- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
válasz
Locutus #11392 üzenetére
Nem fenntartással kell kezelni, hanem a helyén. Azt kell megérteni, hogy azok a cikkek az akkor rendelkezésekre álló információk alapján születnek, és nyilván nem tudják számításba venni azt, hogy adott eseményre, jelenségre a többi piaci szereplő milyen választ ad. Ezeket a cikkeket jóslatként kezelni szerintem júzer error. Később számon kérni, hogy "ha-ha" nem is úgy lett, meg kifejezetten ellenszenves. Utólag okosnak lenni a legkönnyebb... Senki nem tart vissza senkit attól, hogy akár logout cikk formájában megírja az ellenvéleményét már akkor, ami aztán később számon kérhető rajta.
A piaci olló meg nem azért nyílik, mert az AMD "jóslatai" nem jöttek be, hanem azért, mert volt pár hibás gyakorlati húzásuk, illetve kötve van a kezük a GCN-l, amire aztán az NV zseniálisan reagált. Tudták nagyon jól, hogy a GCN fogyasztása érdemben nem csökkenthető ezen a csíkszélességen, viszont a jelenlegi korlátok miatt a tudását sem lehet kihasználni rendesen. Erre kijöttek egy olyan termékkel, ami a jelenlegi keretek közt kitűnően szerepel, ráadásul kurva jól fogyaszt. Innentől kezdve meg az egész egy öngerjesztő folyamat, amit egyre nehezebb lesz megfordítani.
A Mantle nem a felhasználóknak készült, nem az volt az elsődleges célja, hogy a júzerek közt sikersztori legyen, de ezt már szerintem párszor átrágtuk, nem akarom előröl kezdeni. A lényeg, hogy ha minden sztorijuk így alakulna a jövőben, akkor sok gondjuk nem lesz szerintem.
Abban egyetértek, hogy az AMD a jelennel hadilábon áll, de ez főleg az árazásnak köszönhető. Semmi gond nem lenne az eladásokkal, ha az áraik nem szálltak volna el. Én is csak azért vettem a 980Ti-t, mert olcsóbb is és gyorsabb is a Fury X-nél ott ahol én használom. Ha a teljesítménykülönbségek jelentkeznének az árazásban, akkor valamelyik Fury-t vettem volna. Sőt, a 390X is érdekelt volna, de ott tartunk, hogy egy használható darab majdnem annyiba kerül mint egy custom 980, ami azért alapból ad neki vagy 15%-t, és még jobban is fogyaszt. Amíg ilyen anomáliák vannak, addig nem fognak az eladások nőni, de ennek szerintem semmi köze a technológiai kérdésekhez.
Azt kéne megérteniük, hogy a jövőbeli vélt vagy valós technológiai előnyöket csak akkor lehet eladni, ha a jelen követelményeiben is versenyképesek. A jelenlegi divat a teljesítmény / fogyasztás arány. Ha ott szarul állnak, akkor adott terméket úgy kell árazni, hogy felkeltse az érdeklődést, és amikor versenyképes az ára, akkor lehet hivatkozni arra, hogy és még pluszban majd erre meg arra is jobb lesz.
Ilyen helyzetben a bevétel kiesés garantált, mert vagy kisebb haszonnal kell adni, vagy jóval kevesebb fogy belőle, viszont szerintem még mindig jobb tárgyalási alap ha az eladások jók, mert nem mindegy, hogy milyen piaci részesedéssel ülnek le 1-1 asztalhoz. Itt az alapján amit innen kívülről meg lehet ítélni, hibát követtek el.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest