- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
kovsol #13995 üzenetére
Igaz ! A 4c4t I5-ös vonal egészen a közelmúltig egészen jól volt árazva és nem igazán maradt el sehol egy 8 szálas I7-estől a teljesítmény. Én is sokáig használtam a 7600K-mat teljes megelégedettséggel. Aztán egyszercsak kifutott alóluk a világ és egyre több helyen került közel vagy éppen bele a közepébe a 100% cpu load-nak. :S Mióta 6 magos az I5, valahogy nem hívogató az árazása annyira, mint anno volt. Nem beszélve arról, hogy benne van a 6c6t-be is, hogy hamarosan elfogy egyik pillanatról a másikra. A 3600 annyival "védettebb" azért, hogy Amd ht-je (smt, na.
) igencsak komoly hatásfokkal műxik, így azért feltételezhetően jóval odébb lesz, mire hasonlóan "elfogyás" közelébe kerül.
-
-
jokeph
nagyúr
Naná hogy az.
Cimbinek is ez van, X370-es Strix Gaming lapban, neki is szépen megy, nekem a 3600X-ből a CH6 Extreme a s*art is kitiporja, PBO+XFR-el.
És mindkettőnknél mennek a ramok XMP-ből (D.O.C.P.) betöltve.(#13995) kovsol: tavaly ilyenkor vettem kéz alatt még garos i5-7600k-t, 38k-ért. ennyit megért (nekem), bitang erős 4 magos proci. főleg 4,8-on. ha lenne még +2 magja, mehetne a stream is játék közben.
-
vlevi
nagyúr
válasz
SirRasor #13990 üzenetére
"Persze a Win10 csinálhatná pölö ennél a gagyibyte-nál is azt, mint mondjuk a Dell-nél,"
Inkább ne
Mert a W10 totyikban meg pont azért van sírás (jogosan), hogy felrakod 11.5.4.654 akármi drivert, erre a W10 visszateszi a 9.3-asat.Nagy kedvencem az volt, amikor a családban az egyik gép iszonyat szar volt wifin, pedig 2 antennás külső wifi stick volt rajta, felrakva jó magasra, hogy ne a gép mögött legyen, és mégis, 4-5megabit, állandóan megszakadt. Aztán egyszer észrevettem a hálózati kapcsolatoknál, hogy Realtek Wireless Adapter. A stickre meg méteres betűkkel rá van írva, hogy TP-LINK Letöltöttem, telepítettem, azóta atomstabilan hozza a szolgáltató által biztosított 120megabitet, annyit, mint a másik gépen a vezetékes hálón...
Kicsit más. ASUS BIOS frissítés. Múltkor kinéztem magamnak, hogy a 1823-as BIOS-nál van frissebb, 2004-es, az Asus B450 lapomhoz. Pár napja letöltöttem, és tegnap kiraktam pendrive-ra, és a BIOS-ban elkezdtem (volna) a frissítést, de láttam, hogy van online opció is. Hát, gondoltam kipróbálom. A vége az lett, hogy az online frissítés már 2006 verziójú BIOS-t töltött le, mert közben lett mégújabb.
-
Alpi.
addikt
válasz
SirRasor #13990 üzenetére
"Amúgy nagyon durva ez a 3600-as; most már nyüstölöm kis ideje...legjobb vétel, amit csinálhattam volna ennyi pénzért
"
Bizony ! Nem tudom, volt-e valaha ilyen, hogy ennyi pénzért, ennyire kompromisszummentes (közel) teljesítményt nyomtak az ember homlokára ! Mikor kezdett "kiderűlni", meg is ette az összes egyéb típust bizonyos piacokon !
Emiatt is szoktam zen2 fele terelgetni általában mindenkit, aki tanácsot kér vásárláshoz. Van mindenféle összehasonlítás, cikk, bemutató, de valahogy ez egészen más hatású kocka ! Azt érzem egyértelműen, hogy "készen lett" a produktum ! Jó volt az első Ryzen is, kicsit reszelgették, módosítgatták, javítgattak rajta és most meg itt van. Nagyon nehéz belekötni, na ! -
SirRasor
addikt
Ha nem akarom naponta nézni, hogy mikor van új AMD chipset driver, akkor mi a teendő? Nincs valami program, ami dob egy emailt vagy valamit, amikor mondjuk van újabb? Ha nagyon nincs semmi, írok rá egy programot, de fő a kényelem
..mert amúgy meg elfelejtem és kb. 1 év múlva jön a gondolat, hogy lehet, hogy van újabb...
Ryzen Masterben legalább be lehet állítani, hogy naponta nézze (meg ne mutassa már a figyelmeztetést minden indításnál...).
Persze a Win10 csinálhatná pölö ennél a gagyibyte-nál is azt, mint mondjuk a Dell-nél, hogy még a BIOS-frissítést is a Windows Updaten keresztül tolja felAmúgy nagyon durva ez a 3600-as; most már nyüstölöm kis ideje...legjobb vétel, amit csinálhattam volna ennyi pénzért
-
SECTORnooB
addikt
válasz
wwenigma #13982 üzenetére
Kicsit eltúlzod, és a szövegből kiemelve,hogy "A gyári coolerek alapbeállítások mellett ellátják a feladatukat" nem éppen arra mutat,hogy elfőzi magát. Nem szeretnék személyeskedő lenni,de ha a felesleges kötöszködès esete nem áll fent, én a szöveg ertèst gyakorolnàm.
-
törölt tag
Pbo-val 1.35-1.37V -ot kap a proci, es all core terhelesen 3,9 GHz korul jar. Manual OC 4 GHz 1.25V-on tok stabil. Mivel altalam ismeretlen okbol egyebkent se boostol 4 GHz fole, jol gondolom hogy jobb a procinak a manualis beallitas? Par fokkal magasabb homersekletu igy stressz teszt alatt, de igy is boven 80 fok alatt megall. Sima jatek alatt 65 fok korul van, mert ott valt a ventiprofilom.
-
Alpi.
addikt
[Nagyjábol ennyi van bármilyen hűtés maximalizálási módszerben] ha azt vesszük, hogy az on-die megoldás, folyékony fémmel kb. azt a kontaktot adja, mint a gyári forrasztás.
Az biztos, hogy nem fika a "cucc", mert a Tr-ek, akárhány maggal is nagyjábol hozzák a desktop vonal órajeleit, nagyobb ihs-sel. Még ln2 alatt is 100 mhz-eken belül. -
csiga8
senior tag
válasz
wwenigma #13982 üzenetére
Anno az AMD Thunderbird volt az, ahol már csiszoltuk, síkoltuk, tükrösítettük a hűtő talpát a jobb hőátadás érdekében. Akkor még sehol nem volt kupak a procin, így a lesarkazásra is vigyázni kellett.
A lényeg, hogy működött, jobb lett a hőátadás, hűvösebb lett a proci.Érdekességképp a Wikipédiáról adatok: [link]
Réz: 401 W/m*K
Nikkel: 85 W/m*K
Arctic MX4: 8,5 W/m*KSzóval a legjobb az lenne, ha mindjárt réz a rézzel érintkezne a CPU kupak és hűtőt illetően.
( A Bartonos időszakomban nagy sláger volt pl a Spire Whisperrock IV. Réz maggal, ( jó hővezetés) és alu bordákkal. ( Az alu a levegőnek jobban adja át a hőt, mint a réz)
Nagyjából 20 éve szinte minden hűtőm talpát síkolom, tükrösítem, mert megéri.Próbáltam egyszerű user szintjén összefoglalni: ( nektek ez szakszerűbben menne)
Egyébként pl a Gamers Nexus videójában a procit is csiszolják, nem véletlenül…
A saját 2700-as procim is és a családban a 3700X proci is fix feszültségen, fix allcore megy.
( A 2600-as pont nem, mert a nagylány nem akarja, hogy piszkáljam, neki úgy is jó, de a csiszolt Brocken3-al az is max 50-55C fokos volt a nyáron)Próbáltam sok mindent, de az a legjobb. Egy csiszolt hűtővel. Nincs extrém hőfok, nincs hőfok ugrálás. Rá kell szánni azt az 1-2 órát.
A Ryzen 3000-es széria különösen érzékeny a domború ( vagy nem sík, erősen érdes) hűtőtalpra, mert a magok nem középen vannak. A domború hűtőt „ jó vastag” pasztával föltéve meg megy a csodálkozás, hogy szarájemdé.
A paszta hővezetési képessége nincs 10-ed része a nikkelezett talpnak, és nincs 40-ed része, ha lecsiszolom a nikkelt és a réz talppal érintkezik ( persze síkolva, tükrösítve).
25 éve középre pöttyözöm a pasztát, felrakásnál finoman mozgatom, közben nyomom lefelé a hűtőt, hogy szinte ne legyen pasztaréteg a cpu és a hűtö között , nyomódjon ki, csak a felületi érdességeket töltse ki, hogy ne legyen ott levegő. Ez lenne a szerepe, mert a levegő hőszigetelő. ( lásd nikecell)
A 77nm-el kapcsolatban tökéletesen igazad van, de erre rámegy még az is, amit fentebb leírtam.
Működik. Nem egyszer tettem fel képet hőfokokról
-
jokeph
nagyúr
válasz
Omli85 #13975 üzenetére
Abszolút.
Ami lényegi difi az FX-hez mérve, hogy lényegesen kevesebb fogyasztás mellett bődületes az egy magos teljesítmény is - végre, multi-core-al eddig se volt gond.
És nem kell szenesre tuningolni a CPU-t mindehhez, normális lapban egy közepes hűtővel hozza amit kell. -
zolee0307
őstag
Hi!
Érdeklődnék, hogy a magasabb órajel eléréséhez elég csak a pbo-t enable-re tenni, vagy érdemes még mást is állítani (asus prime x570-p) a biosban?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #13972 üzenetére
Hja, leszarja. Elkonyveli hogy ez szar mert elfőzi magát ha ugy fogalmazod meg azt a mondatot.
Hagyjuk. Maradok minden egyes kerdezo eseten a 77mm² válasznál inkabb.
-
mozso
senior tag
válasz
SECTORnooB #13972 üzenetére
Szerintem igenis fontosak a miértek. Ha a Prohardver legjobb tudorai nem akarják tájékoztatni a kinyomozott miértekről az olvasókat, akik:
- nem elég képzettek, hogy kitalálják
- nem elég tájékozottak, hogy megtalálják
Akkor minek ez a fórum?! Keressen rá a Google-n (ha rájön egyáltalán, hogy ott kellene keresni) azt szevasz.
Félreértés ne essék, szeretek itt olvasni a sok hasznos infó miatt, de nekem az nonszensz, hogy nem akaródzik a valóságot leírni.
Arra nem tudtok egy normális félmondatot írni, hogy olyan kiterjedt és gyors reagálású, precíz belső szenzorokat kapott a Zen2, amit még soha semmilyen korábbi CPU. Mivel most már látjuk és programokkal ki is tudjuk olvasni mi a valóság odabent, mindenki arról papol, hogy ez rosszabb, meg melegszik.
Nem, nem rosszabb és nem is melegszik jobban. Ha van precíz adatod arról mi történik az mindig jobb, mint amikor adatok sincs. Eddig nem volt precíz adatunk egyik gyártónál sem. Nem tudtuk, hogy azok a régebbi CPU-k is bizony rendesen melegedtek.
Most van adat. És most ez a baj?!
Van rajta sapka, nincs rajta sapka.... -
Ja amúgy ez az edc 1 vagy mi, tök jól működik, rdr2 alatt is látom 4.2ghz-n, bár nem annyit mint mondjuk a resi7 alatt, de ez így megfelelő számomra. És a ramot is vissza tudtam rakni 1.35v-ra, szóval ez így nekem nagyon bejött, nem is fogok biost frissíteni már szerintem a továbbiakban.
-
tomsolo
addikt
nálam 112 W-ot evett ha ráküldtem Kombustion burn cpuját.
3700x 4.1 all core 1.15V -
SECTORnooB
addikt
válasz
wwenigma #13964 üzenetére
"A hőátadás maga nem romlott, egységnyi felületen ugyanakkora, a mértéke lett rosszabb mivel kisebb felületen koncentrálódik a gyártástechnológiából adódóan."
Köszönöm.
Tehát teljesen helyt álló a megfogalmazás,sajnos teljesen mindegy melyik végéről fogjuk meg.
Az átlag user aki főként "rászorul" az összefoglalóra, pont leszarja a miérteket.
A többi meg jól tudja mi miért van,de a lényeg ugyan az...sajnos..
Lehetne ezt a gondolat menetet tovább fűzgetni de már a lerágott csont szindrómája kezd alakot ölteni... -
vlevi
nagyúr
"Jóval kevesebbet is fogyaszt"
Hát, egy 3600-as kb 2W-al fogyaszt kevesebbet a 2600-asnál, [link], a techpowerup által mért hőmérsékletek viszont tényleg magasabbak. [link]
Újraindulgatni szerintem nem fog, maximum throttilgol, ha eléri a max hőfokot. Gondolom.
Nekem a 3600, gyári értékeken, mindenféle tuning nélkül működik, hűtéshez Be Quiet be Pure Rock Slim van rátéve, Doom Ultra, 170-200fps, és nincs különösebb hőfok gond. 70° alatt van.
Processzort biztosan nem fogom egy jó ideig kihajtani, mert Nvidia 1060 kártyám van, és az igencsak limitálja a játékok teljesítményét. -
SECTORnooB
addikt
válasz
wwenigma #13961 üzenetére
A megfogalmazás egyértelmű és lényegre törő, a gyártás technológia sajátosságai miatt rosszabb a hőátadó képesség.Ahogy vissza emlékezem a 2600X-emre 4.1Ghz-nn jóval nagyobb fogyasztás mellett hűvösebb volt mint most a 3600, ugyan azzal a hűtővel.
A miérteket lélektanába felesleges bővebben belemenni az összefoglalóban. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #13938 üzenetére
A megfogalmazás nem mindegy...
-
jokeph
nagyúr
válasz
viperabácsi #13953 üzenetére
2600+RX 550 elég overkill filmezni.
2200G simán zsír ilyen célra az integrált Vega 8-as IGP-vel.(#13959) viperabácsi: a 3200G drága nagyon. 2200G-t írtam, használtan 20k körül mennek.
(#13960) tomsolo: az nagyon jó....
nálam az RX480 nagyon "zabál", filmezés alatt beveri a 3600X-el a 80W-ot vidáman. Nem volt kedvem alulfeszelgetni na.
A 2200G meg beéri 35-40W-al. -
viperabácsi
addikt
válasz
turistakolbi #13956 üzenetére
Android a ház közelébe sem jöhet !
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
Filmezésre egy ilyet használok. Xiaomi Mi Box S 4K Android smart set top box, médialejátszó
Google fiók, + közeli wifi forrás kell, és mehet minden. Twitch, youtube, USB ről meg a filmezés. a gépedet meg eladhatod. ( ez a kis cucc 20.000 forint. 1 éve használom hibamentes.) -
turistakolbi
aktív tag
válasz
Pont erről beszélek, nem D.O.C.P. ( XMP ) profilokat kell használni, hanem a ram kalkulátorral belőni egy stabilabb és gyorsabb ramot. Nem csak a mhz számít hanem még mellette 30 másik tétel
Csak mondom. az én ramom sem megy 3600 on xmp profillal(még 3400 on sem ment,)... viszont manualba beállítva szépen duruzsol 3600 on. -
Ribi
nagyúr
válasz
viperabácsi #13949 üzenetére
Egyáltalán mire kell?
-
viperabácsi
addikt
válasz
Szeszkazán #13950 üzenetére
Mondjuk azt sem értem mitől ilyen magas az áruk az 1xxx prociknak ?
turistakolbi : Most van úton felém egy szett crucial ballistix sport lt 16gb (2x8gb) ddr4 3200mhz gray ram . A mostani ramom nem nagyon akar jobban menni , még 3000 sincs meg ( 2933-on megy ) igaz csak D.O.C.P van bekapcsolva.
Ribi : csak a tudat !
Asus z87i-pro + I74770 + Samsung 250GB 860 Evo SSD + Kingmax Herkules Nano Gaming 2x4gb gép is itthon . Azt szeretném leváltani amíg még "pénzt " kapok érte.
Elgondolás : GIGABYTE B450M DS3H bele tenném 2600 at a mostani Corsair Vengeance LPX 16GB ( 2x8 GB ) / 3000MHz CL16 White rammal mag van egy RX 550 4gb kártyám itthon. Ebből lenne egy filmezős gép a nappaliba. -
turistakolbi
aktív tag
válasz
Jelenlegi gép összeállításod alapján elég kevés játékban tennél szert előnyre, egy erősebb procival.
" SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB OC" mivel a videókártya is erős korlátozó tényező lehet egy magas grafikai beállításokat igénylő játéknál.
Én javasolnám, hogy a memóriádat lődd be egy szorosabb időzítésre a ryzem dram calculator programmal. és maximum oc-zd meg a 2600 at. all core 4100 4200 környékére. ( ha tudod hűteni)Alapjáraton a géped jól össze van válogatva. Finomhangolással még nyerhető ki belőle pár fps
abszolut nem gyenge gép, 2700-2700x cserével nem profitálnál semmit. egyedüli előrelépés az egy ryzen 5 3600 lenne számodra, de ott is csak egyszálas procit igénylő játékoknál.
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
Annál egy 3600-al jobban járnál.
-
viperabácsi
addikt
válasz
SECTORnooB #13946 üzenetére
2600 van most az lenne cserélve. Nem tudom megéri -e a + lóvét az 2700Xa sima 2700 -al szemben? Lehet várok a 4xxx -re akkor gondolom megint beesik 3700x ára is.
Szeszkazán : Nem kevés ez sem most , csak elötte I7 volt akkor legyen ez is kicsit jobb mint ryzen 5
-
kovsol
titán
válasz
SECTORnooB #13946 üzenetére
2600-t akar cserélni nagyobbra, nem 2700-t.
-
Crytek
nagyúr
válasz
turistakolbi #13943 üzenetére
Nyomhatnák jobban mert kb még nyomokban sincsenek a laptopok
-
SECTORnooB
addikt
válasz
viperabácsi #13944 üzenetére
Kábé a 4. negyed évben jön az új gen, 2700-et nem cserélnek 2700X-re, felesleges.Akkor inkább várj.Ha nekem nem lett volna paprika a πcsàmba hogy ki pörgesem és ki tapasztaljam az újat maradt volna a 2600X.
Nyilván a Zen2 nagyot ad egy szálon,de mindenre is elég a Zen+ -
ricsip
addikt
válasz
Pro!Petya #13663 üzenetére
Hát nem tudom miben lett jobb vagy rosszabb.
De mióta felraktam, mind3 ház eleji venti forog bekapcsolás pillanatától végig egészen poweroff-ig. Előtte minden power-on alkalmával random vagy bekapcsolt mind 3, vagy 1, vagy 1 sem. Utána windows betöltődésekor hirtelen leállt mind a 3, egészen windows reboot-ig álltak. Mikor pedig megintcsak valami értelmezhetetlen logika mentén életre kelt pl. 1 ventillátor.
-
viperabácsi
addikt
válasz
turistakolbi #13943 üzenetére
Rakni kelen össze egy gépet és nem akarok úgy járni mint a mostanival (2600) másfél hónap alatt felére esett az ára , miután megvettem, A kérdés megéri -e a felárat egy 2700 -al szemben a 2700x verzió ? 3700x irreálisan drága nekem .
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
viperabácsi #13942 üzenetére
olyasmit hallottam, hogy 2020 év vége fele Q3 vége. Q4. Mert laptopokat nyomják most. De ez nagyon nagyon pletyka
-
viperabácsi
addikt
Kérdezném van e már infó mikor jönnek a 4xxx Ryzenek ?
-
válasz
viperabácsi #13940 üzenetére
de, pont azt csinalja, Labatlan-kodik
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #13935 üzenetére
Nem romlott a hőátadás, az ugyanolyan jó de a felület kisebb amin megtörténik, 77mm2. Lásd kereső.
-
fudi2002
nagyúr
EDC1es történethez: Scalart próbáljátok ki 4x-esen. Ugyanaz a hatása kb mint a 10nek, csak mégsem olyan feszek mellett.
-
SECTORnooB
addikt
"szerk: azt tudjuk, hogy a kis fizikai magméret miatt több kihívás a termelt hőt lecsalogatni a CPU-ról, de itt szó sincs arról, hogy el lenne fuserálva a tervezés, ott van az IHS és teszi is a dolgát. A PARA oka, hogy jobban belelátunk mi történik odabent. Ehhez nem volt szerencsénk korábban."
Egy szóval nem említem,hogy "el lenne fuseràlva". Egyèrtelműen romlott a hőàtadàs az előző generációhoz képest.így ez egy helyt álló információ.
A hőmérséklet kiolvasàs sajàtossàgaival ma bővítem. -
mozso
senior tag
válasz
SECTORnooB #13919 üzenetére
Javaslat:
Processzor hűtéséről pár fontos gondolat:
A Zen2 processzorok megváltozott gyártástechnológiája és felépítése miatt romlott a hőátadó képessége az előző modellekhez képest.A gyári coolerek alapbeállítások mellett ellátják a feladatukat, viszont ha a tuning mellett döntesz, vagy érzékenyebb vagy a magasabb hőmérsékletekre akkor szerezz be egy acélosabb hűtőt.
Alaplap és Vrm "adatbázis"Szerintem nincs romlott hőátadó képesség, filigrán hűtők is elég jól hűtik a 3xxx sorozatot, gondolok itt a gyári Wraith cuccra is. Intellel összehasonlítva is.
Sokkal fontosabb, hogy az AMD olyan kiterjedt, gyors reagálású és precíz szenzor hálózattal látta el a Ryzen 3xxx-et, mint korábban soha senki, aki CPU-t készített. Emiatt tudja saját magát is tuningolni a CPU és emiatt van a PARA is.
Ilyen precíz adatokat korábban nem tudtunk kiolvasni a prociból. Akkor sem, ha odabent pontosan ugyanez volt korábban (AMD/Intel esetén) és most is ez van Intel esetén. Csak most látjuk mi történik odabent, eddig ezt ilyen minőségben senki nem mutatta meg.
szerk: azt tudjuk, hogy a kis fizikai magméret miatt több kihívás a termelt hőt lecsalogatni a CPU-ról, de itt szó sincs arról, hogy el lenne fuserálva a tervezés, ott van az IHS és teszi is a dolgát. A PARA oka, hogy jobban belelátunk mi történik odabent. Ehhez nem volt szerencsénk korábban.
-
k a l o s
csendes tag
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
turistakolbi #13913 üzenetére
A legújabb 2020-as chipset driver volt az oka a hang bugoknak. a 2019 novemberivel tökéletes. Ha bárki találkozna vele...
-
jokeph
nagyúr
válasz
#42431471 #13928 üzenetére
Akár...
ha nem fűti el magát.(#13919) SECTORnooB:
Penge lett az új összefoglaló.
Esetleg egy kis javítást eszközölni ? Dőlt, aláhúzott és félkövérrel beírtam, amit szerintem érdemes volna beletenni az összes CPU leíráshoz:
"Ryzen 3600X
- 6 mag/12 szál
- 3.8GHz alap- és MAX 4.4GHz boost órajel
- 35MB cache (L2+L3)
- 95W TDP
- Wraith Spire gyári hűtő (LED nélküli)"R3 2200G és R5 3600X CPU-m van, mindkettőnek ily módon van a dobozcímkén a Turbo órajel.
-
válasz
Köszi a munkát, jó lett!
-
törölt tag
Van valami ötlet arra, hogy miért nem látom a procim 4,2-re boostolni soha? Tudom nem nyertem a szilicium lotton, de a 4,2@1,35V ennek is megvan manuális OC-val stabilan (1,3V-on már hibázik)
Nem várom, hogy teljes terhelésen így menjen, mert 75-80 fok körül tudom csak tartani, de azért 1-2 szálas terheléssel mehetne... -
Pokesz007
senior tag
válasz
Köszönjük,nézzük
-
zsintai1987
tag
Üdv! Egy 3700x tulajjal szeretnék beszélni (akár rám is írhat)
Az 1600x-emet szeretném lecserélni előszöris 3700x-re (asszony jóváhagyta)
OBS streamelés twitch-re, milyen beállításokkal streamel? Dota2, R6Siege, CSGO-t streamelek és kíváncsi lennék a minőségre.
HÁZ COOLER MASTER h500 fehér
Proci 1600x
Proci hűtőt NOCTUA NH-D15
Alaplap asrock fatality AB350 k4
Ram g. Skill Aegis 3000 8gb 2 darab
RTX giga 2070 OC white -
kovsol
titán
válasz
[link] ezt az alaplap összehasonlító táblázatot is be lehetne dobni esetleg a VRM táblázat mellé. Elég sok infó össze van gyüjtve.
-
®abstract®
őstag
Sziasztok! Használ e valaki hardver gyorsítást ezt a matlab féle dolgot?
-
worxland
addikt
válasz
"Ryzen 3950X
- Szempetmberi debütálás..."helyette:
Ryzen 3950X
- 16 mag/32 szál
- 3.5GHz alap- és 4.7GHz boost órajel (alapesetben 4-4,1 GHz all core)
- L2 cache: 8 MB, L3 cache 64 MB
- 105W TDP
- nincs gyári hűtő -
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Fejlesztésre került az összefoglaló,ha bármilyen módosítást szívesen látnátok még, írjatok.
Köszönöm! -
Crytek
nagyúr
RX 5500M-es gépek mikor fognak elterjedni? Vagy tényleg csak az MSI Alpha 15 lesz az egyetlen?
-
®abstract®
őstag
válasz
Malibutomi #10375 üzenetére
Üdv!
Ez érdekesen hangzik. Tesztelted, érdemes foglalkozni vele? Milyen előnye hátránya van?
Nekem ryzen 5 2400g procim van. -
tomsolo
addikt
válasz
turistakolbi #13913 üzenetére
TIPPRE az energiagazdálkodást állítsd max teljesítményre.
-
turistakolbi
aktív tag
Sziasztok!
Valakinél van hasonló? B450 Asrock lap. felraktam a legfrissebb chipset drivert és még azonnal utána frissült is a windows. Február 1. azóta ha játék mellett megvan nyitva a discord. random időközönként totál elmegy a hang, majd újra visszajön. van hogy minden rendben van, de legtöbbször a discordon senki nem hall, és én sem hallok senkit. Egyedül a discord újraindítása oldja meg a problémát.
Külön asus xonar AE hangkártya van, winfosban minden más letiltva. valakinek valami 5let?
-
GAbre
veterán
válasz
snecy20 #13904 üzenetére
Elírtam kérdés akart lenni.
Már azt se tudom,hol áll a fejem,már most elegem van hétfőből.Meg múlt hétből.
Plusnál nem tudom már hogy volt,de asusnál adott áramot perifériáknak,és rgb ledet is ki lehetett kapcsolni kikapcsolással.
De én nem a ledre értettem,anno úgy emlékszem nem találtam olyat,hogy adjon áramot még,meg ez azóta próbált alaplapoknál is alap beállítás volt ez.
Msinél nem volt ez alap beállítás. -
GAbre
veterán
Üdv!
Msi x570 gaming plus lapról mik a vélemények?
2700 cpu mellett lenne használva.
Cpu tuning nem sok lenne.
Illetve ha van vkinek,kikapcsolás után ad még áramot perifériáknak.
A gaming plus lapom anno nem adott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest