- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mlinus
őstag
vega 56 úgy tűnik egész jó lesz, viszont a 64 nagyon félrement, a vízhűtéses verzió főleg.
-
mlinus
őstag
Kyle Bennett már egy pár hónapja puszipajtás az AMD-vel, simán lehet nála igazi Vega.
-
mlinus
őstag
nem tudom az amd hogy gondolhatta komolyan ezt a prey "demonstrációt". Dupla vega, nincs fps számláló és még brutális screen tear is ment hozzá
És Raja se volt ott. Valahogy úgy érzem már az AMD se nagyon bízik a játékos vegákban..
-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
válasz Szeszkazán #23285 üzenetére
ha ennyire szar lenne a driverük, nem hiszem hogy kiadták volna tesztelésre... ezeknek a teszteknek kell eladni a kártyát.
-
mlinus
őstag
válasz Szeszkazán #23280 üzenetére
ezalapján nem volt kamu a lengyel teszt.
1,6%tuning felett crash... wtf?[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz Ren Hoek #22751 üzenetére
a dx12 még lehet hogy beüt majd később valamikor, de amúgy abszolút nem értem miért cserélné akárki is a 970-et egy 480-ra kiváncsiságon kívűl. A 390-et talán megértem, ha zavaró a fogyasztás, de én tuti nem váltanék egyikről sem, ha már amd akkor megvárnám a kis vegát, és arra.
szóval ez nem hiszem hogy temetés, hanem stating the obvious.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz TESCO-Zsömle #22741 üzenetére
nem tudom, miért engem kérdezel.
egyáltalán mi van a hszembe ami a fogyasztásra, tuningra, vagy akár a teljesítményre utal? -
mlinus
őstag
válasz FollowTheORI #22562 üzenetére
de abu aszondta nem kell több
-
mlinus
őstag
válasz MongolZ #22174 üzenetére
Hát szerintem meg ez a lista egyértelműen bizonyítja hogy középkategóriás kártyánál értelmetlen a CF, mert van még lépcső, és sokkal jobban jár az ember egy single kártyával, még akkor is ha csak picit gyorsabb mint 1db 480, legalább mindenhol megmutatkozik az előny, mindenféle frametime spike és grafikai bugok nélkül.
-
mlinus
őstag
jó ezt a topikot olvasgatni, gyakorlatilag óránként változó a hangulat, egyszer mindenki kész van hogy micsoda királyság ez a 480, aztán meg hogy mekkora csalódás lesz..
mondjuk aki azt várja hogy a 980ti-vel fog meccselni szerintem csalódni fog... a sima 980 és ti között elég nagy a szakadék, szénnétekert 980 se éri be a ref ti-t. Szerintem a szörnyeteg 480 se fogja. Mondjuk, ha igen, akkor meg biztos megkérik az árát, pont annyira, hogy már elvárható legyen.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
nem számítottam semmire, de még így is csalódtam!
-
mlinus
őstag
Ez az első AMD kártya jó hosszú ideje ami tetszik...
tényleg ledobtak egy bombát, visszatér az igazi midrange.Azt mondjuk sajnálom hogy pont egy 1080-hoz próbálták összemérni, kíváncsi vagyok egy 390-el szemben hogy teljesít.
-
mlinus
őstag
legalább ezen végre van dvi port is.
-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
kiváncsi leszek hogy a sima Fury mit fog tudni.. kicsit félek hogy egy OC-s 980 be fogja tudni hozni.
többen mondták hogy csak a hűtés lesz más, kicsit még bilibe is lógott a kezem hogy elhittem, dehát csodák nincsenek -
mlinus
őstag
válasz #Morcosmedve #16572 üzenetére
én már az X1800 óta olvasgatom Abu jóslatait, és mindig nagyon borús volt az nv-nek a jövő, aztán mégse lett az
-
mlinus
őstag
válasz Geresics #16459 üzenetére
maradjunk annyiban hogy minden megszokás és konzisztencia kérdése. ha 144hzs monitoron hirtelen 144-ről 60-ra esik az fps, azt megérzed, és az agyad úgy reagálja le, hogy már nem olyan sima mint eddig. Viszont ha folyamatosan 60-at nézel, akkor eszedbe se jutna.
sok ismerős aki nme újított gépet sokáig, már hozzászokott a 20-30 fps-hez. Aztán lett új gép, és elég gyorsan hozzászokott a jóhoz, és már nem lenne képes újra 20-30fps-el játszani.
konzolon azért is tolerálható jobban a 30 fps egyébként mert a kontroller közel sem olyan gyors mint az egér, így nem érződik annyira az input lag. ez is nagyon fontos szempont.
-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
a 4k még nagyon messze van a mainstreamtől, fury x/980ti se képes egy rakat játékot stabilan 30 fps fölött futtatni, hát még 60 fölött.. erről fölösleges vitázni. mint opció ott van, és előbb utóbb biztos elterjed, de ez még nem most van.
-
-
mlinus
őstag
válasz Black_Sheep #16130 üzenetére
vaaagy egy jobb árképzéssel több lenne az eladás, ami meg rögtön jót tenne az amd-nek. Érdekes módon sok-sok évig kihúzta az amd úgy hogy nem volt $500 fölött az egy gpu-s csúcskártyája
-
mlinus
őstag
Viszont 4k-ban meg nincs meg a 60 fps a tavalyi játékokkal se(sok helyen még a 30 is alig), hát még azokkal amik jönnek... (ez nem csak a fury-ra vonatkozik. 4k monitort ezért nem veszek még hosszú ideig, nincs hozzá normális hardver, max sli/cf de én még1x nem fogok azzal szenvedni az tuti)
-
mlinus
őstag
válasz Bigemperor #15876 üzenetére
Na, arra leszek kiváncsi. Ha csak annyi lesz hogy levegős de ugyanaz a teljesítmény, akkor elég jó vétel lehet, de gyanítom nem csak viccből van rajta a vízhűtés.
-
mlinus
őstag
Unfortunate slowdowns in games like The Witcher 3 and Far Cry 4 drag the Fury X's overall score below that of the less expensive GeForce GTX 980. What's important to note in this context is that these scores aren't just numbers. They mean that you'll generally experience smoother gameplay in 4K with a $499 GeForce GTX 980 than with a $649 Fury X.
frame timeokat lehet nézni, elég érdekes.
-
mlinus
őstag
Hát én csalódtam. Úgy tűnik igazak voltak a pár hetes pletykák miszerint nem éri el a 980ti teljesítményt.
-
mlinus
őstag
-
-
mlinus
őstag
bazze, utálom az amd-t., lehetett volna szar a fury és akkor legalább már hétfőn lehetett volna új vgam
most meg kénytelen vagyok megvárni az első teszteket, fury x vs 980ti, nagy csata lesz úgy érzem. -
mlinus
őstag
válasz csatahajós #13828 üzenetére
-
mlinus
őstag
Ugye csak szivatsz? az AMD már hetek óta hype-olja ezt a napot, olyan teaserekkel ahol egyértelműen a fury látszódik. A fél internet arra készül hogy holnap elrajtolnak az új kártyák. Hatalmas pofáraesés lesz ha nem lesznek hardverek... nem tudom hogy lehet egy cég ennyire inkompetens..
-
mlinus
őstag
válasz ricshard444 #13619 üzenetére
pedig volt linkelve elég sok kép, gpu z cap és még benchmark eredmény is.
-
mlinus
őstag
ahogy tegnap írtam: szerintem sokkal jobban megéri bevásárolni egy 290 széráis kártyából amíg kapható. 90-130 között kapsz 290/290xet, jóféle hűtővel. Az új 390/390x-nek a nagyker nettó áruk ennyi kb a +4gb ram halálfölösleges, még esetleg cf-be lenne valami értelme de a fury valószínűleg jobban meg fogja érni.
"de az nvidia is csinált ilyet", igaz. de ez engem meg szerintem sok más embert nem hat meg. akkor is csúnya húzás volt, most is. azt hittem kapunk egy 15-20%-al gyorsabb hawaii-t, ugyanolyan áron mint amilyen áron most a 290 széria kapható. de nem így lett, semmi nem indokolja az ilyen magas árakat.
sajnálom, mert úgy látszik hogy pont a legnagyobb slágerkártyát (gtx 970) nem sikerül így leverni.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz Malibutomi #13413 üzenetére
ja, csakhogy ha rámész a csatornájára láthatod ahogy kicsomagolja a kártyát.
-
mlinus
őstag
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
best buy-ban már kapható a 390
remélem lesz benchmark, kiváncsi vagyok mennyire lett valóban enhanced a hawaii. -
mlinus
őstag
válasz Turbolada II #13271 üzenetére
na de ezt mire írod? A 300as széria rebrand/refresh, tehát ott nem fog sokminden változni. a fury pedig a csúcskategóriát (titan) célozza meg. Én nem látok ezekközött HD 4000-re hajazó terméket.
-
mlinus
őstag
válasz Menthirist #13252 üzenetére
ez szerintem elsősorban azért van mert azt már több "hivatalos" forrásból sejteni lehet hogy a fury x baromi drága lesz (tehát $1000 környéke), ergo ha nem veri el a 980ti-t akkor elég nagy előnyben lesz a csúcson az nvidia, mert a custom hűtéses 980ti-k bőven a titan x fölé mennek, és ugye jóval olcsóbbak annál.
ha most elfelejtjük egy pillanatra a 980ti-t, akkor teljesen máshogy állna a dolog: az amd sokkal kissebb nyomás alatt állna, hiszen a titan x pofátlanúl drága, tehát ha még csak egy kicsivel is olcsóbb, és hozza az akörüli teljesítményt, akkor simán nyert ügye lenne.
én ezért várom sokkal jobban a kis fury-t, mert van egy nagy űr az árazásban amit ki lehetne használni.
(#13253) Pepeeeee
ezt a 260ezres árat úgy nézd hogy $650-ből lett annyi. a fury x is garantálom hogy 250 fölött lesz, de inkább 300 körül.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz Black_Sheep #13246 üzenetére
ez a topik a pletykáknak a megbeszéléséről szól. szerintem a többség szívesen látna egy jó amd kártyát, még az "ellendrukkerek" is, mert akkor lehet olcsóbban megvehetnék az nvidia alternatívát. de attól még hogy becsukjuk a szemünket, fülünket és leírjuk minden nap többször hogy milyen jó lesz a fury, nem lesz garantálva hogy tényleg jó is lesz. mint ahogy az sem fogja rosszá tenni hogy néhányan szkeptikusan állnak hozzá a témához.
-
-
mlinus
őstag
válasz Malibutomi #13127 üzenetére
Aha.. és ilyenkor a nagyker aki már megvette a kártyákat mit csinál?
-
mlinus
őstag
válasz #45185024 #13076 üzenetére
valószínű 100%?
egyébként azt honnan veszed? eddig minden pletyka $800-$900 körülire tette a legnagyobb Fury-t. Egyébként ha úgy teszünk hogy a 980ti nem létezik, akkor még kifejezetten ütős lenne, de így...
a Fury pro lesz szerintem az igazán érdekes, ha az árát sikerül a 980 és 980ti közé tenni, úgy hogy mindenhol megveri a 980-at, szerintem elég jó választás lehet.
-
mlinus
őstag
válasz Bugfix1984 #12958 üzenetére
akkor a $500as Fury pro gondolom kizárt
Így viszont hiába szerzi meg a teljesítmény koronát az amd, nem biztos hogy olyan nagy bajban lesz az NV a titan x-et leszámítva.[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz kalozhun100 #12933 üzenetére
Csak a Fury.
Abu anno elejtett egy tippet miszerint baromi drága lesz, és baromi gyors. Igaz, akkor még nem létezett a 980ti, szóval lehet hogy ahhoz igazítják az árakat... bár.. ki tudja. Nem 2 forint a HBM memória. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest