Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz Helga0203 #174419 üzenetére
Hát, ööö, szinte mindenhol. Nekem 81 bejegyzés van az Aegisben.
A bejegyzésekről készíts biztonsági mentést, amit vissza tudsz állítani más eszközön.
@fogselyem:
"Google, MS a többi mehet a fenébe": Szerintem a legnagyobb húzás a Google Authenticatort használni a Google belépéshez. Így, ha csak egy eszközöd van, akkor sikeresen ki is zárhatod magad egy lopás, elhagyás esetén. Ehhez persze azért több minden kell, pl. másodlagos email címre sem tudsz belépni, nem adtál meg helyreállítási telefonszámot.Szerintem a fizikai hardverkulcs az egyik legjobb megoldás.
-
DrKapocs
őstag
Ismeritek, próbáltátok a Lemur böngészőt?
Mennek vele a chrome kiegészítők, Safeincloud kompatibilis, ublock szintén és érzetre gyors. Van esetleg valakinek hosszútávú tapasztalata vele? -
DrKapocs
őstag
válasz WhiteWalker #174303 üzenetére
Motorolán sem lehet kihúzni.
De miért kellene, komolyan nem értem. Egy klikkelésnek ekkora feneket keríteni. -
DrKapocs
őstag
válasz WhiteWalker #174267 üzenetére
Google Pay nem lehet jó? Nekem 4 kártya van benne. Az értesítő sávban 2 mozdulat kártyát váltani benne.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
Akciós a Poweramp full verzió unlocker. Magyar árát nem tudom, mert már megvan.
-
DrKapocs
őstag
válasz ggeleven #174002 üzenetére
Nincs teljes mentés root nélkül. Részlegest tudsz csinálni a Drive-ra vagy pl. Samsungon a Smart Switch segítségével. Gondolom a Honornak is van ilyen megoldása. Kimásolhatod az apk állományokat, és az összes mappát pendrájvra. A Titanium Backup régen nem játszik már, ahhoz is root kellett. De nagy segítség lehet egy List my apps is. De nincs total mentés root nélkül.
-
DrKapocs
őstag
válasz instantwater #173960 üzenetére
A titkosszolgálatokat biztosan az fogja érdekelni, hogy mit rendeltem a Foxposttal.
Egyébként lényegében véve Te magad is titkosíthatod a mondandód (pl. SSE), így bármilyen üzenetküldőt használhatsz, ha eleve kódoltan küldöd. Jelszavakat így azért biztonságosabb küldeni, megosztani. Így tényleg csak Te és a kulcs birtokosa tudja az üzenetet olvasni (nyilván kell egy normális kulcs, nem úgy mint itt, ahol egy "a" betű a kulcs.)
-
DrKapocs
őstag
válasz boborján2 #173948 üzenetére
Pontosan erről van szó:
"Amennyiben vásárlója nem szeretne Viberen üzenetet kapni tőlünk, hanem ragaszkodik az SMS-hez, akkor az alkalmazáson belül lehetősége van kikapcsolni az üzleti üzenetek fogadását a Beállításokban. Azon felhasználóink, akik nem rendelkeznek okostelefonnalvagy Viber alkalmazással, természetesen továbbra is megkapják az SMS értesítéseket. Az e-mail értesítésekben semmilyen változás nincs, Viber alkalmazástól függetlenül mindenkinek küldjük."WhiteWalker: Ha az adatvédelem áll mindenek előtt nálad, akkor miért nem használod/használjátok pl. a Threema üzenetküldőt? Ha közvetlenül náluk veszed meg az appot, akkor még olcsóbban megkapod, mint a Playen. Se telefonszám, se email cím, semmit nem kell megadnod. Sőt, készpénzzel is fizethetsz náluk; beleteszed egy borítékba a casht és kiküldöd nekik, mindenféle cím nélkül. Nagyon kitalálták. Privacy level 10000000%.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz ggeleven #173867 üzenetére
Szerintem a Brave már nem olyan jó, mint régebben volt. VPN, pénztárca, minden van már, csak éppen a sebesség kárára hízik az app. Az észrevételekre pedig tesznek magasról. Külső jelszókezelő sem az igazi vele; értesítősávból kell kitöltetni. Windowson is hasonló a helyzet. Mostanában áttértem Win11-en az Edge-re, komolyan mondom, szerintem gyorsabb, mint a Brave. A Drop feature pedig kifejezetten jó benne. Androidon mondjuk nem a legjobb az Edge (a sötét mód nem az igazi, külső jelszókezelővel hasonló a Brave-hez), de sokat fejlődött.
Androidon Vivaldi és Soul, de nekem fenn több is. Edge, Brave, Kiwi, mindegyikben van valami jó. Jah, 1DM+ a letöltésekhez. Van itt minden kérem szépen.
-
DrKapocs
őstag
válasz Des1gnR #173831 üzenetére
"Arra gondoltam, hogy egy automatizálási programmal bizonyos szövegű sms-re vissza küldetem a telefonnal a lokációt sms-ben, de hátha van erre valami bevált, kiforrott app-ja valakinek."
Macrodroid tud ilyet, nekem be is van állítva, de ez most nem fog működni. Ha nincs fenn az elvesztett készüléken a Macrodroid, nincs beállítva rajta ez a makró, akkor hogyan küldené vissza a pozícióját?
-
DrKapocs
őstag
válasz user26 #173792 üzenetére
A legegyszerűbb egy VPN előfizetés szerintem. Az ingyenesek reklámot nem szűrnek, pl. Proton. Ettől még nem rossz, én használtam. Kb. 1 éve Cyberghostot prémiumot használok, szerintem rendben van. Nyilván vesztel valamennyi sávszélt, de nekem nem volt ez gond. Viszont cserébe nyugodtan netezhetek.
-
DrKapocs
őstag
válasz Oldman2 #173777 üzenetére
Egy bemutató itt róla. Ugyanígy működik a Token2 is, annyi különbséggel, hogy meg kell adni az eszköz PIN-kódját is, amit beállítottál. Ez kiváltja az egyszer használatos 6 jegyű kódot. És mivel ez egy hardver, fizikailag be kell dugni a gépbe, így a világ másik részéről nem tudnak feltörni. (Oké, ellopják, levágják az ujjam egy biometrikus azonosításhoz, stb., minden kijátszható.) Szóval nem elég csak behelyezni a gépbe a kulcsot, még a PIN is kell. És mivel NFC-s, mobilon nem kell bedugni, elég a telefon hátlapjához tartani. Mondjuk ez nálam nem mindig működik, de szerintem én vagyok még a béna, nem az eszközzel van gond. És nem véletlenül mondják, hogy legyen 2 darab, mert, ha elhagyod, akkor soha nem jutsz vissza az accountba. Véleményem: Nyilván ára van, nem a legolcsóbb, de biztonságos. És használható tíz+ évig a gyártó szerint.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz sopruk #173771 üzenetére
Én nem túl régen rendeltem fizikai hardverkulcsokat, nekem nagyon bejött. Igyekeztem kiváltani a telefonszámos, emailes másodlagos azonosításokat, esetegesen még a TOTP azonosítást is ezekkel (legalábbis a legfőbb oldalakon). A Yubi elég drága, így én Token2-t rendeltem, volt engedmény is (30%).
-
DrKapocs
őstag
Vessek rám követ, de én nem használom a jelszókezelőm (Safeincloud) 2FA kezelési lehetőségét, helyette az Aegist. Nem tartom túl biztonságosnak, hogy a jelszókezelőben egyből ott van az egyszer használatos kód is. Oké, kényelmesebb, ha ott van, be is írja (egy-két lényegtelen oldalnál nálam is be van állítva a jelszókezelőben), de szerintem kevésbé biztonságos. Jobbnak tartom a decentralizációt.
-
DrKapocs
őstag
válasz kiraly.andra #173758 üzenetére
A DND különböző módon konfigurálható, nem csak teljes tiltás létezik hívásokra, üzenetekre, jelzésekre.
-
DrKapocs
őstag
válasz GEPESZ66 #173459 üzenetére
Animáció 1-re? A fejlesztőiben?
És ezzel mit érsz el; hiszen ez az alap. Csodát nem fog tenni, de kapcsold ki (vagy vedd le 0,5-re) az animációkat, ha kicsit pörgősebbnek akarod érezni a rendszert. Ha erről van szó és az 1-es értéket javasolták, akkor eléggé félrevezettek.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
KeePass win kliense alapból nem tud crossplatform szinkronizációt pl. Google Drive vagy más tárhellyel? Valahogy ebben a külső extension dologban nem bízok, lehet alaptalanul. Google Desktopot nem akarok feltenni, túl sok helyet foglalna. De a Safeincloudból történő import is ilyen külső kiegészítővel lehetséges. Te hogyan oldottad ezt meg? Azt láttam, hogy a Keep2android tud Drive mentést. Windows Helloval történő működés is kellene.
(Azért érdekel, mert egész jónak tűnik ez a Keepass.) -
DrKapocs
őstag
Soul böngészőben hogyan lehet előhívni a "flags"-eket? A soul://flags vagy chrome://flags nem működik.
-
DrKapocs
őstag
válasz nincsnév007 #173168 üzenetére
Google rutinokról én még nem hallottam. Szerintem Bixby rutinokról van szó, Samsung készüléken. Ott be lehet. De a Macrodroid is tudja ezt.
-
DrKapocs
őstag
válasz DrKapocs #172867 üzenetére
Safeincloud nem zár le ügyben találtam megoldást.
Ha az alkalmazás akkuhasználatát korlátozottra állítom (korlátlan volt előtte mindig is), akkor háttérbe küldve az appot, majd visszahívva onnan már nem fog beengedni jelszó/biometrikus azonosítás nélkül. A problémát végülis megoldja a dolog. Automatikus jelszókitöltést nem érinti a korlátozott akkuhasználat, továbbra is jól működik.Régebbi Safeincloud verziókban nem volt a korlátlan akkuhasználatból ilyen gond.
-
DrKapocs
őstag
válasz efi99 #173132 üzenetére
Jól értem az Air Live Drive-ot? Semmi sallang, semmi sync, semmi "nem szinkronizáltuk, csak gyorsítótáraztunk neked 15 GB adatot, hogy jobb legyen az élmény...". Olyan mintha rádugnék a gépre egy pendriveot, az lesz mondjuk a GDrive, egy másik pedig a OneDrive meghajtóm. És tudom mondjuk Total Commanderrel szinkronizálni adott mappák tartalmát.
Még valami, a freeben ez mit jelent?
- 1 drive per cloud: Csak 1 Google Drive tárhely csatolható?
- Maximum of 3 drives: Maximum 3 felhő csatolható? -
DrKapocs
őstag
válasz V.Stryker #173005 üzenetére
1. Ahová én járok, oda biztos, hogy nem engednek be. Sima márkaszervíz. Kizárt dolog, hogy engedjék, hogy Józsi és Kálmán bácsi okoskodva ott magyarázzon, alámenjen a felemelt autóknak, stb, stb.
2. "NEM készül felvétel!" Ezt magad sem hiszed, ugye? A felvétel alapján lesz leíratod. Semmilyen információd nincs arról, hogy a feltöltött anyagodat ki és hogyan és milyen célra használhatja."te ott állsz a túloldalon és ez téged érzékenyen érint és ettől most itt behisztiztél." Igen, szoktam ott állni; de nem tanár vagyok. Behisztiztem? Felesleges személyeskedni, a törvény az törvény. Mert sutyiban rögzíteni az annyira szép dolog? Nincs gerinced odamenni és megkérdezni, hogy megegedné-e, ha felvennéd és lenne leíratod? Hozzám is jöttek már tök korrekt módon oda rögzítési kéréssel és engedtem. Nekem azzal van bajom, hogy sutyerák módjára felveszik a tanárokat (de bármilyen nem közszereplői státuszú előadót), amivel utána kvára visszaélnek. És még megideologizálják, hogy nekik ehhez joguk van. Hát rohadtul nincs. A gerinctelen sutyeráksággal van bajom; mert oda lehetne menni és meg lehetne kérdezni.
"És kivetíted arra, hogy igazából azért tilos, mert kevés a fizetés." Tévúton jársz: Azért tilos, mert törvényileg tiltott. Nem kevés a fizetés, ezzel nagyon mellélőttél. Nem is értem ezt hogyan hoztad ide, mi köze van ennek ehhez. Köszönöm szépen, van a levesben hús.
"ncore accountokat": Nem használok torrentet, ennek sincs ehhez köze. De azzal indítottam, hogy nem vagyok szent, de ez a fajta csak jogaim vannak és kötelezettségeim nincsnek hozzáállás, amit még jól meg is ideologizálok, na ez valóban kiveri nálam a biztosítékot.
"reggel 8-tól bent... stb, stb.": Ettől még nincsenek törvényt áthágó jogaid. Te válaszottad, oktatásban részesülsz, jobban képzett leszel, statisztikailag bizonyíthatóan magasabb fizetéssel, stb, stb. De ettől még nincs 007-es státuszod, hogy bármit megtehess. Főleg úgy, hogy 1 perc lenne tök korrekt módon engedélyt kérni.
@efi99: "Majd jól elveszi a Pintér Sanyi bácsi a telefonod már reggel."
Így is van, pont az ilyen és hasonló aljas rögzítések miatt mondom azt, hogy van ráció a leadásban.Befejeztem a témát, nem tudok többet hozzátenni. Részemről lezártam.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz V.Stryker #173001 üzenetére
Aki volt a pad vagy az előadói pulpitus túloldalán (kicsit magasabb szinten), az pontosan tudja, hogy nem reagálom túl. Pár ezer, tízezer forintos előadói díjért senki nem akarja, hogy egy komplett leíratod legyen. Ha előre tudom, hogy készíthetsz ilyen felvételt, akkor teljesen más díjazást határozok meg, PC korrekt példákat hozok, minden szavamra figyelek, stb.
Szerinted miért nem engednek be egy autószerelő műhelyben szerelés közben az autódhoz? Sok ok közül az egyik, hogy védjék a tudást és know-how-t. És még odaállítanál, hogy fel is venném, csak, hogy otthon, legközelebb biztos meg tudjam csinálni az autóm... szerinted?
Felesleges ezt túlokoskodni, belemagyarázni, tilos és kész. Rövid szösszenet például itt.
"Nem csak a nyilvánosságra hozatalhoz, de magának a felvételnek az elkészítéséhez is külön engedély kell."
Szerintem akkor is lopás, szemét dolog.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz V.Stryker #172997 üzenetére
Nesze neked adatvédelem; a tanárnak is vannak személyiségi jogai, az elmondott anyag pedig az ő tudása, szellemi tulajdona, amiből él. Kvázi ugyanúgy ellopod azt a rögzítéssel, mint bármi mást. Mert ugye utána jön az, hogy leiratot készítesz, amit továbbadsz másnak, aki szintén továbbadja, kiteszi a netre. Ez nem csak nem törvényes, hanem nem is etikus. A tanár hozzájárulása nélkül nem készíthetsz sem kép- sem hangfelvételt. Nem akarok álszent lenni, nem vagyok szent, de nekem ez undorító lopás. Tessék jegyzetelni, megkapod a ppt-t, mi kell még, a veséje nem kell?!
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz Dottore #172957 üzenetére
Legyen hivatalos fórumról érkező nyoma bármilyen utasításnak, üzenetnek, ennyi. Bármi rosszul sül el, egy munkajogász darabokra szed bárkit a messengeren történő üzengetés miatt (céges dolgok nem hivatalos csatornán küldése, hol az adatvédelem?). A főnök pedig nem a jóbarátom, nem érdekel a messengeres lelki vergődése. De annyi messenger függő van, már kínjában nem tud mit írni, csak emojit és XD-t ír, én meguntam. Hallottam már mástól is ezt, hogy a tanár ott küldi a házit. Nem érint, de nem tudom megérteni. Egész nap ott van a gyerek, miért is nem tudja megmondani órán, hogy mi a házi feladat? Ilyen nincs, hogy messengeren küldi ki, hagyjuk már. Az a tanár is beteg. Persze tudom, hogy van, családban is van rá példa, hallottam. Egyébként a család nálunk is használja a messengert, párom is. Nem akarok én senkit sem megteríteni, hogy ne használjon Messengert. Hozzád hasonlóan elmondom a véleményem, hátha valakinek ez a kis bátorítás kell a törléséhez. Van a Messengeren kívül is élet.
-
DrKapocs
őstag
válasz Dottore #172947 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, ugyanígy döntöttem. Töröltem a francba, közöltem, hogy lehet itt írni, de 2-3 hét lesz a válaszidő. Gyűlöltem a semmitmondó, felesleges üzeneteket. Munkámból adódôan mindig írt valaki, nem nézve munkaidőt, pihenést, szabadságot, hétvégét, semmit. Időrabló és energiarabló volt, de nagyon. Pár értetlen továbbra is próbálkozott messengeren írni. De miután rájöttek, hogy tényleg 2 hét lesz, mire ott válaszolok, így leszoktak róla. Nem omlott össze a világ, mindenki elér más módon. Párommal áttértünk eleinte a Signalra, majd Telegramra. Megszűnt a felesleges zaj. Nem szabad félni, hogy bármiről is lemaradsz, mert nem fogsz. Aki akar, megtalál. Ott a hívás, sms, privát és hivatalos emailem. Én mindig azt mondom, hogy nem érdekel, nem teszem fel újra a messengert. Tessék megnézni a működési szabályzatot, a messenger nincs ott, mint hivatalos kommunikációs csatorna... Nem szabad, hogy egy app hiánya miatt aggódj, az félelemben tartson, hogy lemaradsz bármiről is.
-
DrKapocs
őstag
válasz nincsnév007 #172937 üzenetére
Alkalmazás kényszerleállítása, gyorsítótárának ürítése, telefon újraindítása megvolt?
-
DrKapocs
őstag
válasz Tökimanó #172869 üzenetére
Nálunk nem, páromnál is megvan a hiba (Android 14 és 12 Samsung A52s, Android 14 Motorola Edge 30 Ultra).
A Bitwarden ilyen hibát nem produkál, tesztelem egy ideig. Safeincloud exportot simán áthozta, ez már pozitívum. Ha jól teszi a dolgát, 10 USD/év nem a világ a prémiumért.
-
DrKapocs
őstag
vacs & Cs1csó:
Igen, ez a másik opció nálam is.
Safeincloudot használok, korábban elégedett voltam, de van egy komoly problémám vele jóideje. Az automatikus lezárás funkció régóta nem tökéletes benne. Feloldod az appot, home gombbal leteszed a háttérbe. Elméletileg le kellene zárnia ekkor az én beállításbim szerint. De ez nem vagy nem mindig történik meg. Alkalmazásváltóval simán visszahívható az app, nem zár le. De olyan is van, hogy az oldalsó kikapcsoló gombbal kikapcsolva a képernyőt, majd feloldva a telefont, simán ott figyel lezáratlanul a Safeincloud. Ilyen gond a régi verziókkal nincs, viszont az újabbakban régebb óta benne van ez a bug. Jeleztem többször a fejlesztőnek, de semmi. Nincs fix. Mindig megpróbálom az újabb verziót, hátha, de sajnos nem. Így mindig megy vissza a régebbi. Samsung A52s-en és Motorola Edge 30 Ultrán is mégvan a hiba. Kezdem megunni, váltáson gondolkozom.[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
eWallet jelszókezelőt ismeri valaki? Igazából az érdekelne, hogy muzsikál, mennyire megbízható? Windowsos gépeket (2 db) és Androidon (2 db) kellene szuperálnia. Cloud sync megbízhatósága kritikusan fontos.
-
DrKapocs
őstag
-
DrKapocs
őstag
válasz fogselyem #172789 üzenetére
Pont ezt írtam: "ebben nincs egyetértés és soha nem is lesz."
Én pl. szeretem a Sygic-et. Winnie The P fórumtárs már írta, hogy utálja. Én a Wazet nem szeretem, mert jobban melegszik tőle a telefon. Ebben jobb a hang, a másik szebb, könnyebb vele tervezni, stb, stb. És akkor most kinek van igaza? Egyik app sem tökéletes, ha azt mondja valamelyik a tóparton, hogy "irány egyenesen a tó", akkor ne tedd, mert a kormánykerék a te kezedben van.
Melyik a legjobb? Nincs olyan. Szerintem a lényeg, hogy indulás előtt nézd meg, hogy mit tervezett a navi app. Ha jó, indulhatsz. Ha nem, állíts be másik útvonalat vagy próbáld másik appal. Legyen fenn több, beállított app is a telefonon. Elfér. Valamelyik jó lesz, tutira. Vakon egyik appra se hagyatkozz.
-
DrKapocs
őstag
válasz st6969 #172783 üzenetére
Here WeGo - meglepődtem, amerre én járok kifejezetten jó volt.
Maps - nyilván mindenki ismeri.
Sygic - nekem lifetime prémiumom van, én szeretem. Innen vettem, teljesen legálisan, számlával.De, hogy ki és melyiket szereti ezek közül, melyik a jobb... na ebben nincs egyetértés és soha nem is lesz.
-
DrKapocs
őstag
válasz DrKapocs #172700 üzenetére
Próbáltam többet, egyet találtam, ami tudja:
Aves GalleryElég nagy tudású, ingyenes, reklámmentes, jól személyre szabható.
-
DrKapocs
őstag
Tudnátok ajánlani olyan galéria appot, ami meg tudja jeleníteni az "aktív fényképeket"? Legalábbis Motorolán ez a neve. Ezek olyan fényképek, amelyek mozgást tartalmaznak és egy pár másodperces videóra hasonlítanak. A Google Fotók megjeleníti őket, de azt nem szeretem. A Simple Galéria nem tudja megjeleníteni őket.
-
DrKapocs
őstag
válasz Szólista #172670 üzenetére
Nem tudom, nekem az Ersténél be van kapcsolva a pénzügyi asszisztens is. Megnéztem, a kiadásokat 18 fő kategóriába tudom rendezni, ezen belül kismillió alkategória van. A webes felületen 72 szabályt állítottam be, hogy pontosan mit és hová soroljon be. Én nem mondom, hogy 100%-os pontosságú, de olyan soha nem is lesz. De, hogy baromi pontos, az tuti. De tény, SZÉP kártyát nem kezel. KP: ezt nyilván nem kp felvétként sorolom be, hanem mondjuk élelmiszer, ha kaját vettem belőle. De nálam szinte 0% a kp forgalom. Nekem ennél pontosabb nem kell. Fene se kínlódik kettős könyvvitellel a saját kiadásaimnál. És még akkor ott a Revolutos számlám, stb. Elég nekem a majdnem tökéletes szint annak követésére, hogy mire mennyit költöttem; jobb nem kell.
-
DrKapocs
őstag
Tudnátok segíteni az alábbiban:
Szeretném tiltani a Facebook, Messenger, TikTok, Instagram netes elérését bármilyen böngészőből, illetve ezeknek az appoknak a használatát, telepítését. Tudom, nem tökéletes megoldás ez, de gyorsan kellene. Szülői felügyeletre gondoltam tűzfalra (root nélküli megoldás), ha prémium app, az sem probléma. Mi az ajánlott? Jó és hatásos megoldást keresek (nem nálunk van gond, de nekem kellene segíteni). Tudom, kijátszható, de valami kellene. -
DrKapocs
őstag
válasz mike1334 #172554 üzenetére
Nálam simán működik és gondolom még 2,9 milliárd másik embernél is, mivel nincs népharag a neten.
ubyegon2:
"Értelek én, ennek ellenére épp annap a belépési biztonsági opcióit véleményezted."
A gyakorlatilag nem használom nem azonos azzal, hogy nincs FB accountom."A PC, notebook és társain lévő adatok biztonsága az egy másik tárgykörbe tartozik szerintem. Amúgy amit leírtál, nekem kicsit paranoidnak tűnik"
Paranoid egoista vagyok, mert megteszem a tőlem telhetőt? Nincs igazad, Cryptomator van Androidra, Veracrypt konténerek is kezelhetők EDS-el, titkosítás pedig SSE-vel. A biztonság nem csak a PC kiváltsága.Már tudom, hogy a következő az lesz, hogy ezek prémium appok, én burzsuj, én bezzeg megtehetem, de a szegény kis nyugdíjas... Fejlesztőtől közvetlenül több app olcsóbb, akciók is vannak, de igen, 3-4 doboz cigi árát beáldoztam a biztonság érdekében.
-
DrKapocs
őstag
válasz ubyegon2 #172546 üzenetére
Mivel gyakorlatilag nem használok Facebookot, így teljes mértékben biztonságban vannak a náluk tárolt adataim.
"egocentrikusan": Nézd, nem tudom sajnálni azt, aki nem vigyáz magára az online térben. Őszinte vagyok, nem Píszí most ez, de ez van. A sok idős bácsi-néni valószínűleg nem tárol titkos adatokat, maximum az unoka képe van fenn a fiókjában. Akinek pedig van fontosabb, kérjen segítséget. Az idős édesanyám, nagybátyám online dolgait én intézem. Nem szégyen segítséget kérni. És segíteni sem. Sokaknak szívesen segítek. De a nagy többség így tesz a fórumon.
"azt is hiszed, hogy így az adataid biztonságban vannak": Minden tárhelyre Cryptomatorral, Veracrypt segítségével, stb. titkosítva teszem fel az adatokat, jelszókezelő, mindenhol más, random, baromi hosszú jelszavak, 2FA, víruskereső, prémium VPN, titkosított HDD, stb. Hogy elég-e ez? Nem. De megteszem, amit tudok, és nem a csodát várom. És legalább dolgozzon meg érte, ha fel akar törni. Nem vagyok naív. Államtitkaim nincsenek, nem érné meg a befektetett energiát, vesződséget a feltörés. Nem vagyok informatikus és kocka sem. A Google mindenki számára ott van, aki képezni szeretné magát biztonság téren. És ez a fórum is... csupa okos, ügyes fórumtárs. Persze csak annak, aki nyitott a fejlődésre.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz ubyegon2 #172542 üzenetére
"85 % csak pislogni fog": Ez legyen az ő problémája. Egyszer kizárja magát és majd megtanulja. De nehogy már a - jóval kevesebb számú - csökkent képességűek miatt a nagy többség adatai legyenek veszélyben. Ne a csökkent képesség legyen a normális szint.
"átlag usernél, akikről Te finoman megfeledkeztél": Nem feledkeztem meg. Nekik ott a Chrome jelszókezelője és a Google hitelesítő.
Felesleges túlmagyarázni, akit nem érdekel, az kizárja magát. Elnézést, de nem tudom sajnálni az ilyen embert. Szánjon egy kis időt a védelmére. Persze, ha szinte zéró védelmi szintet engedne a Meta, Google, és emiatt felnyomnák a fiókját, akkor persze a Meta, Google, stb. lenne a hibás.
Így járt, nem tudom sajnálni.
-
DrKapocs
őstag
válasz ubyegon2 #172539 üzenetére
"tényleg arra jók csak, hogy előbb-utóbb a felhasználó kizárja magát": Ez hülyeség, már megbocsáss. Használj jelszókezelőt, használj 2FA appot, készíts mentést, figyelj oda, ennyi. Az adat a legnagyobb érték, védeni kell és pont. Felesleges ezt túlbeszélni és túlragozni.
-
DrKapocs
őstag
válasz nfsu17 #172496 üzenetére
A megoldást crok fórumtárs kiválóan leírta.
Pl. A George appban, de más appban is, tudsz létrehozni QR-kódos fizetési kérelmet, amit az adott illető be tud szkennelni, így sokkal egyszerűbb a fizetés, nem kell számlaszámmal vacakolni. Ezt tudod beolvasni.A postai csekken lévő QR-kódot csak a Posta és az OTP használhatja (iCsekk és Simple), a többiek nem. Egyszerűen nincs rá jogosultságuk. Szó volt már nagyon sokszor róla, hogy majd a többiek is használhatják, de ez soha nem következett be. Az Erste régi appja tudott OCR-t, vagyis a Megbizóazonosítót beolvasva tudtál egyszerűbben csekket fizetni. De nem a QR-t.
-
DrKapocs
őstag
válasz ollie #172462 üzenetére
Kövezzetek meg érte, de nekem nagyon nem hiányzik az FM vevő. Online rádiót hallgatok telefonnal, de van otthon rendes netrádiónk is. Ha valahol sima FM (régi magnó, autórádió) szól sisteregve, agyf@szt kapok tőle rövid időn belül. Minden tiszteletem ezen régi technológiáé, de nem szeretnék visszatérni rá. Amikor elromlott az előző netrádiónk, fel sem merült bennem, hogy visszategyem a helyére a kétkazettást.
-
DrKapocs
őstag
-
DrKapocs
őstag
válasz WhiteWalker #172364 üzenetére
Igazad van, én magam sem...
-
DrKapocs
őstag
válasz WhiteWalker #172358 üzenetére
Én Windowson Brave böngészőt használok, Safeincloud jelszókezelővel. Jól működik. Viszont Androidon Brave mellett már nem volt tökéletes a Safeincloud jelszókitöltője. Szóval Androidon főleg Vivaldi, de gyakran Kiwi (kiegészítők miatt), Soul (mert nagyon gyors), 1DM (letöltések miatt) is használatban van. Mindez három laptopon és két telefonon. Pont erre való a Raindrop, Floccus és társaik; ott vannak a könyvjelzők.
Viszont nekem hiányzott az, hogy a gyorshívókat, csempéket (mikor éppen hol hívják, ha tudja egyáltalán a böngésző) is tudjam használni a leggyakrabban használt weboldalak elérésére. Ráadásul jó lenne, ha ezek szinkronban lennének, illetve mondjuk menteni is tudnám (pl. Kiwi nem tudja menteni, szinkronizálni). Itt a fórumban javasolta egy fórumtárs (már nem tudom ki, de ezúton is köszönöm neki), hogy jó megoldás a start.me, amit minden böngészőben megadok kezdőlapként. Zseniális! Ezzel "problem solved".
MÁS TÉMA:
Tudna valaki olyan rss feed linket javasolni, ami egyfajta ajánlást ad az elkövetkező pár nap legjobb tv-s műsoraira? TVprofilnak van ilyen rss linkje, de mostanában nem nagyon foglalkoznak vele és olyan tv műsorokat ajánl, ami már elmúlt.[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz Siriusb #172314 üzenetére
Én aCalendar+ -t használok (ahogyan Tökimanó írta), külön naptárakhoz. Google-féle magán, Microsoft-féle céges és MS megosztott céges naptárak. Több is. Hibátlanul teszi a dolgát évek óta. Már nem tudom miben több a plusz, sok éve vettem meg.
Doki16:
Podcast Republic? -
DrKapocs
őstag
válasz tibike8 #172274 üzenetére
Nálam egy régebbi verzió van fenn az időképből, semmi baja. Ez a verzió hibátlan. Nem szoktam frissíteni, ha valami jól működik, mert általában valami hasonló lesz belőle (ez nem megy, most miért nem jó, mi a baja, eddig ment, stb, stb)
-
DrKapocs
őstag
válasz svgyula #172241 üzenetére
"A wipe chase ami "elméletileg" a rendszer beállításokat törli. DE! nincs kizárva, hogy kukázza az összes alkalmazást amit te telepítettél."
A wipe cache (gondolom a chase ez akart lenni) nem törli a rendszer beállításait és az appokat sem. A gyorsítótárat fogja törölni, ez nem egy factory reset.Egyébként tényleg a leggyorsabb egy pendrájvra kimenteni mindent, mindenféle felhő közbeiktatása nélkül.
-
DrKapocs
őstag
válasz fecus #172234 üzenetére
Ebben a témában túlzás nélkül mondva szakértő vagyok, viccet félretéve.
Nincs ilyen, mindenhol átvesznek mindent. (Kivétel persze van, tejes flakon, egyedi, kis szériás üvegek, drága boros üvegek; de most nem erről van szó.) Én is jártam már így, nekem is írt ki ilyet, de próbáld többször. Újra és újra add vissza az automatának, próbáld meg kiegyengetni a flakont, a vonalkódot. Elég egy horpadás rajta. Volt, amit kb. 10-szer adtam vissza neki, de végül bevette.
-
DrKapocs
őstag
válasz kanyi51 #172212 üzenetére
A REpont appban készítettem egy regisztrációt, ott megadtam a bankszámla számom, aminek az eredménye egy QR-kód. Mivel 2 telefonom is van, illetve nem szeretném minden kereskedelmi lánc appját a telefonomon tartani, így a QR kódot beszkenneltem a Google Wallet alkalmazásban. Wallet - Hozzáadás a Wallethez - Fotó. Végülis ennyi elég, a QR-kód lényegében véve én vagyok az automata számára, a REpont app a továbbiakban nem kell hozzá. Nekem az összes hűségkártya ott van a Walletben, a REpontos QR-kódom is. Így nem kell mindenféle hülye (instabil) appot az üzletben nyitogatnom, elég a Walletet megnyitni. Amit egyébként a legtöbbször amúgy is megnyitok, mert gyakran különböző kártyákkal fizetek NFC-vel.
Ezután már csak annyi a teendő, hogy visszaváltáskor bemutatod a QR-kódot, a visszaváltó automata felismer, keresztneveden köszönt, és elindítja a futószalagot. Bepakolod a flakonokat és a végén megnyomod, hogy átutalás bankszámlára; ennyi, azonnal utalnak. Most megnyitottam a REpont appot, ott látszik, hogy 34 flakont váltottam vissza eddig, 1700 Ft-ot utaltak a számlámra.
De a terveim között szerepel az, hogy egy sima, fehér, bankkártya méretű plasztik kártyára nyomtatotok 2 QR kódot. Az egyik oldalára teszem a Lidl-ös-, a másik oldalára a REpont QR-kódom. Így nem kell a telefont előszedegetni mindig.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz Rigormortiis #172144 üzenetére
Tévedsz, 4/64-es Hako Pro-t vettem karácsonyi akcióban 19 eFt-ért az Aliról. Ez jó ár volt akkor érte, de nem kirívóan alacsony az Alin. A magyar árak pedig egyszerűen nevetségesek. És ne legyen kétséged, nem, nem kamu az enyém és nem, nem jobbak az itthon kaphatók.
Szerintem nem lenne mitől félnem, ha megadnám az adataim, de biztos, ami tuti.
[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
válasz WhiteWalker #172138 üzenetére
Nekem speciel van egy kínai tv boxom is, amin szintén youtube-ozok. Nincs az az Isten, hogy azon a boxon megadjam a "rendes" google bejelentkezési adataimat, erre van egy másik profilom. Namármost, akkor ugye 2 előfizetés kellene, egy a telefonnak és egy a boxnak, mert ugye egy "fake profil" családba hogyan menne be? Szóval szerintem nem érdemes pálcát törni egyből, én szeretem a sajtreszelőt.
-
DrKapocs
őstag
válasz #85128448 #172127 üzenetére
Engedélyezed a külső forrásból való telepítést. De, ha ezzel nem boldogulsz, akkor felmerül egy kérdés bennem. Vajon a Playen az auto update le van tiltva? Mert, ha minden automatikusan frissül, akkor sok értelme nincs a dolognak (frissíteni fogja új verzióra a vFlatot).
-
DrKapocs
őstag
válasz #85128448 #172121 üzenetére
Ingyeneset nem igazán, fizetősből viszont brutál jót:
Text Scanner OCRIngyenes: régebben volt a vFlat, ami a 0.9.32-ig nem volt fizetős. Én is itt kaptam egy fórumtárstól. OCR-re nem használtam, mert az előző brutál jó. De feltöltöm (itt találod), hátha tudod használni, elméletileg tudja, kipróbáltam. Viszont frissíteni nem szabad, mert akkor fizetős lesz.
Oldman2 #172119
Ugyanmár, ugye ezt Te sem gondolod komolyan? Nyilván mindenki adatait el akarja lopni a fővezér, mindenki paprikás krumpli receptjét megszerezni, hogy aztán ő főzhesse a legjobbat. Részemről le is zártam a témát, mindenki eldönti mit használ és mit nem; nagy és ügyes ember. Ott a lehetőség, nem ajánlottam olyat, amit nem próbáltam. Paranoia level 1000000[ Szerkesztve ]
-
DrKapocs
őstag
-
DrKapocs
őstag
válasz palfitom #172075 üzenetére
Speaking Timer Voice Stopwatch
Régebben használtam, jó volt, úgy emlékszem mindet tudja. -
DrKapocs
őstag
válasz DrBubo77 #172013 üzenetére
Igen SMS Backup jól működik.
Ez is jó, ez híváslistát is át tud vinni:
Super backup
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest