Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
ghostie #3300 üzenetére
Én Sokimm válaszához csatlakozom. Az Arduino egy lego, amit csinálni kell. A neten rengeteg példa van, szinte mindenre. Ha led és ellenállás van benne, akkor azt is odaírják, hogy mekkora ellenállást tegyél oda. Majd, ha már sok mindent megcsináltál, közben megtanulod, hogyan számold ki azt az ellenállást.
Fiatal koromban, amikor elkezdtem elektronikával foglalkozni, megkérdeztem egy villanymérnök kollégát, hogy a Z80-as panel egyik TTL IC-jéhez mekkora hidegítő kondit tegyek. Hát, az nem olyan egyszerű, azt meg kell méretezni, mondta. Aztán láttam, hogy az ő paneljaira hasonló helyre mindenhova 100nF kondit tesz. Megkérdeztem, miért? Ekkorát szoktunk, mondta. Utána én is olyat tettem.
Ha arra vártam volna, hogy megméretezze nekem, ma sem tartanék sehol. Az Arduinoban az a jó, hogy akár alapismeretek nélkül is lehet kezdeni, és az ismereteket közben bővíteni. Ha csak az elektronikai alapismeretekkel kezded, egy idő után megunod és abbahagyod. Tapasztalatból tudom, hogy 15-20 óra alatt pl. el lehet jutni elektronikai alapismeretekkel nem rendelkező srácokkal oda, hogy a saját mobiltelefonjukról kapcsolják ki-be az ESP8266-hoz kötött ledet (vagy készülék fűtést).
Ez persze az én szubjektív véleményem és tapasztalatom, nem akarom cáfolni az ellenkező véleményen állókat. Mindenkinek saját magának kell döntenie.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bittorrent topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple MacBook
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -80% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Arctic Liquid Freezer III 240 Black - 46 hó IPON.hu garancia / Beszámítás OK!
- AppleCare+ , biztosítás/kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás!!!!
- AppleCare+ , biztosítás/kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás!!!!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest