Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
F3 van gyarilag a lapomon, mehet egy lepcsoben fel egybol az uj F11?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
warcat
veterán
válasz Szinyák #11395 üzenetére
De, kimentettem, viszont hiába volt fenn az F10A, megint teljes efiflasht kért usb stickről DOS alól, és így a profilt sem fogadta el utána,de lényegtelen, telefonon tárolom az időzítéseket, megérte nekem az extra meló mert azért nem egy szinten van az alaplapival ez a hangkártya
Asust meg rugdosni kellene, mert fórumok alapján ők aztán nem csinálnak semmit az ilyen 'régi' hardveres problémákkal (már 370X alaplapokban is gond volt ezzela kártyával) és kb az alaplapgyártón múlik,hogy működőképes lesz-e, szóval bár megkésve, de köszi Gigabyte.
EA: It's in the crate!
-
warcat
veterán
válasz warcat #11392 üzenetére
Annyi talán új, hogy CPU-Z re pillantgatva eléggé gyakran van 4473-as core boost és előfordul a 4498 is (3900X) de egyrészt nem monitorozom komolyabban, illetve mivel újra be kellett állítani a memóriákat, egyy füst alatt leirtottam a Spread Spectrumot is, így onnan is nyertem pár MHz-t ami nem volt korábban.
EA: It's in the crate!
-
gaben88
őstag
3700x gyari hutojen mi az a L/H kapcsolo? Illetve az opcionalis plusz ket csatit ra kell kotni a lapra? (USB es CPU Led)
Amugy ki mivel hasznalja a 3700x-et? Milyen leg es AIO-t hasznaltok, amit ajanlottok?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
nagyúr
válasz snecy20 #11385 üzenetére
De nincs ám. A kérdésfeltevésből adott volt, hogy a meglévő 8 pin melletti +4 extra pin-es csatiról kérdezett.
(#11383) koko52 : igen, arra gondoltam.
X5482 XEON-nak is kevés volt a sima 4 pin P5Q lapban, 3,9-re húzva.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
válasz Szinyák #11379 üzenetére
Én úgy használtam 4690K-t @4.2 all core, hogy valamiért elfelejtettem a 2x4-ből egyet rádugni. Nem volt gond
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz perfegor17 #11375 üzenetére
De igen: [link]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Szinyák
őstag
Szasztok.
Giga oldalán kint van egy új F11 bios . V.ki feltette már ?
[BIOS]Szinyák
-
nagyúr
válasz Szinyák #11372 üzenetére
Semmire se kell a +4 pin... Hacsak nem akarod extrém OC-ra fogni a CPU-t, pl LN2-es hűtéssel.
Ezt a + 4 pint-t csak az extreme overclocker-ek használják ki.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Ezen jót röhögtem.
Ez még az FX CPU-nál igaz is volt anno.
Passmarknak jobban hiszek, meg a saját szememnek.
CPU-Z szerintem nem mér korrekten, legalábbis egyszálon.
CB15/20 szerint is rendben minden.
Az meg hogy könnyedén 5 GHZ-re lehet húzni, az már netto hazugság (és akkor is marginális előnye van az i5-9600k-nak adott szintig, a i3-9350k meg nem játszik).
1 éve 38k-ért vettem még 1 év garos i5-7600k-t, ezt nem tartottam érdemesnek lecserélni i3-9350k-ra... 10% előnyért nagy üzlet lett volna még alaplapot is cserélni, és marad a 4C/4T.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
koko52
nagyúr
4 magot használó játéknál hozhat több FPS-t, csak ez nem időt mérvadó. A tesztekben látni, hogy az új 6 magot és szálakat használó játékoknál 20-30%-al több FPS-t hoz a 3600. Egyértelmű, melyik az időtálló. És ha hozzátesszük, hogy az i3 9350k 4000 ft-al drágább is, akkor már vicces is a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
( V )
veterán
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
Simi37
őstag
Alapvetően fix fesz és órajellel használom a procit. HWinfoban megnéztem melyik a legjobb mag, utána meg egy progival - amit der8auer is használt a ccx-ozhoz - húztam csak legjobb magot (a többit meg üres mező híján minimumra tette) amíg engedte közben pedig toltam fel a feszt egy határig. Itt ebben a konkrét esetben csak az volt a lényeg, hogy a cpuz mentésig stabil legyen. A pontos feszre nem emlékszem olyan 1.5v körül kapott arra a 10 mpre
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
koko52
nagyúr
válasz Simi37 #11362 üzenetére
Meg akartalak keresni, hogy sikerült ez az eredmény. Egyébként mennyi fesz volt. Fix vcore?
-
Puma K
nagyúr
AMD Ryzen 9 3950X 16 Core CPU Binning Statistics Detailed – More Than 50% Chips Can Hit 4.1 GHz Across All Cores, 1 out of 5 Can Hit 4.15 GHz & Beyond - forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Simi37
őstag
válasz koko52 #11347 üzenetére
Nagyon örülnék neki, ha így lenne de sajnos nem így van.
CPUZ xoc módban nem terhel a cpu-ra mikor eredményt ment, viszont a feszt se tudja kiolvasni rendesen. Illetve elég messze volt a stabiltól a dologRyzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
klachaza
csendes tag
Köszi mindenkinek, holnap, vagy legkésőbb szombaton jelentkezem. Először megnézem akkor az alap 2133 on, aztán emelem 3600ra...
A cod on kívül nincs gond. Bàr sokmindent még nem raktam fel.
Az nem baj hogy a tàpon csak a nagyobbik proci csatlakozó van? Így a 4-es CpuPower üres. Van 2 szabad PCI csati, de nem talàlok àtalakítót európàbam. Aliexpressen volt valami.A ciki, hogy a fiam I 3770k- n ati 78xx vagy 79xx es 2 gigás videókarin megy közepes körül a cod mw.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz klachaza #11356 üzenetére
Mennyi feszt kap a memoria? en megkinalnam 1.4-el, mit szol hozza.
nekem amugy ugyanez a memoria kitem van 4000mhz-es kialakitasban. 3600CL14 ertem el a legjobb eredmenyt eddig, 1800 FCLK mellett.
Probald meg amit itt a forumtarsak mondtak, valamint memoria idozitesekhez ajanlom 1usmus altal keszitett"Ryzen Dram Calculator" nevu programot, enelkul en tuti nem tudtam volna beloni a csillio idozitest.(#11359) DzsannyX x570-en igazabol ez a szam 3200 ha jol tudom. elozo gennel 2600 korul ha jol emlekszem.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
tag
2133 felett minden Mhz RAM OC. Ezért lövi be alapból erre. Vagy XMP vagy manuálisan vidd fel, de célszerűbb max 3600mhz/fclk1800 vagy max 3800mhz/fclk1900 beállításig húzni és az időzítést csökkenteni, amíg tudod cl19-ről. Ezzel jobban jársz teljesítményben mert a Ryzen ezeket a RAM frekiket szereti legjobban.
Na látom a fórumtárs megelőzött közben
[ Szerkesztve ]
-
gidalight
tag
RAM-ot nem érdemes az FCLK duplájánál magasabb órajelen járatni, mert csak romlik a késleltetése. Ennek okán keresd meg 3600-3800MHz-en (utóbbin lehet h nem lesz stabil 1900MHz-es FCLK-al) a legkissebb késleltetést amin megy.
Mondjuk első körben indulj onnan, h betöltöd az XMP profilt, majd kézzel 3600-ra állítod a RAM órajelet és 1800MHz-re az FCLK-ot.
-
klachaza
csendes tag
Sziasztok.
Pàr hete ùjítottam fel a gépem, mert màr a Farcry 5 alig ment a régin.
Bepakoltam a képen làtható cuccokat, tiszta Win 10 pro-t kapott, legfrissenn driverekkel.Az első gond, hogy az alsplap 2300 körül ismeri fel a Ramot, kézzel 4200 on még elindul, de 4000-en stabil.
Cpu hoz nem nyùltam, minden Auto.Farcry 5 megy extràn (Fullhd)
De az ùj Cod MW pàr perc utàn kidob.
Minden netes okossàgot végigpróbàltam, minimum beàllitàsok, semmi.3 különböző hiba volt. Én az agresszív CPU Boost ra gyanakszok, 2600-4400 körül dobàlja, és amikor felpörög a hűtő, akkor dob ki.Ki lehet valahogy a boostot kapcsolni? Vagy 2000-3900 mhz közé àllitani a gépet?
A ram is jó lenne ha maxon menne, de cpu hiba miatt àll le az alaplap...
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz jokeph #11349 üzenetére
Itt az a lenyeg addig menjen amig valid nem lesz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
nagyúr
válasz koko52 #11347 üzenetére
E-BAy gyanús, Golden chip.
Azért, ezt megnézném játék alatt is, csak hogy ne kívánjak túl nagyot.
CPU-Z-ben anno nekem is lefutotta a 4,2 GHZ-ez a XEON X5450, csak ezen kívül semmi más nem futott le hiba nélkül.
Minden mással "csak" 3,9-en volt hajlandó szóba állni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
koko52
nagyúr
Ryzen 5 3600 @4598 Mhz 1.1v [link] léghűtővel?
-
tomsolo
addikt
válasz Szeszkazán #11345 üzenetére
tudok várni, nekem a 3.40 is jó lenne ha nem kapnék WHEA 17.hibát a gpura - nem fagy csak szemeteli a logot
[ Szerkesztve ]
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Szeszkazán
senior tag
válasz tomsolo #11343 üzenetére
Tegnap ezek jöttek ki:
09.12.19
X570 AQUA - BIOS P1.70
X570 Creator - BIOS P2.00
X570 Phantom Gaming X - BIOS P2.70
X570 Taichi - BIOS P2.70
X570 Extreme4 - BIOS P2.20
X570 Steel Legend - BIOS P2.20
X570 Phantom Gaming 4 - BIOS P2.20
X570 Pro4 - BIOS P2.10
X570M Pro4 - BIOS P2.30Pár nap és meg kapjuk mi is a x470 Taichire a végleges 1.0.0.4B-t , várd meg.
Ha nem tudsz várni akkor : X470 Taichi - BetaBIOS 3.77 a latest. -
tomsolo
addikt
Sziasztok, Asrock Taichi x470-es lapom, van érdemes rá tenni az utsó biost(3.60)? - jelenleg 3.40 van rajta...
[ Szerkesztve ]
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Paxker315
addikt
Illetve, nem minden proci hosapka forrasztas sikerül egyformán. Van, akié hajlamosabb melegedni
Bocsnat, szándékos volt
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
Igazából lehet nyersz új pasztával, én pl MX4 váltottam Thermal Grizzly Kryonautra. Na az hozott nekem 3 fokot, de szerintem azért, mert az MX4 régi volt. Lehet az ő háza szellősebb jóval és már meg is van a pár mínusz fok. Vagy éppen az ő lapja kevesebb feszt ad a procinak és azon is múlhat 1-2 fok. Szerintem rendben van játék alatt az a 65fok. Nekem egy 360mm CoolerMaster Aio-val a 3600x volt 60-62 fok BFV alatt. Ezek a procik amúgy sem érzékenyek annyira a hűtőkre, van itt aki épített komoly vízzel küldi neki és 58-59 fokon van a 3600x-e játék alatt.
-
Locutus
veterán
A dolog nyitja egyszerű: Nyilván ő nem ugyanolyan játékban, és/vagy nem ugyanolyan beállítások mellett mérte a CPU hőfokot.
Ezért nem érdemes ilyen lózungokkal dobálózni, hogy "játékok alatt", meg "stressztesztben", mert mindegyik alatt máshogy fog viselkedni és melegedni is.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
koko52
nagyúr
válasz worxland #11335 üzenetére
Én pöttyözöm, majd a tubus fejével a pöttyökből X-et csinálok, ezután átfordítom a tubust és a lapos aljával bevonom az egészet. Így nem tudok mellélőni
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem Prime95-tel ahogy te is irod. Jatek kozbe annyi lesz. Full terhelésen siman felmehet akár addig is, de baja nem lesz ettől.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
b1sti
senior tag
Sziasztok
Tudnátok nekem segíteni? Tegnap cseréltem a bequiet rock slimet egy brocken 3-ra, a 3600asom felett.
Elsőre kipróbáltam az X pasztázási verziót... Prime95-el 80 fokig mászott fel... Egy barát szerint jóval kevesebbnek kellene lennie. Így hát újra pasztáztam, gondolva arra, hogy sok lett az előbb a paszta vagy bármi hibát vétettem. Ezúttal maradtam a jól bevállt pötty pasztázási módszernél. Újabb mérés után 79 foknál állt meg.
A topikban olvasva átlag 60 fok körül kellene produkálnia magát játék alatt, ami ugye nem max terhelés.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy a 79-80 fok az esetemben magasnak mondható érték és hiba van alól? Ha igen, akkor hol? A proci és hűtő nevét írtam, a paszta közöttük Arctic MX2.
Előre is köszönöm!Szerk.: teljesen gyári a proci, semmit nem állítottam rajta avagy nyúltam hozzá BIOSban!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bozont #11328 üzenetére
Kész van már ?
Nálam az R5 3600X core i5-7600k-t váltott (3,8@4,8 GHZ), hát khm. van difi.
Nálad 4. gen i5-ről még nagyobb difi lesz.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Gondolom, az előzőből megmaradthatott a Vega 56 Pulse.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
addikt
válasz perfegor17 #11320 üzenetére
Amúgy sok értelmét nem láttam a vga tuningnak, pl gears5-ben kemény 3fps-t jelentett még ez a viszonylag masszív tuning is. Más játékot nem teszteltem vele, ebben is csak a beépített benchmarkot néztem meg.
6000fölötti pontot értem el amúgy, csak artifact volt párszor, így azt nem is mentettem el. Meg a firestrike sem futott le vele, valahogy az érzékenyebb a tuningra.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz perfegor17 #11317 üzenetére
Superposition-ban nem sokat számít a CPU mivel elsősorban VGA benchmark.
Ha a VGA-t akarod nyúzni, akkor növeld a felbontást, mert az 1080p minden csak nem megterhelő az ilyen teljesítményszintű kártyáknak. A beépített 4k-s mérést futtasd le.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
addikt
válasz perfegor17 #11317 üzenetére
aorus 2060 superből ezt tudtam kitaposni, de már 5700xt nitro+ van, azt még nem tuningoltam, szerintem nem is fogom. Azóta 3600 van 4.2ghz-n, jól muzsikál mindenben.[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz Kaci84 #11302 üzenetére
nalam 3600 OC veri CineBenchben az elozo ryzen 1700 OC-t, csak 2 maggal kevesebb van benne. Ez azert mar eleg szignifikans fejlodes, foleg hogy lapot nem kell cserelni, ryzen 3600 imc-je is sokkal jobb, tehat nem erzem hogy hatranyba lennek az X370-el.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
tag
válasz Kaci84 #11309 üzenetére
Nekem CB15, CB20 és CPUZ mérések alapján jött ez ki és ez kb. egyezik is azzal, ami az órajel többlet és az IPC növekedésre előre jelzett adatok alapján előrevetíthető volt.
Nem mondom, hogy a Testing Games csatorna nem mérvadó, de szkeptikus vagyok az ilyen játéktesztekkel kapcsolatban, mert VGA limit miatt is lehet változás az eredményben. Amúgy megnéztem a 1600-2600-3600 videót és ott is a 3600 kb 30-50 fps-sel hoz többet, ami szintén 20-25%-kal több, mint az 1600 esetében.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Kaci84 #11302 üzenetére
Nem mindenki rohant, nem tudom miből gondolod. Én pl nem váltottam volna 2600-ról 3600-ra, ha az alaplap vevőm nem követelte volna. Szerintem a 3xxx-el érte el igazán a Ryzen, hogy Ryzen 2xxx szériánál 0-5% al gyorsabb 8-9xxx szériát leváltsák az userek, vagy a 2-6 genről váltók veszik még nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Akinek van asrock Fatal1ty X370 Gaming X annak jó hír, hogy megjelent egy új béta bios 5.8 verzió számmal 2019.12.06. dátummal.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
veterán
válasz snecy20 #11303 üzenetére
nem... de nem is ez a lenyeg. lenyegeben hangtalan ( 500rpm, es ugye radin az 500 kb olyan hangba, mind radi nelkul 300-350), a vgat es ramot is huti, igy egyutt kb 350W hot. Mindezt teljesen hangtalanul.
Az epitett viz sosem a hatekonysaga miatt draga...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest