-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyborg X
tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok jártas a témában, de nagy az érdeklődésem. Az arduino email lecke sorozaton túl vagyok, az addigi "komolyabb" -komolytalan- programozásom a HELLO WOLRD válfajai, ill. egy távirányító hex kód sorosporton való kiíírása. Némi ledes bohóckodás, és ennyi. Mint ítram, ambícióm viszont túlmutat képességeimen. Ezért is kerültem az alábbi helyzetbe:
Nemrég hozzám jutott egy klasz kis készülék doboz, (valami mini hifi rádiója volt) és az előlap kezelő szervei hiánytalanúl megvannak. Ez listázva a következő, 4, vagy 5 db membránkapcsolós nyomógomb, két rotary encoder, és egy vfd (alfa?)numerikus kijelző. Első körben a rotary encoderre koncentrálódnék!
Találtam egy progit, de ez sorosporton keresztül szabályozza valamilyen digitélis eszköz hangerejét. [link]https://learn.adafruit.com/pro-trinket-rotary-encoder/example-rotary-encoder-volume-control[/link]. Viszont nekem olyan megoodás kellene, ami analóg jelet fogad, dolgoz fel és ad ki.
Gondoltam, hogy ez a program jó kiindulási alap lehetne, de sajna nincs kellő ismeretem, hogyan lehetne átalakítani. Ebben kérném a segítségeteket!
A programot futtató panel, nano. Sajnos alapkönyvtáram sincs, ami kezelné a szögjeladót, ezért a linkelt oldalon lévő programot sem tudtam feltölteni. Így ebben is segítségre szorulok.Előre is köszönök minden szegítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch Ultra + Trail Band
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest