Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xatos3
senior tag
válasz
Hegyirabló #11890 üzenetére
tripla crossfireben is kihajtaná
-
Zicokuka
senior tag
válasz
Durva volna ha nem hajtaná ki
Egy RTX2060-a hajtok vele és kipréseli a lelkét is
380-am még Sandy I7-el volt amikor a gonosz oldalon voltam és ott se volt baj,és azért az már jóval gyengébb mint a ryzsa.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Johni5 #11894 üzenetére
Köszönöm a tippeket
Az a fura, hogy ha offset-tel tolom a Vsoc-ot,akkor 1.08 a legkisebb feszültség, amit be tudok állítani, de gondolom nem baj, ha override-dal fixet állítok be.
Meg az a fura, hogy a korábbi beállításokon IBT alatt nem fagyott ki, cb20 alatt meg igen.
No akkor a következő cél, hogy a Vsoc-cal megy-e feljebb az órajel -
subaruwrc
félisten
válasz
norbert1998 #11889 üzenetére
Amennyi idő után hibàval elszállt
-
Johni5
őstag
válasz
norbert1998 #11893 üzenetére
Annyi az.A mem spec miatt ennyit tud.
Ha Aidában memóriát akarsz csak bencselni,akkor a start bencsmark helyett nyomj rajta egy jobbost,majd válaszd a memory onlyt. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Johni5 #11859 üzenetére
Köszönöm szépen. A feszkón kívül mindent megevett a RAM, a de az 1.42 alá nem megy ezekkel a beállításokkal. AIDA64 memória tesztről volt egy képem, de valami bejelentkezési korrupció történt a sok kékhalál miatt, és a visszaállításkor az eltűnt
Ezt tudtam összeollózni a régi, már feltöltöttből. A legjobb késleltetés ezzel a beállítással volt, egy windows feature update-el később, 67.7 ns -
válasz
norbert1998 #11891 üzenetére
-
norbert1998
nagyúr
válasz
-
Már csak egy kérdés, a 2600 ki fogja hajtani a VGA-mat? ATi ASUS Strix R9 380 4GB.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
#85552128 #11885 üzenetére
mert dolgozik
sok az Amper.
az informaciofeldolgozas hotermelessel jar. olvastam a "Vilagegyetem hohalala" c. tudomanyos konyvben, amit valami ausztral prof. jegyez.
de igazabol itt a fesz az erdekes, az a 0.981V teljesen jo, probalj ra 1.1V -n, es aldani fogod azt a 20 wattot. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
norbert1998 #11875 üzenetére
SOCbol offsettel szedjel le, vagy fixald valami alacsonyabb feszen, nagyon tud futeni, ha tul van feszelve.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
norbert1998 #11852 üzenetére
PL a hyperx predator 3333MHz-es kitre azt találtam az egyik oldalon, hogy gyártó által tesztelve 1,25-1,45V.
-
subaruwrc
félisten
válasz
norbert1998 #11862 üzenetére
Nekem 1v soc is elég a 3200mhz ram-hoz. Túl lőni sem érdemes mert abból is csak a baj van. Cpu érzékeny része az imc ha túl feszeled magas hőmérsékleten instabil lesz.
Joci azt ne is emlegesd
-
Zicokuka
senior tag
Nálam is bevált eddig az Aegis,igaz én 2933-on,nem tudom számítana bármit ha felpöckölöm 3000-re,eddig nem tesztelgettem a ramot,meg annyira kinózni se akarom
-
Johni5
őstag
válasz
norbert1998 #11875 üzenetére
Mi is azt szoktuk megszívni,mikor leveszi a bencs program a terhelést a prociról,aztán beáll a vas.Terhelés alatt sima volt.Erről subaruwrc tudna mesélni.3dmark 03 folyamatosan a végén döglött meg--már a pontszámot is kiírta- ,aztán merevre fagyott a gép,de azt egész nap.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Hegyirabló #11873 üzenetére
Egyértelmű,hogy 2x8 az összefoglalóban is szerepel.
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Johni5 #11869 üzenetére
Az a röhej, hogy csak CB20 alatt. IBT stabil volt stabil 92 fokon, bár csak egy menetet vártam végig, ott már elérte a 92 fokot és fel-le ment a hőm pár tizedet. Szóval nem értem. De CB20-nál mindenhogy 4 géza a max, amin lefut, és a Keyshot render is csak 4 gézáig jó, utána fagy, amint eléri a 80 fok környékét. Viszont a SOC-cal nem játszottam. IBT alatt 1.144-en ment.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #11873 üzenetére
Akkor a G.Skill Aegis ramot javaslom, az XMP-vel 3000MHz CL16-on megy, itt sokan használják boldogan. [link]
Az ennél jobb ramok 50k körül kezdődnek, de annyira sokat nem hoznak a konyhára, ami indokolna 20..25k felárat, csak ha maximalista az ember.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #11868 üzenetére
Mennyit szánsz rá? 3000MHz CL16 alá nem érdemes adni.
-
AAAgold
senior tag
válasz
Hegyirabló #11864 üzenetére
a matrica csak arra való, hogy mutassa, megveheted azt a lapot, mert megoldható abban is
egy matrica olcsóbb, mint kinyitni a dobozt és updateelni a biost
-
Johni5
őstag
válasz
norbert1998 #11865 üzenetére
Az 1xxx es gépem 80 nál nekem is behal.-Gyári hűtő van rajta. 1.25V 3800 aztán csók ,RX 570 hez elég is.
Hegyirabló.Igény szerint ,határ a csillagos ég.
-
Már csak valami RAM kellene...
-
norbert1998
nagyúr
A VSOC miatt fagyhat meg 80 fok felett gyakran a gép? Ezzel nem vagyok egyeddül, elvileg ViZion 1xxx-es gépe ugyanezt csinálja. 80 fok felett jó eséllyel megfagy.
-
De sokan írtatok, hát pörög ez a totyik, nem is baj!
(#11837) Johni5 Tehát hiába van rajta matrica, még sem olyan volt. Mondjuk az én meglátásom szerint ilyenkor a forgalmazó sara a dolog...
(#11838) propetya85 Köszi, nézem!
(#11841) scomcomputer Na ugye!
De kolléga azt írja itt, hogy az AMD Ryzen Ready matrica sem garancia. Na mindegy, holnap bekocogok a boltba.
(#11844) CPT.Pirk Holnap kiderül minden a boltban.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
subaruwrc #11857 üzenetére
Elvileg az auto 1.1 környékére dobja be, de akkor játszok azzal is majd
Ez most stabilnak tűnik, szóval egyelőre mentem az öt szabad profil egyikébeAz a baj, hogy nem tudom nagyon hűteni a procit ekkora terhelés és órajelek mellett. Lehet nem nyomja eléggé a kókányolt hűtő, de szerintem egyszerűen kevés a hűtő. Falból 240W CB20 alatt.
-
SECTORnooB
addikt
Gondolom azért hozzák ki jóval előbb az új BIOS-okat,hogy a lapgyártók némi támogatással tudják felvértezni a deszkákat,hogy amire kapható lesz a cumó ne mindenki csak a fejét vakargassa,ha azt mondják neki frissíteni kell egy régebbi CPU-val.
Hatalmas összegekben merek fogadni,hogy nem lesz ebben az évben B550.
X570 krém lap lesz.... -
Johni5
őstag
válasz
norbert1998 #11855 üzenetére
Az úgy valóban érdekes felállás. Nálam 16-18-18-18 36 52 twr 18 trfc 450--alatta kékhalál- trtp 12 twcl 12--ezt próbáld 16 -al először- fesz 1.365V.Nálam ezzel a feszel 3200-on megy cl 14 be is. SOC 1.0875V
Ádám: SOC ra b@szott érzékeny,az biztos.Ha sok,azért hal be,ha kevés,akkor azért.
Zintel nem ennyire cumi.
-
subaruwrc
félisten
válasz
norbert1998 #11855 üzenetére
soc feszt kéne eltalálni
ramnak elég az 1.4 szinte biztos
cpu soc feszt nézegesd 1.05 - 1.1 között
meg proc odt 53.3
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Johni5 #11853 üzenetére
No, megpróbáltam emelni a feszkón, de elég érdekes anomáliába jutottam
Auto feszen és 1.37-en egyaránt poszt pipa, bootoláskor kékhalál a 3200 XMP auto időzítéssel
1.4-es feszen ugyanez a felállás posztig sem jut, 3. próba után a BIOS resetre fut.
1.43-ason dettó
1.48-on ugyanez bootol 3200 CL16-22-22-22-72-n, amit az auto időzítés legózott össze.
Meg egyszer 1.4 és 1.5 között sikerült neki 16-32-32-32-72 körülin is. Ezt én nem értem. De manuálisba meg jó neki a 16-18-18-38 -
Johni5
őstag
válasz
norbert1998 #11852 üzenetére
Léggel borda nélkülit 1.5v,bordás 1.65v,Aztán Trident Z pl mehet 1.8-2V-on is.--24/7 re 1.65V persze az is.Aegis 1.65V-on ment 2 napig Fogásra asszem azzal hűtöttem a szobát,mert hidegebb volt a kezemnél.
-
Johni5
őstag
válasz
ScomComputer #11841 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #11831 üzenetére
Érdekes, nem rémlett, hogy az a lap is a listában van. A B350-es elődje masszívabb ezen a téren és a borda is jobb rajta, de ettől független ahogy nézem itt páran megelégedéssel használják. 2600 / 2600X proci mondjuk nem fogyaszt valami sokat.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
norbert1998 #11842 üzenetére
2. generációnál a 2933Mhz a szabvány, így ez elvárható
-
norbert1998
nagyúr
válasz
#50433536 #11839 üzenetére
Úgy tudom, 2666 felett minden tuningnak számít AMD-nél, így nincs rá garancia, hogy menni fog. Ha nem megy, akkor nem megy. Nekem 3000-es Aegis van, megy 3200-on, de néha kéken meghal. Meg 3000-en is. 2933-on viszont nagyon stabil. Majd még játszok vele, de egyelőre más dolgaim vannak.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Hegyirabló #11824 üzenetére
Az a megoldás,hogy személyesen bemégy a boltba,amúgy tájékoztatásképpen, az ebben az évben nálam járt 3db X370(teljesen új, bontatlan, gépek összerakásához vásárolt) lapból egyiken sem volt olyan bios amivel elindult volna a 2xxx széria,szóval az ilyen kijelentéseket,mint amelyeket itt néhány "user" írt kéretik fenntartással kezelni....
(#11832) Ekiamedve: ok, de ez fesz nem egészséges hosszútávon....de nem gond van a boltokban új proci...
(#11837) Johni5: ott a pont....
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Tessék itt egy elég részletes lista :
(AM4-socket for AMD Ryzen CPUs) Comparison
SECTORnooB :
(szerintem mehetne ez is az összefoglalóba a másik mellé)
-
Johni5
őstag
válasz
Hegyirabló #11818 üzenetére
Alza bios update asszem 1400 FT. 350,370 szériás lap lutri biosszal jön Taichi csere lap dobozán már a 2xxx ready figyelt,de a lapon a 3.2 bios volt,ami nem 2600 support.Ennyit erről.
-
törölt tag
Hi!
Ez a gskill 3200 nem akar 3200Mhz-en menni.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha a processzor a 2933Mhz-es memóriákat támogatja (r5 2600x), akkor is mennie kell a 3200Mhz-es memóriának 3200Mhz-en?
-
-
válasz
ott az msi b450 tomahawk, annál jobb vrm-es lapot nem nagyon tudsz venni ilyen áron. Én nem rugóznék rajta tovább. Minden oldalon, youtube videón kb ezt a lapot ajánlják, itt sincs másként.
-
Ekiamedve
tag
válasz
ScomComputer #11803 üzenetére
De így megy már egy pár hete. Feszkót nem adtam neki, alapból tuning nélkül is ennyiket tolt neki az xfr2+pbo ezzel a hűtővel.
-
-
Zicokuka
senior tag
450-es deszkákkal is elég jól lehet húzni,mondjuk azért nem a legganébb fajtát kell,normális vrm-est,de ez mindennél így van.2600X-el amúgy ki mekkora órajelet ért el ?
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Javaslom a téma összefoglalóban említett B450-es lapok egyikét vedd meg, azzal nem lősz mellé más téren sem. Aztán majd egy biosz frissítéssel kezd, ha majd elkezded használni, mert gyorsulást is hoznak ezek a frissítések, nem csak új proci támogatást.
-
válasz
Vagy, kérsz boot kitet.
[link] -
válasz
SECTORnooB #11823 üzenetére
Csak hangsúlyozni tudom, Ti értetek hozzá, elfogadom amit írtok!
Úgy néz ki, hogy meg van a megoldás a BIOS dologra is, fel van matricázva a Ryzen 2xxx alaplap "AMD Ryzen 2000 Ready" vagy valami hasonló szöveggel. Szóval csak be kell mennem a boltba, és megkérdezni, hogy van-e rajta ilyen matrica.
Tényleg nagyon köszönöm, mindenkinem, most már jó sokan írtatok!
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Hegyirabló #11820 üzenetére
Ha még olcsóbb lenne pár ezerrel, akkor sem az 1700-at venném.
2600-as erősebb IPC-ben és órajelben is a memória kezelésről meg már nem is kell beszélni.
Egyszerűen ha játékról van szó nem opció az 1700.
Nem tudom milyen 300-as lapot szeretnél alá pakolni,de szinte biztos,hogy van 400-as alternatívája jó áron. -
-
zolee1984
senior tag
válasz
Hegyirabló #11820 üzenetére
Mindegy mennyibe kerül az 1700.
Nekem egyorma áron is a 2600 kéne.
Játékokban sokkal gyengébb a teljesítménye mint egy 2600-as procinak az 1xxx vs 2xxx procik között nagy a különbség
Kb. 15%-ot fejlődtek a ráncfelvarrással -
válasz
SECTORnooB #11819 üzenetére
Ott a logika, hogy rossz árat nézel. Nem az Alzát kell nézni, hanem Aqua-t, Magicompot, Rufuszt, stb.
De én nem értek hozzá, biztos, hogy neked van igazad!
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Hegyirabló #11808 üzenetére
Vegyél B450-et, vagy vegyél olyan helyről ahol ingyenes a BIOS frissítés.
"Nem egyszerűbb akkor már, ha veszek mondjuk egy 1700-ast, ami ugyan drágább, mint a 2600-as, de legalább nem kell fizetni a frissítgetésért."
67ezer az 1700-as, 53 ezer a 2600-as, maximum elkérnek 2-3ezer forintot a frissítésért.
Akkor inkább veszel egy több mint tíz ezer forintal drágább munkás igáslovat, mint ráköltesz az 53e-re + 2-3 ezret a játékokban jobban szereplő nagyobb órajel potenciállal rendelkező processzorra?
Hol itt a logika???
Kivéve ha munkára veszed,de kétlem. -
Értem, értem, mindhármótoknak köszönöm a felvilágosítást!
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
Hegyirabló #11813 üzenetére
Nemhiszem, hogy lenne olyan lap, ami nem vinné a 2. szériás Ryzeneket. Amúgy meg: Megveszed, kipróbálod, ha bajos visszaküldöd 14 napon belül és választasz másikat.
-
gbela
senior tag
válasz
Megnézed a kinézett alaplapot hol lehet kapni, ahol a legolcsobb azokat flehívod és megkérdezed feltennék e rá a legfrissebb biost mielőtt elviszed (vagy hogy rajta van e mar esetleg). Azt fogják mondani, hogy persze. Ha szarrágók akkor meg azt, hogy fizess érte egy ezrest. Itt egy döntést hozol, miszerint udvariasan elköszönsz és hívod a következő boltot, vagy azt mondod h 'sszátok meg kifizetem az ezrest.
Bár nem engem kérdeztél, de én ezt tenném
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
No. A B350 / X370 lapok megjelenésekor az 1000-es Ryzen szériát ismerték, mert csak azok léteztek. Időközben kijöttek a B450 /X470 lapok a 2000-es Ryzen szériával együtt. De ekkor kijött a biosz frissítés a B350 / X370 lapokra is, mert az AM4 visszafelé kompatibilis.
Eltelt már annyi idő, hogy nem nagyon találsz túl régi bioszos alaplapot a boltokban, de menj biztosra és vagy 400-as szériás lapot vegyél, vagy kérdezz rá, hogy mi a szitu az alaplappal.Ugyanez a dolog le fog játszódni a nyári 3000-es Ryzen széria érkezésekor is, mert az is visszafelé kompatibilis lesz a legrégebbi AM4 lapokkal is.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #11811 üzenetére
Mi bajod van?
Vannak boltok, ahol feláras a biosz frissítés, vannak ahol nem. De a mostani árukészletet forgalmazó boltokban nem is igen találkozhatsz olyan lappal, amin nincs legalább olyan friss biosz, amivel elinduljon a gép, mert már a gyárból azzal jön ki.
Egy darab email vagy telefonhívás árán meg tudod kérdezni a kiszemelt boltban, hogy mi a helyzet a neked tetsző alaplappal... -
válasz
CPT.Pirk #11810 üzenetére
"Az A egy realitív gyengébb és kopasz vrm-el rendelkező lap, én nem eröltetném.
A kettő közül egyértelműen a Pro, de bios frissítéssel kérd, mert el sem fog indulni azzal a procival. Ez plusz költségként is jelenkezhet."Ezt az alaplapos topikban írták nekem. Nem a kisujjamból szoptam, ugye elhiszed?
(#11809) KaiotEch Ez te vagy a képen?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Akkor vegyél olyan helyről alaplapot, ahol nem kérnek pénzt biosz frissítésért... Bár mondjuk nem is nagyon hiszem, hogy még olyan készletet árulnának, ami ne rendelkezne megfelelő biosszal, már a többedik 2000-es szériát támogató biosznál jár mindegyik alaplap.
Lassan már a 3000-es széria támogatását is megkapják majd még az első AM4-es lapok is. -
KaiotEch
nagyúr
válasz
-
Kedves Kollegák!
Azt javasolták nekem feljebb, hogy vegyek egy 2600-ast. Viszont azt priviztem le valakivel, hogy a 2600-as esetében szinte biztos, hogy BIOS frissítés kell, hogy elinduljon, ami meg feláras. Nem egyszerűbb akkor már, ha veszek mondjuk egy 1700-ast, ami ugyan drágább, mint a 2600-as, de legalább nem kell fizetni a frissítgetésért.
Köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Fujifilm X
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest