- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz
banderasz77 #18395 üzenetére
-
PeAdam
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy i7 4770-es processzor hajt nálam 16 giga DDR3 1600mhz rammal egy RX 580 Asus Strix T8G videókártyát. Egyenlőre nem terveztem platformváltást, de tetszik, hogy ennyire lementek a 2. generációs ryzen árai, ezért gondolkodóba estem. Egy Ryzen 2600-as mennyire lenne értelmes megoldás a mostani i7 helyett? Talán az 580 mellett nem lenne nagy a különbség, viszont a jövőre nézve nem ártana már a 12 szál. Vélemények? -
-
Land
veterán
válasz
CJ4567 #18391 üzenetére
Csak tudnám nálam mi a hiba..
Nekem 2700-am van ugyancsak 4 GHz-en. 1.3V feletti VCore-ral és a Prime95-t le kell állítanom egy idő után, mert 86 fok fölé kezd menni.
Hűtő: Alpenföhn Brocken 3 (már 3x pasztáztam újra hátha azt szúrtam el, de nem)
Aida64 CPU stress sima liba. Intel Burn alatt is 85 fok körül megy..Alapból játéknál nem megy 60 fok fölé, de a stressz teszteken kifekszik.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Viktor77 #18388 üzenetére
Hát igen alaplap sokat számít nem csak maga a proci hogy nyersz e a silicon lottón... Nekem most a 2600 4.1Ghz 1.2875V llc2 cpu+vddrsoc. Ha vddrsoc auto akkor prime95 alatt kifagy még nem volt időm próbálgatni gyengébb llc mellett. Ha ma lesz időm megprobalom a 4.2Ghz-et.
-
Viktor77
titán
Na, végre összállt a kép. Mortart senki ne vegyen eszeveszett tuningra. [link]
Nagyon-nagy a vdroop és az LLC a legerősebb (visszafelé van, szóval az 1-es) beállításon sem kompenzál eleget.
Nálam, 3.8-on, 1.250V-os biossal, LLC1-esen 1.272V-re emeli a Vcore-t, ami terhelés alatt 1.212 SVI2.
Most direkt levettem az LLC-t 8-asra, legalább a fesz csökkenjen meg a hőfok. 1.250V-os biosszal, LLC8-ason, 1.224V-ra esik a Vcore és 1.169V-ra a SVI2. Magyarul a 3.8-at 1.7-tel tudja a proci. -
Qkackca
őstag
Olyan van, hogy egy r7 2700 nem szereti a 3200cl14-et egy athlon 200ge meg igen?
Gb b450 aorus m lap és egy gskill flarex párosítása esetén? -
törölt tag
válasz
banderasz77 #18381 üzenetére
Az összes ryzen-nél mérési hibahatáron belül van az üresjárati fogyasztás fixált szorzó mellett, terhelve viszont még kevesebbet is fogyaszthat, ha úgy lőtted be a szorzót és a feszültséget. Ezt a rögtönzött tesztet 2400G-vel csináltam anno, de a lényeg látszik rajta. Általában 1,2V és 1,3V között szoktam megkeresni az "arany középutat". A mostani 2700 az 3900 Mhz 1,25V körül stabil. Ezen hsz írása után még próbálkoztam egy lépcsővel lejjebb vinni a feszt, illetve elírtam a hűtést, TX2 van rajta, és 80 fok alatt tartja prime small ffts teszt alatt. Normál használat mellett 60 fokot sem tudja elérni, de fortnite alatt kb 40 fokos (60 hz freesync).
-
Paxker315
addikt
válasz
banderasz77 #18381 üzenetére
Japp, kb. Állítólag ryzen masterral visszaveszi az orajelet, feszt.
De amire felhívom a figyelmet, hogy egyes nézetek szerint jobb, ha nincs feszültség és orajel ingadozás, a fix V és fix MHz kevésbé terhes, mint az állandóan ingadozó.
Van ilyen álláspont
-
banderasz77
addikt
A visszaolvasásokból jól értem, ha tuningolok egy 2700-at, akkor az fixen ott fog maradni V/Mhz szinten Idle is?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #18377 üzenetére
Hát van ilyen, egy kakukktojás :D
miért nem vettem én is egy olyan fasza kis Predatort leértékelve
..mindig csak a csillivilli rgbegyébként az enyém is ment már 3466-on, nincs semmi kőbevésve, sőt, korábban egy hónapig volt athlon 200ge (4Ghz) és azzal is ment 3200-n..
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #18373 üzenetére
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
GIORGIONE76 #18372 üzenetére
sőt a Pinnacle Ridge-re csak 2933-at ír
-
apollo12
veterán
Heló lenne egy ryzen 2700 hozzá egy AsRock x370 Taichi lap, vettem hozzá egy gskill 3600mhz cl19 1.35v ramot, ha az xmp profilt beálitom akkor random kékhalál, de ha beálitom a ramot 3000mhz cl16 ra akkor stabila gép, mit érdemes álitani hogy birja a 3600mhz ramok?
-
Paxker315
addikt
válasz
Rendo84 #18368 üzenetére
Szia!
Crucial Ballistix Sport 3200Mhz CL16 kit, 2x8gb
Patriot Viper 4 3200Mhz-es kit szintén jó áron van.Kuponozz!
-
Rendo84
senior tag
Elnézést az off-ért a RAM-ost topicban nem jött válasz a kérdésemre, ezért hozzátok fordulnék, mert itt mindenkinek Ryzen rendszere van és van tapasztalat memória téren is, mit szeret és mit nem a lap.
Be is másolnám a kérdésem, remélem tudnátok segíteni ez ügyben, mert még ma este szeretném megrendelni a memóriákat lehetőleg."Sziasztok!
Giga AX370-Gaming K5 laphoz szeretnék 2x8 Gb memóriát, ami lehetőleg 3200Mhz-es CL16-os, illetve legyen benne még tuning potenciál mindenképpen. 20-28 között szánnék rá, illetve elsősorban az Alzától venném a Kuponok miatt, de ha árában kb ott van, az sem probléma ha máshol kellene berendelnem.
Ryzen-2700x cpu menne mellé és többnyire játék szempontjából kellene.
Fontos volna hogy mindenképp menjen gond nélkül a lappal, nem szeretnék kísérletezni nagyon bizonytalan memóriával. Egyébként a legújabb BIOS frissítést is meg fogja kapni a lap, biztos ami biztos." -
AsakuraDave
őstag
válasz
GIORGIONE76 #18361 üzenetére
Nah ez fura.. most vissza raktam az XMP profilra mint a legelső tesztnél de 68ns helyett most 74ns lett. Valami nem kóser ,mi?
Amúgy elvileg a latency 3200Mhz 16CL-nél 10ns akkor ez most minek a latency-je? Eddig minden auto csak a frekvenciat raktam 3200-re és ugy állítgattam ezeket a cuccokat ,számítana ha az xmp profilt választom és úgy állítom őket vagy mindegy?
-
Paxker315
addikt
válasz
GIORGIONE76 #18361 üzenetére
Most nézem az 1.6.2-es DRAM calculatort, más értékeket-feszeket ajánl, mint a korábbi kiadások (Hynix CJR-hez). Pl. 583-as tRFC-t, míg, korábban 430 körülit írt (445-ön használom). Érdekes.
[kép]
A tRFC Alt-ot amúgy nem tudom, hova kellene beírni, nem találtam, így hagytam. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Viktor77 #18364 üzenetére
most hirtelen nem emlexem, hogy az 1 -es vagy a 9-es llc a max, -- raadasul asrockon ahol van, ott forditva van ; -- de elmeletben eleg az llc -t bizgetni. Minel erosebbre veszed, annal jobban fogja a kivant ertek kozeleben tartani a feszt.
mondjuk en nem mentem el a vegeig, valahol kozepen megalltam, 4-es vagy 5-os ertekkel kavircol a gep. -
Bodz
nagyúr
válasz
AsakuraDave #18359 üzenetére
Nem egyharmad, hanem 1 vagy 3. A trfc alt a trfc alternatív értéke, tehát annak a helyére kell beírni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Viktor77 #18356 üzenetére
a vcore az nekem fixen majdnem pontosan annyit mutat, amennyit a biosban beallitottam neki. azaz bios : 1.325 ; hwinfo : 1.328V
tudtommal a terheles alatti drop miatt kevesebb az svi2 ; ha szigorubb llc -t adnek neki, akkor kozelebb lenne. de ettol meg az a pillanatnyi valos cpufesz. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
AsakuraDave #18359 üzenetére
megpróbálhatod még hogy a tRCDWR-t jóval alacsonyabbra teszed, mondjuk 8-ra 10-re,
kíváncsi lennék mit hoz és ha már megy akkor a trfc lejjebb is mehet, 400 alá is
persze egy kör IBT menjen utána ;-) csak hogy stabil-e... -
AsakuraDave
őstag
válasz
GIORGIONE76 #18358 üzenetére
Így ezt adja ki,bár nem értem hogy csökkentem a CL-t nem? és nagyobb latencym lesz?
twRRD 1/3 mondjuk én ide 3-at irtam be nem lehet 1/3-adot sehogy se megadni.De lehet vissza rakom alap helyzetbe,1440p-n játékra van főleg a gép csak kiváncsi voltam hogy cpu heavy játékok alatt pl BF V multi dob e valamit.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
AsakuraDave #18357 üzenetére
megpróblhatod még lentebb vinni, főleg mivel eleve 3200-es ramokról van szó, trc 52 trfc 424-el megpróblhatod
-
AsakuraDave
őstag
válasz
GIORGIONE76 #18351 üzenetére
-
Paxker315
addikt
válasz
GIORGIONE76 #18353 üzenetére
én max a fast presetet próbálnám meg stabilra hozni, akár kis kompromisszummal (TRFC). Majd.
Sajnos ez ilyen :\
-
Paxker315
addikt
Amúgy a bánatba már
Nem akartam nekikezdeni a RAM-hangolásnak, de, így, hogy ezeket osztogatjátok, most némi drive-ot érzek. De majd. Ennek a procimnak amúgy sem túl aczélos az IMC-je. A közösség ereje. A CPU optimalizáláshoz is csak azért kezdtem neki, mert Hajni12 megosztotta az eredményeit. Mindegy, nincs most kedvem szöszölni most vele. Majd..
-
Paxker315
addikt
válasz
#95712068 #18349 üzenetére
Fast presetet használt, nézd az időzítéssort (14-17.. a safe sosem 14-es
)
Valami nem kerek. Nekem safe preset értékekkel (16-19-19..) ezt dobta:
A tRFC-t mondjuk kicsit magasabbra állítottam, mint ajánlotta, szóval nem egészen safe preset. RAM voltage 1.32V, SOC 1.05. Valami nekem nem kerek AsakuraDave értékeinél.
Ennek a DRAM : FSB rationak után'nézek, mit kellene, hogy takarjon. szerk: jajj, értem már. 50/3=16.6666, a cpu base clock 100Mhz, így ott a 1666..mhz RAM freki.
-
törölt tag
válasz
AsakuraDave #18347 üzenetére
A késleltetés sokkal rosszabb lett (68,8ns - 74,4ns), tippre a safe beállításokkal nézhetted, vagy valamit nagyon elállítottál, bár az írás látványosan javult.
Első körben aida stabilitás tesztet indítok (csak ram), az hamar eldobja magát, ha valami nem kerek. Utána memtest-et szoktam este indítani, és reggelre kiderül, hogy stabil vagy sem. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
AsakuraDave #18347 üzenetére
a Trc - Trfc érték nem túl magas?
-
Paxker315
addikt
válasz
AsakuraDave #18344 üzenetére
Nagyon jó procid van! A Lvl2 LLC elég comboska, de a jelek szerint nem használja ki a cpu az elméleti 1.3V plusz 2-es LLC-t. Igazából 1.3V körül lenne nekem is a 4.1, a 4.15-höz már 1.35 kell, a 4.2-őt meg nem fogom kitesztelni, mert nem ér annyit.
Szerintem, ha ilyen fesz mellett tudja a 4.1-et, Neked érdemes próbálkozni : ) Csak 1-2 benchmarkért
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Viktor77 #18337 üzenetére
Nekem a sima 2600 most 4.1Ghz 1,28V-n sajna befagyott prime95 alatt de 1.3V stabil,nem tudom van e értelme most 1,285-1,290-1,295 stb inkrementeken mind végig probálni mert igazából hwinfo64 szerint 1,287V-t eszik 4.1Ghzen hiaba van 1.3Vre rakva biosba,alap 1.2V és offsett +0.1V+llc level2. Ma megprobálkozom 4.2-vel de igazából BF V alatt nem lett nagyon több fpsem 3,7Ghz után inkább csak stabilabb ,magasabb 1% low.
-
-
rantotthusi
tag
nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
nekem a gépemet 5 rendszerhűtő hűti gyárin és nem kókány plusz a kis fx en egy alpenföhn brocken 2-es hütötömb de nem a gyári ventilátorával hanem vettem rá egy Akasa Apache Black 14cm tipusut ami többet forog és azért is meg amugy is több levegőt mozgat meg igy nyertem vele jopár fokot!
csak hát ennek a hűtőnek a foglalata am3+ os igy ezt a hűtöt kénytelen leszek majd cserélni az sztem biztos pedig jó nagy állat
-
Viktor77
titán
Kis help kéne.
Tuningolnék kicsit.
Eddig 3.8-on ment a 2600, biosból beállított 1.2250V-tal. (Itt még nem néztem mennyi a drop.)
Most feltettem 3.9-re, biosban 1.2500V-ra.
Viszont stress alatt HWInfo azt mutatja, hogy a current fesz beesik 1.194V-ra. Ez mit jelent? Nekem ez kicsit erős dropnak tűnik.
Illetve, ezt lehet valósnak mondani? Mert a CPU-Z eközben 1.248V-ot mutat. Ha ez a drop valós, akkor addig kéne emelnem biosban, hogy a HWInfo 1.2500V-ot mutasson stress közben? -
CJ4567
nagyúr
MSI B450M Mortar MAX alaplapommal van egy olyan probléma, hogy a BIOS-ban beállított feszültségeket magasabbnak jelzi vissza a BIOS, és minden monitorozó program, mint amit beállítok. Pl RAM-nak 1,34V-ot állítok be, minden(a BIOS is) 1,36-ot jelez vissza. 1,33-at állítok be, akkor 1,344-et jelez vissza.
Ilyenkor félremér, és mindent magasabbnak mutat, vagy tényleg magasabb feszültségeket állít be, mint amit beállítok? -
Paxker315
addikt
válasz
banderasz77 #18334 üzenetére
én a négy csöves, 148mm magas "pattintós" változatot ismerem.
De ez jobban néz ki (fehér keretes venti).
-
Paxker315
addikt
Ha már szóba került a Wraith Stealth. Ennyi.
Érdemes megnézni a terhelés alatti hőfokokat és ZAJSZINTET, még egy 4 magost sem érdemes nagyon erőltetni.
-
Paxker315
addikt
válasz
Create. #18331 üzenetére
Par aprosag az X mellett:
kicsit jobb hutest kapsz hozza
"talan valogatott" darabok, igy adott feszültsegen valoszinuleg magasabb orajelre kepesek.Ami a sima mellett szol:
ara, plusz, egy ID Cooling SE 213V2 vagy Deepcool Gammaxx300 mar fenyeveket-koroket ver a gyari hutesre.
Kis szerencsevel nagyon jokat kifoghatsz. Pl. 4.0ghz all-core 1.19-1.2 volton, azzal meg a gyari hutes is megbirkozik.DE, szerencsejatekra nem alapozunk, igy, ha nincs nagy arkulonbseg, a 2600x jobb vetel lehet!
szerk: ha szeretne valaki külön hűtést is venni, az alis Snowman továbbra is top ár:érték arányú, ~5ezer ft postázva.
-
válasz
rantotthusi #18330 üzenetére
Én rtx2060 supert hajtok 2600-al 4ghz-n. Teljesen jó hozzá. Ha esetleg kompetitív játékokkal játszol, akkor érdemes lehet megfontolni a 3600-at vagy ha nem akarsz tuningolni. Ha tuningolni is akarsz, akkor szerintem felesleges az x-es verzió, inkább vegyél egy jó hűtőt az árán és 4ghz-ig húzd fel.
szerk: most látom, hogy már csak 5ezer van köztük, abból még nem jönne ki egy jobb hűtő.
-
rantotthusi
tag
sziasztok! üdv ebben a csoportban elméletileg nemsokára Én is ide tartozom közzétek!
az fx 6300-at szeretném lecserélni és itt jönne a kérdésem hogy a Ryzen 2600x az játékokban nagyon alul marad egy Ryzen 3600 hoz képest? jo vétel még a Ryzen 2600x is igaz? jo tudom hogy a 3000-es széria újabb de egy Sapphire Rx580 8gb Special Edition mellé jönne a 2600x az úgy korrekt kis összeállitás lenne? egy Asus ROG STRIX B450-F GAMING alaplapba kerülne, Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator RGB memória mellé. a vga az még maradna de későb ez a proci még kiszolgálna egy erősebb vgát is sztem. jol sejtem?? Nagyon Szépen köszönöm ha van olyan aki tud nekem ebben segiteni! tehát hogy lényegében a 2600x az egy jó vétel e?
-
törölt tag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tibicsucsu #18300 üzenetére
nem. de ha a hwmonitorral nezed, mint mostanaban tobben is, akkor valts hwinfo64 -re, es a tdie -t kell nezni, bar nemvagyokbennebiztos, hogy a 2600X offsetelve van. ( a tctl 10 vagy 20 fokkal tobbet mutat.... )
-
AsakuraDave
őstag
válasz
AsakuraDave #18323 üzenetére
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Paxker315 #18319 üzenetére
Most 4.1Ghz 1.3V van megadva BIOSban hogy 1.2V a manual VCORE és offset +0.1V és level2 ez a VOLT ingadozásra való opció. Prime95 teszt alatt HWinfo64 CPU Core Voltage(SVI2 TFN)-nél 1.287V-olt írt végig de ahogy leállítom felugrott 1.294V-re. Ez elég fura nem? 100% teszt alatt alacsonyabb VOLT-on ment a procim mint mikor idle 0-5% ?
De pl cpuz és HWmonitor meg 1.312V-t ír 100% stess alatt ,idle meg ugrál de 1.296V felé nem megy idle. Ez így jónak tűnik nem? 1.3V alatt valszeg úgy is instabil lesz már ez a 4.1Ghz.
Amúgy ez,hogy idle levegye az órajelet nekem annó ment az Intel Q9300-al de egy windows reinstall után az is fixen az OC-zott órajelen ment 0-24 (3.3Ghz xD )
@(#18322) Paxker315
Nekem most így 1.3V mellett level2 load line-al idle alatt néhány mag ami gondolom 0% terhelést kap adott pillanatba akár legugrik 0.494V-ra is -
raziel01
veterán
Használja valaki alulfeszelve a Ryzen 2700-at? Mi a tapasztalat? Hőfokban/fogyasztásban mennyire látszik? Gyári hűtővel használnám.
-
Paxker315
addikt
válasz
AsakuraDave #18316 üzenetére
szia! sajnos nem tudom, hogy oldható meg, hogy visszavegye az órajeleket is. Nekem csak a feszt veszi el terhelés nélkül (MSI deszka), az órajel az konstans.
Esetleg megnézheted ezt a csodálatos videót, Asrock deszkás Ryzen2600 OC guide. Csak, hogy kb. legyen mihez viszonyítani a saját eredményeket
-
CirrMee
addikt
válasz
Tibicsucsu #18303 üzenetére
Nekem sincs AM4 cuccos a Freezer 13 -hoz - AM3 szerelékek megvannak, azzal felszórtam, és el is felejtettem azóta, hogy hova pakoltam a gyári hűtőt...
-
AsakuraDave
őstag
Üdv,
Van egy AsRock X470 Taichi lapom és OC-znám a R5 2600-as procimat. Van valami amire érdemes odafigyelnem? Eddig csak inteles procit húztam gond nélkül,AMD-nél még OC szűz vagyokIlletve kell valami beállítás hogy ne az legyen a vége,hogy 0-24-be fog majd mondjuk 4Ghz-en menni minden mag hanem idle-ben levigye az órajelet/voltot?
-
MZsoltee
veterán
Berendeltem az alzás kuponozással eghy 2700-ast és össze szeretném hasonlítani majd a 2600-assal. Mindezt 4Ghz körül, max 1,3V-al.
Eddig próbálkoztam BIOS-ból a tuninggal, de kevés sikerrel. Tegnap kipróbáltam a Ryzen Master. Abban sikerült 1,225-1,250V körül stabilan futtatni a 2600-ast 4 Ghz-en. Mindezt úgy, hogy a szrzót is visszavette.
A probléma, hogy a Ryzen Master nem tudom windowssal együtt indítani és nem is szívesen telepítenék , futtatnék ezért még egy programot. Tehát BIOS-ból kellene megugrani a dolgot, ami ugye eddig nem sikerült. Ebben szeretném kérni a segítségeteket. Hogyan álnátok neki a dolognak? Egy MSI Mortar B450-es deszka van a proci alatt. -
Paxker315
addikt
válasz
CJ4567 #18307 üzenetére
egyébként én még megpróbálnám 1.3V-ig csökkenteni a feszt a 4.0Ghz-hez. De értelme annak sem lenne
Más: RavePriest? Mostanában nem követtem a tagot, amiket láttam nála, Patriot Viper RAM (hynix CJR) review, Patriot VP100N SSD review, SilentiumPC Fera3 RGB. Megjegyeztem, hogy érdemes lenne Mikron B-die-t is tesztelni& a Fera3-ból a "nemRGB-s" változatot (szégyen-vicc, hogy az RGB-s ~15ezer ft, a sima meg ~9). Meg még korábbról a 5700->xt bios flash videoját néztem, ami, szerintem max akkor éri meg, ha utána picit alulfeszelsz. Nem mindenben osztom a nézeteit, véleményét, de, nagyon orulok neki, hogy van ilyen hazai csatorna is. : )
-
Qkackca
őstag
válasz
raziel01 #18293 üzenetére
Kicsit elkapkodva, nem működik, odafigyelve viszont igen az R7 2700 8.1 alatt.
a 200ge tuning beállítasait elfelejtettem visszaállítani a biosban, elindult így is csak folyton kifagyott. Csak gyorsan kicseréltem a procit (általában egész proci-ram-vga-kat szoktam cserélgetni, így ez a rész már feledésbe merült)
Szóval az összes frissítés és bios reset után eddig minden oké alapbeállításon.#18307: Ha nincs szükséged az utolsó csepp teljesítményre is akkor nem hiszem.
Ha tudod mire kell figyelni és a feltételek adottak akkor hajrá. -
rsanya87
tag
válasz
Trailblazer #18297 üzenetére
RP is áttért a w10re
-
Paxker315
addikt
válasz
CJ4567 #18307 üzenetére
Nem ér annyit szvsz. Nekem pl. a 4.15Ghz 1.352 voltot ker, ha meg restriktivebb vagyok (LLC level 7) siman osszeomlik AIDA alatt. 4.0 stabil volt 1.19-en is, igy igazabol a 4.0Ghz szerintem a "sweet-spot".
Max 1-2 benchmark erejeig erdemes fentebb menni. Nekem ilyen merfoldkovek voltak a 3200+ es 1400+ pontok R20 es R15 alatt. Ezekhez kellett a 4.15. Bar, mivel 1.352V nem olyan "sulyos", igy lehet, hagyom.
Nem eroltetnem egyebkent.
-
Paxker315
addikt
elolvastad a kommentet?
A lényeg: FURMARK és PRIME95 egyszerre futottak, egy rossz szellőzésű, nagyon "alulventilált" házban, nem épp' alacsony TDP-jű kártyával-procival. Én csípőből rámondtam volna, hogy throttling lenne a vége, így, a 95fok körüli hővel még túl is teljesítette az előzetes elvárásaim.
LTT-n gyakori, hogy pakisztáni, bangladesi, indiai delikvensek panaszkodnak, hogy ~84 fok a 8magos procijuk terheléskor. Aztán megemlítik, hogy 35-36 fok van a szobában, így az én olvasatomban az picit kevesebb, mint 50fokkal a környezeti hőmérséklet felett mért érték. Sok múlik a környezeti hőn is, s az a Fractal ház 2 ventivel, "kazán kártyával" halmozottan hátrányos helyzetben van. -
Pkc83
őstag
válasz
Szia!
Az nem igazán normális! Nekem is ugyanez a procim + vgam van
és az elején a gyári hütővel benchmark alatt olyan 82 fok körül
volt nekem! Én lecseréltem egy Mugen 5 rev.b-re de nem a hőfok miatt
elsősorban! -
Paxker315
addikt
válasz
Tibicsucsu #18303 üzenetére
Add el, v kérj hozzá AM4 keretet a gyártótól
Egyébként most újra kapható az ID Cooling SE-213V2, ill 214X is, 4600-6000ft-ért. A gyárira köröket vernek ezek is. Ha a ventit hangosnak találnád, mindig tudsz venni jobbat-jót.
De az ID 214 RGB még mindig 8ezer HUF, és jól is néz ki (fekete csövek-lamellák, RGB-s venti)
szerk: kozben megnéztem egy 41.5-ös szorzót a 2600-nak. CB R20 3219 pont, CB R15 1430Pt, LLC level6, VID1.3, tényleges vcore 1.36V, AIDA64 stressz tesztben 31 perc után ~ 68 fok átlaghő átlagban 1300 alatti fordulatszámmal. VRM 69fok.
szvsz ez egész vállalható egy sima 2600-tól. Később lehet, megnézem picit csökkentett fesszel.
-
CirrMee
addikt
válasz
(Sajnos) teljesen rendben van.
Ezért dobtam én is a gyárit, amilyen gyorsan csak lehetett. -
Bodz
nagyúr
válasz
Az. Rosszul szellőző ház, kevés ventivel, vacak gyári hűtővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest