- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Megérkezett az alis Vontar X3, kifogtam egy hibás darabot? A kijelzőn az első oszlop sötét, 21-et kellene írnia. A vfd fájlt innen a fórumról töltöttem le hozzá. CoreELEC 21.2-Omega van a gépen.
-
zsoika
addikt
-
zsoika
addikt
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Eddig FHD projektoron néztem a filmet egy AVR erősítőn keresztül, X96 Air S905x3 +CE 9.2.8 de lőtt az agyam és vettem egy 4K s TV t. A problémám az hogy csak FHD ban hajlandó "kiadni". Vettem mindenhová új 2.1 szabványú HDMI kábeleket ultra h.speed de nincs változás.
Kérdésem az hogy frissítenem kéne a CE-t ?
Ha igen melyikre..ha jól látom a 21.2 Omega nem kompatibilis a S905x3 al.
-
jobesz
tag
üdv. Nekem game tv stick helyett kellene valami emulátoros játékra erősen alkalmas . melyik box vagy stick ajánlható ?
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #106803 üzenetére
A médiatár elég sok filmet nem talál meg. Ez normális? Köszi.
- egy alfa állapotú Kodinál sajnos igen. -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
22.0 Nightly fut Vontar boxon (anrdoid gyalulva) A médiatár elég sok filmet nem talál meg. Ez normális? Köszi.
-
dave0825
őstag
válasz
blakey #106798 üzenetére
Kikapcsoltam, így is ugyanaz. YouCut-tal csináltam belőle fix 60 fps-t, csak véletlenül 96 Mbps lett, így is ugyanúgy akad, lehet, hogy a másik ~50 Mbps-a is sok volt, nem bírja a lejátszó? Vagy szerinted az .mp4 formátum lesz a baj? Play áruházból leszedtem a Handbrake.prót, de nem tud mkv-ba konvertálni, csak a minőséget venné lejjebb.
-
-
dave0825
őstag
Üdv. CE 20.5 Nexus, X96 Max Plus (S905X3), olyan gondom van, hogy telefonnal készített videó akad, igazából nem is akad, hanem a hang megy, de a kép lassú, ha megállítom pause-val, megáll a hang, de a kép megy tovább egy kicsit. Telefonom persze jó. HDD-re van másolva, de 4K-s filmet máskor simán játszotta, most nem próbáltam, nincs 2160p semmi leszedve.
Mediainfo ezt mutatja, hátha ebből rájön valaki, mi miatt nem bírja játszani.
Persze több ilyen videóval próbáltam, mindegyik akad. Most megnéztem, rátettem a storage egyik mappájába, ugyanúgy akad belsőről is. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Szeretnék venni otthonra egy Vontar X3 boxot (4/32), de három különböző helyen, három különböző áron találtam meg hirtelen (hivatalos oldalon és alin), melyik az átverés?
Nyilván a legolcsóbb a legszimpatikusabb. CE/Kodi menne rá.
-
mikrofon
veterán
CE alatt hogy kell beállítani a Dune HD Pro Vision 4k kijelzőjét, hogy ne az jelenjen meg rajta folyamatosan hogy load?
-
avena71
tag
Kerestem, de nem találtam válasz erre. Tanix W2-n nem indul a Netflix (Androidon), eddig itt használtam, de kb. 1 hete nem megy. Androidos KODI-t használok rajta, tegyem fel arra?
Köszi -
mikrofon
veterán
Dune HD Pro Vision 4K R4 távirányítóval érkezett. Hol találok hozzá remot.conf filet? Vagy van valakinek hozzávaló?
-
headhunter
addikt
A95X Max S905X2 4/64GB boxra, melyik a legutolsó még hibátlan telepíthető CoreELEC verzió? [link]
Pár év kimaradt, jelenleg egy 2022-es 19.5 Matrix Final van telepítve, sorozatokat, filmeket nézek rajta és az RTL+-t.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok Coreelecen - CED beállításban ezek mit jelentenek?
Ébresztés automatikus bekapcsolással
Ébresztés streamelési útvonal/útvonalváltás által
Ébresztés aktív útvonal alapjánAmit szeretnék elérni ha TV-vel rámegyek az adott bemenetre akkor bekapcsoljon
(Ha értelemezem a szöveget akkor ez a 3. opció ugye) ? -
mikrofon
veterán
Ha csak TV, box és androidos eszközök vannak, akkor valahogy fel lehet varázsolni a CE-t a pendrive-ra?
Vagy mindenképpen kell egy laptop vagy PC?
Van valami androidos alkalmazás amivel el lehet készíteni a pendrive-ot? -
batabe
senior tag
Coreelec alatt szeretnék torrentet letölteni. a leírás szerinti 6-os módszert, az entware-ről való qbittorrent telepítéssel próbálkoztam. Telepítés siker.
Viszont a megfelelő konfiguráció megtalálása nem igazán jön össze. főleg Ncore-ról szeretnék letölteni. szóval ha van valakinek hasonló konfigja, szívesen fogadnám a megosztását, akár pirvátba is, hogy lehet jól beállítani a torrent klienst (digi gigabit optikán)köszi
-
zoltanz
nagyúr
Próbáltam lejátszani MX player, Vlc -vel Kodi-val innen h.266, (VVC) videót, de nem sikerült. Melyik lejátszó és/vagy codec( ffmpeg) támogatja?
Köszi!
Úgytudom hardveresen Intel, Arm vonalon amLogic -on mennek.
[link] -
Mentolka
senior tag
Hátha valaki tudja:
Setup: LG Oled G2 <-HDMI eARC-> Samsung soundbar <-HDMI-> TVBox (Rocktek G2)
Vajon mit kell beállítani, hogy a TV távirányítója vezérelje a boxot? -
vargalex
Topikgazda
válasz
tobias40 #106764 üzenetére
"A WireGuard dobja a nem megfelelő csomagokat"
Ez annyit jelent, hogy a wireguard nem ad választ, ha nem jó kérés jön. Azaz pont olyan viselkedése lesz, mintha a tűzfal droppolna.Tűzfal nyitás természetesen szükséges. A ddns annyit jelent, hogy nem egy fix IP címre hivatkozol (hiszen a változás miatt nem is tudsz), hanem egy domain névre, ami majd az éppen aktuális IP címre fog mutatni.
Egy a lényeg: ha nem belülről kezdeményezed a kapcsolatot, akkor bizony tűzfal nyitásra van szükséged. Az mindegy, hogy milyen szolgáltatás.
-
tobias40
veterán
válasz
vargalex #106763 üzenetére
"A WireGuard dobja a nem megfelelő csomagokat" ezt nem értem,bocs...
Akkor is kell portot nyitni ha ddns-t használok ip helyett?Gondolom kell mert a telekom nem ad fix ip-t ingyen tehát időközönként változik.
Azt gondoltam hogy a vpn azért biztonságosabb(tudom az erős kulcsokról amit ad) mert nincs port nyitás,majd megcsinálom és jelzek...Egyébbként félig megcsináltam még a kérdésem előtt,a vpn kapcsolat meg is volt csak nem kaptam választ a servertől,nyilván a port nyitás hiánya miatt!
-
tobias40
veterán
Előző problémákat megoldottam.
Van leírás vagy videó arról hogy a VONTARX4-el a korábban leírt szoft-al hogyan tudok távolról wiregard vpn serveremhez kapcsolódni?
Célom az hogy az enigma beltérimhez kapcsolódjak távolról és így nézzem biztonságosan vpn-en keresztül a sat tv műsorokat.
Hátha van aki hasonlóan nézi messziről a tv-t! -
tobias40
veterán
VONTAR X4-hez(4/32) letöltöttem a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.2-Omega-Generic.img.gz filet és kiírtam a kártyára.
Melyik dbt-t kell hozzá választanom?
Elvileg gigabites a LAN-ja. -
mikrofon
veterán
válasz
Mentolka #106746 üzenetére
Elementum addont is érdemes kipróbálni. Bizonyos magyar virágbolt is benne van így közvetlenül lehet keresni benne.
Amúgy sikerült felrakni a ce-t?
Ezek a box-ok (Homatics és társai) azzal az igaziak. Ha streaming-et is használsz akkor is érdemes. Max. Ha streaming-et nézel akkor elindítod az androidot, aztán meg újra ce-be mész.
-
Mentolka
senior tag
Esetleg volna valami torrent kliens CE/Kodi -ra? (mer' akkor már nem is kéne az RPi)
-
Mentolka
senior tag
-
Mentolka
senior tag
-
batabe
senior tag
Sziasztok,
Legfrissebb CE alatt telepített qbittorrennttel kapcsoaltban szeretnék segítséget kapni.
4.6.7-es verzió, entware-ról telepítve. Beállítottam, tudok is letölteni torrentet publikusbról, de ncore esetén elindul a letöltés, majd szépen lassan lelassul, és megáll, force restart esetén újra...
ugyanezen hálózaton a synology download station/transmission hibátlanul tölt -
dave0825
őstag
Üdv. OpenVFD-t használva nem rég telepített Nexus-on olyan gondot tapasztaltam, hogy film közben nem mutatja a hátralévő időt. Be van állítva, de csaja újraindítás után jelzi 1 film alatt, utána már nem. Ötlet valakinek? Arctic Zephyr Reloaded skin-t használom, mintha azóta lenne rossz, előtte nem tapasztalt, mindig mutatta szépen a kijelzőn a hátralévő időt a filmből. Mi akadhat össze a skin-nel már megint? Mi lehet a megoldás?
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
válasz
Mentolka #106714 üzenetére
A blakey által linkelt app végrehajtja a parancsot anélkül, hogy adb-zned kellene. Telepítsd az android tv-n az apk-t, tedd be a kártyát a lejátszóba, majd indítsd el az appot. És ennyi.
Az adb-zést - ha nem ismered, nem használtad még - nem ajánlom, veszélyes fegyver is lehet a hozzá nem értő kezekben, kezektől
-
Mentolka
senior tag
válasz
blakey #106713 üzenetére
Bocs, de ez nem segített..
Most csomagoltam ki egy Rocktek G2 android TV boxot. Hogyan kerül erre CE?
A CE oldaláról letöltöttem az image-t, ráírtam egy SD kártyára. Hogyan tovább?
Valahol ezt írják:issue the command to adb 'adb reboot update' (after doing the needed steps to access adb, of course)
this just boots from the sdcard and does not touch the device software -
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Hogyan kell adb parancsot kiadni egy android tv box-on? Telepíteném a CE-t, és ezt kéne futtatni: adb reboot update
-
blakey
titán
válasz
Zsmester89 #106710 üzenetére
Utolsó kérdés, akkor ár/tudás arányában egy fehér (sima) Homaticsal jól járnék a Dune-hez képest?
- inkább Dune, ha már lehet választani. A két eszköz ugyanaz, Dune-n van infra port és telepíthető a Dune app, ennyi a különbség.Kodi a beépített lejátszója?
- nem, egyiknek sem az, nincs kb. semmi sem előre telepítve, mindent neked kell beállítani.Mert a coreelec-et olvasom mindenhol, de valami plusz móka elvileg
- a CoreELEC-től lesz jobb lejátszó, van, akinek nincs rá szüksége. Képfájlt kell kiírni és kb. kész is. Összefoglalóban benne van az elkészítési módja.- bár jó leírás alapján még házat is építenék
-
-
blakey
titán
válasz
Zsmester89 #106708 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy a sima Homaticsra nem lehet a Dune MC-t feldobni.
- A sima (fehér) Homaticsra nem, de a Dune (fekete) Homaticsra igen.
Viszont Android alatt a Kodi hozza azt a szintet, illetve néhol jobb is, mint a Dune saját lejátszója, akár apk, akár a rendszer részeként integrált (pl. Pro Vision 4K) verzió. -
blakey
titán
válasz
Zsmester89 #106706 üzenetére
Egy homatics box r 4k plus-on a coreelec simán futtatható az összefoglaló alapján. Akkor elvileg tudásban hozna egy Dune HD pro vision 4k-t?
- ennek így nem sok értelme, maga a Homatics ((telepíthető a Dune apk amivel ugyanazt tudja) tudásban hozza a Pro Vision 4K-t + még a "streaming" is működik. CoreELEC-kel "több" lesz, ahogy a Pro Vision 4K is. -
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Egy homatics box r 4k plus-on a coreelec simán futtatható az összefoglaló alapján. Akkor elvileg tudásban hozna egy Dune HD pro vision 4k-t? Köszönöm -
LouiS22
veterán
válasz
meridaharcos #106704 üzenetére
átváltod előtte a megfelelő devizára.
-
devil-k
nagyúr
válasz
meridaharcos #106702 üzenetére
Revolut……..
-
meridaharcos
senior tag
Halihó,csak egy gyors kérdésem lenne.
Hivatalos Ugoos shop-ban amint megadom a címem csak forintban enged fizetni, nekem dollárban kedvezpőbb lenne.
Van erre megoldás ?
Köszi előre is ! -
devil-k
nagyúr
Hátha itt...
Skacok!
iOS-en használok "Kodi Remote" appot. Nagyon csípem, számomra minden benne van. Valahogy mégsem tudom rábírni, hogy zárolási képernyőn mutassa a lejátszó alapvető gombjait (indítás, stop, szünet stb.), mint pl egy Spotify esetén.
Hogyan tudom ezt előhozni? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Robotporszívók
- Magisk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged