- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz
TODI1111 #165295 üzenetére
Talán működik, de nem ajánlott. Én tiszta flasht csináltam 2 készüléken is. Én nem kockáztattam, az a tuti. Vagy jól csinálom inkább vagy sehogy. Egy ilyen buhera flash után meg majd panaszkodik a user, hogy ez is és ez is sz@r, hulladék a készülék... ő nem tudja az okát, nem csinált semmit... a gyártó hibája.
-
Rigormortiis
veterán
Hogyan lehet elérni one ui 5.1-en, hogy ha a böngészőben rákattintok egy yt linkre, azt az appban nyissa meg?
-
TODI1111
veterán
-
efi99
őstag
válasz
user26 #165283 üzenetére
Azért mielőtt nekiugrasz a mókolásnak, tegyél egy próbát a CubeACR-rel. Vagy megkeresed apk-ban a 2.3.232-es verziót (az az utolsó nem korlátos), vagy felrakod GP-ről a legfrissebbet és végigjátszod még ezt: https://cubeacr.app/helper.html
Nekem idáig minden telefonomon ment (Samsungok). -
DrKapocs
őstag
válasz
user26 #165283 üzenetére
Nincs olyan app, ami minden készüléken biztosan működik. Függ a készülék típusától, Android verziótól, stb. Ha egyáltalán működik valami a készülékeden. Nálam A52s-en a Cube ACR működött, de A50-en nem. Számomra a hívásrögzítés fontos és meguntam az appokkal való kínlódást. Az A52s-en feltettem egy indonéz régiókódos gyári romot, így használhatom a gyári hívásrögzítőt.
-
user26
senior tag
válasz
user26 #165282 üzenetére
Sziasztok!
Valaki használja ezt az appot ? True Phone Dialer & Contacts
Tudomásom szerint semmi piszkálás nem kellett neki, szépen rögziti a hívást mindkét oldalról. Ismerős álította korábban, és ezt megjegyeztem, és most pár napja azt hallom vissza, hogy csak a saját hangot rögziti.
Ha így van, vagy esetleg más appot tudnátok javasolni, ami mindkét félnél rögzit ?
Köszi. -
ht42
senior tag
#165274 kaciokos
#165275 svgyula
Köszi mindkettőtöknek. A megoldás a ti megoldásaitok direktszorzata, mindent be kellett dobni. Ez a teló Android 7, MIUI 9.5, régi bútordarab.
A támogatott linkekhez kacskaringós úton lehet eljutni:
Beállítások -> Alkalmazások -> Newpipe -> Alkalmazásengedélyek -> Bekarikázott i betű a címsor alatt -> Megnyitás alapértelmezés szerint
Ez még kevés volt, le kellett tiltani a szarházi youtube appot (törölni nem lehet). A app beállításban nem lehet törölni a linkeket de nem is kell, elég letiltani.
Ezután a Signal megkérdezi, hogy mivel nyissa meg a linket. HURRÁÁÁÁ!
Kösz még1x. -
user26
senior tag
Sziasztok!
Keresek, letisztult, érthető, reklám, sallang mentes, nem próbaverziós, olyan appot, ami csak azt tudja, hogy napi, heti, havi bontásban a wifi és mobilnet forgalmat kijelzi.
Köszi. -
svgyula
addikt
Szia! Ha nem lehet beállítani alapértelmezettnek akkor, a youtube tiltás utána megnézed a "linkek megnyitása" alatt a youtube össze linkjét amit megnyithat és törlöd azokat. Valamit "ez az alkalmazás megnyithatja a linkeket" kapcsolót kikapcsolod. Alapértelmezettnek ha előretelepített a youtube nem biztos, hogy enged mást beállítani amíg a youtube élő alkalmazás.(nálam nem ment!)
-
ht42
senior tag
Sziasztok!
A Signalt használom üzenetküldésre. Ha valaki beilleszt egy youtube videót és rákattintok, a Signal mindenképpen a kuglis youtube appal akarja megnyitni (nem is kínál fel alternatív programot) és jönnek a reklámok. Feltelepítettem a Newpipe-ot, de továbbra is a gyári app ugrik fel. Mit kell tennem, hogy az alapértelmezett youtube lejátszó a Newpipe legyen?
Köszi! -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Google Calendar app egyre többször nem mutat eseményeket, amelyek fel vannak víve az O365 fiókom Outlook naptárában.
A Google valamiért "bug-zik" ezen a téren. Nem csak a Widgeten nem jelenik meg...Outlok appban látható, minden account minden eseménye.
Cache törlés, app reinstall egyaránt megvolt már. Mit javasoltok orvoslásra?
1.) Lehetőség szerint maradna alapértelmezett naptár appnak a Google Calendar, mert így bármilyen készülékre is megyek, ugyanazt kapom, régóta, és eddig többnyire jól működően.2.) Alternatív kérdés: Outlook naptárhoz havi vagy akár több mint egy havi megjlenítést produkáló widgetet tudtok javasolni? Csupán Agenda nézet van gyárilag hozzá.
-
kaciokos
őstag
válasz
TODI1111 #165257 üzenetére
Köszi, de ezt már próbáltam, nekem nem áll kézre, az esetek egy részében nem sikerül a széléről indítanom a mozdulatot, így simán lapoz egye a főképernyők között, a sima felfelé suhintást meg nem tudja.
Szerk.:
#165265 Fall-N - igen, ezt tudom, nem erről beszélek, hanem arról, hogy van néhány olyan alkalmazás, amit a beállításokban átrakok másik fülre, de ettől függetlenül a fő fülön marad.
-
Fall-N
veterán
-
efi99
őstag
válasz
Rigormortiis #165258 üzenetére
Az hagyján, de évekig csak pár országban lehetett egyáltalán utólag feltenni. Szerintem maguk sem tudják miért. Talán fél éve változott.
-
pinnacle
nagyúr
YouTube Vanced, ezt a hibaüzenetet dobja, tegnap óta. Ezek szerint sikerült kinyírni? Van valami megoldás, hasonló alkalmazás? YT Music Vanced egyelőre még működik.
-
M3oH
addikt
válasz
Rigormortiis #165258 üzenetére
Elég készülék függő mit enged telepíteni a Samsung.
-
TODI1111
veterán
válasz
kaciokos #165252 üzenetére
Ahogy pg1966 fórumtárs írja érdemes kipróbálni az One Hand Operation + programot. Gyári samsung alkalmazás, nem is értem miért nincs alapból a készüléken. Olyan mozdulatot állítasz be amit akarsz. Jobb vagy baloldal vagy mindkettő. Rövid vagy hosszú mozdulat. Az érintési pont szélessége, mérete, poziciója sőt még a mozdulat szöge is állítható.
-
crok
Topikgazda
válasz
Findzs #165254 üzenetére
Gyorsan hacsak nincs nagyon sok APK. Ha nincs akkor nyerő lehet egyenként.
Viszont ha relatív sok van akkor még olyat lehet hogy Swift Backup nem root-al hanem Shizuku-val (akkor legalább az alkalmazásokat beállításaik nélkül elteszi, azt tudod utána hurcibálni és következőn ugyanúgy Shizuku + Swift backip).Mindenesetre beléptetést, már meglevő beállításokat átmenteni programonként nem fogsz tudni root-al (még néha azzal se). De kontaktokat ha vannak.. azt nem nehéz.. többire amit írtam.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Findzs #165254 üzenetére
Klónozás root nélkül nem fog menni.
Root nélkül sokkal lassabb lesz. Én egyet beállítanék, arról csinálnék egy backupot, gépre vagy pendrájvra. A Samsungnál van ugye a SmartSwitch, amivel visszaállítható egy backup. Más gyártónál is biztosan van valami hasonló.
Én használom még a SuperBackup-ot. Elsőről kimented az apk-kat, majd az összes többin visszaállítod. Az appok telepítése apk-ból gyorsan megvan vele.
-
Findzs
addikt
Sziasztok!
90 db egyforma tabletet kellene tök ugyanúgy telepítenem/beállítanom.
Beleértve a telepített alkalmazások és a rendszer beállításait is.Nincs valami hasonló megoldás mint a pc -n a klónozás?
Olvasgattam utána de nem igazán találtam olyat ami müxik is. A titanium backupot írták valahol de annak root jog kell.A google szinkronizációval próbálkoztam de hiába van bekapcsolva a bluetooth mindkét tabon nem látja sehogy sem.
Felhős lehetőséget meg nem is hoz fel. És mikor megcsinálom az adatok szinkronizálását azt írja kész de a tárhely a felhőben továbbra is 15gb / 0gb.Köszi az ötleteket
-
kaciokos
őstag
válasz
Fall-N #165232 üzenetére
Én márciusban megvettem a Hyperion-t, tudott mindent, ami nekem kell, majdnem át is álltam rá, de aztán találtam benne pár bosszantó bug-ot:
- egyes alkalmazások nem húzhatóak át az app drawerben másik fülre
- Nova beállításainak importálásakor annyira kifagyott, hogy többet el se indult
- mentésből visszalálítás egyetlen beállítást se hozott vissza
Sajnos azóta sem javították ezeket.Samsung OneUI Launchernek is adtam egy esélyt, de egyvalamit nem tud, amit én nagyon imádok: kezdőképernyőn felfelé suhintással zárolni a telefont. Ezt a Nova és a Hyperion tudja.
Még egy érv a custom launcher mellett: ha telefon cserekor gyártót is váltasz, akkor is a megszokott felületet használhatod.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #165248 üzenetére
Igen, mert a Volvo rendszere 35-40 méternél adja ki az első figyelmeztetést. S, a szervizben se hajlandóak (az enyémen) állítani.
Persze, vannak útmenti jelölések, még érezzük is már, hogy hol van az az 50m. Csak úgy bevillant, hogy hátha van már rá valamilyen telefonos megoldás. -
zelos
aktív tag
válasz
szabi__memo #165242 üzenetére
Ami van a képen meg még egy oldal. Nem probléma.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan alkalmazás amely a telefon kameráját alkalmazva tud távolságot (50-60m) folyamatosan mérni? -
Somatom
veterán
válasz
Fall-N #165238 üzenetére
Van pár vonzó, gyártói feature. Pl. ha már automatizáló. Nem értettem, hogy a Gugli miért nem vette meg és integrálta a Tasker -t. A Samsung lépett ebbe az irányba az "üzemmódok és rutinok" opcióval. Mivel ez gyári feature, ezért van jogosultsága olyan műveletekhez is, amikhez egy külsős automatizálónak root kell. Mivel van értesítés esemény, ezért össze lehet kapcsolni külsős automatizálóval. Sztem ez ügyes húzás, hasznos feature.
Azt sem értettem, hogy miért nem kezelhetem tabon a telóm hívásait. Samun ez is lehetséges. Stb.,stb. -
zelos
aktív tag
válasz
szabi__memo #165240 üzenetére
Ezt nem értem.
-
Fall-N
veterán
válasz
Rigormortiis #165233 üzenetére
Azt, hogy semmi fölösleges sallang nincs rajta, csak az alap Google dolgok. Majd én feltelepítem ami kell. Taskerrel meg felokosítom.
A natúr Android skin jobban bejön, mint a gyártói vakok. Launcherből meg van bevált.Telefon újraindítás már Android 5 óta van.
-
D1L1ZS
őstag
Nekem most így néz ki a home screen :
[kép]
Status bar el van tüntetve, csak a screen shot miatt látszik...Tapet app play áruházból, beállítottam, hogy 6 óránként cserélgesse a hátteret, és ehhez teljesen igazodnak az ikonok (Pix Material You Light/Dark) stb...
Tudom, nem a kezdő képernyőt nézegeti az átlag felhasználó, de nekem rohadt unalmas az egyszínű háttér...
És itt megint oda jutottunk, hogy nem vagyunk egyformák. Kinek ez kinek az tetszik stb.
-
efi99
őstag
válasz
zelos #165231 üzenetére
Miért jó az, ha gyakorlatilag monokrómok az ikonok? A színek nagyon sokat segítenek a gyors azonosításban. Én egyszer megcsináltam mindent (ikonok, színek, háttér, gyorsgombok, navisáv) nekem aztán ne piszkálja el semmi se a színét, se az alakját, se a helyét vagy méretét, mág az OS főfrissítések sem.
-
crok
Topikgazda
válasz
Rigormortiis #165233 üzenetére
Mondjuk az hogy hianyzik belole az osszes csuda beepitett akkukimelo es hasonlo vacak..
-
Fall-N
veterán
válasz
joelke HU #165222 üzenetére
A Nova már kevésbé népszerű, a hyperion megy most nagyon. Az is tud automatikusan váltani a háttér (Material You) alapján meg a rendszer sötét módjához is igazodik. A hyperion tudta ezt először, sok ikon pakk fejlesztő is hyperiont használ elsődlegesen. Béta volt sokáig már a stabil is tudja ezeket.
]{ustom cuccait megvettem és használtam rég, de már
szoktam róla.A MIUI felületével semmi bajom, viszont a Xiaomi konglomerátum proximity szenzor bájával annál inkább. Itt van a Poco X3 Pro telefonom kicsit több mint 1 évesen, de már bedöglött a szenzor. A telefon gyors, friss a rendszer erre szarakodnak az érzékelők. Az utód az Motorola lesz az biztos. Stock, fapados Androiddal, az a legjobb.
-
Somatom
veterán
válasz
D1L1ZS #165229 üzenetére
Változó háttérkép? Nuku csingilingi. Fekete és slussz.
-
D1L1ZS
őstag
válasz
Nálam az egyénileg beállított alkalmazás ikonok nem alkalmazkodnak NOVA 8.0.5 beta alatt háttérkép változtatáskor!
Persze azoknál az ismertebb alkalmazásoknál, ahol alapból van variáns az adott ikon pakkban azok változnak, de pl amit kézzel állítok be (pl időkép) azoknál nálam nem alkalmazkodnak és minden háttérkép változtatáskor újra kellene konfigolni az adott alkalmazás ikonját...
SZERK: Senkit sem akarok meggyőzni, mindenki azt használ ami neki a legmegfelelőbb.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #165227 üzenetére
Itt kezdődnek a problémák. Én minden ilyen segédizét kikapcsolok. Se javaslatok, se javítás. Csak nettó az, amit bepötyögök.
Azt nem tudom, hogy HDMI képernyőtükrözésnél hogyan lehetne gesztusvezérelni. A navigombokat használom egérrel. -
Rigormortiis
veterán
válasz
Somatom #165226 üzenetére
Pedig nagyon jó, ha megszokod, mind a gesztusvezérlést, mind az ujjhuzogatós gépelés. Én már kivagyok attól, ha a család/kollégák telója a kezembe kerül és a navigációs gombokat kell tapicskolnom. Főleg ha még feltesszük a one hand operation-t is, azzal még több gesztusvezerlést aktiválni lehet Samsung telókon.
Az ujjhúzás is addig kellemetlen, amíg a billentyűzeted betanulja a szóhasználatodat (sajnos már a Google és a Samsung billentyűzet sem ment ilyen adatot, mint réged a gedva gdpr miatt, úgyhogy minden Fr vagy költözés után újra kell tanítani).
-
Tökimanó
senior tag
válasz
Somatom #165215 üzenetére
Egy szóval se mondtam hogy ez a Nova sara lenne, csak megjegyeztem hogy nem tud mindent a telefonomon. Novát használtam nagyon sokáig én is. Aztán egyszer kipróbáltam a gesztusvezérlést a telefonon ami nagyon bejött. Próbáltam különböző alkalmazásokkal Nován a gesztust, de egyik se vált be. Így sajnos inkább a Nováról mondtam le és lett helyette a gyári + gesztusvezérlés.
-
7Sony7
addikt
válasz
WhiteWalker #165219 üzenetére
Akkor neked nincs másikra szükséged. Viszont ez nem minden telón működik. Az előző telómon, ha mindent eltettem a kezdő oldalról, akkor az üres oldal eltűnt, és az addigi második oldal lett az első. A mostanin meg a gyári launcerből nrm lehet kikapcsolni azt, hogy ha túlszaladok a lapozásban, behozza a discover-t. Ez nagyon bosszantó. A novát meg régről ismerem, feltettem azt. Ha megfelel a gyári, nem kell piszkálni.
-
Somatom
veterán
válasz
Kár, hogy a gyorskapcsolókhoz nem fér hozzá. Még az SGS 2 -n használtam egy custom ROM -ot. Abban oldalra lapozható volt a gyorskapcsoló sor úgy, mint Novaban a tálcaikonsor. Nem kellett lehúzni teljesen a rolót. Azt nagyon szerettem. Nem értem, hogy miért nem vette át a stock Android.
-
joelke HU
őstag
válasz
D1L1ZS #165221 üzenetére
Az új béta nova színekben is igazodik a háttérképhez. Az Adaptive you ikonpakkal meg az ikonok is.
Akik meg értetlenül állnak a nova használata előtt, azoknak javaslom nézzenek egy-két youtube videót meg, hogy milyen szinten variálható főleg egy kustom widget cuccal. Nem véletlenül még a mai napig is a legnépszerűbb indító.
Nálam alap. Főleg, hogy a gyári Motorola launcher olyan fapados, hogy szavak sincsenek rá. -
D1L1ZS
őstag
Nálam most pl. a Niagara launcher (jelenleg 1.9.7 beta Telegramról) a nyerő!
Gyors, letisztult, elég jól testre szabható, minden alkalmazást gyorsan elérek. Material You kompatibilis, a Material You ikon pakkok háttérkép változtatáskor automatikusan igazodnak színben, még az egyénileg beállított alkalmazás ikonok is*!
*Ezt pl nálam a Nova launcher és a Smart Launcher sem tudja.
-
zelos
aktív tag
válasz
Rigormortiis #165211 üzenetére
Samsung telón totál felesleges app.
-
punky10
addikt
válasz
Hogy miért jó, azt nem tudom, de a dupla koppos lezárást már a "hírhedt" touchwiz idején is tudta...
Meg talán azért jó, mert a Sony Xperia Active telefonom óta(úgy emlékszem akkor vettem meg, és cseréltem le a Go launchert) minden telómon ugyanott van, és szinte ugyanúgy működik minden.
Widgettek méretezése, átfedése, dock csúsztathatósága, mappázhatósága, nálam eddig jól működő gesztusvezérlése... stb
Pl a Nova duppla koppos lezárása után még fel lehet nyitni az ujjlenyomattal... És még lehetne sorolni, de mivel mindenkinek más a fontos funkció, így fölösleges.
Inkább mond meg mit nem találsz a gyári Samun, és megírjuk, hogy a Novában van-e... -
7Sony7
addikt
válasz
WhiteWalker #165216 üzenetére
Van aki az egyéni stílust kedveli. Realme 8i - n novát használok, mert a gyárin nem tudom eltüntetni az összes ikont a kezdő képernyőről. Nálam is mennek a gesztusok, és az alkalmazástár is jól működik.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Én sem értem egyébként , mint valami messiás lenne. Tök jó az EMUI felület is.
-
Somatom
veterán
válasz
Pl. widget a tálcán, vagy az oldalra húzható, több oldalas tálcaikonsor. A 13 -on a telómon és a tabomon is működik a duplakoppos lezárás, ébresztés.
-
géeles
aktív tag
válasz
Mindegy milyen teloba ülsz be ott van a mentés...
Semmi extra.
Tud mindent. -
Rigormortiis
veterán
válasz
Somatom #165193 üzenetére
Miért olyan jó ez a Nova? Mivel tud többet, mint mondjuk az One UI? Még nagyon régen megvettem talán az S10esem idejében, de mivel nem tudta vagy a dupla koppos lezárást vagy a felélesztést vagy valami gesztusvezérlést (erre már nem emlékszem), vissza is tettem a gyári Samu megoldást.
-
svgyula
addikt
válasz
zeon.hu #165207 üzenetére
Igen arra gondolok. Az semmit nem jelent, hogy a play-ról szeded le! Mert szerinted a gyártó aki kiad egy ROM-ot az minden alkalmazást tesztel?
Azokat amivel kiadta a telefont igen. A többinél pedig az anomáliákra vagy van vagy nincs. Az sem véletlen, hogy a verziófrissítés után(nálam legalább is) minden alkalmazás frissült. De én egyszerűbben oldom meg mert OTG-n csinálok folyamatosan hetente rendszermentést. Azt szoktam a rendszerváltás után visszatölteni. Nyilván az sem teljes de legalább nem kell manuálisan töltögetni csak beállítani. Ebből is leszoktam a "túlspilázott" beállításokról így ilyenkor megvan pik-pak. De hát kinek a pap kinek a paplan......
-
tylerddd
veterán
Üdv! Egérút alkalmazást használja valaki? Azt tapasztalom egy Galaxy A7-en (2018), hogy amikor fut az alkalmazás, totál megkergül a készülék, pl. nem lehet húzással feloldani, ahogy édesanyámnak be van állítva. Csinálja a statisztikai hivatalnak az összeírást és a tanyákra való eljutáshoz ezt javasolták neki. Köszi!
-
7Sony7
addikt
válasz
viewdetails #165204 üzenetére
Aha. Szupi, köszi. Legalább tudom, hogy nem a telóm sz@r.
-
viewdetails
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged