- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hokuszpk
nagyúr
annyi biztos, hogy a tapeout megvolt.
Petyke valahol kitotózta, hogy ettől számítva mennyit kellett aludni a Zen-Zen2-Zen3 esetén ; ha számításaim helyesek és nincs benne javítandó ordas hiba, akkor 2016 Q1 végén - Q2 elejen jöhetne is. -
Egyre több sutyorgás megy még lehetséges 2025-s megjelenésről Zen 6 kapcsán
TSMC jobb yieldről volt szó már hete már a hírekben, és pár helyről rögtön már olvastam, hogy lehetséges 2025 végi release a Zen 6 kapcsán.
Az ősz az tényleg korai, de téli megjelenés simán mehet szerintem. A 2026 közepi megjelenést kicsit későinek gondolom már most is így. Lehet, hogy a Zen 6 kapcsán az AMD a TSMC-re várt inkább?
Az Intel a Panther Lake (mobil) és a Nova Lake (desktop) CPU-kkal lehet ráhozza az AMD-re a frászt, ha az sokat késlekedik, mert a Nova Lake kapcsán már lehetséges 50+ magról van szó az abszolút top-top tierben (16 Perf, 32 E meg 4/8 LPE)
-
csaba951
veterán
>Az asrock fórumon redditen egyébként naponta 5-10 új post születik
>hogy megdöglött a procim, ideje lenne már megtalálni hogy mivan.Ez nem azt jelenti, hogy naponta ennyi új eset van. Sok esetben azok írnak be újra-meg újra, akikkel már megtörtént. Meg van egy csomó kíváncsi ember is, akiknek nincs semmi baja, de érdekli őket a téma.
-
csaba951
veterán
Ezek szerint aki fix VSOC-ot kapcsolt be, az jó úton jár a felé, hogy kinyírja a cpu-t. Aki meg hagyta AUTO-n azt nem érinti a probléma, kivéve bizonyos ramokat.
Nekem azért ez is furcsa. Rengeteg eladás van, biztos sokan használják fix VSOC-al a gépüket. Miért nem sokkal több a tönkrement cpu-k száma?
A másik, hogy a fix VSOC miért is okoz fizikai károsodást. A túl magas felszültség az kinyírhatja a cpu-t, ezt értem. De a túl alacsony miért nem jó? Rendben, CTD ad a játék, dob egy kék halált a gép, vagy ki is kapcsol. Ez hogyan tud előidézni fizikai károsodást?
-
-
omfgk
veterán
Ezt illett volna már 2 hónappal ezelőtt megtalálniuk.
De ha a többi gyártónál nem volt annyi probléma, akkor gondolom nem törték össze magukat ,hogy megtalálják ,hogy ki szart a levesbe.
Asrock-nak meg behúzzuk a fekete pontot.
Tripla annyi idő lesz a hiba orvoslása, mint a 7800X3D-ket érintő anno.
AMD-nek se ártana ilyenkor csipkednie magát.
De a lista 80%-a továbbra is Asrock. Az eladásokban utolsó gyártónak meg nem lehet 4-szer több hibája, mint a többi gyártónak együttvéve. -
Próbáld ki és meglátod!
de a számok nem hazudnak, TM5 Extreme SOKKAL NAGYOBBAT TERHEL, mint a karhu.
Tessék itt van 2.óra karhu, ha megnézed a teszt alatti átviteli sebességeket láthatod hogy jóval magasabb volt TM5 Extreme tesztem alatt(pl: az írás 3X akkora) mint a karhu alatt, a ram hőfok is 5.fokkal magasabb TM5 alatt, és a ram fogyasztása is több, maximumba és átlagban is, tehát sokkal jobban igénybe veszi a TM5Extreme a ramot mint a karhu.
Maradjunk annyiba hogy másképp terhel a karhu, nem jobban!
De ezek a ram tesztek SEMMIT nem érnek, mert még a Tomahawk lapba ezek mind végig futottak + aidia64, Y és társai, sehol nem volt semmi hiba.
Feltettem a TLOU Part2. játékot és már indításnál Shader telepítés közepén kockára fagyott a gép, na ilyenkor mi a pikula van?
ja semmi....... csak ~160W al eszi a CPU-t
a legjobb teszt program most az, ha ott 1.óra alatt nincs hiba, akkor tuti a OC beállításod!
RAM teszteket meg felesleges 6-8-10.órákat futtatni, ha 2.óra lemegy akkor 10.is lefog!
-
-
Itt minden van, mint a finomfőzelékben: Asrock alaplap, 2x32GB EXPO ram, CPU batch, kutyafüle
Valószínűleg ebből kettő önállóan kicsi probléma, de kombinálva már lehetséges, hogy több(százszoros) magasabb halálozási rátát szül.
Emlékszem pár hónapja még azon röhögtünk, hogy az első pár procihalálozásnál a tag rosszul helyezte be a 9800X3D-t és fizikailag benyomta a foglalatba ferdén.
-
Ájszii
tag
Igazából ez timing függő 0 ról kezd el léptetni egyesével felfele addig amég nem lesz szinkronban. De egyébként ha jól van beállítva minden timing akkor 1:1 ben matchel 1:2 ben mindig mellé kell állítani.
hackeeeee: Az m-diet nem érdemes erőltetni csak intel oldalon vagy magas frekin 8400-8600 körül.
-
Valóban ,köszi megy az 5-5 is .
Viszont GDM offal meg tPHYRDL mismatch van 35 -37 az eddigi 35-35 helyett . Láttam valahol ,hogy van rá bios megoldás ,de már nem emlékszem hol , lehet az enyémben még nincs is, csak a legújabb biosokban ( nálam a legújabb nem volt stabil valamiért) -
Ájszii
tag
Hát ez érdekes nekem az fclk-val nincs semmi problémám megy 2233 is 1.25v-on és aránylag konstans értékeket kapok aidában. Viszont amit nem igazán tudok hova tenni az az, hogy ahogy nézem neked 1.3v vddio-d van és a látottak alapján stabilnak is tűnik. Nekem 1.38 kell ahoz hogy lemennyenek a szintetikus tesztek hiba nélkül pl a cruncher viszont annak ellenére voltak random fagyásaim. El kellett mennem egészen 1.44v-ig hogy tényleg 100% stabil legyen bármilyen részterhelésen. Ahogy emeltem a vddio-t úgy a "rendered frame" számok is nőttek játék benchek alatt.
-
Ájszii
tag
Nem érdemes erőltetni a 48-as kiteket ahogy a 8000+ os profilokat sem. Az elmúlt pár hétben végig teszteltem az összes lehetséges ram opciót a-die, m-die, single-rank, dual-rank alacsony-freki magas-freki és arra jutottam ,hogy a legjobb megoldás a 6000-6200 dual rank a-die annak ellenére hogy a válaszidő nem ebben az esetben volt a legjobb ahogy az a csatolt képen is látszik. Viszont a tényleges teljesítmény igen. Viszonyítási alapként például a BO6 cpu bench ben egy single rank 6400c28 hoz képest több mint 10%-al jobb eredményt produkált ez a 6000c26 ugyanúgy ahogy cruncherben is. 1.2.0.2a esetén single rank 6400c28 48 secet 1.2.0.2b esetén 54 secet produkált. A dual rank 1.2.0.2b Legacy latency mode ban 49-sec. A 8000+ os profilok ugyan szintetikus tesztekben egész jól teljesítenek köztük cruncherben is viszont játékteljesítményben elmaradnak. A dual ranknak is van hátulütője ami abban mutatkozik meg, hogy sokkal jobban terheli az MC-t ezért lényegesen több VDDIO-t kér a stabilitáshoz.
-
Használunk itt páran Hero-t (legalább 3-ról tudok) és senkinek sincs vele gondja
Pl az m.2-ők elosztása és helye (amit ki tudsz venni gyorsan az pont a gpu felett van egy pici borda alatt, melegszik nagyon, a taichin meg van egy ott, viszont van egy a memória slotok mellett is, a ram ventim igy azt is hüti, a heronál ez is kiesett..)
Nem hiszem, hogy az emberek többségének szüksége lenne arra, hogy naponta vagy hetente kivegye az SSD-t a felső slotból, illetve azért a lapok 80%-án ugyanott van a helye a PCIe slot felett. Jó dolog ez a quick relase az SSD-nél, de ha azt veszem haszontalan is mert max építéskor meg lapcserekor veszem ki az SSD-t. Nekem semmivel sem melegszik jobban ott mint előtte bármelyik másik lapomon, bár tény, hogy víz van a vga-n és még vertikálba is van. De mint mondtam a lapok túlnyomó többségén ott van és nem szokott gondot okozni. Másik, hogy van még rajta máshol is 5.0-ás SSD-nek hely (ahol nem felezi a sávszélt) oda is be lehet ám rakni és ott sem fog gondot okozni a melegedés, de eleve egy jól szellőző házban felül se kellene.
a pci-e quick release hiánya,
Ha megnézed a diákat a weboldalon akkor láthatod, hogy azért nincs gomb az oldásra mert nincs rá szükség, egyszerűen ki kell húzni a kártyát.
az rgb is jobb a taichin, lent is világit az alsó pci-e slot fölött és még az alaplapi gombok világitását meg a qcode ledet is ki tudod kapcsolni itt, ott meg nem, és zavaró.
Szerintem ezt meg nagyjából mindenki pont leszarja mármint, hogy mennyi RGB van a lapon és az hol. Nem vagyok RGB ellenes, de azt se szeretem ha karácsonyfaként néz ki a lap. Másik, hogy ki lehet kapcsolni a kijelzőt, mint ahogy azt is, hogy legyen e kikapcsolt állapotban RGB vagy sem.
Apróságok, de sok van, főleg hogy az egy drágább lap.
OCN-en arra is panaszkodnak, hogy valamikor bootnál pci-e 2.0-n megy csak a slot, mondjuk ezt nekem már nem volt alkalmam kipróbálni mert megutáltam pár óra alatt a lapot.Ilyennel meg sehol sem találkoztam, és én is pörgetem az OCN-t és nem találkoztam ott se ezzel, és nem is hiszem hogy általános dolog lenne, inkább csak az adott lappal van valami. Ha van riser pl neki akár az is okozhatja.
Abszolút nem védeni akarom a Hero-t mert valóban túlárazott lap, de amiket itt felsoroltál annak a nagy része egyéni preferencia.
Nincs bajom az Asrockkal, szemeztem is vele, de pont ott volt rengeteg negatív tapasztalat eleinte a G.Skill majd később már a Crucial memóriákkal nem tudom ez azóta mennyire lett bios szinten orvosolva. -
szacsee
nagyúr
Most még visszadobozoltam és követem az eseményeket.
Sokaknak még a QVL-es ramok sem mennek benne.
Lesz időm majd megnézem a 7500F-el is hátha azzal már postolna + hűtőt nem tépem rá.
Pár napig még pihentetem (nem kerget a tatár, inkább addig gyűtjöm az infót, hogy mivel próbálkozzam), utána meg ahogy látom vagy ram vagy lap csere, vagy vissza a feladónak. -
Donnie
őstag
Igen, a Gene is sokat javít a helyzeten. A CO értékeket kár egy az egyben hasonlítani, mert nekem lehet magasabbról indul a beégetett vf curve és kb ugyanott vagyunk feszben.
Az én procim 5450 et tud az 1,181v-os, manual oc-s, CB23 teszten (1.25v biosban +load alatti vdroopal lesz 1,181). Nincs is okom panaszra.
-
Donnie
őstag
Így van, kár erőltetni. Egy finomhangolt 6400 1:1 bőven elég mindenre!
Időközben meglett a végleges mem profilom. A CO belövése után (-32) a vSOC-ot is vissza tudtam venni 1.225v-ra.
További változások: SCL-ek 8-8-ról 5-5-re. TWRRD 8-ról 2-re. Egy kis sávszélességet nyertem vele. Ez a 25 körös 1usmus v3-nál 1 percet jelent, ami nem kis javulás.
-
Donnie
őstag
6600 1:1 nekem sem stabil, pedig elindulnak a tesztek. Bármilyen feszt állítok hibázik, úgyhogy hagytam is. Tökéletes darabok csak az OCN-en vannak, sok-sok darabból bin-elve, ne aggódj
Az ott linkelt eredményeik nem napi profilokon futnak 99%-ban, úgyhogy az sem mérvadó.
-
Nem hinném, hogy bárkinek is megéri 1-1 darabokat hozni a szállítási költség miatt.
Idehaza 90%-ra mondom nem volt még belőle fizikális készlet a nagykerekben (legalábbis az itthoni IT nagykerek 90%-ba van regem, és sehol se volt) gyanítom ez is külföldi beszerzés nekik.
Kintről meg nem megérős az ilyesmi, mert emlékszem anno házat akartam rendelni és kb minden nagyker itthon elhajtott, hogy 1 darabot nem fog külön lerendelni, 2 lehetőségem van, vagy megvárom amíg az adott gyártónál összegyűlik egy rendelésre való amik hetek, rosszabb esetben hőnapok is lehetnek, vagy lerendelik azt az 1-et is akár de akkor jelentősen drágább lesz a szállítás miatt.
Igazából kár találgatni, estére elválik, hogy bontott e vagy sem, de ahogy már fentebb írta omfgk nem arról híresek, hogy jó fejek legyenek.
Nem kell félteni a nagykereket se, mára már rájött a többség itthon, hogy náluk is csapódhat a haszon, és a kiskernek meg alig marad mozgástere.
Az azért mindent elmond, hogy sok esetben tudok olyanba belefutni, hogy olcsóbban veszem meg egy kiskertől bruttóba (elvileg ugye valamennyi haszonnal) mint nagykerből nettó+ áfáért és akkor még én nem tettem rá egy forint hasznot se. -
Köszi a képet . Most nézem neked 24gbos M-die van ,nekem 16gbos A-die .
CO -30 fagy nálam ,25 el jónak tűnik .
8000 próbáltam, bootig sem jut el ( B650E a lapom ,nem x870E)
A régi procival vs újjal a beállítások nem egyeznek teljesen, de nem tudom mit kellene állítani a biosban , nincsenek is ilyen opciók
CLDO VDDP az a CPU VDDP lenne ?
ProcODT re meg most van vagy 20 opció auton-de fogalmam sincs melyiket kellene állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DOOM - The Dark Ages
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest