Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Assdak #10476 üzenetére

    CPU magok terén ez tudható volt már néhány éve, sőt még Rory Read is megmondta talán pont egy éve, hogy még legalább másfél évig azzal főznek, ami van, ki kell bekkelni a bulldozer életciklusát.
    GCN téren szerintem is kurta, de szerintem ez sem arra vezethető vissza, hogy ne fejlődnének a termékeik, hiszen a tongával és a fijivel megjött a Delta Color Compression, stb Csak nem jött ki jól a lépés: a fiji alól kicsúszott valószínűleg eredetileg tervezett 20nm, az Nvidia meg huszáros vágással előrukkolt a "butított" Maxwellel.
    Ezzel együtt persze abban igazad van, hogy mindezeknek a fejlesztéseknek, kényszerű irányváltásnak és a konkurencia jól eltalált lépésének köszönhetően ebben az etapban tényleg nincs igazán versenyképesnek mondható termék.

    De azt nem tudom, más is megfigyelte el, hogy mind a dGPU, mind a CPU piacon egyedül az AMD-vel szemben elvárás az, hogy ne csak kicsivel, pár százalékkal, hanem sokkal jobbat adjon és/vagy ne csak kicsivel olcsóbban, hanem jelentősen olcsóbban. Azt már láttam, hogy más is észrevette, hogy amikor az Nvidia kártya jobb néhány százalékkal, akkor az nvidia a top ace király, ha az amd kártya a jobb, akkor, pedig ugyan, az a néhány százalék nem számít ,nem jelentős, csak a driver, csak a játék, stb
    De azt nem értem, hogy miért default az Nvidia? Olvastam ilyet, hogy hát ha a Fury X pont ugyanolyan jó és nem 20-30%-kal jobb, mint a 980Ti, és pont ugyanannyiba kerül, és nem jóval olcsóbb, akkor el sem gondolkodom, hogy megvegyem. Mert? Miért az AMD-nek kell jelentősen jobb ár-érték arányt produkálnia? Az Nvidiától miért nem követeli meg ->ugyanazt<- az ár-érték arányt?
    De olvastam már a cpu-knál is. Well, if Zen isn't going to be better than Haswell in IPC, and can't keep the prices of current piledriver, its Intel then. Wooot?
    Az inteltől miért jó a jó termék drágán? És az AMD-től miért csak a kétszer olyan jó ugyanannyiért, vagy ugyanolyan jó feléért megfelelő?

    (#10481) imi123
    Én történetesen AMD-ről tértem át Nvidiára. Korábban egy X1950PRO-m volt, most egy passzív hűtéses 240GT-m van. És elégedetlen vagyok, mert a Train Fever nevű játékban rendszeresen előfordul - és emiatt játszhatatlan - hogy kidob azzal, hogy az nvidia opengl driver elvesztette a kapcsolatot a kártyával.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák