- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Panorámás miditorony jött a Chieftec fémjelzésével
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigormortiis
veterán
válasz
gabor9991 #94363 üzenetére
Én sem babusgatom, speciel 2 naponta lefekvés előtt felteszem madzagra a telefont, kb háromnegyed óra alatt feltölt, leveszem még elalvás előtt.
Tab kb 4 naponta ugyanez.
Nagyon marad ritkán éjjelre, de akkor sem merül 97 alá, nem kapcsol vissza a töltés. Tabnál még ennyi se.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
gabor9991 #94360 üzenetére
Na hát ha 10 óra készenlét (még mobilnet is) plusz 17 perc akármi mellett merült 32 százalékot, az messze nem az, amit megkímélt, jó állapotú akkunak hívunk.
Nyilván 4 és fél év alatt a fiókban is sokat romlana az állapota, de ne népszerűsítsük az olyan hülyeségeket, hogy nem árt neki a folyamatos, rendszeres 100 százalékon tartás. Biztos viccből teszik bele a gyártók, a 80, 85 százalékos és a 100on 95ig kikapcsoló töltéses akkuvédő funkciókat...
-
Rigormortiis
veterán
válasz
HussarF #94327 üzenetére
Nem. Jó eséllyel valami szürke importos darabot fogsz kapni, és ebből kiindulva a Samsung szervíz nem fog veled szóba állni garanciális ügyben. Ezt kell mérlegelni az ilyen boltoknál.
Ilyenkor a garanciális javítást az eladó végzi, intézi, de az borítékolható, hogy utángyártott alkatrészeket használnak.
Nyilván ha nem lesz gond a tablettal, akkor ez sem probléma.
-
-
Rigormortiis
veterán
válasz
RicsiSuly #93888 üzenetére
Dehogynem az. Főleg ennyi pénzért. Lehet, hogy frissen belakva nem fog nagyon dadogósnak tűnni, de hamar az lesz, plusz elég egy android főverzió update, és az rá tudja majd nyomni a bélyegét a felhasználói élményre.
Két főverzió jön hozzá elvileg, abból az A14 már a megjelenés után pár nappal be is futott. A rafinált kínai marketing
-
Rigormortiis
veterán
válasz
boborján2 #93762 üzenetére
Nem. Ez úgy van, hogy drágán lehet szart venni, de olcsón jót nem.
De kb én is ebbe a kátyúba léptem, amikor a mostani tvnket vettük. Ár/érték arányban nagyon jó, felsőbb kategóriás led, aztán átmentünk egy ismerősünkhöz, és a kb 50essel drágább oledjétől...nem éreztem jól magam
-
Rigormortiis
veterán
Most gonosz leszek, de szar az összes, ami nem oled. Pont. Ha filmnézés lenne a szempont, akkor bevállalnék egy akár gyengébb gépet is, de oled kijelzővel.
Emlékszem, mennyire tetszett a Xiaomi Tab 5 IPS kijelzője. Tényleg szépnek tűnt. Aztán megjött a Tabs8+ és máris nem tűnt szépnek, pedig a kezdetek óta csak oledes telefonjaim voltak.
Mondjuk a Tab S8+ kijelzője az S23 Ultra kijelzőjét is megeszi színekben, a mai napig imádok rá nézni.
-
Rigormortiis
veterán
Engem meglepett, hogy megjelent a Xiaomi Tab 6s Pro. 250-től indul és ez már csak picivel van az S9 alatt, és a kijelző nem oled. A sima tab 6 egy remek vétel, de ez, ennyiért...
-
Rigormortiis
veterán
válasz
fortune #93645 üzenetére
Szia! A Xiaomi Pad 6 tökéletes erre a célra, illetve ha a felső lélektani határt nézzük, akkor akcióban egy Samsung Tab S8, S9. Ez utóbbiaknál fegyvertény a hosszú támogatás és az eszközhöz adott remek s-pen. Viszont ha ez nem szempont, akkor a Xiaomi Pad 6-al sem lőttök mellé, nekem volt 5-öm, és pár szoftveres hiányosságtól eltekintve nagyon meg voltam vele elégedve.
-
Rigormortiis
veterán
Véletlenü rájöttem, hogy a TabS8amon van vibráció, be is kapcsoltam és csalódottan nyugtáztam, hogy szörnyű hang jön a kijelző alól, amikor megmoccannak a motorok. Ez másnál is ilyen?
-
Rigormortiis
veterán
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Rigormortiis #93321 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből...tehát szintén a 256osra szeretnék lecsapni, de nekem sem megy a lekuponozás
-
Rigormortiis
veterán
Jól sejtem, hogy filmezős, facebookozós tabnak (édesanyámnak) tökéletes lenne az Alldocube mini pro tablet? Ugye ez nem olyan lassú, hogy falhoz vágja az ember?
-
Rigormortiis
veterán
-
Rigormortiis
veterán
válasz
notmiami #92890 üzenetére
A Play áruházzal és en bloc a gms-el semmi gond nincs Xiaomi fronton, azt mondjuk nem tudom, hogy a Pad 6 kapott-e valid Nedflix L1 certifikációt (az 5ről is azt állították, hogy igen, de folyamatosan visszaváltott sd-re, szóval csak a szokásos kínai ferdítés, noha a többi szolgáltató valóban jó minőségben volt elérhető).
De hardveresen tényleg rendben volt a Xiaomi, kifejezetten impozáns kojelzővel, remek hangzással és fürge, akadásmentes rendszersebességgel. De hogy a gesztusvezérlést sem lehetett testre szabni, ilyen good lock és one hand operation szerű okosságokat pedig felejts is el.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
notmiami #92887 üzenetére
Nézd, nem ismerem a Pad 6-ot sem pedig az általad említett Samsung modellt, de én tablet fronton egy éve váltottam Pad 5-ről S8 Plus-ra. Én is Samsung párti vagyok, nem azért, mert szemellenzőt viselek, hanem mert az S7 Edge óta egyetlen termékükkel sem volt problémám, legyen az TV, porszívó vagy mobil.
De visszatérve a tabletekhez: noha hardveresen a Pad 5 is impozáns volt, a szoftveres meg(nem)oldásaitól néha a falnak mentem. Én vettem hozzá gyári tollat is, és hát finoman szólva közelében nem volt érintésérzékenységben és válaszidőben. Nem tudom, hogy ez tényező-e nálad. A Samsung tudja a vezeték nélküli dex-et, a pad nem tudta, szerintem vezetékesen is csak tükrözni tudott, de ebben már nem vagyok biztos. És ha telefonon kedveled a One UI-t, akkor olyan szempontból nem kérdés, hogy itt is azt kapod. Bárki bármit mondhat, de a legsokoldalúbb, legtestreszabhatóbb gyártói megoldás, a miui minden szempontból visszalépés volt hozzá képest. Most nem tudom, hogy áll náluk a dolog, de nem is nagyon érdekel.
Viszont sebességben egész biztos a Pad 6 a jobb, és ez két év múlva sem fog változni. Ugyanakkor a Samsung ökoszisztéma nagyon jó tud lenni, ha beilleszted a tabot is. Imádom a quickshare-t, pár másodperc alatt elég nagy fileokat lehet vele mozgatni vezeték nélkül, és a képernyőmegosztások/tükrözések/kiterjesztések is jók.
Összefoglalva: ha a szoftver a fontosabb, akkor a Samsung, ha a hardver, akkor a Xiaomi.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
rothfb #92696 üzenetére
Ha szinkronizálja és eléri telefonnal is a jegyzeteket, miért ne?
Nem neked, de ha már Xiaomi tab 5. Olyan probléma is volt vele, hogy ha egy jegyzetalkalmazással vonalas "papírra" írtam, akkor mentés után elcsúsztatta, és nem a vonal fölött volt az írás, hanem belecsúszott a vonalba, vagy át is lógott rajta. Több appot is kipróbáltam.
-
Rigormortiis
veterán
Említette a kérdező, hogy a rajzolás a lényeg. Nekem még Xiaomi Pad 5-öm volt, vettem hozzá tollat is és ha nem csak bohóckodásra használad, akkor zavaró a késleltetés, amivel működött. Ég és föld a Samsung javára, ha ez a fő szempont (bár nem tudom, hogy az A szériának milyenek a rajzos képességei az S-hez képest).
-
-
-
Rigormortiis
veterán
válasz
cidalain #91582 üzenetére
De miért kéne annyit kézben tartani? És a súly amúgy szokható. Az elején fura volt az s8 plus mérete, súlya, de most már csak azt sajnálom picit, hogy nem az ultrát választottam kicsivel többért. Megfelelő tokkal ugyanúgy kényelmesen ki lehet támasztani, mint egy notit, de ezt hurcolászni is lehet, egy pillanat alatt feléled és a kijelzője iszonyat gyönyörű.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
this is life #91242 üzenetére
Őszintén sajnálom
Hozzáértő, segítőkesz fórumtárs volt.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Beni2360 #91064 üzenetére
Így viszont a power bank merül le és sül ki teljesen
Komolyan már minden mobiltopikban a töltésen megy a diskurzus, legalább itt engedjük már el. Elöbb-utóbb minden akksi tönre megy, addig pedig etetem, amikor éhes. A tabot pedig szerintem a többség ritkábban is tölti, mint a telefont (én pl heti egyszer max kétszer), akkor pedig hót mindegy neki, ha egész éjjel töltőn marad. De erre is van pl a Samsungnak megoldása (85 százalékon tartja), de szerintem ezzel sem lehet csodát tenni.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
®abstract® #90930 üzenetére
Mondjuk ha valami régebbi, vacak, lassú belső tárolóval rendelkező készüléken van engedélyezve, akkor érthető a heltikus működés, lévén a fizikai ram nyilván sokkal gyorsabb írás/olvasás téren.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
fcbarca #90772 üzenetére
Nekem tab S8 Plus-om van, méretben ugyanaz, mint amit te néztél ki. Nem mondom, hogy nem volt fura megszokni a méretét és a súlyát, de egy kategóriával jobb rajta filmezni, mint a kisebb kijelzőkön. Meg a Samsungot amúgy is megbízhatóbb, időtálóbb választásnak tartom, mint a Lenovo-t, pláne, ha ugyanannyiért tudod elhozni.
Meg azt is vedd figyelembe, hogy a Lenovo egy polccal a Tab S7 alatt van. Azonos áron nem kérdés, hogy a Samut válaszd, ha meg tudsz barátkozni a méretével.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Öcsielvtárs #90692 üzenetére
Így van, a Samsung tablet fronton teljesen elengedte a középkategóriát, meg minden mást is az abszolút csúcsot kivéve, ahol viszont nincs is kihívója.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
rothfb #90627 üzenetére
Én már több topicban is lefutottam ezt a kört, már elengedtem. Családi csomagban kb 1 péksüti az ára, de sokan úgy vannak vele, hogy a YT-nak ingyenesnek kell lennie, mert csak, és amíg lehet, megkerülik a fizetést. Mondjuk engem ez sem zavar, csak furcsállom, hogy a Google miért nem lép fel határozottabban az ilyen megoldások ellen (gyanítom azért, mert imázsvesztés lenne belőle, de ők tudják).
-
Rigormortiis
veterán
Valaki vállaljon már be egy ilyet, aztán írjon róla
-
Rigormortiis
veterán
Működik a tab S8+ bt-s billentyűzettel és egérrel? Illetve megoldható, hogy ilyen esetben a tab kijelzőjén a dex-es felületet lássam, vagy ez csak külső kijelző esetén aktiválodik?
-
Rigormortiis
veterán
válasz
lipido #90290 üzenetére
Ha a film a fő szempont, akkor egyértelműen az oledes Lenovo. Telón én már a nem tegnapi Lumia 800 óra Amoled vonalon mozgok, eszembe sem jutna mást venni, és tabletről is váltottam, mivel én is sokat filmezek rajta. Nagyon nagy különbség van még egy jobb minőségű ips-hez képest is.
-
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Rigormortiis #90143 üzenetére
Ja és azt is vedd figyelembe, hogy landacape módban (hosszában) vagy a rövid oldalon van-e a kamera. Nem is értem, miért teszik a rövid oldalra a legtöbben. Ha zoomozik/videocsetel az ember, azt nyilván fektetve, a tokkal kitámasztva teszi. Gyakorlatilag szerintem csak erre jó egy tablet szelfi kamerája. Számomra ez egy örök misztérium
-
Rigormortiis
veterán
Google keresés után (best sephie cameras on tablets) ezt dobta. Innen lehet válogatni. És a pad 5 valóban ott van az élmezőnyben.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
hubber1 #90109 üzenetére
Én elgondolkoznék a helyedben a Lenovo P11 Pro 2nd gen-en is. A proci kicsit gyengébb, cserébe oledes, és mivel nálad a Netflix a fő szempont, megfontolandó. Ég és föld a különbség még olyan jó minőségű IPS esetén is, ami a Tab 5-ben van.
Plusz ezt kapni itthon is, global romos.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
hubber1 #90104 üzenetére
Nekem is global romos volt. Nem mindenkinél jön elő ez a jelenség , de ha igen, akkor nem fog megszűnni, mindig ürítheted az alkalmazásadatokat és jelentkezhetsz be újra, ha előjön. És nekem elég gyakran előjött.
Ha ennyire fontos a Netflix, én nem kockáztatnék (nekem nem volt az), nem sokkal többért van egy Snapi 870es/oledes Lenovo, azon állítólag tényleg frankó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi Scooter 5 Pro - emelkedőkre, városba, megfelelve a szabályoknak
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- OLED monitor topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest