- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Új hozzászólás Aktív témák
-
shut-u
csendes tag
Papának tökéletes, a gyári android szoftvert próbáltam vissza tenni. Droidbot-to indítom és ezt az üzenetet kapom.
FASTBOOT INIT…
E:installer device ignored
FASTBOOT CMD WAITING…
E:Failed to mount device ‘/dev/block/sda1’ as installer partition using fs_type
ition using fs_type ‘vfat’
E:No valid installer medium found.
Could not open /sys/devices/virtual/backlight -
cidalain
veterán
válasz
shut-u #92998 üzenetére
Ez egy kb10 éves tablet, a gyári ROM-ot kellene hozzá megtalálni. Többféle verzió volt ebből a tabletből az emlékeim szerint, kellene a pontos típuskódja. Az alapján az ASUS oldalán sikerrel járhatsz, a Google is segít.
Itt pl van egy, de ellenőrinzni kell a típuskódot
Mivel nagyon régi a cucc, ezért nagyon régi rajta a rendszer, Android 5. Gyárilag ezek Android 4.4-gyel jöttek ki, az semmiképpen nem javasolt, már nem támogatott, A5-re azért még letölthető pár fontosabb app, ha kell.
Azonban sok energiát ne öljetek bele, inkább lépjetek pl egy Alldocube iPlay 50 Mini Pro irányba, ami olyan 45000 körül beszerezhető EU raktárból. Esetleg ennek 4GB verziója az iPlay 50 Mini ami 40 alatt is megcsíphető. (de semmiképpen sem a iPlay 50 Mini Lite) -
shut-u
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy van egy Asus MemoPad 8 tablet, amin a nagypapa törölte a rendszert. Neten találtam videót hogyan lehet meg csinálni, viszont a szoftvereket nem találom. Aki ebben tudna segíteni kérem írjon. Köszönöm -
vence
aktív tag
Sajnos, a Snapdragon 695 sose számított erős,
vagy a kategóriájában igazán jó lapkának!Annyira nem, h pl. ez az - egyébként elég jónak értékelt, sikerült -
Moto G84 leggyengébb pontja, mint az alábbi teszt-részletből is elég egyértelműen kiderül."The ... Moto G84 is a very "predictable" device in many ways. It gets most of the basics right and even impresses in a few ways. Unfortunately, it has one major flaw that is worth discussing straight off the bat – the Snapdragon 695 chipset.
It was never particularly good, even when it was new a couple of years ago, and nowadays, it is just woefully."
(F: GSM Arena)(... és ugyanez a "kugli" által ferdítve!)
A Moto G84 sok szempontból nagyon "kiszámítható" eszköz. Az alapok nagy részét helyesen kezeli, és néhány szempontból lenyűgözi is. Sajnos van egy nagy hibája, amelyet azonnal érdemes megvitatni – a Snapdragon 695 lapkakészlet.
Soha nem volt különösebben jó, még akkor sem, amikor pár éve még új volt, manapság pedig csak ....Igaz a megfogalmazás kicsit túlzó, de igényes környezetben ez a lapka már egyértelműen a gyenge pont.
Szóval, vitatkozni csak azon lehet, hogy a kategóriaátlag környékén hol helyezkedik el az öregedő SD 695, de dícsérni teljesen felesleges és félrevezető is lehet.
Akit érdekelnek a chip valódi technikai képességei, az megnézheti az idézett teszt vonatkozó részét.Azért azt meg kell jegyezni, h a táblagépek vevőit nem különösebben kényeztetik a gyártók jobb minőségű csipszetekkel, még a viszonylag magas árak ellenére sem.
Egy átlagos tablet-használó, valószínűleg semmit nem érzekel ezekből a dolgokból. -
senki11
aktív tag
Tiszteletem! Van egy Mipad 6 pro táblagépem, eredeti billentyűzettel. Sajnos magyar beállítás mellett sehogy nem tudom elővarázsolni a nullát. Tudna ebben valaki segíteni, ötletet adni?
-
-
cidalain
veterán
A legtöbb ember letojja a frissítést, köszönhetően annak, hogy nagy százalékban az a felhasználói élmény romlásához vezet. Android verzió upgrade esetén célszerű előtte és utána is factory resetet csinálni, így van a legkevesebb gixer a használt appoknál. Na ezt sok ember nem csinálja meg, emiatt magasabb százalékban fordulhatnak elő problémák. Sokan meg azért nem csinálják meg, mert a franc akar két napig frissítgetni, meg appokat telepíteni (amivel rendszerint az appok is friss verziósak lesznek, ami megintcsak szívás a megváltoztatott funkciók, egyebek miatt)
A felhasználók egy része úgy van vele, ha most tökéletes minden, akkor hozzá se nyúlok inkább. Kit érdekelnek az új funkciók, eddig sem volt, ezután sem kell.A Samu update plan alapján 2 main OS verzióváltás és 4 support év szokott lenni. Így ez csak A15 és 2027, de persze az eladási statisztikák függvényében ezt kitolhatják.
-
Nikaré
őstag
válasz
aprokaroka87 #92977 üzenetére
Igen, olvastam, csak nem tetszik ott, a feltételes módban fogalmazás.
-
Nikaré
őstag
válasz
aprokaroka87 #92975 üzenetére
Ezt a frissítést itt sokan vitatják, ne legyen igazuk!
Optimista vagyok e téren is, aztán lehet pofára esek... -
aprokaroka87
nagyúr
Megrendeltem én is a Lenovo p11 gen2 tablatet, az Alzárol, a 6/128gb-os verzió lett, közben kicsit utánna olvasva, elvileg fog kapni Android 14-et is.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
bopeti98 #92965 üzenetére
Telepítsd fel innen a legfrissebbet:
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-services/ -
bopeti98
őstag
Sziasztok,
Van egy Lenovo Tab M10 FHD Plus (2. generációs) tabletem. Az egy dolog hogy a gyártó már elengedte a kezét és nem frissítik, de annak mi az oka, hogy a Google Play rendszerfrissítés is megrekedt 2020 májusán? Ehhez ha jól tudom, nincs is köze a gyártónak, mivel ez Google Playen keresztül érkezne, de sajnos nem talál frissebbet: [kép] [kép]
-
csudri
őstag
Sziasztok! Első sorban képregényolvasáshoz keresek valamilyen tabletet, ha lehet nem túl nagyot. Láttam az összefoglalóban az Alldocube iPlay 50 Mini Pro-t, pont jó méret, a megdöglött Huawei Mediapad M3 Lite helyett kb. jó lehet. A Huaweinek elég jó volt a kijelzője - legalábbis nekem megfelelt arra, amire kellett - képernyőminőségben elfogadható az Alldocube?
Plusz egy kérdés, HDMI videó megy ezzel a tablettel?
-
Beni2360
félisten
válasz
Nikaré #92947 üzenetére
Általában 9-kor kelek bekapcsolom és ma éjjel 1h kapcsoltam ki és mentem aludni. Ha nem főzök mint most akkor netezek.este kb 2h kikapcsolt kijelző, vacsi, fürdés, egy sorozat.
Naponta 25-80 %ig töltöm. Most főzök és a play minit van a konyhában. Bekapcsolva a Lenovo a szobában. -
Astery
senior tag
Sziasztok! Kb. 60 ezer Ft-ig szeretnék 9-10"-os tabletet venni hazai forrásból. Olvasásra, böngészésre lenne használva - játékra nem. Ezt a Lenovot néztem ki - megvehető? Esetleg van más ami ajánlott? Köszi.
-
paolinho
őstag
Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy tudnátok ajánlani egy relatíve kis méretű bluetooth billentyűzetet, ami magyar betűkiosztással bír, esetleg van alávilágítása, és nem horror az ára?
-
paolinho
őstag
Bocsi, tényleg félreértettelek, de csak mert én mostanában, hogy tabletbe ruháztam be, szívok néhány tucat appal, ami nem tablet-barát. Erre többnyire megoldás a fenti app.
Azt, hogy miért nem marad fektetve talpon a tokodban az eszköz, nem értem. Én mostanában vettem egy 10"-os noname kínait a gyereknek YouTube Kids-hez, meg magamnak egy 12" Teclast T60-at hasonlóra, mint anyukádnak kell, és simán ácsorognak a tokoknak köszönhetően.
[kép]
[kép]
[kép]
Megjegyzem, a Teclast elképesztő a maga olyan közel 16:9-es megjelenésével. A tokja is gyári, így nyitásnál ébreszt, míg a másik tok nem tud ilyet. -
tlala
addikt
válasz
RedCactus #92928 üzenetére
Az előzményekben ott van, hogy a 81 éves édesanyámnak kerestem ill. itteni ajánlásra vettem meg a P11-et.
A tok már az én választásom, és most próbálok belőni mindent, mielőtt átadom neki.Nem vagyok műszaki analfabéta, és ma megnéztem egy iPad tokot, ami ugyanez a konstrukció. A működés lényege az, hogy a visszahajtáskor a fedlap eredeti éle kétféle módon is rögzül, nem csak neki ütközik a tabletnek. Egyrészt van egy végigfutó árok, amibe belemegy a fedlap éle, másrészt mágnesesen is odacuppan, és ez a két dolog tartja stabilan a megtámasztó "háromszög" formát, nem csupán a visszahajtás, mert az nem elég. Mindez a ma megvizsgált iPad tokon remekül működik, ennél a toknál azonban mindkét dolgot elszúrták. Az árok nem elég mély, ezért a fedlap éle kipattan belőle, másrészt a mágnes halàl gyenge. Ez a két hiba elég ahhoz, hogy a visszahajtott támasz instabil legyen, a tablet súlyának hatására kipattan a hátlap abból a kis horonyból, és a háromszög szétcsúszik. -
nyikszi
őstag
Én megvettem, pont az ajánlásodra, de ha nagy ritkán nézek róla filmet, akkor is ágyban, ott meg max felhúzom a lábam
Én is ezt a P11-et vettem végül, mert a Xiaomi Pad SE nem akart megérkezni. Már 3 halasztást írt a bolt. Még baromira szokni kell. A Samsung A9+ az nagyon tetszett, a szoftver ugyanaz mint a telefonon, tudtam mi merre. Itt meg nagyon el vagyok veszve
A sebességre nem lehet panaszom. Remélem ez is elég lesz 5-6 évig.
-
Nikaré
őstag
Ja, nem is írtam.
Besokaltam és Lenovo Tab P12 rendelve.
Csak bizakodom, hogy legalább lesz kettő főverzió frissítés, ha nem akkor többet nem veszek és nem is ajánlom a márkát a jövőben bármilyen platformon is kerül szóba!!! -
vence
aktív tag
"... a filmezéshez felállító/talpas módja nem működik
ill. nincs."
A kettő, azért nem ugyanaz!Lehet, ez az anyag minőséggel van összefüggésben
- olcsó, túl merev anyag.
Lehet, később beáll.
- és/vagy túl csúszós;Szerintem van pár "barkács" megoldás,
persze nem szerencsés így ez a dolog.Köszönjük a jelzést!
-
tlala
addikt
válasz
Nikaré #92917 üzenetére
Vissza tudom hajlítgatni, pont mint a képen, de nem marad úgy, szétcsúszik, eldől a tablet, mert nem képes megtartani.
De akkor meg is kérdezem mindazoktól, akik használnak ilyet (nekem nincs tabletem), hogy nem kéne egy mágnesnek lenni a hátlap részben is, amihez a visszahajtogatott első rész odacuppan és rögzül valamennyire abban a háromszög formában? Mert így hiába hajtogatom vissza tövig, szétmegy a hátomszög. -
paolinho
őstag
Erre megoldásul ajánlom a Rotation Control Pro-t.
-
Milka 78
nagyúr
2gb-s tablettal mentem alap felhasználásra és bár nem volt egy szélvész, de olvasni, netezni, yt-t nézni kiadta. Az Android 5.1 előbb fogyott el rajta (Huawei M2 10.1).
Na ott volt néha nyögvenyelős helyzet az utóbbi időben amikor böngészőben, két lap között váltva is néha újratöltött a lap, de mindez 7 év használat után.
Ezen az alapon a mostani Honor X9-em a 4+3 gb ramjával és a rommá optimalizált MagicOS-ével röhögve elmegy 3-4 évet. -
cidalain
veterán
válasz
aprokaroka87 #92906 üzenetére
hány évente vesz az ember új telefont? pont 2-3
a tapasztalat szerint az ember ennyi idő alatt ugyanúgy lecseréli a 100k-s telefonját, és az 500k-sat is. tökmindegy. az egyik elvolt 2-3 évet örömmel a szuper telójával, a másik meg spórólt 400k-t
tabletre szerintem hasonlóan rá lehet ezt húzni. csak ott mondjuk a 2-3 helyett 3-4 év van. -
gyulaszu
senior tag
Alldocube iPlay 50 Mini Pro
Ma jött velem szemben ez a teszt vagy itt (gondolom itteni tag az elkövető)
Esetleg az összefoglalóba is betehető?
Látom ott vannak a nem mini is mini de nem pro verziók tesztjei is. -
Beni2360
félisten
válasz
Öcsielvtárs #92898 üzenetére
Na nálam még a fele sincs. De amikor elkezdek lesöpörni ablakokat csak nézek, hogy mennyi van nyitva. Lenovo m9 4GB RAM, amit linket megnézek azok hiába seprek vissza az oldalra a háttérben marad. De még semmi akadást nem észleltem. Nekem bőven elég lesz. Az aksi fog előbb kimulni. Reggel 9-től éjfélig bekapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Kerékpársportok
- Nyaralás topik
- Légies iPhone halvány színei
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mobil flották
- Gaming notebook topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Mesterséges intelligencia topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest