Hirdetés
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Albigator #25588 üzenetére
Na nálam volt az a 2400 -> 3000MHz tuninggal, hogy tavaly szeptemberben még beállítottam, azóta nem volt alkalmazás, vagy játék, ami hibát dobott volna, ekkor még nem ismertem a TM5-öt. Nemrég megvettem az AC Originst, olcsó volt(EGS-en kuponnal 8€ volt a gold), elején nem volt semmi gond, majd elkezdett összeomlani. Volt, hogy már 10 percenként összeomlott, már mindent próbáltam, biztos a GPU tuningom, de elkezdte alapórajelen is csinálni, mondom wtf.
Tesztnek mindent vissza autóra, teljesen alapon ment a gép, 2 óra játék után se volt gond. Akkor keressünk memóriateszt programot, ajánlották a TM5-öt. 5 perc után már dobta a hibát, akkor király, vissza 2933-ra, azóta minden jó, Origins is megy probléma nélkül. -
fanti
addikt
válasz
Albigator #25496 üzenetére
"Az hogy nálam lemegy egy aidás bench nem jelent még semmit"
Az tényleg csak egy laza picsafüst...
Nálam az y-cruncher-el fogtam meg a prime95 blend és memtest86 (meg BF 1 és BF V meg BattlaFront II) stabil cuccomnál azt a "picikétamemóriafeszkóazalacsony" hibát, ami miatt filmrender közben hasalgatott a Sony Vegas...pedig mindennel stabil volt, de az y-cruncher megfogta a dolgot, pici feszemelés a memóriának, és az y-cruncher is szépen lement hiba nélkül, és utána már a Sony Vegas is vígan renderelte kiugrálgatás nélkül ugyanazt a nyersanyagot, amit addig nem...
-
-
CirrMee
addikt
válasz
Albigator #25483 üzenetére
Ez szép de mennyire stabil?
Az én 2600X-emmel max 3400 MHz szerintem amit el lehet érni.
Te neked nagy mákod van a 3600 MHz-el.Kb ezzel a hozzáállással kezdtem én is. A történet is ment már pár kört a topicban.
Vettem egy 2600X félkonfigot, jött hozzá a G.Skill Aegis F4-300C16D 3000Mhz páros. Az istennek sem ment 3000MHz fölé, kb én is azt állítottam, hogy ennyire képes a CPU vezérlője. Ryzen DRAM Calc -ról is itt kezdtem azt állítani, hogy csak kacsa.
Aztán járt nálam vendégségben egy szerelős gép, és kipróbáltam a DRAM modulokat - az eredményt meg már sokszor pakoltam ki közszemlére...
(azóta nekem is ilyen modulok üzemelnek) -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Albigator #25487 üzenetére
Rec értékek vannak beállítva, nálam a ram feszültséget 2V-ig lehet állítani.
Memtesttel jártam már úgy, hogy hiba nélkül lefutott, meg ibt avx teszttel is, ennek ellenére játéknál meg lehalt az egész.Nem is állítottam, hogy stabil a 3600, mint írtam nem volt hosszabb ideig tesztelve, viszont 3600cl16 értékkel ugyanilyen ramokkal többen stabilan tudták járatni. Majd ha lesz kedvem megnézem újra a magasabb ram frekvenciákat, hátha 2080 esetében hoz változást, de nem hiszem, hogy nagy különbségek lennének
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Albigator #25485 üzenetére
KB így volt beállítva, volt pár érték ami lejjebb volt véve, mivel semmi pluszt nem jelentett, így nem sokat tesztelgettem, meg értelmetlennek is találom a sok tesztet, mert ami beállítás a teszteken eddig átment, azok közül sokszor volt olyan, ami a warzone esetében max 10 perc alatt hibát dobot (nagyon érzékeny a játék minden kis instabilitásra)
-
-
fanti
addikt
válasz
Albigator #25464 üzenetére
Hát te is visszatértél a 2xxx-es Ryzenekhez Albi komám?!
Én már elég régen visszaváltottam a 3700X-ről 2700X-re, de esküszöm komám, ebből nem érzékelek semmit!!!
Pont akkor csináltam, amikor úgy jól lent voltak a 2XXX árak, így 85-ért elment a 3700X, a 2700X meg jött postával együtt LeC pajtástól 55-ért, persze a gyári hüsijét azonnal eladtam 5+postáért, úgyhogy így 35 ezret ki tudtam szedni a bótból...és így meg is lett a nyári sörkeretem -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Albigator #17924 üzenetére
Csináltam pár tesztet, azért szerintem az alapfelálláshoz képest többet lehet kihozni a memóriákból, persze mindegyiknél lehet más és más a tuningpotenciál (freki-késleltetés),
de ha már megvette, akkor nem kerül neki semmibe ha próbálkozik.
...csak és kizárólag a memória beállításon változtattam...azért valamit csak bizonyít...
Alap: 3000/CL16: -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Albigator #17924 üzenetére
Nyílván, értem a válaszod, de én a Floyd80 kérdésére próbáltam válaszolni, aki a 3000-esből kíván kihozni többet, nem arról van szó hogy van egy jó 3200 CL16-od és akörül próbálod belőni a stabilat, a safe presetre nekem Cl19-t és társait írja, ami azért nonszensz, meg hát azért függ a deszka-proci kombótól is
-
válasz
Albigator #17900 üzenetére
Biztos nehezen hihető, de ez van.,
1.21V 151W
1.19V 143W199Wról nem is tudok képet csinálni mert lekapcsol nagyon hamar.
A ryzen TDCje 60A (limit 114A) Ryzen Masterben, itt simán felvesz 104A-t 1.19V-on.
Ezek ilyen 3700-3900 Mhz körüli értékek egyébként.
Nem értek hozzá, nem tudom hogy ez a lap vagy a proci miatt ilyen magas számok e. -
fanti
addikt
válasz
Albigator #17666 üzenetére
Köszönöm a kiigazítást!
Tényleg, az eredményeid alapján igazat kell adnom.
Én 3700X-et méricskélek mostanság, és biza ott a negatív offsett biza viszi le a hőfokot.....és a teljesítményt is. Én is CB20-al mérek és igazolódik is.
Viszont nagyon jó, hogy így kihozta a szó ezt, mert a Kislányom gépében levő 2700-ast így hátha tudom picit alulfeszelni.
-
-
CzG001
tag
válasz
Albigator #17413 üzenetére
És mi lenne ha Magadban is csinálnál egy frissitést és kikapcsolnád a problémás területet?
Én nem is tuningolok pedig a gép szinte könyörög érte de teljesen felesleges. Amire kell arra tökéletes minden szépen megy FHD-ban és nem is érzem az igényt a magasabb beállitásoknak.
-
válasz
Albigator #17328 üzenetére
Az érdekes az, hogy a 4ghz az 1.33v-on (1.3v-on még úgy emlékszem stabil volt, csak kb 10gflopsal kevesebbet dobott az ibt) megy én ezzel használom, itt a cpu package power 150-160w, ibt maxon 73fokos volt. Viszont állíthatok bármennyi feszt nem lesz hajlandó többre és nem a hütés miatt, mint látható. Egyébként szerintem jól is szellözik a házam is, 6db 12-es ventivel.
Hozzátenném még, hogy ez a proci és az alaplap is scomcomputer-töl lett véve, akinek van is itt belinkelt videója 9900k vs 2600 4.2ghz. Azt, hogy neki hogy a francba ment ezzel a lappal és cpu-val 4.2-öt azt nem tudom, bár ö nem ibt-zett. èn viszont addig nem mondom stabilnak amíg nem fut le 10kör maxon egymás után bármikor rányomva. Meg én biztos nem is állítgattam rajta annyi mindent mint ö.
-
dudu5130
őstag
válasz
Albigator #17117 üzenetére
Én először a rendszert frissítettem csak és játék alatt hatalmas káosz volt. Folyamatos fagyások és kék halál meg újraindulások. Utána újra raktam az egész rendszert és így is kaptam már kék képernyős újra indulást de nagyon ritkán. Ha radeon kártyád van akkor mindenképp lődd ki a hibrid alvást és a gyors rendszer indítást mert a drivernek még mindig bezavar. Nekem több gondot okozott mint javulást.
-
Allien
veterán
válasz
Albigator #17028 üzenetére
Azért kérdezősködök, mert ugye többnyire az összefoglaló nem mindig napra kész, meg hasonló. Ráadásul, aránylag be vagyok korlátozva annak ellenére, hogy pösti vok. De, még se tudok el bumlizni mondjuk a város másik felébe egy lapért, posta meg nem játszik.
Még Gianni-hoz se nagyon tudok elmenni. Jelenleg nagyjából zona com.... van a legközelebb, edigital esetleg.
A másik, hogy csúcs procira nem fogok költeni, szinte tuti, ergo, inkább lehet, hogy ramra fordítom azt a plusz 5-10e forintot. Ha ajánlott az Asus TUF is, akkor azt veszem, ami éppen elérhető akkor amikor éppen lesz rá időm, és pénzem. -
FeRRaR1
őstag
válasz
Albigator #16654 üzenetére
Kicsit (nagyon) változott a felállás.
Végül 2700X helyett 3700X lett.
Dark rock Pro 4 helyett pedig Noctua NH-D15.Köszönöm a plusz lökést amire szükségem volt hogy Zen 2 platform legyen belőle, mert az ok amiért nem is néztem a drága X570-es deszkák voltak. (mármint ez folyt a csapból is) Amit választottam Asus TUF 570X Plus Gaming még olcsóbb is mint a Crosshair Hero VII így amit a CPU-ra rádobok, az innét leseik és ugyan annyiban van a kettő.
Két 16Gb kit: 2x8Gb Team Group Dark Pro DDR4 B-Die 3600 CL 16-16-16-36, cél ugyan ez az időzítés 3733-on.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Albigator #16677 üzenetére
Először nem ajánlotta fel a 1903-at, külön frissítettem, jöttek is a gondok, 10 perc alatt 3 kékhalál, kész csoda, hogy visszaállítás közben nem jött elő, majd 1809 alatt töröltem minden már nem használt programot és pár nap múlva magától felajánlotta a frissítést, fel is ment és azóta sincs semmi gondom vele.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Albigator #16670 üzenetére
Most keresem vissza a hozzaszolasaimban mikor mivel és hogy volt a rendszer hajtva. Es egy kicsit beneztem.
Szoval valami miatt 2700x feszultségeket neztem mikor a kollegának 2600van.
2600 esetén jónak tunik, my fault, sorry. Itt a Wraith Prism coolerrel néztem: [link]
Én nem tapasztaltam ujraindulast gyari hutovel sem csak meleg volt mint a dög stressz teszt alatt, szerintem az alaplap hővédelme kapcsolhat le, ezt kene megnezni illetve egy teljes HWinfo kép minden szenzorral.
Amit tanácsolnék hogy biost alapra allitani, memoriat XMP profilt bekapcsolni es manualisan 29xx-re tenni. Hűtő rögzitest megnezni és egy -0,1V offszetet hasznalni ahogy irta is. A gyári kis coolert pedig cserélni egy nagyobbra.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Albigator #16639 üzenetére
Kinéztem a legolcsóbb árakat rendes garanciával, 2700X 82e, 3700X 109e
Nehéz dió, nem tudom megéri e a felárat. Alacsonyabb alapórajel - 100mhz, de gyorsabb végrehajtás, kicsit magasabb boost, jobb gyártás technológia, Dark rock pro 4 lesz rajta. Meg ugye 65W vs 105W tdp, egyértelműen jobb az új, de nem hiszem hogy ennyivel, még az újdonság is bele van építve az árba. 100 ezres lélektani határt nem akartam átlépni csak procira.Szívesen olvasok pro és kontra véleményeket, meg alszok még rá egyet.
Szerk: 3800X 135e érdekességnek.
-
X2N
őstag
válasz
Albigator #16639 üzenetére
Elírtam 3000MHz-en mennek a ramok, semmi oc, se ramon se procin. Na de a lényeg nekem stabil gép kell. Előző 3770-es i7 nem volt ennyire instabil...az is alapon megy hibátlanul a mai napig. Itt gyakorlatilag ahogy feltettem a win10-et újraindulgatott a gép. C state kikapcsolás után már ritkábbak lettek az újraindulások kb 1 hét alatt 1 újraindulás. Érdekes hogy ezt a prime dolgot írod, mert tegnap pl befagyott unreal engine 4 alatt compile után pár másodpercel...az elég rendesen megdolgoztatja a procit mint kb a prime. Utána megpróbáltam újra és lement. Eddig nem vagyok elájulva a Ryzentől...
-
válasz
Albigator #16635 üzenetére
esetleg ma tudna valaki nelkulozni egy ryzent fel percre, mig biost frissitek? A8-9500al nem ad kepet a deszka a jelenlegi biossal. Egy regebbi ryzen behelyezese utan mennenk tovabb ( az elozo b450 is ezt jatszotta el...). ryzen kell nekina frissiteshez, ne kerdezzetek miert. Halas lennek.
-
jeni
félisten
válasz
Albigator #16539 üzenetére
tényleg eltűnt onnan,pedig anno kitöltöttem.
Asus Hero VII és Ryzen 2700Xértve,hogy a Ryzen+ mi a garantált,ez stimmel.
de ha bemegyek a boltba és kihozok egy RAM KIT-t és rá van írva,hogy 3200Mhz akkor azt tudnia kell.ha többet akkor az már ajándék.
ha pedig 3200 alatt marad még a 2933Mhz se tudom kihozni belőle akkor az hibás vagy selejt attól függetlenül mi is a garantált a lap és a CPU együttműködéséből kiindulva.
ezzel tudnék érvelni garanciális probléma esetén a szervizben.csiga8
csak a rendszergazda meg ne lássa a tapétádat.
-
-
R3nts
senior tag
válasz
Albigator #16398 üzenetére
A Ryzen 5 2600(sima)-nak mennyi az a hőfok saccper,ami mindennapos használat mellett nem rövidíti drasztikusan az élettartamát... ? mindenképpen ráteszem a Ben Nevis-t,csak érdekel,mik a tapasztalatok... GPU gyorsításos videorenderelésre használom a gépet nagyrészt, ,így a GPU-t kihajtva, a gyári hűtőjével egy idő után 63 fokra áll be a proci. Az szerintem még abszolut nem vészes,vagy tévedek... ? Mondjuk a hw-es videorendereléses filmlejátszás jobban eszi a gépet,mint bármely játék...
-
-
sfknasty
aktív tag
válasz
Albigator #16284 üzenetére
Egyet értek veled abban,hogy a dram calculator sokkal agresszívabb,mint az XMP profil.De szerintem érdemes annak is kipróbálnia,aki nem ért a tuninghoz.Viszonylag egyszerű program csak a memória chippel kell tisztában lenni és az alapján beállítani a programot.A Hynix AFR chippek gond nélkül tudják azt az időzítést és Frekvenciát,amit a calculator megad.Én jobban preferálom.
-
törölt tag
válasz
Albigator #15929 üzenetére
A ramok cputol, illetve a northbridgetol való behelyezesi szabálya, meg a kőkorszakból való. Anno ez volt a sorrend, asztali, és szerver gépekbe egyaránt.
Pdfem meg sajnos nem volt, ahogyan mondtam is, de elsőre sosem cél, hogy minden tökéletes legyen. Elsőre elég, ha elindul. -
HypeeeR
tag
válasz
Albigator #15820 üzenetére
A rog strix x470f 4802-es bios verziójával végre vissza tudtam lépni erre a szintre
Emlékeim szerint a 2-3 verzióval korábbi biossal tudtam ilyen alacsony feszültséggel 4,2GHz-en lefuttatni minden tesztet fagyás/kékhalál nélkül. Most kijött pár napja az 5007-es, még nem tudom, hogy felrakjam-e.
-
R3laX
addikt
válasz
Albigator #15601 üzenetére
Nekem viszont elég necces kezd már lenni BF-ben a hőfok. 85-re is felmegy 1.4V-tal 4.1GHz-en
(bár van is 30 fok a lakásban). Sajnos ez a Phanteks P400 TG nagyon nem jól szellőzős fajta. Majd az új lap mellett érik egy Fractal Design Meshify C Dark TG is (ezen a házon tuti kap majd előlről is levegőt szegény masín).
Szerk.: Tuningot kihasználom, mert Quake Championst nyomom 1080P Low-on, itt kell az FPS 240Hz-es monitor mellé(Így átlag 200+ FPS). BF5 viszont Ultrán 1080P-ben szépen befűt
-
prokxy
veterán
válasz
Albigator #15595 üzenetére
Bizony, IBT maxos 10 körrel 84 fokra ment fel, de a BF V-ben meg beleteker sokszor a 78-ban is, de javarészt 75 alatt tartja a kis Enermax léghűtőm, amit tervezek cserélni, de már csak a 3900X-hez.
Nagyon CPU igényes a BF már, főleg, hogy low-on tolom és nincs vsync, egyedül 144-re van limitálva az fps. -
R3laX
addikt
válasz
Albigator #15595 üzenetére
Megvan a BF5? Próbáltad már izmosabb VGA-val? Na ugye
. Nálam mindegyik szálat beterheli 80%+-osan is. Szépen ad a procinak 64-es multi mapon. Mindenki elfelejti, hogy létezik VGA limit is. Minél erősebb VGA-t raksz a proci alá, annál jobban terheli majd, fűti.
Na meg ugye a VGA is dolgozik alatta 99%-on
.
szerk.: + még ugye az sem mind1, hogy 60Hz-en Vsync-kel megy, vagy OFF-on egy gém.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- No Voice in the Galaxy
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple Watch 10 - Slate Titanium - Használt, karcmentes
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest