Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
drlovi #24291 üzenetére
Pedig igaza van
nem akartam írni én is úgy gondoltam mint te... eddig mindig a legújabb driverem volt és Crysisba ha hirtelen fordultam be mindig beakadt elég rendesen de amúgy meg 28-32 fps között elmókult a kártya 10.7 est feldobtam megnézzem tényleg igaze és faszán megy akadás nélkül 30-37 fps el!!
Egy DIRT 3 ba biztos nem jobb de én nem is Dirt 3 azok
-
andrasko
senior tag
válasz
kis.miklos #24292 üzenetére
Procitól is függ, de valszeg megy vele.
Nekem az i7-920 + 4870 Toxic el sem idult el a Chief-400-as táppal.
Viszont előtte a C2D-E8200-vel hasított. -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Nekem egy HD 4850-esem van, egy Acer X223W megjelenítővel valamint egy LG FULL HD-s TV vel összekötve. A monitor maximális felbontása 1680*1050, míg a TV-jé ugye 1920*1080 A kérdésem az lenne, hogy megtudom e oldani azt, hogy a TV-n a TV-nek megfelelő felbontáson (1920*1080) jelenjen meg a kép a helyes képarány megtartása mellett? Eddig még akárhogy próbáltam állítani mindig a monitor felbontása dominált, mégha fel is cseréltem a két kijelző sorrendiségét. Próbáltam nagyítani a "Saját digitális síkképernyőm" alatt a csúszkával, de olymértékben, hogy kitöltse az egész képernyőt nem lehet. Van egy teljes képernyős mód lehetőség, de ebben az esetben elnyúlik és lapossá válik a kép. Miközben ezeket a sorokat írom lehet megvilágosodtam
Most kapcsolok, hogy a problémát valószínűleg az okozza, hogy más a 2 kijelző képaránya, a monitoré 16:10, míg a TV-jé 16:9, így ha a monitoron 16:10-es felbontás helyett 16:9-es felbontást állítok be és így küldöm ki TV-re teljes képernyős módba, akkor megmarad a helyes képarány. Na ezt holnap kipróbálom, de arra nincs mód, hogy mindkét monitoron, valamilyen módban, Clone vagy Kiterjesztett, teljes képernyőn jelenjen meg a kép helyes képaránynak megfelelően?
Más:
Folyamatosan kapom az értesítést arról, hogy elérhető a Catalyst újabb verziója, a 12.4, de akárhányszor töltöttem le és raktam fel újból kapom a popup-ot, hogy van új verzió, méghozzá a 12.4 amit pont ez megelőzően tettem fel, de megnézve a szoftverinformációt, azt írja, hogy jelenleg a 12.3 van fent. Mint írtam letöltöttem többször is, már próbáltam eltávolítani is mielőtt feltelepítettem, miután simán feltelepítve elvileg nem változott. Nem volt mégy ilyenem. Próbáltam feltenni a 12.6 Betát is ami látszólag fel is megy de a szoftververzió így sem váltzik, amit még valahol meg is értenék mert a 4XXX-es széria nem is tartozik a támogatott kártyák közé, viszont ha a suppor.amd.com-on kiválasztom a kártyámat és az OPrendszeremet, akkor hozza a 12.4-es drivert, amit mint írtam látszólag nem hajlandó feltenni. Driver Cleaner-el még nem próbáltam, de szerintem erre nem is lenne szügség. Másnak nem volt ilyen, ötlet?
Más:
Ez az ATI/AMD féle HD3D kártyaverzió függő, úgy értem csak adott sorozattól támogatott? A HD4850-emel, ezzel nem működik? Nem is lehet rávenni, hogy működjön, vagy ez nem csak software henem hardware függő dolog is? Egy passzív szemüveges LG TV-vel szeretném használni. Ha nem, akkor marad a TriDef 3D és az iZ3D, vagy van valamilyen más alternatíva? Bár szerintem ez is eléggé érdekes az ATI/AMD részéről, hogy míg az nVIDIA-nál ez már egy jó ideje támogatott dolog, addig az ATI/AMD nem rukkolt elő a saját HD3D megoldásával, ami ráadásul a korábbi kártyaverziókkal nem is kompatibilis, addig jópofán hivatkozott a már említett 2 third party megoldásra a TriDef 3D és az iZ3D-re, ami mégsem tekinthető egyenértékűnek egy gyári, gyártó általi supportalt, arról meg aztán nem is beszélve, hogy mindkét software fizetős, mert vagy trial-módban használható, vagy korlátozottak a funkciói.
Egyébként mit jelent az, hogy egy játék Stereo 3D támogatással készül. Minként segíti elő a 3D megjelenítést, a nem Stereo 3D támogatott játékokhoz képest, amiket egyébként szintén rá lehet bírni a 3D-s megjelenésre?
A válaszokért előre is köszönet!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
kis.miklos #24294 üzenetére
Az más személy szerint 400-as FSP-vel hajtottam hd4870,4dbRAM.E8400OC ............
-
bluyoo
nagyúr
válasz
kis.miklos #24292 üzenetére
Igen elég neki!
Nézz be a Melyik tápegységet vegyem? topicba lehet tudnak jobb vételt .... -
kis.miklos
csendes tag
Hello az lenne a kérdésem egy Chieftech GPS450AA táp megfelelő lenne egy HD4870 1GB-hoz?
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok!
Öcsém gépét most rakom újra és érdekel, hogy 4850-hez szerintetek mi a legjobb driver?
10.7-et olvastam sok helyen, hogy utána már elkezdték visszafogni a teljesítményt. Igaz lehet?
Köszönöm! -
andrasko
senior tag
válasz
taknyi #24284 üzenetére
Ne zavarjon össze "egy teszt", minig több alapján dönts.
Itt egy5770 teszt, amiben szerepel a 4850 is.
Nézd meg, tanulságos! Az 5770 a jobb választás: nagyobb teljesítmény, alacsonyabb fogyasztás, dx11.
Ráadásul a teszt készülte óta fejlődött a driver, ... az akkor újnak számító 5770 javára. -
andrasko
senior tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz
taknyi #24281 üzenetére
Szerintem igen ha abból indulunk ki, hogy az 1 Gb-os 4870 teljesítményét hozza a 4850-es fogyasztásával,valamint DX11 támogatással ........
4850 vs 5770 , 4850 vs 5770. -
taknyi
aktív tag
Hali! Érdemes lecserélni a HD 4850 Sapphire Radeon 1 Gb vapor-x kártyát egy Hd 5770 Sapphire Radeon 1 Gb vapor-x karira? Anno (2 éve) újonnan 30K-ért vettem. Most +5K-t kellene beleinvesztálnom...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Rudmancs #24279 üzenetére
Kicsit utánaolvastam ,elvileg a ledek nem jeleznek hibát a harmadiknak nem kell világítania és ITT a fórumon is volt hasonló de neki működött és 3-at villant a 4.led.
"van különbség a DOS vagy a WIN ati firmware cserélő programok hatékonysága között?"
Nem hinném.Bár személy szerint nem babrálom a biost.
Talán Itt tudnak segíteni a gondodon. -
Rudmancs
csendes tag
Szóval Láma vagyok mellékelem a képeket.
Valóban 3 -3 led van a kártyán, amit zölden jelöltem végig zölden világít nincs velük gond...
Ami piros bekapcsoláskor mindhárom 2Xer pirosan felvillan aztán semmi... abszolult nem világítanak... -
Rudmancs
csendes tag
válasz
andrasko #24277 üzenetére
OK szóval az enyém sapphire és kék 3 LED van rajta, de mind ZÖLD...
Viszont nem működik...
A hiba üzenet, hogy nincs táp csatlakoztatva, pedig van és közben folyamatosan pittyeg...
A táp is 600W egy másik ugyanilyen kártya simán működik vele...
Tuti hogy a kártya hibás, csak az a kérdés, hogy szoftveresen firmware cserével megtudom-e oldani, vagy sem...Sajnos a win firmware (bios?) csere után nem változott semmi.... ugyanúgy nem működik...
a második PCI-E slotban látja a windowsos ati bios cserélő program, elvileg le is fut a csere, de nem oldja meg a dolgot.
mit próbáljak még mielőtt lemondanék róla???
Van olyan aki normális hozzá állással kedvező áron meg tudja bütykölni? crossfirebe szeretném kötni egy másik 4870-el amivel nincs gondom. -
Rudmancs
csendes tag
válasz
Rudmancs #24275 üzenetére
Nem tudom szerkeszteni az előző hozzászólásomat, itt van egy link
itt írjá kközépen, hogy van piros meg kék, az enyém kék.. és + Ledet találtam rajta (eddig) az viszont zöld...
Kérdés:
van különbség a DOS vagy a WIN ati firmware cserélő programok hatékonysága között?
mármint arra gondolok ha DOS alatt cserélnék vga biost lehet hgoy jobban mene, mint windows alól? -
Rudmancs
csendes tag
-
andrasko
senior tag
válasz
Rudmancs #24271 üzenetére
A 4780 kontroll led-ek pirossal jelzik a hibát:
D1601, kritikus hőmérséklet hiba
D1602, "A" külső tápcsatlakozó hiánya
D1603, "B" külső tápcsatlakozó hiánya
D601, kritikus "Core power" hiba
Neked melyik nem ég zölden?
Ha szerencséd van, akkor a ledek mellett a kódokkal beazonosítható. -
Rudmancs
csendes tag
Sziasztok,
Kaptam egy hibás sapphire 4870-es 512 GB kártyát aminek a következő a hibája:Bekapcsoláskor
- folyamatosan sípol
- kiírja, hogy nem csatlakoztattam a +power kábelt,
- pörög a ventilátor 100% -on
- a kártya hátoldalán lévő 3 led zölden világít,
- nem melegszik(vagy nagyon jól hűt, vagy fel sem melegszik a lap...Amivel próbálkoztam
- 600 W cooler master táppal próbáltam,
- a csatik rajta vannak mindkét csatlakozón.
- crossfire -es alaplapom van ha a második slotba rakom le tudom cserélni a firmware-t, a windowsos programmal. Megpróbáltam de ugyanaz a hiba.Kérdés:
- Miként tudnék életet lehelni a kártyába..
- Ki tudna segíteni a hiba feltárásban és javításban (Bp.) -
gány666
csendes tag
Sziasztok,tudna Valaki adni 1 linket ATI kártyákkal foglalkozó Mesteremberhez?Köszönöm előre is.
-
gány666
csendes tag
Szia.Ugyanilyen kártyám van,sajnos 26os hiba kóddal nem indul,frekvenciákat nem tudja inicializálni a lapom.Mivel új vagyok,Javítóst keresnék,1 4830as és 1 4870es 1Gb GDDR5ös
kártyához.Mindkettő ugyanazt a hibát adja,és 1 nap alatt ment el a 2 kártya 1 lapban.Ilyet még nem láttam eddig.Ha segítenél ajánlani Valakit aki otthon van a javításban megköszönném.szia. -
banii
csendes tag
Helo! Olyan kérdésem lenne
,
hogy nekem van egy Sapphire Radeon HD4870 Vapor-X 2GB GDDR5-ös VGA-m
és ha csak Windows-ba turkálok, meg semmi nem megy (bármit csinálok 70-85 fok között van a vga.)
90 fölé nem megy, de 70 alá sem. miért ilyen magas, kinek mennyi? -
kop8
őstag
Üdv!
4870-eken lehet feszt emelni a gpu-nak?
Vagy csak egyes tipusokon lehet, ha igen melyikeken?
-
andrasko
senior tag
válasz
roland.87 #24253 üzenetére
Én is hasonlóan jártam egy LG W2240 (1920x1080) monitorral.
A vga dvi-általkítóval csatlakozik a monitor d-sub csatijához.
(akkor nagyon hiányzott a dvi, mert előtte egy LG wide L194WT-SF (1440*900) ment gond nélkül dvi-dvi kapcsolatban.)Az "eszköz" rendben települt, használatra kész!
A színek túl harsányak és nagyon hidegek, a kontraszt pedig ultra erős volt.
Próbáltam az előre programozott gyári módokkal: normal, movie, stb... valamivel jobb lett, de még így is rosszabb, mint az előző moncsimmal.
Próbáltam egyedi hangolással: jobb, nem lett!Végül rátaláltam az Internet (egyedi brightness: 30) beállításra... azzal tökéletes.
(tűéles, szép színek, nagyon jó kontraszt.)
Most már összehasonlíthatatlanul jobb, mint a régi. -
DiceBlade
aktív tag
valakinek CF-hez?
Reklámot hallhattak! -
-
roland.87
csendes tag
üdv
his radeon hd 4850
LG w2234s 22"felbontás ok
1680*1050 32bit
kép árnyékos, színek is furcsák kicsit.
monitoron csak D-sub csatlakozó van.
videokártyán 2db dvi csatlakozó ezért dvi-vga átalakítót raktam rá.
kábel 1,8m hosszú és új.
mitől lehet a minőségromlás?
-
Baryka007
addikt
válasz
roland.87 #24248 üzenetére
Nem sokat érnek a driverek amiket netről töltesz le én is anno sokat küszködtem evvel mire rájöttem hogyan is kell 1680x1050 et varázsolni a monitorra és a pstrippel csinálom minden ilyen monitorhoz a drivereket akik megkérnek rá ha nem megy nekik.... nekem egy Acer v223w van 22" ugyan úgy ennek sem megy az 1680x1050 a gyári driverrel.... jó mondjuk a gyári driverrel is biztosan belehet állítani az 1680x1050 et csak valami más úton más beállításokkal
-
roland.87
csendes tag
Szokás szerint magyar LG oldalról nem lehetett letölteni drivert, csak használati utasítást!
Angol lapról sikerült drivert letöltenem a monitorhoz.Szopat a Dell (1015ös driverek 64bitre)
Szopat az LG
ma meg vettem egy 2.1es trust "rendszert" ez meg egy kalap szar. (bár 5.1 genius fadobozosom van...) -
Baryka007
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #24244 üzenetére
Én is szeretnék egy ilyet de bármennyire is jónak hangzik hogy 4850cf sajnos 6870 singleban odaveri + kevesebbet eszik de lehet hogy 6850 is
Szerintem nem éri meg nekem még 2008 ban volt tervbe ez a dolog de csak 1db 4850 et sikerült vásárolni még akkor vettem mikor a leg első 4xxx video kari volt
mostanra már nem éri meg a CF evvel a kártyával
-
Baryka007
addikt
válasz
roland.87 #24241 üzenetére
Üdv, ugyan evvel küszködök már kb 2 éve ugyan ez a felbontásom a dolog egyszerű írom sorrendbe a teendőket! [link] ezt töltsd le csinálj egy monitor drivert amivel 1680x1050 re állítod a max felbontást többi beállítás lényegtelen aztán belépsz az Eszközkezelőbe frissíted a monitor drivered úgy hogy a számítógépen keresel hozzá filet ! Tehát rámész a monitorra > Illesztőprogram frissítése > Illesztőprogram keresése a számítógépen > Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából > Saját lemez > és itt kikeresed az INF filet amit csinált a pstrip ha ez megvan akkor leokézod és a driver kész a monitorodra. Ezután vissza mész az üres csupasz asztalra jobb klikk > képernyőfelbontás > speciális beállítások >monitor > És a pipát itt leveszed erről "A monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése" aztán alkalmaz ezután belépsz a catalyst control centerbe itt megkeresed a monitor tulajdonságait ( a régebbi catalystoknál Saját vga kijelzőim > tulajdonságok ( vga kijelző ) és itt leveszed a pipát az EDID ről ) az újabb ccc-knél pedig Általános kijelző feladatok > és ott látsz egy monitort arra jobb klikk és monitor tulajdonságai és ugyan így leveszed az EDID ről a pipát és felrakod 1680x1050 re a felbontást !
Remélem tudtam segíteni
-
roland.87
csendes tag
Üdv!
His Radeon 4850 videókártyám van.
LG Flatron w2234S 22"-os monitor.Monitornak ez a felbontás lenne a jó:
1680x1050de 1600x1200-at tudok csak a képernyőfelbontásnál állítani
Tipp valakinek?
-
drlovi
aktív tag
válasz
andrasko #24237 üzenetére
otthon megnézem ezt az afterbrunnert.
kivancsi vagyok mit megya kártya.ill mennyit számit mondjuk ha 650 en vagy 700 on vagy felette jár a gpu játékoknál.a 6850 em gariban van ,és az helyett van most egy 512 es 4850 es. Lenyügöző hogy még ma is mennyire birja az ujabb játékokat. és postával együtt ~9k ba fájt :-)
-
totyax
aktív tag
válasz
drlovi #24234 üzenetére
ATT jó, bár az OSD-je a külső élsimításos eljárásokkal nem igazán megy együtt (SMAA stb) úgyhogy egyelőre OSD-nek az afterburner, 3D profiloknak meg a hányadék CCC-t használom...
A stabilitáshoz nem elég a beépített szintetikus teszt, azt egy kemény játékban kell megnézni, ami eléggé terhel, pl crysis.. így az eredmény alacsonyabb, de stabil órajel lesz.
-
drlovi
aktív tag
Sziasztok,
használja valaki az att-t ?
ti mivel tesztelitek hogy adott órajelen stabil e a kártya ?
-
melan
senior tag
válasz
PeeterssoN #24178 üzenetére
Szia! Nekem ugyanez a vga-m van, és kezdetektől fogva egy Scythe Mushashi van rajta. Max 50 fokos terhelve, és extra halk (kézzel állítható poti van rajta kettő). A 12 cm-es ventim zaja hangosabb, így kb a vinyóéval egy szinten van... néha azt hiszem, nem megy a gép...
-
andrasko
senior tag
válasz
Imilenni #24229 üzenetére
A tesztben pont a 4850 és az 5670 is részt vesz: ITT
A 4850 erősebb, jobb választás.VTX márkát nem javaslom!
Egyrészt többen panaszkodnak rá a fórumon, másrészt saját negatív tapasztalat.
VTX3D HD6770 jártam meg... üzemi bemelegedés után be-bevillan, pattan a kép.
Egy idő múlva már mindenkor csinálta, akár netezés közben is.
Vissza is pattintottam az eladónak. -
Imilenni
addikt
Haliho
kari vásárlás elött állok....
VTX HD4850 1GBD5 v VTX HD5670 1GBD5 melyik az erősebb? pölö Bf3-ban
Am FSP 400w-os táp elég nekik?
És esetleg vki megtudná súgni hogy
Athlob II x3 450
4gb ddr3 1333mhz-s ram
vtx hd4850 1gbd5
vagy
vtx hd5670 1gbd5 (ugye ez juniper magos)
szóval melyik kari lenne a jobb bf3-hoz? -
Leslie1984
tag
Napszemüveg
-
PeL
addikt
válasz
andras888 #24226 üzenetére
Hát ha írják hogy hibázik meg villog nem tenném rá fel az életemet
BTW!
Van valami megoldás arra hogy bizonyos játékok amikben nem lehet sehogy sem képfrissítési frekit állítani, ne 60Hz-en égessék ki a szemem? Utánanéztem neten, de nem találtam semmit, mert állítólag a DirectX 10-ben futó játékok rá vannak kényszerítve hogy 60Hz-en fussanak és nem lehet felülbírálni ha csak a játékban nem lehet állítani...
Mekkora tré dolog már ez azoknak akik CRT-vel használják a gépüket?
-
PeL
addikt
Alul órajelezéstől amúgy károsodhat a kártya?
-
andrasko
senior tag
válasz
Hókusz Pók #24223 üzenetére
Sajna annak a fogyasztása annyi, amennyi... nem egy energiatakarékos az RV770 55nm-es gyártástechnológiája.
Ha jól tudom, akkor üresben min: 50-55W-t, terhelve 150W-t kajál.
Esetleg megpróbálhatod a gyári érték alá vinni, ha az üresjárati gpu/mem órajeleket csökkented.
Anno én teszt erejéig a Sapph. HD4870 Toxic gyári 2D órajelét csökkentettem 700Mhz-ről 450Mhz-ig.Alatta már villogott a kép!
Ha tudod mérni a fogyit, akkor érdekes és tanulságos lehet az eredmény! -
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki nekem hatékony megoldást javasolni arra, hogy a 4870-es szörnyetegem fogyasztását minimálisra csökkentsem? Érdemes egyáltalán foglalkozni vele?
-
andrasko
senior tag
válasz
Foxmulder89 #24221 üzenetére
Nekem csak az CCC-OverDrive, Asus GPU Tweak, Msi AfterBurner OC progikkal volt stabil. (a nagy klasszikusokkal nem volt stabil)
Ezekkel viszont simán vitte a Bios Upper Limit Gpu értékét.
Akartam ezt módosítani, de nem volt időm.
Tesztelni már nem tudom, mert már eladtam. -
andrasko
senior tag
válasz
Foxmulder89 #24217 üzenetére
Nálam a vége alapfeszen:
- GPU: 820Mhz... (a BIOS Upper limit GPU miatt, nem babráltam)
- GDDR5: 1100-1200Mhz között ... valahol.
(1100-on atomstabil, 1200-on már néha szemetelt, de nem fagyott...)
Köztes tesztre nem volt időm... elvitte e vevő. -
andras888
aktív tag
válasz
Foxmulder89 #24217 üzenetére
nem találok fesz mérő pontról képet, nem akarok rövidre zárni v mit
majd még megnézem mennyi a legvége a tuningnak, megyek 1 MHz-en ként felfele -
andras888
aktív tag
válasz
Foxmulder89 #24214 üzenetére
Nekem is villog váltáskor, a korai ddr5 miatt az összes villog a 4870 esek közűl, engem nem zavar.
Most már engem is érdekel, hogy mennyi kraftot kap, meg azt is megnézem, hogy meddig volt stabil, att ben elmentettem egy max oc-t.
Nekem sapphire 4870 1gb qp van és most ráraktam egy vaporx biost nekem is kiírta azt de műkődik.
Jah nem tom hol kell rá mérni, rá guglizok otthon. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
andras888 #24212 üzenetére
Hát ha rá tudnál mérni azt megköszönném, nekem nem hajlandó állítani hiába írja a gpu-z.
2D nekem 150/1000, sajnos ha más órajelre állítom a memóriát akkor dob egyet a képen váltáskor.. nem hinném hogy bezavarna valami, semmilyen felesleges progi nincs fent. A win se túl régi. Érdekes amúgy ha biosba alapból 820-ra teszem a GPU-t akkor fél percen belül szétesik a kép betöltés után és le is fagypedig egyébként atomstabil CCC-ből vagy akárhonnan állítva. Akartam rá frissebb biost tenni techpowerupról de azt írja subsystem ID-s mismatch..
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
andrasko #24211 üzenetére
Futtattam még egy kicsit és 835mhz-en már nem stabil úgyhogy hagytam 820-on. Ati Tray Tools-al tudtam állítani csak 820 felett, akármire tolom ki az upper limitet biosba nem hajlandó felismerni a kártyád de így már lényegtelen.
Win bejött gond nélkül de semmilyen drivert nem töltött be hozzá, egyébként CF-es a lapom ha valami nem sikerül beteszek elé egy másik kártyát -
andras888
aktív tag
válasz
Foxmulder89 #24210 üzenetére
Nekem a 2d 160/250 1,08 v minden progi annyinak írja, de még nem mértem rá.
Most sikerűlt a biost normálisan fleshelni, így nem fut a háttérben semmilyen progi.(ccc töröltem, att nem fut.) 2d 160/250 1,08 v, 3d 750/900 1,08 v nincs értelme tuningnak, nem hajtja ki a sempron 140 2*3500 MHz-en.
Nem lehet hogy v meik progi zavar be, töröld le mindet. Hallotam olyat, hogy az előző vga órajeleit futtata és csak win reinstal után szüntek meg az anomáliák.
-
andrasko
senior tag
válasz
Foxmulder89 #24206 üzenetére
RE: (#24209) andras888
Nekem csak az Asus GPU Tweak és az Msi AfterBurner OC progikkal volt stabil a 4870 Toxic. (a nagy klasszikusokkal nem volt stabil)
Ezekkel viszont atomstabil és ment volna a 820Mhz-es GPU korlát felett is.RE: (#24206) Foxmulder89
Átírtad az "Upper limit GPU" értékét 820-ról? Mire?
Én is ezt akartam csinálni... (#24194), de azóta eladtam a 4870 Toxic-ot.
Mi nem ismerte fel flash után a vga-t? Maga a bootoláskor nem érzékelte?
Hogy sikerült "visszacirkumveniálni"? -
andras888
aktív tag
válasz
Foxmulder89 #24208 üzenetére
Én tuningolgattam az att-vel és 800 fölé is mentem, de nem volt stabil. Nem emlékszem pontosan mennyi volt. Szerintem az att a legjobb az össze oc progi közül próbáld azzal.
-
Foxmulder89
senior tag
A feszültséget sem állítja át, hiába írja ki a GPU-Z, akkor minek van egyáltalán csúszka?
Bios 2D/3D 1,08 és 1,26, multiméterrel 1,28 és 1,30.. Trixx sem csinál semmit. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
Foxmulder89 #24206 üzenetére
Semmilyen program nem engedi e fölé, Afterburner sem unofficial overclockinggal.
-
Foxmulder89
senior tag
Valaki tud esetleg olyan biost 4870 toxic vaporx 1gb kártyához ami engedi 820 fölé a gpu-t ?
RBE-vel ha átírom a limitet nem ismeri fel a kártyát.. -
andras888
aktív tag
Akinek ilyen videokártyája van (SAPPHIRE HD 4870 1G GDDR5 PCI-E QP lementené nekem a bios-t és valahogy elküldené?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
latabar19 #24202 üzenetére
Ez aztán a szépen összeválogatott konfig.
Nem gondoltam volna hogy még árulnak ilyen lapokat.+ nVidia chipsetes a lap.
A PCI-E csak 75W-ot tud leadni a PCI-E2.0 150w-ot meglehet ez kavar be.
Nem beszélve a feleakkora sávszélről mint a PCI-E2.0 esetében.
Mondjuk van kiegészítő csatlakozó a kártyán de a 4850 110W-ot eszik terhelve.
Ha nem gond akkor töltsd ki az adatlapodat (CPU,VGA,stb.) és menjünk át IDE. -
latabar19
csendes tag
Hát ahogy olvasgattam a tápegységes topicot jól beválasztottam ezzel a táppal
de am érdekesség hogy msi kombustorral 3d test-nél a gl2-esek simán mennek, a gl3-asnál pár másodperc és vége. Meg ami még engem kétségbe ejtett az a pci-e csatlakozó, elvileg pci-e x16 1.1-es az alaplapi csati, kártya meg 2.0, a lap amúgy gigabyte m68mt-d3p ha számíthat valamit.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
latabar19 #24200 üzenetére
Szívesen!
Elég kevés az esélye hogy 2 VGA is rossz legyen.Vagy csak szervizelték?
Ha igen a VGA-t tedd egy másik gépbe ha rossz vissza gariba.
Az az igazság hogy ilyen jellegű hibát szinte akármelyik alkatrész okozhat.Lehet VGA az alaplap vagy az említett hibás tápegység is.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- NVIDIA® driverek topikja
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest