- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha tényleg hosszú távra tervezel, akkor persze nem rossz ötlet a 7800X3D vagy 9800X3D. Ne hallgass azokra, hogy nem éri meg, mert gondolom nem max grafikával játszol multival, úgy meg még jobban kijön az erősebb processzor előnye.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
5800X3D-t nem érdemes venni, mert iszonyatosan drága lett, ha még lehet egyáltalán kapni. Aprón meg akár 200k-ért is árulják. 5700X3D-t esetleg, de már annak is megy fel az ára, és alig lehet kapni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Pont a kis felbontáson jön ki legjobban az X3D procik előnye. De amúgy ha marad a VGA, akkor akár egy Ryzen 5 7600 vagy 7 7700 is megfelelő lenne. Mondjuk a multi miatt célszerű a 8 magos proci, és a 7700X csak pár százalékkal lassabb a 9700X-nél.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem vontam kétségbe ,hogy többet kap, a 3-4-5-el volt bajom.
Mert az már felhasználás függő. Lesz olyan ahol szerintem a 20x is meglesz.Cyberpunk Path Tracing például. Annyira kivéreztet bármilyen vga-t, hogy processzor oldalon ilyenkor már egy tamagocsi is elég lenne. Annyira kevés fps-t tud a gpu. Tehát semmilyen processzor nem hoz semmit fps-ben.
Mindenkinek a saját felhasználása valahol elhelyezkedik a folyamatosság (több fps) és a részletesség skáláján. Több játék, több skála és akkor ezek átlaga.
4K-n ez ugye 60 fps és 240 fps között van.
1440p-n már csilliárd fps is van.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Norb79
őstag
Jelen!
A ti részt akkor benéztem, sorry, de a lényeg szempontjából mindegy is.
De itt egy random teszt youtuberól pl:
Ryzen 7 7700X + RTX 4080 SUPER vs Ryzen 7 7800X3D + RTX 4080 | PC Gameplay Tested
Ahol 7700x + 4080 supert hasonlít a srác 7800x3D + 4080 simához.
És belepörgetve minden esetben az erősebb gpu a több fps. Proci ugyanannyi pénzért kevesebbet hoz, hacsak nem 3. gen intelről upgradel az ember vagy ilyesmi.
-
addikt
válasz deathcrow42 #990 üzenetére
4070Ti Super.
Nem sima 4070 Super.A példában 7800x3d és 4070Ti Super vs 7700x és 4080 Super volt eredetileg. Árban ugyanott lesz a kettő.
És itt a kérdés ,hogy mennyi embernél lesz itt 3-4-5-szörös gain a drágábbik vga felé fps-ben.
4K Ultra 60 fps esetén meg lesz a különbség. De hányan játszanak pont így?
Próbálom finoman oszlatni azt a tévhitet, hogy a 4K az csak 60 fps lehet. De sajnos kevés sikerrel.[ Szerkesztve ]
-
Géjza
őstag
válasz deathcrow42 #990 üzenetére
Jaja, 80k-ból talán kijönne egy 4070S->4070TiS upgrade, ami talán ha 20%-kal lenne gyorsabb, ami nem igazán game changer. 4080 már az lenne, de az nem +80k lenne, hanem legalább dupla annyi.
Egyébként attól függ milyen címekkel játszol. Ha inkább vga limitesekkel (kb mindegy milyen proci megy alatta), akkor inkább vga-ra kell költeni. Ha olyanokkal (jellemzően szimek, de más stílusú is lehet), amik cpu limitesek még kár magasabb bontásban is, akkor a 7700x-et is érdemes lecserélni 3D-sre.
-
deathcrow42
aktív tag
Szerintem kevés az a 80 ezer, hogy egy 4070 Super -> 4080 upgradet megugorj (nem néztem aprós árakat)
4070 Ti Super simán, de az még mindig nem 4080.
De 7700X-ről én nem upgradelnék procit, ha nem lenne legalább 4080 Super, de inkább 4090 szintű VGA-m. És onnan az upgrade már 9800X3D lenne, és nem a 7800X3D
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Norb79
őstag
Azt akarod mondani, hogy ha van egy 7700x-ed egy 4070 superred és 80ezer forintod, akkor több fps-ed lesz, ha a 80 ezerből upgradelsz egy 7800x3Dra és marad a 4070 super, mintha megtartod a 7700x-et és a 80ezerből upgradelsz egy 4080asra?
Vagyis csak alá szeretted volna támasztani a kommentem, hogy igen, szerinted is így van? Vagy mit írsz egész pontosan?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz deathcrow42 #982 üzenetére
hazai idő szerint majd valamikor ma délután van a start.
Szvsz Alzának lesz.
úgy 4-5 percig...Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
szasanyi
félisten
válasz deathcrow42 #982 üzenetére
Ki mondta, hogy már kapható?
-
deathcrow42
aktív tag
Hol lehet kapni 9800X3D-t?
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
addikt
Ez régen volt igaz.
Ilyen gpu árak mellett már egyre kevésbé. Hogy azt a pénzt dobjuk inkább a vga-ra, amit a procira költenénk.Egy 4070Ti Super és egy 4080 Super között van 80k.
Ez a különbség van és lesz a 7700x vs 7800x3d vagy a 9700x vs 9800x3d között.GTX 1080 simán volt 180k alatt amikor az Intel top procik a 100k-t súrolták. Egy 7700k például.
Most a 100k-s proci mellé (14600K, 9600x) mehet a 4080 400k-ért.
Egyszerűen a drágább vs olcsóbb proci felárából lófaszt nem lehet kapni a vga piacon.
Lejjebb még rosszabb a helyzet egyébként.
4060Ti vs 4070 például. Ott van a 80k különbség. Mert az alsó és középkategóriában az ár/érték arány egyre rosszabb.
Ugye ezek mellé mondjuk 5600x vagy 7600x. 30k a különbség csak. Az semmire nem elég. Persze ilyenkor apróról kell venni 3070 helyett 3080-at. De a procit is lehet apróról és akkor az a különbség még kisebb lesz.[ Szerkesztve ]
-
Curtain
senior tag
Multiplayer játékokhoz kéne amik inkább cpu igényesek mint vga. Warzone, battlefield 2042, pubg.... Ezeknél fontos az egy szálas teljesítmény is. A keret közel sem végtelen. Néztem pár tesztet és ez a 9700x egész jónak tűnik. Vennék hozzá egy Asus Tuf b650-es lapot és 2x8gb 6000mhz-s ramot. Ezek így még beleférnének anyagilag és jópár évig kiszolgálna még szerintem. Csak egy példa még: pl battlefield 2042-ben 64fős meccsen pályától függően megvan a 100-150fps ami simán jó. Viszont egy 128 fős meccsen már koránt sem ilyen jó a helyzet ugyanazokon a mapokon. Ilyenkor jön ki hogy a processzorom kevés hozzá.
[ Szerkesztve ]
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
Norb79
őstag
Inkább az a kérdés, hogy végtelen plusz kettő forintja van PC upgradere, vagy csak egy konkrét összeg.
Ha utóbbi, akkor eldöntheti, hogy CPU-t upgradel a véges pénzből, és akkor lesz x%-al több fps-e, vagy ugyanannyi pénzből GPU-t upgradel és akkor lesz 3-4-5ször x%-al több fps-e.Végtelenített budgetnél persze, kell upgradelni a cpu-t is, de ha véges pénze van az embernek, akkor gpu-ra költve mindig több plusz frémet kap, akármi akárhol limitel.
-
Bossp
addikt
De fordítva is igaz. Egy 4080 1080p-n nem biztos hogy 100 fog pörögni. Sőt. Egyébként az is kérdés hogy mi a cél. Multy és végtelen fps vagy single ahova akár 75 is elég lehet. (Persze pr9cinszemszögbőlnaut is nézném h9gy igazán jó élményhez nem árt ha az a 75 fps az 1% neadj istem a 0
1% low oda meg kell proci."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
tlac
nagyúr
ok, de nézd úgy, hogy most van ez:
12600kf - rx6800: ez szerintem jó párosítás
ezt mondjuk lecseréled a legerősebb gaming cpu-ra, akkor ez lesz:9800X3D - rx6800
várhatóan több fps-ed lesz valamennyivel, de itt már a kártya is limitálhat, full hd-ben is, nem lesz olyan időtálló, mint szeretnéd -
Curtain
senior tag
Teljes mértékben hidegen hagy a ray tracing főleg egy multiplayer játékban. Jelen pillanatban minden igényemet kielégíti ez a konfig de most lenne lehetőségem upgradelni. A lényeg az időtállóság. Intel 13/14.gen-re tudnák váltani könnyen (lap és ram csere nélkül) de azokat inkább kihagynám, a legújabb generáció meg nem lett akkora előrelépés. A lényeg hogy most meg tudnám ejteni a cserét de 1 év múlva már lehet nem.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
bekapcsolod a ray tracing-et rajta, akkor majd nem lesz elég a kártya
de most kevés az fps-ed?
én nagyon meggondolnám ezt a fejlesztést, amit most csinálni akarsz
túl sokba kerül egy platformcsere egy kis multis full hd-hoz, régebbi kártya megtartása mellett[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
Haprón sincs? (procisosemegytönkre) Nagy előre lépés lenne mindhárom. Legolcsóbban az 5800x3d-vel járnál. 9700X igazából Pcie 5-nek nagyon nem látom gamingnél hasznát. Egy 4080 pl pcie 3-on is vígan elvan sztem az rtx 6**** is még el lesz 4-en ha hosszabb távra terveznél. Sztem az 5800x3d is jó lehet sok sok évre. 5. genben viszont ott van a kiveszem a procit berakom az újat fejlesztés talán még jópár évig.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Curtain
senior tag
Köszönöm! Az a baj hogy az 5800x3d-t már nem nagyon lehet kapni ahogy nézem. Két számomra teljesen ismeretlen webshop-ban találtam, nem tudom mennyire megbízhatóak. Még átgondolom aztán lehet 7800x3d lesz a vége. Vagy ez a 9700x mennyire lenne előrelépés nekem?
-
Curtain
senior tag
Sziasztok! Az adatlapomon lévő konfigot upgradelném cpu fronton. Eddig kizárólag intel procijaim voltak de áttérnék a piros oldalra. Melyik az a ryzen ami érezhető teljesítmény javulást eredményezne játékokban? Nagyon nem vagyok tisztában a nevezéktannal, szóval nem tudom mi számít közép vagy felsőkategóriás ryzen-nek. Full hd-ban játszom, a 7800x3d talán nagyon overkill lenne.
-
joysefke
veterán
9800X3D készlet a Mindfactory-nál....
-
jimpo
senior tag
válasz SoulReaver #953 üzenetére
Komplett gépet én sem fogok amúgy. Amennyiben oda kerül a sor, a CPU hűtő és a GPU marad... Na meg a 1080p felbontás, aztán majd lesz valahogy.
Mindenesetre az 5800X3D -t cserélve szép kis ugrás lesz.
A tápnak mondjuk nem biztos hogy tetszeni fog majd, plusz a kártya is elfogy, amint meg kapja maga alá a lovat. 1% Lows +50%[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
szasanyi
félisten
válasz Heroes fan #959 üzenetére
Csak 2 gondom van azzal, és a "msot" nincs közte.
-
szasanyi
félisten
válasz Heroes fan #956 üzenetére
Ezt a mondatot nem tudom értelmezni.
omfgk:
nem kimondottan, bár nem is a 7700 hanem a 7700X teljesítményét hozza. No meg itt jön képbe az viszonylag magas ár, ti. nyilnávaló előnye azért van a 9700X-nek. Nekem legalábbis konkrétan előny az amiket hozott (az árazását kivéve).[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szasanyi #955 üzenetére
65W TDP mellett hozza azt, amit 7700X 105W TDP mellett tud (kisebb hőtermelés mellet).
Csak ez nem érdem.
Egy kattintás biosban az eco mód 7700x-el. 2-3%-ot veszít játékokban, de a 9700x hatékonysága gyakorlatilag elpárolog.9700x igazából a 7700 utódja. És akkor jön ki ,hogy mennyivel gyorsabb ugyanazon fogyasztás mellett. A 7700x-es összehasonlítás így, a fogyasztási oldalon sántít.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz MaddeNNNN #952 üzenetére
Van itt további 2 jó teszt, amik bozonyos szempontból részletesebbek és tobb adatot tartalmaznak: HWCooling és a hardwareLUXX
Heroes fan: mi a bajotok a 9700X-szel? A jelenlegi, még viszonylag magas árát leszámítva (ami valszeg még fog csükkenni)? 65W TDP mellett hozza azt, amit 7700X 105W TDP mellett tud (kisebb hőtermelés mellet).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A teszt egy szar. A rossz játék jelentetek totál elcseszték az átlagot.
720p-ben is kisebb különbségeket hoztak ki, mint a többi tesztelő 1080p High/Ultra.HUB, Tomshardware szépen kihozta a különbségeket.
Viszont ott nem lesz 1440p és 4K.
Nem véletlen az ,hogy pont a TPU-nál van 720p és 4K is.
Itt a 9800X3D tesztek kihozzák azt ,hogy az adott publikációnál ,hogy is tesztelnek.[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz SoulReaver #940 üzenetére
Erre tessék ---> AMD Ryzen 7 9800X3D Review TechPowerUp a link egyből az 1440p-hez vezet.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
addikt
válasz Heroes fan #946 üzenetére
230k+
-
Heroes fan
őstag
Mennyi ez az új proci?
-
addikt
válasz szasanyi #944 üzenetére
4090 még 4K-ban is cpu limitet csinál a legtöbb helyen.
Itt jön az ,hogy akkor beállítások.
Mert van 4K 60 fps, path tracing. Na ott nem lesz különbség. Minden proci tud majd 60 fps-t.Vagy 140 fps, path tracing nélkül. 140 fps-t pedig nem fog tudni sok proci.
Picit megragadt a pcmasterrace ott ,hogy a 4K akkor Ultra és 60 fps.
Pedig lehet 4K-n Apex-elni is 300 fps-el. Vagy Cyberpunk 140 fps-el. Vagy Hogwarts 120 fps-el. Ez mind limites itt már adott résztől függően.És igazából ez a lényeg. Ezért a 1080p. Mennyi fps-t tud maga a proci.
4K-ban sok helyen azt látnánk ,hogy a 4090 mennyi fps-t tud.4K teszt adatot vesz el proci teszt esetén. 1080p tartalmaz mindent.
Ott van, hogy tud 1%-ban is 140 fps-t. És akkor ehhez hozzá lehet nézni az adott gpu tesztet. És ennyi.1080p proci teszt és gpu teszt. Minden gpu tesztelve lett 1080p, 1440p és 4K.
Minden adat megtalálható. Csak az keresi a 4K proci tesztet, aki ezt nem érti.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Mert minél alcsonyabb a felbontás annál lényegeseb a CPU (persze ez csak megfelelően erős dVGA mellett igaz, de a tesztekben nyilván 4090 van e célra).
Meg hát 1440p-ben már nincs akkor különbség, 4K-ban pedig még kisebb (ha azt nézné valaki, akkor lehet nem értené miért ennyi az ár ) -
nagyúr
válasz SoulReaver #942 üzenetére
Továbbra sem érted látom....
omfgk már leírta miért a lehető legkisebb felbontáson készülnek lehetőség szerint a cpu tesztek. Azért mert arra kell törekedni, hogy ne a VGA legyen a korlátozó tényező. Kis felbontáson a VGA nem fog elfogyni, és a CPU ereje "kijön".
Ha 4K-ba lenne tesztelve meg azt látnád, hogy van X FPS-ed, miközben a CPU lehet 20%-on malmozik.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
SoulReaver
veterán
Úristen. Most mi lesz? Meg mertem kérdezni, hogy miért 1080P...
Még a 4K + 4090 is jobban érdekelt volna, mint a 1080P....
Már meg is skalpolták..
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Úristen...
Hogy ez minden topikban előjön...Elkezdtem beírni, de igazából 150-edjére köszönöm, de kihagyom.
Cpu teszt az 1080p. Minden adat ott van. Csak értelmezni kell.Tehát hiába van valaki 3440x1440p-n, vagy bármilyen felbontáson, tud mit kezdeni az 1080p grafikonnal. Ha akar. Ha nem akkor meg nem.
Engem 16K-n érdekel egyébként.
Csak ,hogy értsük, 4K-n tesztelve az lenne a gond, hogy 4090 van a tesztben, de az olvasónak csak 4070Ti van.Ha meg 4070Ti, akkor nem 4K Medium, hanem Ultra. Vagy RT off. Vagy bármi.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Szeszkazán #938 üzenetére
Mutatjuk!
-
addikt
Jobb lett mint gondoltam. +10-11% a 7800X3D-el szemben.
14900K lefejezve, felnégyelve, felgyújtva...[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
-
DeathAdder
veterán
+10% az elődhöz képest?
szóval, mikorra kell állítani a botot és melyik webshopra?
-
hokuszpk
nagyúr
jajj a 8:07 -es csávó. Kicsit késet, általában 2-3 héttel a megjelenés előtt bármiről is van videója. Majd ha jön az NV Arm alapu cucc, azzal is lesz neki.
ahogy elnezem nemsokara lesz 9800X3D vs 9800X3D videoja is ; amiben az egyik 9800X3D 5% -al gyorsabb lesz, mint a masik 9800X3D.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
KAMELOT
titán
Valaki már tesztelte is 2 nappal ezelőtt.
Ez aztán az átabaxás YT csatorna! Se konfig, se beállítások, semmi infó!
Lényeg, hogy LAUNCH NOV 7V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
radar
tag
9800X3D mikortól lesz kapható a boltokba?
Sehol egy előrendelés. -
aktív tag
Normál Zen 5 esetében az IOD egy az egyben megegyezik a Zen 4-gyel ([link]), ezért gondolom, hogy a 9800X3D sem lesz más, de természetesen semmi sem kizárt talán nagyobb eséllyel megy a 6400, mint anno (a kiforrottabb gyártás miatt). De igen, fordítva is igaz - egy 6400cl32-es ram nagy valószínűséggel 6000cl30-on is menni fog, ha nem sikerülne működésre bírni
-
jimpo
senior tag
Azért hogy mi és hogy ment a 7800X3D mellett.... Még nem garancia arra hogy a 9800X3D esetében is az lesz a legjobb kombináció.
Bár a komponensek összeköttetéséért felelős alaplap is számít.Tippre az új lapokkal, megfelelő memóriával kombinálva egy más világ nyílik majd meg. Így nem csak az új X3D proci esetében kamatoztatható a magasabb órajel áldásos hatása, hanem a memória is hozzátesz.
Persze simán képzelődhetek.# az új lapokat el kell adni valamivel
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz freddirty #920 üzenetére
Jobban jársz a 6000cl30 rammal, az garantáltan menni fog, a 6400-hoz kell egy kis szerencse. Kingston Fury vagy Corsair van jó áron, 30-36-36-76 időzítéssel ami kb. a legjobban binelt, majd' minden alaplap qvl-en szerepelnek, és ha bírja a cpu, kellemes időzítésekkel menni fognak 6400-on is.
G.Skill most kerülendő, nem hűtik a pmic-t (hacsak nem olcsóbb, vagy alacsony feszültségen fog menni, oc nélkül).Azt hittem kivétel vagyok a 2x32 GB-ommal, de úgy látom, többen is erre ruháztok be
[ Szerkesztve ]
-
sheep
addikt
válasz freddirty #920 üzenetére
Én ugyanígy vagyok, 9700k-t váltanék a 4090 mellé, lassan veszem az alkatrészeket. Már csak a tesztekre várok, bár alaplapból sajnos csak B650 van de talán elég lesz az is.
Kiváncsi leszek megéri -e a 7800X3D-hez képest a felárat.
Nálam 64gb 6000cl30 ram lesz.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #914 üzenetére
Hu elsőre azt hittem 1% teljesítmény növekedés lesz a minimum FPS -ekben
-
-
jimpo
senior tag
válasz zebra_hun #917 üzenetére
Nem azt mondom, megnézném egy 4070/7800XT szintű kártya társaságában is akár. Mondjuk akkor már az 5800X3D, 7800X3D és persze 9800X3D mellet.
De azért kerüljön a tesztbe egy 4090 is, derüljön ki meddig lehet "kitolni" a teljesítményét alacsonyabb felbontáson. Mert előbb utóbb jön a GPU limit is bizonyos címekben.
Mondjuk nem itt... Pedig négyká.Bár lehet addigra az RTX ötezres széria közbelép....
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Akkor várjuk az első vásárlót és a részletes teszteket
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
jimpo
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
-
addikt
Nagyon úgy tűnik ,hogy a 3d cache lesz a fő csapásirány a jövőben.
https://videocardz.com/newz/amd-reportedly-preparing-threadripper-and-next-gen-apus-with-3d-v-cache
-
Bossp
addikt
Tesztek is holnap után jöhetnek a 9800X3D-ről?
-
Ahogy nézem, még külföldön is legalább 300k körül van az ára. amazon.de-n van 690 euróért, de erre még rájön a német és magyar áfa különbség (7%), így kb 300 ezer forintra jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Örülnék, ha kapható lenne 300k alatt itthon a 9950X
Hihetetlen módon mindenhonnan eltűnt, 2 hetes rendeléssel kapható 2 üzletben, 360k-ért. Eddig pedig 260-270k körül volt. [link]
Tud valaki valamit esetleg, hogy mikor lesz újra kapható elfogadható áron? Platformot váltok, a héten minden megjött, a CPU-t utoljára hagytam, gondolván úgy is kapható lesz az alacsony érdeklődés miatt, és hátha lentebb megy az ára.
Német boltokból is ki van fogyva, Amazon is csak december közepére tud szállítani...
Hasonló nehézségekkel küzdöttem a memória (Corsair Dominator 2x32 GB 6000 MHz CL30) és alaplap (X870E Nova) esetében is, tisztára mintha a covidban lennénk, alacsony készletek, hosszú rendelési idők, egyik napról a másikra nem rendelhető állapotok.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szoktak Cinebench alatt EPS-t is mérni, az lesz a pontos. De fogyasztásra ott a GN. Náluk pontosabbak a számok és több az ilyen irányú teszt és lebontás.
HUB a cpu limitet érzi nagyon jól az elmúlt időben.
Ebben most ők a top nálam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest