- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cidalain #94398 üzenetére
Hát, az előző körben is Samsung - kb. ugyanez a szint, de pontos típust nem tudok - volt ugyanúgy kb. 6 hónap után már jött az akadozás. Oké, ezen dolgoznak, és nyilván nem 2 ablak van nyitva, de tényleg nem volt valami villám egyik sem. Azért gondoltam, hogy hátha van egy kicsit erősebb, Snapdragonos alternatíva. De ha nincs, az se gond, nyilván ez nem ez a világ összes pénze egy tabletre.
-
QG
tag
Úgy tűnik hibát követtem el a válasszal, elsikkadt a fontosabb, első kérdés.
(a Miui Hidden Settings appal tudok beállítani második felhasználót. Sajnos ugyanúgy rossz vele a négyzet gomb). Mi a "négyzet gomb" szokásos magyar neve?
A fő kérdés még megvan, ha a mostani tabletet visszaküldtem, vegyek egy másmilyet, vagy abban sem fog jól menni a második felhasználó?
-
Sziasztok!
Egy gyors segítséget kérnék, keresnék Samsung tab S9 FE-re alternatívát, ami azt jelenti, hogy:
Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11" vagy 12"-nél nagyobb?
10"-11"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új, számlás.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Itthon.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.)
Munka, ami pár app és böngészőt jelent, viszont a mobilinternet feltétel.sajnos, szóval kell a SIM foglalat.
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
Bruttó 200.000 Ft.Van jobb alternatíva? Páromék vennének, de szerintem az S9 Fe SoC-a harmatgyenge lesz és pár hónapot lejet majd max értelmesen használni a tabletet. Köszönöm.
-
cidalain
veterán
Ez valami globális gyík lehet, nálam hasonlót a Honor 8 produkál (amin még android 8 van). Xiaomi Mi A3-mon viszon tök jól megy.
Azt még észrevettem a Honornál, hogy bekapcs után ha átlépek a másodlagos userre, akkor egy darabig még működik, aztán már nem. Eddig nem találtam rá megoldást, de el is engedtem. -
QG
tag
Vettem egy Xiaomi Redmi Pad Pro-t, ügyes, szép, nagy és gyors, de van egy baj vele.
Két (még jobb lenne 3) felhasználót szeretnék, ezért a Second Space opciót használom. Sajnos a másodlagos felhasználónak nem működik az applikációk közti váltás, hiába nyomkodom a négyzet alakú gombot, semmi nem történik. Még azt is kipróbáltam, hogy Factory Reset után megcseréltem, az asszonyé volt a másodlagos, a gyereké az elsődleges, de így is a másodlagossal volt gond.
Ez típushiba, vagy egy másik ugyanilyen valószínüleg működni fog?Más: a 4 éves, Android 10es Lenovo Tab M10-en simán lehetett végtelen felhaszálót csinálni, ezt kikapcsolták azóta az Androidban, vagy Xiaomi hülyeség?
-
cidalain
veterán
válasz
Dancii #94385 üzenetére
Én Aliról vettem, spanyol raktárból kb tavaly ilyenkor. De Banggood, és Geekbuying is oké, azoktól is vettem már ilyesmit. Nálam kb attól függ, hogy hol mennyi az ára, hol mekkora kupon van rá.
Nekem megfelel a gyári launcher.Jobb az, mint a G99, de persze nem a legcsúcsabb SD soc.
-
Dancii
tag
Jó az a Snapi ami abban van? Sose voltam egy nagy telefon-tablet szakértő, azt tudom már régóta, hogy "nagy név" a Qualcomm.
Egyébként bármilyen tippet trükköt szívesen fogadok ehhez az 50 mini pro nfe-hez, pl. ha van valami jól bevált launcheretek vagy bármi ami még jobbá teszi.
Ki honnan veszi ezeket amúgy? Kicsit körbejártam, elvileg a Banggood ad erre egy év garit, bár azért nem merném a kezem a tűzbe tenni, ha oda jutok.. olcsóbb cuccot mondjuk már cseréltek ki nekem szó nélkül, de az csak egy 8k forintos ledszalag voltHa ezt el kellene küldenem javítani, lehet elég macera lenne. De persze legyünk pozitavak, nem lesz baja úgysem
-
cidalain
veterán
válasz
Dancii #94382 üzenetére
Úgy néztem. A Pronál külön ki volt emelve még a képes bemutatóban is, a Turbónál meg meg se volt említve a hang.
Pedig egy jó kis Snapdragonos cucc lehetne, talán még a custom romosok is rárepülnének.
Mindenesetre egyik sem ad annyit így elsőre, hogy rohanni kelljen a 50 Mini Pro-t lecserélni.Ja és a Turbo csak Wifi only. Illetve elvileg tud USB-n képet kiadni.
Update: ott kell nézni, ahol biztosan leírnak mindent, a sajàt oldalukon
Van két speaker (a két szemközti rövid oldalon), van gyro szenzor is. És tényleg tud video outot. -
Dancii
tag
Köszi még egyszer a korábbi ajánlatot. végül vettem egy Alldocube iPlay 50 Mini Pro NFE-t, és valóban nagyon tetszetős kis jószág. A hangszórója elég meh, de azt leszámítva teljesen rendben van.
Ja meg egy kicsit ez a rózsaszínes beütése a gyári témának / színsémának furán hat, mindig azt hiszem valami baja van a kijelzőnek. Lehet valahogy valamit azzal csinálni? Valahol azt olvastam hogy az a szín a háttérképhez igazodik, lehet ha lecserélném ezt a gyári virágot akkor más lenne?
Más: az iPlay 60 mini pro-ból van már EU piacra szánt? Banggoodon vettem ezt az 50est, cseh raktárból, de a 60ból még csak kínai raktárból szállítanak, szerintem az még ázsiai. -
Dr.NX
Topikgazda
Próbáld ki egy FAT32-re formázott pendrive-val, hogy egyáltalán működik-e az OTG kábel, stb.
Fejlesztői beállításokban nézd meg, hogy lehet-e állítani valamit a file transferrel kapcsolatban.
Próbálj ki több File Explorert, pl.:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.alphainventor.filemanager
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cxinventor.file.explorer -
Atke
senior tag
Sziasztok!
OTG használatban kérnék kis segítséget. Van egy M2 Sata SSD-m külső házban, amin filmek, sorozatok vannak. Ezt rádugva az eszközökre (realme pad 10, Realme GT Master, Samsung A54) nem az én általam felmásolt könyvtárak, tartalmak vannak, hanem egy Android könyvtár struktúra, ami teljesen üres, minden mappa, pedig jelzi hogy 101MB/256GB a szabad hely van a samsung USB meghajtón.
Ahogy néztem, elvileg FAT,exFAT és NTFS fájlrendszert is támogatja.
Mi lehet a hiba? -
cidalain
veterán
válasz
Rhino666 #94372 üzenetére
Jaja. Ha megnézel egy reklámot, akkor dupla zseton jön, kap ajándékba életet, stb. Ha mákod van akkor 5 másodperces reklám jön, ha nem akkor 30 sec hosszú.
Anélkül is megoldható, csak tovább tart. Meg pénzért is megoldható persze, így lenne a leggyorsabb. A reklámnézés a köztes megoldás. -
mrThomi
addikt
Sziasztok. Használ valaki közületek Samsung Tab A9 Plus-t, vagy volt már köze ilyen tablethez ?
-
fsdb
aktív tag
válasz
Rhino666 #94370 üzenetére
Ugyanígy vagyok édesanyámmal. A reklámok nézéséért dupla pontokat, életekek, olyan kiegészítőket kapsz, amik kellenek a továbbjutáshoz. Hiába van kikapcsolva a reklám, ha úgy van megcsinálva a játék, hogy segítség nélkül, amit a reklámok nézéséért kapsz, szinte lehetetlen továbbjutni. Neki megtudtam magyarázni, hogy ne is kattingasson a reklámokra, ha bejön kapcsolja be a reklámblokkolót, úgy is fele reklám kamu és nem mindig az van a játékban mint a reklámvideóban.
-
cidalain
veterán
válasz
Rhino666 #94368 üzenetére
Nem jött be:
-el tudja indítani a play áruházat, és a javasolt tartalmakból ugyanúgy válogat.
-nem lehet a játékokban elérni az extra feature-öket, ha nem tudsz videót lejátszani. Márpedig ha nem kapja meg a 10x-es szórzós aranytallért, akkor a büdös életben nem gyűjti össze a következő szintre/gyorsabb kocsira a zsetontIlletve attól még ugyanúgy kontrollálni kell a feltelepítendő játékokat. Szóval nálunk maradt a blokkolatlan reklám, viszont erősen family link szabályozott a profil
-
cidalain
veterán
Tabletnél arra kell majd figyelni, hogy vagy offline progikat tegyél fel neki és legyen offon a wifi, különben jönnek a játékok között a reklámok. A másik játékokról, ami megtetszik neki, így a 20 perc telefonidő alatt le fog tölteni 7 másik játékot. (Mert az egyikben amcsi kocsik vannak, a másikban offroad lehet csapatni, a harmadik driftelős, a negyedik ugratós...)
Mindenképp fel kell tenni szerintem Family link alá a gyereket, korlátozni a telepítési jogokat, és megfelelően belőni az életkori korlátot.Nagyon rá tud pörögni a gyerek egyébként, amint rájön, hogy ezzel mennyi mindent mást is lehet csinálni (mint amit eredetileg a szülő először megmutatott). És elég hamar rájön.
-
grigo
őstag
Dr.NX #94357
Köszönöm az ajánlást.
Mennyire felesleges a pro? Mert amúgy szívesen áldozok minőségért élettartamért használhatóságért annyit. Mondjuk az is igaz hogy a gyereknek teljesen mindegy, hogy pro vagy nem pro, csak a saját kütyüb.ziságomat etetném a vásárlással.
Ha jól látom erre már nem verik rá a vámot, maximum a vámkezelést.
ajapi #94358
Nem biztos, hogy sikerül, de meglátjuk. Elvenni még mindig el tudom.
Tegnap meglátta a wow-ot, és hogy akar csinálni egy karaktert amivel ugrálhat a réten
Hát csináltunk neki, 20 perc múlva mondta hogy menjünk biciklizni. Mondtam, hogy hétvégente ugrálhat így 20 percet ha elfogadja jó, ha nem akkor töröljük a karaktert. Azt mondta oké. Nyilván majd jön a kiskamasz kor, ami egy új gyerek gyakorlatilag. De ha addig csak azt elérem, hogy lehet mindent ha betartja a szabályokat akkor már megérte. Legalább is most így gondolom, aztán majd lehet szembe jön a valóság.
Amúgy ha van ilyen irányú tapasztalatod szívesen meghallgatom, akár privátban is -
Rigormortiis
veterán
válasz
gabor9991 #94363 üzenetére
Én sem babusgatom, speciel 2 naponta lefekvés előtt felteszem madzagra a telefont, kb háromnegyed óra alatt feltölt, leveszem még elalvás előtt.
Tab kb 4 naponta ugyanez.
Nagyon marad ritkán éjjelre, de akkor sem merül 97 alá, nem kapcsol vissza a töltés. Tabnál még ennyi se.
-
gabor9991
addikt
válasz
Rigormortiis #94362 üzenetére
4.5 év után így, hogy nem vagyok hajlandó akkuvédőkkel meg semmi ilyesmivel foglalkozni, szerintem nem rossz amit tud
5 ezer forint egy új ilyen akku amiről beszélünk, nagy baj lenne ha erre kellene figyelnem hogy megóvjam az állapotát.
De persze akinek erre van ideje, figyelgesse, nehogy 20 százalék alá vagy 80 fölé menjen a töltöttség, hátha nem megy trönkre csak fél évvel később mintha sose figyelt volna ilyesmire. -
Rigormortiis
veterán
válasz
gabor9991 #94360 üzenetére
Na hát ha 10 óra készenlét (még mobilnet is) plusz 17 perc akármi mellett merült 32 százalékot, az messze nem az, amit megkímélt, jó állapotú akkunak hívunk.
Nyilván 4 és fél év alatt a fiókban is sokat romlana az állapota, de ne népszerűsítsük az olyan hülyeségeket, hogy nem árt neki a folyamatos, rendszeres 100 százalékon tartás. Biztos viccből teszik bele a gyártók, a 80, 85 százalékos és a 100on 95ig kikapcsoló töltéses akkuvédő funkciókat...
-
fsdb
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásokat töltési témában. Ha lehet akkor 20-80% között tartani, a lassú töltés hátránya, hogy hajlamos az ember töltőn felejteni, de a töltésvezérlő nem engedi a túl töltést + a többszöri töltés naponta, rövidíti az élettartamot. Ha jól szedtem össze.
-
gabor9991
addikt
válasz
Rigormortiis #94352 üzenetére
Segítek
Ma nem nyomkodtam túl sokat így 10+ óra alatt merült 32 százalékot, de látod az elején egyből leesett az említett 2 százalék[kép]
#94359 cidalainÉn s így tapasztalom, hogy gyakorlatilag nem ártott eddig neki túl sokat az 1000+ gyorstöltés plusz a hosszú órakon kersztül töltőn tartás miután feltöltődött, ezért írtam amit olvashattál fentebb
-
cidalain
veterán
válasz
gabor9991 #94351 üzenetére
Mert egy Li akkut nem lehet így kinyírni. Egy NiMH-t igen.
Minden Li akku mellett van töltésvezérlő, ami nézi a feszültséget, a cella hőfokot, stb. Ez annyira jól vezérelt is lehet, hogy hiába van töltőn és 100%-on, nem mérhető átfolyó áram, azaz nincs csepptöltés.
A Li akkut leginkább akkor nyírod ki, ha nagyon lemeríted, vagy feltöltöd 4.2V fölé. De ezt egy készülékben a töltés ezérlő nem fogja engedni. A másik a töltési ciklusok száma. Ha neponta annyit bidergálod az eszközt, hogy 3x kell tölteni, akkor pontosan harmad annyi ideig lesz jó az akku élettartamban, mintha csak napi egyszer töltenéd. -
grigo
őstag
A számítógépemet is használja. Megvan hogy mit nézhet rajta, fél óra és ennyi. Nem klasszikus értelemben vett játékot akarok neki. Számokkal, betűkkel, esetleg angol szavakkal akarom hogy ismerkedjen. Vannak erre alkalmazások. Nem azért adom oda neki hogy csöndben legyen órákig. Ellenkezőleg, hétvégente vagy ovi után egy fél órát ha egy kicsit játszik valami fejelsztővel szerintem az már jó. Viszont a telefonomat nem adnám oda, mert történnek balesetek.
-
gabor9991
addikt
válasz
Rhino666 #94350 üzenetére
4,5 éve minden nap gyorstöltővel 40 perc alatt feltöltöm a telefonom majd további 6-7 órán keresztül töltőn hagyom reggelig, néha éjszaka ha felébredek akkor leveszem a töltőről zseblámpaként használom 1-2 percet majd visszateszem a töltőre és 98-százalékról újra feltöltöm 100-ig
Semennyire nem vigyázok az akkura és 4,5 év után nem mondom hogy olyan mint volt új korában de kibírja az egész napot.
Számomra is meglepően jól bírja, én is olvastam korábban ilyen dolgokról hogy így kell kinyírni egy akkut de ez nekem még enm sikerült -
-
grigo
őstag
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11" vagy 12"-nél nagyobb?
Igazából nem tudom. Soha nem volt tabletem, nem tudom mi az ami már túl nagy. De összességében egy 5 éves fogja a legtöbbet forgatni. Én valami arany-középútra gondoltam.
újat szeretnék vásárolni garanciával, és leginkább új akkumlátorral, de ha közel új bontott elérhető akkor megfontolom amennyiben az ár tükrözi ezt.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Itthon, amazon esetleg Ali
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.)
böngészés, filmnézés (nem kizárt hogy streamer szolgáltató is) de leginkább szeretnék egy pár fejlesztő, nyelvtanuló alkalmazást rá.
Nem tudom. 50 alatt nem látom értelmét, de 100 fölé nem szívesen mennék, főleg, ha átgondolom, hogy a leejtés és összetörés bármikor benne van a pakliban. Ha viszont veszek valamit akkor nem szeretném, ha akadna, fagyna és küszködne.
A márka nem számít ezekre a célokra az apple is ugyanúgy megfelel, mint egy kínai, mert a rendszer szolgáltatásait nagyon kevéssé fogom használni. Felrakok pár alkalmazást, meg youtube és ennyi.
Köszönöm, ha tudok ajánlani valami jó ár érték arányú, stabil eszközt. -
volandy
senior tag
Igen erre én is kíváncsi vagyok. Mindenhol azt lehet olvasni, hogy ha nagyon melegszik az aksi töltéskor az teszi tönkre. (Is). Én általában a laptopról töltöm. Sokáig tart, de ha nem sürgős akkor mindegy mikor éri el a kb 80%-t. Ha sietek akkor töltöm a saját töltőjével. Kb 1,5 óra alatt fullra tölti, de melegszik is!
-
Rhino666
addikt
válasz
Krajczi #94342 üzenetére
A lényeg, hogy a feszültség (Volt) pontosan annyi legyen, amennyit a tablet kér, az áramerősség (Amper) pedig legalább annyi. A 10-15W pedig a kettő szorzatából jön ki, pl. 5V@2A = 10W, 5V@3A = 15W (feltéve, hogy 5V-ot kér a tablet).
Ha az áramerősség kevesebb, az nem katasztrofális, de sokáig fog tartani a feltöltés, ami nem feltétlen jó az akkunak sem.
-
cidalain
veterán
válasz
Krajczi #94342 üzenetére
Nem a töltő tolja be a kakaót az akkuba ész nélkül, hanem a tabletben a töltésvezérlő veszi ki a töltőből.
Mehet a nagyobb nyugodtan, egy töltő nem tud tönkretenni egy tabletet.
Ami tönkrement, ott valami hardver meghibásodhatott, de nincs ok-okozati összefüggés amiatt mert egy magasabb teljesítényt tudó töltővel töltötték. -
Krajczi
tag
Hallgattam az okos szóra
és a Samsung Galaxy Tab A9-ből a 8/128 GB-os változatot vettem meg.
Természetesen nincs hozzá töltőfej. A leírása 10-15 Watt közöttit ajánl.
Van itthon egy Samsung töltőfej 7,8 W-s teljesítménnyel vagy egy 33 wattos Xiaomi.
A gyorsabb töltésért használhatom a nagyobbat?
A tapasztalatok mit árulnak el?
Megkérdeztem egy Samsung-boltost is, aki szerint nyugodtan mehet a nagyobb, bár egy 67 Wattos tette már tönkre valamelyik Samsung tablet akkumulátorát. -
Ádyka
őstag
Sziasztok!
Egy A9+ nak érezhetően gyengébb a kijelzője más gyártó IPS paneljéhez képest? Pl A9+ vs Huawei M5Lite 10.
A samu meddig fog kapni droid frissítést?
Manapság vibra motort és értesítési ledet már nem raknak a felsőbb kategóriákba sem?
Köszönöm
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
blueye #94335 üzenetére
Igazad van, a Xiaomi Pad 7 is jó választás lesz, ha megjelenik.
https://www.notebookcheck.net/Xiaomi-Pad-7-series-Launch-imminent-but-tablets-may-not-be-as-impressive-as-rumored.886448.0.html -
nt92
tag
Sziasztok.
Tablet vásárlás előtt állok.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11" vagy 12"-nél nagyobb?
11 vagy fölötte
új
Itthon
Filmezés, netflix, yoututbe, néha játék(wot blitz), böngészés
max 100000, picit fölötte, ha tényleg megériElőre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
nt92 -
Loik
aktív tag
Sziasztok,
Ma érkezik meg a Xiaomi Pad 6 táblagépem, az itteni és néhány YouTube teszt alapján döntöttem úgy, hogy inkább ezt választom, mint az iPad 10-et, ami valahol logikusabb lett volna, mert iPhone-t használok. De mivel mindkét platformot szeretem, így jó lesz párhuzamosan mindkettőt használni.
-
Köszi a válaszokat, berendeltem MediaMarkt-ról, úgyis volt egy 26k-s ajándékkuponom
-
cidalain
veterán
válasz
HussarF #94327 üzenetére
ok, de a Mediamarkt elküldi a hivatalos szervizbe, ahol teljes szakértelemmel, és alkatrészháttérrel megcsinálja a Samu, illetve te is küldheted közvetlenül oda a Samunak.
a dzsunka gsm, meg nem oda küldi, hisz nem hivatalos viszonteladó. vagy megcsinálja az egyik alkalmazottjuk a hátsó irodában aliexpresses cserealkatrésszel, vagy bármilyen maszek telóbarkácsoló üzemnek. esetleg megpróbálják bemesélni hogy ez user error volt, így nem garis a javítás. -
Rigormortiis
veterán
válasz
HussarF #94327 üzenetére
Nem. Jó eséllyel valami szürke importos darabot fogsz kapni, és ebből kiindulva a Samsung szervíz nem fog veled szóba állni garanciális ügyben. Ezt kell mérlegelni az ilyen boltoknál.
Ilyenkor a garanciális javítást az eladó végzi, intézi, de az borítékolható, hogy utángyártott alkatrészeket használnak.
Nyilván ha nem lesz gond a tablettal, akkor ez sem probléma.
-
-
Sziaztok!
Coolmobile.hu-n néztem Samsung S9 FE+ 12,4" tabletet. Gondolom nem véletlen, hogy 40-el olcsóbb, mnit pl. egy mediamarkt. Nincs nagy buktató, megrendelhetem onnan?
-
Louro
őstag
válasz
aprokaroka87 #94322 üzenetére
Általában FHD, tudom, hogy a kijelző nem az, de mivel az oktatási anyagok olyan felbontásúak, nem szoktam vacakolni a konvertálással. Ha meg sorozat, akkor maradtam annál a méretnél. 4K-ban felesleges tárhelypazarlás a tablet miatt.
Holnap megyek az új tabletért (alldocube). Elvileg annak már 1920x1200 a felbontása és viszonylag friss tablet, szóval talán nem lesz gond a hvec anyagokkal sem és nyúzhatom jó pár évig.@Dr.NX: Nemrég elkértem az egyik edzőtárs 10-es tabletjét.... wow... hatalmas. Mintha egy TV lett volna előttem. Mivel nem folyamatosan a kijelzőt nézem, hanem néha ki is nézek - pihentetni a szemem -, így a 8-as méret elégnek bizonyult.
-
Louro
őstag
Futópadon használom jelenleg is. Szóval nem egy 4K-s felbontást várok egy zsebkendőnyi területen
Akkor ezek szerint kevés lehet filmre ez az erőforrás?
De akkor, ha jól értem célszerűbb kicsit spórolni az alldocube-re, ha legalább 3-4 évre tervezek a tablettel.Oktatóvideók, podcast-ek, esetleg sorozatdarálások szoktak menni rajta különben.
-
Louro
őstag
Sziasztok!
CSAK filmnézésre - net és egyéb móka nem érdekel - szerintetek ez a Lenovo M8 HD elég lehet? A mostani Chuwi-val csak az a gondom - a windows leírtását feladtam -, hogy a H265-ös filmeket már nem bírja. Csak hát nekem meg abban vannak a videóanyagaim többsége
Sokat visszaolvasva sokszor elhangzott, hogy 3GB alá nem szabad adni, meg a Lenovo azért na. De én nem akarok böngészni, játszani, fotózni vele.
-
cidalain
veterán
válasz
ra^ven #94313 üzenetére
Ha nem a gyárit, akkor bármilyen aktív kapacitív tollat. Ezek vagy gombelemmel mennek, vagy akksis és akkor tölthetőek. A passzívak csak bumszlivégűek, mint a repitollak. Az írni nem jó, csak böködni.
(Bár ha a csajnak méretes műkörmei vannak, akkor hasznos lehet a sima 500 forintos passzív stylus is) -
cidalain
veterán
-
ra^ven
senior tag
Az alábbi 2 kérdés fogalmazódott meg bennem:
Van hasonló alternatíva amihez toll is jár?
Generikus tollakból tudnál ajánlani valamit ami jó hozzá?Megkérdeztem tőle amúgy miért kell ceruza hozzá, válasz alapján vékonyabbak és foltmentesen szeretne vele működni.
Tehát egyelőre nem releváns a fenti funkció szerintem, de egy kicsit aggaszt hogy nehézkes beszerezni hozzá ilyet, illetve valóban drága..
Köszönöm.
-
NB2
aktív tag
Üdv!
Van valami jó hely, ahonnan samu a9+-hoz lehet rendelni tokot és esetleg billentyűzetet?
Köszi előre is!
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
ra^ven #94306 üzenetére
A Xiaomi Pad 6 az egyik legjobb ár/érték arányú tablet.
Xiaomi Smart Pen (2nd generation) való hozzá, bár a beszerzése körülményes és elég drága is.
A generikus tollak is működnek az extra funkciók nélkül (nyomásérzékenység, palm rejection), ami végülis olyan, mintha az ujjaddal rajzolgatnál, csak vékonyabb felületen. -
ra^ven
senior tag
Sziasztok! 10 éves gyerkőcöm szeretne ceruzás tabletet.
Netflixre illetve kisebb játékokhoz használná (pl.Roblox)
100k körül szánnék rá, samsung s6-6 liteot néztem első körben, de a 4gb ram miatt, most inkább a xiaomi pad 6 ot figyelgetem, ez jó választás lehet a fenti célra? Milyen ceruzát ajánlott venni hozzá?
Köszönöm előre is. -
Rhino666
addikt
válasz
gabor9991 #94303 üzenetére
Semmivel nem lesz gyorsabb akár 128GB RAM sem, mint 4GB RAM, feltéve, hogy a 4GB RAM elegendő minden futó alkalmazásnak. A probléma ott kezdődik, amikor betelik a 4GB RAM és elkezd random dolgokat bezárni az eszköz, pl. böngésző tabokat, a launchert stb.
Elhiszem, hogy az 5 évvel és X főverzióval ezelőtti 6GB RAM-os tablettel nincs gond és csak 3GB-ot zabál (és akkor se volna gond vele, ha 4-5 GB kellene neki), a 13-nak ennél nagyobb a memóriaigénye, ráadásul egyre pazarlóbbak a webappok is. Rohadt nagy zsákutca egy A13-mas tablet 4GB RAM-mal, mert ha most még épp elegendő, jövő ilyenkor már simán lehet, hogy nem lesz az, bővíteni meg ugye nem lehet...
-
-
gabor9991
addikt
válasz
Rhino666 #94301 üzenetére
Én meg 5. éve használok egy mi 9t-t amiben 6GB ram van és nem szándékozom egyelőre lecserélni mert akkor is hibátlanul működik amikor párhuzamosan használok 2 alkalmazást, alapból most 3GB ram van használatban a 6-ból.
A lányom telefgonja 8+4GB virtuális ramot kezel és nemérzem azt hogy sokkal gyorsabb lenne
Így nekem van tapasztalatom a 4 és 12GB rammal ellátott eszközökkel is és azt mondom az s7 fe 4GB rammal teljesen használható -
szekikee
újonc
Sziasztok!
Szeretnék egy tabletet, amihez kérném az ajánlásotokat.
Elsősorban filmnézésre használnám (Netflix, HBO, SkyShow és társai), minél jobb minőségben, másodsorban a munkám során használnám pdf-ek nézegetésére, esetleg a pdfekben való jegyzetelésre, emailek kezelésére, windows pc melletti másodlagos használatra, ezért fontos lenne ha lenne hozzá billentyűzet is. (Esetleg egér, létezik ilyen androidos készülék?) Játékra nem nagyon használnám.
A képernyőméretnél a lehető legnagyobb kijelzőt szeretném, persze nem a képminőség rovására.A leírtak alapján tudom, hogy ez nem az olcsó kategória, mégis viszonylag költséghatékonyan szeretném megoldani ha lehetséges, 200 ezer forint környékén, kérlek javítsatok ki ha ez nem lehetséges, és többet kell költeni rá, akkor elfogadom és többet költök.
Inkább új készüléket szeretnék, de megbízható forrásból, használt, megkímélt készülékek is szóba jöhetnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Star Trek
- Formula-1
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- iPad gen 6. - TÖLTŐ CSATLAKOZÓ HIBÁS
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest