-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz FollowTheORI #26390 üzenetére
a másik dolog meg, hogy 1080p és 4k baromi nagy ugrás...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz bobalazs #23736 üzenetére
a plays.tv 3rdparty software, nem az amd szüleménye, van is vele baj. jó-pár helyre kellett mennem már ahol galibát okozott ez a remek program, mivel telepítés után alapértelmezetten veszi fel a gameplay videókat, kérdezés nélkül....
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Ez hülyeség, ott van pl a legújabb laptop tesztjük, minden benne van amit az átlag felhasználónak tudni kell, pozitívumok, negatívumok egyaránt. Annyit mondanak amennyit kell, felesleges dolgokkal nem traktálják az embert, szerintem jól van ez így.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #18194 üzenetére
Én semmiképp nem akarok 24"-nél nagyobb monitort, ez a legideálisabb nekem játékra. Ebbe a méretbe legyen minél jobb(IPS, 144Hz, G-Sync/FreeSync, stb), nekem ez a lényeg, meg nekem FHD-nál sem kell nagyobb, szeretem ha jó sok fps-em van, ezért annyira nem is lenne lényeg a FreeSync/G-Sync, de kíváncsi lennék magas fps-nél mennyire szűnik meg a tearing. Ugye 144Hz-en már eleve kevésbé érzékelhető, de azért kipróbálnám ezt a Synces dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #18191 üzenetére
Aha látom, ezt nem tudtam. Mondjuk 75Hz-es TN 21" meg ilyenek, nem csoda, hogy olcsó...
-
daveoff
veterán
válasz #85552128 #18187 üzenetére
Tudom, hogy nincs, de volt rá ígéret, nem is egy. Nekem nem kell nagy monitor, meg 1440p, minek...
(#18188) -Solt-: Szerinted ők az ismerőseim? Nem rájuk gondoltam. Többivel egyet értek, a alsóbb kategóriás monitorokat kellett volna megcélozni a FreeSyncel
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #18183 üzenetére
Egyelőre 1440p alatt nem is nagyon van FreeSync/G-Sync monitor, úgyhogy az 50k-s videokártyásokat egyébként sem sorolhatjuk ide. A másik, hogy 200 alatt nem találsz normális monitor, aki 50k-s videokártyával rendelkezik, az ki nem fizet érte ennyit, meg nincs is rá szűksége. Pedig ugye pont nekik lenne a leghasznosabb..
Én is egy 24-es FHD 144Hz-es IPS monitorra várok, de nem igen akarnak előállni vele...
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #18181 üzenetére
Ismerőseim körében mindenki gondolkodás nélkül megveszi a G-Synces monitort, +40-50k már nem számít abban a kategóriában. A másik, hogy nem fog senki AMD-re váltani a FreeSync miatt, inkább kifizetnének akár +100k-t is a G-Syncért, de részemről nem lenne azért rossz, ha NV is támogatná.
-
daveoff
veterán
válasz #45185024 #18109 üzenetére
Ja hogy Te a custom Fury-ra gondoltál, az mindjárt más! Mondjuk akkor nem értem hogy sikerült párhuzamot hozni egy custom Fury, és egy ref 980Ti között(amit már szinte kapni sem lehet, meg drágább is) hőmérsékletben, de mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Yllgrim #18018 üzenetére
Aha, látom, de ez inkább találgatás volt, mint hivatalos, még azt sem lehetett tudni milyen néven, milyen GPU-val jön az új széria. De még így is csak pár hónap késésről beszélhetünk, a 290X-től számított másfél év így is teljesen korrekt. Én inkább azt nem értem hogy gondolták a 20-16nm-t, eleve azt írta Abu, hogy a HBM-hez, és interposer-hez mekkora tapasztalat kell, meg milyen bonyolult, és ennek ellenére elkezdték 20nm-en a tervezést, majd az egész vissza, és megcsinálták 28nm-en? Szerintem tervben sem volt a 20nm, ha igen, akkor komoly erőforrást pazaroltak, vagy azt felhasználják a kövi szériánál?
-
daveoff
veterán
válasz Yllgrim #18016 üzenetére
De maga a kártya nem késett, csak nem 20nm lett, hanem 28nm. Amiket linkeltél, abban csak az van, hogy a 20-16nm gyártástechnológia késik, nem maga széria. Vagy valamit rosszul értek? Konkrétan az, hogy a Fiji széria késik, arra gondoltam, én ilyenre nem emlékszek. Az hogy módosították a gyártástechet, nem vonja magával a késést, akkor késett volna, ha nem módosítják.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Yllgrim #18014 üzenetére
Én is pont ezt mondom, és a HBM-ről volt szó, hogy annak mennyi az előnye jelenleg, nem a GPU felépítéséről.
Fury X nem késett egy percet sem, 290X-hez képest 1,5 évre jött, a megszokott időben, kb ennyi volt 7970, és 290X között is. Csak a fanok várták előbb, nem volt semmi hivatalos info korábbi megjelenésről, vagy csúszásról, legalábbis én nem emlékszem.
-
daveoff
veterán
válasz Yllgrim #18011 üzenetére
Egyelőre azt sem tudni, hogy egyáltalán DX12-ben jelent-e bármi előnyt a HBM, a felső kategóriában(mert jelenleg ugye csak ott elérhető). Annyi az esélye, hogy van előnye, mint annak, hogy nincs. Szóval ez is csak találgatás, vagy ígéret, vagy nem tudom minek nevezzem.
Mondjuk én nem is gondoltam, hogy jövőre jön az új generáció, AMD részéről túl gyors lenne, nagyjából 1,5-2 évet szokták tartani. NV pedig jönni fog, az tuti, így nehéz lesz bármit is elérni...
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz #45185024 #18006 üzenetére
Tehát szerintem nem az Nvidia kártyáival kellene elsősorban megküzdeni
Dehogynem, az hogy HBM2 lesz a kisebb kártyákon is, az nem elég, jobbnak is kell lennie a konkurenciánál. Látjuk, hogy most sem elég a HBM, nagyon nem. És ahogy mondod, a stratégián is változtatni kell, nem kell erőltetni azokat a technológiákat, amiknek a jelenben semmi haszna, ütőképes termékek kellenek, és megfelelő terméktámogatás, nem jóslatok, meg ígéretek. Ezen kell változtatni, és visszanyerik a bizalmat.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz #Morcosmedve #17948 üzenetére
Szerintem nem látták be, csak kénytelenek árat csökkenteni, hogy valamennyire növeljék az eladásokat.
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #17128 üzenetére
Én nagyon nem így látom, miután kipróbáltam mindkét oldalt, de nem fogunk összeveszni...
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #17123 üzenetére
Sajnos vannak olyan helyzetek DX11-ben, pl BF4 multi, ahol az AMD kártyák fele olyan gyorsak, mint a konkurens NV kártyák. Én tapasztaltam, ez van, ezért jön jól az AMD-nek az API fejlődése.
-
daveoff
veterán
válasz kalozhun100 #17029 üzenetére
A custom 390x maximum a ref 980-nál gyorsabb, egy custom 980 még mindig gyorsabb.
-
daveoff
veterán
válasz Szeszkazán #17015 üzenetére
Én tegnap már kipróbáltam 980ti, nem bench, csak egy demó, eredményeket nem logol. Max videót lehet csinálni belőle, mert fps/framtime kírás van, de szerintem az sem lenne mérvedó, mert azonos konfigban kellene nézni.
-
daveoff
veterán
válasz ricshard444 #16623 üzenetére
Amúgy Win 10 hivatalos rajtot elcsúsztatták...
Ezt honnét szedted?
-
daveoff
veterán
-
-
daveoff
veterán
válasz rocket #16319 üzenetére
Gondoltam, hogy ez van, ezért nem skálázódott az OC-ra abban a tesztben, amit itt linkelt valaki. Ez így elég gáz, a vízhűtéssel nem lehet tuningolni 100mhz-et sem. Mondjuk azt nem tudni milyen limitbe ütközik, lehet hogy nem a thermal limit fogja vissza....
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz Menthirist #16021 üzenetére
Azt mondom, hogy most drága, mert még csak pár darab szállingózott Magyarországra, ha már lesz raktárkészlet, akkor olcsóbb lesz sokkal.
-
daveoff
veterán
válasz #45185024 #16019 üzenetére
A custom 980ti sem lesz sokkal drágább, ha már lesz bőven raktáron a nagykereknél. NV mindig is kicsit drágább volt, valamivel most is biztos drágább lesz, de többet is kapsz a pénzedért.....
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz mackosajt #15932 üzenetére
FHD-ban határozottan alulmarad a konkurenciával szemben, 4k-ra meg egyik sem elég szvsz. CF-ről meg inkább ne is beszéljünk. Marad az 1440p, azt meg nagyon kevesen használnak egyelőre, így nem lesz nagy piaca....
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz -Solt- #15911 üzenetére
BF4 alatt annyit jelent a Mantle, hogy nincs CPU limit, egy-két plusz fps-t egy jobb procival. És a BF4 már nagyon el van hanyagolva driver szempontból is szerintem, NV-re sokkal jobban optimalizálták az utóbbi időben. Tudom miről beszélek mert 450 órát toltam bele 290x(dx11, mantle egyaránt), utána váltottam NV-re, 200 órán már túl vagyok a 980-al is. Szóval az én tapasztalatom, hogy Mantle szinte semmit nem jelentett a játékban....
-
daveoff
veterán
300-as széria, és ez a Fury is nagy csalódás számomra, igazából minden pletyka beigazolódott, amiről már hónapok óta beszélünk. Egyedül a Nano okozhat némi meglepetést, várjuk.....
-
daveoff
veterán
válasz zoli7903 #15685 üzenetére
FHD-n már nem is tesztelnek, vagy mi? Értem én, hogy ezek a kártyák már nagyobb felbontásra vannak kitalálva, de a felhasználók pár százaléka rendelkezik ilyen monitorral. Most akkor ezeket a kártyákat már csak nekik szánják? Hát akkor nem lesz nagy piaca....
Vagy csak egyszerűen zárul az olló a konkurenciával szemben magasabb felbontáson, ahogy megszokhattuk, ezért hanyagolják a FHD-t....
-
daveoff
veterán
válasz Menthirist #15679 üzenetére
Igen, a pumpa a gpu felett van a kártyán.
-
daveoff
veterán
válasz Menthirist #15672 üzenetére
Akkor tévedtem, ennél előírták....
-
daveoff
veterán
válasz Menthirist #15662 üzenetére
Szerintem ennél a rendszernél tök mindegy hol van a pumpa, vagy a radiátor, ha nem így lenne akkor előírnák a kompakt víznél is, hogy szereld be. Én már mindenhogy próbálgattam a kompakt vízhűtéseimet, az elhelyezkedés ilyen szempontból teljesen mindegy volt. Azért jobb, ha előre teszed, mert akkor friss levegőt tudsz adni a radinak.
-
daveoff
veterán
Tényleg, ha már itt tartunk, lassan lehetne nyitni egy Fury topikot, most már elég sok az infó, vagy még nem aktuális?
-
daveoff
veterán
válasz Menthirist #15058 üzenetére
az jó legalább lesz tapasztalat testközelből, utána már könnyebb lesz a döntés nekem....
-
daveoff
veterán
válasz #85552128 #15055 üzenetére
Pontosan, ahogy mondjátok, igazi prémium minőség hatását kelti, rendkívül letisztult, és ízléses. Akárki akármit mond, szerintem az AMD most kitett magáért, sok kritikát kaptak a ref hűtéseik miatt, most erre nem lehet panasz(hacsak nem gondok lesznek a kompakt vízzel, ahogy mondod ), elvileg halk is, hatékony is, jól is néz ki, mi kell még? Szerintem a kártya teljesítménye is rendben lesz, lehet 2%-al a 980Ti alatt lesz, és akkor mi van? Új technológiát is hordoz magában, úgyhogy várom, ha a szoftveres hátteret is rendberakják, akkor jó lesz ez, nagyon! Azért a vásárlással várni fogok pár hónapot, míg kiderülnek a gyermekbetegségei, és a win10/dx12 megjelenését is megvárom, hátha többet tudunk majd az időtállóságról....
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz #85552128 #15051 üzenetére
Engem nem zavarnak a ledek, tőlem aztán villoghat is....
Elnézve ezeket a jó minőségű képeket.....az AMD kitett magáért, beszarás jól néz ki ez a Fury, nekem nagyon bejön, egy kártya se tetszett még ennyire. Már csak a vízhűtés, és a kinézet miatt késztetést érzek rá, hogy egy ilyet kell majd vennem.....
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz #85552128 #15046 üzenetére
Elvileg nem lehet, választhatsz, hogy kéken, vagy pirosan világítsanak, 8 led van egymás mellett, terhelés függvényében kapcsolnak be sorba. zerocore esetén zölden világít az első led azt hiszem...
Aztán lehet, hogy kikapcsolható is lesz, arról még nincs infó.[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #14977 üzenetére
Az mit takar, hogy jó a moddolt driver? Mértél gyorsulást is, vagy csak szimplán működik?
-
daveoff
veterán
válasz eventus #14837 üzenetére
Ismerem őket, már sokszor vásároltam náluk. Nincs bajom velük, de néha vannak elborult áraik. Most komolyan, van aki ennyiért megvesz egy ilyen kártyát? Naná, hogy nem, akkor minek árulják?
(#14838) Menthirist: Egy 1100MHz-es custom 290X eddig is közelebb, volt a 980-hoz, mint egy stock ref.....
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #14787 üzenetére
Aha, én is ezt néztem. A legtöbb tesztben csak azzal a plusz 50-100mhz-el gyorsabb, mint a 290x. Mégiscsak sima rebrand lesz....?
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #14738 üzenetére
Bizony, hogy van. Akárhogy nézem, ez nem egy sima átcímkézés! Ref 980 szintjére felhozták, plusz több ram, jobb hűtés, kevesebb fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Ghoula #14683 üzenetére
Igen, említettem már én is ezt korábban, úgy gondolom, hogy elsősorban ezért jönnek erősebb hűtések, mert a 290 szériát keményen alul méretezték.
Ha nem emelnek feszt akkor kb 0 lesz a tuningpotenciál, nagyon ki lesz centizve, nekem sok 290X-em volt, átlagosan 1080MHz-et tudtak alapfeszen.[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz mackosajt #14681 üzenetére
Az is lehet, de egyébként a 290X-en is nagyon kevés hűtő volt, ami igazán hatékonyan, és halkan megbirkózott a Hawaii GPU-val, szerintem most igyekeznek elkerülni ezt, ezért jönnek komolyabb hűtések.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz Malibutomi #14678 üzenetére
Hát.......ha erőltetik az erősebb hűtéseket, akkor szerintem többet eszik, meg eleve a magasabb órajel miatt is, lehet fesz.-t is emeltek, hogy lehessen tuningolni is.
-
daveoff
veterán
válasz Laja333 #14657 üzenetére
Lehet, nekem is volt egy rakat 290X-em, de nem nagyon nézegettem a fogyasztást. Azt tudom, hogy hivatalosan 250W a TDP, de a tesztoldalak rendre nagyobb fogyasztást mértek, ha nekiállsz tuningolni, akkor szerintem simán 300 felett eszik a 290X is. Lehet, hogy az AMD pontosabban adja meg a fogyasztást, de náluk is van eltérés. Mindegy, engem nem igazán érdekel mennyit fogyaszt, csak ne legyen hangos, és meleg, de a kompakt víz megoldja ezt a problémát. A léghűtéses változatra leszek kíváncsi....
-
daveoff
veterán
válasz westlake #14647 üzenetére
250W volt a gyár által meghatározott TDP, csak a valóságban jóval többet fogyasztott, 290 körül, ahogy a linkelt cikkben írják. Ezek alapján a 275W TDP-s Fiji bőven 300 felett fog kajálni, de most a hűtés bírni fogja, legalábbis a vizes vetzióval nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest