- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Janos250 #12984 üzenetére
MAC címet elég könnyű hamisítani.
A SMS, egyéb mobilos dolgok sem kivédhetetlenek, pl. SMS-be olyan számot írsz, amilyet akarsz. Ez inkább azért érdekes, mert egy támadás haszna kb. nulla egy random támadó számára, így nem foglalkozik az egésszel.
Arduino, txt file : nem tudom, mire gondolsz azzal, hogy abban kapod, ami a hálón jön.Ugyanakkor, ha a hálón tud adatot kapni, és van a szoftverben megfelelő hiba, akkor szerinte egy 328-on is lehet veremtúlcsordulást csinálni...
Nemrég láttam egy olyat, hogy faxot törtek meg analóg vonal irányából : lehetett neki akkora file-t küldeni, hogy túlcsordult, és lefutott a vége. Simán lehetett volna tovább menni a hálózat többi gépe felé. Nyilván az egy erősebb hw, mint egy 328, de egy Mega vagy egy Pi már elég lehet ilyenhez. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Janos250 #12984 üzenetére
Bar nekem ingyen az SMS, ha majd kesobb nem lenne az, kiszamoltam: ha reggel kimegyek a kapun, nem kell SMS-el nyitnom azt az autonak. Ha napkozben hazaesek, csak a kapu elott parkolok le, nem allok meg be, szinten nem kell SMS. Csak az esti beallashoz kell SMS. Ez napi 1 SMS, az havi 30 atlagban kb. es egy 100 SMS-t tartalmazo extra csomag mar elhanyagolhato, vagy van, ahol egyenesen a meglevo akarmilyen percdijas csomag resze x db SMS. Tehat meg boven tobbre is kepes vagyok aproert. Szoval szerintem ettol nem kell tartani, hogy penzbe kerul, persze, de nem a vilagvege.. es a vilag legtutibb dolga, na ha azt dekodolja valaki "ropteben", szamithat egy cyber Nobel dijra.
Ott egyetlen esely van betoresre: a kici kinai a telodon kemkedik es olvassa az elkuldott sms-eidet, valami backdoor-on keresztul. Ami mokolt firmware-nel megeshet, gyarinal kevesbe (abbol botrany lenne). Bar kepesek mar barmit allitani a hirek + nyilvan ha Snowdent kerdezzuk, akkor mind megbukik..
de legyunk realisak, egy bolti Samsung okostelo es egy barmilyen marka + xda developer-es firmware, haaaaat..
Mobilon biztonsagosan IoT-zni amugy jobb egy fokkal, mint konzumer wifin: a szolgaltatotol lehet kerni egyedi speci apn-t, amit a SIM kartyakhoz rendelnek hozza, amiket az eszkozbe teszel. Igy felkapcsolodnak mobilnetre egy privat halozatba, ami a szolgaltato szerverein levo tuzfal es halozat beallitasoktol fugg, hogy kiengedi oket a netre (es hova), vagy nem. De nem kell kiengedni, mert mondjuk egy SIM kartyas mobilnetes kis eszkoz meg Nalad van a muszerfal tetejen vagy ahol akarod, es a kapu elott megnyomva, o is leven ugyanezen az apn-en, szepen vegytiszta tcp/ip-n megkuldi a jelet a kapunal levo masiknak, hogy nyissa. Oszt nyitja. Oszt ip is, vedett is, feltorhetetlen is, jo is. Mindaddig, mig van jo tererod/lefedettseged
Új hozzászólás Aktív témák
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- EAFC 25
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Projektor topic
- PlayStation 4
- Autószerelők, autószerelés
- Milyen routert?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged