Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Axel pRo #23652 üzenetére
Hát igen nem sok igazság van az értékekben
Sajna nem igazán működik megfelelően a GPU-z(te is rájöttél,a francba )
(#23653) D4v3
Nem tudom hogy megfogadtad e az előttem szólókat de elsőnek újrapasztázás utána új hűtő.
Bár meglepődnék ha nem oldaná meg a gondod(fillérekért).
Anno majd 10fokot hozott az új paszta 1éves kártyán (kb. úgy nézett ki a régi paszta mint a megkötött gipsz).Bazinga!
-
AthlonXP
őstag
válasz Axel pRo #23624 üzenetére
Na ja, viszont annál legalább valamennyire odafigyeltek az optimalizációra, amire a "roksztárosok" nem nagyon, ezt ők maguk is bevallották utólag. Állítólag az 5. résznél jobban figyelnek majd a PC-s optimalizálásra, hát én kíváncsi leszek rá nagyon! Csak jönne már...
-
rob210
nagyúr
válasz Axel pRo #17080 üzenetére
A két processzor azonos frekis?
ugyan úgy 200X valamennyi?
Mert intelnél vannak érdekes beállítások.
400Mhz 667Mhz 800Mhz.
Ilyenekre gondolok szinkronban dolgozzon a processzor és a memória.
HT legyen beállítva stb stb. de ha csak kategóriát cseréltél akkor elvileg ezeket nem kell újra beállítani.
Ennek ellenére én minden hardvercserénél megtettem.Renault power
-
rob210
nagyúr
válasz Axel pRo #17043 üzenetére
Proci driverezés és beállítás rendben van.
Össze van hangolva minden?
A haver hd 4870 ese kevesebb pontot adott az én 4850 esemnél, oka a rosszul beállított konfig volt.
Nem volt a memória normálisan beállítva.
Ez csak egy tipp de sok minden lehet még.
VGA driver is sokat számít, abból a legfrisebb van fent?Renault power
-
katt777
félisten
válasz Axel pRo #5187 üzenetére
Meg nem kövez senki, de azt nem árt tudni ATI-ékról, hogy új hardverek megjelenésével hanyagolják a régiek támogatását, így pl. sok 38xx szériás kártyának egy rakás programban gondot okoz a megjelenítés 8.7-es Catalyst-tól fölfelé, és az esetek nagy részében ennek az utolsó 3xxx sorozatra fejlesztett drivernek a telepítésével megoldódnak ezek a problémák. Az újabb játékok problémái persze nem (anno egyébként az alaplapi AMD driverekkel ugyanez volt a helyzet, ma már szerencsére nincs ilyen problémám, ahogy a reklám mondja ), így is motiválják az ATI usereket a hardvercserére (az nVidia meg szemét ).
lipi67: Nagyon nemrég. Erre volt lehetőségem.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Axel pRo #5092 üzenetére
3.6GHz-et tud nálam.
tzsolesz: Aki előre összeszerelt gépet vesz, az meg is érdemli.
Spike33: MMaktban ált. korrektek, még ha nem is sietik el a dolgot (kitöltik a 30 napot szépen). Másutt nekem 3 hónap is volt.
19870820: Nem általános, csak jellemző. Bármit mondanak, nincsenek kiforrva ezek a kártyák (már ha nem szó szerint veszem ), nem véletlenül szoftveresen dolgozik a driver is egy csomó esetben, amikor pedig a hardvernek kéne; pl. ilyenkor jön elő, hogy egyik kártyán frankón megy egy program, egy másikon meg, vagy akár uazon, csak más beállítással meg nem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Axel pRo #4962 üzenetére
Ha cirirpelő hangot hallasz az normális. A tekercsek adnak ki hangot csak az esetek 90%-ban nem hallod olyan frekvencián rezonálnak. Ha hallható tartományba esnek akkor ciripel, de nem káros/kóros a jelenség max idegesítő. Jellemzően a nem megfelelően szigetelt tekercsek okozzák a hangot.
Ha ez vigasztal akkor az én GTX260-asam is ciripel, szóval márka/gyártó független jelenség.#nincsbennetarcsi
-
cszn
őstag
válasz Axel pRo #4962 üzenetére
Nekem olyan volt, hogy terhelés alatt hülye ciripelő hangot adott a kártya. Ez azért volt például, mert egy kicsit "lógott" a kártya. Amikor becsavaroztam nem vettem észre, hogy pár mm-el lejjebb húztam még és így nem volt tejesen derékszögben az alaplappal. Vannak ilyenek Próbálkozz
-
-
katt777
félisten
válasz Axel pRo #4688 üzenetére
Ez a fajta venti 4000-ig képes felpörögni a Sapphire-nél, viszont van, hogy rosszul "jelent" maga a kártya, ilyenkor jelenik meg 5000 körüli érték bármelyik monitorozó programban (ATT és RivaTuner is), szépen, tűkként látszanak is a felugrálások.
-
Jazz
veterán
válasz Axel pRo #4502 üzenetére
Akkor mi legyen? 3850, 3870 ? 1Gb-os kiszerelésben kéne.
- Mennyivel lassabb memóriával szerelik?
- Tudtok valami jó oldalt mondani, ahol nagy a váalszték és olcsó? Én csak a depo-t ismerem meg a kiskerárakat. Előbbi drága depo, utóbbi hiányos (nincs is 3850 ) kiskerárak
- Milyen márka? Sapphire?free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Axel pRo #4440 üzenetére
Na most én nem értem hogy mit akarsz. Mit csináljak az AGP-vel?
Hogy támogatja e lapom 2.0-t? Nem tudom. Azt se tudom miaz. Amikor gyártottál lapom, akkor jött be a Pci-E. (mindenki óva intett, ne vegyek ilyen lapot, úgy se fog elterjedni )
konfigom amúgy adatlapomnál
Viszont azt nem értem hogy mit nem értesz a kérdésemen. Szerintem teljesen egyértelműDe fussunk neki mégegyszer:
Sziasztok!
4870 belemenne konfigomba? Elbírná a konfigom a vidkarit? Vagy sok a 4870 a konfigomnak?A 4870 busz típusa: Pci-E 16x 2.0. Ez mi!? Fizikailag is megváltozott, kapott +1 lábat, hogy nehogy belemenjen alaplapomba? (vagy nem változott fizikailag? neadjisten lefelé kompatibilis és belemegy alaplapomba? milyen áron?)
Procit (az intel alaplapi számítógép CPU-mat) 3.6-ra lehet húzni így 1Ghz bus. DDR meg hát DDR ez van, de legalább 2.5ns cas latency, nem pedig 24ns mint DDR3-nál. Az alap belső órajel meg úgy is mindegyiknek 200Mhz.vége.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
reset
senior tag
válasz Axel pRo #3925 üzenetére
Köszi...
Csak a CCC-rel. Az volt a "hiba" , hogy a kézi vezérlést az Apply-jal engedélyeztem; de csak az OK volt a nyerő. Egyébként az automata mód lőtte be 1222 körülire a venti fordulatot. A böngésző használata alatt (26 C. fok meleg szobában): GPU=48; DISPIO=48; MEMIO=59; SHARED=53 C. fok körüliek voltak...[ Szerkesztve ]
-
Skiller
tag
válasz Axel pRo #3638 üzenetére
thx!
tudom h nem használja a 4 magot még semmi,csak azon gondokodtam hogy a 8400-esbe 6mb cache van a quadba pedig 4mb.mennyovel lenne jobb a 6 mb cache 2 maggal mint a 8200-es 4 maggal???meg a 8400 azt lehetne járatnom 3,6ghz-n míg a 8200-t kb 2,7-2,8ghz-n. amit a lapon bírna.de a 4 mag az 4 mag hosszútávra.
meg 3dmarkokban is jól jöhet a 4 mag.XD ezért nem tudom.Nem a részvétel hanem a fontos!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Axel pRo #3594 üzenetére
Van benne. 3-4 skin változtatási lehetőség Érd be annyival..
(#3596) Axel pRo: Ha módom és lehetőségem nyílik rá, ezért csak a drivert frissítem. A CCC-t nem havi rendszerességgel...
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
petymeg
addikt
válasz Axel pRo #3310 üzenetére
heló!
tegnap 700/1090 körül próbáltam de már szemetelt. úgy vettem észre a memóriákat kell kicsit visszafogni mert 700/1050 körül már normális volt. elég antituning ami a memóriákat illeti.
---------------szerintetek megérné 4850ről 4870re váltani? vagy nem akkora nagy a teljesítménytöbblet hogy megérné? kb 15-20 k-ba fájna a csere ahogy számolgatok
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
G4ga
őstag
válasz Axel pRo #3318 üzenetére
nem marad. addig ammedig nem biosban mokolod az órajeleket nem marad meg, hisz szoftveresen történt a dolog!
igazából nem tudsz mit elrontani. ha valami gáz van automatikusan leállitja magát a teszt. legrosszabb esetben is ujra indul a gép. az utolsó sikers teszt órajel eredményt pedig mejegyzi a proram. de azt is jová kell hagyni!
szerk:
a promram az esetek 90% olyan orajeleket enged amire még simán rálehet tolni. legalább is nálam a Sapphire és a Giga 4850 esetében simán huztam még rajza 3dhoz.
igazából egy abszulute biztonságos progi kezdök részére!
[ Szerkesztve ]
-
-
TTomax
félisten
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #2587 üzenetére
Ez azért van mert, ha nincs terhelés alatt a kártya akkor visszaveszi az órajeleket, hogy ne melegedjen annyira és kevesebbet fogyasszon, csak sajna nem tudták jól megcsinálni a powerplay-t, így néha már egy pici 3d-t terhelésnek vesz így felugrok alap órajelre, de ez természetes, nem kell megijedni.
Zso2: most feltudtad telepíteni a 9,6-os catalystot vagy sem? Mert én úgy gondolom, hogy ha fel telepítetted a 9,6-os catalystot akkor a drivert is feltelepítette. Ha driver probléma van, akkor töröld le teljesen ami fent van, takarítsd le, és rakd fel a 9,6-ot, ne frissíteni akard. Ha nem segít, dobd újra a wint-t, rakd újra a rendszert. Próba szerencse.
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
válasz Axel pRo #2552 üzenetére
Ha visszolvasol, akkor látod, h pl. cszn-nek 1 perc sem kellett, nekem volt, h egy perc, volt olyan, h 30 percig is bírta, de a vége így is úgyis nyekk lett. Sokan mondják, h nem kell egy óráig nyúzni vele, én meg azt mondom, lsd. az én 30 percemet, h azért érdemes.
Semmit nem kell állítani, stability test és go.
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #2207 üzenetére
Mit olvassak? Ha nincs bekapcsolva az AA és nincs maxon minden akkor talán reális az 50fps a gépeddel.
Mit kell olvasnom, úgy tűnik nem tudod milyen beállításokkal játszol Te zavarod össze a népet azzal hogy előbb még max graf meg 60fps, aztán már nem max graf 50fps döntsd már el
Még egyszer: Dönts már el kérlek!
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #2185 üzenetére
Már alakul át Már nembiztos, hogy maxon van és már nem is 60fps-ről beszélünk, már alakul , ami tény, hogy elég ehhez a játékhoz, egy 4850, de nem full grafikához.
Stirb: szerintem te a kérdés alapvetően rosszul tetted fel, nem azt szeretted volna tudni, hogy a kártya a hőfoktól függően szabályozza e a ventilátort? Amúgy nyugodtan hajolhatsz a Dual Slotos Sapphire felé is, annak is jó a hűtője.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Axel pRo #2151 üzenetére
Meg kellene próbálnod az Obliviont maxon, tudnád, miről van szó!
Skiller: Ne feledd, hogy az E8 sorozat nem csak órajelben gyorsabb az E2 vagy az E5-nél! Ha E8500-at veszel, még 2 VGA-generációig jó lesz. Hiába a kisebb prociknál a magas órajel, amikor egy rakás játéknak már több cache kell, és persze a csúcs-széria utasításokból is többet tud. E7 még belefér, bár nincs kizárva, hogy rövid időn belül annak a cache-e is kevés lesz.
CsíkosMókus: VGA-nál is MINDIG látszik. Tudni kell tuningolni.
Az AMD négymagosait meg lesz.rom, nem kevés ismerősöm váltott Phenomról E8-ra, és mind örül, mennyivel gyorsabb lett minden (hát még én a 3GHz-es X2-ről!!!). Tesztekben még olykor jók, de játékokban sehol nincsenek, és most vegyük le azt, hogy ált. direkt 4-magot támogató játékokkal tesztelik őket, a többi 90%-kal meg nem.jagada: A bekapcsolás mellett be is kell állítani azokat az órajeleket!
Ha az említett opciót bekapcsolod, akkor a játék-profilok nem működnek, hanem az auto túlhajtást alkalmazza a progi.[ Szerkesztve ]
-
CsíkosMókus
aktív tag
-
danilla
őstag
válasz Axel pRo #1734 üzenetére
58 fok az szerintem nagyon, jó egy sapphire dual slotos hűtőtől, nekem is volt ilyen kártyám 512MB-os változatban, az még a 70 fokot is elérte...
A 60fps nem azért van mert a vsync be van kapcsolva a Cod4-be? Mert akkor annyi a max fps ahány hercen működik a monitorod.
-
LamaCube
addikt
válasz Axel pRo #1734 üzenetére
Az keves fps cod4-nél.Mondjuk ,ha a procid 2gigán megy az szvsz kevés a vga-nak.
V-sync nincs bekapcsolva cod 4 alatt?
Nekem 1280X1024 -ben cod-4ben fix 250 az fps-em mondjuk shadow és aa off.
2AA-al és az árnyékok és más egyéb extrák bekapcsolásával is sztem meg kell lennie a fix 125-nek.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
danilla
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest