Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazs87

tag

elvi kérdésem lenne:

smarthome rendszerben gondolkodom már jó ideje és szeretném kikérni a tanácsotokat:

alapvetően egy mysql szerverben gondolkodom, amibe pár okoskütyü miatt lekerülhetetlenné vált python kód nyúkál, a logikát pedig vbs-sel tervezem megvalósítani egy barebone pc-n

Az egyes helységekbe kihelyezett "szenzorboxok" pedig arduino/nodemcu/esp-vel menne.
    némely szenzorhoz szükségem lenne az 5 V-ra, emiatt maradna az arduino szigorúan kihagyva a W5100-at a rossz tapasztalatok miatt.
    A kérdés, hogy bármilyen tákolással tudok e mysql kliensként funkcionálni wifin keresztül (legrosszabb esetben webserver és vbs-sel html vágással szedem ki az adatokat)

Speckóbb alkalmazásokhoz, ahol biztosabb rendszer kell maradna a siemens plc, netán codesyssel felokositott raspi/ moduláris wago fegyegység + codesys.

Vizunak első körben egy Lazarus+Raspi+Touchsreen-ben gondolkodom, bár a win közelebb állna hozzám.
    A gond, h asztali alkalmazást mondjuk telefonról irányyítani elég problémás. Lehet, h inkább webserverben kellene gondolkodnom, de abban meg nem vok annyira benne, ahogy az androidra történő programozásban sem.

Azért nem szeretnék PC-n 1 programból mindent irányítani, mert egyrészt nem tudok (néhány lib csak pythonra van, azt meg annyira nem szeretem, h azzal oldjak meg mindent), másrészt sok kis vbs modul talán stabilabb a libek miatt, így nem akadhatnak össze.

Tudom, ez így elég kusza, de ugye én is abból főzök, amiben tapasztalatom van.

Főleg az ardu/node/esp vág ide, próbálkoztatok már ilyesmivel?
    Netán vizus/távvezérlős témában tudok valamit ajánlani, amivel érdemes foglalkozni?
    Van ilyen irányű tapasztalata valakinek?

Szívesen fogadok minden tanácsot, tapasztalatot, ötletet.

Köszi!
    Bazs87

Új hozzászólás Aktív témák