- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
voodoo98
addikt
Sziasztok,
Köszönöm a korábbi tanácsokat és csatlakoznék egy
• AMD Ryzen 7 9800X3D
• G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO RGB AMD EXPO
• MSI MAG X870 Tomahawk Wifi
(vga a "régi": Gigabyte Gaming OC 4090 24Gb)hármassal. (Nekem mindig intelem volt, már vagy 30 éve , első AMD-s vagyok )
Intel 12900k-ról váltottam, akkor 3 éve is clean install volt, most megint win11 clean install kellett, mert Black ops 6 (ezt tesztelem csak jobban) nagyon erősen droppolt időnként, sőt ki is lépett/crashelt. Több mp-ces drop-ok is voltak. Most úgy néz ki elég jó (jó pár órát beleraktam és talán 1-2 kisebb drop volt, de ez be tudható a játéknak, a networknek vagy bárminek )Esetleg ha valakinek tippje, hogy miket kéne letörölnöm még a régi windows-ról (azon sok fontos, főleg fejlesztési app van, egyelőre meghagyom), azt megköszönném.
Próbáltam letörölni az összes intel és asus-hoz kapcsódó app-ot és service-t, de nem segített.
Vagy hagyjam a fenébe? (valszeg ez lesz, majd belakom idővel az új windowst, mint 3 éve, csak azt hittem ez már a múlté windows-éknál )
Infó a konfigról:
- "csak" a lap, ram, cpu változott, a többi komponens ugyanaz
- legújabb BIOS-t is felraktam rögtön (csak BETA bios van)
- semmilyen extra bios beállítás nincs, boot csak UEFI (nem legacy)
- PBO Auto-n van (egyelőre)
- semmilyen tunning nincs
- RAM EXPO-n vanSzerk: memtest86-ot is lefuttattam, 2.5 óra, PASS-ed. (volt már ram hibám és hasonló tüneteket produkált, de elvileg ezek jók)
Köszönöm!Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
nagyúr
Lassan érkezem majd eredményekkel is
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
válasz deathcrow42 #1986 üzenetére
Ha 220k környékére lemegy a 9800X3D ára tavasszal hivatalos boltban, annak már nagyon lehet örülni.
A forint árfolyamnak is majd lesz ehhez némi szava.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
addikt
válasz KAMELOT #1988 üzenetére
Igazából 450 dollár lett volna. Vagy talán annyi se.
A sima Zen 5 olcsóbb lett mind az elődök.De az Inteles produkció hatására vastagon fogott a ceruza.
Most meg majd pislogunk ,hogy az Nvidia ,hogy árazza az 5080-at és 5090-et verseny hiányában.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
nagyúr
válasz deathcrow42 #1986 üzenetére
Alapból az MSRP ugye nettó szokott lenni, szóval itthon ez most úgy nézne ki, hogy 250K.
Többé kevésbé ez volt, illetve Alza árazásából is ez látszik (+/- ugye az árfolyam ingadozás)
Tény, hogy 300-350K-t nem ér nem véletlen mondtam, hogy talán egy 280K felső határnak még beleférhet száj húzogatva jelenlegi helyzetben, de azt mondani, hogy 150K-tól nem ér többet az azért elég hajmeresztő dologÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
deathcrow42
aktív tag
"The AMD Ryzen 7 5800X3D was a desktop processor with 8 cores, launched in April 2022, at an MSRP of $449"
"The Ryzen 7 9800X3D comes with eight-cores and 16-threads and has a 120W TDP, the MSRP for this new CPU is $479"130 ezres lovagok, szevasztok
Ha 220k környékére lemegy a 9800X3D ára tavasszal hivatalos boltban, annak már nagyon lehet örülni.
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
MODERÁTOR
válasz vezeralmos2 #1984 üzenetére
Ugye nem akarod ebből a topikból is kitiltatni magad
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
vezeralmos2
senior tag
válasz MaddeNNNN #1983 üzenetére
A b450 lappal viszonylag jol ment, de aztán már nem tudtam lenyugodni és inkább idegből eladtam.
A 9800x3d re kiváncsi vagyok, mindenhol azt olvasom hogy az 1% low, és a drops fényéveket javult az 5800x3d hez képest, amiért amugy én megváltam tőle. Ha nem droppol, még lehet meg is veszem.(Persze ha majd lement az ára)Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
MaddeNNNN
őstag
válasz vezeralmos2 #1975 üzenetére
Mar nemtudom miota nyomod ezt az agymenesedet. Ezt untuk meg a zen3 topikban is.
De eleg ha csak rakeres valaki a nevedre a topikban es lathatja hogy amikor megvetted az X3D odaig voltal erte. Aztan vettel egy uj lapot, gondolom jol elnyomkodtal valamit es rafogtad a cpura.Azt nem ertem ha atmentel intelhez es minden happy akkor miert erzed szukseget hogy a zen3 utan itt idegesitsd az embereket?
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
S_x96x_S
addikt
~ Aki ma türelmes, holnap 9800X3D-n játszik.
"AMD expects Ryzen 7 9800X3D availability to improve throughout the quarter"
https://videocardz.com/newz/amd-expects-ryzen-7-9800x3d-availability-to-improve-throughout-the-quarter"AMD on 9800X3D shortage: "[...]We are working diligently to get as much supply to market as soon as possible, with more processors being shipped every week. We expect availability to get better as shipments ramp throughout the quarter.""
https://x.com/PaulyAlcorn/status/1865098615330672948A Mindfactory-n a
AMD Ryzen 7 9800X3D 8x 4.70GHz So.AM5 WOF
~ "Várható szállítás 2024 december vége"
~ "(Max. rendelési mennyiség: 1)"
~ nur € 559,-*Mottó: "A verseny jó!"
-
gejala
őstag
Szimulátorokban 5800X3D még mindig gyorsabb, mint bármi más, amiben nincs 3D V-cache. Intel meg sehol sincs. Ha egy játéknak kell az alacsony késleltetésű sok cache, akkor minden más csak futottak még kategória.
9800X3D meg aláz mindent, 80%-ot rápakol 285K-ra minimumban is. Ez úgy négy-öt generációnyi előny.[ Szerkesztve ]
-
És tényleg az volt, ráadásul minden felbontáson és beállításon.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
addikt
Mármint 1080Ti mellé?
-
vezeralmos2
senior tag
Az 5800X3D-t is így reklámozták, hogy "World's fastest 'Gaming' cpu"(1080p low).
130e ft volt. Meg is vettem, aztán nagyobb volt a füstje mint a lángja. Ez meg nincs annyival jobb, hogy ennyivel többe kerüljön. Még a 200e is brutál a 8 magért, főleg hogy már valaki vissza is küldte innen mert hibás volt.
A 9950X3D* meg akkor gondolom majd egy használt autó ára lesz.[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
válasz vezeralmos2 #1973 üzenetére
Azért ne túlozzunk már lefelé se. Ha a létező legjobb processzor játékra nem ér meg neked legalább 200-at, akkor nagyon rossz az ítélőképességed.
-
tlac
nagyúr
20db 350-ért az iponon, talán így már mindenkinek jut
-
szacsee
nagyúr
Nézegettem azt is, de a hangkari HW UB X870 tesztje szerint nem az élvonalba tartozik... sőt.
+ Jobb Usb hangkari és már a Nova áránál vagyok és koppra ugyanazt az fps-t kapom mint a B650E-F alaplappal.
Valahol meg merném kockáztatni, hogy a legolcsóbb B650 sem fog 1%-al kevesebb fps-t produkálni még RTX 5090 mellett sem ugyanazzal a procival játékok többsêgében. -
szacsee
nagyúr
Asrock X870 Pro RS Wifi és Asus B650E-F közt őrlődöm.
Eddig utóbbi javára áll a mérleg.
Bármit teszel az asrock m2, m3-as slotjába nem marad büntetlenül. Elsőnél tiltja a második pci-e csatit, másodiknál, ha van sata eszköz a 3-4 porton, akkor visszavesz az m2 sebessêgből.
Asusnál ha mindhárom m2-t használom, akkor is még ott van a 2db x1 pcie csati, ha nagyon kellene valami.
Asrock az usb4-en és a wifi7-en kívül nem tud többet érdemben.
Asus hátlapi kivezetése átgondoltabb szvsz.
Wifi6E nekem untig elég, jobb hangkari,
Lehet valamit benéztem, akkor légyszi írjátok meg, vagy ha más a véleményetek. -
hackeeeee
Jómunkásember
Á, köszi.
Itt felmerül a kérdés, ha mondjuk letiltod a typeC-s 10g-s usb-t, az nem ad vissza szálat?
Itt inkább csak az nem kerek, h miért felez alapból? Mert elfogy? Régen, talán még am4-nél sem volt ilyen, ha 8-as volt a 2. pci-e, akkor az elsőt nem felezte le ha abba raktál valamit.. Ha jól emlékszem.. de már régen volt.
Véleményem szubjektív...
-
M@trixfan
addikt
válasz fojtviki #1947 üzenetére
A legnagyobb marketingfogás a DAC chippel jönni a gyártóknak. Egy DAC-nál a minőséget a “körítés” határozza meg. Maga a chip filléres tétel. Nézhetjük fordítva is, több mint 10 éve nagyjából teljesen mindegy a DAC chip ha az analóg áramkör jó körülötte.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
addikt
válasz hackeeeee #1963 üzenetére
Szűkösek a lehetőségek.
És mostantól a kötelező USB 4 is itt van.
Volt valahol egy kurva jó ábra, ilyen A3-as méretben erről, de már tegnap se találtam. Ahhoz meg hülye vagyok ,hogy lebontsam...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Itt az a fo gond hogy osszesn 2db pcie van a lapon. A masodik slotba barmit teszel (legyen az csak akar x1) az elso slot instant levalt x8-ra, es meg ha sok ssd-t hasznalsz az is lehetseges, hogy tiltasra kerul.
De ahogy irtam igazabol meg van oldva, mert 2db ssd-t hasznalok (m.2_1 es m.2_4 vagy m.2_5 slot) es kikerul a vga es jon a kulso G6. Elnezve az arakat minimalisat kell csak radobjak az enyemre.
Asrock opcio lehetett volna de elengedtem a jelenlegi gyenge biosok miatt, valamint az egyre tobbet jelentkezo memoria mizeria miatt.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
H@lede
tag
Tudja valaki hol jár az ALZA 9800X3D téren, november 15.-i rendelésem van, de még nem jeleztek, hogy jönne...
Battletag: Halede#2912 Wot Nick: Halede
-
aktív tag
Ezért esett ki nálam is azonnal a lapok 90%-a, nem fogom limitálni az esetleges későbbi fél milliós GPU-m, még 1%-kal sem, mert a negyed milliós lap nem tudja meghajtani
ASRock ezt jól megoldotta szinte az összes X870 lapján, komolyan megszerettem őket, pedig néhány éve irtóztam tőlük, mint legolcsóbb/legkínaibb feelingű lapok.
Arról nem is beszélve, hogy minden gyártó nagy újítása: AI. ASRock? Jobb kondik
USB DAC jó, ha minőségit veszel (úgy látom igen), az olcsóbbak puffogni fognak terhelés alatt (amikor nagyobb a latency)[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
És ez az extra hangkártyás dolog azért kell, mert jack dugós a füles, vagy mert külső hangfalakat használtok?
Én régen usb-s fejhallgatókat használtam ahol "okosban" meg volt oldva a hangkártya rész is, és igazából én elégedett voltam.
Amikor jack dugós fülesre váltottam, onnantól indult a szívás. (pl. Z370 gigabyte alaplapon gerjesztődött vmi és predator hangot küldött át mikrofonról. Kiderült h egész széria hibás volt)Mondjuk mivel competitive gaming már nem játszik nálam, egy sima iphone fülhallgatóval nyomulok, azóta nem nyomja le semmi a hajam, de multis shooterekhez kellenek a fejhallgatók az fix. Van még egy razer hammerhead fülhallgatóm, de túl fel kell tekerni a hangerőt h mindent apró neszt hallj, úgy meg beszakad a dobhártyád, ill. hosszú távon (2+ óra) nyomja a fülemet belülről, ezért is írtam, hogy fejhallgató a tuti.
-
nagyúr
Igazából most olvasgattam redditen meg ahol találtam infót a bifurbikációról nagyjából a gyártók 90% leszarja a juzert.
Konkrétan ugye az M.2 dolog engem nem érintene, mert 2db lesz benne. A felső M2_1-be megy az egyik, és a lényeg hogy a 4. vagy 5. alsó slotba tegyem a másikat, így megmarad a fő PCIe slot x16 sávja. Viszont ha berakom a hangkarit akkor ugyanúgy levált x8/x8-ra a 2db PCIe sín. Ahogy te is mondtad 4090 esetén még biztos nincs hátrány ebből, de egy 5090 vagy 6090 esetén nem tudni. (jó persze lehet azt mondani, hogy addig meg lehet újra lapot cserélni, és addigra ez már lehet megoldott dolog lesz)
Opció B, adni kell egy esélyt az alaplapi hangnak, bár nincsenek illúzióim hogy hiába újabb nem fog annyit tudni minőségre mint az ezer éves ZXR-em.
Opció C, venni kell külső hangkarit (hozzáteszem lehet ez lenne a legegyszerűbb lépés) a ZXR még egész jó áron eladható.
Hol vannak a régi szép x299-es idők amikor volt sáv mindenre
Mondjuk most is lehetne, ha kicsit kreatívabban osztanák el. Feleslegesen ráraknak a lapokra egy csomó USB4-et meg egyéb marhaságot amik ki sincsenek használva, és amikor meg kéne a lane akkor nincs.
Nagyon nem jó az irány....Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
addikt
Erre amúgy van valami magyarázat ,hogy némely gyártó miért gondolja azt ,hogy oké bármilyen felosztásban pont a vga alatti sávszélbe belepiszkítania?
Azt gondolnám ,hogy az az utolsó utáni, amit szabad felezni.
5.0 x16. Ha x8, az már sebességben csak egy 4.0 x16.Oké, most tekintsünk el attól ,hogy 4.0 x8 egy 4090-el -2%-ot jelent. Szóval az 5.0 x8 (ha 5.0 lesz az 5090, de gondolom igen) az bőven elég lesz.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Ezért szeretik az AsRock Novát ott jól van elosztva.
EA: It's in the crate!
-
addikt
Egy X870 Tomahawk-hoz képest, szóval a fapadhoz képest igazából csak a plusz 1db M2 az extra. Az az ami bezavar, méghozzá 5.0 az is, pedig kamu az egész.
És teljesen feleslegesen 5.0 a második PCIe sín.
De ugyanúgy csak 2db USB-C 4.0 van hátul... Valaki okosabb kimatekozza ,hogy hova tűnt a sávszél.
Godlike-nál kijön a dolog.
5db M2 és egyik se kompromisszumos. Oké, kurva drága, de a chipset ugyanaz. USB-C és M2 közötti felezés van, de a fősínbe nem zavar bele semmi.
Ez kéne ,hogy legyen az alap.Sajnos ez a B650/X670-nél se mindig sikerült minden gyártónak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
SSD nem lenne gond, 2-vel elvagyok, és per pill most azt sem vágna egyelőre hanyatt ha x8/x8-ba menne mert a 4090-hez is bőven elég még (és ugye PCIe 5.0 x8 = 4.0 x16) de későbbiekben lehet ebből gond.
Most direkt nézegettem pár lapot úgy látom a rengeteg USB miatt nincs igazából X870 esetén más választás, mert Tacihi, STRIX E-E esetén sincs x1 slot, ugyanúgy aids az egész.
Tudom úgy van vele az összes gyártó vegyek külső DAC-t.szerk:
Komolyan már mindjárt ott járunk, hogy mind1 ha megveszem akkor a B650E-F-et 75K-ért aztán azon még van x1 lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sajnos ez a lap is nagyon kompromisszumos lett.
Főleg az 5db M2 miatt.
AMD Ryzen™ 9000 & 7000 Series Desktop Processors*
2 x PCIe 5.0 x16 slots with Q-Release Slim (supports x16 or x8/x8** or x8/x4/x4 modes***)
** When you use both PCIEX16_1 and PCIEX16_2, PCIEX16_1 and PCIEX16_2 will run x8.
*** When M.2_3 are enabled, PCIEX16_1 will run x8, and PCIEX16_2 will run x4.
**** When M.2_2 and M.2_3 are enabled simultaneously, PCIEX16_2 will be disabled.
AMD Ryzen™ 8700 & 8600 & 8400 Series Desktop Processors*
2 x PCIe 4.0 x16 slots with Q-Release Slim (only supports PCIEx16_1 & total bandwidth for x8, PCIEx16_2 will be disabled)
AMD Ryzen™ 8500 & 8300 Series Desktop Processors*
2 x PCIe 4.0 x16 slots with Q-Release Slim (only supports PCIEx16_1 & total bandwidth for x4, PCIEx16_2 will be disabled)
* Please check the PCIe bifurcation table on the support site (https://www.asus.com/support/FAQ/1037507/).
- To ensure compatibility of the device installed, please refer to https://www.asus.com/support/ for the list of supportedItt azért vannak gondok.
3. M2 eleve problémás.Sőt itt csak problémát látok.
Mindhárom sor gáz.A 2-es és 3-as M2 miatt letiltott PCIe akkor nem gond, ha nem csak 2 PCIe sín van hanem 3. Általában a középsőt lövi ki az M2.
És a 3. M2 a szokásos Asus balfaszkodás. Rá lehet írni a lapra ,hogy 5db M2, de igazából 4.A kevés pcie lane miatt AMD-nél szűkösek a lehetőségek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fojtviki #1947 üzenetére
Nem ESS volt (APEX-en is csak 4080 volt + SV3H712 ) de nem lehet össze se hasonlítani.
Viszont amúgy más.
Most tényleg jól látom, hogy ezeken az új lapokon már lehagyták a PCIe 4.0x1 slotokat?Mert ahogy nézem az elég problémás lesz, mivel ha jól értelmezem és mind a két portot használni akarom (PCIe 5G_1 VGA, 5G_2 hangkari) akkor a automatikusan x8/x8-ra vált mind a kettő?
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Semmi ilyet nem írtam, hanem az adott konfigot szerettem volna látni más felbontáson, hogy tényleg azokat a számokat adja a 9800X3D.
Azért is lenne jó, ha vna itt valakinek ilyen vagy hasonló konfigja csinálja pár tesztet, az adott felbontáson. Itt sajnos csak grafikonokat látni én a hwinfo képekere lennék kíváncsi, hogyan tekeri a cpu-t, mennyi az effektív órajel stb.omfgk: Nekem nincs dual4K csak van konkrét tesztem róla és azt szerettem volna látni, hogy ott milyen a mérés. Majd akkor kiszámolom!
4K esetén vissza tudom számolni ott okésak a mérések.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Ribi
nagyúr
válasz KAMELOT #1936 üzenetére
Szerintem szólj nekik, hogy akkor most a 45 játék tesztet futtassák le még 4-6 féle más VGA-val, 3 másik felbontáson, meg DLSS meg FSR különféle beállításain is. Találkozunk fél év múlva
Amit te kérsz az VGA teszt, nem CPU teszt. Hányszor kell még leírni, hogy eljusson a megfelelő helyre?
Ja bocs, az összes VGA teszt is szar, mert ott is 8 másik procival kellene kipróbálni mi?[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz deathcrow42 #1939 üzenetére
Az istenes lenne, ha fél év alatt kikalapálják, mivel a Skylines 2 még mindig hulladék.
-
sheep
addikt
A Reverbnél szemenként 2160x2160
Már próbáltam a grafikát elemeket low-ultra között mindennel, és alig pár fps-sel kapok többet ha alacsonyra rakom. Viszont ha leveszem a renderelési felbontást kisebbre jobban megugrik az fps.
Csak emiatt gondoltam h mégis lehet vmi köze a felbontáshoz is, de lehet hogy csupán fosul van megírva a game (MSFS 2024)[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
addikt
válasz KAMELOT #1936 üzenetére
Én értem a dolgokat
Akkor számold ki
Mégse érted?
A HUB-ra meg kell nyomni egy dislike-ot.
Ha nem a te prociddal, te vga-ddal, te monitoraiddal (dual 4K), te beállításaidon tesztelnek, akkor az a teszt csak szar lehet.De emésszük már meg ,hogy valami fura oknál fogva 1080p-ben tesztelik a procikat.
Komolyan, egy amd topikba nem lehet játék tesztet betenni anélkül ,hogy az Intelesek ne jelenjenek meg vasvillát lóbálva b+...Egyébként ha bárki megnézte volna a tesztet, láthatná ,hogy itt kisebb a különbség. Mert több játék volt tesztelve. Köztük olyanok amik még 1080p-ben is vga limitesek.
Tehát örülni kellett volna a tesztnek. Nem azon siránkozni ,hogy 1080p.
Meg ,hogy 4090-el úgyse játszik senki 1080p-n.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Én értem a dolgokat és jó, hogy más oldalakon fent van mit megy @4K. Más YT csatorna érdekes módon tud ilyen teszteket csinálni. Jó lenne dual 4K is nézni, mit tud a cpu.
Legalább más meg tudja csinálni szép mérésekkel.
Én 9 éve játszom @4K és erősebb cpu esetén jobban megy minden.gejala: Akkor számold ki nekem légyszi mennyit megy 14900K dual4K ultra dlss RT AW2 alatt ??? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
addikt
Ha 4K-ban tesztelnék, az csak azt mutatja meg, hogy melyik játék mennyire GPU igényes és meddig ér a 4090 ereje.
Következő mondat.
Mennyi a VR?
Szemenként 2000x2000?A lényeg továbbra is az ,hogy maga a felbontás nem ró nagyobb terhet a procira. Különböző beállítások viszont igen. Ki kell tesztelni. Több npc, több fizika, több útvonal, árnyékok számolása, ilyesmik szoktak lenni.
Ray Tracing szintén.
De mindig sokkal nagyobb a mozgástér a gpu-nál mint a cpu-nál.Például Stalker-el bármit csinálsz, a városok közelében megeszi a cpu-t.
[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
"4K-ban is pont annyi fpst fog tudni, mint 1080p-ben"
Ha a felbontás nem számít a procinak akkor vr-ban miért kapok 30 fps-t, míg monitoron 120-at, ugyanazokkal a beállításokkal?
Vagy a vr teljesen másképp működik?9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
gejala
őstag
válasz KAMELOT #1931 üzenetére
4K-ban is pont annyi fpst fog tudni, mint 1080p-ben. Ha 4K-ban tesztelnék, az csak azt mutatja meg, hogy melyik játék mennyire GPU igényes és meddig ér a 4090 ereje.
Máshonnan nézve, ha 4K-ban nincs különbség a procik között, az nem azt mutatja, hogy ugyanazt tudják vagy hogy nem számít a CPU, hanem csak azt, hogy a 4090 kevés 4K-hoz abban a játékban.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz KAMELOT #1931 üzenetére
Nem, te nem érted a dolgokat.
Az emberek arra kíváncsiak, hogyan megy 1440p/4K/dual4K ultrán
Az emberek hülyék.
Ott van minden adat az 1080p Ultra tesztekben. Csak sokan lusták megérteni... Ami szomorú.Akinek ilyen konfigja van az nem xar 1080p fog bohóckodni.
Az ilyen és ehhez hasonló 4090-el úgyse játszunk 1080p-n típusú baromságokkal vannak tele a különféle tesztek kommentszekciói. PH teszt is ezzel indult. Érdemes visszanézni.
Sajnos ez továbbra is csak egy gyors bemutatkozás.
Ami kb így hangzik.
Üdv, fingom sincs ,hogy mit látok.
De ez így nem jó.
Mindegy is.
Én 3 éve 4K-n játszok és örülök ezeknek az 1080p teszteknek. Fura.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
HU sem érti a dolgokat.
Az emberek arra kíváncsiak, hogyan megy 1440p/4K/dual4K ultrán.
Akinek ilyen konfigja van az nem xar 1080p fog bohóckodni.
Ennek is az amd fizet?
Esetleg Alexander-al miért nem csinál egy interjút?deathcrow42: Na pont a bottleneck végett kéne a teszt, hogy melyik cpu esetén lép fel és milyen beállítások esetén.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nagyúr
Hétvégén valamikor érkezek
-
addikt
válasz DroiDMester #1926 üzenetére
Még a tesztben is 1080p ultra van.
Szóval nem értelek.
Az meg ,hogy továbbra se értitek ,hogy cpu teszt van, nem gpu, tehát senki nem mondja ,hogy 4090-el 1080p-n játszanak az emberek, ez egyenesen szánalmas már.
De értem. Bántottam az Intel-t
Viszlát.De tényleg, honnan jött az Ultralow?
Csak ez a része érdekelne.Bocs - ULTRALOW -
Így kell leírni.
Az a baj ,hogy innentől rögtön le lehetett vágni ,hogy csak fröcsögés következik.Kár fényezni ennyire a csoda túlárazott x3d.t
Ha olvasnál is, akkor láthatnád ,hogy a topik mostanában arról szólt ,hogy a 9800X3D árakon röhögcsélünk.
[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
aktív tag
4K-ban simán megmarad egy 5-7% átlag, főleg a skálázás miatt. Ha bárhol be kell kapcsolj egy DLSSt, akkor máris bejöhet a képbe a CPU bottleneck.
4K natívban nem sokat számít, de ott is pár százalékkal nyer a 9800X3D.
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
warcat
veterán
Aha jó cope, de mi fog történni ha aláraksz egy 5090-et?
EA: It's in the crate!
-
nagyúr
És sz.ted aki közel 1milkát ad egy RTX4090.ért, az majd biztosan ULTRALOW minőségben és 1080p ben fogja használni!
Normál körülmények között ahogyan játszol 4K.ban ott meg elenyésző az eltérés 1-2% nem hiszem hogy szemre megmondod hogy 140 vagy 142.FPS.el fut az adott játék.
Kár fényezni ennyire a csoda túlárazott x3d.t
-
addikt
Friss 9800X3D vs 14900K teszt.
45 játékos átlag szóval ez már elég szép adatsor.
[ Szerkesztve ]
-
Donnie
őstag
válasz KAMELOT #1921 üzenetére
Nem kesergek, csak hoztam a teszteket a többieknek, hogy mennyire sávszélesség limitált az 1 CCD. 1:1 6200on mindent ki lehet hozni az IOD-ból. 2 CCD-nél pont fordítva van, ott a 2:1 előnyösebb. 1 CCD limitek ~71k read, ~100k write, ~90k copy. 2 CCD-nél viszont 100k felett lehet kihozni minden értéket és az is erősen FCLK limitált. Jó lenne már ha updatelnék az ezer éves IOD-t. Illett volna ~2600 Mhz körül hozni ennél a szériánál.
Van 6400as és 8000es profilom is, de semmivel nem hoz többet a leírt fclk/iod limit miatt.
[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
nem is ez a baj, hanem "stabil" pl tm5/cruncherrel a 6400/2200 is, csak linpack extreme-nél 500-ról lemegy 460-ra a gflops 15-20 kör után, és nem tudok vele mit csinálni, azt te nézted, hogy ott stabil értékeket dob végig 50 körig? (bár ilyen eredménnyel valószinüleg igen)
Általában egyébként ez igy van, hogy van nagyon jó a core, vagy nagyon jó az imc, a kettő együtt extrém ritka. De a tiéd pl. egy ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Donnie
őstag
És hogy mire elég egy 6200 C26? Új profil. Nitro 1-2-0, tPHYRDL 33/33 sync (ARdPtrInitVal P0 - 0), és ez nem a legacy mode-al készült, hanem type 1-el (auto) az új biosnál.
Dawntrail - +200 -32 CO
Aida
Szóval nem kell elkeseredni, ha nem megy a 6400, 6600, 8000FCLK, latency számít igazán ezeknél az 1 CCD-s prociknál. 2:1-nek nem sok értelme van, majd a 9950X3D-nél érdemes vele foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
[kép]
és ez egy kirivó eset, veilguard, tekeri a procit 60-70%-on -
hokuszpk
nagyúr
-
-
addikt
Hőmérséklet koppra annyi mint a 7800X3D-vel.
Csak az 83W-ot zabált, ez meg 135-öt.A 6400 egyelőre nem ízlik neki. Miafasz...
Stalker-ben érződik egyedül a plusz erő egyelőre amibe gyorsan beugrottam. Cyberpunk-hoz egy C4 kéne már, mert a 120Hz fullos volt 7800X3D-vel is.
A +200-as görbe teteje eléggé költséges.
Vagy overdrive nélkül 5200 és brutál UV potenciál, vagy 5400, de akkor 120W+.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Reggel, délben, este?
Mármint ,hogy mikor adtad le a rendelést. Mert onnantól ,hogy rájött mindenki ,hogy itt csak Alza van és lesz, onnantól elszabadult a pokol.
Az valahol a release utáni hét első napjainál volt.[ Szerkesztve ]
-
ROLI22
csendes tag
Nekem 6-án jön (nov 11-én rendeltem)
-
addikt
válasz KAMELOT #1904 üzenetére
Én most vettem meg havertól, mert ő meg beleugrott a 9800X3D-be, miközben alapvetően munkára kéne.
Brutális a hype.Közben meg simán tudott szerezni 160-ért egy használt 7950X-et. Az a kutyának nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nov 11-nél tartanak kb.
https://prohardver.hu/tema/ryzen_7_9800x3d_processzor_jatekosokra_hangolva/keres.php?usrid=234780
Ezekre jönnek az értesítések ,hogy XY nap már jön.Viszont elég furán történtek a törlések is.
Mert másnak ugyanúgy 11-ei rendelést meg töröltek a múltkori törlési hullámmal valamikor november végén, hogy hosszú távon nem elérhető.
De az délben lett leadva 11-én, nem reggel.Szóval az Alzánál a rendszerre vagy bízva. Mert a biodroidok nem tudnak semmit, nem látnak semmit, nincs semmilyen hatáskörük.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha már amúgy csöpögnek a procik Iponba, hogy állnak az Alzás rendelések?
Valakinek történt előrelépés a múltkori adag óta?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI internet
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest