Hirdetés

Aktív témák

• marcias

őstag

Sztem egy ilyen szintű generációváltásnál, mint amit a dx10 hoz, nem könnyű okosnak lenni, hogy mi lesz a jó választás. Alig van még dx10-es kártya, játék, driver, ugyanakkor már mindenki váltani akar. Másik fontos dolog, hogy azok a játékok, amik már dx10-es driverrel is futnak, eredetileg nem dx10-re lettek fejlesztve, csak utólag tettek bele pár fícsört, hogy nesztek dx10, mennyivel szebb? Nyilván a teljesen dx10-es játékokban szembetűnőbben ki lehet majd használni a benne rejlő lehetőségeket (dx10-es grafikus motor). Szerintem nagyon okos döntés lehet a hd2600-ak megjelenésekor kialakuló árharcban dx9-es kártyát választani, mivel teljesítményükhöz képest jó vételnek fognak számítani. Kétlem ugyanis, hogy a hd2600xt 25-30k-s ára mellett az x1950pro 35k-s, és az x1650xt 25k-s ára maradni fog, ezekből véleményem szerint 4-8k esni fog nagyon gyorsan.
    További talány maga a 8600gt és a hd2600xt viszonya. A jelenleg ismert teszteredmények, saccolások és árak sem elegek ahhoz, hogy pontos arány felállítható legyen, hiszen a hd2900xt példájából kiindulva a driverek itt is komoly %-okat jelenthetnek. A relatív alacsony árral pedig lehet, hogy az nvidiának akarnak kellemetlen perceket okozni, hiszen ha kiderül, hogy a két kártya teljesítménye közt nincs nagy különbség (netán az ati jobb is kicsit) akkor az nvidia árfelépítése alapjaiban fog összeomlani.. a 7600GT-t 7300GT áron, 8600GT-t pedig alig drágábban már meg lehet szerezni szerintem. Aki pedig 8600GTS-t venne, feltehetőleg ő is olcsóbban hozzájut majd, hiszen az lesz igazán ütőkártya az ati újdonsága ellen. Ha viszont az új radeon tényleg gyengélkedik, akkor már kevésbé örülhetünk, akár geforce, akár radeon kártyát vennénk.. :(

Aktív témák