Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen processzort vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- ASUS notebook topic
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz
ktommy91 #19899 üzenetére
Nevetni fogtok, de nekem tomahawknal meg olyan, hogyha buosba adok neki 1.39-t. Akkor kifagy a Cinebench all core. Viszont ha az MSI windowsos commandcentert elinditom amikor feallt a rendszer és ott adok neki 1.39-t. Akkor beallitja 1.385-re és akkor még le egy akárhányszor az allcore 4.1 GHz. En
De ha manuálisan belovom a 1.385t biosban akkor ott se megy le.
Viszont tényleg ha hagyom autón, de commandercenterbe beallitom akkor még jó. Már 2 hete így használom és néztem a CPUz t tényleg le eszi 1.385-re.
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Van egy R5 2400 procim, amit egy Giga B450M SH2-es lapban a legfrissebb F50 BIOS-szal használok.Tegnap megjött a snowman 5 proci hűtő és szomorúan tapasztalom, hogy BIOS-ból nem lehet normálisan tuningolni. Úgy van ez kitalálva, hogy csak ryzen masterrel lehessen tuningolni? Akármit csinálok, 1.45V-ra állítja a CPU feszültségét, ami nem túl szerencsés mert 1.4V-tal is megy a 4GHz, afelett viszont 1.45-tel is fagy. Létezik valami trükk, másik BIOS stb amivel meg lehet ezt oldani? Nem bánnám, ha linux alatt sem kapna feleslegesen sok kakaót. -
válasz
chopin42 #19897 üzenetére
nekem már olyat is csinált a drága, hogy BIOS-ba beléptem, nem módosítottam semmit, aztán nem volt hajlandó bootolni, visszaállt sikertelen kísérletek után alaphelyzetbe. Tényleg megtette. Nekem alapon amúgy bőszen adja az 1.1-1.15 körüli értékeket a SOC-nak, inkább manuál 1.05-ön használom.
-
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #19891 üzenetére
Valami gond lehet a cpu-val, pedig sosem járt 1.35 felett huzamosabb ideig, de 1.4 felett sem nagyon, max auton milisec-re.
Fenti tesztet bírja, de ibt/prime kifagyasztja még 1.3v/3.3ghzen isMég az standard ibt sem megy le 1 körnél tovább, 1.3/3.3ghzen azonnal fagy, prime bírja 3 percig.
Mit rontottam el? -
Qkackca
őstag
Nem akarom rádtukmálni, de ezt már kérdezted, én is adtam választ, ki is próbáltad?
7zip benchmark, aztán aida stresszteszt memória opcióvalNem bántásból, de mit szeretnél elérni, mert csak azt látom hogy szívsz a memóriával. Ennyire rosszul sikerül választani vagy valami konkrét célt nem sikerül elérni?
-
surgyi
senior tag
válasz
#95712068 #19885 üzenetére
Azért ez fura, lementek 7nm-re a gyártásban, s kihoztak egy kazánt?? Kétszer olyan hőfokon jár, s mondjuk hoz 20% többletet?! Hát most csalódtam kicsit a Ryzen procikban, pedig a régivel nagyon elégedett voltam. Ha így tudom, dehogy cserélem le...csak annyira dicsérték a teljesítményét az árához képest... főleg egyszálon.
-
törölt tag
válasz
surgyi #19884 üzenetére
Első körben a szaktopikba irányítalak. Második körben lelombozlak, hogy ez teljesen normális sajna. Az első 3600-nál a béta bios-ra fogtam a túlfeszelést, a második ilyen procinál jöttem rá, hogy ez gyárilag ilyen. Igaz, nekem X nélküli változata volt, de az is nagyon melegedett.
2700-nál azzal küzdök, hogy melegebb legyen játékok alatt, mert a proci hőfokához vannak kötve a házventik fordulatszáma, és a vga nem kap elég friss levegőt. Ez a 4K 60hz átka, mert a procinak csak 60 fps-t kell "kitermelnie", ami negyed gőzzel, csukott szemmel és hátrakötött kézzel is megy neki. -
surgyi
senior tag
Sziasztok! Nagyon kellene a segítségetek! Vettem egy új procit,a régi 2600-as nagyon jó értékeken ment alapból valami 1,2 volt körül, idle 28-30 fok, játékok alatt bőven 50 fok alatt (Auto beállításokkal)
Most raktam be az új 3600x-et. Biosba 1,48V-ot kap auto-n. Ez normális??Mire win10 betöltött, már a Vízhűtő ventik csak úgy süvítettek, 62 fokos volt a cpu.
-
GAbre
veterán
Valaki már tapasztalt olyat,hogy fél napig tökéletesen megy a memória.
Aztán nem akar működni,sajnos még xmp beállításokkal sem.
Rendszerindításnál újraindul,program összeomlik/nem válaszol, elmegy a kép stb.
Majd végülis 1 slotban 1 fajta párosításban csak.
Most prime-al szórakozok,de nem tudom milyen program mondja meg,hogy jó-e,mert nem akarok úgy járni,hogy újabb fél nap múlva nem jó. -
Speed®
titán
válasz
chopin42 #19867 üzenetére
A64/FPU annyira fűt, mint a P95/FM3..rádupláz vele a TDPre alapon is a proci. Szóval ha ezzel akarod stabilra beállítani, elleszel a hűtésével és a VRMre is figyelj.
Nálam ugyanezen okból állt meg 4Gn a dal, mondjuk jó procit fogtam ki, 1.264-1.275 közt ugrálva bírja. -
Mizol29
senior tag
válasz
MikaVejneGI #19871 üzenetére
2 slotos a lapom írtam is, hogy MSI B450M Gaming Plus-om van. Szóval e téren nem nagyon lehet mellélőni.
-
Mizol29
senior tag
válasz
MikaVejneGI #19869 üzenetére
Szia! 2 xmp profil van egy 2800 és egy 2933mhz-es. egyiken se bottol be. Manuálisan is próbáltam, de semmi. sőt 2667mhz-en se hajlandó elindulni. A max amit be tudok neki állítani és el is indul úgy a rendszer 2400mhz. Megnéztem 1 modullal is, de úgy se megy. Az előző Patriot ment gond nélkül.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
chopin42 #19867 üzenetére
Én pl láttam értelmét az IBT-nek is, számtalan beállítás elvérzett rajta, főleg mikor a rammal szórakoztam, volt amikor csak maxon nem jött össze, négy kör után kapitulált, gondoltam az még belefér, másnap PS alatt kékhalál, hiába
megtörtént, újratervezés, max IBT siker, azóta nem volt problem,
a VGA dettó így, arra Superpositiont használom, ha rakoncátlankoott a memória, akkor crashelt, pedig a firestrike és timespy lement rendben,
úgyhogy minden teszternek meg lehet az értelme, szerintem -
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #19865 üzenetére
Nos, ahogy páran tanácsolták, aida cpu+fpu ment 15 percet nettó, utána 10 kör firestrike physics, meg pár time spy cpu test, most így hajnalban. Egyik sem fagyott. Mindez 1.3/4ghz llc5-el. Aida mondjuk vészesen melegedett, holnap a brocken 2 kap egy új pasztát, meg egy második ventit (van elfekvőben), utána aida fpu. Majd leszedek pár cpu igényes játékot, és tesztelek, de ha ezzel így nekem sosem fagy, akkor elégedett leszek, a prime/ibt párost pedig kerülöm majd, mint a tüzet. Ha lefagy, akkor pedig még az is lehet, hogy eladom, és megy a pénz a 3. genre...
-
Albigator
őstag
Hali!
Asus Prime B450 Plussal, legújabb BIOS-al mik a tapasztalatok CPU, RAM téren? Ha egyáltalán vannak.
"PRIME B450-PLUS BIOS 2006
Update AM4 combo PI 1.0.0.4 patch B" -
Mizol29
senior tag
Hello! Lenne egy kis problémám. Most váltottam 8 gb ramról 16-ra. Lap az egy MSI B450M Gaming Plus proci pedig R5 2600 full alap semmi OC. Nos az a helyzet, hogy a mostani ramok ami egy ilyen [link] nem hajlandó 3000mhz-en, 2800mhz-en meg se 2667mhz-en sem. 2400-at még nem is néztem, de ez most nagyon dühít. Volt minden bios reset cmos clear minden. A régi ram egy ilyen volt [link] és simán ment az xmp 2800mhz-es profil sőt 3000-en is mentek gond nélkül. Ez utóbbi benne sincs a qvl listában míg az új pedig szerepel benne. Most ilyenkor mi van? Az ok, hogy az xmp talán nem megy, de. hogy még 2667-en se megy azt kétlem. Most konkrétan csak 2133mhz-en hajlanó menni. Taiphoon Burner [kép] Ez a ram így kuka? Tényleg nem vágom mi van.
-
Whysperer
addikt
válasz
chopin42 #19858 üzenetére
A neted srác is azt mondja, ha játszol stb akkor aida64 stressz tesztet kell futtatni, mert a ibt és a prime 95 nem reálisan hajtja túl amivel kb Te játékokkal soha az életben nem. Fogsz találkozni.
Én toltam már olyan houdini rendert, hogy hétfőn elkekzdtem és szombatra lett meg. Talán az hasonló volt.
-
chopin42
őstag
Játszana, ha menne értelmes fesszel a 4ghz, és nem dobná el az ibt/prime 95 20 mp alatt, mindezt addigra 150+w fogyasztással és 75+fokkal, max hűtésnél (valószínű pasztázni kell, 70w alá még elég jó volt, de a sok push kinyírhatta kicsit a pasztát).
Ezen okok miatt akartam egy magonkénti oc-t, mivel naívan azt gondoltam, már ott tartunk...Kiteszteltem volna szépen egyesével, mindegyiket belövöm arra, amit tud, és kapok egy stocknál jobb eredményt egyszál esetén is. Most annyi maradt, hogy mindet kitesztelem egyesével, majd a leggyengébbhez igazítom a többit, és ha még megy a fesz, akkor megpróbálom kicsit feljebb tornászni, vagy ccx-enként belövöm (ez ugye a 2700 esetén 2ccx).
Illetve lehet, inkább cpu igényes játékokkal tesztelnék, mert nekem ez az IBT túlzásnak tűnik:1,5X fogyazstás+20 fok, eléggé irreális terhelésnek tűnik a valós felhasználáshoz képest. Videót nem vágok, max photoshop meg Substance Designer játszik időnként, esetleg unreal 2/flesh motorral bohóckodom. -
Devid_81
félisten
Kicsit lemaradtam a Patriot gondoddal, pontosan milyenek is voltak azok?
Nekem ilyen van a felesgem gepeben Patriot Memory Viper 4 PV416G320C6K, Oszinten megmondom annyit csinaltam vele, hogy belottem az XMP2-ot es azota is ugy mennek, semmi fagyas nem volt.
Ha baj lenne a geppel mar amugy is tudnek rola, azt elhiheted -
GAbre
veterán
válasz
Tommee #19850 üzenetére
Szerintem neked se fog menni,de kívánom,hogy ne legyen igazam.
Nekem is úgy tűnt 3400-on fog menni,memteszt is lement akörül,de sajnos rendszer szórakozott.
És nálam az is 1 jel,hogy játék közben eldobja a képet,vagy crashel a game.
Mint ahogy most is úgy tűnt,tud cl 15-öt,de sajnos nem.Igazából a gyárit tudja és kész,eleddig.De majd még próbálkozok.
De az nekem elég ennyi pénzért. -
-
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #19839 üzenetére
Ryzen 2700 Fejlemények: végre sikerült működésre bírnom az egymagos turbót, ehhez ki kellett kapcsolnom a hwinfot, vírusírtót, hdsentinelt, argusmonitort. Láss csodát, cinebenchr15 single core máris 167 pont a 147 helyett. Csak 5 percre volt időm, így nem tudtam kitesztelni, melyik szoftver terheli allcore, hogy ne turbózzon, amikor kell.
Allcore turbó cinebench alatt 33.5x azaz 3350mhz 16 szálon. Sajnos egyelőre le kell mondanom a magonkénti oc lehetőségéről, mert a kedves AMD volt olyan kedves, és csak a 3. gennél engedi a per core oc és hasonló dolgokat ryzen masterben (15. oldal táblázat).
Most az a terv, hogy egyesével túlhajtok minden magot ryzen masterrel, kitesztelve, melyik a leggyengébb, és arra megpróbálom belőni allcore. Vagy esetleg per ccx oc. Ebben az esetben a maradék magok fix 3.2-n járnak majd, mivel a szoftver így működik... Kíváncsiságból kipróbáltam, hogy belőttem fix 3.7ghz/1.256 (ezen volt az r5 1600), és rányomtam a STANDARD Ibt-t, amivel fagyott....nagyon érdekes.
Valaki csinált már ilyet? Illetve milyen órajeleitek vannak milyen feszültségekkel, mennyire tesztelve? Nem stresszelném agyon, de a 4/1.35 nem igazán jött össze az elmúlt napokban, úgy melegedett ibt alatt, mint a kazán. 1.35 volton ez mennyire normális? Brocken 2 alapon röhögve hűti, de 150w körül a hőmérséklet kilő... -
GAbre
veterán
-
wooqt
csendes tag
Sziasztok. 2600-asom van. 4.1k mellett -0.1 offsett-re állítottam így 1.368v-on járatja és 3200 mhz-re a x.m.p-ben a hyperx predator ram-om ( a feszen kicsit húznom kellett 1.38-ig,hogy stabil legyen). Tesztek alatt stabil és megáll 70fok alatt. Érdemes még valamit állítanom? Az alaplap meg a hűtő lemaradt: Tomahawk max és ID Cooling 214x se.
-
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #19818 üzenetére
Kezd kissé tele lenni a...
4ghz eléggé esélytelen, nettó 1.35.nél is fagyott kb 20 másodperc után ibt max alatt. Cserébe bekajált 160w-ot, meg melegedett mint a kályha. Prime instant fagyott.
Oké, nézzük a 3.9-et kicsit kevesebb fesszel, llc nélkül. Ledroppolt 1.3 alá, de prime 95 ezúttal bírta 30 másodpercig. Mindez ryzen masterben 1.35-re állítva. llcvel ki tudnám erőltetni biosból az 1.35 nettót, de nem kizárt, hogy ez sem megy neki. Annyira nem toltam túl, hogy degradálódjon, autón használtam, illetve 1.35 alatt. Másfél napja próbálgatom, mindössze néhány órája összesen.
Van valami esély olyen oc-ra, hogy csak 1-2 magod húzzak, a többi menjen autón, vagy lejjebb? Ryzen masterben nem igen megy ez a dolog...Vagy ne törődjek a stresszekkel? Játékokat lehet hogy bírná, mivel negyed annyira sem stresszelik, mint az ibt/prime. -
zolee1984
senior tag
válasz
MikaVejneGI #19835 üzenetére
Core feszt teszteldés ha engedi mehet még lejjebb
Soc feszből még csíphetsz le 1-1,05 volt körül jó lehet
De egyszerre csak az egyiket teszteld -
CirrMee
addikt
Na, szórakoztam ma egy kicsit - avagy tényleg csak 3200 a max DRAM tempó?
-
válasz
MikaVejneGI #19829 üzenetére
szia! szerintem a SoC voltage mehetne 1.05-re pl., a DRAM voltage is picit magas így autoban, és, a RAM-od mehetne gyorsabban is. Így szemre.
-
MSI bios ma felejthetetlen pillanatot szerzett ismét
Beléptem BIOS-ba, és nem nyúltam semmihe', csak a ventiprofilnál vettem picit csendesebbre a görbét.
Save&Exit, kiírja, hogy "you haven't made any changes...". Leokéztam. Erre 3x újraindult, minden visszaállt az alapbeállításokra. Korábbi profilt betöltve a windózig sem volt hajlandó eljutni. Manuálisan újraállítva meg működik.
Böszme, és borzalmas, hogy, egy egyszerű ventiszabályozósdiból csinált egy remek programot. -.-"
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni egy r7 2700-as processzor alulfeszelésében.
Egy Asrock ab450 gaming-itx/ac alaplapban van. Mini itx-es lenne a gép. Szval Minél hűvösebb procira törekednék. Nagy Gépigényű játékokkal nem játszok, vagy ha igen, akkor sem a procin fog múlni, mivel egy gtx 1660 van mellette.
Szóval elég lenne olyan 3,6-3,7 Ghz körül járatnom, minél alacsonyabb feszültségek mellett. Teljesen zöldfűlű vagyok ezen a téren, szval szájbarágósan kellene a segítség.
Segítségeteket és megértéseteket, de legfőképpen, türelmeteket előre is köszönöm! -
Sifre
senior tag
De a viccet félretéve sosem sikerült a 2700X-et automata beállításokkal all core 4.2GHz-re beállítanom. Játékok közben is 4 - 4.1 között mozgott, ráadásul egy magon sosem láttam a gyakorlatban 4,35-re boostolni, kizárólag szintetikus tesztekben.
Mióta fix 4.2 GHz-en használom, sokkal kiegyensúlyozottabb az életem, eltűntek a ráncaim, jobban alszom. -
chopin42
őstag
Nos tesztelgettem kicsit tegnap, végül ryzen massterrel bohóckodtam, mivel ott azonnal tudtam tesztelni. 3800-ig 50mhz-enként léptem, folyamatosan adagoltam a feszt, ha elkezdett csökkenni a pontszám. 3975 lement olyan 1.26 körül, ilyenkor mivel nem állítottam llc stb-ből semmit, ledroppol 1.91 körülre. Cinebenc lement simán többször is. 4ghz is megy, valami bios mókolás miatt fagyhatott, cinebench lefut 1.29 volt körül, 1.28-on már fagyott egyszer. Ma reggel kapott kis ibt maxot, 1.3 volton is fagyott, ledroppolt 1.21-re, az már kevés volt a 4ghz-nek, a max fogy. 150w volt, brocken 2 vel a max hő 72, de hamar feladta, egy kör sem ment végig
Kérdésem: az ibt very high is elég, vagy a maxból 10 kör a tuti, illetve lehet-e single core oc-t csinálni a procival? Arra gondolok, hogy csak az egyik magot húzom jobban, a többit kevésbé, bár nem tudom, hogy az egyszálas alkalmazások pont a legerősebben mennek-e. Ryzen master jól sejtem, hogy sárga csillaggal jelöli a legjobb, és ezüst karikával a második legjobb magot? -
Robi_73
őstag
válasz
zolee1984 #19814 üzenetére
Hidd el végigteszteltem mindent.
Bár még a processzor végét nem kerestem meg, de a fix 4,0 GHz a leggyorsabb beállítás SMT nélkül, ami még fogyasztás (hűtés) szempontjából gazdaságosnak mondható, mivel alap beállításokkal, alulfeszelve teljes terhelésen "csak" 3,874 GHz-en realizálódnak a magok sebességei.
-
rsanya87
tag
válasz
Whysperer #19805 üzenetére
Igen, a legujabb bios van fent, xmp 3000mhz és a rdram calc 3000mhz fast szépen megy, de sem az xmp 3200 se a rdram calc 3200 safe sem. Pedig elmentem már 1.41 volt ram fesz és 1.2volt soc feszig. Az aida stresszteszt alatt néha kibir 2percet, de általában 10sec után elhasal. Ha nem törődöm a stresszteszttel csak használom, kékhalálozik.. A ram Kingston Predator 3200mhz cl16 hynix m-die. 3000-en cl14 stabil.. Ezért is akarok lapot cserélni, kitudjam használni a ram teljes tempóját. Asszonyak egy 1600x van a asrock b450m pro4-be, 2666mhz-es ramokkal, ezt tudnánk megcserélni.
-
MésziGab
tag
Ryzen 5 2600 mellé milyen VGA-t ajánlatok JÁTÉKRA? A keret max 160.000 Ft!
-
Robi_73
őstag
-
mondomén
őstag
Sziasztok,
2700x-el mi a helyzet? Nagyobb boltok kisöpörték, kisebbek felárazták. Kész, vége a dalnak?
Lightroom, ps és premierhez nézek valamit 1600 helyére. Mire választok, eltűnik a polcokról.3600 vagy 2700 legyen szerintetek? Fotó 70% videó 30%
-
Whysperer
addikt
válasz
rsanya87 #19804 üzenetére
x370 gaming k5 "Támogatja a DDR4 3200(O.C.) / 2933(O.C.) / 2667* / 2400 / 2133 MHz memóriamodulokat" pedig támgoatja. http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ax370-gaming_k5rev_10#sp [link]
ez az x370 jobbank tűnik pedig mitn az a b450. legalábbis hütésileg. új bios van rajta utolsó ?
-
rsanya87
tag
Sziasztok!
Ennek az ASRock lapnak [link] a vrm-je kibírja a R5 2600 4ghz 1.35 voltot? Lapot cserélnék mert a giga x370 gaming k5 nem kezeli le a 3.2ghz-es ramot, és ez a lap van kéznél..
Sanya -
vhunor
őstag
válasz
Whysperer #19801 üzenetére
Nekem valszeg mákom van a 2700x-emmel. -0,1 V offset mellett kb. 1,13 V-ra áll be 4-4,05 GHz-en 100%-os terhelésen tesztek alatt (realbench, CB, akármi). Viszont valós használat mellett sose kap ekkora terhelést, így jellemzően 4,15-4,2 GHz között jár ha az összes mag mondjuk 60% körül pörög, kisebb terhelés mellett pedig 4,35-4,4 GHz. (Brocken 3 hűtővel).
-
Whysperer
addikt
válasz
<Lacy85> #19798 üzenetére
Az érdekes. Nekem a 2700xx 4.1n 1.38al 48 fokos játék közben. 😂😂 12 óra játéknál.. Úgy teszteltem le, hogy elinditottam egy egy rendert/ egy távoli elérést a benti gépem hez egy Chrome, egy zenét és egy Dota 2t vulkannal. (azért ezt mert ezzel játszom. Csak ha van időm) na most a render a játék a távoli elérés mayazas zene meg Chrome.. És akkor 55 fok volt a plafon.
Új hozzászólás Aktív témák
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest