Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
(9600X, 9700X, 9800X3D, 9900X, 9900X3D, 9950X, 9950X3D)
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
Bunda, már valaki kipróbálta és visszavitte megjelenés előtt..
9900X Alza...
[link]
Eskü nem én vóótam.. -
omfgk
veterán
válasz
Yodamest #298 üzenetére
A 9700x erősebb ÉS kevésbé melegszik/kevesebbet fogaszt mint a 7700.
Ez nem igaz.
Erősebb és ugyanannyit fogyaszt (ezáltal ugyanannyi hőt is termel) mint a 7700.
Amire gondolsz, az a 7700x. Ami egy limitek nélküli 7700 gyakorlatilag.Ugyanannyi hőt termel, ugyanolyan felépítéssel (IHS, forrasztás, alatti a chip) és ugyanúgy melegszik.
Szenzoros videó.
A visszajelzés más.
Ami persze ugyanúgy lehet pozitívum, mert egy ugráló görbéhez nehezebb a ventiket beállítani. De nincs itt kisebb melegedésről szó.Még a techpowerup chartra kitérve: nem validak a különbségek.
Ezért az 1080p. Mert a különbségeket akarjuk látni.
Nem hiába nem a 4K-t linkeltem.Ott van a HUB teszt erre egyébként. Szintén 1080p, de ők általában a legdurvább részeket teszelik, ingame. Jó példa a Cyberpunk teszt. Náluk sokkal jobban kijön a különbség mint más tesztelőknél.
Proci teszteknél nekem emiatt ők az etalon. Mert engem is a worst case scenario érdekel.
Nem az átlagosabb. -
Yodamest
veterán
Nem kell meggyőzni nem azt várom, csak nem adom ezt a hirtelen jött ellenhype-ot és elhangzott állításokat, miszerint a 7800x3d minden téren sokkal jobb és hülyeség nem azt venni, illetve a 7700 jobb mert ugyanaz a teljesítmény/ugyanolyan fogyasztás mellet és még olcsóbb is. Legalábbis ezek vannak sugallva, de ez mind nem igaz.
A 9700x erősebb ÉS kevésbé melegszik/kevesebbet fogaszt mint a 7700.
A 9700x minden téren, kivéve a játékokat, erősebb mint a 7800x3d, ráadásul sokkal kevésbé is melegszik, modernebb architektúra stb.
Na ezek a tényszerű állítások.A nem sokkal olcsóbbat továbbra is fenntartom, oké 2 napja jelent meg a proci, nem feltétlen a jelenlegi árát kell nézni, ez nem fair. Amikor majd megveszem, miután ki lett javítva, kb 145K környéke lesz, úgy már valóban nem sokkal lesz drágább, így értettem. Teszem hozzá, a különbség már jelenleg sem akkora árban, hogy pl. nekem ne érje meg a jobb fogasztásért és kb 10%-al nagyobb teljesítményért.d
Még a techpowerup chartra kitérve: nem validak a különbségek. A CPU bottleneck miatt nagyon össze van tolódva a skála, ezért ilyen kicsi, csupán pár % az eltérés, miközben itt nyers erőben sokkal nagyobb különbségekről beszélünk. Nézz meg egy kitömörítést mondjuk a 9700X-el, ami jelenleg ebben a leggyorsabb CPU és hasonlítsd össze a 7700-al.
Amit NEM mutat meg ez a chart, az a minimum fps beli eltérés, mert az viszont huuge, ott nagyon nem mindegy, hogy a 9700X-el van mondjuk WoW fővárosban 108FPS minimum vagy ugyanott van a 7700-al 73 minimumba és ez már egyáltalán nem a charton lévő "2%"-os különbség. -
omfgk
veterán
válasz
Yodamest #296 üzenetére
Furák ezek az összehasonlító szavak.
Tehát a 9700x picit gyengébb játékban mint a 7800x3d, de közben a 7700 sokkal gyengébb mint a 9700x.
Közben meg a különbség a 7800x3d és 9700x között vagy 2-3-szor nagyobb mint a 9700x és a 7700 között.
Ugyanez az árnál.
Tehát majdnem ugyanannyiba kerül a 9700x, ami 163 ezer, mint a 7700 ami 128 ezer (alzás árak és itt jár a 7700 mellé 2 játék, ami ha nem is kell valakinek, eladható).Legolcsóbb 7700 ár az inkább 118k (aqua, de nincs játék).
Tehát sokkal gyengébb a 7700, de alig olcsóbb. Játékok eladása után 50 ezerrel legalább, játékok nélkül 45 ezer.
Ez a Nanoreview továbbra se tudom ,hogy micsoda.
TPU, HUB, GN, német tesztekből is van jó néhány amelyek szavára adnak az emberek.Tehát most azt szeretnéd ,hogy mi meggyőzünk arról ,hogy a 9700x jó választás?
Arról volt szó ,hogy bármelyik procit választhatod. Nem arról ,hogy már ott lapul valamelyik fiókban a megvett 9700x.Az érdekes kérdés az az lesz ,hogy munkában mennyit javul a hatékonyság (avagy adott tdp keretből mit tud kihozni majd a 9900x és 9950x). De játékban lófasz nem történt egyelőre a Zen 5-el.
Hatékonyság az a 7700x-hoz képest jó, 7700-hoz képest már kevésbé (eleve a 7700x egy pazarló proci alapon).
Hőmérsékletek nem változtak, szenzor változott. Tehát a visszajelzés. Ez a Zen 5 egyelőre. 9950x dobbanthat nagyot munkában. -
-
omfgk
veterán
válasz
Yodamest #292 üzenetére
Meg kell venni a 9700x-et. Legalább lesz adat róla.
De ismét megemlíteném, hogy nem hűvösebb mint egy sima 7700. Csak máshogy működik a szenzor.
Ami persze sok szempontból előnyös, hiszen a szenzor adatihoz kötjük a venti fordulatát, de ettől még nem termel kevesebb hőt egy 9700x, mint egy sima, non-x 7700.Ugye ez is egy kicsit félrement számozás az AMD-nél.
Mert ez így, lekorlátozva egy 9700 non-x.Lehet a fogadtatásának is jót tett volna a non-x a végén. Meg persze egy hozzáadott Prism. Az úgy már majdnem win lenne.
-
Yodamest
veterán
válasz
hokuszpk #291 üzenetére
Ha ilyeneket kell állítgatnom, nekem az már a túlzott kompromisszum kategória, nem fogok ilyen terméket venni. Főleg, hogy gyakorlatilag ott a lehetőség olyat is venni, ahol ezt NEM kell megtennem. Persze updateljék még ki a day1 hibákat, de szerintem ez a 9700/9600 tuti vételek.
-
joysefke
veterán
válasz
Yodamest #289 üzenetére
High FPS játékra megy ugy egyáltalán játékra a 7800X3D lényegesen jobb. Minden másra gyorsabb a 9700X van ahol kicsit, van ahol lényegesen. Ha csak játszol akkor egyértelmű, hogy az előbbi kell. Ha dolgozol és játszol is és nem vagy akkora beleélő akkor akkor lehet mérlegelni. Ha kocajátékos vagy, akkor én a 9700X-szel mennék.
A fenti gondolatmenet akkor lesz igaz, amikor a 9700X ára beáll és a kezdeti BIOS problémákat kikupálják. Ezek még nem történtek meg és emiatt a 7700/X jelenleg jobb vétel mint a 9700X. Amikor a 7700/X kifut vagy az árak közel kerülnek egymáshoz, akkor a 9700X egyértelműen jobb és ajánlottabb lesz mint a 7700/X. Még nagy a csalódás, ezért szerintem egyelőre kevés a józan hang a 9700X ügyében.
A 7700X egyébként még 88W PPT-re (a 9700X fogyasztására) leszabályozva is produkál tüskéket amelyek ha nincs jól finomhangolva a ventiprofilod észrevehetőek és zavaróak. 7800X3D-ről nem tudok nyilatkozni.
-
Yodamest
veterán
Nem vagyok tele előítéletekkel, csak látom amit látok. Szerintem nem egy jó omen, ha 95C fokon pörög a proci folyamat. Eleve, ezt a legtöbb hűtő nem is képes lekövetni, azt érzékelik, hogy túlmelegedés van és maxon fog pörögni a hűtő is emiatt. Én nem akarom, hogy maxon pörögjön a hűtőm.
Persze írod, hogy te fix 800rpm-re belőtted és úgy stabilan tartja a 95-öt vagy leszabályozva 85 körül, ami tök jó, de én azért szeretem azt, ha a hűtőventi dinamikusan szabályoz és ha kell 500rpm-en megy, ha kell akkor 800rpm-en. És persze thermal limitet, power imitet is be lehet lőni 60%-ra stb. mindent lehet.... de ezen a ponton már ott tartunk, hogy ennyi erővel veszek inkább egy könnyen kezelhető procit, amin nem kell limiteket szabnom és teljesítményben is ott vagyok a top kategóriában. Én ebben nem látok problémát. Az NHD15 pedig nem egy mid tier hűtő, azért azt nem hoznám fel példának arra, hogy egy már eleve leszabályozott procit mégis milyen jól le tud hűteni, én nem akarnék ekkora hűtőt a gépembe példának okáért.
A 7800X3D nem kétlem, hogy játékok alatt jobb, de tényleg annyival jobb? Mármint néztem tegnap egy cpu comparsion chartot és konkrétan mindenben jobb a 9700x mint a 7800x3d. Tehát alacsonyabb fogyasztás, kb 10-15 fokkal hűvösebb, minden azaz minden szintetikus tesztben jobb teljesítmény, tömörítésben, videó dekódolásban, tehát valós alkalmazásokban IS jobb teljesítmény (sokkal jobb), egyedül játékokban picit gyengébb... nálam ez nem tűnik egyenlő harcnak és nem a 7800x3d javára.
pl.:
-
Zsolty20
senior tag
A magyar alzában már kapható
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Yodamest #283 üzenetére
"Továbbá többször is felmerült a topikban, hogy a 7800X3D mennyivel jobb vétel és konkrétan hülye az, aki nem azt veszi."
kezdetben ez volt a 7700X vs 5800X3D vonalon is ; de majd lesz 9800X3D aztán majd rohannak a kasszához a népek, mert kapnak +10 minfpst a kedvenc játékukban.
-
Cifu
félisten
válasz
Yodamest #283 üzenetére
Megbocsáss, de tele vagy előítéletekkel és hibás következtetésekkel.
A "nem-melegedés" és "halk működés" azért mókás, mert semmi baja nem lesz a procinak, ha 95°C-on pörög. 2 éve pörögnek így Zen4 procik és semmi bajuk. Ha nem tetszik a 95°C, akkor beállítod a Thermal Limitet mondjuk 85°C-ra, és veszítesz mondjuk 2% teljesítményt. Tehát a melegedés viszonylagos.
A "halk működés" megint beállítás kérdése, nálam 7700X van NH-D15-el, ~800 RPM-re fixre belőtt fordulatszámon, teljes csendben, 115W PPT limittel működik lassan másfél éve.
A 7800X3D pedig annyival gyengébb hőleadó, hogy játékok alatt 70-80W-ot fogyaszt, szóval nemhogy egy NH-U12S, de egy sima egy tornyos hűtő is kordában tartja. A kis CCD felület és a vastag kupak miatt felrohanhat olykor a hőmérséklet, de egyáltalán nem vészes.
Játékok alatt pedig a 7800X3D jobb, 145e Ft-ért, vagyis olcsóbban, mint a 9700X...
-
Gróf...
aktív tag
VALAKI mintha azt mondta volna, hogy: "Hiába jön az új mikrokód, abból még nem lesz bios."
Biztos?
"Szállingóznak Intel által ígért mikrokódra épülő alaplapi BIOS-ok" -
omfgk
veterán
válasz
Yodamest #283 üzenetére
Máshogy van a szenzor elhelyezve és máshogy mér.
https://youtu.be/rttc_ioflGo?t=700GN letesztelte ,hogy a 7700x ugyanazon fogyasztás mellett 8-9 fokkal melegebb mint a 9700x. Pedig nem változott az IHS vagy a felépítés.
Tehát az alacsony hőmérséklet köszönhető az alacsony fogyasztásnak, igen, de köszönhető annak is ,hogy amit nem látunk, az nem fáj.
Ha meg valaki most veszi az AM5 platformot, akkor ott egy sima 7700 lehet jobb választás.
Most Alzás árakat nézve, 30k-val olcsóbb mint a 9700x. És ehhez jár a játék bundle. A végén lesz ez a különbség 50k is. -
Yodamest
veterán
Nagyon vártam már az új prockókat, pár dolog egyelőre itt a nagy kezdeti felbolydulásban:
Kitgurus teszt ennél a résznél nagyon fején találta a szeget. Röviden, azt mondja el, hogy nyilván nem az fog a 9600/9700-ra váltani, aki a korábbi genről jön, hanem az, aki már egy ideje nem fejlesztett gépet. Nálam is ez a helyzet, bár nincs régi procim, de az 5600x-ről nekem már ezek egész jó szintlépésnek számítanak, mindamellett, hogy a 65W tdp-ről nem kell lemondanom, tehát ugyanolyan folyasztás és kb melegedés mellett, mint a jelenlegi 5600x-em kb 2X-es teljesítményt kapnék! Ha így nézzük ugye mennyivel jobban hangzik? Számomra a nem-melegedés és halk működés az elsődleges, ezért is hagytam ki a 7xxx szériát.
Továbbá többször is felmerült a topikban, hogy a 7800X3D mennyivel jobb vétel és konkrétan hülye az, aki nem azt veszi. Hát én egyelőre nem vagyok 100% meggyőzve arról, hogy kb hasonló árban az egyértelműen jobb vétel volna. Lehetőségem van bármelyikre váltani, tehát semmiféle elfogultság nincs bennem, hisz én is a legjobbat szeretném, de láttam olyan teszteket, hogy alacsonyabb hőmérsékleten simán hozza a 9700 a 7800x3d teljesítményét, szóval nagyon alkalmazás függő a dolog. De még ha kicsit erősebb is a 7800x3d, vegyük figyelembe, hogy azért egy stabil 8-10c fokkal magasabb hőmérsékleteket lehet tőle várni, ami nálam már nem megérős azért a kb 2% teljesítménynövekményért cserébe. Egyelőre ezt látom, de aki mást állít, győzzön meg nyugodtan, állok elébe. (kis kontextus: egy noctua U12S-t használok, amit nem igazán szeretnék lecserélni, nagyon szeretem a megbízhatóságát és azt, hogy hangtalanul 600-900rpm-en hűti jelenleg az 5600x-et.)
-
KAMELOT
titán
válasz
ScomComputer #278 üzenetére
Ez LN2 és 1.63V az már sok!
Sima chillerrel kell ilyet -
S_x96x_S
addikt
én emiatt nem aggódnék;
A proshop , caseking, mindfactory , .... ott van a listában.
Mivel délután 3 után lehetett árulni, emiatt a kisebbek még csak most jönnekhttps://geizhals.de/amd-ryzen-7-9700x-100-100001404wof-a3202557.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk
és ott van a német alza -ban is.
https://www.alza.de/amd-ryzen-7-9700x-d12482041.htm -
Gróf...
aktív tag
A német árukeresőben is van vagy sehány ajánlat.
Kicsit nagyobb érdeklődést vártam a kereskedőktől.
Imitt-amott van belőlük... Csak én tulajdonítok túl nagy jelentőséget egy processzor megjelenésének? -
ScomComputer
veterán
-
ƵøŁĭ
veterán
9600x: 129k
9700x: 163k. -
Gróf...
aktív tag
15%-os induló plusz? Nem is olyan vészes.
Mondjuk az a 9950-nél kerek 300 pengőt jelent.
namajmellássuk. -
törölt tag
válasz
S_x96x_S #268 üzenetére
Nem értem miért borítottad ezt rám, viszont az látszik szépen össze szedted a negatív számokat. Ügyes!
Szar számokat én is tudok keresni, nézd itt egy példa, a tőzsdei várakozásokkal kapcsolatban. Az amd az elmúlt 6 hónapban 24%-ot esett, az elmúlt 5 napban pedig 11%-ot --- > nagyon nagy a baj az amd-nél, ha viszonlag jó negyedévek mellett is ekkorát esik, mert nincs befektetői bizalom.
Na vágod? Lett egy míniuszos negyedéve az intelnek, a miérttel nem foglalkozol, pedig fontos, költekezik a gyárakban mint az állat, ez pedig meg fog térülni. Az amd-nek vagy 8 éve volt zsinóban minuszos, az 32 negyedév. Na bumm.
Szerintem túltolod, de azt csinálsz amit akarsz.
-
KAMELOT
titán
válasz
ScomComputer #271 üzenetére
Betetted a kosárba, blokkot vettél hozzá?
-
Gróf...
aktív tag
Én nem látom sehol a friss árut.
A webáruházat üzemeltetnék, akkor gondoskodnék róla, hogy éjfélkor aktiválódjanak az ajánlatok.
Vagy várjam meg amíg az egybesült gyökereknél is 8.-a lesz? -
S_x96x_S
addikt
válasz
#90868690 #266 üzenetére
> Az amd mindig jóval kevesebb termékkel van jelen,
> nézd meg mennyivel kevesebb fajta mobil, desktop és szerver cput gyárt
> az intellel szemben.Az Intel stratégiája hosszú távon nem fenntartható.
Veszteségesek !
Vagyis csak veszteséggel tudják eladni a chipeket.Jelenleg ~15 ezer fős létszámcsökkentésen dolgoznak.
és szinte mindenütt visszafognak a költségeken.Sokan már attól félnek, hogyha az Intel nem vigyáz, akkor úgy járhat mint a Nokia.
-------------------
Az AMD bérgyártat a TSMC-vel, vagyis a kapacitás függ a TSMC-nél lekötött kapacitástól.
( amit 1-2-3 évvel korábban leköt az AMD. A Covid idején az volt a fő probléma, hogy az AMD nem számolt a covid hatásával és kevesebb volt a lekötött kapacitása.
És mivel a cél, hogy az adott kapacitáson a maximális profitot kell kihozni,
emiatt a high-end ( Epyc, Threadrippet ) kapott prioritást.
és az alsó szegmenseknek nem jutott kapacitás --> ami a lényegi darabszámot adná a piaci részesedéshez. )Az Intelnek meg van saját gyára.
Amit kénytelen ellátni munkával,
Még ha veszteségesen is ..
Mert a gyárak nem állhatnak le
a gyártásnak működnie kell. mert az még több veszteség.
De ez már nem fenntartható a jövőben, mivel az Intel masszívan veszteséges.Q1 -es hir:
"A Intel chipgyártó részlege 7 milliárd dolláros működési veszteséges jelentett, ami jóval magasabb a tavalyi veszteségnél. A hírre az Intel részvényei zuhanni kezdtek a keddi kereskedést követően."
https://www.portfolio.hu/uzlet/20240403/rossz-hirt-kozolt-az-intel-zuhan-az-arfolyam-678217Q2:-es hír:
https://www.portfolio.hu/uzlet/20240802/brutalis-hirek-az-inteltol-szakad-az-arfolyam-702053A tőzsdei várakozások már megjelentek a piaci értékben is.
Az Intel piaci értéke : 81.19 Milliárd USD
Az AMD piaci értéke : 208,31 Milliárd USDVagyis az AMD - ( gyár nélkül )
~2.5x többet ér a jelenlegi tőzsdei adatok szerint, mint az Intel gyárral !Vagyis - jelenleg- nagyon nagyok a bajok az Intel-nél.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #261 üzenetére
Köszönöm, de én mint szürke, mezei felhasználó aki leragadt a windowsnál, mint a döntő többség nem tudok mit kezdeni ezzel a teszttel, max érdekesség, amit pár nap múlva elfelejtek, de semmiképp sem döntő mit tud a kiszemelt proci egy általam nem használt oprendszerrel.
-
mvkly
senior tag
Canucks foglalkozik kicsit a rettegett hőfokokkal is
ráadásul léghűtéssel -
ScomComputer
veterán
Ezen a 9600X-s bemutatón...ez megütött rendesen...5800X 5.55Ghz...
végig ezt írja...nekem is kell ilyen proci...
-
joysefke
veterán
-
S_x96x_S
addikt
válasz
#90868690 #258 üzenetére
> Alkalmazásban sem nagyon domborit.
> Esetleg, az nem lehet, félve kérdem, hogy ennyit tud?Ha valaki nem tudja, hogy mi a praktikus haszna az AVX-512 -nek,
akkor teljesen érthető a zavarodottság.
de a Linux -os Phoronix - 400 programot tesztelt és ott látszik, hogy mit tud a processzor.
"
When taking the geometric mean of those nearly 400 raw benchmark results, it sums up the greatness of Zen 5 with the Ryzen 5 9600X and Ryzen 7 9700X processors. The Ryzen 7 9700X delivered 1.195x the performance of the Core i5 14600K competition or 1.15x the performance of the prior generation Ryzen 7 7700X. The Ryzen 5 9600X came in at 1.35x the performance of the Core i5 14500 and 1.25x the performance of the Ryzen 5 7600X. Or if still on Zen 3 for comparison, the Ryzen 5 9600X was 1.82x the performance of the Ryzen 5 5600X.
The raw performance of these Ryzen 9000 series processors was extremely impressive. These new Zen 5 desktop processors showed significant uplift in areas such as gaming and single-threaded workloads commonly led by Intel like Python, NumPy, Cryptsetup, audio encoding, and web browser performance. The Zen 5 generational uplift also showed great strides in even better AVX-512 performance for helping more AI workloads to a lot of other strong finishes in technical computing and HPC workloads. Whether you are just a heavy web browser user and running lots of Python scripts to doing a lot of creator workloads and software development, Zen 5 is an exceptionally well rounded design. The performance of the Ryzen 9 9900 series and upcoming EPYC Turin server processors should be a real treat given what we are seeing out of these Zen 5 6-core and 8-core desktop parts." -
Cifu
félisten
válasz
#90868690 #257 üzenetére
Valamelyik fórumban volt az 50 millió eladott intel cpu az amd 8 millió cpujával szemben, szerintem nincs oka hátradőlni az amdnek.
A darabszám mellé a haszonkulcsot is nézd...A threadrippert meg rohadtul nem veszélyezteti semmi, mert ott sok minden más is számit, pl a pcie csatornák száma, az ecc ram, 1Tb ram lehetősége, remote management és társai. Nem minden a cpu core.
Akkor miért nem hoz ki az AMD olyan "sima" desktop CPU-t, Zen4c-s vagy Zen5c-s CCD-vel bír? -
törölt tag
Erre majd ősszel megkapjuk a választ. Valamelyik fórumban volt az 50 millió eladott intel cpu az amd 8 millió cpujával szemben, szerintem nincs oka hátradőlni az amdnek. Szerintem. A threadrippert meg rohadtul nem veszélyezteti semmi, mert ott sok minden más is számit, pl a pcie csatornák száma, az ecc ram, 1Tb ram lehetősége, remote management és társai. Nem minden a cpu core.
-
Cifu
félisten
válasz
#90868690 #252 üzenetére
Egy fenét, tök jól működik, csak annyira jól áll az AMD, hogy nem akar saját magának keresztbe tenni, mert egyre jobban áll az Intel elleni versenyben, és így a profitért nem kíván kockáztatni.
Esélyesen meg tudná csinálni a 16 magvas Zen5c + 3D V-Cache CCD-t, de akkor végképpen alávágna a nem X3D prociknak.
A "régi" IOD miatt vannak korlátok, de simán bevállalták, hogy minimalizálják a költségeket és az erőforrásokat át lehet csoportosítani a későbbi nagy durranásokra.
Lehet, hogy az AM6 felé néznek már a háttérben a DDR6 + PCI-Express 6.0 párossal, hogy mihamarabb ki tudjanak lőni majd.A Zen5 egy ilyen átmeneti megoldásnak tűnik, kapunk 5-10% pluszt a Zen4-hez képest, ha tippelnem kellene, akkor a Zen5c magos CCD-k továbbra is csak a szerver prociknak maradnak, a desktopra legfeljebb a mobilpiacról érkező APU-k jönnek.
Csinálhatnának hibrid megoldásokat (akár csak 8x Zen5 + 16x Zen5c magos felállás), de minek veszélyeztessék a Threadripper / Epyx széria bukszáját...Mivel az Intel szenved, ezért most az AMD kényelmesedik kicsit el...
-
Cifu
félisten
Ezt már régóta sejtettük...
A 7600X / 7700X esetén szépen megkaptuk a PPT 142W-ot, miközben 90-110W-ig érzi "jól" magát a proci, utána max. kupaktalanítással...
Azzal, hogy maradt a régi IOD kb. semmi érdemi előrelépést nem jelent a Zen5 magvas CCD a maga 5-10%-os teljesítményjavulásával... -
törölt tag
Láthatóan kezd kifulladni a zen architektúra.
-
KAMELOT
titán
válasz
deathcrow42 #249 üzenetére
Úgy néz ki, hogy egy reszelt 7xxx átnevezve.
Esetleg a bent ragadt chipeket kiadják másnéven.Scom: Valami blokkot kéne rá tenni
-
Hardware Unboxed szerint nem lett jó a 9700X
-
olymind1
senior tag
Jönnek itt a tesztek:
Gránit az asztalon: teszten az AMD új platformja - PH
AMD Ryzen 5 9600X Review - The Best Sub-$300 Gaming CPU - TPU
AMD Ryzen 7 9700X Review - The Magic of Zen 5 - TPU
Review: Ryzen 5 9600X processor - Guru3d
Review: Ryzen 7 9700X processor - Guru3d
AMD Ryzen 7 9700X Review - Zen 5 Sucks - HUB
AMD Ryzen 7 9700X Review: Zen 5 Arrives - Techspot, alapvetően HUB írott formában
Wasted Opportunity: AMD Ryzen 7 9700X CPU Review & Benchmarks vs. 7800X3D, 7700X, & More - GN -
Gróf...
aktív tag
Nem jó tesztet néztél!
Nézd meg a Parasztot... Kb 9:30-tólÉs hát... Valamit valamiért. Eldönthetjük, hogy teljesítmény, vagy fogyasztás.
-
S_x96x_S
addikt
> És meg is lett a delay oka.
> A teljesítmény. Mert nincs meg az amire számítottak.Én nem láttam olyan kommunikációt az AMD részéről,
hogy a ZEN4-X3D -t is verni fogja.különben is jön majd a ZEN5-X3D - pár hónap múlva,
ami már egy újabb X3D generáció, + overlockolható is lesz ( a pletykák szerint) -
omfgk
veterán
Nagyon nem lett meg a 9700x-nek a 7800x3d játékban.
És meg is lett a delay oka.
A teljesítmény. Mert nincs meg az amire számítottak.Átlagban a 7950x-et tudja játékban. Nem x3d, sima 7950x.
Egyedül fogyasztásban van előrelépés.
Az se a 7800x3d-vel szemben, hanem a 7700x-el szemben. -
S_x96x_S
addikt
Review lista: 15:00 óra után - kezd megtelni; 15:30 -ra valószínüleg minden benne lesz.
https://videocardz.com/184233/amd-ryzen-7-9700x-and-ryzen-5-9600x-review-roundup -
olymind1
senior tag
-
matebabaja
lelkes újonc
X3D változatok egyáltalán lesznek és mikor kb? Gondolom azok lesznek a legjobbak gamingre mint az eddig x3d-k.
-
omfgk
veterán
Vagyis hülyeséget írtam. Hiszen a 11. gen proci belement a Z490-be is. Csak nem jöttek időben a stabil bios-ok. Régen volt már.
Nem kellett ott friss lap.
Ahogy most a meglévő AM5 lapokhoz is jönnek a friss bios-ok, hivatalos Zen 5 támogatással. Anélkül is elindul persze, de nem garantált ,hogy nem megy falnak.
-
omfgk
veterán
válasz
wwenigma #236 üzenetére
Egyébként az oszlop diagramoknál a shop failure rész alá tartoznak a bios gondok is.
Tehát így kell érteni. Persze az is elkapott, kiszűrt hiba, hiszen a gép nem megfelelően működik.Elég egyértelmű a dolog, a 11. gen-re nézve. Ott is szar bios-ok miatt voltak instabilitások az elején. Tudom mert én is belefutottam.
Az-az 5% az nem konkrétan hibás processzor volt.
Mert így ránézve a diagramra ez az ami kibassza az ember szemét.Nyilván ha nem day 1 rakja össze az ember a gépet, hanem később, akkor addigra már a javított biosok elérhetőek lesznek a gyártói honlapokon. Csak a nagykerben lévő alaplapok már úgy mennek ki a vásárlóhoz, amilyen bios-al érkeztek. Van egy átfutás míg a legelső batch elfogy. Na ott többszörös lesz az RMA is.
ui :
Illetve visszagondolva volt még a mikrokóddal is gond 11. gen-nél.
Mert nem hozta az új gen sok esetben az elvárt fps-eket. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
S_x96x_S #235 üzenetére
A lényeg annyi hogy összeszerelésnél beállítanak alacsonyabb limiteket procinak szóval nem csoda hogy a finomhangolt intel procik amik NEM a gyári beállításokkal mennek kevésbé döglenek meg. Illetve lassabban. Azon röhögtem hogy 1700 topikban tapsoltak a független adatoknak amik tőlük jöttek. 😁 Mert kisebb számot mondtak mint ami van....
-
S_x96x_S
addikt
> Garantálod ...
Akkor félreérthető voltam, mert:
- A bolti tesztelés a lényeg - és nem a konkrét bolt.
- Tökéletes tesztelés nem létezik. ( lásd Minőségmenedzsment .. )
- A PugetSystems -nél is van ügyfél által jelzett meghíbásodás ( "Field Failures" )
- Nem mindenkinek, de egyes esetekben megérheti. ( pl. ha drága az időd )
- Nem akarlak rábeszélni semmire se. -
omfgk
veterán
válasz
S_x96x_S #233 üzenetére
Thank you for taking the time to get to know Puget Systems, America’s #1 custom computer builder. The internet provides unique opportunities, but it also allows anyone to appear legitimate and credible. It is important to know and trust the online companies with whom you do business!
Puget Systems is based in the Seattle suburb of Auburn, WA, and specializes in high-performance custom-built computers. We emphasize customization over every aspect of each computer, offering personal consulting and support that is becoming quite rare in the industry. Our goal is to provide each client with the best possible computer for their needs and budget.vs
Egy webáruház, ami árul mazsolát, sampont, kávéfőzőt, focilabdát és számítógép alkatrészeket is.
És majd nem csak összeszereli a gépet és windows-t telepít, hanem teszteli is.
Kac-kac.A GN egyébként ilyen gépeket szokott tesztelni az amcsiknál. Mondhatni a Puget vetélytársait.
Felüknél az XMP se sikerül.Garantálod ,hogy teszteli az Alza a konfigokat?
Szívesen vesszük Alza dolgozók belsős beszámolóit.Vagy szimplán hiszel a leírásnak?
3 év garanciát vállalunk, mert hiszünk a kiválasztott alkatrészek minőségében
Ingyenes szerviz hardverhibák esetén
Az összeállított számítógépeket lelkiismeretesen teszteljükNagyon nem mindegy ,hogy melyik.
-
S_x96x_S
addikt
> és kiteszteli a konfigot
alaposságtól függ.
A ryzen 7000 -nél PugetSystems a 4%-os CPU hibák túlnyomó részét ( ~ 95%)
kiszűrte már a boltban, ( "Shop failures" )
Persze azok az AMD által is kiszűrhetőek lettek volna.
Remélem a Ryzen 9000 -nél már jobb lesz a "minőség".A PugetSystem-nél amúgy azért alacsonyabb az Intel hibák aránya,
mert nem overlockolnak és a stabilitásra mennek rá - az AMD-nél is!
"Since that time, our stance at Puget Systems has been to mistrust the default settings on any motherboard. Instead, we commit internally to test and apply BIOS settings — especially power settings — according to our own best practices, with an emphasis on following Intel and AMD guidelines. "
https://www.pugetsystems.com/blog/2024/08/02/puget-systems-perspective-on-intel-cpu-instability-issues/ -
westlake
félisten
Idézheted, de nincs semmi jelentősége. Véletlen, nincs a két dolognak semmi köze egymáshoz.
Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy az Intel kiadja az újabb mikrokódot 15-én, amikor is a Ryzen 9-ek jelennek meg, a gyengébb példányok már 8-án elérhetők lesznek. Másrészt, ha mégis megtörténne a fent említett dolog, annak a mikrokódnak be is kell kerülnie a BIOS-okba! Szóval nem kell kombinálni, nincs itt semmi látnivaló.
De ha már spekulálunk, egész nyugodtan ossza meg bárki, hogy mégis mi lenne az összefüggés.
Gondolom azzal mindenki tisztában van, hogy a teszteket nem a boltban vett példányokkal csinálják, tehát ha valamilyen csoda folytán 15-én olyan BIOS-okat publikálnának a gyártók, amiben már az új mikrokód van, akkor sem érdekelne ez senkit, nem csinálnák meg újra a teszteket. Később persze bárki megteheti, de semmit nem fog változtatni azokon a teszteken, amiket 7-én és 14-én fognak publikálni.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
S_x96x_S #229 üzenetére
Minden ilyen spekulációval, csak egy baj van.
Amióta tudjuk, hogy "valami nem stimmel" és a várható megjelenés közti időben orvosolható-e a probléma?
Tehát: Minden processzor visszarendelve (A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL) és aztán be az újrakupakozó gép alá, hogy egyel kisebb számot kapjanak.
Ja nem! Előbb építenek egy futószalagot erre az esetre, mert kötve hiszem, hogy minden processzor gyártó fel van arra készülve, hogy a teljes palettát visszaminősítse...
Szerintetek ez így valós?
Nem mondanám.
Had idézzem a loboncot: "Milyen furcsa, hogy az új időpont egybeesik az intel mikrokód kiadásával!" -
westlake
félisten
9900X, 168.500
9700X 135.000
9600X 105.000Nettó, magyar (német) nagyker.
#229: Nem is, hanem csak más. Az AMD biztos akart lenni abban, hogy minden modell tudja tartani a specifikációkban leírt maximális boostot. Maradjunk már a realitások talaján: hibás IHS miatt nem két halasztásra lenne szükség. A typo csak hype volt, mivel azok nem végleges, hanem korai modellek, amikből csak pár darab volt. Pont elég nem retail verzió van Zen 5-ös processzorokból, hogy ilyenek is feltűnjenek.
-
S_x96x_S
addikt
MLID - szerint .. a ryzen 9000 késése mögött más is van, mint a hibás felirat.
valószínű,
hogy egyes korai gyártású chipek már nem felelnek meg az új szigorúbb tesztelésnek.(és ha jól értem )
A 9950X-ek egy része ( amelyeknek a legmagasabb a boost-ja : Up to 5.7 GHz )
nem ütik meg a minőségi szintet, ( pl. nem bírják az 5.7 Ghz-et )
majd 9900X -ként kerülnek piacra. ( amelyeknek kevesebb a boost-ja )
Az új tesztelésen elbukott 9700X -esekből pedig 9600X -lesz.
https://youtu.be/Nh1hiIJFA2o?t=122 ( odatekerve )(saját spekuláció)
Lehet, hogy a Prime95 Zen5-ös optimalizációja után lett ez egyértelmű,
ami még jobban kihajtotta a zen5-ös csipeket.Azért illik a Prime95 -alatt is tudni az 5.7 Ghz-et.
-
-
S_x96x_S
addikt
> Azt szeretném, ha hazahozom az összetevőket. Összerakom, két-három kattintás a
> bioszban és már megy is. (Olvastam az összefoglalót, hogy ezeket a memóriákat már
> nem olyan egyszerű beüzemelni.) Lehető legkevesebbet szeretném magam szívatni
...
> Az egész motyót, az alzában akartam megvenni,ha a szívás mennyiség minimalizálása az elsődleges cél,
akkor általában valamilyen szakértő kerül megbízásra.ha van rá br. 16910 Ft -od, és tudsz pár napot várni,
akkor az Alza is vállal összeszerelést ( ~ PC komponensek összeszerelése )
és kiteszteli a konfigot. ( cpu + memória ... )
Persze azért rá kell kérdezni, hogy a memóriát ( képes-e >6 Ghz -en menni ) is letesztelik-e.
mert amit irnak az nem egyértelmű "Amennyiben az összeszerelés közben bármilyen kompatibilitási probléma merülne fel, amely akadályozná egy teljesen üzemképes összeállítás létrehozását és házhozszállítását, szakembereink haladáktalanul kapcsolatba lépnek veled, és egy lehetséges megoldást javasolnak majd. " -
Gróf...
aktív tag
"Mert a teszt írója biztosra ment."
Az a baj, hogy mostanában rá vagyunk szorulva, hogy finoman óvatosan fogalmazzunk. Ami nem jó, mert abban bizonytalanság van / maradhat. De bizonyos kérdésekben egyértelmű válaszokra van szükség.
Most én ki akarom hozni ebből a konfigurációból észszerű (Ezt a helyesírási szabályt ki találta ki? Írhatom egyben, de KÉT SZ-el, és nem duplával "SSZ") határokon belül a lehető legtöbbet. Mondhatnánk, hogy mindegy, hogy 6000, vagy 6400, de ha később kiderül, hogy simán ment volna a 6400-is akkor életem végéig emésztene a gondolat, hogy nyuszi voltam.
Kell-e a 64?
Most 32 van. 2X16
Annak idején a 32 került annyiba, mint most a 64. Innentől nekem egyértelmű. És ezt nevezhetjük fejlődésnek is. -
omfgk
veterán
A végére oda van írva, hogy nem ajánlott a 7xxx sorozathoz.
Hol van ez írva?
Not optimal van csak.Mert a teszt írója biztosra ment.
2x32GB dual rank esetén nem garantált ,hogy a 6400 összejön 1:1-ben.Ha kell a 64GB, akkor ez fog nagy eséllyel menni pöccre.
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/g-skill/trident-z5-neo-rgb-64gb-2x32gb-ddr5-6000mhz-f5-6000j3040g32gx2-tz5nr-p897252297/Legfrissebb bios fel az alaplapra, EXPO és kész.
-
Gróf...
aktív tag
Megint elbizonytalanodtam.
Nézegettem a memóriákat. Sikerült ráböknöm egyre, amiről tesztet is olvastam. A végére oda van írva, hogy nem ajánlott a 7xxx sorozathoz.
Ez egy 6400MHz-es G.Skill
Nézegettem a gskill oldalát, van memória konfigurátor. Egyik 6400-es memóriát sem adja az amd alaplapokhoz.
AMD EXPO-t csak a neo és a Flare sorozathoz írtak.
Ezt feltétlen szükséges néznem? Mindenképp vegyem figyelembe?
Mi van, ha megveszem a 6400-ast és az istennek nem akar működni ezen a frekvencián a megadott időzítésen? Esetleg használjam 6000-en egy jobb időzítéssel?
Keressek másik márkát, ahol van EXPO és ne adj isten garantálják a 6400-et? Van olyan egyáltalán?
Lehetőleg a még jobban elbizonytalanító válaszokat mellőzzük. Van elég bajom így is.
Azt szeretném, ha hazahozom az összetevőket. Összerakom, két-három kattintás a bioszban és már megy is. (Olvastam az összefoglalót, hogy ezeket a memóriákat már nem olyan egyszerű beüzemelni.) Lehető legkevesebbet szeretném magam szívatni. -
KAMELOT
titán
válasz
ScomComputer #217 üzenetére
Az hány éve volt [link]
-
Cifu
félisten
válasz
ScomComputer #217 üzenetére
De milyen jól leárazták már egyből 250e Ft-ről...
(Ezért magyarázom a páromnak is, hogy ne higyje már el az áthúzott ártáblát, mert masszív hazugság az egész...)
-
ScomComputer
veterán
Pl 9700x 170k körül, de először inkább 200k.
...még olcsó is lesz...anno így nyitott az 5800X a PCX-nél... KÉP 5800X Ár -
omfgk
veterán
AMD Ryzen 9000 pricing emerges:
9950X at $599,
9900X at $449,
9700X at $359,
9600X at $279Van egy forrás miszerint a 9950x az 649 dollár.
Illetve a szokásos, day1 release árakon meg ne akadjunk fent. Főleg ne a Balkánon.
2-3 hónap mire beáll.Pl 9700x 170k körül, de először inkább 200k.
-
S_x96x_S
addikt
> 9-es sorozatot NEM KELLETT VOLNA VISSZAHÍVNI!!!
> Hiszen az NEM HIBÁS ebben a tekintetben!De honnan tudod biztosan?
Ahol egy ilyen hiba előfordulhatott, ott több más hasonló típusú hiba is lehet.
Vagyis lehet, hogy az AMD más problémákról is tud, csak azok nem szivárogtak ki.Mindenesetre ez amolyan Iceberg Principle ("jéghegy-elv")
Vagyis a felszínen látható probléma csak egy része a valós problémának, és több rejtett probléma is lehet alatta.ps:
Amúgy az eredeti nyilvánosságra hozott példában,
a hamis "ryzen 9-es" sorozat is "9-es" lett :"AMD Ryzen™ 9 9700XAz is lehet, hogy az AMD úgy ítélte, hogy egy nagykeres nem tudja eldönteni,
hogy melyiket kell visszahívni és ha pár ezer rossz tétel a raktárakban marad és véletlenül eladják, akkor az még nagyobb blama. Úgyhogy mindegyiket visszahívta.> Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.
Szerintem nincs meg minden információnk, hogy ítélkezni tudjunk.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
S_x96x_S #211 üzenetére
A cikk azt írta le, hogy ESETLEG a kupak nyomtatásával van baj, merthogy minden processzor Ryzen 9-es.
NAMÁRMOST, a 9950X ELEVE ryzen 9-es, tehát ha a cikk logikáját követjük, akkor a MAGÁT a ryzen 9-es sorozatot NEM KELLETT VOLNA VISSZAHÍVNI!!! Hiszen az NEM HIBÁS ebben a tekintetben!
Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.
Értem én, hogy valamit írni kell a népnek, de figyeljünk oda, hogy mihez adjuk a nevünk. Nehogy blama legyen belőle.
Abu-t emellett tiszteljük. Kíváncsi lennék ő mit gondolt miközben megírta / fordította / etc. -
S_x96x_S
addikt
> Ez mekkora logikátlanság már?!?!??!
A mellékelt példából csak arra lehet következtetni a kívülállóknak,
hogy a minőség ellenőrzésben - legalább egy esetben - probléma volt.
De arra nem, hogy a többivel nem lehet probléma!> A cikk szerint a 9950x és 9900X-et pont nem érinti ez a "HIBA".
ilyet nem írt a cikk.
sőt megpróbált alapos lenni a szerző:Abu85: "Mivel nehéz eldönteni, hogy ez reális tényező lehet-e, az üggyel kapcsolatban megkerestük az AMD-t, hogy valóban egy szimpla elírás áll-e a Ryzen 9000-es sorozat csúszása mögött. A cég szóvivője ugyanakkor csak annyit reagált, hogy a korábbi, hivatalos közelényen túl nincs hozzáfűznivalójuk az ügyhöz, majd megerősítette, hogy az egyes új CPU-k mikor lesznek elérhetők, de erről már a fentebb linkelt hírben írtunk."
persze lehet -e mellett egyéb ok is.
-
Gróf...
aktív tag
Ez mekkora logikátlanság már?!?!??!
Mert mi is a helyzet? Elméletileg pont a csúcs az ami Augusztus 15.-re várható és az összes többi esetleg előbb.
A cikk szerint a 9950x és 9900X-et pont nem érinti ez a "HIBA". HISZEN AZOK RYZEN 9-ek!!!
És ez szintén nem egy két héten belül kijavítható...
JÉZUSOM!
Már megbocsásson a szerző, (Bárhol, bárki is legyen az) de ezt így nem mertem volna se leírni, sem közzétenni. -
Gróf...
aktív tag
válasz
ScomComputer #208 üzenetére
Szerintem több. Mint már említettem is. 320'000 körül gondolom a 9950X-et.
Ez semmi mástól nem függ, csak a Magyar (és némileg a láncba korábbi) kereskedőkön.
Eddig is ennyiért ment a csúcs. Miért adnák épp ezt olcsóbban?!?!?
Helyesbítek:
Az 5950X 350-ről indult
A 7950X átlaga 380 volt.
Ha valaki kimegy az utcára és fogyasztót játszik viszonylag gyorsan rájön, hogy a kereskedők és vendéglátók mostanában nem túl szégyellősek. Hogy úgy mondjam: Nem Teréz anya leszármazottaik!És akkor a vallásukat nem is hoznám szóba, mert megint kivágnak mint macskát...
Ebből kiindulva az a 320 inkább 350 - 360. Érzem, hogy nem lesz kellemes a "meglepetés!" -
ScomComputer
veterán
Kiv.leszek itthon milyen árakkal nyit..mert annyi pletyka van mint égen a csillag...
Pl...."Egy pekingi székhelyű kínai boltos nagyon furcsa, de vicces módon mutatja be az AMD Ryzen 9000 „Zen 5” asztali CPU árait , amelyek alacsonyabbnak tűnnek, mint a Ryzen 7000 MSRP-je Kínában."
Forrás : [link] -
Gróf...
aktív tag
Emlékszem arra az időre, amikor 500-on mentek a 300-as celeronok.
Akkor kerültem közel a számítástechnikához. A sógoromnak aki összerakta a gépem, az első dolga volt, hogy megnézze, hogy a 333-as celeron megy-e 500-on.
Azt azért ne feledjük el, hogy már nem úgy működik a tuning sem. Hiszen az eszközök saját magukat tuningolják. Azon már PRESZE, HOGY NEM LEHET sokat húzni.
Olvasgattam én is sok cikket a megjelenésről és annak eltolásáról is.
De ki hiszi el azokat? Ki tudja egyáltalán, hogy mi történt valójában? És a kulcs mondat: Olyan hiba nincs amit KÉT HÉT ALATT meg lehetne oldani. Gondoljátok végig logisztikát! A konténer szállító hajó nem fordul meg két héten belül!
Ez humbug! Valamit kitaláltak, hogy előnyösebb helyzetbe kerüljenek. Sajnos a mai világ elérhetővé teszi, hogy ezt meg is tehessék.
Ilyenkor szoktam adu ásznak előhúzni a "Császár új ruhája" című mesét. Nnnna, ezen gondolkodjatok el!
A válogatásról.: DEHISZEN az AMD saját maga válogatja a processzorokat, csak nem azon a szinten ahogy mi gondoljuk.
X900-as processzort például nem gyártanak. Azok a SZARUL SIKERÜLT x950-ek És így tovább. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
S_x96x_S #203 üzenetére
de ha egyszer egy I9 teljesitmenyet hozza
"2023 amd felirat az alján"
@Fudi : oda azt a datumot szokta vesni az AMD, amikor lezartak a terveket ; legyartottak az elso peldanyokat es a laborban elkezdtek validalni - tesztelni. Ha iden lett volna uj revizio, akkor 2024 lenne, de akkormeg valoszinuleg nem jonne ki iden.
-
omfgk
veterán
válasz
S_x96x_S #203 üzenetére
Azért esik nehezemre ezt elhinni, mert akkor az AMD-nek máshogy kellett volna ezt kommunikálnia.
Azt kellett volna közölniük ,hogy mondjuk mislabeling miatt hívják vissza a procikat.
Aztán max azon ment volna a vita ,hogy a doboz lett-e elbaszva, vagy maga a lézer felirat a kupakon.Ehelyett viszont más volt a szöveg. És főleg az Intel-es probléma árnyékában az emberek komolyabb gondokra tippelnek (tehát rosszabbat tesz a bizonytalanság az AMD-nek).
Egy sima feliratozási gondot sokkal kisebb negatív visszhanggal megúsznának. Igen, mindenki az AMD-n röhögne, hogy nem tudnak betűzni, de nem vonnák kétségbe az emberek maga a proci minőségét.
Így viszont felmerült már az ,hogy konkrétan a különböző tesztprogik alatt nem volt stabil a processzorok egy része, vagy nem érték el a megcélzott frekvenciákat, pontszámokat. Mind-mind durvább mint az ,hogy már ők is összekeverik a számozásokat.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #192 üzenetére
( ryzen 9000 delay )
úgy néz ki, hogy tényleg typo, elírták a cpu feliratát ...https://x.com/9550pro/status/1817575639580655821
"The real reason for the Ryzen 9000 delay ...."AMD Ryzen™ 9 9700X--> AMD Ryzen™ 7 9700X -
olymind1
senior tag
-
Cifu
félisten
[Cinebench huszároknak 9700X és 9900X leak]
A single core eredmény nagyjából 11%-al jobb, mint az előző szériás 7900X / 7700X, a multi core a 9700X-nél cirka 10%-al, a 9900X-nél pedig cirka 16%-al jobb eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest