Hirdetés
- Távol-keleten debütált az LG 17 hüvelykes, hordozható monitora
- Videószerkesztés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egymilliárd dollárra is büntetheti az USA a TSMC-t
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A Jó Isten áldja már meg a hőmérséklet huszárokat, mi lenne, ha visszaolvasnátok néhány oldalt?! Néha elég 1-et is! A répa ki van már, hogy ugyanazokat a kérdéseket teszik fel random write-only emberek július óta!
-
Lendova
őstag
3700X-nél mennyire normális, hogy egy CB20 multicore benchmark alatt 75-80 fok közé megy fel a hőmérséklet? TR True Spirit Power 140 van rajta.
PBO be van kapcsolva. -
Pro!Petya
addikt
válasz
anaqer #13793 üzenetére
Azért hihetőbb, mert durván ~22X kisebb a chip mint a hűtőd talpa (ha csak 4x4cm-el) számolok.. akkor szerinted a borda aljának mégis mennyire kéne melegnek lennie?
[link]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Az X62 mint aio egy a legjobbak közül!
Nekem a GTX1080 Oc(2140/1,062V) -on van rajta és a ~200W/220W-ot nevetve megfogja 80% -os ventikkel és pumpával.
Viszont hogy az 3900X-en hogy muzsikálna a matisse sajátossága miatt az kérdéses!
Nézz esetleg tapasztalatok után hogy akinél ez a kombó játszik annál hogy szerepel, pl itt vagy oc.net-en mert biztosan van már!
[link] -
Pro!Petya
addikt
-
Strezi
őstag
válasz
Nagynozi #13785 üzenetére
Működik a deszka, nincs vele gond.
Én egy 2015-ös 2666 kittel próbáltam éleszteni, de windows installba mindíg fagyott.
A végleges remokkal problémamentes lett. Az itt is ajánlott kézi memóriatuningot nem próbáltam ki a próba ramokkal, de valószínű hogy azokat is máködésre lehetett volna bírni (BIOS ban ment normálisan minden). -
Mit mérek itt félre...?
Ryzen 5 3600, 10 perc Prime95, 23°C szobahőmérséklet, ólcsójános hűtés... itt meg csak úgy repkednek a 70+ fokok.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Holnap érkezik az új processzorom és alaplapom.
Az alaplap: Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI
Processzor: Ryzen 9 3900x
A kérdésem, mit gondoltok az alaplapról? Rengeteget olvastam és a VRM-jein nagyon jók a legtöbb teszt szerint.
A második kérdésem az lenne, olvastam a téma összefoglalóban, hogy a minimum memória amivel jól működnek ezek a processzorok 3000mhz és CL15-ek, nekem viszont Corsair Vengance LPX 3000 mhz CL16 2x8GB KIT memóriám van. Ez elegendően kiszolgálja-e majd a rendszert, illetve ha nem, finomhangolhatóak-e ezek a Corsair memóriák, vagy majd a közeljövőben cserélnem kell magasabb frekvenciájú, illetve alacsonyabb késleltetésű memóriára.
Köszönöm előre is a válaszokat! -
-
Cseneles
őstag
válasz
Pro!Petya #13777 üzenetére
Azt pontosan nem tudom h melyik a valós, ami biztos h biosban fix 1,175v ami llc1-el fixre van rakva. Ezt írja Hwinfo a CPU Vcore voltage-fülnél és ez van az alaplapi Vr Vout(Vrm) értéknél is. Amit te pirossal kikockáztál az meg az alaplapi. Ezekből melyik a tényleges nem tudom. Lehet a lap kicsit többet mér mivel a Ram is biosban 1,425v-ra van állítva és a SOC voltages 1,081v
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Cseneles #13772 üzenetére
Eddig még abban a tudatban voltam hogy az enyém is a jobbak közül való 3600/3600X-en belül, de ezek szerint akkor tök átlagos...
Nekem már 1,244V kell a 4200-hoz Y-cruncher alattNálad amúgy nem lehet hogy ez a valós fesz érték? :
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ma próbáltam COD MW alatt de élhetetlen kategória ebben az állapotában ez a Geforce Now, Single alatt talán elmegy kategória de engem nem győzött meg! Ahogy olvastam az eddigi véleményeket még a single gamek alatt sem megy simán.
-
vlevi
nagyúr
Abba lehet fejezni a tuningolást, itt a Geforce Now
Mit szólna egy erős, játékos számítógéphez havi 1500 forintért? Az Nvidia megcsinálta
[link]Tudom, nem ugyanaz az élmény, csak poénnak szántam a felvezetést, és én sem fogom kidobni az ablakon a kéthetes Ryzen gépemet, de bizonyos játékokhoz biztosan megfelelő alap lesz ez a kezdeményezés. Ahova nem kell azonnali reakcióidő. pl. Sims
-
Cseneles
őstag
válasz
Pro!Petya #13770 üzenetére
Köszönöm, héten megjon egy 360-as radis Aio azzal majd kordába tartom, vagy ha esetleg valaki TUNING őrült és szíve vágya egy ilyen képességű cpu az keressen meg privátban! Ez úgy került hozzám ,h amazonról rendeltem egy 3600X-et, számla gari van egy 3600X-ről csak épp ez volt a dobozban
Cég visszautal nekem 50Eurót és ír ehhez garilevelet
-
-
Cseneles
őstag
válasz
zolee1984 #13759 üzenetére
Utolsó próbám 4600-on, nem bírom hűtteni
https://valid.x86.fr/mvy5jl -
válasz
SECTORnooB #13751 üzenetére
Hát akkor az ismerős kocsmai nótát idézve:
"Eladom a procimat, meg a lovamat..."
-
zolee1984
senior tag
Nézelődöm itt mostanság.
Egyik barátomnak most építünk gépet 3600+b450 tomahawk+ crucial ballistix sport 3200
Mondtam neki tegnap milyen jó, hogy nem jött össze a használt proci vásárlás mert lehet jobban jár így.
Jó lenne egy 4,3 all core 1,25 körül. -
Szeszkazán
senior tag
válasz
SECTORnooB #13751 üzenetére
Jah, az új procik már jobbak , látszik rendesen, az én 3700X-em is korai példány , éhes is.
-
Cseneles
őstag
válasz
Omli85 #13737 üzenetére
Kis érdekesség, Én egy Enermax 120-as aio val hűtöm jelenleg ami ha alapon használom a cpu-t több órányi játék alatt olyan 68c amire beáll a cpu hőfok. ez 1,312v-1,331v és 3950-4025Mhz-t jelen átlagban. Alapfeszen 4100Mhz és 1,1v mellett ugyanazzal a játékkal nem érte el az 52c.
Amit észrevettem hogy a CPU 1,325v felett ugrik egyet a hőtermelés olyan bő 8c-t. Ez többníre órajeltől fuggetlen. Értem én azt h teljesen mind1 h 4300Mhz-n játszom ezen a feszen vagy 4500-on
-
tomsolo
addikt
válasz
Szeszkazán #13739 üzenetére
a venti felpörgetést bootoláskor javították?
-
Steven
addikt
válasz
Paxker315 #13727 üzenetére
Az egész világ szabványok alapján működik ...
HA én nem nyúlok a gépemhez csak berakom a ramot cpu-t magyarul auto minden ...Gyárilag HEAVY load ba ad neki 1,325 voltot AVX alatt a cpunak!
Magyarul gyárilag ilyen... és AMD így ad rá gart... szvl szerintem az bullshit amit írnak .
Elég mokás lenne ha AMD úgy találta volna ki, hogy össze rakod a gépet majd manulba be van írva, hogy olvass reddit.com-t, ott van leírva a tuti . Egyből menny biosba állítsd manulra a feszt lejjebb mint 1.3v gyári beállításokat meg felejtsd el mert az hülyeség
-
válasz
Omli85 #13737 üzenetére
dehogy vettem!
nekem van full nickel, nickel-plexi, rez-plexi itthon evobol. Minden patyolat volt, semmmi lerakodas sehol. Egyszeruen nekem szerintem meg a forrasztas is szar, nem csak a chipsz tre XD
A gyarit tudja, hogy fesztol nem tartok, arra ott a gar, 3 evesen meg az atyauristen sr fogja tudni, ez a proci merre jar majd...
ahogy megjelenik a zen3, azonnal veszek, es valoszinuleg a legkisebbet ( 1440p 165hzre nem igazan proci kell
)
-
Szeszkazán
senior tag
SeggSzikla deszkákhoz jött új bios. Ez mind 1,0,0,4B csak már nem beta. Engem szivat a RAM x470 Taichivel , eddig xmp ment pöcc röff 3600 CL16 , TridentZ Bdie , most istennek se megy még emelt fesszel se. A Betával meg előtte lévő biossal semmi gond nem volt.
X470 Taichi Ultimate - BIOS 3.90
X470 Taichi - BIOS 6.90
X370 Taichi - BIOS 6.20
X370 Gaming K4 - BIOS 5.80
X370 Gaming X - BIOS 5.90
X370 Killer SLI - BIOS 5.80
X370 Pro4 - BIOS 6.30
AB350 Gaming K4 - BIOS 6.30
AB350 Pro4 - BIOS 6.30
AB350M-HDV - BIOS 6.10
X370 Gaming-ITX/ac - BIOS 6.50
AB350 Gaming-ITX/ac - BIOS 6.50 -
Omli85
őstag
válasz
Strezi #13734 üzenetére
70 körül volt a max y chruncher alatt ha jól emlékszem de holnap csinálok egy csokor tesztet. Bár ezzel a Giga lappal én nagyon nem vagyok kibékülve teszi a dolgát meg minden de csak offsetelni lehet az meg nekem nem adja :/. Meg kicsit buta a bios a C6H után
.
Aida jobban fűtötte mint y chruncher ha jól emlékszem még cb r20 se fűtötte annyira.
(#13735) RECSKA : remélem nem sértésnek vetted amit írtamnekem EK-Supremacy EVO van all core oc-t egyelőre még nem próbáltam, hogy birkózik meg vele csak pbo tesztek voltak.
(#13736) Cseneles : ez az igazi "golden csipsz"gz!
-
válasz
Archttila #13730 üzenetére
Igen, egy ideje már megy erről a szó.... eddig is éltem a gyanúperrel, hogy pénzkidobás a méregdrága ram... abból a lovéből inkább több ram/erősebb más valami.
Igazából a nagyon gyors ramnak specifikus esetben (programnál) van/volna jelentősége, játéknál kb. egykutya hogy 3200/3600 vagy több.
Még ha mindenki 2080 Ti -vel tolná... egy ilyen csúcs VGA-nal mutatna több FPS-t X játék, de ez még akkor is maximalista pénzkihajítás.
Igazából hótmindegy hogy 150 vagy 200 a max FPS nyélgrafon... (főleg annak, akinek 60/75 HZ-es monitora van) az egyetlen érdekes (számomra) az a min FPS. -
válasz
Cseneles #13724 üzenetére
igazabol nem fogja.
nekem 3x360 radi van, 1 30, 1 45 es 1 60mm vastag.
nekem pbo mellett nem fogja meg az elsok kozul valo, szar 3600asom. y cruncher alatt pboval siman 83 fok. Egy 6eFtos leghutovel meg 92 XDigazabol nem kell leirnom, de aki ert egy picit hozza, az tudja, hogy egy ilyen meretu epitett viz kb tobbe kerul, mint egy 3900X...
aztan mire mentem vele? 10 fok se
-
Kis érdekesség... Ha volt már akkor elnézést
-
fudi2002
veterán
-
Paxker315
addikt
válasz
Cseneles #13724 üzenetére
Nem akarok madárnak tűnni (amúgy az vagyok), de : biztos hogy jó ötlet all core nagylelkűen kínálni a feszt fix OC-hez? Ugyan nem feltétlenül értek egyet, de egyesek szerint a hét nm-en készült procik nem annyira toleraljak a magas, 1.325voltot meghaladó feszt tartósan, minden magra. (Nb, a gyári pbo nem minden magot egyszerre küld meg akkora feszültséggel)
Szerk : megvan a linkk [link]
-
Cseneles
őstag
válasz
ScomComputer #13723 üzenetére
Tolok majd csak nem birom huteni 4500on mar cb20 alatt 90c korul a cpu. A heten megerkezik egy 360as aio, remelhetoleg az majd kordaban tartja
-
válasz
r3v0Lut10n #13707 üzenetére
az soc fesz az elsodlegesen a ramvezerlo sebessegetol fugg... Mennyin mennek a ramok?
2x8 single v. dual rank? -
ricsip
addikt
Mi az oka, h. sokan Cinebench R15-t futtatnak, az R20 helyett?
-
Strezi
őstag
Az másnál is előfordul hogy ha OC miatt ujraindul a gép tuning közben (GPU is), akkor eldobja a BIOS-beállításokat is? Vagy ez valami Gigabyte tulajdonság?
BIOS has been reset .... Igaz, hogy szinte csak az XMPt meg a ventillátorokat állítom ott, de eléggé bosszantó. -
válasz
r3v0Lut10n #13704 üzenetére
van. de ha tul alacsony, nalam dobalja az nvme ssdket meg az usbt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest