg hátra. -
Dxx
tag
Ez attól is függ hogy milyen vga-kra lehet felszerelni a hűtőt amit megveszel. Szerintem az értékéből nem veszít, vagy ha igen akkor is csak keveset.
Viszont amit nyújt az nem rossz jelenleg 28 fokos szobában 40 fok a gpu, terhelve a legnagyobb melegben sem ment még 55 fölé, és mindezt úgy hogy a gépem leghangosabb alkatrésze a táp
Nekem sokat megy a gép, és hát megéri a csendért és az alacsony hőmérsékletért az árát. -
Dxx
tag
Hát a ref. hűtő elég hangos és ráadásul nem is hűt elég jól. Pont a múlthéten volt a gépemben a ref. hűtős változat, Olyan 30-35%-os venti fordulatnál már hallható, viszont itt még terheletlenül is olyan 70 fok körüli a gpu. 100%os venti fordulatnál lehűtötte 55 fokig
és ez még mindig a terheletlen hőmérséklet. Automatikus veni fordulatnál olyan 80 fokon tartotta a gpu-t és itt olyan 25-30%-os venti fordulat van, terhelésen pedig olyan 92-95 között.
Az egész gépet befűtötte, a kártyát közvetlenül a használat után nem lehetett kézbe venni annyira sütött.
Ha ilyet tervezel, mindenképp cseréld le a hűtőt!Nálam a GFX chilla bevált
-
törölt tag
az én fülemnek hangos volt, repült is rá az ac s1. mondjuk a fő problémám a hőfokokkal volt, valszeg nem szellős házam volt, vagy a gyári paszta nem volt az igazi. szóval inkább valami 2 slotosban gondolkodj, pl sapphire dualslot.
-
-KP-
addikt
ATI 4850 ref hűtője mennyire hangos?
-
törölt tag
válasz
KIRA\/NOVA #24444 üzenetére
nem mernék másik bios-t rárakni, mivel nem ref kártya. megoldást a mai napig nem találtunk a gyári win7 driveren kívül. nyaggattam az eladót, és szerinte nem cserélnék garanciában annak ellenére sem, hogy tudjuk a hibát reprodukálni. az összes létező tesztprogrammal hibátlan, de az a fránya videógyorsítás 2 vállra fekteti. esetleg a 2d-s órajel vagy a feszültség is lehet a ludas, de azóta nem szenvedtem vele.
-
törölt tag
válasz
KIRA\/NOVA #24442 üzenetére
pontos típus?
haverom gigabyte silent cell kártyája csinált hülyeségeket, főleg youtube videó közben. az alap win7 driverrel hibátlan. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
SZIASZTOK Volna egy olyan gondom hogy van 1 HD4850 6honapos és ha felrakom az atis drivert csinál sok butaságot sorolom
1.: Kékhalál win élményindex futtatása közben a csik 3/4ig jut majd feketeség halál és reszet.
2.: Híába huzom alig gyorsul vagy nem is gyorsul 640/960 gyári huzva 790/1000 és nem veszem észre a külömbséget.
3.:youtube videót fullra teszem és kis idő mulva randomban feketeség majd kékhalál és reszetNa akkor szervíz 2hét után kiderült hogy a kártya az hibátlan gyári állapotu és hogy a legujjab driverrel nekik ment tökéletesen.
Otthon ujra tettem a rendszert 4x1.: gyári cd-t tettem be hogy majd azzal jólesz hát nem
2.: leszedtem a legujabbat drivert felraktam eredmény nem változott
3.: leszedtem a 11.7 forumon olvasgattam hogy ez a leg jobb vagy mi, de ez is behalt
4.: nem raktam fel atis drivert csak az van amit a microsoft adott és azzal tökéletesen müxik sőt még eggyes játékaim jobb minőségben is futnak illetve gyorsabban töltődnek.Az amd elfeljtett drivert írni vagy inkompatibilitási problémám lenne vagy mi?
-
peti971012
csendes tag
ok
köszi a segítséget! -
PeL
addikt
válasz
peti971012 #24439 üzenetére
Igen, akár. A GDDR5-ös jobb is mint a sima GDDR3-as, gyorsabb egy picivel.
-
peti971012
csendes tag
Értem.
Akkor össze lehet rakni a vidikártyát az alaplappal?
Itt érdemes megrendelni? : http://www.rbnet.hu/prod/pci-e_videokartyabrhr-106/vtx3d_amd_radeon_hd_4850_1gb_gddr5_videokartya-33994 -
PeL
addikt
válasz
peti971012 #24437 üzenetére
Ha van legalább 350-400W-os márkásabb tápod minden gond nélkül. 30 FPS-el szinte minden játék elfut vele ha nem FullHD-ben játszol velük
-
peti971012
csendes tag
Hali
Lenne egy kérdésem:
Egy Asus P5G41T-M LX alaplapba bele lehet-e tenni egy AMD Radeon HD 4850 videókártyát? Ha igen ezzel a konfiggal milyen lenne a gépem?
Processzor: Intel Pentium E6600
Memória: DDR3 4096 MB
Videókártya: AMD Radeon HD 4850
Alaplap: Asus P5G41T-M LX
Milyen játékokat tudna olyan 30 fps fölött elvinni? -
Baryka007
addikt
Tudtam!!! Önálló életük van!!!! Az enyém megunta a crysist és tök fekete lett a képernyő majd újraindítottam megint fekete volt de csak crysisnál... majd indítottam BF3 at és igen... extra nagy fps ekkel száguldott!
Viccen kívül komolyra fogalmazottan a mondatomat ez tényleg megtörtént
az okát nem tudom és szerintem nem is fogom megtudni
de ez történt velem
-
Dxx
tag
Érdekes dolog történt velem a mai nap. Régebben vettem aprón egy hibás kártyát (4850) dísznek. Mikor megérkezett csíkozta a képet, így hát nem foglalkoztam vele. A szekrényre tettem hogy ellássa a feladatát, amit tett is zokszó nélkül
Ma viszont késztetést éreztem arra hogy ismét rászereljem a hűtőt.
Első indításnál csíkozta a képet, újraindítottam, és a POST látszólag csíkozódás mentesen lefutott, majd betöltött a winfos, itt volt egy önálló újraindulás, és ismét csíkos képernyő fogadott, viszont az ezt követő újraindításnál valami megváltozott, se csík, se pixel hiba se semmi hibára utaló jel. Gyakorlatilag megjavult a kártya. Teszteltem Furmark, több mint egy órán keresztül, emelt órajelekkel is. mindent megtettem hogy előidézzem az eddigi hibajelenséged, de nem sikerült.
Reggel óta hiba nélkül használom a vga-tNem értem, miről lett hirtelen jó
Kíváncsi vagyok meddig fog még elfutni. -
Baryka007
addikt
Enyém még ma nem volt 75 °C felett
pedig ref hűtő van rajta csak van egy kis "külső" segítsége a kártyának
jó pár 12 centis venti van a gépembe zaj nem zavar mert ventilátor úgyis megy
Télen 55 fok fölé nem ment a kártya még kemény 2 óra crysis közben se
most 75 a max kemény crysis után
Amúgy a 80 fokkal még semmi probléma nincs
az enyém nem tudom miért lehet hogy bios miatt de akármikor az életbe mikor sikerült vele elérni a 90 fokot mikor nem voltak hűtők meg poros volt a kártya stb... 90 foknál mindig kikapcsolt a gépem de nem a cpu melegedett túl direkt néztem mindig akkor amikor a gpu 90 fokon volt...:\
-
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #24429 üzenetére
Itt van a kép még a régen készült tuningomról 760 mhz-ról is kell lennie valahol ha megtalálom feldobom
a Crysisban a beállítások ezek voltak:
1680x1050, 2x simítás, és minden grafikai beállítás HIGH, a procim meg egy Q8400 3.4 Ghz ra húzva + 2db DDR2 2x2gb kingmax
Asus EAH 4850 TOP HUN TUNING -
Baryka007
addikt
válasz
drlovi #24427 üzenetére
Hát bírni bírta a 745/1120 at de levettem 720/1100 ra most már mert raktam rá tüsit meg alá egy 12 centis ventit x) ( És még nincs rajta fesz. emelve ) egyszer fesz emeléssel 760 at vitte 2db crysis benchmark lement 3. nál már jött a kékhalál
Ide a fórumba tettem is róla képeket
-
Baryka007
addikt
válasz
andras888 #24425 üzenetére
:\ Gondoltam megnézem mennyire meleg a memóriám mert van egy pontosan ilyen Asus EAH 4850 TOP videókártyám és ebben a melegben kicsit engedtem az overclockból 745/1120 on voltam most 720/1095 és tettem kis tüskéket a memóriára + tettem az egész videó kártya alá egy 12 centis ventilátort ami tökéletesen arra fújja a levegőt ( gépházam oldalán van fent egy L alakú lemez és ezzel néz be a venti a vidi kari alá
) és kíváncsi voltam mekkora a hőmérséklete 4°C -t nyertem vele még a GPU-n is
-
Baryka007
addikt
Tudtok egy faxa progit ami méri a memória hőmérsékletét is nem csak a gpu-t ?
-
AthlonXP
őstag
válasz
maypayne3 #24421 üzenetére
Szerintem meg kéne nézned a kártyát egy másik gépben, ha lehet. A tápkábeleket is ellenőrizd, ahogy fentebb javasolták, a csatlakozókra gondolok. A biosban engedélyezés nem sok vizet zavar, mert ha érzékeli az alaplap, hogy VGA-t dugtak bele, akkor automatikusan kikapcsolja a saját integrált kártyáját és akkor az új kártya lesz az elsődleges, mint a hangkártyák esetében is.
Kipróbálhatnád még azt is, hogy a tápra csak az alaplapot és a videókarit csatlakoztatod. Minden más meghajtót, ventit, szóval bármit ezen kívül húzzál le róla, csak az alaplap és a VGA legyen rákötve. Ha így bekapcsolva a képet, lesz kép a monitoron, akkor el kezdheted szépen visszakötni rá az egyes meghajtókat, vagy akármit. Viszont ez esetben valszeg kevés neki a tápod és ezért sem működik rendesen a kártya. Így max tápot cserélsz...
De ha továbbra sem lesz kép a monitoron úgy, hogy mindent lehúztál a tápról, ahogy írtam, akkor nem nagyon marad más, minthogy megnézd egy másik gépben a kártyát. Mert az sem kizárt, hogy meghibásodott ( vagy kevés a táp, bár az az FSP 400W nem olyan rossz )...
-
maypayne3
csendes tag
megnéztem. balról jobbra nem a második, hanem a harmadik nem világít. a többi igen.
azaz: D1602, "A" külső tápcsatlakozó hiánya
D601, kritikus "Core power" hiba
D1603, "B" külső tápcsatlakozó hiánya
most mi lesz? -
maypayne3
csendes tag
sziasztok.
már volt bajom a gépemmel, de most új bajom van:
lecseréltem az egész gépem, kivéve a videokártyát, mert ehhez pci-e 2.0 kell, szóval vettem egy asrock h61m-gs-t, egy intel core i3 2100-at, 2x2gb ddr3 geil ram, fsp hexa 400-as táp.
minden okénak látszott, de nem megy..az előző géppel még ment, és lefagyott mindig, azért vettem a tápot, aztán rájöttem, hogy a pci-e 2.0 a baj, tehát vagy vettem volna egy erősebb tápot, vagy cserélek. cseréltem, de a videokártya nem megy. alaplapi az megy..a kártya egy Sapphire Toxic HD 4870 512mb gddr5 VAPOR-X
a kártya alján az (balról jobbra) első, harmadik és negyedik piros led ég. amikor régen használtam, akkor a második égett, amikor leállt a kártya. mi lehet a baj? megvan a 2x6pin-es tápellátás neki. egy a tápból, egy pedig egy 6pin to 2 molex átalakító. a régivel ment így, itt nem:S -
AthlonXP
őstag
válasz
totyax #24415 üzenetére
Oké, azt hittem olvastad, így nem szóltam...
Igazából gondom csk a melegedés vele. Bár mint kiderült, inkább az volt a baja, hogy húzva volt, ami sok volt neki a nagy meleg miatt ( +50MHz ).
Most alap órajeleken használom, vagy 2 hete és tökéletesen működik, bár meleg, de hát a gyári VaporX hűtés eleve nem sokat ér. De gond nélkül viszi nekem azokat a játékokat ( Dirt 2-3, Dead Island, Shift 1-2, stb ) amikkel leggyakrabban játszom, full hd-ben is! De most kipróbáltam pl a az új Ghost Recon-t, szintén full hd-ban és az már eleve dx10-ben megy ugye és nagyon szépen ment vele.
Az persze más kérdés, hogy már le is töröltem a játékot, mert nem tetszett...Szóval a kártya melegedését egy egyszerű hűtő csere megoldaná, de úgy vagyok vele, ha már költeni kell, akkor inkább veszek újat, ami gyorsabb fejlettebb.
-
totyax
aktív tag
válasz
AthlonXP #24414 üzenetére
Helló!
1. Nem olvastam.
2. Tudom hogy jó kártya, ráadásul nekem a kisebbik testvére van és még ez is jó, oltom is azokat akik azon pattognak hogy ez egy ezeréves szar kártya. Viszont ha neked gondod van, akkor valamit tenned kell. Ha most akarsz venni új kártyát akkor meg mire fel a gond?
-
AthlonXP
őstag
válasz
totyax #24412 üzenetére
1: Ha olvastad, akkor láttad, hogy pont most akarok venni egy újabb VGA-t, GTX460-at. Ez se nagy szám, bár jóval újabb és gyorsabb, ráadásul dx11-es. Csak amolyan átmeneti kártyának kell, később veszek majd egy jóval komolyabbat ( nem elégszem meg a középkategóriával )
...
2: Attól, hogy ez a 4870 már majd' 4 éves konstrukció, még mai napig elmennek rajta a legújabb játékok is, akár full hd-ben is ( pl. a Ghost R. F. Sold. is ).
Igaz, hogy akkor amikor megjelent, csúcs kártya volt, de ezért kell olyat venni, így nem kell évente cserélgetni őket. Ezért veszek majd később egy hasonló VGA-t, csak ahhoz gyűjteni kell pénztet.... -
totyax
aktív tag
válasz
LiPi006 #24411 üzenetére
A teljes rendszer fogyasztását nem lehet látatlanban megjósolni, azt hogy mi van a gépedben a vga-n kívül, mennyire van túlhajtva, azt te tudhatod csak, tehát az 500W az csak amolyan irányadó érték. Egy "átlagos" nem túlhajtott géphez szerintem a 430W 4870-el is elégnek kellene legyen, ha csíkoz, inkább a táp hibája, bár ilyenről még nem hallottam. Szerintem a tápos topikban érdeklődj...
-
LiPi006
tag
üdv!
Olyan kérdésem volna hogy 4870 2gb produkálhat e olyat kisebb tápal plvele hogy kevés neki a fesz és ezért csíkoz?
Mert ugye support oldalon is min 500w ír de ennek max 435w képes ténylegesen leadni!
750chieftecel meg semmi baja... -
AthlonXP
őstag
válasz
totyax #24408 üzenetére
Ez elég érdekes meglátás...
Sajnos nekem nincs annyi türelmem, hogy úm. kivárjam, azt a fél évet ( és a fórumok alapján nem vagyok ezzel egyedül ). Nem egy olyan játék van a listán, amit nagyon várok már ilyen-olyan okokból és nem szívesen várok velük csak azért, mert a szemét nvidia ilyen pofátlan és agresszív gazdaságpolitikát folytat...
Ne értsék félre, semmi bajom az nvidiával, nekem ez az első amd-s kártyám, ez előtt csakis nvidiám volt, csak ez az egy dolog zavar velük kapcsolatban, de ez nagyon. -
Dxx
tag
válasz
AthlonXP #24402 üzenetére
Sokan panaszkodnak erre a problémára, de én még nem találkoztam vele. Azt hiszem több mint 1 éves a driver amit használok, de nem volt még olyan hogy a játék épp nem ment volna, vagy csak nagyon rosszul. Vagy melyik ez a játék ami alapból nem volt normális? lehet csak én nem találkoztam vele
-
AthlonXP
őstag
Köszi, így már világos a kép...
Csak azt nem tudom, hogy olyankor mi van, ha majd jön egy újabb nVidiás játék, ami természetesen a megjelenésekor nem vagy csak nagyon nehezen fog menni az AMD kártyáin? Akkor ezentúl már nem egy, hanem akár 2-4 hónapot is kéne várni ( a 2-3 havonta megjelenő driverek miatt ) egy normális driverre, amivel már menni is fog a játék rendesen?
Ez elég idegesítő lenne azért. Nyilván azért, ha más nem is, akkor egy driver hotfix vagy vmi béta addig is kijön hozzá ( gondolom ), de az mégsem egy WHQL-es hivatalos meghajtó lenne....Nyár végére átállok a zöldekhez ( kényszerből ), így legalább ezt a problémát elkerülhetem ( remélem.
-
Dxx
tag
válasz
AthlonXP #24400 üzenetére
Kicsit változtattak a dolgok menetén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- PS Plus előfizetések
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max