Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
Mindegyik kijelzővel, mindegyik kábellel? Ha csak az egyik kábel van az alaplapba dugva akkor is?
Viszont amit írsz az inkább driver jellegű lehet. Probálj régebbit, újabbat, win verzió? Hardveres gyorsítás a böngészőben?#19492: Igen. A subtimingok azért változtak gondolom, de ha nem akkor is lehetséges
-
törölt tag
Ezzel kapcsolatban inkább a megfelelő témában érdeklődj. Amúgy nálam még megjelenés körül voltak ilyen gondok, amikor az új win 10 build-hez csinált drivert az amd, de a microsoft elbénázta a frissítést, így csúsztatták annak a megjelenését.
Szóval vakon javasolnám a legújabb win 10 verziót a legújabb stabil driverrel (nem az optional). Ha ezek után sem lesz jó, akkor érdemes babrálni a ramokkal, akár 2133 mhz-en tesztelni. -
X2N
őstag
Az létezik hogy alacsonyabb memória órajellel(2800MHz) gyorsabb memória sebességet mér az aida mint 2933Mhz-el? Időzítések ugyanazok.
-
Egzee
őstag
válasz
Qkackca #19488 üzenetére
Azóta jelentkezik ez mióta új konfigot vett a fater... Egy Gigabyte B450 U3S3 van neki 2200G-vel. Aranyozott DVI-HDMI kábellel (ps3at, másik alaplapot szolgálta hibátlanul) a monitorra, HDMI-vel a TV-jébe tápolja a képet. Egyre gyakoribb, csak 2D-ben van használva, Furmark képe hibátlan. Windows bejelentkezéskor és weboldal görgetésnél vettem eddig észre. Zöld és lila anomáliák vannak néha, BSOD, random reset nem fordul elő, stabil.
-
<Lacy85>
addikt
Úgy néz ki, hogy jó procit választottam. Ha esetleg húzni akarom, akkor van benne tartalék.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Bjørgersson #19486 üzenetére
Én kibontottam. Megnéztem milyen (mármint kézben, nem gépben
), aztán vissza is raktam a dobozába.
-
Qkackca
őstag
Előtte csinált ilyet? Nem lett elmozdítva a gép? Véletlenül belerúgva, megütve? Milyen kábel milyen kijelzővel?
Nekem a hdmi kábelem tört meg vagy ilyesmi, azt mozgatva lettek zöld pöttyök, vagy elmúlt bizonyos irányokba. Vettem új kábelt azóta jó.
#19483: Mire szeretnéd használni? Alapműködés esetén teljesen jó, engem speciel a hangja se zavart, minimál tuning belefér, de nem arra való.
-
Robi_73
őstag
válasz
Hoffer #19483 üzenetére
Mivel idő hiányában nem tudtam ráapplikálni a régi Thermalright XP120-as hűtőmet az alaplapra, így kényszerűségből a gyári Wraith Prism hűtőt használom most. Tesztekben a gyári ventilátor magas zajszintjét emelték ki, ezért azonnal lecseréltem egy 22,5dB-es, 53 CFM légszállítású 120mm-es ventilátorra, a gyári pasztát pedig Thermal Grizzly Aeronaut-ra. A módosításokkal egy óra Prime95 után, Offset: -0,08750v és Soc: -0,95000v beállításokkal a képen látható értékeket produkálja, ha ez segít neked valamit. Mivel nem próbáltam ki a gyári ventivel, így nincs összehasonlítási alapom, de nekem szimpatikusnak tűnnek a hőfokok, főleg úgy, hogy tovább csökkentve a feszültségeket már 72C alatt maradtak a hőfokok, csak arról nem csináltam képet.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Hoffer #19485 üzenetére
Passzolom, a gyári ki sem lett bontva.
AMD Stock Coolers Tested: Wraith Prism vs. Wraith Spire vs. Wraith Stealth
-
Hoffer
őstag
válasz
Bjørgersson #19484 üzenetére
Kinézetre nagyon szépek, de hűteni tényleg nem megfelelőek?
-
Hoffer
őstag
Mennyire használhatóak az AMD LED illetve RGB LED hűtői?
-
GIORGIONE76
őstag
-
gxcman
tag
válasz
GIORGIONE76 #19480 üzenetére
Akkor úgy is lehet fogalmazni, mivel a Crucial termékek ( az SSD volt a kezdet ) jó
ár-érték arányba kerültek kiérdemelték a vásárlók kegyeit...viszont minőséget is nyújtottak, emiatt a többi pld: RAM iránt is elindult az érdeklődés, emiatt a fórumon is sokat beszélnek róla.A Corsair egy magasabb ársáv az árérzékeny embereknek, [link] konkrétan emiatt az ár + kupon miatt kerül a látókörömbe.
-
gxcman
tag
válasz
GIORGIONE76 #19478 üzenetére
Igazából arra gondoltam mik a tapasztalatok, nagyobb O.C. potenciál van a Micron chipest Crucialba?, vagy ez is olyan mint a szilicium lottó a CPU-nál, és ez 100% biztosan nem jelenthető ki, melyik lehet a jobb, csak ha teszt alá kerül?
-
Nagyon népszerü ez az MSI Tomahawk MAX lap. Nehogy le cserélem a Gigabyte AUG-t rá
-
gxcman
tag
Sziasztok!
Adott Ryzen 7 2700
Lesz hozzá MSI B450 Tomahawk MAX, Scyte Mugen Rev 5 B....Kérdésem az lenne melyik rammal járnék jobban mik a tapasztalatok az alábbi LAP & CPU kombót illetően, a Crucialt már olvastam itt a fórumon sokszor, a terv is az volt ..csak bejött a képbe a Corsair ami hasonló áron van most
Tutibb a Crucial, esetleg jövő biztosabb ha jól tudom nagyobb az OC potenciál benne?
1. Crucial BLS2K8G4D32AESBK 2x8GB 3200MHZ DDR4 Ballistix Sport LT
2. Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance RGB PRO Series CMW16GX4M2C3200C16Melyik legyen..THX
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Fater 2200G-je 2D-ben artifactol. ram hibátlan, szőrös fánkkal hibátlan. netezés közben zöld artifactok jelennek meg. problem?
-
Pferi
senior tag
válasz
Hoffer #19465 üzenetére
A 2700-hez led-es van, de én a gyári hűtőt 1 nap múlva lecseréltem, volt egy nagyon zavaró alaphangja. Vettem egy Id-Cooling SE-214-et a HA-n 3000-ért. Tökéletes. Egy kisebb változata az Se-213 V2 is elbirt egy 2600X-et, sokkal jobb hanggal és hatásfokkal működik mint a gyári hűtő.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Melyik R5 vagy R7 verzióhoz jár alapból LED-es hűtő?
Honnan lehet tudni, hogy milyen hűtő van a dobozban? -
chopin42
őstag
Üdv! Egy ideje megvan a 2700, 43-ért bestbuy volt. Egyelőre alapon megy, még nem volt időm foglalkozni vele. Prime x370 pro-ban hajtom, Brocken 2 röhögve elbírja.
Érdekelne, hogy van e valami reddit/egyéb adatbázis ennek a procinak az átlagos mhz/fesz eredményeiből, mintegy statisztikaként, vagy akár ömlesztve? Pusztán kiindulópontnak, sajna a Siliconlotteryn csak 2700x van, mivel azzal foglalkoztak, redditen pedig eléggé szórványos, többnnyire guide jellegű cuccokat olvastam, bár olyan sokat nem nézelődtem. Ha valaki jártasabb, megköszönném -
Speed®
titán
válasz
rene85 #19461 üzenetére
A gyári hűtőt nem stressztesztekre méretezik, ettől függetlenül nem restart lenne a hibatünet, hanem throttling. Miből gondolod, hogy hővédelem? Persze az is létező dolog, de szerintem nem a CPU értékei szállnak el..tippre VRM és vagy tápgondod lehet, esetleg RAM instabilitás.
-
rene85
aktív tag
Jonapot. Egy 2600x boldog tulaja lettem tuf b450 gaminggel parban. Minden remek, futnak a jatekok stb (nem az elso gep, amit osszerakok), viszont occt futtatasa eseten kb 10p utan ujraindul a gep a tulmelegedes vedelem miatt. A huto gyari, wraith spire, amivel masnal meg tulhajtani is lehet stabil homerseklet mellett. A gyari paszta lehet szar, vagy valami mas is eszetekbe jut esetleg, mint hibaforras?
Bios legujabb, amd driverek a legujabbak, win10 bolti, licenszelt, tiszta install volt, nincs semmi tragya meg a gepen. Elore is koszi. -
Whysperer
addikt
válasz
ADAM1337 #19454 üzenetére
MIvel 90%-ban semmi mást nem csinálok csak Maya szimulációkat é srendereket, Houdini szimulációkat és rendereket. Zbrush modellezek. ilyeneket. ennek a 905 multithreaded.
Lion king filmen Xeon-t használtam kint és nagyon kellett a hajszínhez. 6 mag nekem nem elég. De otthonra nem akartam nagy gépet és most 43.000 Ft-ért vettem a 2700x-t. Ennyit megért. 3700x meg nem fogok venni ,mert nem éri meg nekem otthonra ennyi belerakni egy gépbe. Csak kellett egy otthonra is. aztán a 4770k-ról most átmentem 20.000 Ft-ért.
De amúgy megjött már. itt van a dobozban a 2700x Tomahawk MAX meg a memória is -
KaiotEch
nagyúr
Üdv. Srácok sima 2600-ra van most valami bestbuy hűtő 10 alatt?
-
válasz
AlienApollo #19452 üzenetére
Plusz nagyobb BIOS ROM, így "jövőbiztosabb". Mármint a MAX.
-
AlienApollo
tag
válasz
gxcman #19443 üzenetére
Carbon Pro tök jó deszka de szerintem is akkor érdemes csak gondolkodni rajta ha a plusz rgb/argb header, a jobb integrált hangkártya, wifi, plusz m2 slot shielddel szempontok. Ha ezek nem fontosak akkor pusztán OC miatt pont a Max-ot venném mert újabb, jobb a memória kezelője (ráadásul valamennyivel olcsóbb is).
-
Bivaly26
tag
válasz
MikaVejneGI #19449 üzenetére
Ha stabilan fut minden akkor nem érdemes.Én is alap augusztusi biost használom már 1 hónapja!Az alaplapos topikba én is feltettem ezt a kérdést Milka azt mondta ha nincs problémám akkor nem érdemes frissiteni!Inkább ha 3xxx procid van akkor kell figyelni a frissitéseket!
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Sok év után új rendszert építettem , egy Ryzen 5 2600x proci + MSI B450 Tomahawk Max alaplappal, Cruical Ballistic 3200-as ramokkal.1.kérdés - Az alaplapon valamikori augusztusi bios verzió van fenn , érdemes frissíteni a legújabbra?
2. kérdés - mit álitsak be a biosban , hogy minden klasszul müködjön?
Előre is köszi. -
Raidon
őstag
Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy valamiért meghülyült az RGB vezérlés a gépen. Konfig adatlapomon. Probléma a következő: Alaplapom gyártói oldalán az Asus AURA sync már nincs fent helyette Armoury Create vagy mi a lópikula van helyette. Ezért gondoltam leszedem az AURA sync-et. Felrakom ezt de miután feltelepítettem nem látja az alaplapot a program. Az alaplapon megy az RGB de rainbow verzióban. Nem tudom össze szinkronizálni a wraith prism-el sem a ramokkal. Vissza raktam AURA sync-et az sem látja... BIOS-ban nem tudom kikapcsolni sem valamiért nem engedi... BIOS verzió a legfrissebb. Hátha találkozott valaki a problémával. Windowst is újra raktam semmi változás ...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
gxcman #19443 üzenetére
a Pro Carbon mellett csak két (gyenge) érvem van, a 2 db M2 slot és az S-PDIF, és talán gyengébb a VRM-je, de egyszintű, a bios is véges, a memóriakezelése is rosszabb, úgyhogy mindenképp a MAX-ot ajánlanám, a bios használat mindkettőnél kb ugyanaz, csak a Pro Carbonra az újfajta nem grafikus felületű...a CB Sport LT jó választás ;-)
ha kell majd beállítás, privátban segítek!
-
gxcman
tag
válasz
GIORGIONE76 #19442 üzenetére
Szia!
Meglestem az adatlapod milyen lapban hajtod a Ryzen 7 2700-t...kérhetek véleményt lap ügyben.
Első elképzelésem MSI B450 Tomahawk MAX volt, de erősen gondolkodom, nem e lenne jobb ha inkább MSI B450 Gaming Pro Carbon AC lenne , neked is hasonló lapod van ..igaz X470-s.
Mi a véleményed a saját lapodról, tapasztalataid alapján ajánlod a B450-s Carbon lapot,
vagy ha nincsenek ( nagy ) tuning igényeim elég lehet a B450 Toma MAX is.Első Ryzen rendszerem építem, az első nem ASUS lappal...emiatt tuti nem fogom kihozni a maxot a rendszerből egyenlőre, kell kis idő mire minden BIOS beállítást pontosan belövők.
A többi alkatrészre ez lenne a terv.
Ram-ból : Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BLS2K8G4D32AESBK a terv....a proci hűtő : Scythe Mugen 5 Rev B ez lenne a tervezett
A többi fórumtárstól is szívesen várnék véleményeket.
MSI B450 Toahawk MAX vs. MSI B450 Gaming Pro Carbon AC témában a többi topiklakó véleményét is szívesen olvasnám, illetve a tervezett configról a véleményeket is.
Előre is köszönöm.
-
GIORGIONE76
őstag
-
Qtya123
őstag
A napokban próbálkoztam itt a memóriákkal Ryzen 2600 mellett. Vásárláskor az ajánlott Ballistix ramot akartam, de akkor épp készlethiány volt, nem tudták megmondani, hogy mikor lesz, így vettem a 3200 CL16 Predatort, ami jó volt, csak nagyon antituningos és az XMP profillal ment, de bármit optimalizálni akartam már nem szerette.
Aztán bepróbálkoztam a G.SKILL Trident Z Neo 16GB 3600 CL 16 rammal, ami az alzában lényegesen olcsóbb volt, mint bármely más 3600 CL16 ram a piacon.
Rá kellett jönnöm, hogy okkal. Eleve CL16-19-19-39 volt az XMP profil, még sok más 3600-as ramnál CL16-16-16-36.
Mondom sebaj, optimalizálunk. 3600 Mhz-en a gép el sem indult, oké a processzor miatt. 3333 Mhz-en elindult, de mindig kékhalál. Nagy nehezen egy 3200 Mhz CL14-17-17-28 amit sikerült kihozni belőle, de ez kb 0 előrelépés volt a Predator 3200 CL16-hoz képest. Csatoltam is pár napja összehasonlítást. A G.Skill így ment vissza a boltba.Csak nem hagyott nyugodni a dolog, 23ezerért vettem 2 napja Ballistx memóriákat. 3600 Mhz mellett már elindult a gép, de MemTest86-ban hibázott. Max 1 óra kísérletezés után úgy néz ki meglett a 24/7 beállítás. Be is csatolom, hátha valakinek szintén bejönnek ezek az értékek:
Predator és Ballistix összehasonlítás:
Az RCDRD értéket nem sikerült lejjebb vinnem, de ahogy visszaolvastam másoknál is ez van a Ballistix ramnál.
3 kör Memtest86 és egyéb más memória teszt alatt sem hibázik. Játékok alatt is stabil két napja. Tényleg jó ramok ezek. Gondolom egy Ryzen 3600 alatt még többet ki lehetne hozni belőlük.
Én amúgy azt hittem, hogy amennyiben nem megy egy rammal egy adott frekvencia, akkor a másik rammal sem fog, hiszen a proci IMC ennyit tud és kész, de ezek szerint nem.
Én ezzel be is fejeztem a ram mizériát.
Még egy kérdés: A frekvenciát 1.38-ra állítottam, így a BIOS-ban 1,392 V-on fut. Ez még nem túl sok a ramnak igaz? -
-
esetleg, ha valakit nem zavar: a reset gombot is rá lehet kötni a clear CMOS tűkre. Csak nekem olyanom nincs
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Paxker315 #19431 üzenetére
Én kifejezetten örülök hogy a hátlapra került egy gomb, volt olyan buherálós órám hogy vagy ötvenszer újraindítottam, főleg a ramok miatt, a cpu beállítást azt nagyon hamar elkaptam, a 2 ram modult 1 hét alatt maxra hoztam 3000@3466/16, utána a 4 modullal 1 hónapot szívtam, min. 100 újraindítás után végül 2933/16 lett, felette random fagyások, böngészés közben, PS alatt, de volt hogy kikapcs gombra lett kékhalál :D
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Paxker315 #19431 üzenetére
Ahhoz a direkt erre való jumper kell?
Nekem is le kellene resetelni, mert mióta a fast boot-ot bekapcsoltam, nem tudok belépni a bios-ba.
Gondolkodtam, hogy pl. a hdd led csatiját rádugom, mert az is 2 tűs, csak nem hiszem, hogy jó ötlet lenne. Spéci jumper-em meg nincs.
Az elem a VGA alatt van, és lusta vagyok szétbontani a fél gépet. -
válasz
Dragon3000 #19428 üzenetére
jé. Köszi. Ellenben továbbra is a tűk rövidre zárásának híve vagyok, az "bevált"
-
válasz
zolee1984 #19425 üzenetére
aki elárulja, hol találom az MSI B450i Gaming ITX AC lapon a CMOS elemet... Egyszerűbb a clear CMOS pint rövidre zárni
Amúgy tippre az MSI bios egy "érdekessége" lesz a hunyó, ahol, ha offszetre teszem a vcore feszt& beütök egy értéket, akkor a VID-nek automatice az abban a pillanatban aktuális vcore V-t veszi, és később ahhoz adja hozzá-vonja ki az offszetet. Így, ha 1.1V-on van bios-turkálás közben a vcore, és szépen átállítom negatív offszet 0.05-re pl, akkor boot után 1.05-ig enged maximálisan a vcore-t, ami, kicsit soványka ..
-
válasz
zolee1984 #19420 üzenetére
K
On topik:
mivel buheráltam a ventiprofilt, gondoltam, lefuttatok egy kis AIDA64-et. 5 perc, vörös, hardware failure. Értem. Újraindítás után betöltöttem korábban rongyosra tesztelt profilt, AIDA elindít, 5 perc: vörös, hardware failure.Mi okozhatta, hogy a korábban stabil profilok, működő beállítások csak így eldobják most magukat? Nem nyúltam semmihe'. Most visszaállítottam a defaultra mindent, aztán meglátom.. De elég szomorú.
-
Talala
senior tag
válasz
Speed® #19422 üzenetére
Nem tudom mi az a jelenség amit említetek. Annyi kimaradt, hogy az összeszerelés első napján nem ciripelt, de a második napon már igen. Ekkor jobban megnézve láttam, hogy némi paszta került a lapra, a proci mellet.
Letakarítottam, meló után próba.
De nem szemetelem tovább a topikot, átmentem a megfelelőbe. Köszönöm az ötleteket! -
Speed®
titán
válasz
Talala #19417 üzenetére
Bosszantó, főleg az, hogy hacsak nem durva, gariban sem kezdenek vele semmit. A coil whine jó ideje mumus, bár többnyire a VGAknál van jelen, sokszor hallani lapoknál is, maga is találkoztam már ilyennel. Régen még meg lehetett tákolni a toroidokat némi lakkal, manapság már emiatt speckó tokozást kapnak, de mint tapasztalod, nem mindig hibátlan az eredmény.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
rumkola #19397 üzenetére
Annyit az AMD mérnökeiről, hogy az RX-ek is alapon valami brutálist feszt kapnak, és ezért zabálnak olyan sokat.
Az 580-at alulfeszeltem 1.05v-ra, és így alap órajelen 160W helyett teljes terhelésen eszik ~110W-ot. Ráadásul sokkal hűvösebb is...
Procinál ugyanezt el lehet játszani. -
Talala
senior tag
Üdv újra. R3 2200g oc nélkül "ciripel". Minden mást kizártam. Csak a proci felől jöhet. Másnál is van ilyen jelenség, normális?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest