- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen széket vegyek?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házi hangfal építés
- VR topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
ghostie #3300 üzenetére
Én Sokimm válaszához csatlakozom. Az Arduino egy lego, amit csinálni kell. A neten rengeteg példa van, szinte mindenre. Ha led és ellenállás van benne, akkor azt is odaírják, hogy mekkora ellenállást tegyél oda. Majd, ha már sok mindent megcsináltál, közben megtanulod, hogyan számold ki azt az ellenállást.
Fiatal koromban, amikor elkezdtem elektronikával foglalkozni, megkérdeztem egy villanymérnök kollégát, hogy a Z80-as panel egyik TTL IC-jéhez mekkora hidegítő kondit tegyek. Hát, az nem olyan egyszerű, azt meg kell méretezni, mondta. Aztán láttam, hogy az ő paneljaira hasonló helyre mindenhova 100nF kondit tesz. Megkérdeztem, miért? Ekkorát szoktunk, mondta. Utána én is olyat tettem.
Ha arra vártam volna, hogy megméretezze nekem, ma sem tartanék sehol. Az Arduinoban az a jó, hogy akár alapismeretek nélkül is lehet kezdeni, és az ismereteket közben bővíteni. Ha csak az elektronikai alapismeretekkel kezded, egy idő után megunod és abbahagyod. Tapasztalatból tudom, hogy 15-20 óra alatt pl. el lehet jutni elektronikai alapismeretekkel nem rendelkező srácokkal oda, hogy a saját mobiltelefonjukról kapcsolják ki-be az ESP8266-hoz kötött ledet (vagy készülék fűtést).
Ez persze az én szubjektív véleményem és tapasztalatom, nem akarom cáfolni az ellenkező véleményen állókat. Mindenkinek saját magának kell döntenie.
Új hozzászólás Aktív témák
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen széket vegyek?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Építő/felújító topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gyúrósok ide!
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged