Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Az első hardvertalálka az idei évben
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
üzenetére
Én teljesen megértem az, hogy többre, jobbra vágytál Te, vagy bárki, aki 1070-re vagy afölötti Nvidia kártyát vásárolt. Ahogy mondtam, az is igaz, hogy ebben a termékkategóriában az AMD nem kínált portékát.
Ha azt mondaná bárki, hogy jobbra vágytam, ezért megadtam az árát, kizárásos alapon az nvidiának, ezzel nincs semmi gond.
Ami nem szerencsés az az, hogy az összehasonlítást márka és nem árkategória szinten teszi meg valaki és márkára vonatkozólag von le következtetéseket.
Olcsó Android => szar android
Iphone, ami ugyan drága, de jó => Az Iphone király
Az iphone tényleg király, de a különbséget nem az iphone<>android adja, hanem főképp a 80k<>250k árkülönbözet.Mondom, én tökre megértem, hogy jobb teljesítményre vágytál. De nem fair márkára vonakozó következtetéseket levonni úgy, hogy 60-70e-s AMD kártya => AMD szar, 130-140e-s nvidia kártya => nividia istenkirály. Vehettél volna 80e-ért 1060-at is.
Az se fair, hogy megjelenéskori árakat hasonlítasz közel egy évvel későbbi árakhoz. Ez megtörténhetett volna akkor is, ha nvidiát vettél volna tavaly nyáron is (1060) 120eFt-ért, és fél évvel később moroghattál volna, hogy hát milyen gyenge ahhoz képest, hogy milyen drága volt és most meg már 135-ért megkapnám az 1070-et (zárójelben: induláskor 190e volt) Ez az általad márkákhoz kötött jelenség sem márkafüggő valójában
A forint értéktelenedése mindkét gyártót egyaránt érinti. Az se márkafüggő, hogy 3-4 évvel ezelőtt még egy mainstream kártya 50e volt, most meg már 80.
Egyébként valószínűleg nagyon jó időben vásároltad az 1070-et. Én örülök, hogy örülsz és elégedett vagy, csak azt lásd be, hogy az elégedettséged oka elsősorban nem a márkaváltásnak köszönhető, hanem annak, hogy relatíve többet áldoztál a videokártyádra. (mert ha csak a márka lenne a döntő, vehettél volna 1060-at)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest