Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
válasz
wwenigma #16895 üzenetére
Ja, most látom, hogy ezek max értékek. Ez akkor nem azt jelenti, hogy allcore ment ennyit egyszerre. Ez nekem is ilyen alapon. 1-2-3 core néha felmegy 3.9-re ~1,3V-on. De stressteszten csak 3,6-3,7GHzig boostol. Kb. ahogy a designban van.
Én azt szeretném elérni, hogy 3,9-en menjen allcore, alulfeszelve, és idle meg menjen vissza 1,5-re és a feszt is vegye le. Ez így együtt nem akar összejönni. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
direwolf #16893 üzenetére
Nem rég volt de mar nem emlekszem, talan egy kis minuszos offszet volt rajta. Az biztos hogy nem húztam hanem alapon használtam.
asdf74: tényleg nem emlekszem mar hogy volt es hulyeséget nem akarok mondani, esetleg még a hűtés szólhat bele.
Egy regebbi reddit topik alapjan a 3,6-3,7GHz all core orajel teljes terheles alatt a normalis és az X-es procik boostolnak all core 3,9GHz környékére. Nekem nem X volt, lehet csak siman elfelejtettem mennyin jart, ez esetben elnezest mert neked egy szalon a screenshot alapjan megvan a 3,9GHz...
-
asdf74
tag
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
direwolf #16886 üzenetére
Kifejezetten jo hasonlat mert Zen2-nél ha keves a fesz akkor alacsonyabb a teljesitmeny bár órajel latszolag megvan, Zen+ eseten hasonlo csak orajelben jelentkezik.
asdf74: 1,16V-ot adsz neki mikozben a normal mennyi is? Első körben ne ofszetelj és nezd meg ugy mit megy. Bár most nezem ez mar nem ofszetes ertek ami meglehetosen furcsa.
-
asdf74
tag
válasz
wwenigma #16885 üzenetére
Ok. Mennyi az egészséges kb? + 1- 1.25 ? (Illetve ramok gond nélkül mennek 3200-on 1.36-al. Nem százalékokat akarok nézegetni, csak az érdekelne hogy be akarom lőni atom stabilra és utána 4-5 évig használni. Melyik a jobb hajtani 3200-on vagy felette is akár ha bírja, (mert hogy 4-5 évre tervezem)vagy a 3000-es saját tempóján járatni alulfeszelve?
-
asdf74
tag
válasz
direwolf #16876 üzenetére
Ez engem is érdekel! (R5 2600, Msi B450M Mortarban , 2*8 GB GSkill Aegis 3000MhZ -A XMP ON- 1.36V)
Core Voltage Offset -0.125 1.08 V Idle: 1500Mhz/0.7 V Terhelésen:3600Mhz/1.08 V
Core Voltage Auto 1.16 V Idle 1500Mhz/0.75 V Terhelésen:3650Mhz/1.16 V
Gyári hűtővel hűtve. + kakaót kell a procinak adni hogy feljebb boostoljon? (azt még nem próbáltam) -
arn
félisten
2700x + patriot viper4 2x8g @3200 CL16 OK
2700x + patriot viper4 2x16g @2933 CL16 OK
2700x + patriot viper4 2x16g @3200 CL16 nem OKnem tudom ezt a ramot ajanlani ryzenhez
a ram gyarto persze annyit irt, hogy az amd sara...
-
csiga8
senior tag
válasz
ScomComputer #16879 üzenetére
Köszi a választ,
nem parázom, tudom, ez igazából nem is gond, és nem is magas érték, csak - szerintem- hideg bordákkal kevesebbnek kéne lennie a hőmérsékletnek. Hamár odaszerkesztettem azt a 2 db ventit.
-
csiga8
senior tag
Igazából nem gondom van, de kicsit zavar.
MSI X470 Gaming Pro Carbon lapban 2700-as proci 3900 MHz fix órajellel fix 1.238V-on, így 118W-ot fogyaszt maximum szintetikus teszt alatt a CPU.
A VRM-ek mellé tettem 2 db Coolink SWIF2 80 mm fúj 800 rpm-en.
A VRM-ek a 23-25 C fokos szobában 47-49 C fokos netezés közben is. Játék közben max 57Cfok, szintetikus tesztnél 63-66 C fok.
Szóval netezés közben megfogom a VRM bordáit és bőven hidegebb a kezemnél, mégis 47-49 C fok a VRM. Másoknál is így van?
Érdemes lenne hőpadot cserélnem a hűtőblokk alatt? Nálatok hogyan alakulnak a hőfokok?
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Mit kell beállítanom, vagy kikapcsolnom, hogy magasabb értékre boostoljon a 2600? Feszt offset - 0.1V-ra állítottam, de így kb. 100MHz-el alacsonyabbak a max core órajelek. Ha beállítok manuálisan szorzót, akkor fixen azon tartja, nem veszi vissza ha nincs terhelés. Kicsit máshogy működik mint az előző FX-em. -
-
CzG001
tag
Gigabyte új biost adott ki: F42a.
Update AGESA 1.0.0.3 ABB
Improve Destiny 2 gaming compatibility
Remove PCIe Gen4 support when using a 3rd Gen Ryzen (Matisse) CPU -
AAAgold
senior tag
válasz
Dragon3000 #16868 üzenetére
A game mod eredetileg a TR procik miatt került bele rm-be, volt, hogy a 8+ mag megkavarta a játékokat.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
BerserkGuts #16864 üzenetére
mondjuk megnezem azt, aki a 3900X -et 7/24 4+4 azaz 3700X felallasban hasznalja.
foleg Battlefield alatt.
arra ott a 3700X vagy a 9900K. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
BerserkGuts #16864 üzenetére
-
BerserkGuts
addikt
Elmélet:
Gyakorlat
-
BerserkGuts
addikt
válasz
KaiotEch #16859 üzenetére
Ahány mérés annyiféle van neten és vannak a youtubos kamu videók is nem könnyű átlátni.
Meg az ördög a részletekben rejlik nem mindegyik egyforma platform vagy oc pl: egyik 1080ti vagy 2080 a másik teszt 2080tivel, e
Vagy másik jó példa agyon húzzák a ryzent asus rog 100.000ftos alaplap meg 100.000ftos memória 360as vízhűtés szóval túltápolják az intelt meg 2666os memóriás alapgéppel pffSzeritem nézd meg a tecspotosat mindegyik 4Gzen vmi ilyen neve van 4ghz cpu battle techspot
-
Srácok itt valami nem stimmel. Téma összefoglalóban van egy Ryzen 2600 a 9900K ellen link, ahol alig látszik valami különbség(max 5 plusz FPS-t láttam). Viszont pl a 2600 vs 3600-nál van egy bő 10-15%(10FPS), a 3600 vs i9-9900x(igaz ez benchmark) között meg megintcsak van elég nagy ugrás. Akkor most valamelyik videó hazudik, mert kb a 3600 erősebb kéne legyen, mint a 9900X.
-
Bivaly26
tag
Sziasztok lassan megérkeznek a ramjaim G.Skill Aegis 2x8Gb!És még várom az Msi Tomahawk Max-ot vagy a Msi Gaming plus Maxot!Melyik lenne jobb R52600 alá?
-
-
Lendova
őstag
válasz
FoxiestFox #16847 üzenetére
Több modullal csökken az elérhető RAM órajel mind a CPU, mind az alaplap felöl. Ez nem Ryzen vagy AMD specifikus, Intelnél is ugyan ez van.
Előnyöd nem lesz a 4x4 esetén, de hátrányod lehet, attól függően, hogy milyen sebességű ramot tennél a gépbe.
Vannak nagyon jó budget 2x8GB-os kit-ek 3000-3200MHz sebességgel, ilyet célszerű venni. -
válasz
FoxiestFox #16847 üzenetére
Annyi problémád lesz, hogy gyengébben fog teljesíteni, mert a memvezérlés dual channelre lett megírva.
-
R5 2600 a kérdés tárgya még mindig.
Olvastam, hogy a double channelt igényli, ha memóriáról van szó, de nem szereti a double-double channelt.
Az első nyilvánvaló, de igaz-e a második?
Ha én 4x4 GB-ban gondolkodom, lesz abból problémám 2x8-hoz képest? Tuningolni nem fogok. -
BerserkGuts
addikt
válasz
djgala #16839 üzenetére
Bios-ban PBO-nál lehet változtatni az értékeken.
Bár a ryzen mastert mindig változtatják én rég használtam de amikor én használtam ezek az értékek ppt tdc edc a bios precision boosthoz voltak kötve.De leírtam már egy milliószor igazából nem te kezeled az energiaellátást meg teljesítményt csak megadhatsz maximum értékeket ha terhelésen van akkor mennyit használjon a hőmérséklet függvényében. Rendszerbe beépített dolog ez csak egy bökkenője van a hőmérsékletet alaplapon nem nézi szóval ahogy írták egy jó alaplap is kell mert a vrm-eket magas hőfokra is engedheti.
-
Thrawn
félisten
Akit érint:
- Update AGESA 1.0.0.3 Patch AB to improve compatibility;
- Recommend updating the BIOS via EZ Flash. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
djgala #16839 üzenetére
Milyen értéken? Bios AMD Overclock menuben és AMD CBS menuben allithato de az EDC az az Electrical Design Control azaz amit tud a lapod. Be lehet allitani hogy kiolvassa alaplapból viszont manualisan csak ovatosan mert ez az amit elmeletileg bir a lapod VRM-je. Nem ismerem, nem mondok erteket inkabb.
-
djgala
csendes tag
Sziasztok,
Van egy konfigom ahol az EDC 100%-on van szinte mindig, néha néha 99%. Hiába állítom Ryzen vagy windows recommended energiasémára, hiába állítom a min processzor teljesítményt, nem változik.
Alaplap: ASROCK B450M PRO4
CPU: AMD Ryzen 2700X
RAM: G.skill Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISBVégignéztem a fórumot, láttam is megoldást de nem segített.
Valakinek valami tippje?
-
válasz
BerserkGuts #16837 üzenetére
és gondolj bele, a stock wraith spire-t egy gammaxx200t v id cooling se-213v2 is túlteljesíti, az id se-214x vagy gammaxx400 mellett meg szépen meg lehet hajtani.
mivel nagy az olló az x és non-x proci közt, így, egyetlen racionális út van: 3600 és egy ID Cooling SE-214X v hasonló teljesítményű hűtő pluszba. (igen, ez brutális 6-7 ezer ft, de legalább lesz egy hűvösebb-csendesebb rendszered, ami ráadásul az x fölé boostol
Pont az általad linkelt oldal tesztelői szerint a 3600x erősen nem ajánlott.
)
bár az ID SE-213V2 is tökéletes, kb. gammaxx300 szint, és 5ezer ft alatt van árban.. De aki akar, vegyen 10-12ezerrel drágábban X-est, saját pénze.
szerk: tudom unalmas, de, naponta belefutok 1-1 felhasználóba, aki panaszkodik a 2600 gyári hűtésére. amiből meg kijön egy 213V2 v 214X, lazán ajánlott beszerezni.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
BerserkGuts #16836 üzenetére
Nem jót linkeltem
pff az oc vízhűtéssel
-
fanti
addikt
Imádok ilyen kulturáltan vitázni!
Igen, az én álláspontom az, hogy HA tényleg nagyon jó lenne a többmagos/szálas optimalizálás a grafikai motorok esetében, úgy véleményem szerint egy Ryzen 5 3600/2600 már a maga 6/12-es felállásával 4GHz-es allcore működéssel is képes lenne kihajtani akár FullHD-ban is a 2080Ti-t.
Azért 6db Zen fizikai mag 4GHz-en.....baromi nagy teljesítményű számításokban.
Persze az megint más kérdés, hogy a magok közti feladatelosztás nem épp optimális.
Bár én nagyon biztatónak tartom azt, hogy a Microsoft a Windows 10 esetében megkezdte a feladatütemező, illetve maga a kernel Zen-esítését! -
-
fanti
addikt
válasz
FoxiestFox #16832 üzenetére
Olcsó, jó teljesítményű, és elég halk is, AM4-re felszerelni meg a legkönnyebb.
-
Sziasztok!
Ryzen 5 2600-ra ajánlanátok egy, a gyárinál kompetensebb (de nekem az is elég, ha halkabb) hűtést, ami nem túl drága?
Egy venti húzza be a levegőt a házba az elején, egy kifelé a végén, szóval elég egyszerű légáram van. -
Pkc83
őstag
Mert amikor a 1080Ti kijött, volt olyan CPU ami kimaxolta totál? Tán az i7-6700K?
Akkoriban mindenki FHD meg WQHD felbontásokon nyomult. Oda meg aztán kellett (volna) erős proci, hogy 100%-on járjon a 1080Ti....Ezzel egyetértek!
Viszont a jelenlegi csúcsot 2080ti-t a mostani procik bőven kihajtják mivel leginkább
4k-ra készült de wqhd-ban is! De azért had vitatkozzak kicsit!
Az nvidia sem arról hires , hogy olyan vga-t gyártson ami folyamatosan csak gyorsul
ahogy jönnek ki az újabb és gyorsabb procik hanem az épp elérhető kínálat mellett kell
a leggyorsabbnak lennie! Szerintem legalábbis! -
fanti
addikt
"Miért gyártanának olyan csúcs vga-t amit a jelenlegi procik nem tudnak kihajtani? "
Miért NE gyártanának? Mert mi késztetné az nVidiát arra, hogy alkalmazkodjon a processzor kínálathoz? Semmi! Neki a leggyorsabb GPU cím a fontos! És hogy mi az ami kihajtja, az totálisan másodlagos szempont.
Ha ma nincs olyan CPU ami kimaxolja, akkor fél év és úgy is jön egy új ami megteszi.Mert amikor a 1080Ti kijött, volt olyan CPU ami kimaxolta totál? Tán az i7-6700K?
Akkoriban mindenki FHD meg WQHD felbontásokon nyomult. Oda meg aztán kellett (volna) erős proci, hogy 100%-on járjon a 1080Ti.... -
Pkc83
őstag
És ha már itt tartunk....a 9900K 5GHz-en 100%-osan hajtja ki a 2080Ti-t? Biztos hogy nem!
Mindkét gyártó tuningolt csúcsprocesszorai is hagynak benne, ez biztos.Miért gyártanának olyan csúcs vga-t amit a jelenlegi procik nem tudnak kihajtani?
Itt egy link 2080ti 9900K-val! 95%-os vga terhelés mellett sokszor 30-50% os cpu terhelés
magonként! -
fanti
addikt
válasz
wwenigma #16814 üzenetére
Lényeg, hogy az alap 3700X hozza pont azt amit az alap 9900K.
És ugye ne feledjük el azt, hogy tíz éve minden cég Intel architektúrára optimalizált mindent (már persze akik foglalkoztak esetleg komolyabb optimalizációval is egyáltalán).
De még 1-2 év és az AMD kerül előtérbe inkább, mint platform, mint architektúra.És a játékok...?
Ugyan már.....talán a 2080Ti esetében jön ki valami pitiáner különbség néhány játékban 4K-nál kisebb felbontásban, de most komolyan.....ez főszempont? Ha igen, hány embernél az?És ha már itt tartunk....a 9900K 5GHz-en 100%-osan hajtja ki a 2080Ti-t? Biztos hogy nem!
Mindkét gyártó tuningolt csúcsprocesszorai is hagynak benne, ez biztos. -
Pkc83
őstag
válasz
Dragon3000 #16821 üzenetére
Igaz!
Aki akar vagy tud az úgyis a legdrágábbat veszi!! -
Pkc83
őstag
válasz
Dragon3000 #16819 üzenetére
Ebben igazad van!
De szerintem a fenti táblázatot elnézve talán az utolsó i5 7600k-n kívül
az összes többi proci tökéletes az összes mai játékhoz magas grafikai beállitásokkal
persze csak egy megfelelő vga mellett! -
Dragon3000
nagyúr
Ha megnézed a feljebb berakott képen, pont egy 6/12-es intel van legelöl és nem egy kismillió magos megoldás. Ha valakinek nem szimpi az amd, azért egy i5 9600k vagy i7 9700k attól függően, hogy mi a cél nem egy rossz megoldás.Ha számít a magas fps, mert az illető 120/144 vagy még nagyobb frissítéssel rendelkező monitorral rendelkezik, akkor neki minden fps számít. Ezt is el kell fogadni.
-
Pkc83
őstag
válasz
Dragon3000 #16817 üzenetére
Az lehet!
Én csak azt nem értem , hogy mi a f....ak kismillió magos 5 ghz-es proci
játszani amikor simán akadás nélkül fut szinte minden egy 40 max 80 ezres procival!
Amúgy sok esetben az egyszerü felhasználó észre sem venné , hogy valamiben
gyengébb a procija mint a konkurenciáé csak a sok xar mérő progi épp kihozza
hogy a másik gyártóé ebben 3%-al gyorsabb! Na és akkor mivan?? -
Dragon3000
nagyúr
-
Pkc83
őstag
válasz
Dragon3000 #16813 üzenetére
Például Ryzen? Jobb és olcsóbb mint az Intel!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
KaiotEch #16812 üzenetére
mikor lesz már olyan, hogy olcsóbb, de ugyan azt a teljesítményt vagy jobbat tud.
Olyan soha nem lesz, láttuk már az amd árazást, amikor jobb volt, mint az intel, akkor az árai is az intelé felett voltak. Amúgy kit érdekel, hogy 2080ti-vel 1080p-ben pár fps bene marad? Ilyen vga-t min 1440p-re vennék vagy 4k-ra, ahol már mindegy, hogy intel vagy amd. -
válasz
BerserkGuts #16811 üzenetére
Azt utálom ebben az egészben, hogy AMD most ugyan felkavarta az állóvizet az Intelnél(ezt helyeslem is, mert csak tötyörgés ment a másik oldalon), de még mindig nem tud az Intel elé menni. Ez a táblázat alapján a 3600/3600X még mindig nem éri el a 8700K teljesítményét(kérdés, hogy itt most vannak-e OC-k), igaz olcsóbb is Tőle, de mikor lesz már olyan, hogy olcsóbb, de ugyan azt a teljesítményt vagy jobbat tud.
-
-
dudu5130
őstag
Kis segítség kellene. MSI b450 gaming pro Carbon lapom van és újra akartam rakni a biost mert láttam van fenn új. Mindent úgy csináltam, ahogy kb 2 hete mikor frissítettem. Pendrive-ra raktam az új biost és a biosban az m-flash-re mentem. Újra indult a gép, se kép se semmi. Még az USB-s perifériák sem világítanak. Ment vagy 20-25 percet mire megprobaltam újra indítani de nem tudok életet lehelni bele
-
Silex
aktív tag
Sziasztok!
Egy kisebb konfigról van szó és bevallom csak keveset olvasgattam a topicot.
Adott MSI B450M Mortar, egy 1600X és egy sima 2600.
Igazából azért cseréltem le az 1600X-et, mert nem tuningolok, inkább alulfeszelek
és gondoltam a kisebb TDP-vel jobban járok.
A proci és deszka is magasabb hőfokokat hozott. Nem egészen értem, gondolom
jobban, hatékonyabban hajtja ki a gépet, vagy mi. Furcsállom az egészet.? -
Puma K
nagyúr
Éésss megtudja címezni még ezt a mennyiséget is!
"128GB of RAM on a B350 motherboard? YES!" - [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest