Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
válasz Somatom #165782 üzenetére
Pedig tényleg így müködik!
Ha hozzáadsz egy új ujjlenyomatot akkor tuti, hogy a PIN-nel kell belépni az Unicredit appba, majd ujjlenyomat azonosítás kikapcsol, majd vissza, kéri az ujjlenyomatot és minden OK!Más!
Az aksifigyelő alkalmazások (3C, Ampere, Gsam) a háttérben merítik az eszközt?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
F.E.K..
senior tag
válasz Somatom #165782 üzenetére
Az otp app például "zokon veszi" ha új ujjlenyomat kerül rögzítésre --> valahonnan "tudja", hogy megtörtént.
Szóval nem csak sikeres/nem sikeres azonosítás történik az app felé, hanem legalább azt felismeri ha az azonosítók változnak (tippre valami ellenőrző összeget hasonlíthat össze a saját adatai között eltárolttal ehhez)
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #165769 üzenetére
Hát még én!
Furcsa nekem is, mert eleinte még a Xiaomi rendszerére gondoltam, hogy az kavar be. Akkor vettem kézbe a céges Samut, szerencsére telepíthetek, amit akarok rá, nincs céges blokkolás, ami bekavarhat. A Lenovo tablet még teljesen normál droid, semmi miau-imui-umiu, amire gyanakodhatnék.
Volt olyan eredmény, hogy egy dupla sort még lefordított, amikor megadtam a fordítási nyelvet, de utána el is tűnt.
Majd még izzadok vele, hátha valamilyen beállítást kell elállítani, hogy működjön.
Mondjuk, ennél az "Asztali kliens" beállításnál nem volt minden esetben ideális a felirat állítgatása, mert némelyik próbálkozásnál az idővonalat ugrabugrálgatta...Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #165765 üzenetére
Akkor nagyjából már megtaláltam, csak az asztali kliens mód hiányzott. De ugyanúgy elakad a Xiaomi, a Samsung és Lenovo (tablet) is az automatikus fordításnál. Angol felirat feljön, ahogy magyart vagy franciát állítok be az automatikus fordításnál, eltűnik a felirat.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
justmemory
senior tag
válasz Somatom #165692 üzenetére
Perszehogy. Az S20FE-m szerette, az S22 ultrán már nem megy... Szóval ja, én is megcsapkodnék ott valakit, ahogyan az adobe fórumokat nézve sok mindenki más is...
Csak mint lehetőség írtam, mert amúgy jó.--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
crok
Topikgazda
válasz Somatom #165487 üzenetére
Kutyát nem érdekli hogy te vagy-e vagy bárki más aki megnyitotta a linket, nem is erről szól az üzenet se.. ettől még az adott eszközön az adott programban való linkmegnyitással összeköthető hogy van-e reklámblokkolás vagy nincs és utána megtagadhatja a lejátszást. A cookie törlés / manipulálás valszeg segíthet ilyenkor, vagy a linkenkénti sandbox-ban futtatás esetleg. A privát mód se lesz jobb, pontosan ezek miatt. Lehet majd cookie-kat megtagadni, jöhetnek majd a userscript-ek megint, hjajj de szép lesz Elérik azt a szintet majd hogy a sok vesződés a sok reklámblokkolósdival oda vezet hogy megunod aztán kifizeted Trallalla..
Ajánlom esetleg majd unalmas perceidben nézd meg a böngésző developer mode-ban hogy egy YT link megnyitásával a GET után pontosan mi is történik közted meg a YT közt. Azt hiszem nagyon meg fogsz lepődni.[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz Somatom #165348 üzenetére
Nyilván mások vagyunk neked az android az elsődleges, nekem a PC. A kocsi szoftveréhez tartogatok egy lapost, minden másra ott az asztali. Engem a hideg ráz ki az odanyúlós felülettől! Tudom nyilván kezelni de soha nem lesz a szívem csücske! Még mielőtt jönnek az egér, billentyűzet ötletek, hát szarul néznék ki az utcán ezekkel a kezembe. A PC-re itthon rádugom, elindítom a programot, kijelölöm az alkalmazásokat-> törlés. Na jó lehet beletelik ez 3 percbe is
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
svgyula
addikt
válasz Somatom #165342 üzenetére
Hááát nem tudom! Működő rendszerben alkalmazásokat deaktiválni a bejárati ajtón keresztül ahol két böszme ogre akarom mondani gogle vigyáz, nehezebb mint hátulról kilőni a célpontot. Nem lehetetlen a frontális módszer sem, de nekem ez mint írtam ~2perc és nincs gondom tovább.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
HoTaZo
addikt
válasz Somatom #165248 üzenetére
Igen, mert a Volvo rendszere 35-40 méternél adja ki az első figyelmeztetést. S, a szervizben se hajlandóak (az enyémen) állítani.
Persze, vannak útmenti jelölések, még érezzük is már, hogy hol van az az 50m. Csak úgy bevillant, hogy hátha van már rá valamilyen telefonos megoldás.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Rigormortiis
veterán
válasz Somatom #165226 üzenetére
Pedig nagyon jó, ha megszokod, mind a gesztusvezérlést, mind az ujjhuzogatós gépelés. Én már kivagyok attól, ha a család/kollégák telója a kezembe kerül és a navigációs gombokat kell tapicskolnom. Főleg ha még feltesszük a one hand operation-t is, azzal még több gesztusvezerlést aktiválni lehet Samsung telókon.
Az ujjhúzás is addig kellemetlen, amíg a billentyűzeted betanulja a szóhasználatodat (sajnos már a Google és a Samsung billentyűzet sem ment ilyen adatot, mint réged a gedva gdpr miatt, úgyhogy minden Fr vagy költözés után újra kell tanítani).
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Tökimanó
senior tag
válasz Somatom #165215 üzenetére
Egy szóval se mondtam hogy ez a Nova sara lenne, csak megjegyeztem hogy nem tud mindent a telefonomon. Novát használtam nagyon sokáig én is. Aztán egyszer kipróbáltam a gesztusvezérlést a telefonon ami nagyon bejött. Próbáltam különböző alkalmazásokkal Nován a gesztust, de egyik se vált be. Így sajnos inkább a Nováról mondtam le és lett helyette a gyári + gesztusvezérlés.
-
Rigormortiis
veterán
válasz Somatom #165193 üzenetére
Miért olyan jó ez a Nova? Mivel tud többet, mint mondjuk az One UI? Még nagyon régen megvettem talán az S10esem idejében, de mivel nem tudta vagy a dupla koppos lezárást vagy a felélesztést vagy valami gesztusvezérlést (erre már nem emlékszem), vissza is tettem a gyári Samu megoldást.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
ggeleven
őstag
válasz Somatom #165150 üzenetére
Abszolút jogos érv és érthető igény is, ha valakinek az kell. Nem akarom én propagálni a GFotókat, ne értsetek félre.
#165148 WhiteWalker
Már le is szedtem. Korábban használtam Piktures Gallery-t és Quickpic Gallery-t, szóval van némi 3rd party tapasztalat, de valahogy leszoktam róluk.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Oldman2
veterán
válasz Somatom #165145 üzenetére
Nem tudom, én a #165143-ra válaszoltam.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Somatom #165073 üzenetére
Hát az probléma. :-(
Esetleg kicserélhető a fényképező alkalmazás másikra, amin állítható, hogy hova menti a képeket és nem sír amiatt, hogy a telefon memória betelt? Elvileg átállítottuk arra, hogy az SD kártyára mentsen már nem tudom milyen menüpontban, de ugyanúgy sír még ha oda is menti. Szóval vagy bugos, vagy alapból telefon memóriába menti és onnan másolja, passz. Mindenesetre így használhatatlan. Még ha 200MB tárhely van a telefonon, akkor sem tudok fényképezni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
svgyula
addikt
válasz Somatom #164877 üzenetére
Mi van akkor ha hosszabb ideig tartod rajta az ujjad? Akkor sem jön fel egy menü? Nekem a tableten olyankor feldob egy menüt amiben "megnyitás ezzel" címszó alatt lehet választani.(nyilván nem samu)
-
Indiant
addikt
válasz Somatom #164859 üzenetére
"Elérkezett a nap, amikor a Simple Plus átveszi a korábbi alkalmazásunk helyét! 💫
Ez azt jelenti, hogy a Simple Plust mostantól 👉Simple-ként, a régi Simple alkalmazást pedig Simple Classic-ként találod a telefonodon!"Eddig sem értettem a különbséget:
"Használtad a Simple appot vagy fizettél a Simplepay-el?" - "Simple by OTP és Simple Classic Applikációval lebonyolított érintéses mobilfizetés tranzakciók nem vesznek részt"Hozzáteszem, hogy a Simple Plus-t szerintem korábban felraktam és butább mint az elődje (Simple). Úgyhogy megint fejlődünk....
[ Szerkesztve ]
-
-
kesztió
aktív tag
válasz Somatom #164845 üzenetére
Ilyen alapon akkor már split screen-ben könnyebb, nem? Feltéve, hogy a split scrren aszimmetrikusan is beállítható.
Ha mégis freeform marad, azt ADB-ból egyszer kell beállítani, vagy minden reboot után? Mert ha az utóbbi, akkor hamvában hótt az egész. Ha áll a kocsi egyhelyben, időnként nullárúl indul újra a fejegység, ez van, ezt kell szereni.
[ Szerkesztve ]
Bug és debug fia vagyok én
-
Cs1csó
félisten
válasz Somatom #164803 üzenetére
"egérrel" ? ez akkor asztali böngésző? Mert ott van pl. a képek nagyítására az image zoom nevű ingyenes kiegészítő.
Van olyan is amivel az egész képernyőt vagy csak a szövrgeket lehet nagyítani.Zoom WE, vagy Zoom for Firefox
Ansroidra nem tudom hogy megy.
-
zoyoxy
tag
válasz Somatom #164765 üzenetére
Nálam alapelvárás a zökkenőmentes görgetés. Ezt ezek tudják: Vivaldi, Ecosia, Samsung, DDG, Yandex.
Tesztnek ez jó. -
PROTRON
addikt
válasz Somatom #164690 üzenetére
Köszönöm az infót.
Mivel balkáni körzetszámra ment a kimenő hívás, feltételezem nem magyar csalók voltak, szóval akkor maga a simet átrakhatom másik, android 10-es telefonba, csak arra még jobban vigyázzak mint emerre.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
cidalain
veterán
válasz Somatom #164517 üzenetére
Win-en belül meg lehet oldani Chrome-mal (azon használom, lehet hogy más browserrel is, azt nem néztem)
Már a parancsikonnál, ha a chrome.exe --incognito kapcsolóval indul, akkor kapásból úgy nyílik meg. Meg valami registry buzerálással azt is megoodható, hogy külső hivatkozás is úgy nyíljon.
Ezért merült fel, hogy esetleg ez Androidon is működőképes lehet. Nem hiányzik, mert eddig eszembe sem jutott, de most így bekattant, hogy hátha.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Laslow
senior tag
válasz Somatom #164465 üzenetére
Kipróbálom őket, remélem tudja valamelyik ezeket az alap automatizálásokat ingyen és root nélkül is!
PhoneProfilesPlust használok, de valamiért pár naponta elkezd nem működni, pedig semmit sem módosítok a beállításain. Hm, talán nem engedi az Android, hogy fusson, és csak be kellene állítani valahol, hogy mindig fusson a háttérben? (Amúgy Pixel telefon.)
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
efi99
őstag
válasz Somatom #164418 üzenetére
Pálya is valamely település közig területén halad mindig, de nyilván nem ez lenne az érdekes.
Valamilyen rejtélyes okból kifolyólag szinte minden navigációs app megelégszik a térképre égetett településnévvel, de az a térképpel együtt mozog és amúgy is csak a belvárosnál látszik.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
efi99
őstag
válasz Somatom #164414 üzenetére
Sok navigációban nincs arra lehetőség, hogy a település nevét mutassa folyamatosan vagy egyáltalán bárhogy, mikor odaérsz egyhez. (Röhejes, mert utcanevet meg igen) Fedvényként rá akarom tenni. Jelenleg egy Kustom Widget appal legyártott widgetet teszek rájuk, de nem állítható a frissítési gyakorisága és min 1-2 perc.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
MODERÁTOR
-
PROTRON
addikt
válasz Somatom #164072 üzenetére
Mint írtam, nem értek hozzá.
Annyit tudok hogy amennyire sikerült körbenéznem, amikor éles volt az Android 9-es, akkor is csak a Samu mobilok UI-n működött a one handed mód.
Az összes többi gyártó UI téren nem fordított rá energiát(legyünk naívak és mondjuk hogy nem valami háttéralku), azon mobilok számára a 9-esre megírták egyesek after market appokban ezt a módot akinek kellett, letölthette (megvehette).
Majd a 10-esen ezen appok közül egyik sem működik. Ahogyan már egyiknek sincs hozzáférése a gps ki kapcsolásához sem(ez érthető is).
Hogy ezzel párhuzamosan 1-2 gyártó is lehet hogy megírta, azt már nem tudom, de a többség ekkor még nem ugrott, ellenben a gugli tiltása az élt az ilyen appokra.Aztán mivel a felhasználók jó táborát érintette a helyzet, látta a többi gyártó is hogy ez bizony verseny előny a Samunál, ezért a 11-eshez már egyre több gyártó megírta a saját UI-hoz, majd a gugli natívan belerakta.
Ennyire futotta a gyors lelkesedésemből anno másfél éve, aztán persze a tévedés jogát fenn tartom, a párnám is egy sünike.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Somatom #164070 üzenetére
Az hogy a Samu már régen lelépte az androidot a történet egyik része, a cégek közötti piac elosztás, hogy mit szabad egyiknek mit szabad másiknak az meg megint másik.
A Samu már a 10-es android megjelenése előtt jóval tudott one handed mode-ot a teljes oprendszerre, de az android 9-eshez is rengeteg módon megoldották aftermarket programokkal hogy lehessen más gyártók készülékeit is így kezelni.
A 10-esnél viszont konkrétan le van tiltva hogy bárki bármilyen módon, akár utólagos programmal tudja így használni, míg most már az androidba integrálva van.Amúgy ebben a rétegben azért vagyok kicsivel olvasottabb, mert csak a one hand mode miatt vettem lapát telefont, hogy azt bekapcsolva élhető legyen. Különben 4,2-4,5"-es telefonok között nézelődtem.
Így hát jól utána néztem hogy a telon amit kiválasztottam 9-es fut, szupi, van hozzá app...erre bekapcsoláskor már 10-es android fogadott. Nem mertem downgradelni.De a többi android-os témához nem konyítok.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Somatom #164064 üzenetére
Köszi a részletes választ.
Amikor még a "one hand mode"-ot kerestem, akkor ugye nem találtam rá normális megoldást Android 10-es alatt, 9-eshez van külső app, 11-től meg integrálva van, de azt találtam hogy 10-esre szándékosan le van tiltva gugli részéről hogy annak idején Samsungnak piaci előnyt biztosítsanak.
Ekkor találtam rá a fent jelzett Swiftly Switch (vagy pro verzió)appra, amivel a menüket tudom elérhető magasságba hozni (kivéve gps bekapcsolás), ami appnak egyébként további funkciója hogy split screent biztosít. Így innentől kezdve nem kerestem külön rá a free form window-ra, mert már volt egy appom rá.Egyébként ezen app esetében a split screen az én készülékemen rendesen működik, a youtube app nem áll le ha mellette a másik splitben chrome-ban cikkeket olvasgatok, tehát kvázi mind a kettő "app" előtérben van, gondolom emulálja második kijelzőnek, vagy appon belüli tartalomnak, vagy én nem tudom megmagyarázni, de akár hihető akár nem, működik. Just the magic works...cserébe engedélyt kér a képernyő "felügyeletéhez" azaz elvileg videót is csinálhat a képernyőről, nem tudom.
Ezekszerint az általad talált megoldás ilyen téren nem is váltja ki az általam eddig használtat? hmm...megfontolandó.De most hogy már mobil bankolok is az adott telón, biztonsági okból lehet törlöm ezt a swiftly-t (mert nem írjátok hogy biztonságos lenne), csak akkor ugrik az egykezes lehetőség....gyűlölöm hogy ha rugged telefon esetén(!) kell a legalább youtube 720p kijelző meg a normális fotózási teljesítmény, akkor már lapát kezet feltételeznek...létra tetején állva 1 kézzel az elosztó ajtaját nyitva tartva nagyon nem okés!
A tokban kezelése nem érdekel, köszi, de nem.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Somatom #164061 üzenetére
Nehezen találni tecsőn normális videot, annyi vacakkal van tele, hogy a kereső sem hashnálható
Erre gondolok: [link]
Tehát inkább split screen, amivel egyszerre tudod használni.
Tehát alsó részen olvasok egy cikket, miközben felső részen megy egy videó a youtube alap applikációján megállás nélkül, további app telepítés vagy premium mód helyett.Nem találtam meg anno hogy ezt hogyan tudom rejtett dolgok között aktiválni, de köszi.
Viszont az android 10-esen továbbra sincs one hand mód, így arra még mindig kell valami, mert nem elég lapát a kezem.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
cidalain
veterán
válasz Somatom #164041 üzenetére
Na azért, csalódtam volna ha húsvétkor nem Tarja van.
Pont ma jutott eszembe a Pharaoh sails to Orion...
De mindjárt felpattintok valami megoldást. Aztán be is dugom a fülest.
(Off: használsz te még Win laptopot? Van gondom Win10 screen share to Samu TV ügyben...)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
PROTRON
addikt
válasz Somatom #164024 üzenetére
Ezt most nagyon nem értem mire írod, mert nem jelölted hogy a 3 eltérő téma közül melyikre válaszolsz.
Mégegyszer a 3 téma:
-Első
nem bízom a kínaiakban--->ROMban turkálás....ennek semmi köze nincs ahhoz hogy felhasználói jogosultsággal rendelkező vírus keresővel mit akarok felderíteni, ezt az ujjlenyomatos történetre írtam.
EZZEL semmit sem akartam kezdeni, csak megemlítettem hogy miért nem bízom az újjlenyomatolvasós dolgokban, az olcsóbb kínai telefonoknál.-Második:
tisztelettudóan segítségeteket kértem a témában nálam járatosabb személyektől:
hogy a béna összevissza telepítgetéseim miatt, milyen módszerrel tudom kideríteni, hogy menet közben feltelepült-e valami vírus- az adott android 10-es mobilra? Egyébként egy Blackview BV9900PRO a készülék.-Harmadik:
tudtok-e valamit ilyen "Basketballshot" nevű appról, ami csak úgy feltelepítgeti magát? Mi állhat a háttérben, mi települhetett fel arra a másik telefonra ami egyébként android 5.1-es?Tudom hogy sok topicban csak a másik leszólása megy ezen a prohardver forumon, de tényleg kiakasztó.
#164025 Tökimanó
Nem érdekel a samsung, apple-el mi a helyzet, azokat nem fizetem meg.
Azokkal legyen annak véleménye, aki azokat használja ujjlenyomat azonosítással.#164030 csipuka
Mivel manapság bármilyen bankkártya művelet esetén mobil bank irányába terelik a felhasználót, egy vonat utazást se lehet sokszor vidékről megejteni, mert épp nem működik az állomáson az automata(de milyen jó, Bp-n épp felszámolják az automatákat), így egy ilyen kérdést feltenni, meglehetősen béna dolog, tudnám cifrábban is megfogalmazni mennyire kell alaktalannak lenni ehhez, de inkább nem teszem.Komolyan nem értem hogy ha valaki segítséget kér miért kell beleszállni???
-
svgyula
addikt
válasz Somatom #163917 üzenetére
De ugye azt azért te is tudod, hogy a LITE az nem azt jelenti hogy nincs benne cukor? Hanem azt, hogy nincs benne hardver, csak mindenből azt amit az "eladhatatlan" polcokról összesöpörtek. Volt a családban ilyen-olyan "LITE" verzió mert az "occó" aztán fél év múlva meg már nem occó, hanem sz@r lett mert ezt sem azt sem tudta, nem ment rendesen egy csomó frissített apk. Aztán le kellett a playt tiltani mert csak a régi alkalmazással ment úgy ahogy normálisan amíg meg nem unták a kínlódást. Nyilván ember és ember között nagy a szakadék elvárás terén ez nem vitás. De azért írtam azt, hogy nem az aku lesz a legnagyobb problémája a telefonnal...........
-
mzso
veterán
válasz Somatom #163898 üzenetére
Hát ez nem túl bizalomgerjesztő a jövőre nézve...
A cserélhető akkus telefonok meg gyakorlatilag kihaltak. De majd ha a nagy EU megírja és beiktatja a szabályzást, hogy csak cserélhető akkusak lehetnek a telefonok úgy 10+ év múlva, majd akkor jó lesz...
(#163896) Rigormortiis
19000 Ft az a támogatással vett telefonom-ért fizetett pénznek a 40%-a...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest