Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz ghostie #3300 üzenetére

Én Sokimm válaszához csatlakozom. Az Arduino egy lego, amit csinálni kell. A neten rengeteg példa van, szinte mindenre. Ha led és ellenállás van benne, akkor azt is odaírják, hogy mekkora ellenállást tegyél oda. Majd, ha már sok mindent megcsináltál, közben megtanulod, hogyan számold ki azt az ellenállást.
    Fiatal koromban, amikor elkezdtem elektronikával foglalkozni, megkérdeztem egy villanymérnök kollégát, hogy a Z80-as panel egyik TTL IC-jéhez mekkora hidegítő kondit tegyek. Hát, az nem olyan egyszerű, azt meg kell méretezni, mondta. Aztán láttam, hogy az ő paneljaira hasonló helyre mindenhova 100nF kondit tesz. Megkérdeztem, miért? Ekkorát szoktunk, mondta. Utána én is olyat tettem.
    Ha arra vártam volna, hogy megméretezze nekem, ma sem tartanék sehol. Az Arduinoban az a jó, hogy akár alapismeretek nélkül is lehet kezdeni, és az ismereteket közben bővíteni. Ha csak az elektronikai alapismeretekkel kezded, egy idő után megunod és abbahagyod. Tapasztalatból tudom, hogy 15-20 óra alatt pl. el lehet jutni elektronikai alapismeretekkel nem rendelkező srácokkal oda, hogy a saját mobiltelefonjukról kapcsolják ki-be az ESP8266-hoz kötött ledet (vagy készülék fűtést).
    Ez persze az én szubjektív véleményem és tapasztalatom, nem akarom cáfolni az ellenkező véleményen állókat. Mindenkinek saját magának kell döntenie.

Új hozzászólás Aktív témák