Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nevo
aktív tag
válasz
hackeeeee #8099 üzenetére
ezen a linken megtalálod a szükséges ATT-t és még leírások is vannak a karihoz, hogy hogyan is kellene csinálni
-
nevo
aktív tag
válasz
hackeeeee #8097 üzenetére
ez volt a bajom nekem is hogy csak 500-ra vette vissza, ATT-ben be lehet állítani, hogy 2d-ben és 3d-ben mennyi legyen az órajel, így én 2d-ben levettem 780/1000-ről azaz ő már levette 500/1000-re, de én tovább vettem 150/200-ra, ha meg 3d-s alaklmazás fut akkor ő automatikusan felveszi a gyári értékekre, így még kevesebbet is fogyaszt
-
hackeeeee
Jómunkásember
Régen próbáltam, még az X800-am idején, akkor nem tetszett... Nem tom, hogy most másabb e a helyzet... Abban hogy van, külön 2D/3D órajelek? Melyiket érdemes abból használni, ami 7 alatt is megy?
Most annyit csinál a kártya, hogy 750/3600-ról leveszi 500/3600-ra, és ennyi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Chaser
legenda
válasz
katt777 #8026 üzenetére
Helyesbítek, nálam minden működik faszán, csak ezzel a kártyával nem
RBE nem csak HD2400-tól jó? Supportban régebbi vga-t nem láttam. Itt van egy gpuz és egy winflash screen, hátha ez többet mond neked. Az is lehet jó a vga, csak driver gond van?
Legújabb, vagy előtti cat-ot töltöttem le, supportban benne van az x850xt.
4650-em van, annál 1ből le tudom hívni a bios-t, az xt-nél nem, feltölteni se lehet, a fentebbi hibaüzit dobja ki rá. Techpower oldaláról szedtem a biost, nagyon hasonló arra ami elvileg most rajta van. Az RBE-vel próbálva winflash-sel valami invalid bios-t ír ki, pontosabban, hogy ez nem ATI bios, de gondolom ha támogatása nincs a kártyának, akkor érthető. De ha ez nem támogatja, akkor mi?
-
HZSolti
tag
Sziasztok,
remélem nem elcsépelt lesz a kérdésem / de tartok tőle/
HD4870 X2 vásárlása előtt állok. Chieftec 550W tápom elég lesz hozzá.
Többi konfig az adataimnál.
thx -
hackeeeee
Jómunkásember
Ezért kérdezgetem a ramokat, hogy azokat emberek mennyin hajtják. Mert alapból, szal 3600-on is 70fok körül vannak, 3800-on grid alatt felmegy 80 fokig is. Szal nem akarok úgymond extrém tuningot, csak kicsit adni neki, hogy jobb legyen, mert a proci miatt nem tudok többet kihozni. Most 780/3800, shift-ben így is veszek már észre pár % FPS többletet.
@szasanyi: Autón nem pörgeti a ventit ~1700 RPM fölé. Lehet ha manuálisan beálíltanám akkor jobb lenne, csak azt sem akarom úgymond széthajtani. Na de akkor lehet nem tuningolok, akkor marad az alap.
-
szasanyi
félisten
válasz
hackeeeee #8079 üzenetére
A memóriák túlhajtásának önmagában nem sok értelme van. Az nem túl jó hatásfokú hűtő, a 80-85 fok meg sztem már túl meleg... de ha nem okoz problémát akkor nincs gond. Nálam idle 44-46 fokosak, a GPU meg 51-53 fok. Játékok alatt 55 fok körülig, a GPU 60-63 fokig melegszik. Sztem a gyári OC 780/4000 órajelekkel teszteld le, és meglátod mennyire melegszik. Mert ott valszeg az lesz az első korlát.
-
zodo
nagyúr
válasz
katt777 #8061 üzenetére
Megnézztem, ne fárassz.
Istenért nem tudtam mit kezdeni egyik progival sem, de nem is érdekel.
Legalább tudom, hogy max. 65 foknál megáll a kártyám hőfoka, terhelés alatt.Beállítást nem küldött senki. Ami inkább érdekelene, hogy van-e valakinek ugyanilyen karija és ő mit tapasztal, ezen progik alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na kíváncsiskodok. Tuningilag mit bír Ezzel a hűtővel az 1GB-s 4870?
Nem akarom széthajtani, csak kíváncsiskodok. 800/3800 az még sima ügy? Memória chipek azok olyan 80-85 fok körül járnak, az "normális"?
Gpu-t lehet nem is piszkálnám, inkább lehet, hogy csak a memóriáknak adnék egy kis plusz kakaót. Ami úgymond még belefér. És értelmes kategóriába tartozik.
-
kop8
őstag
4850 tulajokat kérdezném hogy milyen biost kellene felteni a karira ami 700-nál többet enged a gpu-nak?
Persze CCC-ben! -
Májsztró
addikt
Jó lenne ha tudnék cserelni ... Bár most ahogy néztem az 1 gigásra nagyon sokat kellene rádobnom. De a max felbontás amiben játszani tudok a monitor miatt az 1280. Szóval sztem az 512-es is elég lenne , bőven. Meg ugye nem mellesleg az egy gigás meg az 512-es verziók közt jó pár ezres van ...
-
nevo
aktív tag
válasz
Májsztró #8072 üzenetére
Szerintem játék közben baromira lényegtelen hogy milyen a hangja, mert a dübörgő hangfalak elnyomják
Itt a lényeg az hogy amikor nem játszol, hanem mondjuk netezel vagy valami office progin ügyködsz akkor legyen csendes, ezt be lehet lőni ATT-vel, hogy lejjebb veszed a teljesítményeket ha automatikusan nem teszi meg, így kevesebbet is fogyaszt és a venti sem fog őrjöngeni -
Májsztró
addikt
Üdv kedves fórumlakók !
A kérdés az lenne ,hogy az AC féle Twin Turbó hűtés rámegy-e a referencia 4850-esre?! A honlapon azt olvasom ,hogy 4850-re rámegy. Konkrétan a Sapphire 4850-re rámegy-e ?
-
nevo
aktív tag
válasz
- = Zk = - #8031 üzenetére
Látom megelőztek a válasszal, 2GB VRAM --> Parasztvakítás
-
katt777
félisten
válasz
Vikthor #8057 üzenetére
Csak telepítsd fel a HDMI audio drivert, és menni fog a dolog, hang vagy ott, vagy hangkártyán, amit választasz a hangkezelőben. Gondolom, kézikönyv .pdf meg readme nem volt a karihoz...
Persze használhatod mindkét megjelenítőt is, CCC-ben és ATT-ban is gyerekjáték beállítani, előbbihez ráadásul egyszerű módban varázspaci is van.
-
Sziasztok!
Friss ATI Radeon HD 4850 tulaj lettem a mai napon. Érdeklődni szeretnék, hogy a kártyán lévő HDMI kimenet problémamentesen működik Windows XP OS alatt a 9.10 Catalyst driverral. Azért vettem ilyen VGA-t hogy egy HDMI kábel segítségével összekössem a házimozi erősítőmmel. A lényege az lenne, hogy az összes mkv file-t le tudjam a VGA kártya segítségével játszani úgy, hogy a nagy TV-n és a hangfalakon szóljon a móka...
Valaki jártas ebben esetleg itt errefelé? Van mellette még egy 22" Samsung TFT a PC-hez is. Hogyan érdemes váltogatni? Van erre valamilyen szoftveres megoldás shortcut esetleg? Előre is köszönöm a választ.
Üdv,
Vik -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Mik a tapasztalatok (elsősorban Vista 32bit esetén) az új, Catalist 9.10 driverrel? Jobb-e mint a 9.9 és érdemes e lecserélni?
-
zodo
nagyúr
Ha olyan karim van aminek nincs gyárilag ventiszabályzása azt ccc-ben egyálltalán nem lehet beállítani?
Ma nekiestem a ccc / profile.xml fájl szerkesztésének, de maximum a Gpu órajeleit tudtam beállítani.
( 250-re visszaveszi )
A ventire vonatkozó sorokba bármit írhattam, semmi változás?ATT és RivaTuner párost meg se említsétek, mert tegnapelőtt 4 órát játszottam velük, de nemhogy állítani nem tudtam, de még a montírozásig sem jutottam el.
-
katt777
félisten
válasz
Daffni2 #8035 üzenetére
1: Az nem játék
2: Aki megvesz szándékosan azért gyártott szoftvert, hogy aztán muszáj legyen drága hardvert venni mellé, mert magasról tojtak az optimalizálására, az magára vessen.hackeeeee: Nem használok CCC-t.
De be lehet állítani abban is, hogy AA-et és AF-et kényszerítsen a VGA-ra, miközben HDR-rel futtatod a progit. Nem minden játéknál működik, pl. UE3-asoknál nem, de azokhoz meg a friss driverben állítólag már van supersampling. Pont most toltam végig újra Bioshockot, szóval megnézni már nem tudom, mert leszedtem.
Hogy ki? Stephen Blood Jr.
- = Zk = -: DVI-vel nekem semmi bajom kisebb felbontással sem (meg nagyobbal sem, csak akkor húzkodni kell az windows asztalt, amerre éppen látni akarom. Mondjuk haver gépét meg uitt közben rátettem D-Subra, amikor installálgattam a rendszerét, és annak a képnek sem volt baja. Lehet, monitortól függ a dolog.
BTom1970: Ha valóban OC, MSI drivert tettél föl? Mert lehet, hogy csak a CCC OCT-jéből működik. Hogy biosból túlhajtott-e, azt a bios lementésével könnyen megnézheted, csak egy RBE kell hozzá.
-
BTom1970
aktív tag
Hello !
Van egy MSI 4870 MD1G OC kártyám.
Legalábbis a doboza szerint.
Az AQUA-tól vettem pár hete.Az a gondom vele, hogy 750Mhz GPU és 900Mhz Memory - val megy.
Nem 780-nak kellene lennie? Ha már OC-s.A doboza is elég egyedi volt nem láttam még ilyet. Nem a szokásos "Monster"-es, hanem "Tomb Raider"-es.
Pár ezressel drágább is volt mint a szokásos 4870-ek. (43k)
Tom
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #8044 üzenetére
Na, bammeg...
Csak azé mertem kérdezni mert adatlapodon 4870 van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #8042 üzenetére
Na amúgy, ha be van kapcsolva "normal"-ra a catalyst AI, akkor ha az AA-t és az AF-et beállítom a CCC-ben, akkor az minden játék alatt úgy lesz? Szal akkor felülbírálja a játék beállításait?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #8040 üzenetére
Valaki majd ír erre valami okosat, én ezt tapasztaltam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #8038 üzenetére
Hát, én próbáltam otthon 22" DVI-s monitort is, azzal nem volt csúnya alacsonyabb felbontásban, viszont analóggal úgymond homályos. Szal én ezt az analóg "sarának" tudtam be, bár van aki azt mondja, hogy én vagyok a hülye, és ez nem így van...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
hackeeeee #8036 üzenetére
" Meg mondjuk én "csak" 1680*1050-ben tudok gémelni, mert kisebb felbontásban homályos a kép, mert még régebbi a monitorom, szal nincs rajta DVI... "
hopp, ez nálamis előfordul. akkor ez a malőr a DVI hiányának tudható be?.....
én mindent 1920-ra kell állítsak, mert alacsonyabban piszok csúnya -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #8033 üzenetére
Jó az oké, de ha nincs hozzá proci, úgy nem az igazi.
Hogy csinálod, CCC-ben be van állítva, az AA/AF? Aztán játékba nem is foglalkozol vele?
Meg mondjuk én "csak" 1680*1050-ben tudok gémelni, mert kisebb felbontásban homályos a kép, mert még régebbi a monitorom, szal nincs rajta DVI...
2GB sztem az ilyen több monitoros cuccokhoz jön jól, talán, ahol már ilyen 2xxx-es felbontásokról beszélünk, vagy akár még többről. Legalábbis, szerintem.
Ezek után vajon mi használja ki a 4GB-s Asus Mars-ot?
-
- = Zk = -
félisten
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #8031 üzenetére
Minek, minek, parasztvakítás. Sokan az 5-ös szériánál sem értik meg, hogy a 2GB RAM-ot a több megjelenítőhöz találták ki, nem azért, mert attól gyorsabb lesz a kari (az az órajel lenne). Az 1GB is csak 1600x1200-tól kezd el jelenteni valamit, tehát az alatt még 1GB is fölösleges. Ha mondjuk min. 2db, 1920x1200 fölötti monitoron játszol vmi modern repszimet 8XAA, 16XAF, HDR, stb max beállítással, akkor érdemes lehet 2GB-os kariban gondolkodni.
Sajna hiába jutnánk el oda, mert visszafelé nem fog működni akkor sem, és az ATI-tól simán kitelik az is, hogy egy újabb széria kiadásával megint kilövi a régi kártyák/lapok támogatását.
hackeeeee: 4870-nel eszembe sem jut 8XAA és 16XAF alatt játszani.
Nem azért vesz az ember csúcskártyát, hogy aztán butított grafikát bámuljon.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
katt777 #8026 üzenetére
Értem. Akkor marad "alacsony"-on. Köszi a választ.
@- = Zk = -: Én 1GB-s 4870-et vettem nem rég, úgy érzem ez is bőven elég.Főleg 1680*1050-es felbontásban. Próbálgattam pár játétok, 2 és 4* AA között nem vettem észre FPS beli különbséget. Ellentétben az 512-es 4850-nel AA nélkül és 2* AA között is bő 10FPS különbség volt.
-
- = Zk = -
félisten
Köszönöm a gyors választ Uraim...
reakcióm: ha ennyire felesleges, akkor mi a ráknak ilyen kártya?
....hmm...
mert arra gondoltam, ha sikerül, egy 4890-re beruházok, abból is a 2gigás verziót...hát ezekszerint halva született ötlet voltszerk: egyszer csak eljutunk oda, hogy (akár) 100%-ban is kihasználhatjuk játékok alatt (pl) a CF adta teljesítménynövekedést....nagyon remélem...
-
katt777
félisten
válasz
- = Zk = - #8027 üzenetére
Sehogy sem nyersz RAM-ot CF-ben, mert nem 2GB dedikált RAM-od lesz 2 VGA-val, hanem marad a 2x1GB, mindegyik kari annyihoz tud hozzáférni. Azért a CF "jelentős" teljesítmény-megugrása max. az áramfogyasztásban mérhető le, a megjelenítésben roppant ritkán fordul elő; mondhatni ritkábban, mint a véletlen valószínűsége.
-
lsc
nagyúr
válasz
Ha még egy kártyát beraksz akkor nem csak a ram lesz a duplája hanem van pluszban egy gpu-d is . A 2 gigát tesztek alapján nem használja ki egy gpu .
-
FRENK1988
veterán
válasz
Mert Cf-ben a legkisebb memóriájú VGA nagyságát kapja meg a nagyobb is. Ugyanaz a helyzet az órajelekben is
-
- = Zk = -
félisten
Adj Isten.....
Valaki értelmesen világosítson fel pls
...
adott egy 1 gigás 4870....és egy 2 gigás 4870 (asszem ez lesz a zafír vapor-x-es, de ezmost nem lényeg)
question: miért nincs értelme annak a plusz 1gb-nak?mert pl ha rakok az 1 gigás 4870 mellé még egy 4870-et (szintén 1 giga fedélzeti memóriást), akkor jelentősen megugrik a gépem teljesítménye! most tekintsünk el attól, hogy hol és miben...
remélem érthető voltam...köszönöm előreis
-
katt777
félisten
Bevallom, nem értem, miért nem indul el, mert még VGA-t kezelő segédalkalmazások (ATT, CCC, stb) mellett is max. lefagy, de elindul. Nekem egyik verziójával sem volt semmi problémám. Ez számomra kb. olyan, mint amikor ATT nem indulásra panaszkodik valaki, és semmit nem tudok mondani, mert nálam sosem történt ilyesmi, de legtöbben másoknál sem, ergo a pórul járt leginkább saját magára hagyatkozhat, mit tolt el a gépén. Lipi67-nél szegénynél még ez sem segített, mert nála meg az ATT nem megy még tiszta rendszeren sem. Azóta sem tudjuk, miért.
hackeeeee: Bár ez sztem az adott topicban már soxor ki lett tárgyalva: hagyd alacsonyon, mert így működik a kényszerített mód olyan játékokban, amelyek nem feltétlenül tudják kihasználni a VGA képességeit, pl. Oblivion-t így lehet HDR mellett AA és AF társaságában futtatni, amit amúgy a játék motorja kizárna. CF-höz ki kell kapcsolni (elméletileg), de van hogy más állásban jó, vagy sehogy sem. Ált. ki kell próbálni, melyik progi hogy szereti. De mint írtam, ált. az alacsony szint a célszerű.
hehe23: Na, erre is kb 1000 válsz van a topicban, de a legjobb választás a HIS IceQ, v. ma már iCooler. A fekete hűtős sima Sap. 4870 is jó, Vapor-X-szel voltak gondok. Tuningban ált. mindegyik tud egy 810/1050MHz-et, sok még ennél többet is. Mindenesetre az ASUS Glaciátor v. az XFX kártyákat kerüld el messzire.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok !
Lenne egy nagy kérdésem, ezzel a Catalyst AI-vel kapcsolatban. HD4870 tulajok, hogy mint használják, bekapcsolva, kikapcsolva? Nekem bekapcsolva van, normál módban. Mennyit ér, nem ér?
Előre is köszi az infókat.
-
hehe23
tag
sziasztok.
melyik 4870-et ajánljátok?
mert van sapphire, asus, vapor-x meg még mittomén hányféle variáció.
köszi a választ előre is. -
katt777
félisten
Parancssorba kell beírni az -f opciót, vagy -force-ot, most nem tudom, mert force-ot mindig DOS alól csináltam (-f), winflash-nél már régen néztem. Helpjében nincs benne?
A legfrissebbet érdemes használni, a honlapomon ott vannak a linkek, ha valamelyikből jött ki újabb, a céloldal úgyis oda mutat. Egyébként RBE-t is használhatnád, ha fent van a gépen a winflash, mert az megtalálja, és vezérli is.
Talán írok majd egy teljes könyvet az ATI kártyák mindenféle buherálásáról és vezérléséről.
-
Chaser
legenda
válasz
katt777 #8004 üzenetére
Ez az, hogy az el se indul. Lehet a verzió a rossz? Melyiket érdemes használni? Bár úgy emlékszem, ami az oldaladon volt azzal néztem. Winflash-sel force hogy Nem volt ilyen opció. 2 slotos lapom nincs. Hibaüzit meg screeneket holnap tudok mutatni, ma nem érek rá mókolni vele.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem tudja véletlenül valaki, hol lehet kapni 2x4 pin PCIe - Molex tápkábelt (átalakítót)?
-
BTom1970
aktív tag
Hello !
Van egy MSI 4870-es kártyám.
Két tápja van. Mind a kettőbe egy-egy 6pin es PCI-e tápcsatlakozó megy.
Egyik közvetlenül a tápból, a másik a két molexből átalakítva.Az a problémám, hogy ha jobban megnézem az egyik 6pin-es dugó csak 5pin-es (az egyik 12V hiányzik).
Jó ez így? Miért hiányzik?
Kösz
-
katt777
félisten
DOS indítás és force-os atiflash. Hibaüzenet többet mondana.
Meg lehet próbálni 2 VGA-slotos gépben is 2.-nak betenni, és winflash-sel force-olni.Lorenzo9: 9.9-est tedd fel, az 5xxx karikhoz készített 9.10 már telepítésnél is gázos, van, hogy XP-n, van, hogy W7-en, stb. Én mindenesetre szépen lementettem magamnak a 9.9-et, ahogy a 8.7-et is anno 3870-hez, ami után kijött a 4xxx sorozat.
FRENK1988: Szerintem is inkább ATT, de ha Linux-hoz kell, akkor magad is megcsinálhatod a leírásom alapjn (honlapom/logout).
-
BandiHUN
veterán
válasz
FRENK1988 #8001 üzenetére
ATT nem jó? sajna az energiatakarékosság erősen kártyafüggő,kinek milyen feszen,mennyit megy...nekem pl.160/250-en megy a kari legkisebben,és ehhez 1,006 v kell,de másnak le se lehet ennyire venni eleve...viszont nekem ezen a feszen a takarékos gémprofilban megy 500/1000-et is minden gond nélkül
ki kellene kisérletezni,neked mi a jó a kártyán,ha mindenáron biost akarsz...vagy tehetsz fel esetleg egy 2nem túl optimális" de biztos biost,ha van,de az meg nem hoz túl sokat.nekem nagyon bevált az ATT szabályozni,23 fokos szobában win alatt 30C a kártya,és a gép eszik összesen 90w-ot a konnektorból
-
FRENK1988
veterán
Valakinek nincs egy 1GB-os 4870-hez energiatakarékos/tuningos BIOS-a?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elite: Dangerous
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Nintendo Switch 2
- Nyaralás topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest