Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
ScomComputer #10924 üzenetére
Gondolom a 9900K + lapra gondolsz !
Fasza kis video, köszi ! -
Pro!Petya
addikt
válasz
ScomComputer #10994 üzenetére
És fehér véégre
Thx!!
-
Tyrel
őstag
Olyannal találkozott már valaki hogy a 2600X nagyon túlmelegszik?
Nekem egy B350 TonyHawk' van 2600X-el, azt nem mondom hogy kifejezetten hűvös de nem is használtam soha se alap órajelen se gyári hűtővel...
Ismerősnek is ajánlottam ezt a párost mert - leszámítva a BIOS egyes hiányosságait amik őt full nem fogják érdekelni mivel egyáltalán nem ért hozzá - nekem bejött, stabilan/szépen megy vele minden...
Deee jelenleg ott tart a srác hogy fagynak nála a játékok (pl. Anthem, Div2), Aida szerint pedig 98°C a processzora... Több részletet igazán nem tudok, ő nem ért hozzá, egy 'szaki' szerelte össze neki, most vissza vitte oda hogy kezdjen vele valamit...
Memóriája elvileg 3200-as RipjawsV, feltételezem XMP profillal bár fogalmam sincs hogy említett 'szaki' mit állított be meg hogyan......de ilyen van?!... Azt sejtettem hogy a gyári hűtővel kb. olyan gyakran fog neki 3,9GHz felett járni a 2600X mint amilyen gyakran holdfogyatkozás van magyarországon, de hogy 98°C meg fagy meg használhatatlan... azért ennyire szar csak nem lehet az a gyári hűtő, meg közbe kéne hogy avatkozzon a thermal throttling mielőtt kopogósra fagy nála a cucc...
Nem nagyon értem...
-
ScomComputer
veterán
Division 2 a 2600(@4.2)-al....
Adja nagyon a kis cucc! -
rumkola
nagyúr
Nem tudom, hogy ez most irónia-e, de aki megjelenéskor vett egy 2500/2600K-t és 4,5Ghz-n használja játékra, az a mai napig kiröhögi a akár a 100ezres procikat is. A valaha volt legidőtállóbb CPU és legjobb vétel.
Én sem cseréltem volna, ha nem jön egy lehetőség minimális beruházással. Leginkább a kíváncsiság és az új alkatrész (garis!) vonzott, nem a teljesítmény. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
rumkola #10980 üzenetére
"3900-en megy boostal, nem húzogatok 100-200 mhz-t, vagy +50% tuning vagy semmi"
pedig megeri, mert igy egy maggal megy max 3900 -ig, tuningolva meg az osszessel.
"sztem régebbi játékban még lassabb is lesz mint az i7"
ha az I7 alaposan meg volt rantva, akkor elkepzelheto.
-
rumkola
nagyúr
i7 2600 cserélődött R5 2600-ra.
1060 mellett Assa Odyssey +50% fps, fullhd (50 helyett 70)
-
ADAM1337
nagyúr
Multiban, nem high-on inkább többet lássak, Apex Legends, RoE, Pubg, Overwatch jelenleg.
(#10972) Astroboy: azaz.
(#10973) zolee1984: Az mx4-el teljesen jó lesz szerintem, igen a 1080-asat néztem, de azért ez erősebb kártya. Még keresgélem melyiket kéne alá rakni.
Cél úgyis a 3. gen ryzen 7, csak nem tudtam várni így lett a 2600x átmenetinek.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
zolee1984 #10969 üzenetére
4ghz-n max 62fok linx alatt nálam, de én deepcool z9 pasztával raktam fel, nem a gyárijával.
Egy mx2 vagy mx4-el jobb is lehet pár fokkal.
Nekem szerencsére a corsair 200r-be simán elfért, ott 165mm-t írtak a hűtő helyre, és ez pont akkora, de még van vagy fél centi az oldallapig.Más: RTX 2080-at vajon normálisan megtud hajtani a ryzen 5 4ghz-n ?
-
Sir Riccio
addikt
válasz
ADAM1337 #10967 üzenetére
Nálam is volt kb. ennyiért egy Brocken 3, viszont ventillátorral együtt épp nem fért el sajnos. Hiába írja a ház leírása, hogy 170mm hely van a CPU-nak (gondolom itt a hűtésre gondol mert az elég régen volt amikor a CPU-k ekkorák voltak
) mégsem fért el, hiányzott vagy 5mm.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Sir Riccio #10966 üzenetére
Én találtam jó hűtőt olcsón.
Brocken 2 pcgh + am4 kit együtt volt a kettő 11ezer forint kb. -
Sir Riccio
addikt
válasz
blackmacs #10958 üzenetére
Azt mondják a "Milyen CPU hűtőt vegyek?"-ben, hogy pár fokot tudnék csak nyerni rajta, viszont alsó hangon is egy húszasba fájna a dolog, így inkább megpróbálom ezzel megoldani. -0,1V Offsettel egészen szépen muzsikál volt egy 82,3fokos (tdie) peak de 4K Youtube és mellette kb. kétezer kép exportja LR-ból sem akasztotta ki. Átlagfesz 1,356V, átlagtdie 61,3fok. Ez baráti, ha itt tudom stabilizálni akkor ezzel megelégszem azt hiszem, főleg, hogy így most 4265Mhz-ig boostol magától és közben nem is száll fel.
-
ScomComputer
veterán
Köszi az észrevételeket, észben fogom tartani,és legközelebb így lesz....
A cserélgetés meg nem direkt volt,azok a videók régebben készültek,nem tudtam mit csinálni... -
Ragnar_
addikt
válasz
Jó a teszt, de az ilyen párhuzamosan futó tesztek végén én mindig hiányolom a táblázatos összefoglalót a min., max., átlag FPS-ekkel, ha jól tudom le lehet menteni az FPS/Frametime értékeket, és abból egy excellel néhány perc alatt összerakható lenne egy számszerű értékelés is grafikonokkal.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
micafighter #10956 üzenetére
Köszi, az infot.
Igen az LLC hiánya bosszantó, többet vártam kicsit a laptól(bios téren), bár a fő szempont a portok csatik voltak. -
blackmacs
senior tag
válasz
Sir Riccio #10952 üzenetére
A Noctua azért ajánlott rá ha birizgálnak a hőfok értékek!
-
micafighter
nagyúr
válasz
Sir Riccio #10952 üzenetére
79C a max 60C az átlag játék után, ez teljesen rendben van. A ventiket be kell állítani rendesen és nem lesz hangjuk.
-
ADAM1337
nagyúr
2600x-nél 1,26v 4ghz stabil mennyire számít jónak ?
Vagy ez kb egy átlagos darab lehet, meddig mehetek fel hőfokban illetve feszültségben ? (gyári boost beállítással 1,48v-ig boostolt)Viszont ez a B450 Aorus elite, túl purítán, llc beállítás nincs is benne pl.
Illetve OC mellett hiába van Q&C bekapcsolva akkor se veszi lejebb az órajelet. -
Sir Riccio
addikt
válasz
hokuszpk #10939 üzenetére
Valóban lehet, hogy a GPU Tweak II szivatott, azt egyelőre kikapcsoltam.
Itt tartok most másfél óra PUBG után, én ezt még mindig melegnek érzem egy kicsit, sőt azóta böngészés közben is fulllon teker mindkét CPU venti, lehet, hogy kap egy Noctua NH-D15-öt, ha elfér. Van értelme szerintetek? -
Sifre
senior tag
válasz
Sir Riccio #10935 üzenetére
Ez nem az oc miatt van hanem alaplap bug. Ha több monitorozó szoftvert használsz, bizonyos kombinációk sajnos ezt okozzák ennél a lapnál.
-
Bossp
addikt
válasz
Sir Riccio #10930 üzenetére
Nekem auton PB-vel 1.5 felett is ad neki ha úgy van
ha eleg jo a lapod meg le tudod huteni akkor mi baj lehet? 🤷♂️
-
Johni5
őstag
Áhhh,pont kicsúsztam a szerkesztésből. [link]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
a Strange Brigade prociterhelese durvan jo, meg a 2600 is alig megy valamelyik magjaval 50% fole.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Sir Riccio #10935 üzenetére
nekem mar reg tojt be igy konfigom, de amikor a monitor is kikapcsolt, akkor a vga volt a fobunos a tortenetben.
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
micafighter #10937 üzenetére
Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/AC
-
micafighter
nagyúr
válasz
Érdekes alternatívája lehet az a lap az X470 Prime Pro-nak, az X470 Strix-F után mennyire puritán az a B450-E bios?
-
fanti
addikt
válasz
subaruwrc #10896 üzenetére
Persze, igazad van, de azt a maxot állítottam be anno mindnél, amin még stabil volt a memória (Prime95 Blend 3 óra).
Ja, és ezek a platformok az elmúlt két évemet tükrözik....
nem volt betervezve a váltás soha....aztán még is váltogattam
Ezt csak azért osztottam meg, hogy egy márkás 2x16GB-os kitt (ami nem elterjedt felállás) hogyan működött különböző alaplapokban és processzorok mellett. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
ha a Cool'n quiet is engedelyezve van, es megsem veszi vissza a feszt, akkor elnek a gyanuperrel, hogy valami a hatterben turaztatja a cput.
-
TiberiusX
tag
válasz
Nézd meg ezt a videót:
[link]Ebben kapsz választ a kérdésedre és megoldást is rá.
Amúgy az AMD azt mondja, hogy a mindennap használt maximális feszkó az 1.425V -
subaruwrc
félisten
válasz
1.425 volt ami még belefér mindennapra nekem úgy rémlik az amd diából
-
Sir Riccio
addikt
Srácok! Mi az egészséges feszültség egy 2700X-nek? Van ez a Performance Enhancer nevű cucc a BIOS-ban, ha Auto-n hagyom akkor az átlag is 1.4 felett van és eszébe sem jut még idle-ben sem levenni a feszkót 1,363V a minimum, ha meg Level 1-2-3-4-re rakom akkor fixálja a feszültségeket (amikor úgyszintén nem megy lejjebb). Egyedül default-on oké, de ott meg hiába fut stabilan 60FPS felett a PUBG-, fix időközönként bazinagyot droppol és zavaróan megakad.
Szerk: Most levitte idle-ben szépen 0,5V alá, viszont továbbra sem tudom, hogy egészséges-e 1,4V felett lenni terhelés alatt folyamatosan.
-
palfitom
félisten
válasz
micafighter #10923 üzenetére
OK, köszi!
-
KaiotEch
nagyúr
Gyerekek a 8 fázisú véerem mennyire lehet elég 2700X esetéven?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Az FPS számlálót tedd át plíz fehérre!! A piros nem jó választás
Amúgy Köszi a tesztet!! -
TiberiusX
tag
válasz
--Disztroj-- #10857 üzenetére
Azt csináltam, hogy offset modra állítva, negatívban 0.125V ra tettem, stabilan megy. (alap 1.337V)
Hagyom mennyen az XFR meg a PBO.
Alacsonyabb lett a hőmérséklet és stabilabb is lett, nem ingadozik annyira hőfok.
Így a hűtő sem pörög fel random. -
ScomComputer
veterán
Egy kis összehasonlító teszt.....Ryzen 2600 vs. 9900K
A 2600 egy új verzós lapban van ami dec.-ben jelent meg az Asusnál B450-E néven 12 fázisú VRM (10+2) wifi-bluetooth+mindegy egyéb bios beállítási lehetőség ami csak a felsőgat.lapoknál van(x470 is ideértendő) ez a B450 premuim kat.
.....de ha minden jól megy a jövőhéten eladó lesz a lap meg a proci is egyben......
Köszi szépen! -
micafighter
nagyúr
válasz
palfitom #10917 üzenetére
Most már szerintem X-es procihoz is nyugodtan ajánlható MSI lap, bios updattel kaptak offsetet is és a tapasztalatok szerint müködik is, igy procitol függetlenül szvsz a Mortar/ tomahawk/gaming plus/gaming pro Best buyok.
Mondjuk APUhoz nem biztos hogy MSI-t vennék, mert régebben hiányzott az MSI BIOSbol (B450/X470) az IGP tuning, de ez ugye ezt a topikot nem igazán érinti.
-
fcbarca
őstag
Alaplap procistól, megy vissza gariba, és ha az alaplap a bibi, mATX MSI Mortar lesz helyette.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
fcbarca #10909 üzenetére
fura, attol meg, hogy lefagy nem kellene mindjart tonkremennie. szvsz vidd be valami szervizbe, vagy vissza gariba, igy $remote nemhiszem, hogy kitalaljuk hol a bibi.
illetve ha a biosban nem fagy meg, raprobalhatnal, hogy mi van, ha valami visszafogott fix frekit / feszt allitasz be a procinak ?
-
fcbarca
őstag
válasz
hokuszpk #10908 üzenetére
Nem fagy le a bios, csak ha boot-t választok ki, vagy ha nem lépek be a bios-ba, csak hagyom tovább tölteni.
Battery-vel csináltam egy bios resetet, mert próbáltam letiltanni az usb-ket, hátha ott a hiba, de az összest letiltva is lefagyott a kezdőképernyőnél. Csináltam persze a biosbol is resetet. Jumperem nincs sajna1 db g skill 3000 mhz is próbálbáltam, változatlan.
Ezt az egészet azután kezdte csinálni, miután felvolt huzva 4 Ghzre a proc, és pugb alatt kifagyott. Aztán csináltam egy bios visszaallitast, és ez fogadott.
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
fcbarca #10902 üzenetére
mondjuk reszletezhetted volna a diszkeket, ilyesmi.
mind1. ha mindent lehuzol a geprol ( usb eszkozoket, nvme ssd -t is kiveszed, ha van. ) szigoruan csak 1 memoriamodul es a videokartya marad. akkor belep az uefi feluletre, vagy ugy is lerohad ? ( mondjuk lehet billentyuzet megis kelleni fog) )
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest