- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós kamerák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani valami jó alaplap/memória kombót 2700X alá.
A gép többi része: ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING
Seasonic FOCUS Plus 650W PlatinumSamsung 970 EVO 250GB M.2 PCIe és egy Samsung 860 EVO 2.5 1TB SATA3.
32gb 3200-as ramot szeretnék (2x16)
Amiket eddig néztem:
MSI X470 Gaming Pro Carbon
Asus Prime x470-Pro
Asus ROG STRIX X470-F GAMING
Asrock x470 taichiMemóriát csak az MSI laphoz találtam (ami szerepelt a QVL listában), ez pedig a következő:
HX432C16PB3K2/32 - ez nem samsung chipes - probléma lenne?
Előre is köszi!
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Megrendeltem a ASUS ROG STRIX X470-F GAMING alaplapot de a qvl listában egyszerűen nem találok 3200mhz-es 32gb (2x16) ramot hozzá és a b-die finderben található ramok ugyancsak nincsenek benne, vagy nem a 32gb-os változat.
Megrendeltem egy ramot, de aztán kiderült, h nem samsungos és így nem feltétlenül garantált a 3200 mhz így most visszamondtam azt.
Teljesen tanácstalan vagyok, milyen ramot kellene rendelnem, ahhoz hogy megfelelően működjön.
Ha tudtok esetleg olyan 3200-asat (vagy akár nagyobbat is) ajánlani, ami dual-channel 32gb akkor nagyon megköszönném, mert már csak ez hiányzik a gépembe.
A visszaküldés nálam sajnos nem nagyon opció, mert cégre rendelem a dolgokat.
2700x es 2080ti-hoz kellene.
Tudnátok segíteni?
Köszönöm! -
Sev!er
aktív tag
válasz MaxxDamage #5751 üzenetére
Tesztek alapján jó kis lap ez és egyébként már itt van nálam benne a procival tehát a kérdésem sajnos továbbra is fennáll
-
Sev!er
aktív tag
válasz SECTORnooB #5753 üzenetére
Ezt meg csak quadban találom :/
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok! Ma végre össze raktam a gépet és szeretném beállítani a biost úgy ahogy kell viszont abszolút nem értek hozza. 2700x és Asus x470-f gaming lapról van szó. A memória gskill 32gb C16 3200 mhz. Beléptem a biosba és az Ai tweakert át állítottam docp-re, így a memóriát átállította a gyári értékekre magától. 3200 16-18-18-38. A ram feszültséget átallitottam manuálisan 1.35 voltra. Na ennyit csináltam összesen. Kellene még valamit állítani. A procira 3,7 GHz-et ír. Csak annyit szeretnek h az auto boostot használja a rendszer, tehát ha kell felmegy 4.2ig ha jól tudom. Manuálisan nem akarom húzni a procit.
Előre is köszönöm!
-
Sev!er
aktív tag
válasz micafighter #6222 üzenetére
Szia! Köszönöm, keresnék a nevedre de csak azokat dobja ki, amikben magukban a hozzászólásokban szerepel a neved és nem a küldő szerint
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdést hátha tud valaki segíteni.
A következő lenne a problémám. Adott az alábbi config:
Asus ROG Strix X470-F Gaming - AMD Ryzen 7 2700X - ASUS ROG-STRIX-RTX2080TI-A11G-GAMING - G.Skill Trident Z DDR4-3200 F4-3200C16D-32GTZRX - Seasonic FOCUS Plus 750W Gold - SAMSUNG 970 EVO NVME M.2 250GB - Samsung 860 EVO 2.5 1TB SATA3 - Silverstone Primera SST-PM01-RGB
XMP profil van csak bekapcsolva a BIOSban és ennyi.
Mostanában elkezdte csinálni, hogy játék közben mondjuk ilyen fél-1 percenként beszaggat a játék. 1-1 pillanatra, de marha idegesítő tud lenni. És azután, ha befejeztem a játékot és mondjuk csak netezgetek, akkor is szokott beszaggatni egyet a kép (pl. görgetek le egy oldalon és szaggat egyet, majd megint jó lesz, vagy ahogy most írom ezt, néha így megáll a gépelés és utána egyben látom a leírt szót). Ez kb percenként történik és tényleg csak 1 tized másodpercre kb. Valamint észrevettem, hogy amikor ezek a laggok előjönnek, akkor hirtelen felpörög a cpu venti a gépben.
Eddig semmi baja nem volt a gépnek (több mint 1 éve megvan)
Mi lehet a baj?
Elinditottam egy aida stress tesztet kb 1 percre (mert a proci elvileg 108 fokos is volt) és a következők értékek jöttek:
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Sev!er
aktív tag
válasz FollowTheORI #20650 üzenetére
Koszi. Jol van illesztve, tobb mint egy évig használtam gond nélkül. Ez csak az elmúlt 1 hétben jelentkezett. De holnap érkezik egy új hűtő, aztán win reinstall meg bios frissítés és megnézem utana.
-
Sev!er
aktív tag
válasz Istvan2020 #20658 üzenetére
Igen, egyébként ez teljesen jogos. A gép vásárlásra előtt ugyanúgy kikértem a prohardver véleményét és akkor azt mondták, ha nem akarom húzni a procit akkor elég lesz a gyári is. De így utólag már nyilván bánom, főleg úgy, hogy a gyári hangja teljesen kikészített az elmúlt 1 év során :D
Köszönöm mindenkinek, jelentkezek amint kicseréltem a hűtőt.
-
Sev!er
aktív tag
válasz rankesz #20666 üzenetére
Köszi!
Akkor már most megkérdezném, hogy ha beszereltem a hűtőt és újraraktam a rendszert, akkor a biosban miket kellene beállítanom? Nem igazán terveztem húzni, de így, hogy lesz egy jobb hűtő, egy alap egészséges OC-t beállítanék.
abszolut nem értek hozzá, tehát ha lehet, akkor szájbarágós segítséget kérnék, mert az hogy állítsak feszültséget, fogalmam sincs hogyan kell és melyiket, mert ugye több feszültség is állítható.
előre is köszönöm!
-
Sev!er
aktív tag
sziasztok! Egy gyors kérdés. Ki kell szednem az alaplapot a házból, ha ki akarom cserélni a gyári AMD hűtőt egy dark rock pro 4-re? Köszi
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült kicserélni az új hűtőt igy volt lehetőségem kipróbálni a dolgokat. Ha nem állítottam semmit a biosban (csak a DOCP-t raktam be) akkor a hőfok egy 10 perces aida stress teszt után max. 70 fok volt ami gondolom már jó. Viszont a volt-ok ugyanúgy ugráltak és a legmagasabb olyan 1.512 volt. Most beállítottam a cpu core ratiot 41-re, így a legmagasabb feszültség 1.419 volt, most 10 perc stress teszt után kb folyamatosan 1.363-on megy az összes mag és max. 65 fokos lett a mag.
Viszont, ha jól gondolom így lekorlátoztam a procit max 4.1ghz-re.
Ez így oké? Vagy állítsak mást is? Nem szeretnék kevesebb fps-t mint eddig, csak azt akarom, hogy jól működjön minden.
Előre is köszi!
-
Sev!er
aktív tag
válasz FollowTheORI #20990 üzenetére
Hát igen, ezért is írtam ide. Állítsak még az offseten, hogy lejjebb menjen a feszültség? Ez nem lesz para hosszútávon?
Köszi
-
Sev!er
aktív tag
válasz FollowTheORI #21033 üzenetére
Köszönöm! És miért lehet túl magas az átlagfesz? Valamint, akkor miket kellene beállítanom és mire? Bocsi, nem értek hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest