-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Én KICSIT hasonlókkal foglalkoztam párszor.
Az én megoldásomat leírom, ha esetleg találsz benne valamit, ami Neked is jó.
Az ESP egyszerre (tehát ugyanaz a csip egyidőben) lehet szerver is, és kliens is.
Adatokat én mindig kliensként küldök, mert az akkor megy, amikor én akarom, a szervert meg kérdezni kell. Persze van, ahol automatikus frissítést állítottam be a HTML kódban, ahol folyamatosan kell kijelezni valamit, pl. hőmérsékletet a mobiltelefonon böngészőben.
Viszont a szenzorok kliensként küldik az adatokat a szervernek. Kényelmesen kezelhető a GET és a POST egyaránt.
Pl. ami most következik, ha lesz rá időm és energiám:
Pillanatnyi GPS adatokat tároló ESP szerver. Az adatokat egy másik ESP küldi interneten, kliensként "lekérdezéssel", amire a szerver nem válaszol, hanem tárolja a "lekérdezési" adatokat. Az időben utolsó koordinátát egy harmadik ESP szintén interneten az általa kívánt időben kérdezgeti és feldolgozza. Egyszerűsítve azt mondhatnám, pl. autó követő.
Én kizárólag WiFin csatlakozok az internetre. A routeren a portot valami ritkán használtra állítom, és úgy kommunikálok, ha nem akarom, hogy esetleg mások bezavarjanak. A csak valódi lekérdezésnél meg általában marad az alap beállítás, mert nem egy nagy tragédia, ha valaki véletlenül leolvassa a készülék hőmérséklet.
Ja, még annyit, hogy az adatokat egy másik ESP-nek text formában küldöm, nem HTML-ben, mert azt könnyebb lekezelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Bluetooth-headsetekről általában
- Milyen program, ami...?
- Motoros topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Western Digital WD Purple 4TB - WD40PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Fujitsu Lifebook A357 (i3 6th, 8 GB 250 GB FHD) laptop leárazás!!! AkciÓÓ!
- ÚJ! GAMER PC I5-14600KF RX 9060XT RTX 5060Ti RTX 5070Ti RTX 5080 32/64GB DDR5 számlás!
- Vivobook Pro 15 N6506MV 15.6" QHD+ OLED Ultra 9 185H RTX 4060 24GB 1TB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest