Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
ghostie
üzenetére
Én Sokimm válaszához csatlakozom. Az Arduino egy lego, amit csinálni kell. A neten rengeteg példa van, szinte mindenre. Ha led és ellenállás van benne, akkor azt is odaírják, hogy mekkora ellenállást tegyél oda. Majd, ha már sok mindent megcsináltál, közben megtanulod, hogyan számold ki azt az ellenállást.
Fiatal koromban, amikor elkezdtem elektronikával foglalkozni, megkérdeztem egy villanymérnök kollégát, hogy a Z80-as panel egyik TTL IC-jéhez mekkora hidegítő kondit tegyek. Hát, az nem olyan egyszerű, azt meg kell méretezni, mondta. Aztán láttam, hogy az ő paneljaira hasonló helyre mindenhova 100nF kondit tesz. Megkérdeztem, miért? Ekkorát szoktunk, mondta. Utána én is olyat tettem.
Ha arra vártam volna, hogy megméretezze nekem, ma sem tartanék sehol. Az Arduinoban az a jó, hogy akár alapismeretek nélkül is lehet kezdeni, és az ismereteket közben bővíteni. Ha csak az elektronikai alapismeretekkel kezded, egy idő után megunod és abbahagyod. Tapasztalatból tudom, hogy 15-20 óra alatt pl. el lehet jutni elektronikai alapismeretekkel nem rendelkező srácokkal oda, hogy a saját mobiltelefonjukról kapcsolják ki-be az ESP8266-hoz kötött ledet (vagy készülék fűtést).
Ez persze az én szubjektív véleményem és tapasztalatom, nem akarom cáfolni az ellenkező véleményen állókat. Mindenkinek saját magának kell döntenie.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- OLED monitor topic
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- The Crew sorozat
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- piaggio vespa et4 ( papírok nékül )
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2+ év garancia
- iKing - Samsung Galaxy A56 5G 5G sebesség, nagy kijelző, stabil üzemidő 8/256 GB
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920, 100% Akksi
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold