-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
A biztonság kérdéséhez én ennyit tennék hozzá:
Ami Arduinora bejön netről, azt én egy txt fájlként kapom meg, és az én dolgom, hogy mit csinálok vele. Vagy saját magam elemzem, vagy rábízom egy valaki által megírt programra. Én az előbbit követem.
Ha nem azok közül jön be valamelyik, amiket várok, akkor ejtem a dolgot, mondván, hibás kérés jött. Persze a túlterheléses támadás kivédhetetlen, akkor addig elérhetetlenné válik az eszköz.
Vannak módok, amivel lehet növelni a biztonságot. Például lekérhetem a küldőtől akár az IP-jét, portját, MAC címét, stb. , és ez alapján szelektálhatok. Vagy ha SIM-es eszközt használok, akkor lekérhetem a küldő telefonszámát, és csak a számomra szimpatikusat fogadom el.
Ez már elég jó biztonságot ad, nem véletlenül használják kapunyitó, meg egyéb funkcióknál. Nem feltétlenül növeli a telefonszámlát, mert pár csöngetés után megszakít, anélkül, hogy "felvenné".
Lehet SMS-el is vezérelni, de az pénzbe kerül. Ott is a küldő telefonszámának ellenőrzése ad elég nagy biztonságot.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple MacBook
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- VR topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest