Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
válasz Szinyák #11044 üzenetére
Csak a BIOS-a jobb a giga-nak röpke +3 beállítás van benne, ami az Asus TUF-ban nincs, a többi amit írtál légből kapott ...
Ami egyéb különbségek Intel LAN vs Realtek LAN, meg IO-n BIOS Flash kapcsoló, illetve Asus esetén Wifi/nem Wifi.
Legalább ne terelnénk tök fölöslegesen az embereket a saját döntéseink irányába.
Te azt vetted és neked jó, ez oké, de ettől nem lesz jobb a VRM vagy a RAMkezelése.Feltételezve, hogy Alza-n venné a delikvens, az Asus laphoz jár egy közepesen jó/ajánlott 256gb-os nvme m.2 SSD ajándékba, ami akár bontatlanul eladható 10-12e-ért, vagy lehet használni rendszerként, így értékben is van némi differencia köztük.
Alapvetően viszont ez a két legajánlottabb lap ár/érték arányban.
-
-FreaK-
veterán
válasz Szinyák #11044 üzenetére
Buildzoid mindkettőt kb. egyformán ajánlja a legújabb alaplap ajánlós videójában, vrm szempontjából is:
Best Motherboards for AMD Ryzen: R5 3600, R9 3950X & B450, X570, X470 -
Szinyák
őstag
válasz GypsFulvus2 #11043 üzenetére
ennél jobb a Giga ami nekem van . én is sokáig ezen két lap között variáltam ... de jobb a vrm rajta meg ramokat mocskos jól kezeli ... mindent elsőre vitt
Szinyák
-
GypsFulvus2
őstag
válasz ScomComputer #11030 üzenetére
Minden ASUS lapnál ez a helyzet? Csak mert most szemezek ezzel.
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
syberia
veterán
A japánok egy kicsit rákattantak, az új csúcsprocesszorra. Lerabolták nyitáskor a teljes 3950X készletet, a magasabb ár sem zavarta őket.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
fudi2002
veterán
Hallod vakon vagyok. Nem látom hol írja a tényleges soc feszt.
Ychruncherrel nézted? Mert pl 3733on nekem ha a vddg 1.09 alá megy azonnal elhasal. Ennek fényében a 4 modulodnál nem is annyira tűnik soknak, ráadásul bdieod van ami többek szerint is jobban terheli az imct. Én a 3600at javaslom, 3600 és 3700 közt nagyot ugrik a feszigény (már az én lelkemnek)[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
koko52
nagyúr
AIO vizem van a pumpa nem pwm-es, így mindegy mit küld ki a cpu fan-ra. A system fan-t ami a hűtőblokk ventijeit szabályozza azt meg én állítom be mennyi legyen.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
koko52
nagyúr
Üdv! Beléptem a klubba 2600->3600.Aorus -> Mortar MAX alaplap.
Valamikor éjjel dobtam össze. A BIOS-ban láttam egy Game mod gombot, rányomtam mint hülyegyerek a katapultra. Boot után all core 4.2 ghz és 1.08v fogadott. Kb 20 percig stresszeltem cpu-z vel ~4250-4300 értéken futott végig. A vrm 41C volt max (aorusnál 2600 @4.0 esetén volt 68C).
Érdemes még alá feszelni (CPU MAX 69C) ? Több mhz-re nincs szükségem, mert erős vga limitem van (2060 1440p).[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
fudi2002
veterán
válasz fudi2002 #11035 üzenetére
Még vmi: 3600nál ez elég nekem, de 3733-nál már megkéri a soc 1.125v vddg 1.09v-ot.
Ráadásul ha jól rémlik, Te 4x8-al nyomod, szóval sztem ezért tolta fel nagyon. 3600ra menj vissza sztem, persze előbb kézzel próbáld alulfeszelni.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
Sztem az eléggé sok. Mennyi a soc feszed? Mert a masterben a videt látom most így. Mert ugye ha minden jól megyen, akkor az 0.04-el magasabb (minimum) ami socnak elég sok sztem.Én is kérhetek Tőled vmit?
Tedd meg légyszi, hogy vmikor tesztelsz nekem egyet. (mert már nincs itt az asus ugye nekem)
Hitetlenkednek itten, Te vagy az emberem. Gyárira rakod a beállításokat, prime terhelés közben screenshot, ahol látszik milyen freki és mennyi vcore.
Aztán a tweaker vagymi fülön legfelül van ilyen ai nemtommi, ahol docp standard asszem alapból, na azt tedd disabled vagy manualra, illetve van lejjebb auto performance nemtommi, azt is kikapcsolod. (ahol almenüben vannak a cb15 és cb20 sémák) és így is mérsz egyet.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz arnoldito #11026 üzenetére
Amit írtam az igaz, de örülj neki ha nálad ilyen jól megy. Az Asus alaplapok könyvében le is van írva, hogy melyik slot párba kell tenned a ramot (A2-B2), mert jellemzően csak az egyik párban tudod elérni a maximális órajeleket, a másikban nem. Ennek elektronikai okai vannak.
És az is igaz, hogy 4x4GB ram egy kétcsatornás memóriavezérlőnél mindig kicsit lassabb lesz, mint azonos ramból 2x8GB. Ez egyszerűen mérhető tény, emiatt is célszerű kerülni a 4 ramos rendszerek építését.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
mozso
senior tag
Sziasztok!
kellene nekem egy kis segítség:
Aki Ryzen 3900X esetén 1800MHz vagy afeletti fclk-t használ vagy akinek a ram 3600 felett megy, mit ír ki neki a Ryzen Master erre:VDDCR SOC
CLDO VDDG
CLDO VDDP
Két bios-t is néztem 1.0.0.3ABBA és 1.0.0.4B, de nekem 1866MHz FCLK és 3733 ram esetén a CLDO VDDG felugrik 1.14v-ra (BIOS automatikusan beallítja). Nem sok ez?
-
Gróf...
aktív tag
Üdv csajok!
Csak egy kérdés.: Mennyin mennek a háromezres processzorok alapjáraton? Tehát mi a legkisebb órajel, amiről tudunk?
Mindegyik érdekelne: 3600-tól 3900-ig!Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
Szinyák
őstag
válasz ScomComputer #11030 üzenetére
köszi mégegyszer le vittem 0.9v.-ra tényleg 5-8 fokkal hűvösebb lett
Szinyák
-
fisi
senior tag
válasz ScomComputer #11016 üzenetére
Ha le tudja mert nekem pl az asus lap nem engedi csak esetleg feljebb rakni lejjebb nem...
-
arnoldito
senior tag
válasz CPT.Pirk #11025 üzenetére
Ez nem igaz, nekem 4 darab modulom van és XMP/D.O.C.P. profil simán megy. Sőt nem is B-die chippes, hanem a "legrosszabb állítólag" Hynix C-die. Még tudtam faragni egy két opción kicsit, és egész jól muzsikál, hogy ez a legrosszabb...
(#11024) MiklosSaS
Köszönöm, a 3600x-m az meg 71-72 fokos volt, BFV alatt meg 60-62 között mocorgott. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz zgmzgm #11022 üzenetére
Igen, egyrészt a memória vezérlő csak két csatornás, másrészt a 2. slot pár nem tud olyan sebességet, mint az első, így az egész kitet a lassabb sebességen tudod csak járatni.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
arnoldito
senior tag
válasz Malibutomi #11021 üzenetére
És mennyi feszt ad neki olyankor? Nekem azért oda adja 1.35.-1.375V-t, mondjuk a TDP keret is más a két procinak. Ez miatt melegebb is szerintem, nekem 78-79 fokos. Játékban még nem tudom, mert nincs vga-m most, amivel tudnék játszani, majd csütörtök körül már lesz, aztán jöhet a próba...
-
zgmzgm
tag
Sziasztok.
Van hátránya, hogy 4 x 8Gb ram-ot használok 2 x 16Gb helyett?
Ram: PATRIOT Viper 4 Blackout 16 GB-os KIT DDR4 3600MHz CL17
Alaplap: ASUS ROG Strix X570-E
CPU: Ryzen 3600[ Szerkesztve ]
㊀ ㊁ ㊂ ㊃ ㊄ ㊅ ㊆ ㊇ ㊈ ㊉
-
Szinyák
őstag
válasz ScomComputer #11016 üzenetére
szeva aorus mester nekem nincs ilyen hwinfo szerint ...
Szinyák
-
arnoldito
senior tag
válasz Malibutomi #11008 üzenetére
Nekem ennyi az eredmény 3800x-el. Full auton, ma raktam be a helyére, PBO enabled és +200Mhz, egy x370 Asus C6H Extreme-ben van. Neked hány fokos max Multi CB20 alatt?
Single: 519 Multi 4974[ Szerkesztve ]
-
Freddy S
tag
válasz Create. #11015 üzenetére
Na nekem pont ott bír 4075MHz-t. Két magot letiltva eljutottam 4150ig vagyis még csak 4db rendes magja sincs. Várom az újat, kíváncsi vagyok hogy mit fog menni.
LGB - Lets go Brandon ugyanazt jelenti mint FJB csak takartabban. FJB pedig F - Csúnya szó, J - Joe, B - kitalálhatod!
-
fisi
senior tag
válasz Szinyák #10993 üzenetére
Alapon böngészés közben 65 fok játékok közben 75 fok. De csak azóta mióta vettem egy vertikál fordítót a vga- hoz, mert addig állandóan ráküldte a meleg levegőt és böngészés közben volt 75 fok játékok közben meg 83- 85 fok.
Úgyhogy az a 65 fok játékok latt nagyon baráti nekem mivel eddig is böszem kártyák voltak a gépben ez sose jött össze. Se a ROG strix 1080 ti nem volt rövid a mostani gaming trio 2080 ti ről meg nem is beszélnék már...
Asus Prime Pro X 570 meg ryzen 3700 kombó.[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
-
szabessz
tag
válasz szasanyi #10987 üzenetére
Rendben
Most néztem Aida64 memóra tesztet.
A memóriám:G.Skill Trident Z RGB 32GB / 3200MHz KIT (F4-3200C16D-32GTZR)
Az olvasás:45230
másolás: 44500 MB/mp
Memória írás csak: 25532 MB/mp
Itt néztem írás is 45e
Ez mitől lehet?Nem lehet ez miat se add jó eredményt c20
[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
válasz Create. #11000 üzenetére
jaja . gondolkodtam én is sokáig mi legyen X vs Non-X de nekem bejött.
Tényleg neked is X570 deszka van chipset hőfok nekem nem sok ? Meddig jó egyébként meddig bírják ? nem állítottam rajta semmit. Nem látom hogy forogna mert a vga kitakrja az egészet . .. De reboot.-nál hallom hogy felpörög..Szinyák
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Processzor felvásárlás
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest