- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
RandomName #48 üzenetére
Már régen aláírtam.
-
RandomName
senior tag
"Ugye fizetős játékok alól lelőtt szerverekről sem hallott még senki, ugye?"
Ezért van most petícíó, írjad alá te is, nehogy spam, és érvénytelen szavazatok miatt alácsússzunk a hazai minimumnak.
https://www.stopkillinggames.com/ -
roseA580
tag
Az én Xiaomi robot porszívóm internetkapcsolat nélkül is működik, igaz hogy csak kézzel indítva!
Tudom vacakot vettem még kamerája sincs, de mégis feltakarít! -
Bog
HÁZIGAZDA
A legtöbb Roidmi cucc továbbra is megy a Mi Home-mal információim szerint.
-
-
Lala6
őstag
Nekem Roidmi EXE MAX porszívóm van, és a Mi Home app-ból tökéletesen működik. Eddig is ezzel használtam, ha nem olvasom a cikket észre sem vettem volna, hogy megszűnt a cég.
-
-
-
-
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
Elkezdtem felgöngyölíteni ezt az esetet, mert tele van Roidmi termékkel a magyar nagy webshopok zöme. A saját EVA gépem épp tőlem 200 km-re van, de ha hozzájutok, akkor próbálkozom, mert én sem szeretném kidobni, felvettem a kapcsolatot több hazai forgalmazóval és disztribútorral is, aztán ha megjön minden válasz és esetleg van működő megoldás, akkor lesz belőle videó.
Szóval ha itt vannak olyanok, akiknek valamiért működik, akkor osszák meg a tapasztalatokat pls.
-
-
DigitXT
félisten
Pont ma küldtem körbe kis szünet után a robotot: felporszívózott, ahogy kell.
Annyi hogy a "bejelentkezés" tovább tartott kicsit, de nekem működik az app.
(Refreshing kiírással képes ekvacakolni vagy fél percet, de hát ki lehet várni.)A Mi Home-hoz való csatlakozáshoz előbb abba a módba kell kapcsolni.
-
Vesa
veterán
"Így van, az egyszeri -nem kocka- porszívó vásárlótól nem elvárható, hogy mélyelemzést végezzen a porszívó gyártójával kapcsolatban vásárlás előt"
Sajnos ez egy régi érvelési hiba sok embernél, aki ért valamihez. Lesajnálnak embereket mert nem ismerik az adott területet mélyrehatóan. A gond csak az, hogy mindenhez nem lehet érteni, és aki a lesajnálást csinálja, az is pont ilyen hülye csak más területen. Akkor tehát mindenki legyen, IT szakember, villanyszerelő, kőműves, könyvelő, fodrász, építészmérnök, jogász, orvos, gázszerelő, klímás, művészettörténész... sorolható tovább évtizedekig. Sok sikert annak, aki mindenhez IS érteni akar!
-
effendi2
tag
válasz
FireKeeper #10 üzenetére
Így van, az egyszeri -nem kocka- porszívó vásárlótól nem elvárható, hogy mélyelemzést végezzen a porszívó gyártójával kapcsolatban vásárlás előtt. Annyit tehet, hogy rendes magyar boltból/webshopból veszi, magyarországi garival. Ennyit tehet, a többire nem nagyon van rálátása
-
BigBlackDog
veterán
-
válasz
szabonagyur #27 üzenetére
A másik, hogy tavasztól a fűtés nálunk például le van kapcsolva manuálisan, így esély sincs az indulására
-
szabonagyur
félisten
Az ilyenekre tök jól lehet írni automatizált értesítéseket pl.
Nyáron megnézném, hogy indul be mondjuk a 24 fokos lakásban a 22,5 fokra állított fűtés, amit ilyenkor leveszek amúgy is 19-re.
Amúgy meg ha nem okos eszközről vezérled a kerti locsolót hanem csak egy klasszikus időzítőről ott nincs erre esély? De, lehet nagyobb esély van és még távolról sem látod, hogy megy esetleg valami.
-
-
proci985
MODERÁTOR
[link] van ra megoldas egyebkent
-
Én kiszállok, mert nem vagyok érintett, vagy más állásponton vagyok, felesleges köröket meg nem akarok futni, már megfogadtam 2025 elején.
Nekem nem indult még el semmi magától, biztos van volt ilyen valakinek, de a háztáji cuccok még nem csináltak ilyet. Tuya, Sonoff, Roborock, Annke-Hikvision , lehet jól válogattam akkor.
További jó beszélgetést! -
ÉS a világ bármely pontjáról elindítom a klímát, a szivattyút, a robotot, stbstb.
Vagy valaki más.
Ez kamerák, kamerával felszerelt robotporszívók esetén különösen nem mindegy.De az eredeti írás ugye arról szólt, hogy te is csak addig indítgatsz a világ bármely pontjáról, ameddig a gyártó le nem húzza a rolót, vagy nem lesz kapzsi, vagy csak egyszerűen degec (hogy vegyél új készüléket).
Ugye fizetős játékok alól lelőtt szerverekről sem hallott még senki, ugye? -
-
Ami szarul működik megértem, de részemről ami jól működik és kényelmi funkció, azokat kedvelem, szeretem, elfogadom, és nem igazán érdekel, hogy mi van a háttérben, engem csak az érdekel, hogy menjen.
ÉS a világ bármely pontjáról elindítom a klímát, a szivattyút, a robotot, stbstb.
-
A mosógépes videóban elég jól elmondja a csávó a lényeget. Mi a francnak felhő egy mosógépnek? Alap funkciók csak appon keresztül érhetők el? Wtf. Aminek meg lenne értelme remote (hátralevő idő lekérdezése, elindítás távolról stb.), na, azt épp nem implementálták.
Ugyanilyen érzésem van a villanyVolkswagennel: Azt a tetves információt, hogy mennyit fogyasztott, azt csak a (fizetős!) appon keresztül tudom lekérdezni (de azt is bugosan, és csak a szerintük elgondolt bontásban). Mint ahogyan ODOméter sincs a műszerfalon, mert minek is lenne.Amíg fel nem gyújtják az egyik ilyen cég főhadiszállását, addig egyre pofátlanabbak és hülyébbek lesznek. (Még a '90-es évek közepén jártunk, amikor elkezdte ezt a HP a "Smart" termékeivel, amik nálad jobban akarták tudni, hogy te mit szeretnél.)
-
Lassan már melyik nem.
@hcl: Jajj, azért ezt hagyjuk már, hogy nem gondoltak bele. Ezek háztartási eszközök, javarészük főleg a Xiaomi hátszél miatt eléggé nagy popularitást kaptak.
NEm összerúgni akarom a port senkivel sem, de a Roidmi is jó ár-értékű cuccokat gyártottak, volt jobb és rosszabb is a piacon, javarészt OEM design, de együttműködtek a Xiaomival is, legalább erős támogatást kaptak.
Ezt előre megjósolni nem lehet, mint ahogy azt sem, hogy az iRobot például hanyatlik... 10 éve senki nem gondolta volna, mert iparági úttörők voltak.
Amúgy hozzáteszem, mindenre van megoldás, nem kell a hálózatodra ráengedni, csinálsz neki egy guest hálót és kész.
Illetve van csomó eszközre valetudo is, így nem kell online lennie.
Csak akkor ugrik a kényelem és csak lokálból tudod indítani.
-
válasz
szabonagyur #14 üzenetére
Igen. Nagyobb lakásba jól is jön az okosabb. Ezért bosszantó, hogy muszáj a felhő, pláne hogy a kínai cégek feltérképezzék a lakásod, hálózatod.
-
futo001
senior tag
Pont ettol felek az online cuccaimmal. Porszivo, funyiro, automata fozo akarmi, stb. Csak abban bizok, hogy nemelyik gyarto mielott lehuzza a rolot valahogy lehetove teszi az offline hasznalatot, volt ra pelda.
-
válasz
FireKeeper #10 üzenetére
Ez a gond, hogy ehhez feltételeződik, hogy "tech őrült" legyen az ember. Viszonylag sokat olvasni hírekben felhőről, mindenről.
@szabonagyur : Nekem pl. helyből az gond, hogy Xiaomi
Buta robotporszívóm van, elég is ide.Van amúgy egyes porszívókra nyílt FW, de az azért elég macera.
-
szabonagyur
félisten
válasz
FireKeeper #10 üzenetére
Meg főleg nagy arányban nem azok érhetőek el a piacon sem amit teljesen izoláltan tudsz működtetni.
Mint a téma indító is, kell egy robot porszívó, van millió fajta, bemész MM stb. aztán kiválasztod.
Alap esetben, mivel Xiaomi nem kéne, hogy gond legyen vele hiába szűnt meg ez a vállalatuk.
Tippre előbb-utóbb lesz megoldás rá.
-
Nekem az a fura, hogy emberek ebbe nem gondoltak bele a vásárlás pillanatában.
Ugyanez a vége, amikor rájön, hogy a kínai kamerájának a képe nézhető a neten
-
ncc1701
veterán
Sosem veszek olyan cuccot, ami egy tőlem független felhős cuccal működik. Pont ezért.
-
alcsa
senior tag
-
Csodásan szervezett informatika.
Csak olyan cuccokat szeretek venni, amik offline, vagy on-prem futó szerveroldali dolgokkal is működnek, vagy van hozzá nyitott FW... Ehhez amúgy nincs?Amúgy sem véletlenül kerülöm a kínai szoftveres cuccokat, amik hálózatra csatlakoznak.
-
szente
addikt
Akkor ezért nem tudtam belépni a rúd porszívóm appjába. Remek.
-
"A háztartási eszközöknek azért van szükségük internetkapcsolatra, hogy a gyártó távolról fel tudjon rájuk rakni egy firmware-frissítést a távoli behatolások ellen."
(Ld. még: "A hasitasi nem kér PIN-kódot.")
-
válasz
szabonagyur #1 üzenetére
Köszönöm, jó lett volna ezt elöbb látni. De a xiaomit nem mentesíti, hogy hiába van a mi home appban a gép nem lehet csatlakozni hozzá.
-
szabonagyur
félisten
Volt cikk róla: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest