- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Amúgy mikor megvetted még hozta készletre tehát több darab volt, vagy te voltál a kiválasztott és szerencsés?
#1697 DeathAdder
Alzán kívül akit állandóan az árukereső 1-3 között találsz mind szürkézik, de szerintem nem mondtam újat[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
DeathAdder
veterán
Ezek nagy részét amúgy nagyban viszik külföldre és kb. féláfa áron adják el.. egy ember vette meg múltkor is az összeset.. szerb aprón vettem 560 euróért az enyémet és is mit ad csoda iponos volt, és ott volt neki feltornyozva legalább 20 db, meg annál is több ájfon
de iponnál annó 3080akat is lehetett venni 4-500e -ért amikor 800ért mentek, gondolom más nagykerből jöttek azok
-
nagyúr
Nem hinném, hogy bárkinek is megéri 1-1 darabokat hozni a szállítási költség miatt.
Idehaza 90%-ra mondom nem volt még belőle fizikális készlet a nagykerekben (legalábbis az itthoni IT nagykerek 90%-ba van regem, és sehol se volt) gyanítom ez is külföldi beszerzés nekik.
Kintről meg nem megérős az ilyesmi, mert emlékszem anno házat akartam rendelni és kb minden nagyker itthon elhajtott, hogy 1 darabot nem fog külön lerendelni, 2 lehetőségem van, vagy megvárom amíg az adott gyártónál összegyűlik egy rendelésre való amik hetek, rosszabb esetben hőnapok is lehetnek, vagy lerendelik azt az 1-et is akár de akkor jelentősen drágább lesz a szállítás miatt.
Igazából kár találgatni, estére elválik, hogy bontott e vagy sem, de ahogy már fentebb írta omfgk nem arról híresek, hogy jó fejek legyenek.
Nem kell félteni a nagykereket se, mára már rájött a többség itthon, hogy náluk is csapódhat a haszon, és a kiskernek meg alig marad mozgástere.
Az azért mindent elmond, hogy sok esetben tudok olyanba belefutni, hogy olcsóbban veszem meg egy kiskertől bruttóba (elvileg ugye valamennyi haszonnal) mint nagykerből nettó+ áfáért és akkor még én nem tettem rá egy forint hasznot se.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
RI/OS
őstag
Gondoljátok egyébként hogy az ipon majd szó nélkül bontottat ad el így? Este kiderül..
-
nagyúr
válasz csaba951 #1683 üzenetére
Szerintem 270-280-ért már nem biztos, hogy elmegy aprón és aki arra játszott, hogy majd keres ezen 40-50k-t és nem jött be a számítása fogta és visszaküldte.
De ez csak egy tipp.
Más különben, honnan kerülne ki naponta 1-1 darab?
Ha kapnak készletet akkor nem csepegtetve kerülne fel, plusz itthoni nagykerek egyikébe se tűnt még fel továbbra sem, hogy érkezne.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
addikt
Vagy a shit sample procik, visszaküldve.
Magyar boltok egy része nem szereti kiírni ,hogy bontott. Hátha elviszik.Itt feljebb volt egy példa, ahol alapon is nagyon touch n go volt az egyik mag.
Lehet ,hogy egy másik lapban hangyafasznyival több feszt kap alapon és pont jó.De 9800X3D-nél, ami most a proci piac 4090-ese, azért elvárja az ember ,hogy ilyen ne legyen. Azt a ccd-t adják el 9900X3D-be. Oda jó lesz.
Vagy esetleg 9600X3D is lehetne, csak most ne microcenter only (oké, azóta lett mindfactory-ban, illetve az ipon scalperkedik még vele).
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
nagyúr
Igen, pont az ár miatt gondolom én is, hogy itt valami nem volt kerek.
Vagy nem volt valós készlet, és ha mondjuk sikerült is volna kosárba rakni akkor jött volna egy üzenet, hogy csak technikai hiba történt, és nem tudják teljesíteni a rendelést, vagy fura minden esetre.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
addikt
Meg gondolom már az Ipon-nál is rájött valaki ,hogy ezek elmennek 270-ért is.
Szóval ha új készlet jön akkor annál már a felár be lett árazva. Itt amikor linkelgetve lett, akkor látszódott ,hogy mennek felfelé szépen. Persze ott már gondolom a nagyker elkezdte.Egyébként jó ár volt.
A 480 dollár többre jön ki a mostani árfolyammal.
Mindfactory-s pont ennyi.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
warcat
veterán
Iponon ott van pedig.
Szerk.:
Volt, de még képet tudtam lőni róla.
Kosárba nem tudtam rakni, hogy megnézzem hány darab, mindenesetre nem ipon stílusa, hogy jó áron adja, szóval... ez gyakorlatilag mindfactory ára lenne csak nálunk 27% ÁFA van. Lehet, hogy visszaküldött darab volt (1)
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
nagyúr
Ezt ma kaptam kicsivel 11 után. kb 20 sec alatt nyomtam rá, de már az fogadott, hogy nincs
-
Géjza
őstag
Este játszadoztam vele. 1.3V-os soc-cal GDM off-fal jóval tovább bírta 6400-en, de 10 perc után eldobálta magát. Úgyhogy GDM off-ot elengedem (teszteken - cb23, aida64 - semmit nem hozott). Maradt a GDM on és SOC valamint RAM feszből próbáltam visszavenni, de instabil lett bármelyiket is csökkentettem, úgyhogy marad a ram 1.5V-on, a SOC meg 1.23V-on.
-
addikt
válasz deathcrow42 #1670 üzenetére
mailboxde illetve logoix ami beugrik.
A régi nvidia kártyát mindenkinek topikban tutira lesz hozzájuk kis leírás.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Ez viszont egész jó.
https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-5-7600X3D-6x-4-10GHz-So-AM5-WOF_1574788.html
Persze mire mondjuk az Iponba ér, addigra 167k lesz.
125k körül, így ,hogy 9800x3d gyakorlatilag nincs, 7800x3d meg 200k, tök jó kis ajánlat. Ugye csomagküldővel 289 euró plusz szállításért.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Na a német mindfactory is emelt 559€-ra pedig launch óta nem volt készleten csak preordereznek.
Majd csak összejön, hogy első napi alza vásárlás volt a bestbuy idénEA: It's in the crate!
-
RI/OS
őstag
Aki Asrock x870-es lapot tervez 9800x3d-vel ha van rá módja a GSKILL ramokat kerülje.
Napi szinten kerülnek fel redditre újabb és újabb userek írásai miszerint se kép se hang, corsairrel/kingstonnal stb semmi gond.Már tud róla a gyártó, kiváncsi vagyok mikorra oldják meg.
-
aktív tag
Jó tesztek, de ajánlanék még hozzá egyet, ami nálam mindennél több hibát kihozott eddig: corecycler, Ryzen.yCruncher.BreadPit.config.ini-vel, plusz:
mode = 24-ZN5 ~ Komari
tests = BKT, BBP, SFT, SFTv4, SNT, SVT, FFT, FFTv4, N63, VT3Kicsit sok idő (10 perc magonként), de ezzel stabilitás tesztelem a 9950X-et a másik gépemben, és kihoz olyan hibákat, amiket más nem hozott
Ez is egészen jó darabnak tűnik, már két éjszakányit teszteltem ezzel a beállítással, csendes, hűvös.[ Szerkesztve ]
-
Donnie
őstag
válasz deathcrow42 #1650 üzenetére
Köszi, pontosan ezért osztom meg ezeket az eredményeket.
-
Donnie
őstag
GDM off leginkább az IMC minőségén múlik. Talán egy picit több vsoc-ot igényel, de ha nem megy alapból akkor nem érdemes erőltetni.
2200-nál Karhu, VT3 stabilhoz elég volt 1.225V vsoc, de a P95 large FFT elhasalt és 1.26v kellett emelni a teljes stabilitáshoz. 2133 1.2v körül megáll.
A sávszélesség miatt lejebb nem is néztem. Nitro 1-2-1 8x 8x-al használom és így 0,5ns különbség van késleltetésben a sync 2133-hoz képest, viszont jóval jobb a sávszél 2200 fclk-val.
[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
aktív tag
A válasz valószínűleg nem, de min-max hobbinak fasza
Én -15COn tengetem +100zal meg DDR6000 CL36 -> CL32 - stabil minden eddig kipróbált játékban, és picit még játszogatok majd, de majd a karácsonyi szünetben max
Amiket meg pl Donnie posztol, az meg tök hasznos ha a továbbiakban mókáznék
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Donnie
őstag
Nem éri meg természetesen, de mint írtam: "nekem alapon is vacakolt az egyik magom. Pl. shader compilation-nél egyszerűen elhasalt. Nagyon nem stimmelt vele valami." Nálam így nem volt kérdés a csere.
Amit mindenkinek megéri belőni az egy finomhangolt memória profil. Azzal a 1% low értékeken sokat lehet javítani. Minden más marginális javulást hoz csak, túl sokat nem éri meg vele szöszölni.
-
Géjza
őstag
Elég pöpec GDM offnak amúgy mi kell? Magasabb vsoc? Magasabb ram fesz? Valamelyik memó timingra érzékeny?
FCLK-t tesztelgetted? Hogy skálázódott? Meddig ment el alap vsoc-cal és mennyit kellett emelned mondjuk 2100-hez, 2133-hoz, 2167-hez (2200-höz látszik az 1.26V-os vsoc).
-
Donnie
őstag
Cseréltem a problémás 9800X3D-met. Az új példány "erősen megtartós"
Hétvégén megtörtént a finomhangolás, stabilitás tesztelés is. A napi profil PBO +200, -35 CO, Scalar off lett. RAM profil 6400 C28 / 2200 FCLK. Néhány eredmény:
Aida64
Karhu - 6 óra
Prime 95 - Large FFT - 7 óra (FCLK teszt)
Y-crucher - VT3 - 3 óra
TM5 1usmus v3 - 25 kör
CB23 - 24563
CP2077 - 1080p low -
Géjza
őstag
válasz abridabri #1642 üzenetére
Fél-fél órát ment small és large fft-vel avx512-vel a P95. Nálam ez passed (azt is elfogadom, ha másnál mondjuk 24h futás a pased) és ha ezt túléli, akkor amire használom, azt röhögve túléli 0-24-ben. Továbbra is limitálom a cpu ppt-t 140W-ra és a thermal limitet 83 fokra. Emiatt valszeg picit többet is tudna hozni cb23 alatt, mert sokszor eléri a 140W-ot és limitál. P95 alatt meg végig 140W-on megy és a hőfokok is elmennek 80-83 fokig.
-
Géjza
őstag
válasz abridabri #1598 üzenetére
Ezzel a beállítással nem volt prime95 stabil (large fft - memtest - része gyorsan leakadt). Mint kiderült a GDM off miatt, ezt ott már nem bírta. Most így hoz picit jobb eredményeket teljesen stabilan (igaz GDM ON, de CL28-cal ketyerészik - feszeken majd lehet csökkentek, ha engedi, a procin allcore -37 CO van):
Aidában írás 85-87k MB/s körül van, kopizás 65k körül.
Amúgy ügyes ez az Aorus Elite AX alaplap. Foschtam a memó tesztektől, hogy hányszor fog földbe állni és hányszor kell manuálisan biost resetelni majd a finomhangolás során, de egyszersem volt rá szükség. Ha túl is lett feszítve, akkor is ügyesen visszaállt bootolható állapotba a lap és nem kellett mindent az alapoktól beállítani. Faxa kis lapocska.
[ Szerkesztve ]
-
Joci76
csendes tag
válasz deathcrow42 #1623 üzenetére
Mindhármat végig zongoráztam, 1-es 6400-32-40-40-84. 1.4V. 2-es 6200-40-40-40-76 1.35V. 3-as 6000Mhz 36-40-40-76. 1.35V.működne, de mindhárom beállításnál az OP rendszer egy nagy zöld képernyővel fogad! Az op rendszer fut, 6400-nál össze omlik Jelenleg csak és kizárólag 4800- default beállításon hajlandó működni! Elég sz@r alaplapot választottam aQVL listában is csak 6000-ig ajánl ramokat a specifikációban viszont írja 6800+ OC-t is! A ramok amik most vannak a gépben, egyébként rendelkezik XMP és EXPO profillal is!
Ha üzletember vagy, akkor eladsz és vásárolsz más esetben csak mutogatod mid van!
-
szasanyi
félisten
De lehet gond, mert a 42-44 fokos IDLE hőfokot és a game LOAD-ot is sokallom. Nálam 37 körüli IDLE és egyes játékok alatt hatvanegykét fok körül tetőzik (de többnyire jóval alatta van, konfig az adataimnál).
Én tuti levenném a hőtöt és ellenőrizném a kapcsolatot, paszta mennyiségét. -
Land
veterán
válasz szasanyi #1630 üzenetére
Lefuttatta ő is a tesztet. 65 fokig ment fel. Akkor nincs gond.
Red Dead Redemption 2 alatt volt nála 80-85 fokos. Most 72 fokos. biosban valamit állított, így már jó.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
hackeeeee
Jómunkásember
Cirka 1-1,5 óra Bo6 camping után:
Nem tudom h peak, vagy konstans ennyi, mert ugye a cod eléggé zabálja a procit.. de kb. hasonló volt a 7600x is. Freezer 3, 360, maxon hajtott pumpával.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
szasanyi
félisten
Ott gond van, az nem olyan (ez nem Zen4). CinebecnhR23 alatt saját konfig. Nem marad a hűtő alján a védő matrica? Meghúzta és fél fekszik a hűtő a procin.
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Üdv!
Havernak az alábbi új konfigja van és alapjáraton 42-44 fokos, néha felugrik 50-55 fokra netezés közben. Játék alatt felmegy 80-85 fokra. Nem ért az alulfeszeléshez, én azt tanácsoltam neki.
Mit állítson és mennyire?Asus TUF Gaming B650-Plus
Ryzen 9700X
Be Quiet! Dark Rock 5Köszönöm!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
hokuszpk
nagyúr
elsőkörben át kelenel tenni a ramot az a2-b2 slotba. ( manualba biztos bennevan "recommended ram configuration" vagy hasonló álcázás alatt. )** nemszóltam, nincs annyi slot
*** F7 -segedelmével váltsd advanced módba, ha van expo profil, akkor azt talan ott az overclocking menuben tudod valasztani, itt csak xmp -t latok.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
deathcrow42
aktív tag
Szerintem a 6400-s ram profil automatikus működése abszolút nem evidens, vissza kéne venned 6000-re, hogy úgy megy-e, akár lazább időzítésekkel és plussz ram fesszel.
Más: a 1.4v cpu voltage nem sok pöttyet? Ramnak az okés, de cpunak?
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Joci76
csendes tag
XMP&EXPO profillal is rendelkezik a ram! Itt valami az iGPU-val nem stimmel! Sajnos dedikált VGA-m nincs, így nem tudom tesztelni! Azért építettem így a konfigot, mert bőven kielégítő számomra a Radeon 780M.
Ha üzletember vagy, akkor eladsz és vásárolsz más esetben csak mutogatod mid van!
-
-
warcat
veterán
-
nagyúr
Ez már nekem rengeteg infó, mert mondom minden mind1 alapon tegnap én is berendeltem Alzából és ugyan az van nekem is írva, hogy majd később kerül pontosításra.
Csak így ebből már lejön, hogy ha még az akkori embereknek sincs céldátum akkor esélyt sem látok arra, hogy a tegnapi rendelés az január közepe vagy vége előtt legyen bármi is.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
nagyúr
Alzás korábbi előrendelésekről lehet valamit amúgy tudni? Aki nem közvetlen a startkor rendelt, hanem esetleg utána pár nappal, azoknak van már konkrét dátum?
-
warcat
veterán
Ócska forint mellett lehet ez is benne van:
AMD quietly raises Ryzen 7 9800X3D price in Germany
Reverse Black Friday, ezen jót nevettem
-
warcat
veterán
Alza előrendelési ár ugrott 243 890 Ft-ra
AMD Ryzen 7 9800X3D 243 890 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Macrodroid
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Processzor felvásárlás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest