-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyborg X
tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok jártas a témában, de nagy az érdeklődésem. Az arduino email lecke sorozaton túl vagyok, az addigi "komolyabb" -komolytalan- programozásom a HELLO WOLRD válfajai, ill. egy távirányító hex kód sorosporton való kiíírása. Némi ledes bohóckodás, és ennyi. Mint ítram, ambícióm viszont túlmutat képességeimen. Ezért is kerültem az alábbi helyzetbe:
Nemrég hozzám jutott egy klasz kis készülék doboz, (valami mini hifi rádiója volt) és az előlap kezelő szervei hiánytalanúl megvannak. Ez listázva a következő, 4, vagy 5 db membránkapcsolós nyomógomb, két rotary encoder, és egy vfd (alfa?)numerikus kijelző. Első körben a rotary encoderre koncentrálódnék!
Találtam egy progit, de ez sorosporton keresztül szabályozza valamilyen digitélis eszköz hangerejét. [link]https://learn.adafruit.com/pro-trinket-rotary-encoder/example-rotary-encoder-volume-control[/link]. Viszont nekem olyan megoodás kellene, ami analóg jelet fogad, dolgoz fel és ad ki.
Gondoltam, hogy ez a program jó kiindulási alap lehetne, de sajna nincs kellő ismeretem, hogyan lehetne átalakítani. Ebben kérném a segítségeteket!
A programot futtató panel, nano. Sajnos alapkönyvtáram sincs, ami kezelné a szögjeladót, ezért a linkelt oldalon lévő programot sem tudtam feltölteni. Így ebben is segítségre szorulok.Előre is köszönök minden szegítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Tesla topik
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged