-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Ramos_ #95419 üzenetére
Ki fogja többet használni? A gyerek, vagy anyuka?
A gyerek mire használná? Ezek borzasztó méretű tabok, kézben nem fogja tudni használni, nem éri át a képernyőt, nehéz is. Ülve az ölében lesz, és lenyaklott fejjel fogja nézni, ami a nyaki gerincnek nagyon nem lesz jó.
Letámasztva mesét nézni mondjuk szuper.
Csak látva a gyerekeimet, nem mesét néznek rajta. Ha itthon kiteszem egymás mellé a Mi Pad 4 8" tabletet, és egy Mi A3 telefont, 10-ből 12x a telefonért nyúlnak a gyerekek, mert sokkal jobban kézreáll nekik, és nem érdekli őket a nagy kijelző (mindegyik gépen gyerekprofil, kb ugyanazokkal a játékokkal ellátva, tehát emaitt nem fals a teszt) -
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95410 üzenetére
Az Aldocube iPlay Miniben biztosan nincs benne a navigombok sorrendjének cserélgetése, ne is keresd... (Ne kérdezd hogy ez miért jó, egy közepesen szar fejlesztőnek is kb 8 percébe telt volna megírni ezt az opciót, de hát ez van)
-
cidalain
veterán
válasz
Randomized #95374 üzenetére
Konkrétan mindegyik említett márkában 1 db 10" alatti tablet verzió van most a piacon. Ha használtat nézünk akkor Samsungból több, de mivel a legújabb sem feltétlenül a legbikább gépezet, a régebbiek még annyira sem.
Mire figyelj, ha használtat veszel. Legalább Mediatek G99 soc azért legyen, és valós 4GB ram. De mivel másodjára már játékot írtál mint fő felhasználás, ezért inkább több ram, és erősebb soc. Ezek nem belépő kategóriás cuccokban vannak, így az áruk használtan sem lesz olcsó. Rádásul 10+ méretűek jellemzően. Ami csúcs tablet, és 50k körül megvan, az meg már régi (mondjuk 5 éves), ami meg már azért nem jó (nem up to date OS, elhasznált akku, stb)
Ha mindent egybevetünk, a legideálisabb egy iPlay 60 mini Turbo lenne, ami kicsot drágább, külföldi beszerzés, de cserében új, és tényleg erősebb mint bármi az átlag belépő kategóriás cuccok.
-
cidalain
veterán
válasz
Randomized #95360 üzenetére
Alldocube iPlay 50 mini pro NFE, vagy a 60 mini pro amelyik jobb àron van, esetleg a 60 mini turbo (bár ez már kicsit feljebb van árban, de erősebb is)
Itthonról a Samsung és a Redmi 10" alatti verziói, bár azok kijelzője nem a legjobb felbontásban.
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #95346 üzenetére
Én azt beleértettem a tápáramkörbe, de igen, mindenképpen valami táp problémára gyanakszom. Volt régebben egy Chuwi tablet itthon, az is hasonlóan halt meg. Szétszedtem, kapott direktbe akku helyére tápot (meg másik Li akkut is - amilyen épp a polcon volt), és nem ment, aztán el is engedtem, mert tök sok idő egy ilyet detektálni, ha az akkucsere nem oldja meg. Az a tab volt vagy 100 dollár, amit utána használtunk is 2 évig, így nem érte volna meg a ráfordított időt.
-
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95344 üzenetére
@Ciccuka
Bőven jó átlag használatra. Akik kevésnek írják, ők más
faspénztárcájával verik a csalánt. Nyilván van sokkal aktuálisab, erősebb cucc is kétszer ennyiért, de netezni/emailezni/facebookozni minek.Az M40 Plusnál gyanús, hogy az akku makkant meg (esetleg a tápáramkör)
-
cidalain
veterán
válasz
NoOne1976 #95339 üzenetére
Beállítások fiókok. Itt kilépsz a google-ből. Aztán jöhet a factory reset.
Ha ez elmarad, akkor a gyári visszállítás után csak az a fiók tud belépni.
Ami nem baj, mert ha ismerősnek adod, akkor max belépsz gyorsan, és utólag távolítod el.
Lehetséges gond szokott lenni, hogy új készülék, google fiók regisztrál, majd mivel mindig itt használja a gmailt, elfelejti a jelszót. Így kilépni sem lehet, és gyári visszállítás után meg belépni sem. -
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95336 üzenetére
A13 van rajta, 2023.november 5.-ei biztonsági frissítéssel. Legalábbis nálam.
-
cidalain
veterán
válasz
INGJOKE #95332 üzenetére
"Az egyszer majd megdöglik vagy nem fut rajta semmi" opciók közül a megdöglik lesz előbb. Manapság is még simán mennek Android 6-7-8 rendszerrel eszközök a környezetemben, szóval egy darabig még rendben lesz az Android verzió a gépen. Gyanítom az oldalukon sem frissebb Androidos rom van, hanem inkább csak valami frissítő patch, az meg nem oszt nem szoroz, főleg, hogy csak YT az elődleges felhasználás.
-
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95320 üzenetére
Nem mindegy a gyártó és a készülék típusa, de olvastam már olyat, ahol sikerült. Általánosságban persze inkább nem megoldható, kár az időt fecsérelni rá.
-
cidalain
veterán
válasz
Atilla001 #95317 üzenetére
Csak az segíthet, aki tudja a bejelentkezett google fiók belépését. Az belép, eltávolítja a fiókot róla, és mindenki happy.
Alkatrésznek fel tudod használni egyes részeit (akku, kijelző, ilyesmi. Kivéve alaplap)
Egyébként meg guglizz bátran, hátha találsz megoldást rá, a jelenlegi helyzetnél rosszabb nem lehet a végeredmény. -
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95308 üzenetére
Igen, ez így van.
Csak írtam a kuponos oldalt, és erre mondták hogy aki nem tud angolul az hol olvasson róluk? Hát tulajdonképpen akárhol, amit én írtam ott nincsenek is leírások, csak kuponok. És mindig, mindenre, nem csak arra amit éppen promótálnak egy cikkben.
(Persze az az oldal is reflinkes, és részesedést kap az eladások után. De akinek ez nem szimpi, az meg tudja oldani, hogy használja a kupont, de nem használja a reflinket) -
cidalain
veterán
válasz
blueye #95287 üzenetére
Olvasgatni elovasgatják a teszteket magyarul normális oldalon (a rendeljkínait nem tesztoldal, ott marketingduma van, hogy vegyed meg, lehetőleg az ő linkjükön keresztül). Aztán felmész a couponsfromchina oldalra, beírod a keresett terméket, és megkeresed a legjobb akciós kupont. És azt használod. Lehetséges hogy van jobb kupon, mint a magyar nyelvű promóoldalakon.
-
cidalain
veterán
Vagy felmegy az ember a couponsfromchina-ra vagy weben, vagy face-en.
Minden ilyen kínaireklámozós abból él, hogy refkódos linkeket használnak és részesednek a linkjükkel történő vásárlásból.
Sokszor az egyik látja a másiknál a global akciót, aztán gyorsan kiteszi ugyanazt saját linkkel. Emiatt általában én csak a kuponkódot használom fel saját részre, a linket meg nem, mert lehet hogy olyat támogatnék vele, aki nem érdemli meg. -
cidalain
veterán
válasz
eisento #95274 üzenetére
Nem lenne nagy? Nincs tapasztalatom ezzel a márkával amúgy.
Ennyiért persze be lehet próbálni. A soc kicsit elavultabb, mint a iplay 50/60 mini proban levő G99, de általános dolgoknál kb mindegy. Talán többet fogyaszt is, de ez szintén nem nagy hátrány egy otthoni tabletn|l, ahol mindig van kéznél konnektor.
-
cidalain
veterán
válasz
bobby_30 #95268 üzenetére
A hosszú támogatás miatt talán Samsung irány lenne jó. S széria nem igazán fér bele, max sufnigsm-ből.
A9+ viszont bőven jó, még a 8GB-os verzió is belefér, és még tokra is marad, meg pattogatott kukoricára a filmezéshez. Erre a felhasználásra nem is kell erősebb gép.Esetleg Redmi Pad Pro, de nem tudom Xiaomi mennyi frissítést garantál
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
kerepesig #95232 üzenetére
Hát értelmes gép itthon ennyiért ekkora méretben nem igazán van. Ez a három paraméter pontosan olyan, mint a szervizes viccben (olcsó, gyors, jó), hogy csak kettőt választhatsz. Vagy szar lesz, vagy drágább, vagy kisebb.
Erre, a csak mesenézésre, mondjuk egy használt gép is megtenné. Ott talán összehozható a három elvárás. -
cidalain
veterán
válasz
krepair #95211 üzenetére
huh, semmiképpen sem tanács, csak észrevétel inkább ez most itt:
Én nem írnék szakdogát tableten, az biztos. Miért? Mert a mini BT billenytűn nem lehet normálisan gépelni. Akármilyen tokod lesz, nem fogod tudni hosszútávon kényelmessé állítani a képernyő dőlésszögét. Esetleg ha mégis erre kényszerülnék akkor Google Dokumentumok appban írnám, semmiképpen sem az androidos worddel (akinek van Office 365, az még esetleg, de nekem nincs).
Én vennék egy általános tartalomfogyasztásra egy Samu s9 FE-t mondjuk (amivel még mindig lehet szakdogát írni, ha nagyon kéne), ami durván a kereted fele. Vagy ha kell az nagyobb méret akkor S9FE+. És vennék egy használt üzleti laptopot a szakdogára. Amit utána el is adnék, ha nem kell.
Vagy veszel egy sima S9-et, ami már DEX képes, és rá tudod rakni külső monitorra, normális billentyűre és egérre, és ráfoghatjuk hogy munkaállomás, amivel már ergonómikusan lehet több10 oldalas anyagokat gépelni.
-
cidalain
veterán
válasz
Freiherr #95200 üzenetére
Az megvan nekem is, de nem jött be. Régen volt, már nem is igény nálam tablettel navigálni. Amikor én próbáltam, még android 4 volt, szóval az akkori tabok lehet súlyosabbak is voltak, mint fél kiló, és az volt a baj.
Atos23:
Amíg van Gmail és Face a régin, változtass jelszót a face-en (remélhetőleg azzal a gmail fiókkal regisztrált). Ekkor a Face megoldódik. Egyéb weboldalakon is játszik ez, amíg a régin elérhető a Gmail.Gmail-re ezt gugliztam:
1. On Android, go to Settings > Google > Manage your Google Account > Security > Password > Forgot password, then choose a recovery method.
2. Once you have access to your Gmail account, change the password to something you'll remember! -
cidalain
veterán
válasz
AndrewTdi #95185 üzenetére
A gps szoftverek hogyan alkalmazhatók jól egy mentőben pl?
Mert ugye szirénázva behajthatnál ott is ahol más nem, a GPS meg körbevinne a háztömbön, stb.
Tapadókorong. Nekem volt több is. Olcsóbb, drágább. És egyik sem tartotta meg a tabletet normálisan. Volt olyan, ami már az utca végén az ölemben landolt a tablettel együtt. Ez a kb fél kiló már sok, mint ami egy tablet súlya. -
cidalain
veterán
válasz
Bikkrom #95139 üzenetére
Alldocube iPlay 60 Mini Turbo. Ha spórolnál kicsit akkor a 60 Mini Pro.
De a keretedben belefér a Turbo is, és az a Snapi soc, jobb, mint a Proban lévő G99. Igaz, kicsivel 9" alatt van, de szerintem ez nem hátrány netezéskor.
Mondjuk film esetén lehet hátrány, de valamit valamiért. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Agent T #95126 üzenetére
nem nagyon van tapasztalat, mert korábban többen is vettünk iPlay 50 Mini Pro-t, és ez nem adott annyival többet, hogy megérje váltani. Persze kicsit többet tud, már csak a sztereó hangszóró miatt is érdemesebb lenne azt venni.
amúgy ajánlott tablet, az 50 Mini Pro nálam rendben megy (leszámítva ritkán egy érintési bizonytalanságot) -
cidalain
veterán
válasz
Graphics #95116 üzenetére
Elvileg javítható egyszerűen, ha a hiba valóban hardveres, akkor örökre.
Beruházok majd olyan árnyékoló szalagra, de most pont szünet lesz kínában, nálam meg annyira nem zavaró, így várok kicsit, hogy összejöjjön 10 USD-nyi rendelés Aliról.
Kérdezgettem ismerősöket, de senkinek nincs 30 centinyi szalag. -
cidalain
veterán
válasz
rvn_10 #95109 üzenetére
Google Family link: saját de felügyelt fiók a gyereknek, aztán kész.
Nemcsak a napi képrenyő előtt tőltött időt állíthatod be, de a "lámpaoltás" időpontját is. Nemcsak általánosan, hanem a hét napjaira bontva is megy (így akàr hétvégére lazább beállítással)
Indokolt esetben ezt a felügyelő (szülő) fel<l tudja bírálni.
Ezen felül az app teleítést is meg lehet oldani, hogy csak engedéllyel menjen, illetve bizonyos az eszközön lévő appok használata is tiltható.
Az elején egy kicsit el kell molyolni vele, de megéri szerintem.Ui. Ja bocs. Ez csak a belépést gátolja. Nem kikapcsol. Félreértettem.
-
cidalain
veterán
válasz
kriszt.dora #95098 üzenetére
Ha valahol csináltattad, akkor vidd vissza gariba.
Ha házi javítás volt, akkor a szalagkábelek csatlakozását, állapotát vizsgálnám meg. Persze az is lehet, hogy selejtet küldtek, és az új kijelző a ludas. -
cidalain
veterán
3-4 éves időtávon használva érhet annyival többet, ha időközben változik a felhasználási igény, akkor jó lehet. Bár ez idősebb szülőknél nem feltétlen van így, szóval amellett is lehet érvelni, hogy spóroljuk meg azt a 20-ast, elég lesz a 4 GB ram.
Mindenesetre, ha nem veszélyezteti a hóvégi büdzsét az a +20-as, akkor az nyilván javasoltabb. -
cidalain
veterán
Ekkora keretből nem adnak több ramot. Az iPlay 50 mini Pro is drágább már kintről, mint 50k. Itthon meg csak 10" felett és kb dupla áron osztogatnak 6 vagy 8 gb ramot.
Anyuka tök átlagos felhasználására elégnek kell lennie. (Nekem is elég telón általános használatra, gyerekeimnek is elég a 4-5 éves levetett telefonokon, pedig ők játszogatnak is) -
cidalain
veterán
Még sohasem fordult elő veled a több, mint 20 éves tagság alatt hogy az Új hozzászólás mellett fél centire lévő Válasz linkre kattintottál?
Nekem most sikerült például. De cserébe egyértelmű a kommentem első sorából hogy kiknek írtam, rádásul nem is múltheti ügyben hanem a viszonylag kettő friss beírásra. Csak 5-öt kellett volna visszaoovasni és ez mind nyilvánvalóvá válik, és amúgy is az egyiket te is lereagáltad.
Egyszerűbb lett volna összetenni a képet, mint leoltani engem. De nem baj, nincs harag -
cidalain
veterán
@glocker, @oszy
Kintről az iPlay 50 mini pro NFE.
Itthonról Samu A9 és Redmi Pad Se is vehető.
Ebből a hàromból döntenék. Hardveresen az Iplay 50 mini pro a legjobb, de gari szempontból problémás, terméktámogatás, frissítés felejtős.
Samunál lesz terméktámogatás, hazai gari.
Redmi árban jobb lehet, mint a Samsung -
-
cidalain
veterán
A biztonsági és esetleges Android főverzió frissítések addig jöHETnek rá, amíg a terméktámogatási ideje van. Nem véletlen a feltételes mód, mert ez nem garantálja, hogy lesz is ilyesmi. (Kivétel ahol garantálnak Android főverzió feissítést, de a biztonságiakra ez nem feltétlenül vonatkozik, és pláne nem lesz rendszeres)
Most megveszed A14-gyel, a 3éves kb A16-ig felmehet, a 4 éves mondjuk A17-ig (ha alapnak vesszük az évenkénti űj Android főverziót).
Szóval 6 év múlva ugyan egyik sem lesz az elérhető legfrissebb androidon, de az egyik valószínüleg eggyel frissebb lesz, mint a másik.Mivel ma még gond nélkül használható egy Android 8-as gép is, azt hiszem átlagos felhasználás esetén ennek rohadtul semmi jelentősége nincs.
Biztonsági frissítések leginkább bugfixek, vagy ismertebb Android rendszerhibát, biztonsági rést tömnek be. De ez inkább csak kábítás, ha olyan ember vagy akinek érdemes feltörni az eszközét, akkor úgyis fel fogják törni. Egyébként meg sose.
-
cidalain
veterán
válasz
ra^ven #95054 üzenetére
MIXM a global rom
EUXM a global rom EU változata (gondolom pár EU direktívának való megfelelés miatt kellett ez)
Nagy különbség nem hiszem hogy lenne a használat során, ugyanakkor simán előfordulhat hogy mivel a globalból ered, a változások kicsit később követik időben a global verziót. -
-
cidalain
veterán
válasz
Bferibörs #95047 üzenetére
A Samu Active tabok terepi cuccok, ütés és porálló, nagyobb fényerő kinti munkához, stb. A fele feature felesleges kizárólag otthoni használatra.
A sima S6Lite (ha kell a toll), vagy S7FE is hosszabb támogatással rendelkezik, nagyobb kijelzővel ami filmhez jobb, és olcsóbban@Elemental:
[link] -
cidalain
veterán
válasz
inteltunder #95032 üzenetére
A Samunál általában azt írják hogy TFT. De az IPS is egyfajta TFT.
Mintha a Samu azt írná hogy pálinka, a Xiaomi meg azt hogy szilvapálinka.
Persze előfordulhatna, hogy a Samu TN panelt rak bele, de igazából egy tabletnél nem érződne az IPS nagy betékintési szög előnye, mert jellemzően szemből nézed (nem úgy, mint egy tévét).
Szóval ne a kijelző specifikációleírás legyen a döntés alapja. Ha egymás mellett meg tudod nézni egy boltban, akkor talán tudsz különbséget tenni ránézésre. -
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #95023 üzenetére
Ma délután is előjött, ráértem játszadozni. Képernyő kikapcs nélkül is visszajött az érintés: egy ponton érintgettem a kijelzőt, és úgy 15-20 sec múlva újra vette az érintést. Így az egeres kattot nem próbáltam, mert ugye helyrejött. Persze ettől mêg ez simán lehet elektromos zavar is.
PC megjavult: több idő kiszerelni az asztal alól (és visszatenni) mint megjavítani
-
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #95014 üzenetére
A jól kezdődikre:
Nekem tegnap a PC szarta össze magát, elszállt a BIOS a fő chipről, de annyira nem, hogy a backupról helyreállítsa magát. Így force-olnom kellett a bios back-upot úgy hogy indításkor a fő bios chip lábait rövidre kellett zárnom. Mondhatni "rutinmunka" egy 8 lábú chip két lábát összeérinteni egy csipesszel úgy hogy a mellette lévők 1 mm-re sincsenek. Ez is valami típushiba lesz, tavasszal egyszer már behalt ugyanígy a lapom. -
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #95014 üzenetére
1-2 hete kezdte el csinálni. Durván 7 hónapja nyúzom az enyémet, addig semmi nem volt.
Van hogy napokig semmi ilyesmi, de van hogy a képernyő ki-bekapcs után 5 másodperccel ismét elmegy. Úgy vettem észre, hogy nem teljesen halott az érintés ilyenkor, így szerintem ez nem érintő hiba lesz, én is inkább valami szoftveres bugra gondolok.
Ha már elviselhetetlen szintre megy akkor kap egy factory resetet, azt kész.
Illetve majd ha lesz időm (meg kedvem), akkor ilyenkor rádugok egy egeret, hogy azzal tudok-e kattintani (mégis érintő gond-e vagy valami vezérlés hiba) -
cidalain
veterán
válasz
coolpet #95012 üzenetére
A felbontást mindenképp ellenőrizned kéne egy kiállított darabon, elvégre olvasni fogsz rajta.
Csak PDF olvasáshoz bőven elég a 4 GB ram. De általános használatra, netezgetéshez is elég. Így hacsak nem szánsz újabb feladatokat a tabnak, akkor neked szerintem tök felesleges +15k-t kiadni a 8GB ramos gépért, pláne, ha ennek a pénznek máshol is lenne helye. -
cidalain
veterán
válasz
Mike Farrel #94991 üzenetére
A Cortex nem a soc gyártója, hanem a benne levő processzormagok típusa. Redmi Pad Pro-ban így néz ez ki:
Chipset: Qualcomm SM7435-AB Snapdragon 7s Gen 2 (4 nm)
CPU: Octa-core (4x2.40 GHz Cortex-A78 & 4x1.95 GHz Cortex-A55)A Netflix miatt neked Widevine L1 szabványos kütyü kell, mert csak azzal HD a lejátszás. És még a Netflix jóváhagyás is kell az adott készülékre. A Netflix oldalán azonban egyik hivatkozott tablet sem szerepel, mint támogatott eszköz, így ennek utána kell járni hogy ezt megy-e az adott készülékeken.
A legközelebbi tab ami biztosan tudja ezt, az a Samsung A9+. Van 8GB ramos verzió, hosszú sw támogatás is, így lehet vele tervezni több évre. A kívánt felhasználási módra bőven rendben van.
Esetleg Lenovo P12, de ott egy kicsit tolni kell a keretösszegen, vagy kifogni egy újévi akciót pl. -
cidalain
veterán
Hát, ha ott van a kezedben, akkor netezz rajta egy kicsit, nézz youtube-ot, aztán úgyis kiderül mire elég.
Elvileg 4GB ram egy kissé öregecske Mediatek soc, ami kb G99 körüli szint, amit általános célra ajánlunk. FullHD kijelző van benne elvileg.
Netezősnek jónak kéne lennie, bár nem ismerem a Chromebook OS mennyire hardverigényes cucc az androidhoz képest. -
cidalain
veterán
válasz
Debilon #94975 üzenetére
A winyó jobb, mint a pendrive adatbiztonság szempontjából. A pendrive hajlamos szó nélkül megkotlani. Drive lenne a tuti (vagy valami más felhőtárhely, ha csak pár anyagról van szó, akkor bőven elég az ingyenes tárhelyméret)
@DefJamHUN: Samu. Több ram, újabb, garantált terméktámogatás.
-
cidalain
veterán
válasz
Debilon #94967 üzenetére
Az USB 2.0 szabvány szerint 500 mAh jön ki rajta. Nem mértem, meg sehol sem említik, de gondolom ezt teljesíti az A9 (2.0 az USB-je ez tuti)
A meghajtód adatlapján szerepel az 5V 900 mAh ami valóban USB 3-as szabvány.
Próbáld ki egy PC-vel, vagy laptoppal aminek van még USB2-es portja (általában fekete, de biztosan nem a kék csatis), ha azzal megy akkor menni fog a tablettel is. Az a tippem, hogy beírták az USB 3 értékeit, de kizártnak tartom, hogy egy 1TB vinyó ne menne el 500-ról.Egyszerre OTG és külső táplálásos kábelek elég neccesek, hogy mennek-e vagy sem (illetve kéne hozzá egy adapter is), szóval az próbálgatós hogy melyik jó, melyik nem. (A PC Y kábel nem jó erre a feladatra)
@oszy:
Nincs ötletem, ennyire nem vagyok benne a témában. Xiaomi, LG cuccokat már flasheltem, Lenovót még nem. És azoknál is ment minden a leírás szerint. -
cidalain
veterán
válasz
petymeg #94960 üzenetére
Ez általában annyiban problémás, hogyha bekapcsolod a tabot, akkor elsőként a fő fiókba kell belépni, majd abból át lehet lépni a gyerek fiókjába.
Ha ebből a helyzetből megy alvóba, akkor oda is lép vissza.
Hátrány, hogy amikor a tab teljesen kikapcsolva van, akkor kellesz te is, hogy eljusson a saját fiókjához. Mondjuk nem oké, ha kikapcsolásig merül az eszköz. De előnye is van, ha te direkt kikapcsolod a gépet, akkor a gyerek suttyomban nem tudja használni.@Debilon
Usb Type-C OTG kábel kell neked (pl ilyen, a linket csak random dobtam be, biztos máshol is lehet kapni, talán még olcsóbban is). 2.5" külső drive-ot általában meg tud hajtani egy tablet így, ha a drive fogyasztása nem túl nagy. 1 TB külső drivehoz biztosan elég, a nagyobb winyók fogyasztása nagyobb is lehet, így ott azért utána kell járni, ki kell próbálni. -
cidalain
veterán
válasz
Rhino82 #94957 üzenetére
Ha neked ez nem gond, hogy nincs gari, akkor 2/3-ad áron jó vétel, megéri, pláne ha tényleg bontatlan - így érzetre is új, akku sem használt, stb.
Nyilván egyébként garis az is persze (2 évvel adják el ezeket), csak aki kapta ajándékba az nem kapta meg a blokkot, anélkül meg problémás az ügyintézés -
cidalain
veterán
Elegendő a 4GB ramos is.
Én anyukám is hasonlóra használja (más típust), és bőven elég erre ennyi ram. Totál felesleges pénzkidobás a 8GB, mert nem valószínű az hogy durvulnának a felhasználói igények részéről.
Azt azért nézd meg hogy a A9+ mennyivel nagyobb (mint az ipad 1) kényelmesen fogja tudni majd használni a 11"-t? Ez már kétkezes tartás, nem is olyan könnyű... -
cidalain
veterán
válasz
Garsza #94922 üzenetére
Mindenhol karácsonyi roham van, pláne mivel EU raktárból rendelted. Ez ilyenkor így megy, nem biztos hogy azonnal feladják. És akkor a nemzetközi szállítás sem lesz zökkenőmentes az ünnepek alatt.
De ha jó januárra is, akkor addigra ide fog érni. Ha meg szilveszterig nem indul útnak, akkor lemondod, és az újévi akciók idején veszel egyet itthon. -
cidalain
veterán
válasz
Garsza #94915 üzenetére
Redmi Pad SE 11", Honor Pad X8A 11", Samsung A9+ 11"
Bár a 70-be valószínűleg, csak az alap 4GB ramos verzió fér bele mindegyikből.Mesenézésre, netezgetéshez nem szükséges a 8GB ram, de ha kicsit hozzá tudsz tenni a kerethez, akkor lehet ugyanezeket több rammal is venni. Kb ma lehet még úgy rendelni hogy kiérjen karácsonyra a cucc, holnaptól már inkább boltba mennék személyesen megvenni.
-
cidalain
veterán
először is szükség van ahhoz a típusú tablethez való romra. hogy ez elérhető-e a Lenovonál az jó kérdés. esetleg alternatív rom jöhet még szóba, ha van egyáltalán ahhoz a tablethoz.
de itt még nem derült ki a tablet pontos típusa, így csak totál általánosságban tudok erről beszélni. -
cidalain
veterán
esetleg próbálj rá valami gyári romot feltenni. (nem foglalkoztam így még Lenovoval, nem tudom mennyire segítőkész a cég ebből a szempontból)
Fontos! Ha össze is jön a rom frissítés, akkor a tabletbe belépni csak az eredetileg bejelentkezett Google Accounttal lehet. Remélhetőleg az nincs elfelejtődve.Fontos2!
Gyereknek jobb úgy odaadni egy Android eszközt, hogy az többfelhasználós üzemben működik, ahol a gyerek az egyik user, a szülő meg a másik. És a szülő a magasabb rendű (tulajdonos). Ha a gyerek valamit elnyomkod, akkor a szülő profiljából simán megoldható minden, anélkül, hogy resetelgetni kelljen. -
-
cidalain
veterán
Alapvetően az A9+ elég lenne neked hardverileg, de ez valóban nem ad prémium érzetet, mert nem is arra készült (az az S széria)
Xiaomi Pad 6, Lenovo P12 jöhet szóba ebböl a szempontból szerintem.
Hardveresen is többet fogsz kapni, mint ami szükséges lenne, de ez van, nézd a pozitív oldalát, lesz benne tartalék, ha később mégiscsak nagyobb igényeket támasztanál a tablet felé, mint a sima netezgetés. -
-
cidalain
veterán
válasz
Laacika79 #94862 üzenetére
Samsung A9, esetleg Redmi Pad SE 8.7 itthonról ilyen sorrendben.
Kijelzőfelbontásban elmaradnak a iPlay 50 Mini-től. Soc ugyanaz a Samuban (G99) de a Redmiben gyengébb (G85) van. Samu van 4, 6, 8 GB rammal is, célszerűbb a 8-asat venni, de az árban már feljebb van. Redmiben csak 4 és 6 GB-os verzió van.
Ezek vannak itthonról. Pontos árakat nem tudok, az árfolyamok eléggé változtak a forint kárára, nem követtem mostanában, hogy ez miként befolyásolta a tabletek árait, de Árukereső biztos segít -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Bazsee71 #94830 üzenetére
Nem kéne vonalat húznia a kezedtől. Ha a toll közel van a kijelzőhőz, akkor a kapacitív érintésnek inaktívnak kellene lennie. De nyilván előfordulhat olyan toll tartási pozíció, amikor ha a toll hegye eltávolodik 2-3 centire, akkor elkezdi érzékelni a kezed.
Másrészről az ilyen zenés appok, pláne ha szerkesztésre is sor kerülne (akár azapple notin), akkor az alma rendszer előnyösebb lehet. -
cidalain
veterán
ha a külföld EU raktárból rendelést jelent, akkor sem extra fizetnivalód nem lesz.
ha EU-n kívülről (pl Kína), akkor meg sok mindentől függ, mostanság onnan is megoldható extra fizetség nélküli csomagrandelés.
A Pad 7-et 1 hónapja jelentették be. Kínai belpiacon érhető el egyenlőre, de várható Global verzió is, de ilyet még nem kapni, Kínában sem. Én megvárnám a Global verziót, és onnantól mindenhol lesz, nem okoz gondot EU-n belülről megvenni majd. -
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #94766 üzenetére
Attól függ mit szeretnél.
Egy gyerek fiókhoz több eszköz is tartozhat, ez jól lemendzselo a family link, így nem szükséges addig a régi eszközt leválasztani a gyerekről.
Add hozzá a gyerekhez az új eszközt (jelentkezz be az újon a google acc-ával), majd lakjátok be, mentétek át amit kell, majd ráérsz kijelentkezni a régiről később is. -
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
volandy #94742 üzenetére
sima Samu A9-et, és a Redmi Pad SE-t a kijelző miatt kaszálnám el, de ha ez nem okoz gondot, akkor vehetőek.
Lenovo Legion óriási overkill 190000-ért általános használatra, pláne ha játék sem lesz.
Alldocube iPlay 60 Mini Turbo is tökéletesen elég lenne a feladatra 70k környékén. Ez gyengébb ugyan a Lenovotól, de bőven jó. Viszont a beszerzése problémás bankkártya nélkül.
Persze Ferrarival is lehet hétvégén boltba járni, de minek, arra a Vitara is jó töredék áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest