- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Végre minden megérkezett, erre mennem kell melózni. Pedig azt hittem, hogy még délelőtt nekiállhatok az építgetésnek. Marad az éjszaka, vagy a holnap reggel.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, itt is, és a többi, tematikus csoportban is, valamint a privát jellegű szaktanácsadásokat úgyszintén.
(Azért az elég kemény, hogy a legnagyobb doboz a procihűtőnek jutott
)
-
törölt tag
válasz
palfitom #15894 üzenetére
Értem én, csak azt nem értem, hogy ez miért baj? A beszélgetés verbálisan is így zajlik, kisebb-nagyobb kitérőkkel, mellékvágányokkal. Miért lenne ez leírva más?
Régen volt értelme, mert erősen limitáltak voltak a hardverek, mondhatni betelt volna a szerver, meg belassult volna.
De ma, a mai hardverek sebessége, és kapacitása, több ezerszeresen meghaladják a szükségeset. Akkor?Na de mindegy. Szerintem hasznos lett volna a topik, abban a formában is, de mivel nem vagyok a témában kompetens, meg amúgy is, már megvettem a cuccot, így elengedem a témát. Csak egy vélemény volt.
-
törölt tag
válasz
prokxy #15888 üzenetére
Nekem pl eléggé fontos volt az a topik, mert pár napja behalt a gépem, és hirtelen kellett ilyesmire pénzt költenem. Igenis fontos volt számomra, hogy várjak e még pár hetet a 3. generációig, vagy jó lesz az is, ami a piacon jelenleg kapható.
Nem volt konkrétan kérdésem, de sok olyan hasznos információ is elhangzott, amire később szükségem lehet. Az információszerzés, ami a beszélgetések közben alakul ki, sokszor hasznosabb, mint a direkt kérdezz-felelek, mert ha nem vagy jártas egy témában, nem tudod, hogy mire kell rákérdezni.
Amúgy meg, kellene egy szűrő, amit az userek bekapcsolnak, és az offtopik hszeket szűri, illetve láthatatlanná teszi, aztán ennyi. Problem solved. Nem kell ezt túlgondolni, nem ma fog betelleni az internet.
Én egyáltalán nem érzem úgy, hogy bárkit is büntetni kellene, csak mert picit elkalandozott a témában.palfitom
Teljesen rossz irányból közelíted meg a kérdést. Teli az internet szakmai része a Ryzen 3rd gen megjelenésekkel, akkor az is felesleges? Pedig az is csak találgatás, de az előzetes becslések, éppen ugyanúgy a téma részét képezik, mint a megjelnés utáni tesztek, vagy vélemények.
Itt a PH-n is született már rengeteg olyan cikk, ami várható megjelnésekről, előrejelzésekről szól, keress rá bátran. -
SutPet
aktív tag
Sziasztok, bár nem teljesen cpu hanem inkább memória kérdés ezért ide írom.
Lett vásárolva egy gép (asrock B450m pro4, R5 2600, 16GB kit Gskill aegis 3000)
A problémám az hogy hiába állítom be az xmp profit biosban, csak 2133-en mennek a ramok akármit csinálok. Próbáltam manuálisan beállítani úgy se jó. Mit rontok el? -
palfitom
félisten
válasz
prokxy #15888 üzenetére
Az a helyzet, hogy még nincs kint a termék, ezért nincs MÉG miről beszélni, nincsenek konkrétumok.
Amíg nincs konkrétum, addig találgatások vannak, és arra van találgatós topik, ott lehet ezeket megbeszélni. Szerintem logikus, és elfogadható.Sajnálom, hogy valakik nem fogják föl, pl. még konkrét szólás után sem...
-
válasz
prokxy #15888 üzenetére
Pl az off topik magától törlődhetne 1 napon belül vagy vmi hasonló. Egyébként azt írta vki, hogy azért zárták be, mert van találgatós topik rá, majd ha megjelentek a procik kinyitják megint, felesleges szerintem is ott tippelgetni meg ilyenek, érdemi infó úgyis a tesztek és megjelenés után lesz.
-
prokxy
veterán
válasz
#48613632 #15887 üzenetére
Fejezzük be, mert ki leszünk innen hajíntva vagy bezárják ezt is és a Srácokkal kicseszünk.
Amúgy értelek, jogos is sztem, modikat, topicgazdákat is megértem, de akkor kéne vmi megoldás, hogy maradjon a topic (tudom, egyesek fogják vissza magukat...hallottam, olvastam mi volt, akkor őket kell 1-2 hét pihire küldeni abból a témából azt meg van oldva, ne a többi értelmes hozzászólót, érdeklődőt büntessük már...
-
törölt tag
válasz
prokxy #15883 üzenetére
Konkrétan én sem értettem. Szerintem egyesek túlbuzgó módon, időnként eléggé diktatórikus módszereket alkalmaznak, és rohadtul nem érdekli őket, hogy az adott témára, vagy topikra márpedig szükség van.
Az meg, hogy offtopik? Hát, szerintem az offtopik gomb, pont erre lett kitalálva.Ott van, ki tudjuk választani, hogy a közlendőnk témába vág, vagy off topik jellegű. Ráadásul, a választásunk függvényében, azonnal láthatóvá válik, hogy az off topik jellegű hozzászólások, mennyire simulnak bele a topik témakörébe.
Ez például egyáltalán nem, mert nem az AMD Ryzen 2. generációs lapka- és processzorkészletét taglalja, hanem az off topik jellegű hozzászólások megkülönböztetését.Azért is van szürkével szedve, fekete helyett
<<<< Ez pl itt nem off topik
(OFF)Néha meg az is az agyamra megy, hogy: - Jaj, ezzel a témával, légyszi fáradjatok át másik topikba! És azt meg hogy?
Minden előzmény nélkül, egyszer csak folytassuk onnan, ahol itt mondjuk abbahagytuk?
De akkor meg az ottaniak nem fogják érteni
Vagy magyarázzuk el, mielőtt folytatnánk, hogy mik voltak az előzmények, és a témában kik szóltak eddig hozzá?Tök hülyeség az egész bakker. Úgy kezelik ezt az egész offtopik témát, mintha valaha is betelne a PH, vagy mittomén
(/OFF) -
prokxy
veterán
válasz
palfitom #15884 üzenetére
Ok, akkor vissza lehet olvasni, íme, nagyon sok az OFF, húha...
Ne értsd félre, persze, ha sok az off téma, akkor takarítani kell, de itt nem volt annyi.
Végre egy hely, ahol a 2 héten belül megjelenő procikkal kapcsolatban lehet kérdezni, tudakozódni, teszteket megosztani, stb. Erre bezárják. Értem én, hogy a topicgazdának néha nehéz a dolga, de akkor ne az legyen, h nabazzeg, bezárom azt kész...nekem is vannak még félinfóim, kérdéseim, most ide tegyem fel?
Akkor az is off, ahogy ez is, bezárják ezt is, hagyjuk már ezt a hülyeséget.Én is befejeztem, bocs Sector.
-
prokxy
veterán
Hali Srácok, a 3000-es topic be lett zárva, no comment inkább, itt kell majd kérdezni akkor?
Volt 1-2 OFF, aztán vki bezárta, de komolyan, mi ez az öntörvényeskedés vagy csak bal lábbal kelt fel az admin, de ez akkor is vicc... -
-
ScomComputer
veterán
Én szóltam..kértem ott mindenkit de nem csak ment az OFF !
-
koko52
nagyúr
válasz
viperabácsi #15857 üzenetére
Amit linkeltél Aegis-t nekem is az van 2600 mellett, @3200 mhz-en ketyeg.
Ami nem megy Corsair annak is mennie kéne, egyedül a cl15-ös verzió nem működik. -
weri
senior tag
MSI X470 Gaming Pro lap biosaban hol lehet beallitani hogy idle-be ne csak az orajel csokkenjen hanem a feszultseg is ? Mar atneztem mindent, de nem talalom.
-
palfitom
félisten
válasz
Mennie kellene legalább 2933-on!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
annak jonak kellene lennie. 2933 -on probaltad ?
-
R3laX
addikt
válasz
BerserkGuts #15859 üzenetére
Költöztetem a masinát. Szombaton már egy Fractal Design Meshify C TG Dark-ban lesz. Végre kap majd levegőt
..
-
weri
senior tag
Hat ez eszmeletlen :d i5 6600k-hoz kepest teljesen mas elmeny a Battlefieldeket jatszani. Vaj siman megy, pedig nem huztam a procin semmit, csak annyit allitottam be rajta amit RP's Lair videojaban lattam. Nem mellesleg ettol fuggetlenul szoptam az ossze rakassal, foleg azzal a retek amd-s gyari hutovel....
Persze vettem hozza masik hutot, de rossz a konzol hozza, ugyhogy mehet vissza ipon-hoz... (DEEPCOOL Ice Blade Pro V2.0 AM4) Ettol fuggetlenul tenyleg nagyon jok ezek a procik
-
viperabácsi
addikt
válasz
hokuszpk #15852 üzenetére
Pontosan ez a memória van nekem.
3000mhz 16 20 20 38 1.36V ver 3.31 Ez van a ramokon.Itt is meg lett kérdezve vásárlás előtt mindenki azt mondta rá , hogy mehet nyugodtan. ( úgy néz ki mégsem eszi meg. Nem tudom , hogy a lap vagy a proci nem szereti.
-
Sage83
aktív tag
Hi
Köszi a segítséget mindenkinek!!
Maradok az asus b450 strix e alaplapnál!!
Es nagyon remélem hogy jó lesz a fury memó!
Cpu meg következő hónapban kiderülKöszi még egyszer!!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
viperabácsi #15851 üzenetére
"A villogó led szine alapján a ramra panaszkodik, "
es milyen igaza van.
>>>> Corsair Vengeance LPX 16GB / 3000MHz <<<<
ver 5.20 ? 2x8 vagy 4x4 ?
ez az a bizonyos az ellensegemnek sem ajanlott tipus.
nemtom az asus biosban van-e memory training, azt kapcsold ki. ha V5.20, akkor 3000 -et sosem fog menni, ha mindent finomhangolsz, akkor talan a stabil 2933 -at ki lehet hozni belole. marmint ha 2x8. -- volt ido, amikor aszittem sikerult, minden teszt vegigment, aztan ket nap mulva megint fail. fel ev kiserletezes utan feladtam, vettem v 5.39 -et, hibatlan. --
4x4 -bol talan a stabil 2800 ha meglesz. -
viperabácsi
addikt
A memória kezelés Ryzenéknél valóban LUTRI : Ha minden alapon megy nem jelentkezilk a hiba.
A memória D.O.C.P-vel van 3000 -re rakva.
Ha beállítom csak a ram -ot 3000- re akkor is csinálja random.
Videó a gépről amikor ujraindulgat.A villogó led szine alapján a ramra panaszkodik, reset után minden megy flottul egy ideig. Biosban nem állítja vissza magát a ram. -
vaakuum
addikt
-
törölt tag
Üdv
Asus ROG X470-F // Ryzen 7 2700X // Corsair Vengeance PRO RGB ramok mellé keresek hűtőt, ami felfér, de ettől még kellően robosztus.Köszi mindenkinek
-
Sage83
aktív tag
Én kifizetem érte az 50 ropit is csak a memóval ne legyen gond!?
-
válasz
dudu5130 #15840 üzenetére
Bluetooth, wifi, 12 fázis a 8 helyett, max 3533mhz ram támogatás a 3200 helyett (de ugye ez is lutri).
SECTORnooB: igen, azért írtam, hogy lutri a ram. De legalább ebbe tényleg bele tud menni nyugodt szívvel bármelyik zen2 proci. Mondjuk nálam a wifi volt a fő lényeg, azért lett ez a lap. (Meg mert pont volt procival együtt használtan korrekt áron). A biosa szerintem is felhasználó barátabb az msi-nek, voltam is bajban az msi z370 tomahawk biosa után.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
dudu5130 #15840 üzenetére
Kb ugyan az a szint, azért nem említettem az MSI-t mert itthon kevés helyen találjuk meg a kínálatba és ha látunk is, 50 felett tanyázik az ára.
Személyem jobban kedveli az MSI Bioszát, letisztultabb, egyértelműbb.
Ui: Most néztem az árakat sajnos jelen állás szerint a STRIX E-t sem kapod meg 50 alatt.
Create: Igen a STRIX E túl van tervezve rendesenBár tapasztalatom szerint a "memória támogatás" hasraütés szerűen van "meghatározva" nem kell alapozni rá.
Amúgy én biztosan megvárnám a 3600-ast, nem kell várni már két hetet sem. -
dudu5130
őstag
válasz
SECTORnooB #15837 üzenetére
AZ E mivel tud többet, hogy egy tízessel drágább? Az MSI B450 GPC is van ezen a szinten?
-
Sage83
aktív tag
válasz
Koszi az ajánlást!!
Ez van pontosan: [link]
-
válasz
Már ha nem hagyják ki a dobozból, mint nálam😀 de pótolták 1nap alatt. Egyébként nagyon pöpec alaplap, nekem nagyon bejött.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Sage83 #15836 üzenetére
Nem kell már ezen aggódnod, nyugodtan vedd meg 98%,hogy menni fog,de minimum a 2933Mhz, mert ő szabvány szinten van már támogatva.
Ha megengedsz egy ajánlást, akkor, ha én most lapot vennék egy Asus B450 Strix E-t vennék, ha Asus-t vennék van hozzá gyárilag Wifi AC-is,hogy ne tekeregjenek a kábelek
STRIX E -
Sage83
aktív tag
Sziasztok!!
Van egy Kingston fury 2x8GB 3200mhz memó szettem...
Tudom nem a legjobb.
Van olyan x470 alaplap amihez jó lenne és menne 3200 vagy 2933mhz - en? R7 2700 cpu alá kellene a lap!vagy majd egy ryzen 3600hoz.
Válaszokat előre is köszönöm!!
-
weri
senior tag
válasz
SECTORnooB #15824 üzenetére
Regebbi videokban lattam hogy inkabb rontott a teljesitmenyen jatekokban ha bekapcsolva volt. Most neztem egy nem regi videokat, ott mar nem volt ilyen max 20 fps kulombseg volt 350fps-es magassagbol merve :d Ezek szerint mar nem hatrany ha be van kapcsolva :d
Más. DRAM calculator-t erdemes hasznalni ? Vagy nem kapok belole erdemi valtozast jatekokba ? :d
-
weri
senior tag
Az SMT-nek van ertelme bekapcsolva lennie ? :d
-
HypeeeR
tag
válasz
Albigator #15820 üzenetére
A rog strix x470f 4802-es bios verziójával végre vissza tudtam lépni erre a szintre
Emlékeim szerint a 2-3 verzióval korábbi biossal tudtam ilyen alacsony feszültséggel 4,2GHz-en lefuttatni minden tesztet fagyás/kékhalál nélkül. Most kijött pár napja az 5007-es, még nem tudom, hogy felrakjam-e.
-
Sifre
senior tag
válasz
BullKoxa #15810 üzenetére
Megoszlanak a vélemények hogy az X-es procik válogatottak-e. A külföldi fórumok és saját tapasztalat alapján azt gondolom hogy nagyobb az esély egy jobban húzható 2700X-re mint 2700-ra. Ha all-core 4.3 GHz-et szeretnél, ki kell fognod egy nagyon jól sikerült példányt, és épített vizet kell rátenned, mert a fogyasztása 200W fölött lesz.
Én fix 4.2 GHz-re állítottam be a 2700X-et, 1.35V-al. 240-es AIO van rajta ami stressztesztnél 85 fokra tudja hűteni, tehát épphogy bírja.
-
R3laX
addikt
válasz
BerserkGuts #15813 üzenetére
Adatlapot töltsétek má' plz.
-
R3laX
addikt
válasz
Értem én, de ez egy B450 Tomahawk. Jó lenne tudni a gépház körülményeit is. Nekem egy Asrock X370 Killer van. Nálam oda be sem látsz a ventitől és a hűtőtől. Hátul Be Quiet 12-es felpörög 1400-ra, felette Alpenföhn wing boost 2 14cm, meg a procin 2db Thermalright TY-147a.
Szerk.: Biztos úgy fogok járni
. 96 óta, mióta gépem van, folyamatosan így járok...
-
BerserkGuts
addikt
válasz
We did see one hotter spot, that that was an IC located at M6.
I do need to mention that the stock cooler is blowing air over this area. Ergo the dynamic would look different with say liquid cooling. But really, it is common sense that if you overclock that you at the very least account for sufficient airflow blowing over that VRM area.
Nálam pl ezt hagyták ki és próbálkozok teszkós megoldásokkal ( thermal pad + saját passzív hűtő pici borda +venti kombó)
-
BerserkGuts
addikt
Tesó figyeljé má oda a vrm-re
az mindjárt 70fok ami valójában 90 körül is lehet
Itt már nem a cpu rész a rizikós hanem az északi híd mert ott tud nagyot ütni a teljesítmény én is cpu-t simán lehűtöm még 1.5V-on is 4200MHz-el de az alaplapot nem lehet persze működni fog évikig de biztos hogy úgy fogsz járni mint sokan akik most aprón árulgatják a hibás alaplapokat "csak a hang nincsen de tesó bika lap tuningos vegyed má meg"
-
Asshur
tag
válasz
mihione #15701 üzenetére
Kíváncsi vagyok, raktam alá egy E-t az F helyett.
VRM jobb kicsit, B450-F CPU 4 + SOC 2x2, B450-E CPU 4x2 + SOC 2x2, és raktak egy bordát (egy hővezető lapot) a hátuljára is. Masszív a kinézete. Holnap tesztelgetem kicsit.
Asszem ez a legerősebb B450 lap, talán csak az MSI Pro Carbon hasonló. -
AAAgold
senior tag
válasz
BullKoxa #15810 üzenetére
olvass kicsit vissza, jópár embernek megy a 4.0ghz all core 2700-nál 1.4V fesz alatt (nekem pld. nem, így jártam)
ha 4.3-at szeretnél all core 24/7-re, az szerintem felejtős, 2700X-nél is az egymagos boost órajel az
a 3700-es széria jobb lesz, mint a 2700-as - hogy mennyivel és ár/érték arányban mennyire, az majd pár hét múlva kiderül
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! jelenleg 1700x-m van és mind a 8 mag megy 3800MHz-n. X370 Msi Gaming Pro lap , HyperX Savage 3000MHz. Itt gondolom azért megy az összes mag 3800-n,mert gyárilag a Boost jele is 3800.
AMD Ryzen™ 7 1700X
Base Clock
3.4GHz
Max Boost Clock
3.8GHzA kérdésem a következő lenne. mondjuk 2700-s procit is lehet annyira húzni mint a 2700x-t ? ha igen akkor tudja a 2700-s is az X-s órajeleit használni OC-ban. mind a 8 magon?
AMD Ryzen™ 7 2700
Base Clock 3.2GHz
Max Boost Clock 4.1GHzVS
AMD Ryzen™ 7 2700X
Base Clock 3.7GHz
Max Boost Clock 4.3GHzvagy itt muszáj venni az X-s verziót ha teljesítményt akar az ember.
Ja és még annyi itt az X470-s MSI lapokba van már Pstate OC?? olvastam hogy ez elég jó dolog használnám is ha lenne. 4XX lapok is letiltanak 2 SATA portot ha NVMe SSD-t van a gépbe?
A 3700-s széria sokkal jobb lesz szerintetek mint a 2700-s?
-
hokuszpk
nagyúr
-
Csupingo
veterán
Ezt találtam. Hasonló táp, balról a második csatlakozót nézzétek. Az egyik 4-es mintázata más. Nem ilyen, mind sarkítva van.
-
jeni
félisten
válasz
Csupingo #15801 üzenetére
akkor az a 4+4 CPU tápcsati a tápnál hibás.
a gyereknek ugyanezt a tápot vettem és nem volt gond vele,bár egy bibi volt azért vele mégpedig,hogy rövid volt a 4+4 pin csatlakozó a CPU felé. oda egy toldót kellett vennem.
nem lehetséges hogy maga tápegység 4+4 pin az jó de az alaplapodon levő csatlakozó a hibás?
jól próbáltad beletenni?a 20+4 esetében szokás az olcsóbb tápegységnél 24 pin helyett ezt a megoldás használni. tudtommal minden tápegységnél a 4+4 PIN kialakítás van.
a memória KIT illetően bontatlanul vetted és a címkén ugyanazok vannak feltüntetve? csinálj BIOS frissítést.
-
Csupingo
veterán
Sziasztok!
Lenne egy talán hüle kérdésem. Most raktam össze egy ryzen gépet seasonic s12II táppal és msi b450 tomahawk lappal. Az alaplapon 8-as plusz tápcsatlakozó van a cpu-nak, viszont a tápon lévő 4+4-esből csak az egyik passzol bele. Ez gondolom nem olyan nagy baj, mert többen használják így, valamint ez is működik, csak azt nem értem, hogy egy új tápon miért nincs megfelelő 8-as csatlakozó. Valamint ha jól láttam, a 8-as pci-e csatlakozónak ugyan ilyen kiosztása van, azt lehetne esetleg használni, vagy máshogy vannak a vezetékek bekötve és nem megfelelő feszültségeket kapna?A következő furcsaság pedig az volt, hogy 2x8-as , 3000-es G.Skill Aegis memóriák lettek véne kit-ben, de a
biosban az egyiket valami 2800-asnak, a másikat 2900-asnak írta. Elvileg 2018 decemberi bios van a lapon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-t használók OFF topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200G processzor
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged