- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HP notebook topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #30295 üzenetére
Ezek a csoda ábrák...
CPU-limites részeken zongorázni lehetett a különbséget az i5-ösömön.... Amíg lagos volt a Mantle mód (win7-em volt akkoriban, és azon az OS-en sokáig lag gondok voltak vele) addig DX11-en toltam, de le kellett vegyem a grafikát High-ra, mert feljebb nem bírta a CPU bizonyos részeken a multi-t.... Mantle-vel meg röhögve ment Ultra-n, hasonló FPS-el. Ez azért elég nagy különbség volt, bőven 10% feletti. Ilyen bő 50 vs szűk 70 FPS környéki minimumok rémlenek azonos Ultra beállításon.... De hogy nagyon nem 10% alatti volt, az is 100%. Nálam egy FPS-nél, főleg multiban bő 60 FPS az a lélektani határ, amit még elviselek, ha nem sűrűn fordul elő....
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #30286 üzenetére
Persze, hogy nem ugyanaz a liga. Mégis kb olcsóbban vettem a hatmagos Xeont, ami valójában ugyanaz, mint egy i7 970, csak szerverekbe szánva. De a lényeg, hogy nem mindig elég az i5, van ahol kompromisszum, ezt nem akarják sokan a topikban elfogadni.
AMD Mantle szuperül hatott az Intel procikra is.Egy komplett beállítással feljebbb tudtam menni, mert sokat javított a CPU-limites helyzeteken.
(#30287) Attix82: Igen, amikor már a GPU-kihasználtságon is látszik, hogy nem oké akkor már nagy a baj.
Elég pontatlan a mérő, hogy finoman fogalmazzak.
Részben ezért is hiszik azt sokan, hogy bőven elég a CPU-juk, amikor mondjuk nagyon nem mindig.... De erre akkor jön rá az ember, ha egy ideig használt erősebb procit.
(#30289) ->Raizen<-: Nekem semmi bajom azzal, hogy nektek elég. Nekem azzal van bajom, ha ez alapján azt írjátok, hogy ez mindig mindenkinél elég. Írd akkor így: NEKEM elég az i5. Mert ez így teljesen korrekt. Általánosan kijelentve viszont nagyon nem.
(#30290) Zsébernardo: Azért egy főleg olcsóbb RX470 és egy GTX1070 nagyon nem egy kategória... Főleg ahol nem vagy csak kicsit fogja vissza a CPU, ott nagyon durván elmegy a GTX.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
#00137984 #30283 üzenetére
Azért van különbség 4690k meg 6600k között.
De egy 4,7 ghz ocval még nagyobb lesz. Egy delid után meg már a stabil 4,8 ghz is elérhető lenne de én azt nem játszom meg kell a gari.(#30286) Zsébernardo: Így van a 4,7 ghz meghálálja magát. Dx11-ben úgy repült minden gtx 1080-al hogy öröm volt nézni, igazi vadállat volt a gépem.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #30282 üzenetére
Akárhonnan nézem, egy röhej, hogy 8 év után még mindig kb. ugyanazt kapod, ugyanazon az áron, vagy még drágábban. Oké, kisebb fogyasztással. Mennyi idő múlva is térül meg? Hoppá....
Mint írtam, nem kellett TitanXP, nekem már a 290X-el is bele-belefutott a 4,4Ghz-re húzott i5 4690K 16GB 2133Mhz-es ram társaságában olyan jelenetekbe, amikor csak széttárta a karját, hogy ez biza neki sok....
A régi alacsony órajelű i7... Aha, a 8 évvel ezelőtt i7 920-asom röhögve futott 4Ghz-en... Az még rendes, igényes forrasztott CPU volt. De a 6 éve gyártott mostani hatmagosommal is vígan megvan akár a 4,3Ghz is, az is forrasztott. [link] Egy mai i5 mennyivel tud többet? Max 500Mhz, az semmi. Elárulom, ezt a Cinebench pontot lefutni minimum tuningolt Skylake i7 kell....
(#30283) Zsébernardo: Mantle alatt is ott volt a CPU-limit, pedig ott jelentősen kisebb a driver overhead, úgyhogy ez nem nyert.
Nekem a Crysis 3 füves pályán olyan CPU-limit volt az i5-el, hogy számomra teljesen játszhatatlan volt. A mostani hatmagos sem csinált hűdejó FPS-eket, sőt, de bőven játszható szinten maradt, akárhogy csűrtem csavartam azt a jelenetet, és ez eléggé jelentős különbség. VGA ugyanaz a 290X, beállítások dettó.
-
nubreed
veterán
válasz
#00137984 #30017 üzenetére
"Rengeteg DX9-10-11 játék van amiről nem szivesen mondana le egy játékos, hogy a legfrissebb játékokban egy kis előnyt élvezzen az Nvidia videókártyákkal szemben"
Ott a pont. Az AMD már megint vagy még mindig nem érti a piac és az emberek működését. Vagy a Microsoftnak ennyire kell az AMD, hogy tolja a Win10 és a DX12 szekerét. Erőből nyomják, ez vissza fog ütni.
És úgy ahogy mondod, a Volta valószínűleg simán fogja hozni azokat a feature -öket, amiket jelenleg mondjuk csak a Vega tud. Azzal a különbséggel, ismerve az nVidiát, hogy megjelenés napjakor aktiválva is lesznek már, nem úgy, mint a Vegánál, hogy várni kell a december körüli csoda driverre, amikor majd aktiválják az új, jelenleg kikapcsolt feature -öket. Na akkor lehet majd Poor Voltázni. -
HSM
félisten
válasz
#00137984 #29452 üzenetére
90 vs 98 FPS minimumra az i5-4670K-val. Ez azért messze van a hirtelen beeséstől.
De tény, látszik a legtöbb négymagos i5/i7-eknél, hogy jobban szeretik a zöld drivert. Bár van kivétel, a 6700K alatt már jobban szalad a Fury.... (Ott a minimum fps mérési hibahatáron, átlagra meg már gyorsabb a 1070-nél.) -
HSM
félisten
válasz
#00137984 #29449 üzenetére
Tehát egy processzorigényes játékhoz erős processzor kell a csúcs kártyák alá, milyen meglepő.
Érdekes egyébként, hogy csak a középkategóriás i5-i7-eknél van ez a jelenség a 1070/Fury között, gyengébb vagy erősebb prociknál vagy egálban vannak CPU limittel, vagy elhúz a Fury.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
#00137984 #29314 üzenetére
"GTX 1060 és az RX 580 harcoskodása már nem számit mérvadónak, mert egyre több kompromisszumot jelent majd a játék ezekkel a belépőszintre elég videókártyákkal. "
Á ne túlozd el.
A belépőszint a gtx 1080ti-nél kezdődik.
Ami alatta van az csak szárnycsapkodás.Akkor rendbe teszem : gtx 1050 ti:alsó középkategória
Gtx 1060-rx 580: felső közép ; gtx 1070-1080 : felsőkategória; gtx 1080 ti : csúcskategória -
nubreed
veterán
válasz
#00137984 #29314 üzenetére
Dehogy szünik meg. Mindig volt és mindig lesz létjogosultsága a középkategóriás kártyáknak, ha a piac egészét nézzük, sokkal több fogy ezekből, mint a high-end kártyákból és nem mindenkinek van szükséges 180 fps-re a legújabb játékok alatt, sokan beérik a 1080p@60 -al de akár még ennél kevesebbel is, vagy mert nincs rá igényük vagy egyszerűen nincs pénzük high-end kártyára.
Plusz ha most tényleg lehet hinni a mantráknak, a legújabb apik alatt (dx12, vulkan) minden a minél hatékonyabb erőforrás kihasználásról fog szólni. Dehogy ez tényleg így lesz e... -
HSM
félisten
-
válasz
#00137984 #29223 üzenetére
Már megint nyomod a f@52ságot az RX470 vs. GTX1070 témában.
Persze, hogy jobb a kétszer annyiba kerülő GTX! Nyilván jobban észreveszed a 77%-kal nagyobb teljesítményt az RX 470-ről váltva, mint a bő 30%-ot, amikor az R9 380-ról váltottál a 470-re. Ha ez utóbbit nem vetted észre, akkor nem GPU limites játékokkal/beállításokkal játszottál.
Vagy talán hazudik a TechPowerUp?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #28874 üzenetére
A konzolok a köztes generáció alapján teljesen más irányba mennek, mint a PC. Az Xbox One X esetében a Microsoft az extra processzormagok helyett, inkább fixfunkciós blokkokat épített a sűrűn használt feladatokra. Tehát amíg mondjuk a PC-nél sok mag kell a rajzolási parancsok feldolgozásához és beírásához, addig egy Xbox One X-en ez mindegy, nem a procimagokat terheli vele, hanem egy erre kialakított célhardvert. Ez nem csak gyorsabb megoldás, hanem még leveszi a terhet a procimagokról is. Az a helyzet állt elő most, hogy a draw call kezelés szempontjából messze az Xbox One X a legerősebb gép azzal, hogy az MS erre célhardvert épített. Egyébként azt nem tartom kizártnak, hogy a jövőben a PC is erre megy, és akkor a procik képesek lesznek gyorsítani a rajzolási parancsok feldolgozását és beírását, de ehhez kell a megegyezés a gyártók között, és nyilván egy API is, ami ezt kezelni tudja.
-
törölt tag
válasz
#00137984 #28724 üzenetére
Mivel a Witcher 3-nál is volt gondod, azzal meg kb. 70-80 órát játszottam ezzel a kártyával, szinte biztos vagyok benne, hogy valami hibás darabot fogtál ki. Most is kipróbáltam: 1080p, motion blur off (még mindig nem szeretem), növényzet látható távolsága eggyel vissza, SSAO, élesítés alacsony, mert a magas zavaró,
és amúgy semmit nem változtat a teljesítményen (és nem élsimítás, az be van kapcsolva), Hairworks off, minden más maxon és Novigradban is 62-75 fps között mozog, v-syncet belőve 58-60 folyamatosan, egy pillanatra meg nem akad. VRAM meg kb. 2GB körül mozog a játékban, ha jól emlékszem, de a 4-nek biztos, hogy a közelébe sem jut, szóval az sem lehetett probléma.
Ha mindent maxra állítok (Hairworks is), akkor 45-55 fps között ingadozik (gondolom különböző szörnyek elleni harcban még esik a HW miatt), és megállapítható, hogy az élesítés magas beállításával csúnyább lett a játék. HW nélkül 58-65 a max. beállításnál.
Ha nem ehhez hasonlóan ment nálad, akkor az általad kifogott példánnyal voltál elégedetlen (joggal), és nem az RX 470-nel. -
szmörlock007
aktív tag
válasz
#00137984 #28716 üzenetére
Üdv
"Alább meg csak a konzolok látványvilága van, amire egy ilyen kártya szinte már túlzó pazarlás. Arra egy GTX 1050ti vagy egy GTX 1060 3GB-os videókártya elég lett volna."
Tehát arra elég lett volna egy 3 gigás 1060 is. De az annyiba kerül mint az rx 470 és max egy kicsit volt gyorsabb. Anyival nem,hogy pl medium helyett highon ugyanolyan gyorsan fusson mint rx470 mediumon.
-
huskydog17
addikt
válasz
#00137984 #28650 üzenetére
Grid Autosport abszolút tökéletes 60 fps-el megy Ultra-n High Res Texture Pack-kal egy 4GB-os RX470-en. Tudom, mert több, mint 50 órám van benne és soha egyetlen framedrop sem volt. Ráadásul nálam "csak" egy Core i5-3470 van mellette.
Nálam a Crysis 3 maxon csak akkor lassult be 60 fps alá, amikor nagyon sok fű volt a pályán, de az is a CPU limit miatt van. Crysis 1 motorja (Cryengine 2) pedig szarul van optimalizálva és DX9 alapú, ott nem szabad csodát várni. -
s.bala31
őstag
-
nubreed
veterán
válasz
Nekem R9 290 volt előtte, a COD AW -n kívűl mindennel játszottam én is az itt felsoroltak közül. De sőt, mondok jobbat, a Crysis 3-at még 7870 -en toltam végig! És láss csodát a 60+ fps-em a legtöbbször megvolt FHD-ban. Grid Autosport? Ne vicceljünk már, az a mosógépen is elfut. Valley soha nem akadozott nekem egyik AMD kártyámon sem. a Witcher 3 egyedül, ami 290 -en 60-40 fps között mozgott, de csak azért mert nem voltam hajlandó lemondani az ultra beállításokról (hairworks off természetesen).
-
Petykemano
veterán
válasz
#00137984 #28646 üzenetére
Én teljesen megértem az, hogy többre, jobbra vágytál Te, vagy bárki, aki 1070-re vagy afölötti Nvidia kártyát vásárolt. Ahogy mondtam, az is igaz, hogy ebben a termékkategóriában az AMD nem kínált portékát.
Ha azt mondaná bárki, hogy jobbra vágytam, ezért megadtam az árát, kizárásos alapon az nvidiának, ezzel nincs semmi gond.
Ami nem szerencsés az az, hogy az összehasonlítást márka és nem árkategória szinten teszi meg valaki és márkára vonatkozólag von le következtetéseket.
Olcsó Android => szar android
Iphone, ami ugyan drága, de jó => Az Iphone király
Az iphone tényleg király, de a különbséget nem az iphone<>android adja, hanem főképp a 80k<>250k árkülönbözet.Mondom, én tökre megértem, hogy jobb teljesítményre vágytál. De nem fair márkára vonakozó következtetéseket levonni úgy, hogy 60-70e-s AMD kártya => AMD szar, 130-140e-s nvidia kártya => nividia istenkirály. Vehettél volna 80e-ért 1060-at is.
Az se fair, hogy megjelenéskori árakat hasonlítasz közel egy évvel későbbi árakhoz. Ez megtörténhetett volna akkor is, ha nvidiát vettél volna tavaly nyáron is (1060) 120eFt-ért, és fél évvel később moroghattál volna, hogy hát milyen gyenge ahhoz képest, hogy milyen drága volt és most meg már 135-ért megkapnám az 1070-et (zárójelben: induláskor 190e volt) Ez az általad márkákhoz kötött jelenség sem márkafüggő valójában
A forint értéktelenedése mindkét gyártót egyaránt érinti. Az se márkafüggő, hogy 3-4 évvel ezelőtt még egy mainstream kártya 50e volt, most meg már 80.
Egyébként valószínűleg nagyon jó időben vásároltad az 1070-et. Én örülök, hogy örülsz és elégedett vagy, csak azt lásd be, hogy az elégedettséged oka elsősorban nem a márkaváltásnak köszönhető, hanem annak, hogy relatíve többet áldoztál a videokártyádra. (mert ha csak a márka lenne a döntő, vehettél volna 1060-at)
-
-
-
olle
senior tag
válasz
Mert naponta több órát játszok az Uniginel
Witcher 3 - Wild Hunt - i5 6500 RX 470 4GB ULTRA benchmark ( FPS ) 1080p
Érdekes másoknak faszán fut
te voltál az 1 a millióból...
-
nubreed
veterán
válasz
#00137984 #28640 üzenetére
Nem tudunk még semmit a jövőben megjelenő játékokról, hogy hogyan fognak teljesíteni. Egyáltalán nem biztos, hogy úgy lesz, ahogy írod. Idei megjelenésű a ME:A vagy a Ghost Recon Wildlands is pl, mind kettő jól megy 1070 alatt ha kikapcsolom a bloom -ot a Wildlands-ben, a többi maradhat ultrán, akkor nincs semmi gond. Bár ugye Ubisoft, vannak vele más gondok... De az már nem ide tartozik.
-
-
válasz
#00137984 #28631 üzenetére
Nem értem, miért hoztad ezt fel? GTX 1070 alatti szinten van mindkettő, az 570 icipicit gyorsabb a 470-nél, semmi értelme nem lett volna cserélni, de ezt te is tudod.
Ami a drága 470-et illeti: én tavaly a Giga G1 470-et 65k-ért vettem, ami teljesen rendben volt. Ha te elsietted a vásárlást, akkor igen, annak ára van, de a 65k-s 470 totál pariban van a 120k-s GTX 1070-nel. Sőt.
(#28636) Raggie: Ahogy mondod.
-
Dtomka
veterán
válasz
#00137984 #28633 üzenetére
"120ezer forintos árával"
Nemtudom melyik 1070 -es kártya volt 120k, én csak a sajátomat néztem ~145k volt a legalacsonyabb ára.Szerintem a többi kártya sem volt új korábban 120 k, max használtan.
"GTX 1070 a 2017-es PC Gaming belépő szintje. "
Ez a mondat is előbb-utóbb igazzá válik, de ma még nem igaz -
-
-
törölt tag
válasz
#00137984 #28609 üzenetére
Aki nem kitartoan egy oldal tamogatoja az megy innen-oda, attol fuggoen hogy hol kapja meg a vart teljesitmenyt. Akinel mas szempontok is vannak azok merlegelnek, most mar nem szikseges nekem sem az NV, innentol megy minden szepen eladasra es jon szepen amire igazan szukseg van most. Erdekes tapasztalat volt, szoftveresen voltak gondjaim, a monitor egy alom (Acer XB271hu), am most mar jon a next gen, Ryzen 1700, Vega es valami szep HDR-es Freesync 2-es monitor, most erre van szukseg.
Nem csak jatekra kell a vas, az early adopterek mindennapjait meg mar megszoktam
(#28611) ->Raizen<-: azert csak a magad neveben beszelj, en bosszankodtam eleget "csoda" zolddel...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #28387 üzenetére
Működik az OpenCL, csak az OpenCL valójában nem igazán egy API, hanem több. A gyártói implementációk annyira eltérnek, hogy az egyes implementációkra tervezett programok nem kompatibilisek a másik implementációval. Alapvetően két opció van OpenCL program szállítására. Az egyik a programot binárisként szállítani, de ilyenkor az új hardverekkel ez a bináris nem lesz kompatibilis. A másik lehetőség a kernelt OpenCL C forrásként szállítani, de akkor meg ott a driver OpenCL fordítója, ami egy csomó galibát okozhat. A harmadik a nyerő verzió vagyis a SPIR-V, de ehhez OpenCL 2.1 kell minimum, amit viszont se az AMD, se az NV nem akar igazán támogatni. A SPIR 1.2 is jó, de azt meg csak az AMD támogatja.
-
jacint78
addikt
válasz
#00137984 #28246 üzenetére
Én mindíg a hanggal küzdöttem az AMD konfigokon, ASIO mellett pláne. Tegnap meg azt vettem észre, hogy megy a zene ASIO-val 7ms pufferrel(!) és közben az NV drivert telepítettem és meg sem torpant... Az AMD konfig mellett, meg néhány nyitott böngészőtől is hajlamos volt megakadni 10-20ms puffer mellett...
-
Petykemano
veterán
válasz
#00137984 #27361 üzenetére
Számomra is csalódás volt az amd előző négyedéves eredménye. Vagyis a növekedés mértéke. A ryzentől nagyobb hatást vártam.
Ha mondjuk azt mondjuk hogy 300m dollár jött a ryzenből az első hónapban, akkor 400 dolláros átlagárral számolva eladtak 750000 példányt. Hát az elég kevés ahhoz képest, hogy a megjelenés előtt azt számolgattuk, hogy elég lesz-e a GF gyártókapacitása, miközben ez csak max 4-5000 wafer. Nyilván persze sok volt a selejt.A magam részéről azt vártak, hogy a ryzen minimum megduplázza az amd bevételeit.
Az igazsághoz persze többminden hozzátartozik:
- Itt most csak az első hónap DIY top tier szeletének bevételeiről beszélünk
- a mainstreamnek számító R5 még csak majd most következik
- állítólag a Nagy OEM gyártók nem forgalmazzák a ryzent. Még. Mert egyszerűen ki akarják várni - bölcsen - a kezdeti hibákat. Mert esetükben egy BIOS frissítés óriási költség.
- tudjuk, hogy a piac nagyobb része ma már a mobil. A raven ridge, amit a mobil piacon szintén ütőképes produktumnak várnak, sokat nyomhat majd a latba. Persze ez is az OEM gyártókon fog múlni.
- a nagy profit nyilván a szerverpiacról jön.Hát kiváncsian várom. Igazság szerint a projektált 17% nem áll párhuzamban azokkal, amiket felsoroltam, kíváncsi vagyok az AMD realizmusának okára
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#00137984 #27367 üzenetére
Az mondjuk tény, hogy az ipar is nagyon fontos a befektetőknek. Valószínűleg a GPU-kat is ipari célok miatt fejlesztik úgy (FP16 DL). A játék csak egy extra szinte. "Tudja azt is"
Gondolod lényeges szempont egy dVGA törpepiac az ipari, szerver és konzol mellett?
El tudom képzelni, hogy töltelék... A részvényesek pedig nem gamerek főleg, nekik hót mindegy honnan jön a profit.(#27368) TTomax: Ez is egy szempont. Bár az NV is jól keres az ipari felhasználásból.
Igazából egy grafikon döntené el az egészet, hogy melyik cégnek mekkora bevételt jósolnak ezekről a területekről, milyen arányban.
Felesleges találgatnunk, utána kell nézni. -
Solymi81
aktív tag
válasz
#00137984 #26190 üzenetére
Tudod, az a baj, amit amúgy már sokan mások leírtak, hogy tévedésben élsz.
A saját régi tapasztalataid alapján vizionáltad, hogy a látott tesztek ellenére az RX470-ben lehet még annyi kraft ami megéri az általad kidobott összeget illetve felnőhet a középkategóriához, miközben ez már idejekorán látszódott, hogy tévedés.
Úgy viselkedsz mintha az AMD-nek kutya kötelessége lenne olyan teljesítménnyel és olyan áron kiadni a kártyáit mint ahogy te azt elképzelted, mert ugye, régen ez volt.Én tavaly vettem gépet, RX470 volt kinézve, de a tesztek alapján láttam, hogy nem fogja hozni azt a szintet amit én szeretnék (24", FHD, 60 fps), így kénytelen-kelletlen többet kell belerakni és dönteni kell minimum egy GTX1060 vagy egy RX480 között.
Ja, most olvasom, hogy HDD-t használsz. Gratulálok a tökönszúráshoz, az nem tűnt fel, hogy az összes tesztet SSD-vel végzik? Olvass el pár tesztet arról, hogy miért jobb az SSD és mennyi gyorsulást hoz. Amúgy meg az 1070 előtt invesztálj be egy min 120/128GB-os SSD-be és nézd meg mégegyszer az fps-eket.
-
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #26190 üzenetére
"Én már nem idegesitem magam ezen, majd a GTX 1070 fejlesztés után megoldodnak a gondok. CPU limit és a 4GB videómemóriából kifutást néhol teljességgel kizártnak tartom"
Kíváncsi leszek... Crysis3-ban tuti még a húzott i5-ödel is volt néhány pályán CPU-limit.
Csak viszonyításként.. Nálam ilyen 6 maggal+HT:
És ilyen 4mag+HT-val:
és ilyen csak 4 maggal:Az alany mindhárom méréshez egy régi hatmagos Xeon volt 4Ghz-en járatva, asztali megfelelője pl. az i7-980X. Sajnos ez sem elég neki maradéktalanul, még ha minden magját megkapja akkor sem...
-
huskydog17
addikt
válasz
#00137984 #26178 üzenetére
Csatlakozok Yutani kollégához!
Légy oly kedves és nevezd meg azokat a címeket, amelyek csak Medium grafikán mennek jól! Szerintem mindenkit ez érdekelne a legjobban.
A Wildlands jelenlegi formájában egy rakás szarkupac, az minden VGA-n szarul ,megy, kizárólag Titan X-en éri el a 60 fps-t FullHD-ben, szóval ez a játék nem releváns, mert itt applikáció oldalon van a gond.
Azért is nagyon érdekelnének a címek, mert én is full maxon vittem végig a Cryis 3-at az RX470-el 60fps-en (kivéve az első két pályát, ahol a sok fűszál és vihar miatt leesett a sebesség)A közösség érdekében, tisztelettel megkérnélek, hogy nevezd meg a problémás címeket és akkor talán még magyarázatot is tud valamelyikünk adni (pl.Wildlands PC-n alapból hulladék vagy hasonlók
)
Az új Mass Effect pedig még ki sem jött.
Azonban figyelembe véve, hogy a piac egyik legszebb (ha nem a legszebb) játéka, a BF1 Ultra-n megy gond nélkül 60fps-t az RX470-en, én nem aggódnék az Andromeda miatt sem, mert ugyanaz a motor lesz alatta. -
-
Gainka
őstag
válasz
#00137984 #26164 üzenetére
Jaj csak vegyél már egy konzolt és ne kelljen olvasni ezt a sok sületlenséget. ezer hetvenet akar venni win 7-re uristen akkor vegyél jövöre felét nem éri a majd az lesz a bajod
Nem is értem hogy lehet egyáltalán össze hasonlitani az ezer hetvenet a konzollal? Mert aztán konzolon van csak igazán élvezem a játékot, de amit te csinálsz jájj nem bijja a 4x éjszimitászt kocog ámdé.... hatvan 4 ezeré, nem cak 6van fpsznek kéne jennie hanem 65nyek.Szerintem próbálkozz meg a nintendóval vagy a horgászattal
-
válasz
Biztosan nagyon felületes vagyok, elnézésedet kérem, de akkor sem látom milyen játékokban vannak problémáid.
Mikor voltak neked megfelelőek az árak?
Amikor a forint 200 volt a dollárhoz képest?
Az RX széria pedig abszolút pariban van az NVIDIA társaival. FullHD 60Hz-re pedig nem igazán szoktak többet ajánlani.
De neked egyértelműen egy konzol lenne jó választás. Ne vedd meg szerintem a 1070-et, mert csak megint elköltesz egy vagyont, és ki tudja, lehet év végére már csak high-on fognak rajta menni a legújabb dx 12 címek. Amikkel te amúgy sem fogsz tudni játszani a Windows 7-es oprendszereddel. -
-
Raggie
őstag
válasz
Szerintem te mikor olvasol csak azokat a mondatokat veszi be az elméd amelyeknek a mondandója neked tetszik... De komolyan.
Gondolok itt arre ,hogy erre a gondolatmenetedre már vagy 140-en megírtuk itt a fórumon, hogy miért nem igaz, de neked ez nem igazán számít semmit...
-
válasz
#00137984 #26155 üzenetére
Ha ennyire árérzékeny vagy, akkor miért nem kötsz kompromisszumot, és játszol ultra helyett very high-on, esetleg high-on, és veszed vissza az élsimítást?
És mik is azok a játékok amikre neked nem elég az rx 470?Az adatlapodra pedig az alsógatyád márkája helyett beírhatnád milyen monitorod van.
-
guftabi96
addikt
válasz
#00137984 #26136 üzenetére
Hát ebbe sajnos bele kell törődnöd.
Mást nem tudok mondani, csak azt, hogy élvezd a játékokat azzal a grafikával, ahogy szépen fut. Ha a játék igazán jó, úgysem az fog számítani, hogy most High-on vagy mediumon játszod végig
Optimalizálatlan szutykok meg mindig is lesznek.
Pont múltkor volt itt egy ARK teszt.. na az pl siralmas volt. -
-
Raggie
őstag
válasz
#00137984 #26130 üzenetére
Mit jelent nálad az, hogy mostanra nem úgy muzsikál?
A megvásárlásakor még jó volt és mostanra elszaródott? Lelassult?
Ezt fejtsd már ki érthetőbben, mert kizárt dolognak tartom, hogy egy kártya teljesítménye az évek során csökkenjen. Nem hogy csökkenni nem szokott de a driverek javítása miatt még jelentősen nőni is szokott! -
válasz
#00137984 #26121 üzenetére
Nem kell fejleszteni neked sem, csak ha nem vagy hajlandó kompromisszumot kötni. Márpedig aki nem hajlandó, az nyúljon
magáhozmélyen a zsebébe és ne sírjon, hogy ki kell adni egy GTX 1070-re, mert a feleannyiba kerülő RX 470 nem tud mindent futtatni 60 FPS-sel fHD-n. És nem az AMD tehet arról, hogy a GTX 1070 annyi, amennyi. Ha megjelenik egy 1070 szintű AMD VGA, az is lesz 350 dollár, ne aggódj, nem fogod 250-ért megkapni.Te tipikusan az az ember vagy, akinek az ingyen sem elég olcsó, és a lóph@$z sem elég nagy.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#00137984 #26109 üzenetére
Nvidia kártyatulajok akár egy mai napig DX11-ben megfelelő teljesitményű GTX 970-ről válthatnak GTX 1060-ra, vagy ettől még felfelé teljesitményben és a DX12 igényeknek is megfelelnek.
970-rol 1060-ra valtani pont ugyanaz mint 290-rol 480-ra.
Vedd meg gyorsan az 1070-et, akkor vegre (remelhetoleg nem kell naponta hallani a siramaidat.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #26111 üzenetére
Én 2010 elején vettem 4 mag +HT-s i7-est, akkor még egy 4890-es Radeon mellé. Bőven elkelt a teljesítménye, 3,67Ghz-en pl. GTA4 alá.
Azok az új utasítások kb. semmit nem érnek játékokban.
Amúgy igen, egy modern, jól megtuningolt i5 gyors ramokkal általában elég egy mondjuk RX480/R9 290/GTX980/GTX1060 kaliberű kártyához a legtöbb esetben. -
HSM
félisten
válasz
#00137984 #26109 üzenetére
Itt csak az a probléma, hogy mikor 8 évvel ezelőtt kijött az első négymagos i5 generáció, még egészen jó kis procik voltak, csak azóta eltelt 8 év, és eközben olyan minimálisan nőtt csak az i5-ereje, hogy egészen vicces, tuninggal és órajelnövekedéssel együtt talán +40-50% 8 év alatt? Ehhez jépest a GPU-k az akkori 4850/5850 szintjéről elég brutálisat ugrottak felfelé, az 5850-hez képest ma egy RX480 legalább 3X-os tempót tud!
Szóval nem a játékok szálltak el, hanem a mainstream processzorok ragadtak be erre a mókusvakító szintre. -
-
-
huskydog17
addikt
válasz
#00137984 #25717 üzenetére
"R9 270X videókártyától jóval gyorsabb az R9 380, mert itt jól érezhető teljesitménynövekedés volt. Mint mondtam az RX 470 szintén javult az R9 380-tól, de alig érezhetően."
Neked a 35-45%-os sebességlöket alig érezhető?
"HD7850 és R9 270X váltásnál szintén 30%-ot meghaladó teljesitménynövekedést jeleztek jópáran. RX 470-nél szintén ezt a 30%-ot emlegetik. Akkor és most sem kaptam meg ezt a 30%-ot"
De, megkaptad, még többet is kaptál:
Konkrétan a 380-hoz képest az RX 470 kb. 30-45%-ot ad sebességben:
A 270X-hez képest pedig az RX470 pont dupla olyan gyors, azaz 100%-ot hoz.
-
füles_
őstag
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #25720 üzenetére
Én ilyen téren nem panaszkodhatok. Januárban vettem egy Sapphire 7870 XT-t durván 28 000 forintnak megfelelő áron, fél évig vidáman használtam, majd eladtam szintén 28 000 forintért, és vettem helyette egy 290X-et. Az kb. dupla sebesség, alig több, mint dupla áron. Ez volt fél éve, azóta is fülig ér vele a szám.
-
HSM
félisten
válasz
#00137984 #25717 üzenetére
"Most érkezik két jó játék év elején és semmi jóra nem számolhatok."
Miért ne számíthatnál? Pont, hogy a modern, leginkább DX12-es játékokban érezhető ezen modern architektúrák ereje.Én nem aggódom a 290X-emmel sem, pedig régebbi, butább motyó.
(#25718) fules: )): Jó, hát úgy egyértelműen megéri váltani... Kevés pénzért lett egy masszívan gyorsabb, modernebb, takarékosabb kártyád. Nekem viszont ennél többet kéne ráfizetni, és a 480 se lenne mindenhol gyorsabb, sőt...
És a fogyasztás sem annyival kevesebb, amitől elolvadnék, és a legfontosabb GCN dolgok is ebben már benne vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Fúziós energiát vásárol a Google
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Steam topic
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest