Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucsinka
őstag
sziasztok én most vettem a havernak Sapphire 4850-es karit elmennek rajta simán a kicsit régebbi játékok, pl: BF2 .CODMW2 . Sniper GS .gta4 CODwaw.FEAR3?
17"Monitoron
-
törölt tag
rendesen működik a powerplay, így szerintem fölös ezzel babrálni. személy szerint 4850-el nem próbáltam kisebb fesszel, és a 160/250 mhz alá sem csökkentettem az órajeleket, mivel nem láttam értelmét. ellenben a 4870 500/900(3600) mhz-es 2d-s órajeleit levettem 200/250-re és kb 40 watt különbség volt. a 4850-nál pár wattal tudnád csökkenteni a fogyasztást, de abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán szabályozza a feszültséget az att. a 4870-nek sem csökkentette, bár ezt csak a fogyasztásmérő értékeiből szűrtem le, mivel nincs multiméterem, és nem jártam utána a vgpu mérőpontnak.
-
Mankó
veterán
válasz
csucsbicep #22496 üzenetére
Olvasgatom itt a fórumot és találtam 1-2 furcsa dolgot.
A én kártyám is leveszi 2D-ben az órajeleket 160/250-re. Az lenne a kérdésem, hogy még így is érhető el fogyasztás (gondolom fesz csökkentéssel igen) illetve órajel csökkentés? Mivel az órajeleket maximum 10 Mhz-el tudom lejjebb venni.
3D-ben érdemes lejjebb venni az órajeleket, mivel nem nagyon játszom, max HD filmet nézek. Ebben az esetben lehet, hogy meg sem emeli az órajeleket.Illetve a fő kérdés, hogy mennyi fogyasztást lehet ezekkel a beállításokkal nyerni? Érdemes egyáltalán ezeket a beállításokat meglépni?
Szerk.: kék nyákos dual slotos Sapphire kártyám van, kezdetektől egy AC S1-el szerelve.
-
Mankó
veterán
válasz
csucsbicep #22494 üzenetére
Épp most néztem, de azt nem találom, hogy pl. a fesz és az órajeleket hogyan tudom lefele állítani. Csak a felfele állítást találtam meg benne.
Különben meddig érdemes a feszt levenni, mennyi az az átlag, ahol már tuti hibázni fog? -
Mankó
veterán
Sziasztok!
512Mb-os 4850-em van egy AC S1 rev.2-es + 12-es venti társaságában. A fogyasztását szeretném lecsökkenteni. Játszani nem játszok, esetleg HD filmet nézek, azt is ritkán.
Mit tudtok ajánlani, milyen órajelekre állítsam, vagy hogyan csökkentsek feszültséget.
Ati Tools évek óta nem volt a gépen.Mankó
-
omarion23
tag
válasz
#92888064 #22490 üzenetére
Köszi szépen
segített, mostmár minden oké.A lapomnál meg annyi, hogy az 1333FSB az már O.C. és mivel hogy a procim 1333FSBs
ezért nem lehet emelni szerintem, meg egy PH-s kollega szerint is ez a gond. Próbáltam már emelni, de se le..se fel... beállítom és ahelyett, hogy bekapcsolna csinál egy bios resetet. Más procival megy a tuning már próbáltuk... de platform-váltás előtt állok, és már nem akarok pénzt fektetni ebbe a gépbe.És mégegyszer köszi a tippet
-
törölt tag
válasz
#92888064 #22490 üzenetére
közben megtaláltam a user manual 19. oldalán a ctrl+f1 billentyűkombinációról szóló részt.
-
törölt tag
válasz
omarion23 #22489 üzenetére
állítsd át a mipmap detail ccc-ben. a 3d application settings-en belül találod meg.
amúgy procituninggal többre mennél. nem ismerem a p41-es lapokat, de a p43-as lapom 400as fsb-ig bírja a gyűrődést. esetleg vegyél e5200-at, az 200as fsb-s, és nem kell hozzá tuning lap se. valszeg user error lesz, hogy nem tudod 1333 (333) fölé emelni az fsb órajelét, mert nem hinném, hogy kihagyták volna ezt a funkciót, esetleg ctrl+f1 kombinációt próbáld ki a biosban.[ Módosította: #65675776 ]
-
-
omarion23
tag
Sziasztok.
Lehet nem jó helyre írok.
Van egy HD4850-em és tegnap leszedtem az ati tray tools-t és próbáltam húzni egy picit.
ugye 625/993 az órajele. Én 25-ösével emelgettem az órajeleket egészen 700/1150-ig.
Minden lépésnél lenyomtam egy furmark szőrös fánkos tesztet 6-10 percig, közben nézegettem a hőmérsékletet. A legmagasabb 70 fok volt. Ezután a 700/1150 es tuningommal beléptem a dirt3ba játszottam 15 percet és kapcsoltam is ki a gépet.
ÉS ma pedig bekapcsoltam a gépet, hogy dirt3mazzak egy kicsit és tök szar lett a kocsikon a festés meg egyéb ilyen részletek.Minden kocsinál ez van. De pl a menüig semmi gond. Eddig fullon ment, állítgattam a felbontást, és a részletességet is de semmi.
Letöröltem az ati tray toolst, felraktam a ma kijött drivert, és még most is ugyan az.
Lehet a kis tuningom betett neki? Vagy mitől lehet? -
daffy1989
tag
sziasztok
egy fifás kérdésem lenne,miszerint a vízszintes kameramozgások esetén laggol a játék. állandóan legalább 60 fps-t produkál,de laggol. visszajátszásoknál,animációknál,függőleges mozgásnál semmi. próbáltam mindenféle orvoslást(legfrissebb vga driver,segédprogik,stb). egy szűz win7-en van fent,64 bites. minden felbontásban és beállításnál ugyan ez a helyzet. tudnátok segíteni? -
MATEO6600
őstag
Valaki meg tudná mondani, miért nem működik az Automata venti beállítás Rivatunernél?
AutoFanSpeedControl 3-ra állítottam, atírtam az értékeket, de egyszerűen szarik rá és nem alkalmazza...
Referencia Sapphire kártyám van, és Idleben 60 fokos, úgyhogy az 50 fokra belőtt ventifordulatszámot már alkalmaznia kéne, ehelyett 17%-on pörög. -
DigiG
csendes tag
Sziasztok felraktam az uj catalystot. Felmentem facebookra és a video linkeim igy jelennek meg:S
[link]
Miért van ez? catalistot állitani kellene? de hol?
Választ köszi
Azért irtam ide mert 4580as karim van! -
zoli1982
tag
válasz
AthlonXP #22476 üzenetére
Mármint kártya memória hiba ugye?
Zsír... Egy ideje csinálta. Jól kipucoltam a kártyát, utána jó volt egy ideig (mindenhol ahol volt eredetileg is, újrapasztáztam), de megint kezdi.. Asszem akkor nagyjából kuka lesz, mert már nem garis. Úgy is zavart hogy fűtBár télen jól jött volna...
Vagy odaadom valakinek bagóért, én nem szenvedek vele. 1 hete játszani sem tudok, max kipróbálom egy derék downclock mellett... -
zoli1982
tag
Urak! Megdöglött a 4870X2-es kártyám?
Ezeket produkálja. Elindítom a játékot, és lefagy. Újraindításnál a képen látható tüneteket produkálja, és egyszerűen amikor indul a windows, a monitor kikapcsol. Kb 30 perc és beindul, de teljesen szabálytalanul... A venti 50%-on pörög egy 23 fokos szobában, szóval túlhevülés kizárt, viszont brutál meleget fúj ki hátul. Mondjuk ez nagyjából alap....
Minden alapon, CPU és RAM sincs húzva. -
Acsifun
aktív tag
válasz
zsole84 #22472 üzenetére
levittem pc boltba, rádugtuk 2 monitorra majd 2 gépre, memoriahibás :/, 8 db 32mb os egység van a kártyán, ujrakéne forrasztani és müködne, de 1 forrasztás 12 ezer forint szoval ebböl egy uj kártya lesz.
Pedig nagyon szerettem 4 éves de vitte még a mostani játékokat is maxon. -
toyone
őstag
válasz
pocokxx #22469 üzenetére
Az általam eddig így javított kártyák 80% a működött ezután. Inkább menjen 1-2 hónapig( ha jól csinálod akkor ez az idő azért nőhet.) Mint hogy egyből kukázni keljen a vga-t. Lehet keresni embert itt a ph-n is. Meg mások is javítanak kártyákat. Ki-ki hogyan, van akinek van rá eszköze és van aki ugyan ezt csinálja majd csak pénzt is kér ezért. De ezen nem veszünk össze.
-
Acsifun
aktív tag
Nekem van egy HD4850 sapphire toxic kártyám és most az indításnál zöld pöttyökkel rakja tela a képernyőt valamint késöbb 3cm es csíkokkal a windows pedig a bejelentkezésig jut, ott kidob kékhalállal és az is tiszta folt, a kártya 3-4 éves, most mehet a kukába vagy? mit tudok tenni?
-
AthlonXP
őstag
válasz
omarion23 #22462 üzenetére
1. Nyugodtan felteheted a legújabb drivert, én is azt használom Win 7 és Win 8 alatt is.
2. Frissítsed a DX-et. Ha XP-t használsz, akkor eleve csak max DX9-ed lesz, mert az XP nem támogat újabbat. Ha viszont Vistád/Win 7-ed van, akkor meg úgy is fent lessz a DX11, amiből a VGA csak DX10.1-et tud max, így majd az adott játéktól és a beállításoktól függ majd, hogy épp melyik verzió fut.
-
omarion23
tag
Win7, Sapphire HD4850-hez melyik a legjobb driver, valamint directx 9c vagy 10 ajánlott?
-
Diplomata
aktív tag
válasz
F e Z o #22453 üzenetére
Nem tudom, de én inkább választanék egy pontosan illeszkedő minőségi csavarhúzót vagy bit fejet mint műanyagot, azért meg kell azt húzni elég határozottan.De persze kinek mi vált be, ami biztos csakis határozott kezekkel lehet, én elég sokat dolgoztam mostanában csavarozással(laminált bútor készítés pár évig), ismerem milyen az mikor egy laikus két balkezes hozzá nem értő emberke elkezd dolgozni egy szerszámmal, na igen, azoknak jobb a biztonságos megoldást választani.
-
F e Z o
veterán
válasz
Diplomata #22433 üzenetére
Mit is kell annyira meghúzni? Azt a 4 rúgós csavart, ami a gpu-t tartja. Gondolj bele, ha fémfejű csavarhúzóval húzod, a csavar hornya szenved sérülést, hopp, ugrott a gari, kivéve, ha nem találsz másik ugyanolyan csavart.
(#22446) roberto211 : 400-as codegennel nem kisérleteznék a helyedben.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
roberto211 #22449 üzenetére
Akármennyire is erősen nézem nem látok ott tápot.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
roberto211 #22446 üzenetére
Ez így csak elméletben tűnik jónak, gyakorlatban nem sok esély van rá hogy megbízhatóan minden helyzetben kiszolgálja.Én nem próbálkoznék egy ilyen táppal,márkásat ajánlok mindenképp.,és ha már vennél akkor legalább 450/460w-os tápot,azok vannak egész jó áron itt is.
-
veze
őstag
válasz
roberto211 #22446 üzenetére
nemtom..mit ír a 12 V os ág? jo ha 200-220W-ot produkál?
probalj valami megbízhatóbb tipusra váltani
régen én is bíztam benne mert olcsó meg jóó..(hittem én)
addig amig meg nem szívatott -
roberto211
őstag
Sziasztok.. Azt szeretném kérdezni hogy egy Codegen 400w-os táp elbír e egy Gainward HD 4870 Golden Samplet?? Egy ilyen gépbe venném: Pentium dual core e7600,4gb ddr3 1333mhz kingston ram, gigabyte p41t-d3p lap, ...... Várom válaszokat.. Üdv: Robi
-
veze
őstag
a vrm hőfokát mivel tudom megnézni?
most a riva tunerben ezt látom
képes ez is mérni, ha igen mit kell bekapcsolnom még benne? -
hatter
tag
Sziasztok!
Hd 4800-as szériához létezik olyan program ami játék közben ott fent a sarokban mutatja a GPU hőmérsékletét esetleg terhelést is? Köszi!
-
törölt tag
válasz
omarion23 #22435 üzenetére
a felső a 3 föld, az alsó 3 a 12v. egy sapphire átalakítót néztem meg, és a felső fekete kábelek a földelésből vannak átvezetve, az alsó sárga 3 kábel meg a 12 voltból.
de ezen a képen nagyjából érthetően ábrázolták. ehhez viszonyítsd az átalakítódat. -
Baryka007
addikt
válasz
Laci2277 #22428 üzenetére
Nekem is már meg kéne pasztáznom de nem sok időm van rá igazából pasztát is kéne vennem de az a legkisebb probléma keveset vagyok itthon amúgy nekem Furmark alatt 90 fokig elmegy és ott fekete képernyő aztán hibaüzenet "A VGA illessztőprogram hibát észlelt majd helyreállt!" Mindezt úgy hogy gépház oldalát levettem és szoba ventilátort oda raktam full speeden
szóval.... enyémmel lehet lesz egy kis extra hűtő is majd hétvégén addig tuti nem :S
-
omarion23
tag
Sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy a hd4850-nél a pci csatlakozónál a felső 3 föld..az alsó 3 pedig a 12V...vagy csak a két szélső a 12V és az alsó, középső az semmi?
remélem értitek -
Laci2277
senior tag
Újrapasztáztam az asus4850 top videókarimat ( gfx chillával hűtöm) mx2-vel és kb 9C fokot hozott.
Tegnap furmark alatt 69C fokra melegedett fel, ma pasztázás után pedig 60C fok volt ugyan annyi idő elteltével mint az előző tesztnél. Nem gondoltam volna, hogy ez ekkora javulást eredményez.
-
F e Z o
veterán
válasz
MorphBCS #22423 üzenetére
Nálam egy ordasi féle vizesblokk van a gpun, a vramokon kínai borda, a vrm-en házikészítésű borda egy 8-as 5v-s ventivel. Csendes és hatékony. 790/950-n a GPU memio furmark alatt néha már láttam 55 fok felett is, a GPU-t még nem. A vrm játék alatt 90, furmark alatt 98-100 fok, egy 27 fokos szobában. Ez is 3 slotos kártya lett, csak nem mobil.
(#22419) AthlonXP : Úgy tudom lehet venni egyes boltokban olyan állítható eszközt, ami hátul megtámasztja a videókarit.
-
MorphBCS
tag
válasz
MATEO6600 #22420 üzenetére
Szerintem ott már kicsit sok nem? A magas hő igen csökkentheti az élettartamát. De sajnos ez tipusbetegség...
Nekem hűtés szerint ez a típus van: " HD 4870 1G GDDR5 PCI-E QP "
Sajnos a gyári hűtőjével nekem is hasonló értékek voltak. Amikor egyszer Crysis alatt felment a GPU 92°C-ra, akkor vettem az Arctic Cooling hűtőt 5-ért, és olyat néztem, hogy csak na, nyáron Idle: 55 körül, Load: 70 körül +- 1-2 °C!!! Télen Idle: 43-45, Load: 65...
Jó pár fokot számít a szobahőmérséklet is azért!
Igaz 3 slotos lett a kártya, de nagyon megérte! -
MATEO6600
őstag
A referencia Sapphire HD4870-eseknek mennyi a normális hőfoka?
Enyémnek Crysis 2 alatt GPU: 80-85 , VRM 100 fok.
Ez elfogadható még? -
AthlonXP
őstag
válasz
F e Z o #22418 üzenetére
Pedig hidd el, nem hülyeség amit csinált.
Nekem a mostani VGA-m előtt egy Gainward GS OC HD4870-em volt, ami egy elég nehéz kártya a nagy hűtése miatt. Nekem ugyan problémám nem volt vele, mint fentebb a kollégának, viszon az is meghajlott szépen, amikor bent volt a helyén. Majd egy cm-t hajlott lefelé a külső fele/vége. Muszáj volt alá tennem egy kis fadarabot hasonló képpen, mint ahogy fent az látható. Alatta levő ajzatokban nekem nincs semmi, így kényelmesen elfért bent ez a kis támaszték.Hasonló okok miatt nem tudom megérteni egyszerűen, hogy pl, hogyan lehet felrakni a CPU-kra ezeket a nagy 800-1200g-os bordákat... Hogy a fenébe nem törik az le onnan, mert lényegében egy elég kis felületen van rögzítve és mivel a gépben az alaplap függőlegesen van ( általában ), így a súlya mindig húzza lefele az egész bordát a ventilátorokkal együtt...
De persze, nyilván meg oldják valahogy, de sztm én az alá is bepakolnám a kis fa pöcköt vagy felkötném a gépházra valahogy! -
MorphBCS
tag
válasz
Lacpac #22415 üzenetére
Telitalálat!
Az AC TT Pro picit lehúzza
Pedig a korábbi Intel gépben vígan elment, és az is ASUS alaplapos volt...Köszönöm mindenkinek a segítséget, végül Lacpac oldotta meg a gondot, szabtam gyors egy éket alá fából, így X16-on megy a kártya, és a hőmérsékletek, és az érzékelők is helyreálltak, amint a mellékelt ábra is mutatja !
-
MorphBCS
tag
válasz
bobalazs #22413 üzenetére
A képből is kiderül, meg írtam is, ez Windows 7 x64 Ultimate csak Snow Leopard skinnel, meg egy Rocket Dockkal. Több progit is kipróbáltam, mindenhol azt írja, h X4, a Black Ops 1440x900-ban megfogja, mikor ugyanez a kari a korábbi gyengébb Intel konfigban bőven elvitte...
-
MorphBCS
tag
Halihó!
Sapphire HD4870-em van, új gépet tettem össze, és GPU-Z szerint, és a tapasztalatok szerint is csak X4-en megy a kari... Konfig az adatlapomon megtalálható, nem tudom, hogy mi baja, az azonnali VGA-s kérdések órája topikban nem tudtak segíteni...
A Core Temp meg pöttyet téved, vagy Guiness rekord született
Ja és a korábban 1 évig hibamentesen szaladó Win7-em most újratelepítve platformváltás után holt lassú... -
Gyurma23
aktív tag
-
Baryka007
addikt
válasz
Diplomata #22400 üzenetére
Nem
1. 8800 sokkal többet eszik nagyobb a fogyasztása
2. 4850 nem kicsit erősebb nála
3. Jobb képminőséget is produkál mert (ebben nem vagyok biztos) újabb DX meg Shader modelcsucsbicep:
http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_4850/26.html mondjuk ebben nincs ultra de annyival nem erősebb az alap 8800 nál hogy jobb legyen a 4850 nél nézegesd csak -
törölt tag
válasz
Diplomata #22400 üzenetére
nem szabad venni g80-as kàrtyàt. az ultràkbòl szerintem nem is létezik olyan, amit ne javìtottak volna, és a gtx-ből is ritka.
a 90nm vs 55nm-ről nem is beszélve. többet fogyaszt, jobban melegszik, és bàrmikor meghalhat. az összes létező g80-as kàrtyàk kipròbàltam, és mindegykből halt meg nàlam egy. a 110 fokos ultra meg elég rémisztő tud lenni, bàr fűtésszezonban előnyös.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Formula-1
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest