- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ra^ven
senior tag
válasz
Gomister #198 üzenetére
Ha lehet segítség vagy kiinduló pont én ezeket néztem, illetve kaptam:
LG TFT 22" W2243T-PF
LG 22" W2253V-PF
LG 23" W2361V-P (kicsit drágább)
Mindig azt mondják "aranyközépút"
viccet férretéve, nekem a középső tűnne jobb választásnak, legalábbis egy-két teszten is pozitívan beszéltek róla.
De még én is várnék egyfajta megerősítésre.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Bencus88 #193 üzenetére
Viszonylag minimális ismereteim vannak ezekről a monitorokról. De vállalhatónak tűnnek
Igazából ebben a kategóriában az a lényeg, hogy neves gyártó cucca legyen, akkor legalább az árért kapható minimális minőségre lehet számitani, nameg a normális szervizre. Magyarán ne AOC, meg Hánnszdzsí legyen
-
Bencus88
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #192 üzenetére
Magyarán itt ki lehet kapcsolni?És nem fogom észrevenni ezt az arányt?Megfelelő szerinted ez a monitor?
Ugyanis bocsi nem sokat értek hozzá, csak nem értettem, hogy ez a monitor miért olcsóbb és csak ebben tér el egy másik hasonló képességű monitortól.Azt hittem ez valami nagy dolog, de akkor semmiség igaz? -
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem:
kontrasztarány: dinamikus, 50.000:1
Ez a kép élességét jelenti?Mennyiben tér el az 50000 a 70000-től?ra^ven:pü
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
Monitort keresnék 22' vagy 24' 45k nál többet nem igazán szánnék rá. Főleg játék, egyszer kétszer film, utóbbi ritkábban.
Lehet ilyen árkategóriában normális monitort kifogni, vagy mondjak le róla?
-
aram01
nagyúr
köszi urak
akkor először is megveszem a gépet tft nélkül és rákötöm az itthoni tv-re és ha jó akkor veszek egy 32-es full hd-t -
ferrero3
csendes tag
Sziasztok!
MSI EX630X laptopom mellé szeretnék venni egy monitort.
20-24 col közöttire gondoltam, jó lenne ha falra szerelhető is lenne (ha létezik ilyen a monitoroknál, de ha plusz 20 ezerbe kerül akkor nemkell), és hogy a felbontást kényelmesen vigye a nVidia GeForce 9400M GS, 256MB videókártya.
Samsung párti vagyok, elsősorban olyat akarok, de ha meggyőztök más márkáról akkor abba is belemegyek -
Nyugdíjas
nagyúr
Én aztmondom próbáld azt ki előtte. Onnan már gyakorlatilag meg fogod tudni számolni pixeleket. Azért egy tévét nem arra találtak ki, hogy egy méterről nézegesd (én legalábbis elszörnyedek mindig ha kicsit közelebbről nézem az enyémet, és az 1m az nem si kicsit van közel.).
-
aram01
nagyúr
nem a kerettel van itt a gond hanem már unom hogy évente (2x) cserélgetem a konfigom.
Meg vennék egy oem 64-es w7-et is ezért szeretnék komoly gépet amihez nem kell hozzá nyúlni vagy 2évig.(nagy szavak)32" 1 méterről kényelmesen belátható? mert ha igen veszek egy full hd tv-t azt kész.
játszani leginkább a bc2-vel szoktam,ha lehet igényelném a full felbontást az előző kártyám 5770 1gb már 1680x1050-ben hisztizett.A 3Dmark meg hidegen hagy
-
Daffni2
addikt
32" nem sok?
De nem ám
A tervezett konfigból gondolom, hogy nagy játékos vagy, akkor meg pláne kell a 32"
Brutális, az az igazság. Nem gondoltam volna, hogy annyit jelent egy ekkora monitor,
Ha már szűkös a keret Én inkább a VGA-t áldoznám fel mondjuk egy 5870-re amit tervezel úgyis teljesen felesleges játékra, 3Dmark e pénisznövelő pontszámokhoz kell csak
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Vasinger! #175 üzenetére
Azért a semmilyen enyhe túlzás. Ihol a DELL pixel-policy
-
Vasinger!
nagyúr
Írtam, hogy tervezek venni egy ilyen monitort: Dell U2311H.
Oázisban úgy van megoldva a gariztatás (mint mindenhol), hogy van 3 év gari a monitorra és pixelgarancia nincs, semmilyen, csak ha 3k-t pluszba fizetek. De akkor is csak 3 nap pixelgarancia van rá.Érdemes e többet fizetni, vagy nem? Mert ez így ugye eléggé zsákbamacska.
-
aram01
nagyúr
válasz
northmahri #171 üzenetére
köszi de 24" alá nem akarok menni 24,26,27" ilyenekben filozom
-
northmahri
tag
Figy, tod írtam neked hogy azokat nem ajánlom. Jelenleg némi kompromisszumokkal jó kis monitort tudsz venni.
Samsung BX2250- a piros egy kicsit fakó, szokni kell, de láttam már előben és simán szokható, meg 22" sajnos, de ezek mellett egy nagyon jó monitor: minden felbontáson éles, kontrassz szép(sávosódás nincs, átmenetek szépek)
Amire én most hajtok:
LG W2363V-WF- "Egyetlen kifogásunk a kontrasztskálánál volt: itt sajnos közepesen teljesített a monitor, ugyanis nemcsak a szürke sötétebb árnyalatai, hanem a legvilágosabb is kifogott rajta" amúgy agyon dicsérik a monitort, és ez a monitor kapta a legtöbb pontot az IPON-tól TN panel kategóriában. -
aram01
nagyúr
na gyerekek eddig nem kerültünk beljebb,samu vagy lg? és miért?
nyomjátok az infókat -
northmahri
tag
Az LG-ről van itt teszt is, és kiderűl belőle hogy a színhűsége közepes, ami ilyen áron sajnálatos. Nekem is lessz télire egy jó kis gamePC, csak AMD, ATI konfiggal.
Eszméletlen sok tesztet néztem, néztem 40k-tól 80k-ig 24" monitorokat, és gyakran nagyon meglepődtem.
Amiket biztosan nem ajánlom:
Samsung P2470H- kontraszja közepes(sávosódás,átmenetek), látószög csak 1 személy számára jó
Samsung P2450H- a felbontások éllessége ratyi, csak FullHD-ban éles
LG 2486LP-PF -kékes, fakó színek, kicsit élesítés terén is gyengélkedik- amúgy nagyon jó monitorAsszem ennyi jutt most eszembe.
Vki kérdezte mért nem ajánlanak FullHD 24" alatt. Egyszerű: a kis képponttávolság miatt.
DE vann rá rengeteg megoldás: az asztalfelbontását lejebb rakod, és akkor nyugodtan vehetsz 22" FullHD monitort. -
megint én
őstag
Halihó!
Emberek! Konkrét kérdésem van... Mégpedig mi a külömbség LGnél a TQ és a PF végződés között???
E között a 2 típus között vacilálok
LG W2453TQ
LG W2453V-PF -
aram01
nagyúr
sziasztok raknék lassan egy gépet össze télre(i7930+5970 vga) szerintetek melyik monitort vegyem meg és miért? sok játék,sok szörf,kevés film
SAMSUNG P2770H
LG W2486LP-PF
segítsetek tanácstalan vagyok -
isxx
csendes tag
-
Zsoca1984
csendes tag
Sziasztok, egyik ismerősömnek kellene egy monitor, és kinézett magának egy sima TN paneles lg w2600 monitort. Igazából a méret lenne a lényeg neki, leginkább játszik és netezik. 45.ért tudná megvenni, ennyije van rá, szerintetek megéri? Vagy lenne ennél jobb vétel ennyiért?
-
Gomister
csendes tag
Jobb napokat^^
A közeljövőben szeretnék egy FullHD-s ~22"-os monitort, lehetőleg DVI csatival, 40-45.000Ft magasságában. Általában játék, és film menne rajta. Hirtelen ezeket néztem ki esélyesnek. Valaki tud okosat mondani bármelyikről is, illetve tuna ajánlani bármit ezek közül, vagy egyéb tipusokból?
LG W2243T - FullHD, 30000:1, 5ms, DVI
LG W2240T - FullHD, 70000:1, 5ms, DVI
LG E2240S - FullHD, LED, 2ms, D-SUB
Samsung B2230N - FullHD, 70000:1, 5ms, DVI
Samsung E2220 - FullHD, 70000:1, 5ms, DVI -
isxx
csendes tag
Sziasztok!
Szöveg olvasásra szeretnék egy monitort.
1600 x valami (valami minél nagyobb)
nagyobb képpontok
ne legyen drága
Nem értek a csatlakozókhoz, de hátha számít: GeForce 8800-a videókártyám van (és a jövőben sem fogok játszani). Talán dual link dvi-je van (4 lyuk, meg 3 sorban 8)
Előre is köszönöm a tippeket. -
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Erről valami tapasztalat LG E2240T-PN?
Megvehető? -
Exom
tag
Munkára keresek 24" 1920x1200 -as (16:10) -es TN monitort, de nem találok. Van még ilyen a piacon? Mit ajánlotok erre ?
-
Apollyon
Korrektor
válasz
almabaro #148 üzenetére
"...de mint ahogy itt írta előttem valaki ez nagyon sok egy 24" monitorért"
Nah remélem nem rám gondoltál itt. Amúgy ha már 24" tényleg nem szabad TN mert ha középen nézed a szélén már másként látod a színeket. Ahogy néztem máshol 80-90-ért már van IPS. Monitor és TV egyben szerintem nem úszod meg 100e alatt, úgyhogy lehet jobban járnál ha vennél egy monitort és egy TV tunert a gépbe. Szerintem.
-
LW
őstag
Sziasztok.
Elkészültem az ígért cikkemmel, amint megjelenik logout címlapján, linkelem.Ha megkapja az illetékesek áldását, akkor első hozzászólásba is foglalhatjuk.
üdv. LW -
almabaro
csendes tag
Sziasztok!
Régebben is érdeklődtem monitor ügyben, de még mindig nem vettem semmit. =( Most viszont azon dilemmázom hogy tv vagy monitor?! Kinéztem egy samu 530-ast, de ahogy olvasom a topicot egyre bizonytalanabb vagyok. Szóval szeretném ha ajánlanátok valami jó kis monitort. Lehetőleg 24 " legyen, vagy nagyobb. Full HD és ne TN paneles, és a felső ár a 100 000 ft, de mint ahogy itt írta előttem valaki ez nagyon sok egy 24" monitorért. Szóval lehetne olcsóbb is. Esetleg ha tvt veszek annak milyen jelentős hátrányai lehetnek a fogyasztáson kívül?! Szokásos dolgokra használom a gépet, játék film, net, néha egy kis word.
Köszi előre is a válaszokat!
-
Apollyon
Korrektor
Nah mivel szerintem én is (valamennyire jogosan) el lettem küldve a fenébe hogy 60ezres TN monitort vennék, akkor inkább gyűjtök IPS-re. Igazából az is benne volt ebben, hogy már "csak" kétszer annyiért, 120e-ért láttam ilyen kijelzőt. Persze jött old artist akinek az aláírásában ott van 83ezerért egy ips-es megoldás.
Ha megnézitek egyébként az ipon oldalát (én azért szoktam elsőnek azt nézni mert közel van és valamennyire olcsóbb szokott lenni a többinél, persze nem mindig ott vásárolok) akkor ott lehet látni hogy 100e ft alatt szinte csak és kizárólag TN paneles monitorokat árulnak, van persze Dell U sorozatból, scak azt már nem mindenki nézi meg 120+e forintért. Hja és persze a legtöbb oldalon nincs kiírva hogy milyen paneles, így annyira nem is zavarja a nézelődőt.
Nah mindegy, ebből kifolyólag is gondoltam hogy nincs 80ezerért IPS paneles kijelző (24"-ban), és valszeg elég sokan vannak így, és nem azért mert mindenki ki akar b@$zni magával hogy 60-80 e-ért vesz TN paneles monitort.
-
Nyugdíjas
nagyúr
A vlasz nagyon egyszerű. Ha neked az tetszik el kell menni, és meg kell venni. Senki az ég világon nem akart lebeszélni az XL2370HD-ról
Másik kérdésedre válaszolva: LED háttérvilágítást nem kombinálnak IPS-panellal ami sokat elárul szerintem erről a technológiáról. Ha olyan nagyon jó lenne, és tényleg növelné a monitorok képminőségét, akkor pont ezekben a drágább-profibb monitorokban lenne létjogosultsága. Mégsem használják. Nekem ez elárul egyet-mást erről a LED dologról
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
Ha két lecsupaszított LCD panelt egymás mellé rakok, akkor használhatóak úgy, egy dual-DVI-s videókártyával, mintha egy széles panel lenne az egész?
-
szatocs
őstag
Az a torzítás ugyanúgy megvan minden IPS-nél, de senki sem fog egyszínű képernyőt bámulni 70fokos szögben a monitortól, egy normális, többszínű képen pedig alig észrevehető ez a színmódosulás. Menj el szerintem, nézz meg működés közben egymás mellett egy ilyen Dell-t, és egy TN-t. Majd vond le a következtetést, hogy mit láttál. Ha semmit, akkor nincs miről beszélni.
80-ért ne akarjon már senki TN-t venni szerintem, amikor ott vannak már az e-IPS-ek is.
-
szatocs
őstag
válasz
northmahri #125 üzenetére
Az LG-t nem venném, "kékek" a színei, samsung xl2370 jobb pl nála színekben. A másikat nem ismerem.
Nincs azzal baj, ha valaki 65-ért akar monitort, engem annyira nem zavar. Csak amikor ilyen 70-72 ezres TN paneles monitorokat akartok venni, ráz a hideg, de tőlem olyat vesz mindenki, amilyet akar. Nem az enyém lesz, így nem zavarnak a TN hiányosságai majd.
(#131) Teaway - Vagy csak bebeszélték neki a hülyeséget.
-
El Kebir
őstag
..és ismétlen nem azt mondom, hogy akinek nincs 60-80k Ft-ja monitorra az ne vegyen semmit, hanem akkor alternatíva a tn paneles monitor, olcsón!
Viszont semmi értelmét nem látom, ips monitor árával kb megegyező áron tn-t venni.
-
El Kebir
őstag
"Valamelyik fórumozó meg megvette az U2311H-t és elmondta, hogy a színei mennyire pocsékok milyen rossz a betekintési szöge, egyik irányba sárgának, másikba lilának torzít"
jó hogy ezt felhozod, olvastam én is, és ott is szerepet (csak azt már nem tudtad felfogni), hogy ez a torzitás olyan meredek szögnél jelenkezik, ahonnan soha nem nézed és amely szögnél egy tn monitor már totál inverz képet (érts már a fehér is fekete) produkál, de azért ezen jó lovagolnod...nézzél már meg egy tn-t kicsit lehajolva...
A színekkel kapcsolatban, nekem van egy olyan érzésem, hogy néha a gyártók szándékosan indokolatlanul színesre állítják a monitorokat, olyan papagájszínűre (majd aki ért hozzá megmondja hogy mondják ezt szakszerűen), aminek semmi köze a színhűséghez, csak a vásárlót csábítja a "szép" élénk szín...szerintem a szép színhez hozzátartozik a színhűség is.
"Miért nem kell senkinek TVs monitor? Azért mert TN technológiájú?"
Röviden igen, a tn hibái tévézésnél jobban kiütköznek, főleg ha nem csak egy ember vele szemben ülve nézi.
A led amit itt nagyon propagálsz, azt csak a háttérvilágítása a monitornak, ha utána egy "rossz" panel van akkor annak nem lesz szép képe...tv-nek meg azért nem jó a TN panel, mert nem lehet csak szemből nézni, kicsit megmozdítod a fejed már más színeket látsz, ha lefelé felfelé mozdulsz, akkor erősen sötétedik-világosodik a kép, főleg ilyen méretnél...
-
tobias
csendes tag
válasz
El Kebir #120 üzenetére
Például azért, mert amúgy nem látok LED TVs monitorokat. Miért nem kell senkinek TVs monitor? Azért mert TN technológiájú?
Érdekes a BenQ G2420HDBL tabu. Sokan vettek itt a fórumon mindenki nagy megelégedésére szolgált. Az is TN monitor.Valamelyik fórumozó meg megvette az U2311H-t és elmondta, hogy a színei mennyire pocsékok milyen rossz a betekintési szöge, egyik irányba sárgának, másikba lilának torzít, de ő azért jó kiscserkészhez méltón meg van elégedve a monitorával és biztosan benne van a hiba, amiért ilyen színeket lát, mert biztos szokatlan szögből nézi őket...
Mindezt azért mondja, mert pár nagyhangú fórumozó már nagyon kiállt emellett a monitor mellett és nem mer ellenvéleményt megfogalmazni. Meggyőzték, hogy a 72 Hz-es képrissítés milyen fontos, miközben a moncsi adatlapján 60Hz szerepel. Erre az a válasz, hogy de behekkelhető, mert a driver végül majd megengedi a 72-t is. Ja hogy esetleg VGA kártyától függ...? Hát így jártál. Nem lehet, hogy ugyanilyen erővel más monitoron is be lehetne állítani 72 Hz-et?Visszatérve az eredeti kérdésre: Mi a baj a TVs monitorokkal? Mi a helyzet a LED monitorokkal. Az adatlapok böngészése alapján ez azon kevesek egyike ami LED-es meg TVs is: XL2370HD.
Köszi
Tobi -
wwhy
veterán
a régi topikokban is leírtam kb 1001x, itt is megteszem majd párszor
:
-- ha nincs zseton *VA, IPS panelű monitorra, akkor kell venni egy DVI-os jobb gyártó által előállított terméket, amelyiknek extra jó a hazai szervize és amelyik a legszimpatikusabb (szerintem LG, Samu, Dell). El kell dönteni a felbontást, és pont. Normális ember nem vesz monitort teszkóban, corában, mert ott a garis ügyintézésbe kicsit beletörhet a bicskája/ideje.
Fölösleges mindig beírni/kérdezni, h mit ajánl/unk, van-e jobb, mert TN-es monitor annyi van mint égen a csillag, és a tulajdonságaik ugyanazok (tökmind1, h a papíron hány ms-t ír pl, mert a kutya sem fogja kimérni/észrevenni, h 2 vagy 4).
-- a színekről: nem arról van szó, h egyik helyen kék, máshol piros, hanem, h mondjuk kék--->kékeszöld, kék--->lilás stb. Ez akkor üt nagyot, amikor mondjuk jópár fotót papírra előhívat valaki, és a bőr mondjuk nem bőrszínű, hm. vmi szép sárgás. -
tka
tag
Hli!Valaki használ Samsung BX2250 monitort?Erre gondoltam,a 24-es szerintem már nagy.Játékra akarom.Dell 2209 meg az új U2211H néztem,mert a vízcsapból is ez folyik,de félek az imputlagtól.Napi 2-3 órát játszok,ezért kifogástalan monitort szeretnék.Ilyen szögek nem érdekelnek.Esetleg ha vki tud róla vmit,igazán megoszthatná velem!Előre is köszi.
-
northmahri
tag
Hujjaj...
Most hihetetlenűl megindott a hitem a fórumokban.
"Mi az hogy ilyen elvárások mellett nem lehet olyan árk.-ban"? Mert ha az ember szép(nem tökéletes) színeket akar, akkor muszály IPS istenkirálymonitort venni 120k-ért? Kb. egymillió egy monitor van ilyen árk.-ban, aminek jók a színei, szép kontrasszos stb... Elhiszem hogy az jobb? De egyrészt nem telik rá, másrészt a kicseszett gammákat , meg az after effects , néha egykis Photoshop futattására bőven elég egy 65k alatti monitor. A szép színeket úgy értettem hogy...nah...normális színek, tehát ha az én monitoromon kék volt a kép akkor másoknak ne legyen piros....
Csak azért kérdeztem hátha vki pont egy ilyet vagy ilyet vett:
-Samsung BX2450
-LG W2486 -
DaNNE96
csendes tag
Én is ebben a témában vagyok bár én egy-két monitort kerestem.
[AOC 22" 2436VWA]
[LG 24" W2453TQ-PF]Ezt a 2-őt találtam kérdésem hogy a 2 közül melyik a jobb esetleg van-e jobb ebben a kategóriában? Net-re lenne meg néha játékra és ennyi...
-
x6radio
tag
Tudnátok ajánlani monitort 50.000ft-ig?
Elvárásaim:
felbontás: 1920x1080
Válaszidő: 2 ms
Képátmérő: 22"-24"
Márka: Csak ne fujitsu és társai
Fényerő: 300cd/m2 alatt ne legyen -
El Kebir
őstag
Nem értem én ezt, miért jó egy drága (60-75k) TN paneles monitort megvenni, ahelyett, hogy egy olcsóbb ips-t vennétek? (kb ilyen árban vannak)
Ha valakinek tényleg nincs pénze IPS paneles monitorra, annak drága TN panelesre miért akad pénz? (ezt egyszerűen nem értem)
-
tobias
csendes tag
Sziasztok!
Mondjatok légyszi véleményt a következő monitorról:
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_xl2370hd/156006
Fontos, hogy hosszú időre tervezek monitort venni. Filmnézéshez, webezéshez, kis játékhoz kellene. A TV sem rossz, ha van. Lehet hogy becsaptak, de a LED kijelző valami miatt fontosabbnak tűnik mint az IPS vagy PVA.
Nincs műszerem, amivel a feketét meg a kontrasztot tudnám mérni, bár állítólag a TN nem annyira homogén meg rossz a betekintési szöge...
Beszéljetek le erről a moncsiról és ajánljatok helyette másikat..
Köszi
Tobi -
Apollyon
Korrektor
Üdv!
Erről tudnátok véleményt mondani? [link]
A közeljövőben kell vegyek új monitort, semmi baj nincs a jelenlegivel, de nagyobb kell, és nagyobb felbontás, hogy elférjek a kijelzőn. 3D modellezésre kell, de most annyira nem fontos az IPS meg egyéb jobb nem TN panel, mert nincs rá keret. Mindenképp 24"-os kéne és 1920x1080 felbontás. Az nagy érvágás ha csak 23.6"-os a képernyő?
A keret 60K, a márka, válaszidő mindegy.
-
keIdor
titán
Sziasztok!
Havernak lenne kérdése, hogy van e különbség FULL HD felbontásnál a DVI és D-sub között minőségben és ha igen mennyire észrevehető?
Ezt nézte ki magának, de csak D-sub van rajta. Vagy van valami jobb amit tudnátok ajánlani neki 40.000 forintig?
Üdv: Keldor
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Foo
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Két monitort szeretnék vásárolni, egy olcsóbbat 60e forint körül (otthonra), és egy drágábbat úgy 100e forint körül (a munkahelyre). 3D modellezéshez, és webdesign-hez kellene, szóval a színhűség a legfontosabb... válaszidő, kinézet és a fogyasztás nem. egyéb elvárások: 24hüvelykes képátmérő. remélem tudtok segíteni. válaszokat előre is köszönöm! -
Dondom
tag
válasz
old_artist #108 üzenetére
De hát én nézegettem, jó igaz, hogy TN paneles, de most nem tudok mit csinálni.
Szóval ajánljatok egyet ebben az árkategóriában, nem számít hogy TN paneles, csak legyen akkor dönthető vagy elfogadható alsó betekintési szöge.
-
flash-
veterán
Sziasztok
olyan 19 colos lcd monitort szeretnék venni.
Olyat,amire már érdemes elcserélni egy 100hz aoc crt monitort.
Játékra,filmre használnám.
ne okozzon csalódást
mit tudtok ajánlani? -
Shono
aktív tag
válasz
northmahri #105 üzenetére
Egyet értek old_artist!
northmahri:
Annyit tudnék hozzáfűzni, hogy hasonló paraméterekkel kerestem monitort kb fél éve.
Én ezt választottam itt. és elégedett vagyok.
Bár nem 200, de 65-tel kb esélytelen vagy ha tényleg nagyok az igények. -
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
northmahri #105 üzenetére
Üdv!
Talán azért nem kaptál választ a kérdésedre, mert ennyi pénzért, amit kritériumnak kikötöttél, nem kapsz olyan monitort, és ezáltal nem is tudtak a részedre még ajánlani sem, aminek "... valóságosak a színei, teltek,szép kontrasszos, egyszóval a LEGJOBBAT szeretném az árért. FullHD-t tudja, 2ms válaszidő, és 24" a keret 65k MAXXXXX"
Ha csak ezeket vennénk figyelembe, akkor már min. 200e-nél tartanánk és találnánk a számodra megfelelőt, de kompromisszumos megoldással talán megtalálnád az ideális monitorodat.
Kompromisszumos megoldának, talán (esetleg) az árkategóriában közeli monitorok közül az LG W2220P, a Dell U2211h vagy U2311h, vagy éppen a HP ZR22w ajánlható. -
Dondom
tag
Szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy TV tuner-es 23-24 colos monitort milyet tudnátok ajánlani?
Keret az olyan kb. 70k lenne...
Fontos lenne TV-zéshez is persze, alsó betekintési szöge legyen legalább, vagy legyen dönthető, mert ágyból nézném.
2ms-es se ártana game szempontjából. Mondjuk nem mérvadó.
-
northmahri
tag
Sziasztok!
Ha legalább annyi pénzem lenne ahányszor már írtam a fúrumokba....de mind1 hátha most:
Szóval olyan monitort keresek, aminek valóságosak a színei, teltek,szép kontrasszos, egyszóval a LEGJOBBAT szeretném az árért.
FullHD-t tudja, 2ms válaszidő, és 24" a keret 65k MAXXXXX.
A monitor egy bazijó géphez lenne hozzákötve, filmet is néznénk rajta, úgyhogy a betekintési szög is fontos. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Jelenleg van egy Acer AL1916WASd moncsim. Nem új, nem rossz, nincs baja, szürke a kerete én meg már akkor feketét akartam (de káresemény biztosítással lett ez), adódott egy lehetőség, el tudnám adni 15 ezresért. Ati HD5770-es VGA-m van hozzá. Van nagy FULL HD-s TV-m is a filmekre. Szerintetek érdemes lecserélni valami jóságra, jobbságra? Van-e mostanában ettöl esetleg színvilágilag vagy feketében nyerőbb választás? Árkategória max 35k.. -
-
törölt tag
Akkor neked is a manapság egyre népszerűbb Dell U2311H-t fogják javasolni úgyis.
Én is emelett tettem le a voksom, már meg is indítottam a rendelési folyamatot. Esetleges alternatívákról (2209WA illetve U2211H) pár hózzászólással korábban már írt Nyugdíjas fórumtárs:
"A 2209 annnyit "tud" a másik kettőhöz képest, hogy picit régebbi modell, nincsen rajta DisplayPort, és nem fullHD. De, ha mondjuk jobban szereted a nagyobb képpontokat, vagy csak "VGA-kímélőbb" felbontást szeretnél, akkor szóbajöhet.
Egyébként a 2211, és a 2311 egykutya, az egyik nyilván kisebb, kisebb képpontokkal, tehát elképzelhető, hogy nehezebb lesz olvasni rajta szöveget (ha gyengébb a szemed), viszont spórolhatsz egy tizest. A másik oldalon pedig a kisebb képppont miatt sokkal szebb rajzolatúak lesznek a dolgok, mert a szemed sokkal kevésbé tudja elkülöniteni a pixeleket. Tehát előny is van..."
A LED-es felhajtást meg szerintem felfújták kissé. Ezek az új Dell-ek sem fogyasztanak rettentően sokat U2211H - 22W, U2311H - 33W a specifikációk alapján, ami szerintem bőven jó egy ekkora monitor esetén.
-
szatocs
őstag
válasz
Vasinger! #90 üzenetére
HDMI-ből DVI-be alakításnál nem gondolom, hogy húdenagy minőségromlás lenne, mivel mind a kettő digitális jel, és lényegében csak máshova vannak kötve a lábak. Ez nem olyan, mint egy AD/DA átalakítás.
A szemed pedig szerintem nem zavarja a 60Hz, az csak CRT-nél volt érezhető, hogy hány Hz-es. Bár én is örülök, hogy tud 75 és 72Hz-et is.
-
vmicza
csendes tag
Tisztelt hozzáértő kollégák!
Nagyon megköszönöm, ha javasoljatok nekem valamilyen 23-24" Full HD-s monitort játékra és netezésre. A keret 70-80k HUF. Nem vagyok márkahű, és nem érdekel a garancia.. Az számít, hogy játékban gyors legyen, a fekete az fekete legyen, LED háttérvilágítása legyen (ha ez fontos).
A játékkokat Full HD-ben tolnám, magas vagy max beállításokkal.
Köszönöm!!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #91 üzenetére
Értem. Köszi a linket. Egyébként ez az overdrive nem jár gari vesztéssel? Illetve nem árt a monitornak?
Mindenki: Úgy érzem, megnyugodtam a HDMI ügyben, nem baj az, ha nincs.
Daffni2: Akkor ezt a mítoszt, valószínűleg még akkor a D-SUB->DVI/HDMI átalakításokról terjenghetett, illetve az RCA/Jack átalakításoknál fordulhat elő.
-
Daffni2
addikt
válasz
Vasinger! #90 üzenetére
mivel minden egyes átalakítással, megszakítással romlik a minőség, még ha kicsit is. Egyedül ez az egy bajom
Alapvetően igaz amit mondasz, de itt nem olyan átalakításról van szó, arról nem is beszélve, hogy digitális jelről beszélünk, egyesek és nullák szaladgálnak a kábelben.
Ha ogaér van kép, hanem ér oda mert rossza kábel, csatlakozó akkor nincs kép, vagy telejesen élvezhetetlen. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Vasinger! #90 üzenetére
Hivatalosan 60Hz,de mégis már vGA-driverből ki lehet vlasztani a 75Hz-et. Ha meg nem akkor csak egy inf file kell hozzá. Itt egy irás erről.
Azt viszont szerintem rosszul tudod, hogy előbb utóbb csak HDMi-s VGA-k lesznek. Pont a DisplayPort felé tart a dolog most
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #89 üzenetére
Hm...van benne valami amit mondasz.
Nekem valóban, egy gyors és egy TN jobb monitor kell, ami nem melegedik sokat (vagyis nem fogyaszt sokat) és jók a betekintési szögei és ami filmnél fontos, az a bevilágítás. A színei annyira nem fontosak nekem.A HDMI igazából nem kéne soha a büdös életbe, mert nem kell hangot átvinni sehova. Nincs konzolom, nem is lesz.
Engem csak az zavar kicsit, hogyha később már csak olyan VGA-t fognak gyártani, amin csak HDMI van, akkor nem tudom, csak átalakítóval használni ezt a monitort, amit nem szimpatizálok, mivel minden egyes átalakítással, megszakítással romlik a minőség, még ha kicsit is. Egyedül ez az egy bajom van, de ez nem fog visszatartani azért a megvételtől.
Egyébként ez mitől 75 herzes? A honlap 60-at ír, mint miden átlagos monitorra. Nem lenne baj egyébként a 75, mert a 60 kicsit zavarja a szememet már. :\
-
Nyugdíjas
nagyúr
Pontosan ezt akartam irni. Ők egy kicsit "forditva ültek a lóra". Nézőpont kérdése, hogy tekintesz erre a monitorra, ők pont elég hülyén tették ezt.
Lehet ugy nézni,hogy: jéééé, IPS-es monitor 80k-ért, úúú, akkor ez biztos olyan profi, mint egy 250k-s EiZO, végre a DELL megcsinálta a csodát, "ingyen" kapjuk a csúcstechnológiát, éljen. Aztán ebben a szemléletben letesztelik, és nem boldogok
De valójában ha az árát nézzük, hova is pozicionláta a DELL? (Márpedig ez alapján kell nézni, mert ez mutatja meg az igazságot.) Ez a monitor alig, vagy nemis drágább, mint a puccosabb 23-24" fullHD TN-ek. Ennek ellenére:
Gyors? Igen
fullHD? igen
Ráadásul 75Hz-es, tehát egyértelműen látszik, hogy a TN-paneles monitorokkal akar konkurálni, nem a csúcsminőségű profi monitorokkal, ott pl. a 75Hz, és a sebesség sem számítana, nem erre "gyúrtak" volna. Azoknak lett ez kitalálva akik otthonra, általános célra, játékra keresnek monitort,de jobb kell nekik, mint a TN-paneles "átlag". Ha helyén kezeljük a terméket mindjárt más a helyzet.Vasinger!: Áruld el mire szeretnéd a HDMi-t használni, amire nem jó egy DVi?
-
Vasinger!
nagyúr
Mára semmilyen Samsung dolgom nincsen. Nem mintha csak a Samu dolgok halnának meg nálam, de azért ez durva, hogy:
931 BF táp behal, 931 BF pixelhiba, T220 táp, T220 HD panel....Gondolom ezek után megérted, hogy nem szívesen vennék Samut.
Egyébként nem akkora baj, ha elromlik, mert ingyen megjavítják, csak az a 2-3 hónap amíg moncsi nélkül vagyok, az a gázos....
És a Samu nem győzött meg annyira, főleg összeszerelés minőségében sem, mivel recseg, ropog és nem stabil lábakon áll a monitorjuk....
Persze nagyon szépek, főleg a T220.Persze a DELL is bejön, mert egyszerű, letisztult.
-
szatocs
őstag
válasz
Vasinger! #84 üzenetére
Nem igazán húzzák le, egy wide gamutos U2410-zel szemben tesztelik, ami 130k egyébként.
HDMI azért nem fontos szerintem, mert HDMI-DVI átalakítóval, ami kb 1000Ft, és simán orvosolható.
DP-t ATI nyomatja nagyon, de van már nVidia is, amin van.
Igazából DVI minőségre ugyanolyan, mint HDMI vagy DP, minden vga-n van DVI, szóval én azt használnám. A HDMI olyan helyeken jöhet szóba, amikor konzolt, vagy más készüléket csatlakoztatnál, de arra meg ott az átalakító.
-
Vasinger!
nagyúr
Nem tudom mi volt velem, de én teljesen azt hittem, hogy ezen van HDMI ami azért nem rossz ha van valljuk be. Igaz, a mostani VGA-mon csak dvi van, de később lehet, hogy jól jönne. Ellenben van rajta DisplayPort. Az mi is? Mire lehet használni?
E kép alapján, a DisplayPort-ra teljesen HDMI-t hittem.
Egyébként ebben a tesztben véleményem szerint nagyon lehúzzák. És a képek szerint teljes joggal. Bár, én mint laikus mondom ezt, Ti biztos több mindent kiszűrtök a tesztből.
-
Vasinger!
nagyúr
Akkor szerintetek nincsen jobb választás max 80k-s árkategóriában 23"-os monitor a Dell U2311H-án kívül?
Mert akkor úgy néz ki megveszem. Persze előtte kipróbálom a boltban, hogy valóban annyira jó.
Remélem megéri a több pénzt, hosszú távra tervezek és most 4 be***rt Samsung után, már valami minőségibbet akarok venni...
-
szatocs
őstag
-
keIdor
titán
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok (egész pontosan Hétfőre már KELL valami) 23' vagy 24'-eset szeretnék venni, a keret 50-60k lenne rá maximum, több most nem. Játékra és Internetre lenne főleg, nagy ritkán film. (ha épp nem TV-n nézném valamiért...)
DVI mellett ha van HDMI az egy pozitívum, de nem létszükséglet, szóval ha nincs az sem baj. Gondolom ebből csak TN jön ki ami nem lenne baj, de ha kijön jobb, akkor jöhet az is.
Iponból rendelném, de itt az apróból is jöhet! 1920x1080 vagy 1920x1200 legyen.
Köszi előre is! -
Nyugdíjas
nagyúr
Valóban nincsen Szegeden DELL szerviz.
De én kissé butaságnak tartom ez alapján monitort venni. Legnagyobb valószinüséggel nem romlik el, ha meg mégis, akkor szerintem egyszer kiadásként 3-4 ezer forint nemsok.Tekintve hogy sok alternativa nincsen (ugy kb. 0), vagy annyival drágábbak, hogy biciklis futárral is vitetheted annyiból szervizeltetni Pestre
-
h_143570
addikt
Van jelenleg a U2311H-el kozel egyenerteku, de nem DELL gyartamanyu monitor.
Fontos lenne az szegedi szerviz lehetoseg. A Dell oldalarol es a guglibol nem sikerult adatott kinyernem, ezzel kapcsolatban.
-
DaNNE96
csendes tag
Szal minden ár az egekben van mostanság... Egyébként mint photoshop úgy gondoltam hogy ilyen egyszerűbb dolgok csak kocsikat tunolgatni meg ilyen dolgok semmi xtrémebb (vagyis nem tervezem). De akkor asszem ezzel várok még ahogy olvasgattam a forintnak az értéke is sokat számít ebben a témába (tapasztaltam mikor a gépem vettem)
De azért köszönöm a gyors válaszodat.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, tanácstalan is lehetsz, mivel ebben az árkategóriában, ha Photoshophoz is használnád, akkor számodra csak használt monitort ajánhatunk és ebban gondolkodhatsz, mivel szvsz ha nem akarsz színtorzulásokkal, rosszabb betekintési szöggel és a színinformációk pontatlanságával szembesülni, akkor számodra csak a *VA vagy inkább az IPS paneleseket ajánlanám, és újonnan jelenleg 60e Ft-tól indulnak.
-
DaNNE96
csendes tag
Hali!
Monitor vásárlás előtt állok és tanácstalan vagyok hogy milyen monitort vegyek a keret 40.000FT és minnél jobbat szerenék. A monitort játékra, Photoshophoz szeretném használni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
old_artist #68 üzenetére
Na akkor az. Régen volt, én meg törlöm a lejárt infokat a "kompjúterből"
-
old_artist
addikt
válasz
Nyugdíjas #60 üzenetére
Üdv!
Csak egy „kis kiigazítás” az LG W2600 monitorral kapcsolatban, mégpedig ...
– az LG W2600HP az az IPS paneles, mivel a HP-nál a "P" jelenti a professzionálisabb típust, a további jelölés, jelen esetben a "BF" pedig a káva színére vonatkozik mindkét típusnál is,
– az LG W2600H a TN paneles!
Sokszor összetévesztik sajnos a jelöléseket, mivel csak egy "P" betü az eltérés a szóban forgó LG monitorral kapcsolatban! -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Aranygyerek #66 üzenetére
Az előbb jól mondtad pont
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Aranygyerek #63 üzenetére
A 2209 annnyit "tud" a másik kettőhöz képest, hogy picit régebbi modell, nincsen rajta DisplayPort, és nem fullHD. De, ha mondjuk jobban szereted a nagyobb képpontokat, vagy csak "VGA-kímélőbb" felbontást szeretnél, akkor szóbajöhet.
Egyébként a 2211, és a 2311 egykutya, az egyik nyilván kisebb, kisebb képpontokkal, tehát elképzelhető, hogy nehezebb lesz olvasni rajta szöveget (ha gyengébb a szemed), viszont spórolhatsz egy tizest. A másik oldalon pedig a kisebb képppont miatt sokkal szebb rajzolatúak lesznek a dolgok, mert a szemed sokkal kevésbé tudja elkülöniteni a pixeleket. Tehát előny is van...
A Samsung lényegesen lassabb, és képminőségben is gyengébb, semmiképpen sem javallom
-
Aranygyerek
aktív tag
Kezdem én is átértékelni ,hogy milyen monitor kell nekem. Eddig amit néztem:
Samsung BX2335 59000ft-ért és tetszett is,de senki nem tudott róla semmit. A Dell monitorokról csak jókat modtok ,nézegetem is a 80k alatti kategóriát.+ monitort találtam az Oazis kínálatában.ELL ULTRASHARP 2209WA
DELL ULTRASHARP U2211H
DELL ULTRASHARP U2311H
illetve még ezt találtam ebben az árban:
SAMSUNG SYNCMASTER F2380
Döntsek ár szerint ,vagy valamelyik sokkal jobb a többinél és azt vegyem? -
Hello!
Épp nézegettem monitorokat, és egy 30-40k-s monitort szeretnék venni.
Ebben az összegben 19-es moncsikat láttam, és nekem bőven megfelel.
2 közül nem tudok választani.
ez az egyik
itt meg a másik
A fő kikötésem csak annyi, hogy 2ms-es legyen! -
vilga
tag
Hogy hozzászóljak ehhez megéri nem éri tamáskodáshoz:
Tavaly több mint félévi hezitálás, olvasás, megtekintés után szántam el magam a dell u2410-re
Bizony nagyon sok píz volt /132k/. Volt mikor feléért majdnem megvettem az általam legjobbnak tartott TN-filmest de mikor láttam a képét csak meghátráltam.
És mikor HEXAA-nál élőben megláttam a dell-t nem jöttem el csak a hónom alatt a dobozzal.
Egy percig nem bántam a kiadott pénzt, pedig sem grafikus sem prof. felhasználó nem vagyok, csak egyszerűen otthoni használatra kellett.
Illetve most a 2311-es kedvező ára miatt egy kicsit, de hát műszaki cuccoknál ez természetes jelenség.
Egyszóval egy percig nem haboznék ezen: az idő majd igazolja!!! -
megint én
őstag
Vasi, neked "csak" +10k mert te eleve 70 körülire gondoltál. Nekem 50 volt a limit, de még így is komolyan elgondolkoztam azon hogy ilyet vegyek!
-
Zsoca1984
csendes tag
Esetleg valaki help az előző kérdéseimre???
-
Vasinger!
nagyúr
Az utolsó bekezdésed mintha csak a gondolataimat olvasnád.
Teljesen így vagyok én is ezzel, hogy azt a 20k-t pont vga-ra költeném. :\Szerintetek egy ilyen monitort érdemes kalibrálás nélkül hagyni? Állítólag olyan képe van alapból mint egy kalibrált TN+FILM-nek. Igaz ez?
-
szatocs
őstag
válasz
Vasinger! #49 üzenetére
Ez benne van, itt jön elő a fogyasztás, mert egy 32-es tv-nek azért már van 100W-os fogyasztása, az már melegszik is, na meg közelről elég érdekes egy ekkora képernyőt bámulni. Bár nekem szimulátorhoz külön jó lenne a tv, még sem azt fogom venni.
De így is, úgy is te, meg a tárcád fogtok dönteni. Ténylegesen mire van szükséged. Mert ha azt nézem, hogy 20ezerrel olcsóbban jutnál monitorhoz, akkor azt a 20-at más hardverbe fektetheted, mondjuk vga-ba. De én ezzel úgy vagyok, hogy előbb veszek egy monitort, és használom esetleg 720p-ben játékok közben, aztán ha lesz keret, jöhet a vga. Mert többször használom a monitort nem játékra, mint játékra, és azért legyen már szép, amit 5 évre veszek.
-
szatocs
őstag
válasz
Vasinger! #47 üzenetére
Értem én, hogy sok, én is így vagyok vele, de 2 hónapi utánajárással sikerült meggyőznöm magam, hogy erre fogom összegyűjteni a pénzem.
65k-ért akartam samsung xl 2370-et, ami egy TN LED, de minden szinten jobb ez a monitor. És ami még kecsegtetőbb nekem a monitorban, az a stand-je, mert hát a pivot is jól jöhet valamikor.
-
Vasinger!
nagyúr
Van valami az utolsó mondatodban. Mert a videóban már nagyon éles szögeket mutattak mikor látszott rendesen.
Ha van rá mód Hexánál, hogy megnézzem élőben és csak utána vegyem meg, az lenne a legjobb.Még alszok rá párat. Nem sokszor adok ki ennyi pénzt egyszerre, sőt...
Nagyon sok pénz ez. -
szatocs
őstag
válasz
Vasinger! #43 üzenetére
Kékesedés vagy akármilyen változás szinte minden IPS-nél van, TN itt már hányadék képet adna, ahol az IPS még csak elkezd más árnyalatúvá válni. TN 24-eseknél ha szemben ülsz a monitorral, már csak a sarkokban is látszik, hogy más az árnyalat.
Az a lényeg, hogy amennyiről elkezd színeződni, onnan te sosem fogod nézni.
-
LW
őstag
válasz
Vasinger! #43 üzenetére
Oázisban van rá lehetőséget, én is éltem vele.
Ez a monitor jellemzően csak fekete, sötét képnél színeződik el narancs és asszem lila színre. (itt épp elég feketés jelet van) Amúgy betekintési szögben elvileg nagyon jónak számít az IPS panellal. Am hol nézed te oldalról a monitort? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #42 üzenetére
Azért hittem neki, mert ez a jelenség nálam is jelentkezett, csak a T220HD-nál. És hiába tyúbos videó, nem lehet véletlen, hogy többen csak ezért tettek fel videót, hogy ezt mutassák meg.
Mert, szerinted ez a valóságban nem így van? Még nem láttam élőben ilyen monitort.
Teljes mértékben csak amit olvasok, arra hagyatkozok, egyben rátok is. -
Vasinger!
nagyúr
Észrevettem valamit egy videón. Kékesedik a monitor, ha más szögből nézi az ember.
Ennyi pénzért már ilyen TN+FILM-es hibát már nem akarok látni. Szerintetek?
Nyugdíjas: Az input lagról már meggyőztettek és már utánajártam.
Afelől nincs baj. Fentebb írtam, hogy mivel van.
22"-on biztos nem fogok FULL HD-ni.23-24"-os monitort keresek.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Vasinger! #38 üzenetére
A 8ms itt egyáltalán nem a TN-es 2ms négyszerese, kb. ugyanannyi valójában, az eltérő technológia miatt.
Mai TFT-k esetében egyébként is sokkal többet számít az input-lag, ami ennél a monitornál nagyon kiemelkedően jóra sikeredett (gyorsabb TN-eket megszorongató).Ha szeretnél spórolni egy tizest, és tudod közelebbről nézni (vagy jó a szemed), akkor a kistesó ugyanezt tudja, csak 22"-on (felbontás is megegyezik, ezért említettem a jó szemet, mert azon a szokványosnál kisebbek a képpontok).
-
LW
őstag
válasz
Vasinger! #38 üzenetére
Ellenkezőjét mondtam, semmi inputlagot, sem utánhúzást, sem szellemképet nem érzek.
Összefoglalva azt mondtam, vedd figyelembe a betekintési szögen kívül a képminőséget is és hogy a magasabb válaszidő nálam nem okozott semmiféle kellemetlenséget.DeckardCain: szerintem PCre a 16:10 a legjobb, de filmre és játékra egyértelműen 16:9 jobb.
-
Vasinger!
nagyúr
Értem, akkor ha nem IPS lesz, akkor ezt ajánlatos venni?
Az átalakítósat azért nem kedvelem, mert minden egyes átalakításnál romlik a minőség.
LW : Ha magas az input lagja, akkor nálam kiesett.
Vagy félreértelmeztem a kommented?
Egyébként én is ágyból szoktam nézni és alulról borzalmas rossz a TN-es panelek betekintése.
Ezt is jó lenne kiküszöbölni, csak 80k...Kíváncsian várom a képeket.
Igazából, ha nem 8ms-es lenne és nem 80 hanem 70k, akkor holnap már mennék érte a boltba.
DeckardCain: Egy picivel többet is fogsz látni oldalra. Kicsit mozisabb hatása lesz, jobban beleéled majd magad.
-
Zsoca1984
csendes tag
-
megint én
őstag
Emberek! TUDOM, hogy baromi jó az a dell... De tényleg nem telik rá :
Beleszerettem, és csak jót hallottam róla, de nem megy...
Ezért szeretném megint megkérdezni, hogy 50-55K-ig mi a tuti?
Én eddig Ezt néztem ki.
LG W2453V-PF Monitor -
LW
őstag
válasz
Vasinger! #30 üzenetére
Ha meguntam a játékot az új szerzeménnyel az (viszonylag) magas inputlag gyakorlati jelenségeiről is írni fogok. Játékban egyáltalán semmit sem érezni, és U2311H(IPS-8ms)nek nincs olyan szellemképe kurzorhúzásnál mint Samsung(TN-2ms)nek. Ablakrángatás sem késik. Semmi kellemetlen dolgot nem tapasztaltam az első 1-2 órában amit a monitor előtt töltöttem, pedig előítéletes voltam.
A betekintési szögön kívül a megjelenítés sem utolsó. Elkérem haverom fényképezőjét, csinálok képeket (egymás mellett van U2311H és 932BF), de egy absztrakt digitalArt képnél TN hányadék, IPS áldás. Fehér szinte a gyári beállítások mellett is tökéletes. Kicsit finomítottam rajta(R:100,G:98,B:99, gammát eredetin hagytam).
Látva egy TN és egy IPS közti különbséget otthoni körülmények között szó szerint "ég és föld". Nem volt bajom a W2284F-el amit eladtam a U2311H miatt, külön-külön tudtam összehasonlítani a tudásukat, de abszolút "pawnol" az új Dell.
A betekintési szög nálam is fontos. Ha ágyból nézek filmet, akkor viszonylag alulról látom. Még nem volt alkalmam kipróbálni, de minden bizonnyal nem csak körvonalakat és pacákat fogok látni.
És igen, nem kicsit elfogult lettem. Yes, i'm DelleD.
Amennyiben a zsebed mélyére tudsz nyúlni úgy, hogy nem kell máshonnan jelentős mértékben elvenni, nomeg hosszú távra kívánsz monitort venni, akkor mint hasonló (volt) szemléletű monitorvásárló mondom. Megéri. (még úgy is hogy a meglévő 22" LG monitoromtól váltam meg.)
-
Daffni2
addikt
válasz
Vasinger! #32 üzenetére
A Benq monitorok igen megbízható minőséget képviselnek, alig találni pixelhibás darabot, jó a képminőségük,a külső is egészen jól sikerült, nekem jobban teszenek mint általában a hasonszőrű társai.
A HDMI hiánya nem érdekes, mert ugyanaz a digitális képjel megy ki a DVI-n is.
Hangot meg ki a fene akar a tv hagszóróira küldeniAz átalakító nem egy nagy dolog, szinte minden mostani VGA dobozában benne van.
Vagy, olyan kábelt veszel ami DVI-HDMI.
A G2420HDBL igen jól sikerült monitor, nekem is olyan volt a mostani előtt. -
Vasinger!
nagyúr
És a Benq monitorokról mi a véleményetek? Mennyire jók, megbízhatók?
Elég jónak néz ki ez a G2420HDBL. Egyedül a HDMI hiánya ami így elsőre szemet szúrt...Ha most nem veszek HDMI-s monitort és a közeljövőben veszek majd VGA-t, de majd az utánalévő VGA-hoz is ezt a monitort akarom majd, nem fogom megbánni? Vagyis nem szeretnék átalakítókkal babrálni.
Meg ha csak a hang a plusz a HDMI-nél, akkor nem érdekel, mert nekem a kép a lényeg. -
Daffni2
addikt
válasz
Vasinger! #30 üzenetére
Benq G2420HDBL 51k
Ez LED-es a HDB jelű az nem.
Hexaa-nál megnézheted, összehasonlíthatod. -
Vasinger!
nagyúr
-
-
megint én
őstag
válasz
Vasinger! #21 üzenetére
Hali vasinger! Nem tudom emlékszel-e rám CSiMi néven együtt cséztünk még pár évvel ezelőtt
Kicsi a világ. (#22) szatocs. Kollega jól mondja U2311H- 80.000. Nekem is mindenki ezt ajánlja, igaz nekem "csak" 50.K lenne a büdzsé de mégis fontolóra vettem, hogy én is olyat vegyek, igaz így kicsit spórolósra kell vennem. Fel is hívtam a boltot, és töredelmesen kifaggattam, miért is olyan nagy szám ez a monitor, és meggyőzött (sajnos a pénztárcám rovására). Őszintén nagyon jó az a moncsi.
Csak lenne olcsóbb
(#24) Daffni2
Van egy ilyen jó kis marketing.. sokat nézegettem mostanság a monitorokat, és az olcsóbbikak ledes technológiával a drágábbak meg led technológiával készülnek. Van egy kis nyelvtan a dologban -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
MasterMind #19 üzenetére
Csak PVA jöhet szóba? Manapság nem nagyon csinál senki komoly monitort PVA-val. Hirtelen az egyetlen amit jó szivvel merek ajánlani, az az EiZO Foris FX2431
-
szatocs
őstag
válasz
Vasinger! #21 üzenetére
Dell U2311H-t (23") ajánlanám elsősorban, igaz 80k, de megéri a felárat, hosszútávon is.
HDMI vs DVI = képminőségbeli különbség nincs.
LED háttérvilágításra nem sokat lehet adni, szebb nem lesz a kép, és azzal, amivel kevesebbet fogyaszt (kb 6-7W óránként, ez kb 140 óra használat után ad ki 50Ft-ot), annyiért nem érdemes ezt venni. A Dell szemben a TN-es LED-esekkel, IPS paneles, ami jól jön, ha betekintési szög számít, semmivel nem lassabb, mint egy TN paneles, viszont sokkal szebb, színhűbb a képe.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni. Leírom igényeimet:
1920x1080 pixeles felbontás.
Legyen rajta: DVI, HDMI
Jó legyen játékra (kis input lag, kevés válaszidő), kicsi bevilágítás a filmek miatt, szép színek.
Lehetőleg ne Samsung legyen, mert sorban 4 ment tönkre 3 év alatt, de ha tudtok egy nagyon tartós típust belőle elgondolkodok....Ha még belefér a keretbe, akkor LED-es is jó lenne, nem szeretném, ha nagyon befűtene a monitor és ugye kisebb is lenne a bevilágítás.
23-24" környékén nézek.
A keret 60-70k lenne rá.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
Szerk.: Milyen előnye van a HDMI-nek a DVI-hez képest azon kívül, hogy 8 csatornás hang is átmegy rajta és kisebb?
-
Zsoca1984
csendes tag
Annyiba segítsetek már még, hogy laikus szemmel, ha kitesznek elém egy LG w2753v TN paneles monitort és egy LG w2600HP-BF Monitort mi lesz közte a különbség??? Szebbek a színek vagy élesebb vagy milyen a w2600-as?
-
MasterMind
tag
Hali!
24" 1920x1200 (16:10) PVA paneles kategóriájában melyik szerintetek a legjobb?
Ár nem számít, csak a tudás...legkisebb utánhúzás, legszebb kép.
Válaszotokat előre is köszönöm -
flash-
veterán
sziasztok
olyan lcd(vagy led??) es monitort keresek ami 19 colos
játékra,filmre használnámmost egy 17 colos aoc 100hZ es katódsugárcsöves monitorom van.
a mostani lcd-k játékban mennyire maradnak el egy általam emlitett monitortól?
mit tudtok ajánlani ami nem lenne csalódás? -
LW
őstag
Előzetesbe az U2311H válaszidejéről annyit, hogy nincs akkora szellemképe mint egy 2ms (papíron) Samsung TN (932BF) monitornak. Cod4 jobb mint valaha.
-
Zsoca1984
csendes tag
Van egy 102-es LCD-m a kisszobában meg egy 127-es Plazmám a nappaliban, szóval több TV már nem kell, ez most kifejezetten a géphez kellene, megmondom őszintén, hogy 50.000-be kerülne most mind a két monitor. Ennek a függvényében se vegyem meg a w2753-ast? Tudsz írni valami konkrétumot, hogy miért ne? és miért inkább a w2600-ast?
Előre is köszi a segítséget!
-
Zsoca1984
csendes tag
Sziasztok!
SOS-ben kellene egy vásárlási tanács. Két monitor között vacillálok, LG w2753v és w2600hp, mind a kettő egy árba lenne nekem most, de fontos a külső is, nekem a w2753 jobban tetszik, csak azzal az a bajom hogy nem tudom feltenni a falra. Játékra és filmre kellene leginkább.
Kérem adjatok valami tanácsot!
Előre is köszönöm!
-
LW
őstag
RAMBOTIME! Épp most rakom fel az állványra.
-
LW
őstag
Addigra szerintem drága pénzért ugyan, de "kajakLED" lesz a menő.
Tegnap a győri hiperteszkóban voltam, a tecsó felirat fölött van egy bazi nagy kijelző, olyan fénye van este, hogy megvakítja a parkolóban járókelőket. Nem vennék rá mérget, de szerintem ott LEDekkel vannak megoldva a képpontok. Hatalmas ereje van és szép a képe is.
-
szatocs
őstag
Ez, hogy drága, ez csak rajtad múlik, mennyit tudsz rá kispórolni, mennyi időre veszed (mert azért ha 4-5 évre, akkor évente 6ezer nem sok különbség szeritem), mire fogod használni.
Nekem feltett szándékom egyébként, hogy 2012-13 körül, mikor át kell állniuk digitális adásszórásra, veszek majd egy multimédia lejátszót, ami tud majd digitális vételt, Full HD film lejátszást, meg mindent, ami kell (60 körül vesztegetik most, lentebb fog jócskán menni). Ehhez pedig nem árt, hogy IPS panelos monitorom legyen majd. Ez még csak egy elképzelés, de majd kiforr még addig.
Ha majd megunom monitornak, akár kisképátlós tv-nek is megteszi majd.
-
LW
őstag
Bele látsz a gondolataimba. Épp fel akartam ajánlani, megvárom ezt a Dell kacatot, kijátszom magam vele és tapasztalatok és a nagy könyv szerint egy címlapos cikkben elkezdem. Több féle TN monitor is van itthon, lesz mivel összehasonlítani.
Megjelenés előtt elküldöm neked mint prohardver egyik legjelentősebb monitorprofesszorának. -
LW
őstag
Jó ötlet volt ez az összevont topik, bár az első hozzászólásba a monitorok fő különbségeit és szempontjait belevettem volna.
-
megint én
őstag
Thx!
Egyúttal kérdésem is akadna Nekem kéne most egy monitor és javasoltátok a Dell IPS paneles monitort...
...Bár csak ne tettétek volna, mert beleszerettem, de sajnos nekem ilyesmire nincs pénzem, pedig tényleg jó darab. Nekem olyan 50.000 max 55 lenne rá a keret. Ezen összegen belül mit lenne érdemes venni? Gondoltam LEDeste, de semmit sem tudok róla. Ti vennétek olyat? Vagy van valami tapasztalat róla?
-
h_143570
addikt
Udv,
a Samsung 215TW monitorom haldoklasnak indult, hater vilagitas vibralas.
Kellene helyette valami hasonlo kattegorias, nem baj ha 23"-as.
Foleg munkara es film nezesre lenne hasznalva. Bar idonkent jatszanek casual szinten, foleg RTS neha FPS.A LEDes hatervilagitasosak is erdekelnenek, felteve, ha van mar olyan ami nem csak oldalak megvilagitasara hasznalja.
120Hz is erdekes joszagok, bar egyenlore a TN panel miat felejtosnek tunnek.
Szoval tudnatok ajanlani valami megfelelot, a 215TW helyett?
-
megint én
őstag
Monitorajánlás: Lásd a téma összefoglalóban.
[ Módosította: Qru ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest