Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
Megőrülök ezzel az egésszel............Rátöltöttem a fönti képen látható infrás programot, a 11-es pin-re kötöttem az infrát, az még szabad volt, erre valahogy, halván lila f*ngom nincs hogy, de a led-mátrix utolsó oszlopa világít, ami a 10-esre van kötve...Gondoltam, a forrasztásnál valahogy összeérhetett, esetleg a forrasztóvíz miatt áthúz, vagy nem tudom, így átforrasztottam a 13-asra, ami elég messze van tőle. Rátöltöm újra a programot, megint világítanak ugyanazok.
Ráadásul hiába nyomkodom a távirányítót, soros porton semmit sem ír ki a program, pedig a hexa kódokat kéne.
Semmi köze nincs a programnak a mátrixhoz, semmit nem módosítottam rajta, egyedül a 11-es pin-t kéne használnia, mitől világít mégis az utolsó oszlop?
Átkötöttem az infrát egy másik Arduino-ra, azon meg tökéletesen megy.
Soros porton írja is a megnyomott gombok kódjait, tehát nem az infrával van baj.
Átnéztem mindent, sehol semmi zárlat, vagy bármi. Meghalhatott az pro mini-m? Rátölteni sem mindig akarja a programot, megnyomom a reset gombot, amikor kell, és csak villan rajt 1 led pirosan, de nem tölti rá (kéken szokott villogni az usb-n 2 led is, most azok sem). Kihúzom a TxD, RxD, GND vezetékeket, visszadugom, semmi. Kb. 10-ből 1x sikerül rátölteni.
Ha nem is tudtok így látatlanba segíteni, legalább kiadtam magamból, mert már:

Amúgy (#1226) tvamos: köszi.

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Poco M7 - lépésben Siófok felé
- Facebook és Messenger
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Gumi és felni topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 4080 / 32GB 6000MHz / X670 / 1TB Gen4 / 850w Gold! BeszámítOK
- Gamer PC RX 6700 XT 32GB RAM Vízhűtés Win11 Pro Ajándék RGB tartó
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI MAG 271QPX QD-OLED Gamer Monitor!27"/2k/360hz/0,03MS/G-sync -Freesync/Konzolhoz is!Beszámítok!
- MSI MAG 321UPX QD-OLED Gamer Monitor!32"/4k/240hz/0,03MS/G-sync -Freesync/Konzolhoz is!Beszámítok!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Ráadásul hiába nyomkodom a távirányítót, soros porton semmit sem ír ki a program, pedig a hexa kódokat kéne.
Átkötöttem az infrát egy másik Arduino-ra, azon meg tökéletesen megy.

ekkold